ID.nl logo
Norton testpanel: Rene
© CIDimport
Nieuws

Norton testpanel: Rene

Vandaag begin ik met het testen van Norton Wifi Privacy. Ik ga ervan uit dat ik de installatie moet doen op een apparaat waarmee ik dus regelmatig op onbeveiligde wifi-netwerken ga komen en besluit met mijn iPhone te beginnen.

Dit is echter iets minder eenvoudig dan ik gehoopt had. Wanneer ik met mijn standaard browser, in mijn geval Firefox, naar de installatiepagina norton.com/setup ga, krijg ik de melding dat deze browser niet ondersteund wordt of verouderd is. Dan maar met de standaard en dus veel gebruikte browser Safari hetzelfde proberen, helaas met hetzelfde resultaat. Ineens bedenk ik me dat het wellicht via de Norton Wifi Privacy app mogelijk zou moeten zijn. Deze app is zo gevonden in de appstore en staat al snel op mijn telefoon geïnstalleerd. Helaas is het in de app voor zover ik het heb gezien, alleen mogelijk om een proefperiode te starten en kan je er niet voor kiezen om productsleutel in te voeren die je al in bezit hebt.

©PXimport

Toch gelukt!

Dan krijg ik een ingeving en besluit met de pc op mijn reeds bestaande Norton account in te loggen en vervolgens naar de setup pagina te gaan. Daar kan ik de productsleutel vrij eenvoudig invoeren. De stap om de software te installeren sla ik hier over, omdat ik het niet op mijn PC zal gaan gebruiken en pak mijn iPhone er weer bij. Yes, als ik nu met de app inlog op mijn account ziet hij wel dat ik in het bezit ben van een productsleutel. Ik hoef nu alleen nog maar toestemming te geven voor het instellen van de VPN en het sturen van meldingen en de rest gaat vanzelf! Naast het symbool met het wifi-bereik staat nu duidelijk een nieuw icoon waaruit blijkt dat de verbinding via een VPN verloopt. Eigenlijk is de installatie vanaf nu heel makkelijk, binnen twee minuten staat alles ook op mijn iPad geïnstalleerd.

©PXimport

Eerste indruk

Ondanks dat het voor mij even zoeken was is mijn eerste indruk positief. De installatie valt, zodra de juiste productsleutel gekoppeld is, reuze mee. Na een beetje door de app te hebben gebladerd denk ik dat alles zichzelf wel gaat wijzen, het ziet er in ieder geval overzichtelijk uit. Vanaf nu zal er dus lekker mee aan de slag gaan!

©PXimport

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

Norton WiFi Privacy werkt meteen vanaf het begin helemaal vanzelf, je hoeft geen moeilijke zaken in te stellen. Ik zit nu op mijn thuisnetwerk en heb de VPN aangezet om snel te kunnen testen. De app openen en VPN aanzetten is voldoende, meer hoef je niet te doen. Omdat ik deze week niet in de buurt ben van een openbaar wifi-netwerk, test ik dus vooral op mijn eigen wifi-netwerk thuis. Ik gebruik hiervoor steeds mijn iPhone 8 en iPad 2017. De apps voor beide apparaten zien er hetzelfde uit en zijn, in mijn ogen, erg overzichtelijk, strak vormgegeven en handig ingedeeld. Volgende week zal ik wel regelmatig gebruik maken van openbare netwerken en kan ik meer vertellen over mijn bevindingen.

Het gebruik van de app

De app bestaat uit 4 hoofdzaken met ieder een eigen icoon, deze staan netjes aan de bovenzijde van het scherm. Op het begin scherm zie je duidelijk de status van de verbinding. Is deze rood, dan heb je geen beveiligde verbinding, bij blauw wordt er verbinding gemaakt en zie je groen, dan heb je een beveiligde verbinding. Op dit scherm kun je de VPN met een schakelaar snel aan en uit zetten en zie je via welke server de beveiligde verbinding loopt.

Op het tweede scherm kun je de keuze maken om automatisch een melding te krijgen wanneer je op een onbeveiligd wifi-netwerk zit. Dit lijkt me een erg handig functie want dan hoef ik er niet steeds zelf op te letten. Dus ik zet het meteen aan! Volgende week zal ik er wel achter komen of dit goed werkt, ik ben benieuwd.

Scherm drie geeft de mogelijkheid om te kiezen via welk land je verbinding wilt maken. Dit staat standaard op “Selecteer regio automatisch” en komt er op neer dat je via een Nederlandse server in Amsterdam verbinding maakt. Hier kan ook een ander land gekozen worden, waardoor het lijkt dat je in een ander land bent en met 28 beschikbare landen is er keuze genoeg.

©PXimport

Advertentie trackers blokkeren

Het vierde en laatste scherm wil extra aandacht geven. Er zijn natuurlijk altijd bedrijven die het voorzien hebben op jou gegevens en al je online activiteiten proberen bij te houden. Ook daarin biedt Norton WiFi Privacy de uitkomst. In de app, die ik op mijn iPhone en IPad heb geïnstalleerd, kan ik heel makkelijk de optie “Blokkeer Advertentie Trackers” aanzetten. Zodra dit aan staat, krijg ik keurig te zien hoeveel er tegen gehouden wordt. Tijdens mijn dagelijkse gebruik merk ik hier eigenlijk helemaal niets van en vergeet ik zelfs dat het aan staat, tot ik vandaag de app weer opende en naar deze optie terugkeerde. Tot mijn verbazing zag ik dat er deze week al 226 pogingen om mij te tracken zijn voorkomen. In totaal sinds mijn eerste gebruik een week eerder, gaat het zelfs al om 452 pogingen! Dan besef je pas hoe vaak dit op de achtergrond kan gebeuren, zonder dat je het zelf door hebt.

©PXimport

Het is de laatste week van de vakantie en daarom gaan we er nog even lekker op uit met de kinderen. We beginnen de week met een leuk dagje dierentuin in Volkel. Tijdens de lunch bedenk ik me dat dit een mooi moment is om te kijken of er een openbaar wifi-netwerk beschikbaar is. Zo kan ik het product testen en meteen mijn mail veilig binnen te halen. Ik krijg keurig de melding op mijn telefoon waarin Norton Wifi Privacy aangeeft dat ik me op een onbeveiligd netwerk bevindt. Ik open de app en zet de VPN aan, maar helaas krijg ik geen verbinding en blijft de cirkel in mijn scherm blauw. Deze kleur geeft aan dat er een verbinding gemaakt wordt. Hierna verschijnt de melding dat er geen server bereikt kan worden. Ik probeer nog een server in een ander land maar zonder resultaat. Op zich jammer maar er zal wel een storing zijn denk ik bij mezelf en we gaan weer verder.

©PXimport

Testen in Duitsland

Gister zat ik op een openbaar netwerk in Nederland maar vandaag zijn we afgereisd naar het Duitse Kalkar voor drie dagen Wunderland. Tijd genoeg dus om eens lekker te testen, maar helaas krijg ik het ook hier niet voor elkaar om een goede VPN verbinding tot stand te krijgen.

Zodra ik mijn iPhone 7 verbindt met het openbare wifi-netwerk kan ik gebruik maken van het internet, maar als ik vervolgens de VPN in de app aanzet schakelt de wifi uit en blijft de app wederom verbinding zoeken met een server. De wifi-verbinding valt op dat moment ook weg en ik word gedwongen via het 4G netwerk te internetten. Als ik de VPN weer uitzet kan ik wel weer netjes op het wifi-netwerk, maar dan is deze dus niet meer beveiligd.

©PXimport

Dan bedenk ik me dat ik een hulplijn heb gekregen bij Norton en stuur hier een mail naartoe. De volgende dag krijg ik keurig antwoord en er wordt mij verteld dat er inderdaad problemen zijn geweest. Deze problemen zouden echter met de laatste update wel opgelost moeten zijn en mijn bericht is daarom doorgegeven aan de productmanager. Het antwoord hierop zou nog met mij gecommuniceerd worden maar op moment van schrijven is dit nog niet binnen.

