ID.nl logo
Review Samsung Galaxy S6 - Vervelend TouchWiz in een schitterend apparaat
Huis

Review Samsung Galaxy S6 - Vervelend TouchWiz in een schitterend apparaat

Samsung staat nog steeds met kop en schouders boven de rest van de Android-smartphones, en ook met de Galaxy S6 en S6 Edge heeft het bedrijf weer een toestel afgeleverd dat met recht 'het mooiste Android-toestel op de markt' mag worden genoemd. Chique, krachtig, een dijk van een camera... Alleen dat stomvervelende TouchWiz is nog steeds een doorn in het oog.

De nieuwe Galaxy-toestellen werden in maart al aangekondigd tijdens het Mobile World Congress, maar inmiddels kunnen we de nieuwe vlaggenschepen van Samsung ook in het echt proberen. We spreken daarbij bewust in het meervoud, want de Galaxy S6 komt in twee varianten uit: een 'gewone', traditionele telefoon, en de S6 Edge, een aparte (en duurdere) versie van het toestel.

Voor deze review hebben we gebruik gemaakt van de S6 Edge. De klassieke S6 hebben we alleen hands-on geprobeerd hands-on geprobeerd tijdens het MWC in Barcelona. Qua specificaties zijn de toestellen echter hetzelfde (tenzij anders aangegeven, zoals bij 'Accuduur'). We refereren in deze review voor het gemak naar 'Galaxy S6'.

Op het randje

De 'Edge' is een speciale variant van de telefoon, met twee gebogen zijkanten die als het ware om het scherm heenvouwen. Dat heeft twee functies. Er zitten wat features aan gekoppeld, zoals het snel weergeven van bepaalde nieuwtjes in een soort 'ticker'. Ook kun je er een aantal snelkoppelingen aan hangen, bijvoorbeeld met je meestgebruikte contactpersonen. In de praktijk merk je echter dat Samsung hard gezocht heeft naar manieren om die randjes te legitimeren, want ze voegen weinig toe. De functies die je eraan kunt koppelen voelen geforceerd en vaak onnodig - je kunt er bijvoorbeeld een lineaal aan hangen maar waarom zou je dat in hemelsnaam gebruiken?

©PXimport



Meer dan een scherm
Dat is eigenlijk bijzaak, want de rand is vooral bedoeld om het toestel er luxe uit te doen zien. Dat lukt verrassend goed. Waar de meeste smartphones nog steeds aanvoelen aan als apparaten met een scherm, is dat bij de S6 Edge wel anders: Daarbij lijkt het alsof je naar een scherm kijkt dat toevallig de functies van een smartphone heeft. Voegt het iets toe? Functioneel niet. Maar man, wat ziet het er mooi uit.

Vreemd en onnatuurlijke houding
Het toestel voelt wel vreemd en onnatuurlijk aan in je hand, alsof je het toestel verkeerd om vasthoudt. De achterkant is te scherp afgewerkt, te vierkant en te hoekig in vergelijking met de voorkant, die juist weer rond is. Misschien hebben we nog niet lang genoeg met het toestel kunnen spelen om het goed te testen, maar zelfs na 2 weken dagelijks gebruik kunnen we maar moeilijk wennen aan de vorm. Je voelt dat altijd - als je met één hand door Twitter scrollt, met twee duimen zit te typen of een foto maakt.

Glazen achterkant
De vorige Galaxy-toestellen waren altijd wel mooi, maar voelden behoorlijk goedkoop aan. Samsung is nu afgestapt van die slappe en saaie plastic behuizingen, en kiest nu voor een oerdegelijke én mooie aluminium-rand, met een achterkant van glas - wat na een dagje gebruik gelijk onder de vetvlekken zit...

De S6 Edge is één van de sjiekste telefoons die je op dit moment kunt krijgen. De strakke afwerking heeft wel iets weg van de iPhone, en zelfs de wat uitstekende camera doet denken aan de camera op de 6 Plus.

