ID.nl logo
Veelvoorkomende Windows 10 problemen oplossen
© PXimport
Zekerheid & gemak

Veelvoorkomende Windows 10 problemen oplossen

Windows geeft weleens problemen. Geen nood: met de juiste hulp ben je de meeste kuren van Windows de baas. Wij laten je zien met welke onderdelen en trucs je Windows in korte tijd weer op de been helpt. Alsof er niets is gebeurd.

Tip 01: Betrouwbaarheid

Twijfel je aan de stabiliteit van de computer, bijvoorbeeld omdat de computer regelmatig vastloopt of onverwacht opnieuw opstart? Met de Betrouwbaarheidsgeschiedenis zie je hoe de computer presteert. Er wordt daarbij een schaal van 1 tot 10 gehanteerd. In het Startmenu typ je Betrouwbaarheidsgeschiedenis. Klik hierna op Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven. In een grafiek zie je de stabiliteitsindex. Daalt de lijn, dan is de computer minder stabiel dan het punt ervoor. Klik op een datum om de details te tonen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende ‘mijlpalen’: zo zijn er kritieke gebeurtenissen (gebeurtenissen waardoor de computer of een programma bijvoorbeeld vastloopt), waarschuwingen (incidenten die mogelijk tot een probleem kunnen leiden) en informatieve gebeurtenissen (zoals geslaagde updates). Voor meer informatie over een gebeurtenis dubbelklik je erop. De Betrouwbaarheidsgeschiedenis komt goed van pas als je weet wanneer de computer kuren vertoonde: zoek de datum op in het overzicht en achterhaal de mogelijke oorzaak.

©PXimport

Tip 02: Taakbeheer

Reageert een programma niet meer, en krijg je het met geen mogelijkheid afgesloten? Maak gebruik van Taakbeheer. Hiermee kun je programma’s en processen afsluiten. Hierna kun je het probleemprogramma opnieuw starten of – als je hieraan geen behoefte hebt – in elk geval weer beschikken over de systeembronnen die eerst door het programma in beslag werden genomen. Bovendien geeft Taakbeheer een goed overzicht van de geopende programma’s en toont het welke (achtergrond)processen momenteel actief zijn. Je opent Taakbeheer met de toetsencombinatie Ctrl+Shift+Esc (of via de tussenstap Ctrl+Alt+Del). De tab Processen laat je zien welke programma’s en processen actief zijn, en in welke mate zijn aanspraak maken op onderdelen zoals de processor en het geheugen. Klik op een kolom om de programma’s en processen te sorteren op een specifieke volgorde, bijvoorbeeld op de mate van geheugengebruik. Om een probleemprogramma geforceerd te sluiten, klik je erop met de rechtermuisknop. Kies Beëindigen. Een ander interessant onderdeel van Taakbeheer is de tab Opstarten. In de kolom Invloed op opstarten zie je in één oogopslag hoeveel beslag een programma legt op de opstartfase van Windows. Bepaal op basis hiervan per programma of het dat waard is.

©PXimport

Schone lei

Klaar met je vervuilde computer? Tijd voor een schone lei! Je kunt Windows 10 relatief eenvoudig terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hierbij kun je er zelfs voor kiezen om de computer opnieuw te installeren zonder de extra’s die oorspronkelijk door de computerfabrikant zijn mee-geïnstalleerd (zoals ‘bloatware’). Open het instellingenvenster (Windows-toets+I) en kies Bijwerken en beveiliging. Kies Systeemherstel en klik op Opnieuw beginnen met een schone installatie van Windows. Je vindt deze optie bij Meer herstelopties. Klik op Aan de slag (in het venster Nieuwe start).

Tip 03: Loggen maar!