Conclusie

Thuis op mijn gewone beveiligde wifi-netwerk ging alles perfect, maar op een onbeveiligd netwerk wilde het niet helaas niet lukken. Dit is natuurlijk erg jammer omdat het product hier juist voor bedoeld is. Ik ga er vanuit dat dit een bug is dat wel opgelost wordt, alleen heb ik het nu niet optimaal kunnen testen.

Mijn verwachting is dat wanneer ik wel verbinding had gekregen de werking en het resultaat hetzelfde zou zijn als op mijn eigen netwerk en in dat geval gewoon heel makkelijk zou werken. De app is overzichtelijk, het gebruik simpel en je ziet goed wanneer de verbinding veilig is of niet. Wanneer de kinderziektes eruit zijn beveel ik het zeker aan!

In week 1 t/m 3 is het testpanel aan de slag gegaan met Norton Wifi Privacy. In de komende weken testen zij de Norton Family. Deze software voor ouderlijke controle, helpt je je kinderen te beschermen tegen kinderlokkers op internet door inzicht te bieden in wat jouw kinderen daadwerkelijk online doen. Zo kun je mogelijke gevaren herkennen voordat deze een probleem gaan vormen.

Na drie weken Norton wifi-privacy te hebben getest, is het de komende drie weken tijd om Norton Family te gaan testen. Ik weet een beetje wat het doel is, maar heb verder nog totaal geen idee van wat ik ervan kan verwachten.

Onze kinderen Lucas (5) en Julia (3) hebben onlangs onze oude iPad 3 gekregen. Deze iPad heb ik nu al zo geïnstalleerd, dat er alleen geschikte apps voor kinderen op staan. Toch is het niet altijd uit te sluiten dat ze bij content komen dat niet helemaal geschikt is en wie weet is dit een uitkomst.

Installeren Norton Family

Ik pak de iPad erbij en ga meteen naar de appstore. De juiste app van Norton Family is al snel gevonden en staat binnen de kortste keren op de iPad geïnstalleerd. Ik open de app en kan meteen inloggen op mijn bestaande account, dat lijkt dus super handig te zijn. Helaas is het tegendeel waar want er verschijnt al snel een foutmelding. Blijkbaar moet ik met het account al een keer ingelogd zijn op een speciale Norton Family portal.

©PXimport

Er wordt verder niet verwezen waar ik dit kan vinden. Onderaan de pagina staat wel de tekst “Heeft u nog geen account? Ga naar family.norton.com om u te abonneren.” Het is jammer dat je dit niet meteen in de app kunt regelen en naar een andere bron moet.

©PXimport

Ik dacht, dat ik al een account had maar blijkbaar is dit niet het bestaande Norton account maar een speciaal Norton family account. Ik probeer op de tekst te klikken van de verwijzing naar de website maar dit blijk geen link te zijn, dus dan maar handmatig in de browser op mijn pc invoeren.

Op de pc is een account snel aangemaakt en kan ik beide kinderen zonder problemen toevoegen. Vervolgens werkt de app op de iPad het probleemloos en kan ik de installatie daar simpel voortzetten. Het blijkt wel dat ik het apparaat slechts aan 1 kind kan koppelen (of ik moet iets over het hoofd zien) en dat is niet handig want beide kinderen maken gebruik van deze iPad. Een optie om van kind te switchen zou in mijn ogen een waardevolle toevoeging zijn.

Beperkingen instellen

Bij het intro van de Norton Family app, wordt er geadviseerd om via de instellingen op de iPad een aantal beperkingen te instaleren. Dit is een super goede oplossing om de iPad omgeving een stuk veiliger te maken voor kinderen, maar in mijn ogen een standaard optie waar ik Norton Family verder niet voor nodig heb.

Ik ben inmiddels klaar met installeren en heb de iPad overgedragen aan mijn kinderen. Ze mogen er de komende dagen mee aan de slag en ik ben benieuwd hoe dit zal gaan. De komende dagen dus goed mijn Norton Family account in de gaten houden, om te zien of er resultaten gaan binnen komen.