©PXimport



Breekbaar
Wel voelt de S6 Edge ontzettend breekbaar aan. Hoewel het apparaat wel stevig afgewerkt is, heb je het idee dat het een erg breekbaar apparaat is. Vooral de glazen achterkant is daar gevaarlijk bij, want deze telefoon laat je maar één keer vallen voor je daar heel erg veel spijt van krijgt.

Kraakhelder scherm

Het scherm is kraakhelder, met een amoled-resolutie van 2560 x 1600 pixels. Samsung staat erom bekend prachtige schermen te maken (kijk maar eens naar onze review van de Galaxy Tab 10.1), en ook in dit apparaat is niet bezuinigd op schermkwaliteit. Kleuren komen schitterend naar voren op het amoled-scherm, al moet je daarvoor wel de juiste configuratie kiezen. Het toestel heeft flink wat kleurconfiguraties, die bedoeld zijn voor verschillende doelen: Voor het surfen op Twitter heb je een andere configuratie nodig dan voor het kijken naar een film.

Camera

Eén van de grootste pluspunten van de S6 is de camera, want wauw, wat is die snel en scherp. Samsung heeft begrepen dat je een smartphonecamera vooral snel nodig hebt, dus staat de camera standaard in een standby-modus waardoor je in mum van tijd een foto hebt gemaakt. Ook het wegschrijven van de foto's gaat bijzonder snel (door de krachtige processor), waardoor je makkelijk meerdere foto's achter elkaar kunt maken. De camera is bovendien ook vanuit het lockscreen te activeren wanneer je de home-knop twee keer indrukt - een handige feature omdat je je camera vaak snel bij hand wil hebben.

Weinig pixels, veel resultaat
Ondanks dat de lens 'slechts' 16 megapixels heeft (en niet 20, zoals aanvankelijk werd gedacht) maak je haarscherpe foto's met het toestel. Ook in het donker maakt de S6 scherpe foto's, dankzij het lage diafragma dat je kunt instellen.

Echt vs. nep
Een valkuil is wel dat foto's er op de telefoon beter uitzien dan op een ander apparaat. Door het mooie amoled-scherm kun je trots met je mooie foto's paraderen, maar zet je ze op je pc of speel je via bijvoorbeeld een Chromecast af, dan is het kleurcontrast ineens een stuk minder scherp. Toch een beetje een tegenvaller.

Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de vele keuzes in de camera-app, zoals het handmatig instellen van sluitertijd en diafragma, een HDR-modus, beauty-modus om foto's op te poetsen, en een hele rits andere features. Daarmee heb je een camera die al lang niet meer onderdoet voor professionele spiegelreflexcamera's.

©PXimport

Accuduur

De accu is één van de weinige punten waarop de S6 en de S6 Edge verschillen. De eerste heeft namelijk een accu van 2,550mAh, terwijl de S6 Edge het met een klein beetje meer moet doen (2,600mAh). Aangezien we met de S6 Edge konden testen, hebben we dat als uitgangspunt genomen. Daarvan is de accuduur niet de allerbeste die we ooit zagen, dus je hoeft hier geen wonderen te verwachten. Met een standaard video-test haalde het toestel een krappe 9 uur speeltijd, maar in de praktijk heb je de batterij op een gemiddelde dag wel sneller leeg dan concurrenten als de iPhone. Daar komt nog eens bij dat je de accu niet zomaar kunt verwisselen, dus een extra battery-pack kopen zit er niet in.

Snel laden
Gelukkig wordt dat grotendeels goedgemaakt door de snelle laadtijd. Samsung heeft een aantal speciale trucjes in de software verstopt waardoor het toestel extra snel kan laden. In 10 minuten zit je al op 30% accuduur; een volledige charge kost je anderhalf uur. Bovendien is het toestel draadloos op te laden - als je daar de juiste powerbank voor hebt is dat een handige toevoeging.