Van nagenoeg elke fout en elke actie houdt Windows een logboek bij. Dat komt goed uit als Windows op de behandelbank ligt. Open het Startmenu en typ Logboeken om het onderdeel te openen. Links in het venster zie je de beschikbare logboeken: Windows-logboeken en Logboeken Toepassingen en services. In Windows-logboeken zie je de subcategorieën. Zo worden er logboeken bijgehouden voor programma’s, beveiligingsincidenten, installatie van programma’s en voor het systeem zelf. Klik op een logboek om het te openen. De details worden getoond in het rechtervenster. Per logboekvermelding wordt de categorie bepaald: het kan gaan om een informatieve melding, een fout of om een waarschuwing. Is de computer vastgelopen op een specifiek tijdstip, zoek dan in het logboek naar de vermelding van de fout en bekijk de details. Dubbelklik op een vermelding om eventuele extra informatie op te vragen. Ben je een meer gevorderde gebruiker, dan kun je ook de kolommen aanpassen en hiermee bepalen welke informatie standaard wordt getoond. Kies voor Beeld/Kolommen toevoegen/verwijderen.

©PXimport

Logboeken geven een beeld van de gezondheid van Windows

-

Tip 04: Geheugencontrole

Problemen met het tijdelijke geheugen (RAM) zijn nooit prettig. Ze veroorzaken onvoorspelbaar gedrag, zoals een blauw scherm of gegevens die niet correct worden opgeslagen. Met het ingebouwde programma Geheugencontrole kun je de integriteit van het geheugen onder de loep nemen. Zorg er eerst voor dat alle geopende programma’s zijn afgesloten en eventueel werk is opgeslagen. Open hierna het Startmenu en typ Geheugencontrole. Een nieuw venster wordt geopend. Kies voor de eerste optie: Nu opnieuw opstarten en zoeken naar problemen. De computer wordt opnieuw opgestart en tegen het licht gehouden. De resultaten van de controle worden na afloop getoond. Wil je de controle op een later moment uitvoeren, dan kun je ook kiezen voor de tweede optie: Naar problemen zoeken als ik mijn computer opnieuw opstart. Hoewel Geheugencontrole een goede eerste indicatie kan geven, is de test bedoeld als eerste globale test. Hardwareproblemen kunnen soms alleen door een gespecialiseerde test aan het licht komen.

©PXimport

Weg met die update

Heb je een update via Windows Update uitgevoerd, maar levert deze hierna problemen op? Je kunt de installatie van updates ongedaan maken. Open het instellingenvenster (Windows-toets+I) en ga naar Bijwerken en beveiliging, Window Update. Kies voor Geschiedenis van updates weergeven en klik hierna op Installatie van updates ongedaan maken. Een nieuw venster wordt geopend. Selecteer de update die roet in het eten gooit (tip: gebruik de kolom Geïnstalleerd op om op datum te zoeken) en klik op Verwijderen.

Tip 05: Foutcontrole

In Windows 10 worden de schijven automatisch op een goede gezondheid gecontroleerd. Dat is belangrijk, omdat je hiermee de kans op gegevensverlies zo klein mogelijk maakt. Vertrouw je een bepaalde schijf niet, dan hoef je je niet afhankelijk op te stellen van Windows. Je kunt Foutcontrole ook handmatig uitvoeren. Open Verkenner (Windows-toets+E) en klik met de rechtermuisknop op de schijf die je wilt controleren. Kies Eigenschappen. Op het tabblad Extra zoek je de sectie Foutcontrole. Klik op de knop Controleren. Klik tot slot op Station scannen. Na de controle klik je op Details weergeven voor een uitgebreid rapport van de scan.

©PXimport

Tip 06: Schijfoptimalisatie

We blijven nog even bij de gezondheid van de schijven. Windows houdt niet alleen de gezondheid in de gaten, maar voert ook een optimalisatie uit voor schijven die zijn ingebouwd in de computer of zijn aangesloten. Dat gebeurt normaal gesproken wekelijks. Ook nieuw toegevoegde schijven worden geoptimaliseerd. Je kunt de instellingen van automatische optimalisatie aanpassen en ook handmatig een optimalisatiesessie starten. In het Startmenu typ je Optimaliseren. Kies voor Stations defragmenteren en optimaliseren. Een overzicht met schijven verschijnt. In de kolom Huidige status lees je of de schijven in orde zijn. Selecteer een schijf en klik op Optimaliseren om de optimalisatie handmatig te starten. Via de knop Instellingen wijzigen pas je het optimalisatieschema aan. Zo kun je de standaardfrequentie van een week aanpassen naar bijvoorbeeld maandelijks. Klik op de knop Selecteren om te bepalen welke schijven voor optimalisatie in aanmerking komen. In dit venster geef je ook aan of nieuw toegevoegde schijven wel of niet mogen worden meegenomen (via de optie Nieuwe stations automatisch optimaliseren).