De eerste resultaten bekijken

Na Norton Family op de iPad van de kinderen te hebben geïnstalleerd hebben ze inmiddels flink gebruik van de iPad gemaakt. Ik besluit eens In te loggen op de website van Norton Family om te zien of er al resultaten binnen zijn. Zodra ik ben ingelogd, selecteer ik mijn zoon omdat ik hem aan deze iPad heb gekoppeld. Mijn dochter speelt er ook regelmatig mee maar het is slechts mogelijk om één persoon aan een apparaat te koppelen. Ik ga er dus eigenlijk al vanuit dat hierdoor de resultaten niet helemaal zuiver kunnen zijn.

Eenmaal bij de resultaten kom ik tot de conclusie dat er weinig gemeten is. Eigenlijk zie ik bijna alleen maar foutmeldingen in mijn account terugkomen. Niet omdat ik iets fout heb gedaan bij de installatie maar omdat er blijkbaar op een iPad niet veel gemeten kan worden. Ik wil bijvoorbeeld weten wat het app gebruik de kinderen is, in mijn ogen het belangrijkste bij gebruik van een iPad. Toch krijg ik de volgende melding in mijn account “Niet gekoppeld aan een apparaat dat Toezicht op mobiele apps ondersteunt.” En dezelfde melding krijg ik ook bij het meten van de tijd en gedrag op sociale netwerken te zien. In mijn geval is het meten van een sociaal netwerk nog niet van toepassing maar het is toch best jammer dat dit blijkbaar niet kan op een iPad. Het meten van de tijd vind ik wel erg belangrijk om te weten, dit is echt een gemis.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Wat wordt er wel gemeten

Wat wel gemeten wordt is het internetgebruik via de special browser maar mijn kinderen zijn nog te jong om daar gebruiken van te maken. Om het toch even te testen, heb ik er zelf wat in rond gesurft en krijg ik inderdaad af en toe een site te zien die geblokkeerd wordt. Mijn kind zou daar dan om toestemming kunnen vragen, eventueel met motivatie. Hierna wordt er netjes een mail naar mij verstuurd en kan ik ervoor kiezen om toegang te verlenen. Vervolgens bekijk ik wat YouTube filmpjes en zie later in mijn account netjes terug welke video’s er zijn bekeken. Alleen worden deze door de kinderen niet via de browser maar via de YouTube app bekeken en dus niet geregistreerd. Ik had meer van het pakket verwacht!

Het is inmiddels alweer tijd voor de zesde en laatste review, een mooi moment om de balans op te maken.

Afgelopen week kwam ik bij het testen van Norton Family tot de conclusie dat er niet erg veel gemeten wordt op de iPad van de kinderen. Deze conclusie is wat mij betreft de afgelopen week nogmaals bevestigd. Lucas en Julia hebben deze week weer de nodige tijd op de iPad doorgebracht en als ik inlog op mijn account zie ik meteen de melding dat er vijf dagen geen activiteit heeft plaats gevonden. Dit is toch best vreemd, want er is op zeker dagelijks gebruik van gemaakt.

©PXimport

©PXimport

Mijn slotconclusie na drie weken testen van dit product is dat ik Norton Family van mijn iPad ga verwijderen. Norton Family heeft voor mij op dit moment, in de huidige situatie geen nut. De instellingen die ik op advies van de Norton Family app bij de instellingen onder “beperkingen” heb aangebracht laat ik wel staan. Deze zijn geen onderdeel van de geteste software maar heb ik zo wel leren kennen. Deze instellingen zijn erg handig, zo kan je bijvoorbeeld instellen dat er wel of geen apps geïnstalleerd mogen worden en huidige apps beveiligen tegen verwijderen, deze laat ik dus ongewijzigd.

Norton Privacy is onderdeel van Norton Premium, dit pakket gebruik ik al jaren naar volle tevredenheid. Ik heb dit product verder niet beschreven omdat deze review reeks ging om Norton Family, maar ik wil er toch even kort op ingaan. De installatie verloopt altijd vlekkeloos en er zijn zeer regelmatig updates beschikbaar. Het scannen en optimaliseren van de computer gebeurt automatisch op de achtergrond als de computer even niet gebruikt wordt. Mijn ervaring is dan ook dat het is een stabiele uitgebreide antivirus scanner is en heeft me nog nooit in de steek gelaten.