Vingerafdrukscanner

De S6 heeft net zoals de S5 een vingerafdrukscanner in de homeknop zitten, die gelijk ook een stuk beter werkt dan zijn voorganger. Je hoeft niet meer je duim over de knop te vegen, maar die er even op leggen is genoeg om je toestel te ontgrendelen. Wel moet dat nog steeds in diezelfde rare hoek, waardoor je de S6 bijna nooit echt in een natuurlijke hoek kunt ontgrendelen. Je moet altijd een kunstje met je handen uitvoeren om het toestel te gebruiken, en zeker met die breekbaarheid voelt dat niet heel prettig. Gewoon goed opletten dus.
 

Specificaties

Beeldscherm5,1" 2560 x 1440 Super Amoled Gorilla Glass 4  CPUQuadcore 1,5 GHz Cortex A53 Quadcore 2,1 GHz Cortex A57  OSAndroid 5.0.2 Lollipop  RAM3 GB  Geheugen32/64/128 GB Niet uit te breiden met micro-sd  Camera achter16 MP 5312 x 2988 Optische beeldstabilisatie Auto HDR, touch focus, gezichtsherkenning  Camera voor5 MP 1080 x 720  Accu2,550mAh (S6) / 2,600mAh (S6 Edge)  OverigNFC Samsung Pay (nog niet in Nederland) Vingerafdrukscanner Micro-sim

TouchWiz

Eén van de meest gehate aspecten van de Galaxy-reeks (en van Samsung-telefoons in het algemeen) is het volladen van de telefoons met bloatware. Voorgangers als de S5 stonden boordevol zogenaamd 'handige' apps en widgets, waar in de praktijk maar weinig mensen op zaten te wachten.

Tijdens de presentatie van het toestel, tijdens het MWC-congres in Barcelona, zei Samsung te hebben geluisterd naar de kritiek. Daarom zou er significant minder bloatware op de apparaten zitten. Dat is slechts deels gelukt.

Apps, apps, en nog een apps
Ook de S6 staat propvol met talloze apps waarmee Samsung je heel graag in hun richting wil sturen. S Health, de S Planner, Samsungs eigen app-store, je krijgt ze nog steeds standaard bij het besturingssysteem.

Verwijderen
Nieuw is wel dat je sommige apps kunt 'verwijderen', maar dat is niet echt verwijderen. Je verstopt de apps alleen maar door ze onzichtbaar te maken, maar ze nemen nog steeds ruimte én werkgeheugen in op de achtergrond. Bovendien is dat alleen bij sommige apps mogelijk - de S Planner is bijvoorbeeld met geen mogelijkheid weg te krijgen.
 

©PXimport

©PXimport

Samsung is het enige bedrijf ter wereld dat het voor elkaar krijgt om de apps niet op alfabetische volgorde te zetten. Dat kan ook nergens via het menu, en er wordt geen verklaring voor gegeven.Sommige bloatware-apps zoals S Health zijn te verbergen. Anderen, zoals de S Planner, blijven staan.



Méér
Ook heeft Samsung juist andere apps weer toegevoegd. Zo moet je het nu doen met een aantal Microsoft-apps als Skype, OneNote en OneDrive, en ook die zijn niet te verbergen. Zelfs WhatsApp wordt voorgeïnstalleerd, maar dat kunnen we gezien de 9 miljoen Nederlandse gebruikers wel vergeven.

Toch voel je je beperkt in je keuzes. Samsungwil heel erg graag dat je precies doet wat Samsung wil - de keuzevrijheid is in TouchWiz nog steeds klein.

Samsungs hoekje
Je voelt je in alle opzichten ook in een hoekje geduwd. Als je iets wilt zoeken op je telefoon, kun je bijvoorbeeld de S Finder gebruiken, een zoekbalk die in het notificatiecentrum staat. Gebruik je liever de Google Now-widget (die hetzelfde kan), dan blijft die S Finder nog steeds altijd in beeld staan. En zo is het met bijna alles op het toestel.

Misschien wel één van de meest tekenende exemplaren daarvan is dat je de accu van het toestel niet zomaar kunt verwijderen - iets dat bij ieder ander Galaxy-toestel nog wel kon. Ook is het niet mogelijk om het geheugen uit te breiden met een extra sd-kaart - al is het minimum geheugen wel verdubbeld naar 32 GB.

Ja, sommige mensen zullen best blij zijn met de functies die Samsung biedt. Maar degenen die daar juist niet op zitten te wachten, hebben pech. En dat is heel jammer voor een toestel dat uiterlijk zo prachtig is.

Prijs

Hoe goed een toestel als de S6 ook mag zijn, we komen maar moeilijk over de prijs heen. Voor een premium-toestel betaal je namelijk ook de premium-prijs, en voor de goedkoopste S6 tel je in ieder geval € 699,- neer. Wil je meer opslagruimte (ja, want het geheugen is niet uit te breiden met micro-sd)? Dan betaal je 100 of zelfs 200 extra (voor de 64 GB of zelfs 128 GB).

Wil je die sexy Edge? Tel dan nog maar 120 euro méér op bij je toestel - waardoor je voor het toestel tussen de € 699,- of zelfs € 1,049,- neerlegt.

 

Conclusie

 Samsung heeft met de S6 één van de mooiste en beste Android-toestellen tot nu toe gemaakt. Alles aan het apparaat is chique, sexy en snel. Aan de binnenkant heeft het toestel een krachtige processor en veel werkgeheugen, en het scherm is schitterend.

Daarom is het extra jammer dat je met de S6 (en S6 Edge) nog steeds het vervelende TouchWiz moet gebruiken. Samsung heeft kleine stapjes gezet om het aantal bloatware-apps te verminderen en om gebruikers wat meer ruimte te geven, maar slaagt daar niet in. Hoewel je de pogingen kunt zien, zit je nog steeds vast aan een flink aantal Samsung-apps zoals de S Planner en S Health, terwijl je misschien wel liever alternatieven wil gebruiken. Je vast vast in Samsungs manier van denken en werken en dat voelt beperkt. Als je daar geen problemen mee hebt en Samsungs apps en diensten graag gebruikt, zul je daar geen probleem mee hebben. Het is bovendien altijd mogelijk om een ROM als Cyanogenmod op het toestel te zetten. Qua hardware heb je namelijk nog steeds de beste Android-telefoon op de markt.

Uitstekend
Conclusie

De Galaxy S6 is één van de mooiste Android-telefoons die op dit moment te koop zijn. Sexy, chique, en bovendien razendsnel en met een steengoede camera. Het is alleen vervelend dat TouchWiz nog steeds zo slecht is.

Plus- en minpunten
  • Prachtig toestel
  • Snel
  • Geweldige camera
  • TouchWiz is nog steeds te beperkend
  • Astronomische prijs
  • Voelt erg breekbaar aan
▼ Volgende artikel
Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?
© MG | ID.nl
Huis

Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?

Wanneer je kiest voor een inbouwvriezer werk je deze natuurlijk het liefst netjes weg achter een mooie keukendeur. Je vindt ze in hoogtes van 72 tot 178 cm, maar ook als onderbouw diepvrieskast die onder je aanrechtblad passen. Waar moet je allemaal nog meer op letten bij een inbouwvriezer voordat je deze aanschaft?

Een inbouwvriezer biedt als voornaamste voordeel dat de kast mooi is weggewerkt in je keuken. Juist daarom is het belangrijk om vooraf goed op een aantal zaken te letten als je zo’n vriezer wilt kopen.

Formaten

Inbouwvriezers zijn te koop in een aantal vaste maten. Die maten zijn gestandaardiseerd, zodat het eenvoudig is om de juiste inbouwvriezer bij de juiste inbouwkast te kopen en andersom. De ruimte in een inbouwkeuken waar de inbouwvriezer komt, is ietsje groter dan de inbouwvriezer zelf. Logisch, omdat zo'n inbouwvriezer wel makkelijk geplaatst moet kunnen worden, maar er ook weer eenvoudig uit moet kunnen in geval van reparatie of vervanging.

Bij een inbouwvriezer kun je kiezen uit de volgende hoogtes: 72, 88, 102, 122, 140, 178 en 180 cm. De breedte van inbouwvriezers ligt doorgaans tussen de 54 en 56 cm, het is dus belangrijk dat de breedte van de nis hierop is afgestemd. De diepte van een inbouwvriezer kan ook iets variëren, maar 54,5 cm is doorgaans de gemiddelde diepte. Je kunt ook kiezen voor een ondervriezer; een losse kleinere kast van zo'n 80 cm hoog die past onder het aanrechtblad.

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer of elke inbouwapparatuur vind je altijd de informatie over de grootte van de nis. De nis is de plek in de inbouwkeuken waarin de inbouwapparatuur wordt geplaatst. Deze informatie is dus erg belangrijk bij het kiezen voor de juiste inbouwvriezer en de gewenste keuken.

©MG | ID.nl

Scharnier- en deursystemen

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer houd je rekening met het soort scharniersysteem dat je wil gebruiken. Er zijn twee soorten deursystemen: deur-op-deurscharnieren en sleepdeursystemen. Bij een deur-op-deursysteem wordt de deur van de keuken direct op de deur van de vriezer geplaatst en is er geen speling tussen beide deuren.

Bij een sleepsysteem wordt de vriezerdeur met een glijd- of sleepsysteem bevestigd aan de keukendeur. Hierdoor schuift de deur van de keuken over de koelkastdeur. De deuren bewegen dan afzonderlijk van elkaar. Zo'n systeem komt het vaakst voor en is ook het eenvoudigst te installeren.

Watch on YouTube

Bij een deur-op-deursysteem wordt het paneel van de keukendeur direct op de deur van de vriezer gemonteerd. Het keukenpaneel draait dus op hetzelfde moment als de vriezerdeur. Voor een deur-op-deursysteem heeft de vriezer andere scharnieren die het gewicht van zowel de deur van de vriezer als het keukenpaneel moeten kunnen dragen. Bij een inbouwvriezer die geschikt is voor een deur-op-deursysteem, wordt het buitenste gedeelte van de vriezerdeur los geleverd.

Ventilatie

Een vriezer produceert aan de achterzijde warmte. Deze warmte moet goed kunnen worden afgevoerd en dat kan alleen als de nis waar de inbouwvriezer in wordt geplaatst, voldoende ruimte aan de achterkant heeft. De achterkant van de nis houd je vanzelfsprekend open en moet aan de achterkant tussen de muur en de vriezer minstens 10 centimeter vrijgehouden worden. Bij sommige inbouwvriezers krijg je aparte spacers mee die je op de achterkant van de vriezer kunt monteren om de juiste afstand te behouden, zodat je de vriezer ook niet te ver richting muur kunt plaatsen.

©MG | ID.nl

Geluidsdemping

Het geluid van een inbouwvriezer kan soms als storend worden ervaren. Dit geluid bestaat doorgaans uit twee componenten: luchtgeluid, zoals het brommen van de compressor, en contactgeluid, veroorzaakt door trillingen die via het meubel kunnen worden doorgegeven. Zowel vrijstaande- als inbouwmodellen kunnen hier last van hebben, maar met wat aanpassingen kun je het geluid reduceren. Zorg voor voldoende ventilatieruimte rondom de vriezer. Ga je gebruik maken van geluidsabsorberende materialen , houd er dan rekening mee dat deze warmte vasthouden.

Om luchtgeluid te dempen, kan aan de achterkant en eventueel zijkanten van de nis of de muur geluidsabsorberend materiaal worden bevestigd. Dit materiaal vangt het geluid van de compressor op en voorkomt dat het zich verder door de ruimte verspreidt. Er zijn hier verschillende soorten platen en strips voor verkrijgbaar.

Zoek een stil exemplaar

Omdat het lastig is om een inbouwapparaat van tevoren te testen op geluidsproductie, kun je natuurlijk in ieder geval alvast kijken naar de specificaties van een inbouwvriezer. Bij doorgaans alle online winkels vind je de relevante informatie over geluidsproductie bij de specificaties. Het maximaal hoorbare geluid wordt weergegeven in Decibel, afgekort als dB. Gemiddeld produceren inbouwvriezers een geluid van rond de 35 en 40 dB, maar dit zijn natuurlijk alleen piekmomenten, bijvoorbeeld als de compressor aanslaat. De informatie over de geluidsproductie vind je overigens ook op het energielabel, zie hieronder.

Zuinigheid

Tot slot moeten we het energieverbruik natuurlijk niet vergeten. Hoe zuiniger een inbouwvriezer is, hoe meer geld je op het gebruik ervan bespaart. Dankzij de specificaties en het welbekende energielabel koop je eenvoudig een energiezuinig model. Je ziet dan bij de specificaties ook wat een inbouwvriezer op jaarbasis aan energie verbruikt.

©EPREL

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro
© MG | ID.nl
Huis

Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Met een hogedrukreiniger maak je je oprit, terras en tuinbestrating grondig schoon. Wij vonden vijf krachtige modellen voor je.

Een hogedrukreiniger is ideaal voor het schoonmaken van terrassen, opritten, tuinmeubels, auto’s en schuttingen. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig en bespaart tijd en moeite. Dankzij verstelbare spuitkoppen pas je de waterstraal aan per klus. Zo maak je efficiënt en veilig schoon, zelfs op lastig bereikbare plekken. Met behulp van handige accessoires zoals een autowasborstel kun je een hogedrukreiniger ook gebruiken voor auto's, aanhangers, caravans en campers. Wij hebben een vijftal betaalbare hogedrukreinigers voor je gevonden.

DISCLAIMER

De genoemde maximum prijs van 275 euro was correct tijdens het schrijven van dit artikel. De prijzen van producten op Kieskeurig.nl kunnen echter varieren, en kunnen inmiddels dus hoger of lager zijn.

Bosch UniversalAquatak 135

Deze compacte machine van Bosch zet moeiteloos 410 l/uur water af dankzij zijn krachtige 1900 W motor. De slang van 7 meter geeft je een groot bereik. Met een werkdruk tot 135 bar verwijdert hij eenvoudig hardnekkig vuil van fiets, oprit of terras. De geïntegreerde slanghaspel en opbergruimte voor accessoires maken hem erg gebruiksvriendelijk. Ondanks zijn lichte gewicht (7,9 kg), staat de Aquatak 135 stevig dankzij wielen en een telescopisch handvat. Hij is geschikt tot een watertemperatuur van 40 °C en geleverd inclusief nozzle‑set. Zijn compacte profiel en degelijke prestaties maken ‘m ideaal voor dagelijks gebruik in en om het huis.

Maximale druk: 135bar
Vermogen: 1900 Watt
Slanglengte: 7m
Opslagtank: 0,45 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Wat is een vuilfrees?

Een vuilfrees is een speciaal opzetstuk voor een hogedrukreiniger dat wordt gebruikt om hardnekkig vuil effectief te verwijderen. De vuilfrees bestaat uit een roterende waterstraal met hoge druk, waardoor het reinigingsvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dit maakt het heel geschikt voor het schoonmaken van sterk vervuilde oppervlakken zoals bestrating, terrastegels en andere harde buitenoppervlakken. Een vuilvrees is echter niet geschikt voor auto's, campers of caravans. Het kan namelijk de lak of deur- en raamrubbers beschadigen.

Nilfisk Excellent 170

De Nilfisk Excellent 170 is een stevige krachtpatser met een inductiemotor en metalen pomp, ontworpen voor intensief gebruik. Hij levert maar liefst 170 bar en rond de 498 l/uur aan waterflow en dat is ideaal voor grote oppervlakken zoals terrassen of gevels . De SteelFlex-slang van 10 meter in combinatie met de interne haspel zorgt voor moeiteloze bereikbaarheid en opberging. Uniek is de Power Foam Blaster (700 ml) die zorgt voor rijke schuimlaag voor grondige reiniging, bijvoorbeeld van auto’s of tuinmeubilair. De machine schakelt bij spuitstop automatisch uit, en gaat weer aan bij gebruik, waarmee je dus energie kunt besparen. Met een gewicht van zo'n 21,5 kg is hij wat zwaarder dan gemiddeld, maar staat stevig op wielen en een telescoopgreep voor verplaatsing.

Maximale druk: 170 bar
Vermogen: 2100 Watt
Slanglengte: 10m
Opslagtank: 0,7 liter (voor foam)
Meegeleverde accessoires: Vuilfrees, oppervlakreiniger

Kärcher K 2 Basic

De K 2 Basic van Kärcher is een degelijk instapmodel voor eenvoudigere reiningsklusjes, zoals voor fietsen, tuinmeubels of lichte vervuiling. Deze machine levert tot 110 bar werkdruk en 360 l/uur waterflow vanuit een 1400 W motor. Hij is compact, weegt slechts 4 kg (zonder accessoires) en voorzien van twee wieltjes voor eenvoudige verplaatsing. De slang is 3 m lang, wat minder bereik biedt, maar praktisch is voor het dichtbij reinigen. Inclusief waterfilter en Quick Connect-systeem, plus diverse spuitstukken zoals een lans en vuilfrees. Dit toestel is ideaal voor gebruikers die een effectief, budgetvriendelijk toestel zoeken voor eenvoudig onderhoud rondom huis.

Maximale druk: 110 bar
Vermogen: 1400 Watt
Slanglengte: 3m
Opslagtank: geen
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Powerplus POWXG90410

De Powerplus POWXG90410 combineert kracht en flexibiliteit in één: zijn 1800 W motor levert tot 140 bar en 420 l/uur waterflow, perfect voor het grondig reinigen van oprit, tuin of voertuigen. De slang van 8 m en een soepel oprolmechanisme maken werken zonder gedoe makkelijk. De tank van 0,75 liter voor reinigingsmiddel is ideaal voor gecombineerde schoonmaakbeurten. Hij beschikt over turbospuit, patio-cleaner en verstelbare lans en is uitgerust met wieltjes en auto start/stop voor bedieningsgemak en veiligheid. Weegt ongeveer 7,7 kg — handzaam en goed te manoeuvreren.

Maximale druk: 140 bar
Vermogen: 1800 Watt
Slanglengte: 8m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

EZIclean Hydroforce 165

Deze Eziclean Hydroforce 165 is uitgerust met een krachtige 2200 W motor waarmee hij tot 165 bar haalt — ideaal voor intensieve klussen zoals terras en auto’s schoonmaken . De slang van 5 meter biedt voldoende reikwijdte dichtbij de kraan. Inclusief 0,75 l reinigingstank en een ruime selectie aan spuitmonden, waaronder een turbomondstuk met 180° draaibare straal en 360°-draaifunctie – handig voor diverse oppervlakken. Het lage gewicht van zo'n 9,2 kg en wieltjes plus haspel maken het verplaatsen eenvoudig. Robuust, veelzijdig en ideaal voor huishoudelijk en zwaar buitengebruik.

Maximale druk: 165 bar
Vermogen: 2200 Watt
Slanglengte: 5m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: autowasborstel, lans, oppervlakreiniger