©PXimport

Tip 07: Hardware

Om te controleren of hardwarematig alles naar behoren verloopt, maak je gebruik van Apparaatbeheer. In het Startmenu typ je Computerbeheer. Kies Systeemwerkset, Apparaatbeheer. Controleer in de lijst of de verschillende onderdelen naar behoren werken. Is er een probleem, dan wordt dit aangeduid met een geel uitroepteken. Voor meer informatie over een eventuele fout, dubbelklik je op het onderdeel. Zoek naar de sectie Apparaatstatus (op het tabblad Algemeen). Hier toont Windows aanvullende informatie. Op het tabblad Stuurprogramma vind je informatie over de gebruikte driver. Levert het onderdeel problemen op nadat de driver is bijgewerkt? Ga naar de tab Stuurprogramma en klik op de knop Vorig stuurprogramma. Windows gebruikt nu het oorspronkelijke stuurprogramma, waardoor de kans groot is dat het onderdeel weer probleemloos werkt. Werkt het onderdeel niet naar behoren, controleer dan of er een nieuwe versie van de driver beschikbaar is. Op de tab Stuurprogramma klik je op de knop Stuurprogramma bijwerken.

©PXimport

Herstelstation

Zorg dat je altijd beschikt over een herstelstation. Hiermee kun je problemen oplossen als Windows niet meer kan worden gestart en kun je een eerder gemaakte back-up terugzetten. Windows heeft voor het maken van een herstelstation een usb-stick nodig met 16 GB capaciteit. Open het Startmenu en typ Herstelstation. De wizard wordt geopend. Plaats nu ook een vinkje bij de optie Maak een back-up van de systeembestanden naar het herstelstation en klik op Volgende. Wijs de usb-stick aan en klik op Volgende om de herstelstick te maken. In geval van nood kun je de computer opstarten met de stick en onder meer een back-up terugplaatsen. Een gerust gevoel.

Veel van de automatische controles kun je ook handmatig uitvoeren

-

Tip 08: Prestaties meten

Ben je een iets meer gevorderde gebruiker? Dan mag het onderdeel Prestatiemeter niet ontbreken in de gereedschapskist. Open het Startmenu en typ Prestatiemeter. Via dit onderdeel kun je de prestaties van verschillende onderdelen nauwlettend in het oog houden. Kies in het linkergedeelte van het venster voor Controlehulpprogramma’s, Prestatiemeter. De grafiek is in eerste instantie nog aardig leeg, maar daar brengen we verandering in. Klik met de rechtermuisknop op de grafiek. Kies Items toevoegen. In het onderdeel Beschikbare items zie je op welke vlakken je het systeem kunt bekijken. Bijvoorbeeld op het gebied van de processorprestaties, of op het gebied van de snelheid van het geheugen. Selecteer de onderdelen in de lijst links en voeg ze toe met een klik op Toevoegen. Tevreden over de selectie? Klik op OK. De grafiek wordt nu gevuld met de gegevens die je hebt geselecteerd. Als je meerdere onderdelen in de grafiek toont, kun je de eigenschappen ervan per onderdeel bepalen. Dubbelklik op het onderdeel dat je wilt aanpassen, in de lijst die onder de grafiek wordt getoond. Pas de instellingen aan in het eigenschappenvenster en bevestig met een klik op OK.

©PXimport

Tip 09: Beslag leggen

Het onderdeel Broncontrole geeft je een goed beeld van het beslag dat de verschillende Windows-onderdelen leggen op de systeembronnen. Het geeft onder meer weer hoe zwaar de processor wordt belast, hoe de schijven presteren en hoe het gesteld is met het geheugen. Open het Startmenu en typ Broncontrole. Op de tab Overzicht zie je een totaalplaatje van het systeem. Om meer details te zien, klik je op een van de vier tabbladen die ernaast worden getoond: Processor, Geheugen, Schijf en Netwerk. Uiterst rechts in het venster worden grafieken getoond van de prestaties. Wil je extra informatie zien of juist weglaten, dan klik je met de rechtermuisknop op de lijst en kies je voor Kolommen selecteren. Wil je meer weten over een bepaald onderdeel, dan klik je erop met rechts en kies je voor Online zoeken.

©PXimport

Installatieperikelen

Heb je problemen met de installatie van Windows 10 en geeft het installatieprogramma een vreemde fout? De foutcodes zijn meestal nietszeggend. Gelukkig heeft Microsoft een overzicht online geplaatst van de meest voorkomende foutcodes en de bijbehorende oplossing of oorzaak.

▼ Volgende artikel
Renault Rafale e-Tech PHEV 300 4X4 Atelier Alpine: in één woord magnifiek
© Clément Choulot
Mobiliteit

Renault Rafale e-Tech PHEV 300 4X4 Atelier Alpine: in één woord magnifiek

De Renault Rafale heeft indruk gemaakt met zijn opvallende design en innovatieve hybride techniek. Nu presenteert Renault een nieuwe variant: de Rafale E-Tech 300 plug-in hybrid 4X4 Atelier Alpine. Irwin van InstaAutoVlog deelt zijn ervaringen in dit artikel en een bijbehorende video.

Dit artikel in het kort:

  • De Rafale E-Tech 300 heeft een plug-in hybride aandrijflijn met 300 pk en een elektrische actieradius van 105 kilometer.
  • Binnenin biedt hij een dynamische zitpositie en een EV-keuzeknop in de middenconsole.
  • De tweede zitrij is minder ruim door een hoger geplaatste vloer, maar de bagageruimte blijft groot.
  • Het adaptieve onderstel past zich aan het wegdek aan voor een betere rijervaring.
  • De boordlader ondersteunt tot 7,4 kW laden, maar snelladen is niet mogelijk.

Ook interessant voor jou: Rijden met de nieuwe Renault 5: Overtreft alle verwachtingen

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

Incognito stekkerversie

Onder de zuid-Franse zon reed ik in de plug-in hybride Renault Rafale E-Tech 300, uitgevoerd in de topversie Atelier Alpine. Dit model valt op door specifieke details zoals 21-inch Diamond Cut lichtmetalen wielen met Continental SportContact 7 banden, een hoogglans zwarte achterspoiler en badges op de voorste zijschermen. De laadpoort, subtiel verwerkt in het zijpaneel, is de enige aanwijzing dat dit om een plug-in hybride gaat.

©Clément Choulot

Fijne zit achter het stuur

Binnenin de Rafale zien we fraaie details als blauw contrasterend tapijt, dito bekleding in de opbergvakken in het portier en een extra knop achter het handvat in de middenconsole waarmee je de EV, hybride of EV-charge functie in kan schakelen. Ook deze Rafale zit ná een comfortabele instap prettig. Je zit echt ín het interieur, wat lager ten opzichte van het dashboard en dat draagt bij aan een beter dynamisch gevoel.

©ClŽment Choulot

Ontdek jouw ideale elektrische auto

Vergelijk en vind de beste deals op Kieskeurig.nl!

Achterin minder comfort

De achterbank biedt iets minder comfort door een 1,5 centimeter hogere vloer ten opzichte van de e-Tech hybrid 200, veroorzaakt door het accupakket. Hierdoor zitten je knieën wat hoger en is er minder ruimte voor je voeten. De hoofdruimte blijft prima, net als de bagageruimte. Ondanks een kleine afname in capaciteit biedt deze met 528 liter (uitbreidbaar tot 1600 liter) nog steeds voldoende ruimte.

Achterin is het comfort iets minder door een 1,5 cm verhoogde vloer, veroorzaakt door het accupakket. De bagageruimte blijft met 528 tot maximaal 1600 liter ruim voldoende.

🔌Leestip: De strategische comeback van Renault in de elektrische automarkt

©Clément Choulot

Vermogen en trekgewicht

De plug-in hybride Rafale heeft een vernieuwde aandrijflijn met een 1.2-liter driecilinder turbomotor die dankzij een grotere turbo 150 pk levert in plaats van 130 pk. Een 70 pk sterke elektromotor op de vooras en een 136 pk elektromotor op de achteras verhogen het totale vermogen tot 300 pk via de zogeheten Multimode-transmissie. Dit zorgt voor een sprint van 0-100 km/u in 5,8 seconden en een begrensde topsnelheid van 175 km/u. Het trekgewicht blijft 1500 kg, ideaal voor veelzijdig gebruik.

