Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!

© oes

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!

Geplaatst: 13 mei 2023 - 17:29

Maikel Dijkhuizen

Thuiswerken is een blijvend fenomeen. Richt daarom je werkplek op zolder, in de studeerkamer of aan de keukentafel zo comfortabel mogelijk in. Met de juiste bureaustoel en een flexibel bureau kom je zelfs de langste werkdagen moeiteloos door.

**Thuiswerken is de norm geworden en daarom is het belangrijk om een comfortabele en ergonomische werkplek te creëren. In dit artikel bespreken we vier soorten thuiswerkartikelen: Bureaumeubilair | Laptopstandaards ? Monitorbeugels | Invoerapparatuur.

Wil jij meer tips om optimaal thuis te werken? Lees dan ook: Muziek bij je thuiswerkplek

Dankzij ergonomisch verantwoorde spullen voorkom je lichamelijke klachten. En met de juiste muis, laptopstandaard en monitorbeugel maak je je thuiswerkplek compleet. Wil je ook nog aan je conditie werken? Dan is een stoelfiets zelf het overwegen waard ...

🟢 6x Bureaumeubilair 

IKEA Idåsen 

Vind je de hele dag zitten maar niets, dan is een zit-stabureau echt iets voor jou. IKEA heeft verschillende modellen in het assortiment. De Idåsen is momenteel het duurste exemplaar, maar daar krijg je veel gebruiksgemak voor terug. Pas de hoogte met één druk op de knop aan of gebruik hiervoor een app. Kies hierbij tussen een hoogte van minimaal 63 en maximaal 127 centimeter. Het bureaublad is met een formaat van 160 × 80 centimeter lekker ruim, zodat je er moeiteloos meerdere monitors, invoerapparatuur en een printer op kwijt kunt. Aan de onderzijde bevindt zich een handig kabelmanagementsysteem, dus voortaan geen last meer van bungelende snoertjes. De Idåsen is in vier kleurstellingen te koop. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43543997

Worktrainer StudyDesk 

Is de ruimte thuis beperkt? In dat geval is dit elegante zit-stabureau een interessante optie. Het bureau bevat namelijk een bescheiden blad van 80 × 60 centimeter, zodat je een klein hoekje als werkplek kunt inrichten. De Worktrainer StudyDesk is overigens ook in ruimere afmetingen verkrijgbaar. Het elektrische bedieningspaneel heeft vier geheugenstanden, waardoor verschillende gezinsleden moeiteloos hun eigen optimale hoogte selecteren. Kies tussen een wit, zwart of zilverkleurig frame. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43543998

Eureka Ergonomic EGD 60 

Dit verstelbare zit-sta(hoek)bureau van Eureka Ergonomic zal in geen enkel thuiskantoor misstaan. Vanwege het ruime werkblad kun je er met gemak meerdere schermen en een printer op kwijt. De EGD 60 is in twee uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk met de hoek aan de linker- of aan de rechterkant. Gebruik het bedieningspaneel om vier vaste hoogtes te programmeren. Het bureaublad bevat twee openingen, zodat je kabels eenvoudig kunt wegwerken. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544000

Forte TZRB215B3 

Als je een inspirerende thuiswerkplek wenst, draagt deze Forte TZRB215B3 daar zeker aan bij. Reserveer wel voldoende ruimte, want dit meubel meet maar liefst 200 × 72 × 91,1 centimeter. RGB-verlichting is in de vorm van een ledstrip geïntegreerd, zodat je ‘s avonds de juiste sfeer bepaalt. Verder bevat dit uitgebreide bureau een kabelgat, een headsethouder en opbergruimte voor een desktop. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544001

Deskbike 

Te weinig tijd om te bewegen? Zet dan deze Deskbike achter je bureau en zorg tijdens kantoorwerkzaamheden voor voldoende lichaamsbeweging. De hoogte is verstelbaar, zodat je deze hometrainer probleemloos in combinatie met een zit-stabureau kunt gebruiken. De Nederlandse fabrikant levert de Deskbike in drie formaten. Kies het exemplaar dat het beste bij jouw lichaamslengte past. Voorzie deze bureaufiets tegen een meerprijs van 19,95 euro eventueel van een bluetooth-sensor en volg je sportieve prestaties in een mobiele app. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544004

Klöber Mera Klimastuhl 

Vanwege de torenhoge gasprijs zetten veel thuiswerkers de verwarming een graadje lager. Begrijpelijk, maar je bent wel minder productief wanneer je het koud hebt. Voor koukleumers is deze verwarmde bureaustoel daarom een aanrader. De Mera Klimastuhl van het Duitse merk Klöber heeft in de rugleuning en zitting verwarmingselementen. Druk op een knopje en profiteer van een aangename temperatuur van 37 graden. Dankzij de ingebouwde accu heb je tijdens het werk geen hinder van een voedingskabel. Op een volle batterij werkt de verwarming zo’n zestien uur. De vermelde prijs is slechts een indicatie, want dit product is in vele configuraties verkrijgbaar. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544034

🟢 4x Laptopstandaards 

Ewent EW1251 

Maak je thuis lange werkdagen achter de laptop? Voorkom dan met een notebookstandaard rug- en/of nekklachten. Hiermee positioneer je het scherm namelijk op ooghoogte, zodat je ergonomisch verantwoord kunt werken. Dit betaalbare exemplaar van Ewent is geschikt voor laptops met een maximaal formaat van 17,3 inch. Pas naar eigen wens de hellingshoek en hoogte aan, zodat je comfortabel kunt werken. Handig is de geïntegreerde usb-hub; hier sluit je maximaal vier extra apparaten op aan. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544036

Neomounts by Newstar NS-WS050BLACK 

Transformeer met deze uitgebreide standaard je reguliere werkplek in een hip zit-stabureau. Je voorkomt daarmee de aanschaf van prijzig nieuw kantoormeubilair. Kies aan de hand van vijf hoogte-instellingen de prettigste werkhouding. Wil je weer zitten? Geen probleem, want je klapt het stalen frame eenvoudig in. Het gewicht van acht kilo valt mee, zodat je dit product desgewenst op verschillende plekken kunt gebruiken. Je verplaatst het frame eenvoudig met het geïntegreerde handvat. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544037

ACT AC8105 

Na een lange werkdag voelt menig notebook nogal warm aan. Deze goedkope laptopstandaard bevat twee stille ventilators om oververhitting te voorkomen. Klap de twee voorste steuntjes open en leg een schootcomputer van maximaal 17,3 inch op het platform. De rechter zijkant heeft vier usb-poorten. Je sluit hierop bijvoorbeeld een toetsenbord, muis en speakersetje aan, waarna je de ACT AC8105 als volwaardig dockingstation kunt gebruiken. Kies met deze laptopstandaard tussen twee hoogtes. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544038

Hyper HyperDrive HD71HS 

Zoek je een handzame laptopstandaard, dan voldoet dit stijlvolle exemplaar van Hyper aan alle eisen. Schuif de standaard open en kies tussen vijf hellingshoeken. Dankzij antislipmateriaal gaat de laptop niet schuiven. Sluit de HyperDrive HD71HS aan op een usb-c-poort van de notebook en voorzie de werkplek van flink wat extra aansluitingen, namelijk HDMI, tweemaal usb-a, usb-c, microSD en SD. Kortom, met dit draagbare dockingstation kun je alle kanten op. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544075

Warm gekregen van alle drukte?

Een ventilator zorgt voor een lekker briesje

🟢 4x Monitorbeugels 

Iiyama DS3002C-B1 

Deze prijsvriendelijke monitorbeugel van Iiyama is alweer even op de markt, maar nog altijd verkopen veel (web)winkels dit product. Bevestig twee schermen aan evenzoveel armen en profiteer van meer bureauruimte. Je maakt de DS3002C-B1 met behulp van de duimschroef vast aan de rand van het werkblad. Deze dubbele monitorbeugel is geschikt voor schermen met een maximale diagonaal van 27 inch. Elk scherm kun je draaien en kantelen en met de ingebouwde gasveer pas je de hoogte naar wens aan. 