Dan nog even terug naar de eerste drie testweken, deze stonden in het teken van Norton Wifi Privacy. Een product dat mij heel erg aanspreekt en waarvan ik zeker ga overwegen om het te verlengen als mijn jaar waarin ik het product mag testen afloopt. Het is een handig product wat doet wat het moet doen en mij een veilig gevoel geeft als ik op een openbaar wifi netwerk zit.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro
© Samsung
Huis

Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Vandaag hebben we vijf 4K QLED-tv's onder de 500 euro voor je gevonden. Ideaal voor wie wil genieten van haarscherpe beelden en realistische kleuren zonder zijn of haar budget te overschrijden.

Disclaimer

Op het moment van schrijven zijn de televisies bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 500 euro. De prijzen kunnen schommelen.


Hisense 43A7NQ

De Hisense 43A7NQ biedt verrassend veel voor zijn formaat en prijs. Deze 43 inch QLED-tv levert levendige kleuren dankzij Quantum Dot Color en biedt ondersteuning voor maar liefst vier HDR-formaten, waaronder Dolby Vision IQ en HDR10+. De 4K AI-upscaler tilt oudere content naar een hoger kwaliteitsniveau, zodat ook SD- en HD-beelden scherp en helder ogen. Het geluid wordt verzorgd door twee speakers met Dolby Atmos, wat zorgt voor een ruimtelijk en indrukwekkend geluid. De tv draait op het overzichtelijke VIDAA-platform en ondersteunt handige functies zoals spraakbesturing, bluetooth-koppeling en Game Mode.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: Quantum Dot Color, AI-upscaling, Dolby Atmos, Game Mode

TCL 43P7K

De TCL 43P7K is een veelzijdige 43 inch QLED-tv met een hoge helderheid van 430 nits en ondersteuning voor alle gangbare HDR-formaten zoals HDR10+ en Dolby Vision. Hierdoor ogen beelden levendig en scherp, met mooie kleurgradaties. Deze televisie draait op Google TV, wat betekent dat je kunt rekenen op een slimme en overzichtelijke interface met ondersteuning voor spraakbediening via Google Assistent of Alexa. Ook stream je gemakkelijk content vanaf je smartphone met Apple AirPlay of ingebouwde Chromecast. De Game Master-modus en ALLM maken dit een goede keuze voor casual gamers.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Google TV
Bijzonderheden: Google Assistent, Game Master, 430 nits helderheid, AirPlay

Samsung QE50Q60D

De Samsung QE50Q60D is een 50 inch televisie met QLED-schermtechnologie die garant staat voor levendige kleuren en een hoge helderheid. Dankzij Quantum HDR en 100% kleurvolume oogt elk beeld natuurgetrouw, met rijke details en krachtig contrast. De Dual LED-achtergrondverlichting verbetert bovendien de kijkhoek, waardoor iedereen in de kamer geniet van hetzelfde beeld. De tv draait op het gebruiksvriendelijke Tizen-platform, dat snelle toegang geeft tot je favoriete apps. Ook bijzonder is de ondersteuning voor cloud gaming – je hebt geen console nodig om meteen te spelen. Met het Air Slim Design is deze tv slechts 26 mm dun, en de in hoogte verstelbare voet biedt ruimte voor een soundbar. Je krijgt er bovendien een Solar One Remote bij waarmee je meerdere apparaten aanstuurt.

Beelddiagonaal: 50 inch (126 cm)
HDR-ondersteuning: HDR10, HDR10+
Smart TV-platform: Tizen
Bijzonderheden: verstelbare standaard, cloud gaming, Solar Remote, slechts 26 mm dik

Salora 43QLED320

Met de Salora 43QLED320 haal je een compacte 43 inch QLED-tv in huis die qua beeldkwaliteit verrassend goed presteert. De combinatie van HDR10, Dolby Vision en HLG zorgt voor diepe contrasten en heldere kleuren, ook bij donkere scènes. Dankzij het Android TV-platform heb je toegang tot talloze apps zoals Netflix, YouTube en Disney+. De ingebouwde Chromecast maakt streamen vanaf je telefoon of laptop bijzonder eenvoudig. Ook zijn er drie HDMI 2.1-poorten aanwezig, ideaal voor het aansluiten van een gameconsole. Het frameloze ontwerp geeft deze televisie een moderne uitstraling, terwijl bluetooth en wifi zorgen voor goede draadloze connectiviteit.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Android TV
Bijzonderheden: ingebouwde Chromecast, HDMI 2.1, frameloos design