©Clément Choulot

Trage boordlader

De Renault Rafale is uitgerust met een 22 kWh-batterij, goed voor een elektrische actieradius van 105 kilometer. Opladen kan via een 1-fase 7,4 kW boordlader, wat in vergelijking met concurrenten met 2- of 3-fase laders beperkt is. Snelladen is niet mogelijk.

©Clement Choulot

Adaptief onderstel

Eenmaal op pad blijkt de Rafale een aangename metgezel. Het elektrische vermogen is een plezier en zeker als ook de goed geïsoleerde driepitter assisteert is het een ronduit vlotte auto. Is de batterij leeg, dan belooft Renault je een range van 1000 kilometer met een gemiddeld verbruik van 5,8 liter per 100 kilometer en een 55 liter grote benzinetank.

Het adaptief onderstel kan zich met behulp van een camera-scanner achter de binnenspiegel continu aan het wegdek aanpassen. Iets wat goed werkt, want in eigenlijk elke situatie voelt de Rafale verfijnd, comfortabel, maar ook zeker na het selecteren van de modus Sport communicatief en dynamisch.

©Clément Choulot

Renault Rafale in actie

Meer weten en zien over de nieuwe plug-in hybride Renault Rafale? Bekijk dan de onderstaande video:

Watch on YouTube

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 betaalbare slimme luidsprekers
© Bowers & Wilkins / McLaren| J.M.WILLIAMS PRODUCTIONS LTD
Huis

Waar voor je geld: 5 betaalbare slimme luidsprekers

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een prijsvriendelijke smartspeaker? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Apple HomePod Mini

Deze betaalbare slimme speaker vormt een ideale match met je iPhone, iPad en/of Mac. Zo neemt de HomePod Mini bijvoorbeeld een luistersessie van Spotify of een andere muziek-app over, waardoor je thuis verder kunt luisteren. Dankzij integratie van de Siri-stemassistent kun je allerlei dingen vragen, zoals actueel nieuws, file-informatie of een recept. Daarnaast speelt het apparaat via spraakopdrachten net zo makkelijk een muziekalbum, podcast of audioboek af, waarbij je ondertussen met je stem het volumeniveau aanpast. Als alternatief vind je bovenop een klein bedieningspaneel om het volume te reguleren. Een nuttige toevoeging is dat je via deze smartspeaker ook allerlei apparaten in huis kunt aansturen, bijvoorbeeld een geschikte thermostaat of lamp.

Ondanks de bescheiden behuizing van 8,43 centimeter hoog heeft de HomePod Mini volgens de Amerikaanse techgigant een behoorlijk bereik. Voor een breder geluid is het mogelijk om meerdere HomePods aan elkaar te koppelen. Zo luister je in meerdere kamers naar dezelfde muziek. Verder is de intercomfunctie handig, want op die manier communiceer je op afstand eenvoudig met gezinsleden. Dit audioproduct is in vijf kleurstellingen te koop, namelijk zwart, blauw, geel, wit en rood. Bij de aanschaf is drie maanden toegang tot Apple Music inbegrepen. Voor een krachtiger geluid kun je ook de grotere Apple HomePod (zwart/wit) overwegen. Je leest in dit artikel meer over de verschillen tussen de HomePod en de HomePod Mini.

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is een middelgrote smartspeaker met een bescheiden prijskaartje. Op het moment van schrijven is het product zelfs goedkoper dan ooit. Je kunt kiezen tussen een donkergrijze en witte uitvoering. In tegenstelling tot diverse andere slimme luidsprekers in deze prijsklasse heeft dit model twee actieve audiodrivers, namelijk een tweeter en woofer. Dat komt de audiokwaliteit ten goede! De klankkast meet 17,5 × 12,4 × 7,8 centimeter, zodat je hem bijvoorbeeld prima op een plank of meubel kunt plaatsen. Voor een ruimtelijker geluid koppel je eventueel twee Nest Audio-speakers aan elkaar.

