ID.nl logo
Huis

Wat maakt Xiaomi zoal?

Sinds kort is het Chinese merk Xiaomi begonnen met het verkopen van zijn gadgets in Nederland. Een paar smartphones en een fitnessbandje. Xiaomi verkoopt wereldwijd echter veel meer soorten producten, waarvan we hopen dat ze ook op de Nederlandse markt verschijnen.

Eind maart is Xiaomi begonnen met de verkoop van de Mi 9 smartphone en de Redmi Note 7 op hun eigen site Mi.com/nl. Het is inmiddels een bekend verhaal waar Oppo, OnePlus en Huawei ook mee zijn gestart in Nederland: betaalbare Chinese smartphones die veel waar voor hun geld bieden. De Mi Band 3 is een interessant Fitbit-alternatief, inclusief hartslagmeter die nog geen vier tientjes kost. Xiaomi is echter een gigantische Chinese fabrikant, die veel meer maakt dan smartphones en smartbands.

Xiaomi Pocophone F1

De eerste OnePlus smartphone zette de smartphonemarkt op zijn kop. De beste specificaties in een smartphone van nog geen 300 euro. Intussen is OnePlus helaas niet meer de fabrikant van voorheen; de smartphones zijn al lang niet meer zo’n goede deal. Xiaomi neemt dat stokje echter over met de Pocophone F1. Via grijze import hebben we de smartphone hiernaartoe 7122206laten verschepen om er een review over te schrijven. Want een betere deal dan de Xiaomi Pocophone F1, die zijn wij nog niet tegengekomen.

©PXimport

Mi Electric Scooter

Overal in Europa zie je ze in grote getalen al rondrijden. Behalve hier in Nederland. Dat komt omdat de elektrische stepjes van Xiaomi (nog) niet toegestaan zijn in het verkeer. Ook begin je onderaan de verkeers-voedselketen met je stepje op de drukke fietspaden van ons land. Desondanks lijkt het een kwestie van tijd voordat we hier ook deze elektrische step, die ongeveer 40 kilometer op een accu rijdt, op de wegen gaan zien. En terecht, want hoe gaaf is dit?

©PXimport

Ninebot Mini

De Ninebot Mini is wat je krijgt als je een Segway met een hoverboard kruist. Dit elektrische vervoermiddel is de uitkomst voor wie zo’n hekel heeft aan lopen, dat ze bereid zijn hun gewrichten en botten op het spel te zetten om dat niet te hoeven doen. Een opgeladen accu zorgt ervoor dat je 22 kilometer niet hoeft te lopen. Het gewicht dat je echter aankomt door het niet lopen, zal een nadelig effect hebben op de maximale afstand van een opgeladen accu.

Mi Drone

De Mi Drone is niet te vergelijken met de plastic bugdetcoptertjes die je bij de Action koopt. Xiaomi heeft serieus werk gemaakt van zijn drone. Niet alleen is er en een gamecontroller-achtige besturing, ook is er een flinke constructie om een grote full-HD camera onder het apparaat te kunnen hangen.

Mi Notebook Air

Zelfs in de laptops is Xiaomi aanwezig. De naam geeft al aan waar Xiaomi het ontwerp van de laptop van gekopieerd is. Qua innerlijk heeft Apple echter weer wat af te kijken, want in tegenstelling tot de Macbook Air heeft de Mi Notebook air krachtige specificaties en een grafische kaart (in de 13,3 inch-uitvoering).

©PXimport

Mi Smart Sensor Set

Domotica, ook wel smart home genoemd, is een enorme groeimarkt. Het is dan ook niet gek dan Xiaomi hier te vinden is. Zo heeft Xiaomi allerlei sensoren die je kunt gebruiken om je huis slim te maken. Bewegingssensoren, deur- en raamsensoren en een hub als middelpunt. Ook qua beveiliging kun je bij Xiaomi terecht met een beveiligingscamera, maar met alle discussies die er momenteel zijn over de beveiliging van Chinese apparatuur is het wel de vraag of je dit moet willen.

©PXimport

Mi Laser Projector 150

Mediaspelers, televisies en zelfs projectors tegen dumpprijzen. Zelfs in die markt is Xiaomi te vinden. Vooral deze projector is indrukwekkend: je legt het kastje op je tv meubel en het beeld wordt op je muur geprojecteerd. Geen groot scherm meer in je huiskamer. Er zit echter een adder onder het gras. Xiaomi-televisies zijn berucht omdat ze reclames afspelen. Niet in reclameblokken, maar bijvoorbeeld wanneer je de televisie aan- of uit zet. Hoogst ongewenst, en zo weet je meteen waarom de prijzen zo laag liggen.

©PXimport

Mi Robot Builder

Lego Mindstorms, maar dan wel normaal geprijsd. Dat is de Robot Builder van Xiaomi in een notendop. Natuurlijk ideaal voor kinderen om te bouwen en in aanraking te komen met programmeren, iets waar je op latere leeftijd vruchten van plukt. Maar ook voor volwassenen stiekem fantastisch speelgoed.

