ID.nl logo
Huis

De 5 beste apps om tekst toe te voegen aan foto's

Er zijn tientallen apps om foto's te bewerken. Deze apps bieden uitgebreide, gebruiksvriendelijke en verrassende manieren om een foto van tekst te voorzien.

Phonto

Als je gewoon een tekst op een foto wil plakken, werkt Phonto oersimpel: tik op een foto en voer de tekst in. Ondanks het gebruiksgemak biedt deze gratis app een enorme hoeveelheid mogelijkheden om de tekst interessant te maken. Naast het gebruik van een grote hoeveelheid fonts en de mogelijkheid zelf fonts toe te voegen, kun je de tekst heel precies plaatsen met een regelaar en plus- en minknoppen. Lees ook: 5 apps om betere foto's te maken met je iPhone.

©PXimport

De menu's om kleuren en stijlen aan te passen bieden een verrassende hoeveelheid instellingen en mogelijkheden, zoals opties om de kleuren aan te passen, schaduwen toe te voegen en te bewerken, de omtrek van de letter te bewerken en zelfs interlinie en spatiëring in te stellen. Je kunt zelfs de letters in een curve zetten en een verschillende manieren om de tekst te onderstrepen.

Over

Wie van tegeltjes wijsheid houdt en Facebook vooral gebruikt om je vrienden wijze levenslessen voor te houden. Door de mooie fonts toe te passen op een simpele foto heb je al snel iets bijzonders. Het gratis aanbod is heel behoorlijk: wil je verder kijken, dan zijn er via een in-app aankoop nogal wat extra fonts te downloaden, met af en toe een aanbieding.

Het draaiwiel met bewerkfuncties is kenmerkend voor Over. Haal de schijf tevoorschijn door op de gele driehoek te tikken, draai aan het wiel voor de juiste functie en selecteer onderdelen om de foto te bewerken, tekst of afbeeldingen toe te voegen of het resultaat te delen. Via Edit kun je de teksten nog behoorlijk finetunen met opties voor kleur, grootte en uitlijning.

PicLab

PicLab kun je gebruiken voor het bewerken van je foto's en het toevoegen van filters en stickers. Ook het toevoegen van teksten gaat simpel, met instellingen voor kleuren, schaduwen en uitlijning. Je kunt verschillende tekstlagen aanbrengen zodat je de tekstkaders nog kunt schuiven, draaien en inhoudelijk kunt wijzigen.

Elke foto in PicLab bevat een watermerk "Made with PicLab". Met een in-app aankoop kun je die weghalen. De gratis hoeveelheid content is toereikend, maar de app kent ook de mogelijkheid om met een in-app aankoop alle fonts en filters te ontgrendelen.

Pixlr Express

Ook Pixlr Express is een app waarmee je normaal gesproken foto's bewerkt. Via de knop type voeg je teksten toe. Het menu met fontmogelijkheden is rommelig en moeilijk leesbaar. Elke categorie kun je downloaden om een genre met verschillende fonts beschikbaar te maken. Als je eenmaal door hebt hoe het werkt, kun je mooie resultaten bereiken.

Bubble Frame

Bubble Frame heeft twee hoofdfuncties: speciale frames maken en teksten in een bepaalde vorm zetten. Kies een soort lijst, bijvoorbeeld een simpele cirkel en plaats daar een foto of zelfs een video in. Met de tekstfunctie kun je tekst op de omtrek van een object in je foto plaatsen, zoals een tekst die rond een voetbal loopt.

▼ Volgende artikel
Nieuwe Miele koel- en vrieskasten zijn energiezuinig en ergonomisch
Huis

Nieuwe Miele koel- en vrieskasten zijn energiezuinig en ergonomisch

Miele heeft een nieuwe generatie koel- en vrieskasten geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen voor inbouw onder het werkblad. Deze zijn ideaal voor kleine huishoudens en komen met verbeterde energiezuinigheid, meer gebruiksgemak en ergonomische details. Klanten kunnen kiezen uit vier koelkasten en twee vrieskasten.

Bij deze onderbouwapparaten is bukken onvermijdelijk, maar slimme oplossingen maken het gebruik aangenamer. De lades in alle apparaten zijn gemakkelijk uitneembaar, waardoor ze rechtopstaand gevuld, gesorteerd of schoongemaakt kunnen worden. De deurvakken van de koelkasten zijn in hoogte verstelbaar voor meer flexibiliteit.

Het deelbare 'FlexiBoard' glazen plateau biedt variabiliteit, waardoor hoge containers of verpakkingen rechtop en binnen handbereik kunnen worden geplaatst.Bijzonder praktisch in een relatief kleine koelkast is het dynamische koelsysteem 'DynaCool'. Dit zorgt voor een constante temperatuur in het hele interieur, zodat het niet nodig is om de inhoud na het boodschappen doen te herschikken.

De nieuwe generatie wordt compleet gemaakt door uitgebreide, vaatwasserbestendige accessoires, zachte deursluiting dankzij 'SoftClose', de handige 'NoFrost'-functie voor vriezers (geen handmatig ontdooien meer) en netwerkfunctionaliteit.Om een consistent keukenontwerp te garanderen, biedt Miele apparaten met de standaard nishoogte van 82 centimeter, evenals één model per categorie voor de nieuwe comforthoogte van 86 tot 92 centimeter. Dit betekent dat een extra paneel in deze nissen niet langer nodig is. Er is ook een model met uittrekbare trolleys beschikbaar. Hier vervangen uittrekbare elementen de gebruikelijke lades en worden ze direct van bovenaf bediend.

Energiezuiniger

Alle apparaten van de nieuwe generatie zijn aanzienlijk energiezuiniger. De modellen vallen in energieklasse C of D, waardoor ze één klasse zuiniger zijn dan hun voorgangers."We hebben bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie koelkasten bijzondere aandacht besteed aan de combinatie van ergonomie en duurzaamheid," zegt Ursula Wilms van Miele.

Beschikbaarheid en prijzen

Alle modellen uit de nieuwe generatie Miele koel- en vrieskasten zijn per direct verkrijgbaar in de winkels. Exacte adviesprijzen zijn niet bekend gemaakt.

Bekijk hier andere Miele-koelkasten op Kieskeurig.nl:

▼ Volgende artikel
Je tuin zomerklaar maken? Mei is hét moment!
© Olga Gorevan
Huis

Je tuin zomerklaar maken? Mei is hét moment!

Zodra de zon zich vaker laat zien, is het heerlijk om buiten te zijn. Mei is dan ook hét moment om je tuin zomerklaar te maken. Door nu de handen uit de mouwen te steken, zorg je dat alles er straks fris en verzorgd bij staat. Nieuwe planten, gesnoeide hagen, een opgeruimde border – dit is de maand om je tuin die welverdiende opfrisbeurt te geven.

Dit doe je deze maand in de tuin:

  • Zaaien en hagen planten
  • Extra aandacht geven aan nieuwe planten
  • Snoeien
  • Je gazon maaien en bemesten

Het jaar rond lekker bezig zijn in de tuin? Kijk dan op onze tuinkalender.

Zaaien en hagen planten

Hoewel de lente volop bezig is, is het slim om het vliesdoek nog even paraat te houden. Vooral in de eerste helft van mei kan het 's nachts nog flink afkoelen. Na IJsheiligen, op 14 mei, kunnen de kuipplanten en eenjarigen definitief naar buiten. Dan is de kans op nachtvorst vrijwel voorbij. Ook met zaaien kun je nu los. Klaprozen, leeuwenbekjes, korenbloemen, zonnebloemen, madeliefjes of duizendschoon – die mogen allemaal direct de volle grond in. Zomerbollen kun je alvast in potten zetten, dan zijn ze straks makkelijk over te planten naar de border. Heb je plannen voor een nieuwe haag? Wacht daar niet te lang mee. Tot half mei kun je nog heesters en coniferen planten.

Extra aandacht geven aan nieuwe planten

Nieuwe planten hebben in deze periode extra water nodig. Gebruik bij voorkeur water uit de regenton – dat is al op temperatuur en beter voor de wortels. Sproei je met leidingwater? Laat het dan als een fijne nevel op de planten vallen, in plaats van er met harde stralen op te richten. Zo voorkom je schade aan jonge scheuten. Een laag mulch helpt de bodem vochtig te houden en voorkomt dat de aarde uitdroogt. Slakken op pad? Strooi wat zaagsel of fijngemalen eierschalen rond de jonge planten, dat houdt ze op afstand. En vergeet de klimplanten niet: die groeien nu razendsnel en kun je het best op tijd aanbinden.

Lees ook: Slakken in de tuin? 8 tips om ervan af te komen

©Zoiakostina | Zoja

Snoeien

Na IJsheiligen kun je de buxus snoeien. Kies bij voorkeur een bewolkte dag, zodat de jonge snoeipunten niet verbranden in de zon. Ook de liguster, laurier, hulst en haagbeuk kun je nu bijwerken. Controleer wel even of er geen vogelnestje in de haag zit voor je aan de slag gaat. Rozen op stam en perkrozen mag je nu drie tot vijf ogen terugsnoeien. Bij vroegbloeiende struiken zoals ranonkelstruik en spirea knip je de uitgebloeide bloemen weg. Zo steekt de plant zijn energie in nieuwe bloemknoppen. Ook voorjaarsbloeiers zoals tulpen, narcissen, hyacinten, rododendrons en de kerstroos kun je nu ontdoen van oude bloemen. En de fuchsia? Die top je juist, zodat hij mooi vertakt.

Lees ook: Welke snoeischaar voor welke snoeiklus?

©SKT Studio - stock.adobe.com

Je gazon maaien en bemesten

Het is al volop lente, maar een flinke regenbui kan nog steeds voor wateroverlast zorgen. Blijft het water op plekken in de tuin staan of voelt de grond te nat aan? Prik dan met een mestvork in de bodem en beweeg deze voorzichtig heen en weer. Zo kan het regenwater beter wegzakken. En als er toch regen wordt voorspeld: dat is hét moment om je gazon te bemesten. Herhaal dit na een maand om het gras sterk en gezond te houden.

In mei maakt het gras een groeispurt. Je kunt het gazon dan één tot twee keer per week maaien – of je doet mee aan Maai Mei Niet. Door een maand niet te maaien, geef je bijen, vlinders en andere insecten meer bloeiende planten om van te leven. Vind je een hoog grasveld geen gezicht? Maai dan alleen een deel en laat de rest staan.

Niet alleen het gras groeit hard, ook het onkruid laat zich volop zien. Trek het eruit op droge dagen, dan komt het niet makkelijk terug. Schoffelen kan ook, maar wees voorzichtig: de wortels van andere planten kunnen daarbij beschadigd raken. Door bodembedekkers te planten maak je het onkruid bovendien lastiger om terrein te winnen.

Lees ook: Grasmaaien: fluitje van een cent met deze tips