Hisense 55E7NQ PRO

De Hisense 55E7NQ PRO is een serieuze kandidaat voor wie zowel wil genieten van films als games. Met een indrukwekkende verversingssnelheid van 144 Hz en ondersteuning voor FreeSync Premium loopt alles vloeiend en zonder haperingen. Het 55 inch QLED-paneel toont heldere kleuren en diepe zwarttinten, terwijl de Dolby Vision IQ-technologie zich aanpast aan de lichtomstandigheden in je kamer. De Dolby Atmos-audio zorgt ervoor dat het geluid net zo meeslepend is als het beeld. Het VIDAA-platform biedt toegang tot alle bekende apps en reageert snel en intuïtief. Dankzij vier HDMI 2.1-poorten is aansluiten van je game-pc of console geen enkel probleem.

Beelddiagonaal: 55 inch (139 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HRD10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: 144 Hz, FreeSync Premium, IMAX Enhanced, 40 watt audio

▼ Volgende artikel
Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips
© ID.nl
Huis

Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips

🌡️ Man man man, wat is het heet. Sterker nog: bloedheet. Wij hebben daarom vijf artikelen voor je met ideeën om de hitte te slim af te zijn. Van simpele manieren om je slaapkamer koel te houden tot zelf ijs maken tot een plaknacht overleven: inspiratie voor iedereen die liever niet wegsmelt.

Een plaknacht overleven

Een slaapkamer waarin de hitte van de dag is blijven hangen: dat staat garant voor een nacht woelen en slecht slapen. Gelukkig kun je veel doen om het koeler te maken. Overdag de zon buitenhouden en licht beddengoed kiezen bijvoorbeeld. En 's avonds een lauwe douche nemen of ijsblokjes bij de ventilator zetten helpt ook. Wij hebben acht onmisbare tips voor je verzameld.
→ Lees verder: Zo houd je het hoofd (en de slaapkamer) koel

Hitte verdrijven uit huis

Zit je huis nog vol warmte als de buitentemperatuur alweer zakt? Dan is het tijd voor actie. In dit artikel lees je over ventilatie en isolatie airco's en zonwering, en over snelle tips die gegarandeerd graden schelen.
→ Lees verder: Tips om de warmte uit huis te krijgen na een hittegolf

Zelf ijs maken? met een ijsmachine ...

Roomijs maken in je eigen keuken? Dat kan met de hand, maar makkelijker met een ijsmachine. In dit overzicht zie je hoe de klassieke modellen met losse koelkom werken, wat een zelfvriezende machine voor je doet en waarom de Ninja Creami zo populair is. Je eigen ijs maken: leuk om te doen, maar al helemaal lekker om op te eten! 🍦
→ Lees verder: IJs maken met ijsmachines – zo werkt het

... en zonder ijsmachine

Ook zonder machines kun je prima zelf ijs maken. In dit artikel lees je hoe je waterijs of yoghurtijs maakt met wat je al in huis hebt. Meng wat fruit, sap of yoghurt, giet het in vormpjes of bekertjes en laat het bevriezen. Je kunt eindeloos variëren met smaken, en zelfs alcohol toevoegen. Maar dat is met deze tropische temperatuur misschien niet het beste idee...
→ Lees verder: Geen ijsmachine, toch zelf ijs maken

Getest: de Ninja Slushi

Met de Ninja Slushi maak je meer dan slushi alleen. Van granita's tot milkshakes, van slush met frisdrank tot frozen cocktails: dit apparaat kan het allemaal. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in deze uitgebreide review.
→ Lees verder: Review Ninja Slushi – Voor ijskoude drankjes op warme dagen

Koud, kouder, koudst

Of je nou je huis wilt laten afkoelen, een plaknacht wilt overleven of gewoon zin hebt in een zelfgemaakt ijsje: met deze tips kom je de hitte wel door. Sterkte!

🥶 Kon je er maar in gaan zitten! 👇