▼ Volgende artikel
Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist
Huis

Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist

Gourmetten is een geliefd Nederlands ritueel, waarbij vooral tijdens de kerstdagen in talloze huiskamers de kleine pannetjes weer op tafel komen. Maar ook door het jaar heen zorgt deze traditie regelmatig voor gezellige avonden vol culinaire experimenten met vlees, vis, vegetarische opties en verse groenten. Met wat creativiteit geef je dit samenzijn gemakkelijk een persoonlijke twist.

✨ De donkere maanden van het jaar nodigen uit tot het samen thuis gezellig maken. Wat is er dan fijner dan met zijn allen rond de tafel genieten van lekkere hapjes en elkaar gezelschap?

In dit artikel lees je:

Een Nederlandse traditie

Terwijl culinaire magazines ons al weken verleiden met recepten voor indrukwekkende kerstgerechten en feestelijke braadstukken, kiezen Nederlanders massaal voor een andere favoriet: het gourmetstel. In bijna elke huiskamer staat er wel eentje of wordt er speciaal voor de feestdagen een nieuwe set aangeschaft. Want ondanks alle culinaire trends blijft gourmetten immens populair: zo'n 80 procent van de Nederlanders kiest met kerst voor deze oergezellige manier van tafelen, waarbij iedereen met eigen pannetjes aan de slag gaat. De charme zit 'm niet in culinaire hoogstandjes, maar in de kleine hapjes en vooral in het samen kokkerellen aan tafel.

Gourmetten met kerst?

Dan is NU het moment om te bestellen! 😊

©Studio Porto Sabbia

Gourmetten met of zonder pannetje

Het klassieke gourmetstel is nog altijd een vertrouwde verschijning: een verwarmde plaat waarop de pannetjes staan te sudderen, terwijl je met je houten spateltje vlees, vis of groenten bereidt. Een scheutje vloeibare bakboter, en het feest kan beginnen! Het veelzijdige apparaat heeft ook een grill-element onder de warmteplaat – ideaal voor een romig gebakken eitje of een smeuïge raclette.

©Sara Winter

Tegenwoordig is er veel meer keuze in gourmetstellen. Een populaire variant is het model met grillsteen of geribbelde grillplaat, waarbij je direct op het oppervlak kunt bakken, dus zonder pannetjes. Deze gezondere optie vergt nauwelijks olie of boter. Wel is het even opletten dat alle hapjes van elkaar gescheiden blijven – vooral als het enthousiaste kokkerellen wat al te wild wordt.

Een praktische nieuwe ontwikkeling is het gourmetstel waarbij iedereen een eigen bakplaat heeft. Dat geeft niet alleen meer overzicht, maar voorkomt ook dat smaken zich mengen. Ideaal voor wie graag experimenteert met verschillende ingrediënten en gerechten.

©Princess

Gourmetten nieuwe stijl

De klassieke Nederlandse gourmet kent zijn vertrouwde ingrediënten: diverse soorten rauw vlees (of vis en vleesvervangers), gesnipperde ui, verse groenten zoals prei en paprika, geklutst ei en wat pannenkoekbeslag voor een zoete afsluiter. Maar waarom niet eens wat avontuurlijker? Geef je gourmet een culinaire twist met bijvoorbeeld huisgemaakte cranberrysaus bij kalkoen en varkenshaas, of kies voor een compleet thema.

Ga je voor Mexicaans? Vul je tafel dan met zwarte bonen, kleurrijke paprika en mais, gekruid gehakt, miniburgers en pittige worstjes. Serveer er guacamole, verse salsa en zure room bij, plus warme minitortilla's. Of creëer een Amerikaanse barbecuesfeer met kleine burgers, malse ribs en knapperige kipkluifjes, geserveerd met coleslaw, gepofte aardappel en rokerige barbecuesaus. Door je gourmet een thema te geven, transformeer je een gewone avond in een culinair feestje!

Watch on YouTube

Meer video's van ID.nl zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

▼ Volgende artikel
Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?
© Perig Morisse
Huis

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?

Veilig je telefoon ontgrendelen: wat is de beste methode? In dit artikel komen pincodes, vingerafdrukscans en gezichtsherkenning aan bod.

Op je telefoon staan allerlei persoonlijke gegevens die je niet zomaar met iedereen deelt. Bovendien is het niet de bedoeling dat iedereen je berichten zomaar kan lezen of zelfs iets kan versturen of posten.

Authenticatie voor smartphones is niet nieuws. Maar wat is eigenlijk de veiligste methode? We leggen identificatie door middel van een wachtwoord of pincode, een vingerafdruk en gezichtsherkenning onder de loep:

  • Voor- en nadelen van een wachtwoord, patroon of pincode
  • Pluspunten en keerzijdes van een vingerafdruk voor verificatie
  • Pro’s en cons van ontgrendeling door gezichtsherkenning

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk de beste telefoons tot 600,- euro!