De geïntegreerde wifi-adapter ondersteunt de 2,4GHz- én 5GHz-frequentieband. Een voordeel, want je vergroot daarmee de kans op een stabiele draadloze netwerkverbinding. Je stuurt de Nest Audio met je stem aan. Roep eerst 'Hey Google' en zeg vervolgens welke muziek je wilt horen. Je kunt ook informatie opvragen en geschikte slimme apparaten bedienen. Bang voor luistervinken? Zet dan via een schakelaar aan de achterzijde de microfoons uit. Je leest hier wat enkele gebruikers van deze smartspeaker vinden.

Google Nest Mini

Google bewijst dat een smartspeaker helemaal niet zoveel geld hoeft te kosten, want je betaalt voor de Nest Mini slechts enkele tientjes. Net als zijn grote broer is dit audioproduct eveneens in een donkergrijze en witte behuizing te koop. Het ronde apparaatje heeft een diameter van 9,8 centimeter en is slechts 4,2 centimeter hoog. Door de geringe omvang kun je hem makkelijk ergens in een hoekje kwijt. Voor de ontvangst van wifi is er ondersteuning voor de 2,4GHz- en 5GHz-frequentieband ingebakken.

In de behuizing bevindt zich één actieve audiodriver. Voor het luisteren van (achtergrond)muziek op een laag volumeniveau voldoet die prima. Dankzij Chromecast-integratie kies je vanuit jouw favoriete muziek-app een leuke afspeellijst. Daarnaast fungeert de slimme speaker als jouw persoonlijke assistent. Vraag bijvoorbeeld naar een overzicht met agenda-afspraken en de Nest Mini somt ze een voor een op. Je kunt dit Google-product álles vragen!

Lees ook: Meer dan muziek: kies jouw ideale slimme luidspreker

Sonos Roam 2

In tegenstelling tot de meeste andere smartspeakers gebruik je de Sonos Roam 2 zowel thuis als onderweg. De langwerpige klankkast van 16,8 × 6,2 × 6 centimeter herbergt een oplaadbare accu met een luistertijd van zo'n tien uur. Dit audioproduct is trouwens IP67-gecertificeerd, waardoor de Roam 2 prima stof en water kan verdragen. De behuizing is zelfs valbestendig! Koppel een smartphone via bluetooth en luister op elke plek naar goede muziek. Voor mobiel gebruik komt deze handige beschermhoes goed van pas.

Binnenshuis verbind je de smartspeaker met een 2,4GHz- of 5GHz-netwerk. Vervolgens kies je vanaf een willekeurige smartphone of tablet de muziek die je wilt horen. Installeer hiervoor de Sonos-app op het toestel. Dankzij ondersteuning voor AirPlay 2 vormt de Roam 2 een goede match met Apple-apparaten, zoals een iPhone, iPad en/of Mac. Voor de audioweergave heeft de klankkast een tweeter en woofer aan boord. Tot slot is er spraakondersteuning (Amazon Alexa) geïntegreerd. Je kunt de Sonos Roam 2 in een witte of zwarte behuizing kopen.

Bowers & Wilkins Zeppelin McLaren Edition

Hecht je veel waarde aan een origineel design en een hoge geluidskwaliteit? Overweeg dan deze opvallende McLaren-editie van de Bowers & Wilkins Zeppelin. Als alternatief is deze speaker ook in een zwarte en lichtgrijze behuizing te koop. In zijn eigen webshop rekent de Britse speakerspecialist 899 euro, maar enkele winkels hanteren momenteel een fikse korting. Reserveer voor deze speaker wel voldoende ruimte. De behuizing van 65 × 21 × 19,4 centimeter is voor een smartspeaker tenslotte behoorlijk aan de maat.

Onder de motorkap bevinden zich een wifi- en bluetooth-adapter. Kortom, open Spotify, Tidal of een andere muziek-app op je smartphone en tik een leuke afspeellijst aan. Dankzij AirPlay 2-integratie werkt de Zeppelin naadloos samen met een Apple-toestel. Er is middels Amazon Alexa ook nog een stemassistent geïntegreerd. Bowers & Wilkins heeft op audiogebied een uitstekende reputatie, waardoor je een hoge audiokwaliteit mag verwachten. De behuizing telt dan ook vijf actieve audiodrivers, namelijk twee tweeters, twee middentoners en een woofer. Met een totaal versterkervermogen van 240 watt ervaar je een kamervullend geluid.