Wat maakt Xiaomi zoal?
Sinds kort is het Chinese merk Xiaomi begonnen met het verkopen van zijn gadgets in Nederland. Een paar smartphones en een fitnessbandje. Xiaomi verkoopt wereldwijd echter veel meer soorten producten, waarvan we hopen dat ze ook op de Nederlandse markt verschijnen.
Eind maart is Xiaomi begonnen met de verkoop van de Mi 9 smartphone en de Redmi Note 7 op hun eigen site Mi.com/nl. Het is inmiddels een bekend verhaal waar Oppo, OnePlus en Huawei ook mee zijn gestart in Nederland: betaalbare Chinese smartphones die veel waar voor hun geld bieden. De Mi Band 3 is een interessant Fitbit-alternatief, inclusief hartslagmeter die nog geen vier tientjes kost. Xiaomi is echter een gigantische Chinese fabrikant, die veel meer maakt dan smartphones en smartbands.
Xiaomi Pocophone F1
De eerste OnePlus smartphone zette de smartphonemarkt op zijn kop. De beste specificaties in een smartphone van nog geen 300 euro. Intussen is OnePlus helaas niet meer de fabrikant van voorheen; de smartphones zijn al lang niet meer zo’n goede deal. Xiaomi neemt dat stokje echter over met de Pocophone F1. Via grijze import hebben we de smartphone hiernaartoe 7122206laten verschepen om er een review over te schrijven. Want een betere deal dan de Xiaomi Pocophone F1, die zijn wij nog niet tegengekomen.
©PXimport
Mi Electric Scooter
Overal in Europa zie je ze in grote getalen al rondrijden. Behalve hier in Nederland. Dat komt omdat de elektrische stepjes van Xiaomi (nog) niet toegestaan zijn in het verkeer. Ook begin je onderaan de verkeers-voedselketen met je stepje op de drukke fietspaden van ons land. Desondanks lijkt het een kwestie van tijd voordat we hier ook deze elektrische step, die ongeveer 40 kilometer op een accu rijdt, op de wegen gaan zien. En terecht, want hoe gaaf is dit?
©PXimport
Ninebot Mini
De Ninebot Mini is wat je krijgt als je een Segway met een hoverboard kruist. Dit elektrische vervoermiddel is de uitkomst voor wie zo’n hekel heeft aan lopen, dat ze bereid zijn hun gewrichten en botten op het spel te zetten om dat niet te hoeven doen. Een opgeladen accu zorgt ervoor dat je 22 kilometer niet hoeft te lopen. Het gewicht dat je echter aankomt door het niet lopen, zal een nadelig effect hebben op de maximale afstand van een opgeladen accu.
Mi Drone
De Mi Drone is niet te vergelijken met de plastic bugdetcoptertjes die je bij de Action koopt. Xiaomi heeft serieus werk gemaakt van zijn drone. Niet alleen is er en een gamecontroller-achtige besturing, ook is er een flinke constructie om een grote full-HD camera onder het apparaat te kunnen hangen.
Mi Notebook Air
Zelfs in de laptops is Xiaomi aanwezig. De naam geeft al aan waar Xiaomi het ontwerp van de laptop van gekopieerd is. Qua innerlijk heeft Apple echter weer wat af te kijken, want in tegenstelling tot de Macbook Air heeft de Mi Notebook air krachtige specificaties en een grafische kaart (in de 13,3 inch-uitvoering).
©PXimport
Mi Smart Sensor Set
Domotica, ook wel smart home genoemd, is een enorme groeimarkt. Het is dan ook niet gek dan Xiaomi hier te vinden is. Zo heeft Xiaomi allerlei sensoren die je kunt gebruiken om je huis slim te maken. Bewegingssensoren, deur- en raamsensoren en een hub als middelpunt. Ook qua beveiliging kun je bij Xiaomi terecht met een beveiligingscamera, maar met alle discussies die er momenteel zijn over de beveiliging van Chinese apparatuur is het wel de vraag of je dit moet willen.
©PXimport
Mi Laser Projector 150
Mediaspelers, televisies en zelfs projectors tegen dumpprijzen. Zelfs in die markt is Xiaomi te vinden. Vooral deze projector is indrukwekkend: je legt het kastje op je tv meubel en het beeld wordt op je muur geprojecteerd. Geen groot scherm meer in je huiskamer. Er zit echter een adder onder het gras. Xiaomi-televisies zijn berucht omdat ze reclames afspelen. Niet in reclameblokken, maar bijvoorbeeld wanneer je de televisie aan- of uit zet. Hoogst ongewenst, en zo weet je meteen waarom de prijzen zo laag liggen.
©PXimport
Mi Robot Builder
Lego Mindstorms, maar dan wel normaal geprijsd. Dat is de Robot Builder van Xiaomi in een notendop. Natuurlijk ideaal voor kinderen om te bouwen en in aanraking te komen met programmeren, iets waar je op latere leeftijd vruchten van plukt. Maar ook voor volwassenen stiekem fantastisch speelgoed.