ID.nl logo
Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!
© oes
Huis

Lekker (en ergonomisch) thuiswerken? Dit zijn de fijnste spullen voor je werkplek!

Thuiswerken is een blijvend fenomeen. Richt daarom je werkplek op zolder, in de studeerkamer of aan de keukentafel zo comfortabel mogelijk in. Met de juiste bureaustoel en een flexibel bureau kom je zelfs de langste werkdagen moeiteloos door.

**Thuiswerken is de norm geworden en daarom is het belangrijk om een comfortabele en ergonomische werkplek te creëren. In dit artikel bespreken we vier soorten thuiswerkartikelen: Bureaumeubilair | Laptopstandaards ? Monitorbeugels | Invoerapparatuur.

Wil jij meer tips om optimaal thuis te werken? Lees dan ook: Muziek bij je thuiswerkplek

Dankzij ergonomisch verantwoorde spullen voorkom je lichamelijke klachten. En met de juiste muis, laptopstandaard en monitorbeugel maak je je thuiswerkplek compleet. Wil je ook nog aan je conditie werken? Dan is een stoelfiets zelf het overwegen waard ...

🟢 6x Bureaumeubilair 

IKEA Idåsen 

Vind je de hele dag zitten maar niets, dan is een zit-stabureau echt iets voor jou. IKEA heeft verschillende modellen in het assortiment. De Idåsen is momenteel het duurste exemplaar, maar daar krijg je veel gebruiksgemak voor terug. Pas de hoogte met één druk op de knop aan of gebruik hiervoor een app. Kies hierbij tussen een hoogte van minimaal 63 en maximaal 127 centimeter. Het bureaublad is met een formaat van 160 × 80 centimeter lekker ruim, zodat je er moeiteloos meerdere monitors, invoerapparatuur en een printer op kwijt kunt. Aan de onderzijde bevindt zich een handig kabelmanagementsysteem, dus voortaan geen last meer van bungelende snoertjes. De Idåsen is in vier kleurstellingen te koop. 

Worktrainer StudyDesk 

Is de ruimte thuis beperkt? In dat geval is dit elegante zit-stabureau een interessante optie. Het bureau bevat namelijk een bescheiden blad van 80 × 60 centimeter, zodat je een klein hoekje als werkplek kunt inrichten. De Worktrainer StudyDesk is overigens ook in ruimere afmetingen verkrijgbaar. Het elektrische bedieningspaneel heeft vier geheugenstanden, waardoor verschillende gezinsleden moeiteloos hun eigen optimale hoogte selecteren. Kies tussen een wit, zwart of zilverkleurig frame. 

Eureka Ergonomic EGD 60 

Dit verstelbare zit-sta(hoek)bureau van Eureka Ergonomic zal in geen enkel thuiskantoor misstaan. Vanwege het ruime werkblad kun je er met gemak meerdere schermen en een printer op kwijt. De EGD 60 is in twee uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk met de hoek aan de linker- of aan de rechterkant. Gebruik het bedieningspaneel om vier vaste hoogtes te programmeren. Het bureaublad bevat twee openingen, zodat je kabels eenvoudig kunt wegwerken. 

Forte TZRB215B3 

Als je een inspirerende thuiswerkplek wenst, draagt deze Forte TZRB215B3 daar zeker aan bij. Reserveer wel voldoende ruimte, want dit meubel meet maar liefst 200 × 72 × 91,1 centimeter. RGB-verlichting is in de vorm van een ledstrip geïntegreerd, zodat je ‘s avonds de juiste sfeer bepaalt. Verder bevat dit uitgebreide bureau een kabelgat, een headsethouder en opbergruimte voor een desktop. 

Deskbike 

Te weinig tijd om te bewegen? Zet dan deze Deskbike achter je bureau en zorg tijdens kantoorwerkzaamheden voor voldoende lichaamsbeweging. De hoogte is verstelbaar, zodat je deze hometrainer probleemloos in combinatie met een zit-stabureau kunt gebruiken. De Nederlandse fabrikant levert de Deskbike in drie formaten. Kies het exemplaar dat het beste bij jouw lichaamslengte past. Voorzie deze bureaufiets tegen een meerprijs van 19,95 euro eventueel van een bluetooth-sensor en volg je sportieve prestaties in een mobiele app. 

Klöber Mera Klimastuhl 

Vanwege de torenhoge gasprijs zetten veel thuiswerkers de verwarming een graadje lager. Begrijpelijk, maar je bent wel minder productief wanneer je het koud hebt. Voor koukleumers is deze verwarmde bureaustoel daarom een aanrader. De Mera Klimastuhl van het Duitse merk Klöber heeft in de rugleuning en zitting verwarmingselementen. Druk op een knopje en profiteer van een aangename temperatuur van 37 graden. Dankzij de ingebouwde accu heb je tijdens het werk geen hinder van een voedingskabel. Op een volle batterij werkt de verwarming zo’n zestien uur. De vermelde prijs is slechts een indicatie, want dit product is in vele configuraties verkrijgbaar. 

🟢 4x Laptopstandaards 

Ewent EW1251 

Maak je thuis lange werkdagen achter de laptop? Voorkom dan met een notebookstandaard rug- en/of nekklachten. Hiermee positioneer je het scherm namelijk op ooghoogte, zodat je ergonomisch verantwoord kunt werken. Dit betaalbare exemplaar van Ewent is geschikt voor laptops met een maximaal formaat van 17,3 inch. Pas naar eigen wens de hellingshoek en hoogte aan, zodat je comfortabel kunt werken. Handig is de geïntegreerde usb-hub; hier sluit je maximaal vier extra apparaten op aan. 

Neomounts by Newstar NS-WS050BLACK 

Transformeer met deze uitgebreide standaard je reguliere werkplek in een hip zit-stabureau. Je voorkomt daarmee de aanschaf van prijzig nieuw kantoormeubilair. Kies aan de hand van vijf hoogte-instellingen de prettigste werkhouding. Wil je weer zitten? Geen probleem, want je klapt het stalen frame eenvoudig in. Het gewicht van acht kilo valt mee, zodat je dit product desgewenst op verschillende plekken kunt gebruiken. Je verplaatst het frame eenvoudig met het geïntegreerde handvat. 

ACT AC8105 

Na een lange werkdag voelt menig notebook nogal warm aan. Deze goedkope laptopstandaard bevat twee stille ventilators om oververhitting te voorkomen. Klap de twee voorste steuntjes open en leg een schootcomputer van maximaal 17,3 inch op het platform. De rechter zijkant heeft vier usb-poorten. Je sluit hierop bijvoorbeeld een toetsenbord, muis en speakersetje aan, waarna je de ACT AC8105 als volwaardig dockingstation kunt gebruiken. Kies met deze laptopstandaard tussen twee hoogtes. 

Hyper HyperDrive HD71HS 

Zoek je een handzame laptopstandaard, dan voldoet dit stijlvolle exemplaar van Hyper aan alle eisen. Schuif de standaard open en kies tussen vijf hellingshoeken. Dankzij antislipmateriaal gaat de laptop niet schuiven. Sluit de HyperDrive HD71HS aan op een usb-c-poort van de notebook en voorzie de werkplek van flink wat extra aansluitingen, namelijk HDMI, tweemaal usb-a, usb-c, microSD en SD. Kortom, met dit draagbare dockingstation kun je alle kanten op. 

Warm gekregen van alle drukte?

Een ventilator zorgt voor een lekker briesje

🟢 4x Monitorbeugels 

Iiyama DS3002C-B1 

Deze prijsvriendelijke monitorbeugel van Iiyama is alweer even op de markt, maar nog altijd verkopen veel (web)winkels dit product. Bevestig twee schermen aan evenzoveel armen en profiteer van meer bureauruimte. Je maakt de DS3002C-B1 met behulp van de duimschroef vast aan de rand van het werkblad. Deze dubbele monitorbeugel is geschikt voor schermen met een maximale diagonaal van 27 inch. Elk scherm kun je draaien en kantelen en met de ingebouwde gasveer pas je de hoogte naar wens aan. 

 www.iiyama.com (ca. 100,-)

ACT AC8304 

Multitaskers opgelet! Je kunt op deze indrukwekkende monitorbeugel maar liefst vier schermen aansluiten en zo tegelijkertijd meerdere apps of webdiensten in de gaten houden. Je koppelt aan elk VESA-bevestigingsplaatje een monitor van maximaal 32 inch. De montage is erg eenvoudig, want je bevestigt de AC8304 via een duimschroef aan het bureaublad. Met behulp van het geïntegreerde schroefmechanisme wijzig je eenvoudig de schermhoogte. 

Equip 650119 

Wie regelmatig een extern scherm op een laptop aansluit, heeft veel baat bij deze gecombineerde monitorbeugel en notebookstandaard. Maak aan het VESA-bevestigingsplaatje een scherm van maximaal 32 inch vast en leg een laptop in de houder. Houd hierbij rekening met een draaggewicht van hoogstens acht kilo. Sluit een toetsenbord en muis aan en werk voortaan ergonomisch verantwoord. Fijn is dat je vanwege het kabelmanagementsysteem snoertjes gemakkelijk kunt wegwerken. 

Neomounts by Newstar NM-D775SILVERPLUS 

Zoek je een kwalitatief hoogwaardige monitorarm voor slechts één (groot) scherm? Dit robuuste exemplaar biedt een draagvermogen van achttien kilo. Via VESA-bevestigingsgaten kun je een monitor van maximaal 49 inch monteren. Je gebruikt de inwendige gasveer om de positie geheel naar eigen wens in te stellen. Kies hierbij tussen een minimale en maximale hoogte van respectievelijk 27 en 60 centimeter. Je past daarnaast soepel de diepte aan. Zoals je van een product in deze prijsklasse mag verwachten, kun je het scherm ook kantelen, roteren en zwenken. 

🟢 3x Invoerapparatuur 

ACT AC5100 

Ergonomische muizen zijn vaak duur, maar dat valt bij dit draadloze exemplaar van ACT alleszins mee. Leg je hand in verticale positie op het bedieningsapparaat en navigeer in Windows of een ander besturingssysteem. Volgens de fabrikant verkleint de verticale houding de kans op veelvoorkomende hand-, pols- en schouderklachten. Voor de stroomvoorziening bevat de behuizing een batterij, die met de bijgesloten usb-kabel van 1,5 meter oplaadt. De optische sensor ondersteunt een gevoeligheid van maximaal 1600 dpi. ACT levert voor de draadloze verbinding een piepkleine usb-ontvanger mee. 

Logitech Ergo M575 

Deze betaalbare muis leent zich bij uitstek voor een krappe werkplek. Houd je hand op dezelfde positie en draai met de duim aan de zogeheten trackball. Verplaats op deze wijze de muisaanwijzer en werk lekker ontspannen. Voor de draadloze verbinding kies je uit twee mogelijkheden. Gebruik hiervoor de meegeleverde usb-ontvanger of koppel de Ergo M575 via bluetooth. In de behuizing gaat één AA-batterij; die levert Logitech overigens mee, zodat je direct na aanschaf aan de slag kunt. Je kunt kiezen tussen een donkergrijze en witte kleurstelling.

Logitech Ergo K860 

De Ergo K860 heeft een golvend ontwerp waarvan de toetsen zijn gesplitst in twee delen. Volgens Logitech resulteert dat in een betere lichaamshouding tijdens het typen. Zo zou de spierspanning van de pols en onderarm afnemen. Je polsen rusten op een zachte steun van traagschuim. Je past met de verstelbare pootjes de hoek van het toetsenbord aan. Gebruik voor draadloze communicatie de meegeleverde usb-ontvanger of koppel het toetsenbord via bluetooth. Het bedieningsapparaat gebruikt voor de voeding twee AAA-batterijen. Die levert Logitech mee. 

Comfortabel zitten?

Natuurlijk is een goede stoel ook belangrijk. Check hier een aantal goed geteste opties! 👇🏻


 

▼ Volgende artikel
Maakt je blender lawaai? Zo los je het op
© InsideCreativeHouse
Huis

Maakt je blender lawaai? Zo los je het op

Een blender of een keukenmachine maakt geluid, dat is nu eenmaal zo. Er zitten bewegende onderdelen in, en er komt flink wat kracht bij kijken. Maar wat als je blender meer lawaai maakt dan zou moeten? Gelukkig kun je dat vaak zelf oplossen. Hier lees je hoe.

In dit artikel lees je:

  • Waarom je blender zo'n herrie maakt
  • Dat dat eigenlijk best logisch is
  • Dat je er (misschien) toch iets aan kunt doen

Lees ook: 9 dingen die je óók met je blender kunt maken

Waarom maakt mijn blender lawaai? 

De messen van een blender draaien doorgaans in de rondte met zo'n 20.000 toeren per minuut – bijna tien keer zo veel als de wielen van je auto als je lekker aan het cruisen bent. Geen wonder dus dat daar wat geluid bij komt kijken. 

Oudere blenders maken vaak meer lawaai dan nieuwe, en hoe langer je je blender hebt, des te meer geluid hij gaat maken, omdat de onderdelen verouderd raken. Daar is verder weinig aan te doen, behalve een nieuwe blender kopen. 

Stille blenders

Er zijn steeds meer stille blenders op de markt, al blijven ze natuurlijk altijd geluid maken. Doorgaans geldt dat hoe krachtiger het model, des te hoger de geluidsproductie. Denk dus goed na of je wel de krachtigste blender nodig hebt, of dat je het met een simpeler – en stiller! – model af kan. 

Fabrikanten doen er ook steeds meer aan om het geluid tegen te houden, bijvoorbeeld door een geluidsreductiesysteem en een slimme vorm van de messen en de glazen kan. Nieuwer is niet altijd beter, maar in dit geval vaak wel. 

©HP

Resonantie

Een van de hoofdredenen van een luide blender is de resonantie in de rest van je keuken. Probeer je blender maar eens op te tillen tijdens het blenden: dan hoor je meteen een stuk minder. Dat komt doordat het geluid doordreunt in het keukenblad, of zelfs in de muren waar de blender bij in de buurt staat. 

Zorg er dus voor dat de blender zo vrij mogelijk staat, niet tegen de muur en er ook niet vlakbij. Je kunt ook tijdelijk een handdoek of theedoek onder de blender leggen om het doordreunen te voorkomen, al moet je er wel voor zorgen dat het apparaat waterpas blijft staan. 

Veel blenders en keukenmachines hebben zuignappen, zodat ze wel op hun plek blijven staan, maar niet direct met het aanrechtblad in aanraking komen. Dat scheelt ook weer een slok op een smoothie! 

Conclusie

Je blender maakt nu eenmaal geluid, daar is weinig aan te doen. Je kunt het wel binnen de perken houden door te zorgen dat de blender goed waterpas staat en dat alle onderdelen goed schoon zijn. Zet hem niet tegen of in de buurt van de muur, en zet hem eventueel op een handdoek of theedoek om de ergste trillingen te voorkomen. En anders kun je natuurlijk altijd op zoek gaan naar een nieuwe, stille blender.

▼ Volgende artikel
Dit zijn de 4 beste alternatieven voor Google Maps
© Kaspars Grinvalds - stock.adobe.com
Huis

Dit zijn de 4 beste alternatieven voor Google Maps

Google Maps is een veelgebruikte navigatie-app binnen zowel Android als iOS. Veel mensen zijn inmiddels gewend aan die app en hebben geen behoefte aan alternatieven. Maar als je om je heen kijkt, zijn er genoeg kaarten-apps die de moeite waard zijn.

In dit korte overzicht zetten we vier apps in het zonnetje. Mocht je Google Maps zat zijn, of minder van Google afhankelijk willen zijn, dan kun je één van de onderstaande apps uitproberen:

  1. Here WeGo
  2. Apple Maps
  3. Waze
  4. OsmAnd

Ook interessant: Maak kennis met Waze: een slim alternatief voor Google Maps

Google Maps is inmiddels meer dan alleen een app voor het navigeren. Je kunt er eveneens informatie over je omgeving of buurt mee opzoeken, en zodoende leuke plekjes ontdekken. Ook biedt de app informatie over bijvoorbeeld files en de luchtkwaliteit. Daarnaast laten mensen er zelf recensies en foto's op achter, waardoor je nog een beter beeld krijgt van wat er in jouw omgeving gebeurt. En vergeet de Steet View-functie niet om een omgeving elders op de wereld te verkennen.

Maar dit is natuurlijk niet de enige dienst die je op deze manier op je smartphone kunt gebruiken. In dit artikel bieden we vier alternatieven voor Google Maps aan.

GRATIS OF BETAALD? Alle apps die we in dit artikel noemen zijn gratis te gebruiken. Alleen in het geval van OsmAnd kun je eventueel kiezen voor een abonnement, met prijzen variërend van 1,82 tot 39,99 euro.

1- Here WeGo

De eerste app in dit korte lijstje is Here WeGo. Dit is een gratis te downloaden app, die in de basis hetzelfde doet als Google Maps – maar dan zonder Google. Je hebt toegang tot verschillende soorten navigatieopties, zoals wandelen, met de auto of het ov, en kunt directies opvragen die je van deur tot deur brengt. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden waarmee je de reis, ongeacht het voertuig, personaliseert. Zo kun je kiezen voor de snelste of de kortste route (het verschil zit hem in snelheid) en of je in realtime omgeleid wil worden wanneer dat nodig is. Zo kan Here WeGo rekening houden met files en eventueel oponthoud. Verder zijn er twee weergavemodi: een zoals in Google Maps en een met een satellietbeeld van de omgeving.

Here WeGo is beschikbaar voor Android en iOS.

Watch on YouTube

🚲Leestip: Ga eropuit! De beste sites en apps voor wandelen en fietsen

2- Apple Maps

We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat je dit niet weet als je een iPhone hebt, maar Apple biedt met zijn eigen kaartenapplicatie Apple Maps ook een prima alternatief voor Google Maps aan. Hoewel de software eerder onbruikbaar was, heeft de app de afgelopen jaren flinke sprongen vooruit gemaakt. Had je de app eerder afgeschreven, dan kun je je er nu aan wagen. Net zoals bij andere navigatie-applicaties heb je de keuze uit verschillende reisopties, zoals met de auto, de fiets en bijvoorbeeld een taxi. Apple Maps biedt routenavigatie, locatie delen, plaatskaarten en een interactieve 3D-weergave aan van allerlei omgevingen. Zo krijg je een beter beeld van wat er te beleven valt, of hoe er een stad, dorp of weg vormgegeven is.

Apple Maps is alleen beschikbaar voor iOS.

Watch on YouTube

3- Waze

Mocht je iemand zijn die uit het Google-ecosysteem wil stappen, of minder van Google afhankelijk wil zijn, dan is Waze wellicht niet de beste optie. Google is namelijk eigenaar van deze app. Maar voor andere gebruikers kan dit wel een goed alternatief zijn. Veel van de informatie die Waze presenteert, is namelijk afkomstig vanuit de community. Gebruikers houden andere mensen dus op de hoogte. Daardoor krijg je veel meer updates in realtime over wat er om je heen gebeurt of wanneer je eenmaal de weg op gaat. Ongelukken en dergelijke zijn daardoor geen verrassingen meer. Waze kan bovendien razendsnel andere routes aanbieden, en je kunt van tevoren aangeven dat je bepaalde wegen of gebieden wilt vermijden.

Waze is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Watch on YouTube

4- OsmAnd

OsmAnd is tot slot een navigatieapplicatie die volop gebruikmaakt van opensource-informatie. In dit geval gaat het om de data van OpenStreetMap. Dat is niet het enige dat dit zo'n sterke app maakt. Want OsmAnd legt voornamelijk de nadruk op offline gebruik. Zo kunnen gebruikers niet alleen hun eigen omgeving, maar ook gewoon de kaart van een volledig land offline beschikbaar maken. Dat zal de app dan ook meteen vragen op het moment dat je hem voor het eerst opent. Daardoor kun je niet alleen data besparen, ook heb je gewoon een goede kaart tot je beschikking wanneer je in een gebied bent met slecht internet. Verder is het fijn om te zien dat OsmAnd de basis op orde heeft als het gaat om de interface en navigatieopties. Alle basale functies die je mag verwachten van een kaartenapp zit in OsmAnd, dus je hoeft niets te missen.

OsmAnd is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Watch on YouTube

Liever een losse navigatie voor in je auto?

Voordeel: leidt je niet af met appjes en meldingen