 www.iiyama.com (ca. 100,-)

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544152

ACT AC8304 

Multitaskers opgelet! Je kunt op deze indrukwekkende monitorbeugel maar liefst vier schermen aansluiten en zo tegelijkertijd meerdere apps of webdiensten in de gaten houden. Je koppelt aan elk VESA-bevestigingsplaatje een monitor van maximaal 32 inch. De montage is erg eenvoudig, want je bevestigt de AC8304 via een duimschroef aan het bureaublad. Met behulp van het geïntegreerde schroefmechanisme wijzig je eenvoudig de schermhoogte. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544163

Equip 650119 

Wie regelmatig een extern scherm op een laptop aansluit, heeft veel baat bij deze gecombineerde monitorbeugel en notebookstandaard. Maak aan het VESA-bevestigingsplaatje een scherm van maximaal 32 inch vast en leg een laptop in de houder. Houd hierbij rekening met een draaggewicht van hoogstens acht kilo. Sluit een toetsenbord en muis aan en werk voortaan ergonomisch verantwoord. Fijn is dat je vanwege het kabelmanagementsysteem snoertjes gemakkelijk kunt wegwerken. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544165

Neomounts by Newstar NM-D775SILVERPLUS 

Zoek je een kwalitatief hoogwaardige monitorarm voor slechts één (groot) scherm? Dit robuuste exemplaar biedt een draagvermogen van achttien kilo. Via VESA-bevestigingsgaten kun je een monitor van maximaal 49 inch monteren. Je gebruikt de inwendige gasveer om de positie geheel naar eigen wens in te stellen. Kies hierbij tussen een minimale en maximale hoogte van respectievelijk 27 en 60 centimeter. Je past daarnaast soepel de diepte aan. Zoals je van een product in deze prijsklasse mag verwachten, kun je het scherm ook kantelen, roteren en zwenken. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544166

🟢 3x Invoerapparatuur 

ACT AC5100 

Ergonomische muizen zijn vaak duur, maar dat valt bij dit draadloze exemplaar van ACT alleszins mee. Leg je hand in verticale positie op het bedieningsapparaat en navigeer in Windows of een ander besturingssysteem. Volgens de fabrikant verkleint de verticale houding de kans op veelvoorkomende hand-, pols- en schouderklachten. Voor de stroomvoorziening bevat de behuizing een batterij, die met de bijgesloten usb-kabel van 1,5 meter oplaadt. De optische sensor ondersteunt een gevoeligheid van maximaal 1600 dpi. ACT levert voor de draadloze verbinding een piepkleine usb-ontvanger mee. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544168

Logitech Ergo M575 

Deze betaalbare muis leent zich bij uitstek voor een krappe werkplek. Houd je hand op dezelfde positie en draai met de duim aan de zogeheten trackball. Verplaats op deze wijze de muisaanwijzer en werk lekker ontspannen. Voor de draadloze verbinding kies je uit twee mogelijkheden. Gebruik hiervoor de meegeleverde usb-ontvanger of koppel de Ergo M575 via bluetooth. In de behuizing gaat één AA-batterij; die levert Logitech overigens mee, zodat je direct na aanschaf aan de slag kunt. Je kunt kiezen tussen een donkergrijze en witte kleurstelling.

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544172

Logitech Ergo K860 

De Ergo K860 heeft een golvend ontwerp waarvan de toetsen zijn gesplitst in twee delen. Volgens Logitech resulteert dat in een betere lichaamshouding tijdens het typen. Zo zou de spierspanning van de pols en onderarm afnemen. Je polsen rusten op een zachte steun van traagschuim. Je past met de verstelbare pootjes de hoek van het toetsenbord aan. Gebruik voor draadloze communicatie de meegeleverde usb-ontvanger of koppel het toetsenbord via bluetooth. Het bedieningsapparaat gebruikt voor de voeding twee AAA-batterijen. Die levert Logitech mee. 

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!-43544173

Comfortabel zitten?

Natuurlijk is een goede stoel ook belangrijk. Check hier een aantal goed geteste opties! 👇🏻


0

Powered by

logo

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten