ID.nl logo
Consumenten testen: de compacte Philips 1000 Series Airfryer NA120/00
© Philips
Huis

Consumenten testen: de compacte Philips 1000 Series Airfryer NA120/00

De Philips 1000 Series Airfryer NA120/00 is een compacte en gebruiksvriendelijke airfryer met een capaciteit van 4,2 liter. Dankzij de RapidAir-technologie worden gerechten krokant van buiten en mals van binnen, met tot wel 90 procent minder vet. Maar hoe presteert deze airfryer in de praktijk? Lees hier wat het Review.nl Testpanel van de Philips 1000 Series Airfryer NA120/00 vond.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

Voor wie snel en gezond wil koken, is de Philips 1000 Series Airfryer NA120/00 een uitkomst. Met een eenvoudige bediening via twee draaiknoppen voor tijd en temperatuur is het apparaat ideaal voor dagelijks gebruik. De airfryer heeft een inhoud van 4,2 liter, waardoor hij geschikt is voor kleine huishoudens. Dankzij de RapidAir-technologie is voorverwarmen nauwelijks nodig en worden gerechten snel en gelijkmatig bereid.

De Philips 1000 Series Airfryer NA120/00 heeft van de testers een gemiddelde reviewscore van 9,1 gekregen. Vooral het gebruiksgemak, het compacte formaat en de snelle opwarming worden geprezen. Hieronder worden de ervaringen van de testers uitgebreid besproken.

Gebruiksgemak en eenvoud

Het eenvoudige gebruik van de Philips 1000 Series Airfryer wordt in bijna elke review geprezen. Markreiff zegt: "Fijne compacte airfryer. Makkelijk te bedienen. Snel warm." Ook Coen117 benadrukt hoe toegankelijk het apparaat is: "De bediening is eenvoudig, zelfs voor beginners, met slechts twee knoppen voor temperatuur en tijd."

Deze eenvoud wordt gewaardeerd door zowel ervaren gebruikers als mensen die voor het eerst een airfryer proberen. Tester S. zegt: "Wij hebben de airfryer getest aangezien wij er nog geen hadden. We zijn over het algemeen erg tevreden omdat hij snel opwarmt, makkelijk te onderhouden is en met slechts een draaiknop aan te zetten is." En KlaasWAG merkt nog op: "Ondanks dat het een budget airfryer is, werkt hij uitstekend. Voorverwarmen duurt maar een paar minuten, dus je kunt snel aan de slag."

©Philips

Compact formaat en design

Het compacte formaat van de airfryer is een van de meest genoemde pluspunten, vooral voor mensen met weinig ruimte in de keuken. Lobo1 vindt de capaciteit perfect voor één tot twee personen." Duncank voegt toe: "Dit compacte en stille apparaat maakte onze oven grotendeels overbodig de afgelopen weken. De ogenschijnlijk kleine lade bood telkens meer dan genoeg ruimte om voor twee personen iets te bakken of verwarmen."

Ook het design van de airfryer valt in de smaak. Coen117 merkt op: "Het matzwarte design oogt stijlvol en past goed in elk interieur." IBou123 zegt: "De airfryer ziet er heel strak en modern uit."

Smaak en kwaliteit van het eten

Testers zijn over het algemeen zeer tevreden over de kwaliteit van het eten dat uit de airfryer komt. Klaaske2024 zegt: "Het belangrijkste is natuurlijk: hoe smaakt het eten uit de airfryer. Nou, dat is gewoon top, beter, lekkerder en sneller dan voorheen." Ook Kmp deelt deze ervaring: "Friet is heerlijk knapperig. Ook allerlei snacks zoals frikadel, kroket en kaassoufflé worden goed warm en zijn erg smakelijk geworden."

De RapidAir-technologie zorgt ervoor dat het eten aan alle kanten gelijkmatig gaar wordt en een knapperige textuur behoudt. Coen117 zegt: "Frietjes, bittergarnituur en kipschnitzels worden zonder olie heerlijk knapperig, mede dankzij het uitneembare rooster dat ervoor zorgt dat ook de onderkant krokant blijft."

Sommige testers experimenteren verder met verschillende gerechten. Nathalie12321 zegt: "Wij hebben ovenkroketten geprobeerd (top!), frietjes, krieltjes met schnitzel, een stoofpotje met de Philips bakaccessoire (overheerlijk!)." K4run voegt toe: "Gemarineerde kippendijfilet werd lekker mals en knapperig van buiten. Afbakbroodjes zijn zo klaar, wel de temperatuur wat lager zetten."

©Philips

Capaciteit en snelheid

De capaciteit van 4,2 liter wordt gezien als voldoende voor kleine huishoudens. Toch zijn er ook gebruikers die het apparaat voor grotere gezinnen gebruiken. Tester M. zegt: "Apparaat wordt door ons als gezin gebruikt (4 personen). Dit biedt voldoende ruimte voor patat en aansluitend snacks."

De snelheid van de airfryer is voor veel testers een groot voordeel. Tester V. zegt: "Ik bak kippetjes in 20 minuten gaar en warm broodjes op in minder dan 5 minuten." Duncank voegt toe: "Het eindresultaat was elke keer precies zoals we hoopten, en meestal sneller dan verwacht."

"Ondanks dat het een budget airfryer is, werkt hij uitstekend."

- KlaasWAG

Schoonmaken en onderhoud

De meeste testers zijn tevreden over hoe eenvoudig het apparaat schoon te maken is. Lobo1 zegt: "Schoonmaken is makkelijk, de uitneembare onderdelen kunnen in de vaatwasser." Nathalie12321 voegt toe: "Je hebt geen extra hangmandje maar een dubbele bodem waardoor het vet niet bij het eten kan, maar het wel makkelijk schoon te maken is."

Ook de afwerking van de binnenpan draagt bij aan het schoonmaakgemak. Zo zegt RG020: "De plaat is eenvoudig schoon te maken, iets wat ook geldt voor de pan zelf. Dit gaat nog makkelijker door de anti-aanbaklaag waarmee de hele pan en plaat bekleed zijn."

Toch zijn er enkele kleine nadelen. Klaaske2024 zegt: "Deze airfryer stinkt behoorlijk en de lade loopt niet zo soepel in en uit de airfryer." Ook K4run heeft bij de eerste keer verwarmen een plastic geur geroken, maar: "Na een flinke tijd op volle warmte verdween de geur vrijwel gelijk."

Minpunten: timer en geluid

Hoewel de airfryer overwegend positief beoordeeld wordt, zijn er enkele punten van kritiek. Nathalie12321 zegt: "Het temperatuurwieltje gaat stroef en het tikkende geluid van de timer is net als bij een eierkoker." Kmp merkt op: "De tijd om te 'bakken' is vaak iets langer dan aangegeven." Een enkele tester is bang dat de anti-aanbaklaag relatief kwetsbaar is. Maar zolang je de gebruiksvoorschriften volgt en bijvoorbeeld geen metalen vorken of tangen gebruikt, hoef je daar niet bang voor te zijn.

©Philips

✅ Pluspunten

  • Snel warm en makkelijk in gebruik

  • Knapperige resultaten

  • Onderdelen zijn vaatwasserbestendig

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

❌ Minpunten

  • Te klein voor grotere huishoudens

  • Temperatuurknop soms stroef

Eindoordeel

De Philips 1000 Series Airfryer NA120/00 is een compacte, snel opwarmende en gebruiksvriendelijke airfryer die ideaal is voor kleine huishoudens en individueel gebruik. Testers waarderen de eenvoudige bediening, de snelle resultaten en de knapperige kwaliteit van het eten. Hoewel de airfryer vooral geschikt is voor één tot twee personen, vinden sommige testers dat hij ook prima werkt voor kleine gezinnen. Kleine nadelen zoals het stroeve temperatuurwieltje en het tikkende geluid van de timer doen weinig af aan de positieve algemene indruk, zoals ook blijkt uit de gemiddelde score van een 9,1.

Philips 1000 Series Airfryer NA120/00

Op Kieskeurig.nl
▼ Volgende artikel
Zo maak je tóch screenshots op Android als een app dat niet toestaat
Huis

Zo maak je tóch screenshots op Android als een app dat niet toestaat

Ondanks het feit dat Android een ontzettend open platform is waar je veel dingen zelf op kunt instellen, loop je soms tegen een beperking aan. Zo kan het zijn dat je in sommige apps geen screenshot mag maken. Maar mág niet betekent niet kán niet ... Toch een screenshot nodig? Probeer dan deze manieren!

⏱ Geen tijd om het complete artikel te lezen maar toch een screenshot nodig? Doe dan dit:

1. Zet Schermopname aan (staat meestal in het snelmenu) 2. Begin met het opnemen van je scherm 3. Na het opnemen speel je de video af 4. Pauzeer op het frame dat je wilt screenshotten 5. Maak nu het screenshot zoals je dat normaliter doet

Lukt dit niet? Vraag het dan aan Google Assistent.

Lees ook: Deze 4 functies maken Android 15 bijzonder

Hoe vaak doe je het niet: even snel een screenshot maken van wat er op het scherm gebeurt. Zo kun je aan een ander laten zien wat jij ziet, waardoor diegene je kan helpen. Of je wilt iets vastleggen voor later. Wat je reden ook is: het is vervelend als blijkt dat een Android-app het maken van screenshots geblokkeerd heeft. Dit komt zelden voor, maar specifieke apps hebben dergelijke beperkingen – denk aan bankapps en berichtendiensten. Soms is het een kwestie van een schuifregelaar omzetten in de instellingen van een app, maar in veel andere gevallen is het onmogelijk.

In vrijwel alle gevallen heeft dit met privacy en beveiliging te maken. Zo beperkt een bankapp deze functie om te voorkomen dat je persoonlijke gegevens lekken. Browserapps beperken de functionaliteit daarnaast soms in de privémodus (of incognito), zodat bepaalde zaken daadwerkelijk privé blijven. Berichtendiensten doen dit soms bij kortstondige of privéberichten, zodat anderen die niet te zien kunnen krijgen. En videostreamingdiensten bouwen dit soort beperkingen in in de strijd tegen piraterij: zo kunnen beelden niet op een ongeoorloofde manier gedeeld worden.

⚠️ Tegen de gebruiksvoorwaarden Als je een screenshot maakt in een app die dat normaal gesproken niet toestaat, kan dat in strijd zijn met bepaalde wetten, regels of richtlijnen. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor eventuele gevolgen, mochten die zich voordoen.

Een video-opname maken

Je kunt op verschillende manieren een screenshot maken binnen een app die dat normaliter niet toestaat. Zo kun je, hoe omslachtig dit ook klinkt, een video-opname maken. We bedoelen dan niet met een andere smartphone of camera, maar door gebruik te maken van de ingebouwde video-opnamefunctie. De meeste Android-smartphones hebben namelijk de optie Schermopname, binnen het snelmenu (dat is het menu dat je van boven naar beneden trekt). Als je de tegel ziet staan (misschien moet je hem eerst nog toevoegen), dan kun je als volgt te werk gaan.

• Trek het snelmenu naar beneden
• Zoek de optie
Schermopname op (het kan zijn dat die een pagina verderop zit of verstopt zit onder de knop Bewerken)
• Zet
Schermopname aan
• Begin met het opnemen van je scherm
• Na het opnemen speel je de video af
• Pauzeer op het frame dat je wilt screenshotten
• Maak nu het screenshot zoals je dat normaliter doet

Deze methode is echter niet volledig waterdicht. Het kan zijn dat een applicatie niet alleen het maken van een screenshot blokkeert, maar ook Schermopname. In dat geval kun je proberen de opname vanaf het thuisscherm te starten en vervolgens de app te openen. Het kan gebeuren dat de app dan niet in beeld komt tijdens het opnemen. Lukt dat ook niet Gelukkig is er nog een andere optie.

Vraag het aan Google Assistent

Je kunt Google Assistent vragen om het voor je te doen. Vaak blokkeren apps het maken van screenshots via de gebruikelijke manier (zoals volumeknop omlaag + powerknop), maar laten ze het met een omweg toch toe. Aangezien de Google Assistent op vrijwel elke Android-telefoon staat, kan dit een handige back-up zijn voor iedereen tegen de beperkingen aanloopt. Via het korte stappenplan leggen we je uit hoe je te werk gaat. Zo hoef je geen knoppencombinaties te gebruiken.

• Open de app (en het onderdeel) waarvan je een screenshot wilt maken
• Spreek Google Assistent aan (dit kan meestal met het commando
'Hey Google')
• Geef nu het commando '
maak een screenshot'
• De Assistent maakt direct een screenshot

Helaas is ook deze methode niet altijd succesvol. Sommige apps hebben een hardnekkige screenshotbescherming die helaas lastig te omzeilen is. Zie je na het maken van de afbeelding een zwart of leeg scherm? Dan is dat de reden.

Het kan zijn dat op jouw smartphone Google Assistent vervangen is door Google Gemini; maar de werking is hetzelfde. Mocht je de stemassistenten uitgeschakeld hebben, vergeet ze dan niet opnieuw te activeren via de instellingen van je toestel.

Niet voor screenshots, wel voor je smartphone:

De beste screenprotectors

▼ Volgende artikel
De handigste accessoires voor je laptop
© Volodymyr
Huis

De handigste accessoires voor je laptop

Haal jij graag alles uit je laptop? Dan kun je eigenlijk niet zonder handige gadgets en accessoires die het leven makkelijker maken. Je leest er alles over in dit artikel.

Dankzij handige gadgets en slimme randapparatuur haal je meer uit je laptop. Een laptoptas, losse muis en een beeldscherm zijn min of meer standaard. Maar we vertellen je graag over accessoires die minder voor de hand liggen. 💻 Accessoires voor meer mobiliteit 💻 Randapparatuur voor verbindingsmogelijkheden 💻 Diverse toevoegingen voor verbeterde prestaties en extra opties

Lees ook: Op zoek naar een nieuwe laptop? Dit is waar je op moet letten!

Een laptopstandaard

Met een laptopstandaard werk je ergonomischer en krijg je minder snel last van je nek en schouders. Je kunt de laptop er namelijk iets hoger mee plaatsen en hebt enige vrijheid bij het instellen. Bovendien is het een ideaal hulmiddel als je graag met je laptop op de bank zit. Je hebt een mooi tableau waar je laptop stabiel op staat. Sommige modellen hebben ook ruimte voor je muis. Verder is het de moeite waard om een laptopstandaard te overwegen met ingebouwde koeling. Dat helpt om de temperatuur van je laptop lager te houden. Hierdoor slijten onderdelen minder snel en blijft de laptop langer goed werken.

Een powerbank met zonnepaneel

Ben je veel onderweg of neem je je laptop mee op vakantie? Dan is het handig om een powerbank mee te nemen. Hierdoor zit je veel minder snel zonder stroom. Je laadt de powerbank thuis op en als de accu van je laptop (bijna) leeg is, sluit je de apparaten op elkaar aan. Helemaal handig zijn de modellen met zonnepaneel. Denk er wel aan dat het een tijd duurt voor een powerbank helemaal opgeladen is met een ingebouwd paneeltje.

☀️ + 🔋= 🧑‍💻

Solar powerbanks

Let er verder op dat de powerbank krachtig genoeg is voor je laptop en voldoende capaciteit heeft. Je hebt minimaal 20.000 mAh nodig om er echt iets aan te hebben. Hoeveel output je nodig hebt, vind je op de oplader van je laptop. Voor sommige kleine modellen is 30 watt genoeg, maar de meeste hebben minstens 60 watt nodig.

©Daisy Daisy

Een universele wandstekker

Ga je veel op reis en kom je terecht in landen met andere wandcontactdozen dan in Nederland? In zo'n geval is het erg handig om een reisadapter te kopen (ook wel universele stekker of wereldstekker genoemd). Ook hier is het weer belangrijk om erop te letten dat het wattage toereikend is voor je laptop.

Een usb-naar-internet adapter

Een wifi-verbinding is standaard voor laptops en geeft je lekker veel vrijheid. Maar het kan zijn dat je een slechte of wisselvallige draadloze verbinding met een netwerk hebt. Of misschien ben jij iemand die meer nodig heeft of het gewoon prettig vindt om via een kabel verbonden te zijn. Veel laptops hebben geen utp-poort meer om een ethernetkabel in te pluggen. Met een losse adapter los je dat probleem eenvoudig op. Ga op zoek naar een usb-naar-RJ45-adapter (ook wel ethernetadapter genoemd). Die zijn al te vinden voor minder dan 10 euro. Op veel adapters zitten ook extra usb-poorten, wat ook zeker het overwegen waard is.  

©amnarj2006

Een kaartlezer

Draadloos bestanden overzetten of gewoon al je foto's in de cloud opslaan werkt over het algemeen prima. Maar met een ouderwetse kaartlezer is ook niks mis. Het is vooral handig als je wat oudere apparatuur zonder moderne verbindingsmogelijkheden hebt, of wanneer je al je gegevens liever lokaal bewaart. Voor een paar euro koop je al een universele kaartlezer, met aansluitingen voor bijvoorbeeld microSD, SDHC en UHS-I.

©begun1983

Een externe dvd/blu-ray-speler

Laptops worden steeds platter, maar daardoor is er wel minder plek voor poorten. De utp-connectie is verdwenen en hetzelfde geldt voor de dvd/blu-ray speler. Heb je een collectie van je favoriete films en series? Dan is het aanschaffen van een externe dvd/blu-ray-speler een uitkomst. Voor rond de 15 euro haal je al een prima exemplaar in huis.

Een externe harde schijf

Staat je laptop vol met foto's, video's en andere bestanden? Dan is een externe harde schijf een uitkomst. Daarmee stel je in het gunstigste geval de aankoop van een nieuwe laptop uit. Het is sowieso geen gek idee om je belangrijkste data (dubbel) op te slaan. Dat kan in de cloud, maar misschien kies je liever voor een fysieke schijf die je zelf in bezit hebt.

Een docking station

Met een docking station creëer je een werkplek met je laptop als middelpunt. Het is een soort hub met allerlei poorten, zoals HDMI- en usb-poorten, kaartlezers en een utp-aansluiting. Vaak zijn ze uitgerust met een oplader voor je laptop.

Je hoeft je laptop alleen maar in het docking station te pluggen en je bent meteen verbonden met alle andere apparaten. Sommige docking stations hebben een ingebouwde laptopstandaard, zodat je ook meteen ergonomisch zit. Heb je meerdere werkplekken of een flexibele werklocatie? Dan is een docking station een handige toevoeging die bovendien meteen de voordelen van andere randapparatuur toevoegt.