In shooters schieten we altijd op drie soorten vijanden: Terroristen, Nazi's en Aliens. Deze keer zijn de Nazi's weer eens aan de beurt, want de schavuiten zijn deze keer Amerika binnengevallen! Te wapen!

Wat als?

Hoe zou de geschiedenis vergaan zijn als Winston Churchill de befaamde botsing met de taxi niet overleefd had en de Amerikanen zich niet met WO II hadden bemoeid? Van dit standpunt gaat Turning Point - Fall of Liberty uit. De Nazi's zijn in dit scenario niet te stoppen en vallen uit eindelijk het land van de onbegrensde mogelijkheden binnen in 1953. New York moet het als eerste ontgelden. Jij speelt Dan Carson, een echte Amerikaanse bouwvakker die met zijn neus midden in de invasie valt. Natuurlijk grijpt Carson de eerste mogelijkheid om terug te vechten aan en zo begint het spel.

Net Call of Duty

Turning Point (TP) is net als Call of Duty een scripted shooter, waarbij alles in feite al vast staat. Alles wat jij als speler moet doen is terugschieten en overleven. Het spel doet dan ook continue denken aan deze game en we vinden dan ook weinig originaliteit terug in TP. In feite is TP gewoon de zoveelste WO II shooter, maar dan in de straten van Amerika. Op zich is er niets mis met de Call of Duty (COD) games, dus hoeft dit geen slechte zaak te zijn. Maar in TP loopt alles niet zo lekker als in de COD games. Er zijn regelmatig flinke haperingen in het spel - ook op zware pc's - , het beklimmen of gebruiken van 'interactieve elementen' is af en toe dramatisch door een matige collision detection, en grafisch is de game niet heel sterk. Als je kijkt naar de matige intelligentie van de tegenstanders dan vraag je jezelf af hoe de Nazi's in hemelsnaam zover hebben kunnen komen. In het donker dragen ze allemaal felle oranje oplichtende brillen en erg alert zijn ze ook al niet.

Toch vermakelijk

Ondanks dat onze kritiek op TP zeker niet mals is, is de game tot op zekere hoogte wel vermakelijk. De sfeer in de game is in ieder geval uitstekend neergezet en Nazi's afknallen blijft in games gewoon een ontzettend leuke bezigheid. Ook leuk is de interactiviteit van de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld via regenpijpen van gebouw tot gebouw klimmen. Echter is deze interactiviteit niet heel goed uitgevoerd en erg beperkt. Zo moet je af en toe bommen onder tanks plaatsen. Maar vreemd genoeg zitten de bommen al vast onder de tanks. Het enige wat je hoeft te doen is drie draadjes verbinden en maken dat je wegkomt. Een andere leuke optie is het grijpen van een tegenstander en deze gebruiken als menselijk schild. Op zich willen we TP geen slecht spel noemen. Daarvoor hebben we ons teveel vermaakt. Maar echt goed is de game nu ook weer niet. De gemiddelde COD game is mooier en beter uitgevoerd.PluspuntenMinpuntenConclusie

  • leuke insteek qua verhaal

  • vermakelijk

  • omgeving speelt een rol

  • niets bijzonders/nieuws

  • regelmatige haperingen

  • collision detection problemen

  • grafisch niet bijzonder

Hoewel Turning Point hier en daar tekort schiet vinden we het geen slecht spel. Echter is het spel ondanks zijn originele insteek alles behalve origineel. Alles in Turning Point hebben we al eens eerder gezien en dan eigenlijk ook beter uitgevoerd. Turning Point is in feite niets meer dan een Call of Duty kloon, maar dan in Amerika.

6,0

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000