Voordelen van een wachtwoord, patroon of pincode

  • Je bent niet afhankelijk van onderliggende technologie

  • Je hebt de mate van veiligheid gedeeltelijk zelf in de hand

Wachtwoorden, patronen en pincodes zijn de oudste en in feite ook de simpelste vormen van identificatie. Belangrijk om te weten is dat de veiligheid afhankelijk is van de lengte van de code of het wachtwoord. Je hebt de veiligheid dus voor een groot deel zelf in de hand. Deze methode is altijd even betrouwbaar, omdat hij voor de veiligheid niet afhankelijk is van je de technologie in je telefoon. Bovendien verlies je de mogelijkheid om op deze manier in te loggen minder snel, omdat er geen sensoren of camera's zijn die stuk kunnen gaan.

©Supatman - stock.adobe.com

Nadelen van een wachtwoord of pincode

  • Iemand kan meekijken en je wachtwoord aflezen

  • Niet gebruiksvriendelijk en langzaam

De nadelen van een wachtwoord liggen eigenlijk ook voor de hand. Iemand kan bijvoorbeeld stiekem over je schouder meekijken en toegang krijgen tot je telefoon. In theorie kan een hacker met je gegevens aan de haal. In de praktijk komt dat zelden voor, maar het hacken van je vinger of gezicht is in ieder geval helemaal onmogelijk. Toch was voor veel mensen gebruiksvriendelijkheid de reden om over te stappen naar een andere manier. Want iedere keer een code of wachtwoord invoeren duurt lang en begint op een gegeven moment vervelend te worden, vooral als je weet dat er snellere methodes beschikbaar zijn. Een patroon swipen gaat iets sneller, maar kost alsnog meer moeite dan andere manieren.

Bescherm je smartphone optimaal met een stevig telefoonhoesje.

Zo blijft je toestel in topconditie, hoe je het ook ontgrendelt!

Vingerafdruk voor authenticatie: de voordelen

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Hoge veiligheid bij geavanceerde sensoren

Inmiddels zijn vingerafdrukscanners op telefoons snel en reageren ze zonder al te veel problemen, zonder dat je je vinger exact op de juiste manier op de scanner hoeft te plaatsen. Doordat ze op een handige plek geplaatst zijn, ontgrendel je je smartphone min of meer zodra je het apparaat oppakt. Een goede scanner zorgt ervoor dat jij als enige je telefoon kunt unlocken.

©KOB

Vingerafdruk voor authenticatie: de nadelen

  • Werkt niet bij natte of beschadigde vingers

  • Oudere versies minder betrouwbaar

Iedereen die ooit een vingerafdrukscanner heeft gebruikt is bekend met het volgende: als je vinger nat is, of wanneer je er toevallig een snee of een pleister op zit, herkent de scanner het profiel van je vinger niet meer. Bij geavanceerdere scanners komt dit probleem minder vaak voor. Sowieso zijn verouderde en goedkopere sensoren lang niet altijd veilig. Ze zijn in het kort minder complex, waardoor ze minder lijnen registreren en je vingerafdruk niet heel nauwkeurig meten.

Voordelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Snel en moeiteloos

  • 3D-scans zijn erg veilig

Je smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning is de gebruiksvriendelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen, is naar je telefoon kijken. Kortom: het gaat automatisch en zonder dat je het in de gaten hebt. Smartphones die gebruikmaken van een 3D-scan zijn amper te misleiden en dus zeer betrouwbaar, maar alleen nieuwe (en dure) modellen zijn uitgerust met deze mogelijkheid. Let daar goed op wanneer je graag gebruikmaakt van gezichtsherkenning en op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

©Khaletski Siarhei\goffkein.pro

Nadelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Oudere gezichtsscans niet altijd even betrouwbaar

  • Weinig licht kan een belemmering zijn

Oudere telefoons die te ontgrendelen zijn met een scan van je gezicht, zijn helaas niet heel veilig. Ze maken gebruik van een foto en vergelijken die met de 2D-scan die gemaakt wordt tijdens het ontgrendelen. In de eerste plaats is gebleken dat iemand anders met een gezicht dat veel op je lijkt de telefoon mogelijk ook kan ontgrendelen. Daarnaast is een foto van de bezitter van de telefoon soms genoeg om deze veiligheidsmethode te misleiden.

Conclusie: wat is het veiligst?

Een complex wachtwoord of lange pincode is nog altijd een veilige manier om je smartphone te vergrendelen. Als je een moderne telefoon hebt, is vingerafdrukherkenning ook erg veilig en bovendien een heel stuk gebruiksvriendelijker. Een geavanceerde scanner voor gezichtsherkenning is ook zeer betrouwbaar. Maar daarbij moet je er wel op letten dat jouw telefoon echt een 3D-scan van je gezicht maakt. De meeste smartphones kunnen dat niet. Denk er verder aan dat je niet meer kunt inloggen met een vingerafdruk of een gezichtsscan als bepaalde onderdelen van je telefoon niet meer functioneren. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen voor een lang wachtwoord of pincode als back-up.

📱Ook interessant: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten