Jezelf een bericht versturen op WhatsApp: waarom zou je?

© Tashatuvango - stock.adobe.com

Jezelf een bericht versturen op WhatsApp: waarom zou je?

Geplaatst: 6 november 2022 - 13:04

Aangepast: 25 november 2022 - 11:52

Wesley Akkerman

Tegen jezelf praten op WhatsApp? Ja, je leest het goed. De populairste berichtendienst ter wereld werkt momenteel aan deze functie. Maar waarom zou je dat willen doen?

(Headerbeeld: tashatuvango - stock.adobe.com) Wanneer je een gesprek wil starten binnen de app, dan zie je een lijst met contactpersonen staan. Heb je de juiste versie van de dienst op je smartphone staan, dan zie je ook je eigen naam in die lijst staan. En selecteer je jezelf, dan kun je dus aan een gesprek met jezelf beginnen. Heel spannend.

WhatsApp maakt proces gemakkelijker

Geloof het of niet, deze nieuwe functionaliteit komt niet zomaar uit te lucht vallen. Er zijn veel gebruikers die deze dienst gebruiken om tegen zichzelf te kunnen praten. Maar het proces van een gesprek met jezelf beginnen is best vervelend en kan dus gestroomlijnd worden. Hoe gingen mensen eerder te werk om dit voor elkaar te krijgen? En wat kunnen redenen zijn om met jezelf een gesprek te beginnen? Daar geven we verderop in dit artikel een aantal verklaringen voor.

Voorheen regelde je dit via een speciale link, waarmee je kunt chatten met mensen van wie je het telefoonnummer niet hebt. Maar voor deze test weten we ons eigen telefoonnummer natuurlijk wel. Dit werkt(e) als volgt:

  • Open de browser op je smartphone.

  • Typ de volgende link in: wa.me//316 en de rest van je telefoonnummer (de 31 is de landcode van Nederland, en de 6 is in dit geval de 6 uit 06; die hoef je dus niet toe te voegen).

  • Druk op Enter. Je komt nu op een pagina uit die een grote, groene knop laat zien: Doorgaan naar chat.

  • Wanneer je op je mobiel op de knop drukt, dan open je de app en de chat met jezelf. Bovenaan staat je eigen naam, samen met (U), om aan te geven dat dit een chat met jezelf is.

Zoals je ziet zijn dit best wat stappen die je moet ondernemen. Wanneer de nieuwe functie straks beschikbaar is, dan wordt zo’n gesprek starten in elk geval een stuk gemakkelijker.

Wat je dan moet doen? Na het openen van de app druk je rechts onderin op de groene knop en zoek je je eigen naam op. Tap op je naam om een venster met de nieuwe chat te zien. Dit is het chatgesprek met jezelf, waar je alles in kwijt kunt wat je een ander niet wil of durft te vertellen.

Jezelf een bericht versturen op WhatsApp: waarom zou je?-22524031

Waarom zou je dit doen?

Willen chatten met jezelf kan om verschillende redenen handig zijn. Je hebt WhatsApp altijd bij de hand. Dus als je jezelf even aan iets wil helpen herinneren, dan kun je een berichtje achterlaten op je zeer persoonlijke en voor iedereen afgesloten muur aan tekst. Ben je vergeten wat je nog moest doen of tegen iemand wilde zeggen, dan open je simpelweg je digitale notitieblokje waar verder niemand toegang tot heeft en voor je het weet, weet je wat je nog wil doen of zeggen.

 

Daarnaast kan dit een handige manier zijn om wachtwoorden en profielinformatie op te slaan. Zie de app dan wederom als een digitaal notitieblokje waar je profielgegevens achterlaat en kunt terugvinden waar nodig. Mocht je dit doen, wees er dan zeker van dat niemand bij je account kan. Beveilig je telefoon met een pincode, wachtwoord, veegbeweging of vingerafdrukscanner en gooi je WhatsApp-chats eveneens achter slot en grendel. Zo krijgt niemand te zien wat ze niet horen te zien.

 

In het kader van geheugensteuntjes is het aanmaken van een boodschappen lijstje eveneens een goed idee. Je kunt meteen een aantekening maken wanneer je bedenkt dat iets op is. Want eerlijk is eerlijk: zodra je in de supermarkt staat en je hebt dat ene net niet opgeschreven, dan weet je dat je dat gaat vergeten. Om dan te voorkomen dat je weer terug moet gaan, kun je net zo goed een aantekening maken. WhatsApp wordt zodoende een zeer persoonlijke notitieblokje.

Jezelf een bericht versturen op WhatsApp: waarom zou je?-22524032

Nieuwe functie is onderweg

Ook kun je mediabestanden naar jezelf versturen en daardoor op een ander platform binnenhalen. We weten nog niet wanneer de functie precies voor iedereen beschikbaar is. Maar als het zover is, schuif hem dan niet meteen aan de kant. Je kunt WhatsApp namelijk ook op computers gebruiken, bijvoorbeeld via WhatsApp Web. Heb je je smartphone niet bij de hand, dan kun je dus ook een notitie of aantekening via een browser of computer achterlaten. Wel zo handig!

 

Maar is dit wel veilig? Natuurlijk kunnen er heel veel dingen misgaan. Zeker wanneer je in phishingpraktijken trapt, helaas. Maar in de basis dit een veilige manier van met jezelf communiceren. De chat met jezelf is namelijk versleuteld. Alles wat je met jezelf deelt, is dus privé en niet voor derden inzichtelijk. En mocht je later toch ergens spijt van hebben, dan kun je de berichten – net zoals in de andere chats – gewoon verwijderen voor jezelf.

Nieuwe smartphone nodig voor WhatsApp?

Bol.com verkoopt een brede selectie telefoons.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten