ID.nl logo
Huis

Somfy One review: Alarmsysteem met camera en sirene

Somfy One is een bewakingszuiltje met ip-camera (full hd), nachtzicht, sirene en bewegingsdetector. Het werkt samen met de alarmsystemen van (overgenomen) fabrikant MyFox en met andere systemen via IFTTT, Amazon Echo en Works with Nest. Wij testten het systeem enkele maanden lang. Hoe dat beviel, lees je in deze Somfy One review.

Somfy One is van het Franse bedrijf Somfy Protect. Het is een erg compact alles-in-één-alarmsysteem met full-hd-camera, sirene en bewegingssensor. Het werkt samen met andere apparatuur uit het Somfy Protect-gamma, zoals de IntelliTag (deur- en raamsensor) en de Key Fob (badge voor handsfree besturing). Het werkt ook met Amazon Echo, Nest en IFTTT.

Het design is dat van een discreet zwart zuiltje waarin alle functies verenigd zijn. In die zin lijkt dit bewakingssysteem sterk op de vergelijkbare bewakingszuiltjes van Canary (All-In-One Security Camera) en Netatmo (Welcome).

De Somfy One communiceert uitsluitend via wifi, waarbij alleen 802.11b/g in de 2,4GHz-frequentieband ondersteund wordt. Het ontbreken van ondersteuning voor Wireless-N is een misser, want het kan tot problemen leiden met recente wifi-routers of mesh-netwerken die de Wireless-b/g-ondersteuning omwille van prestatieredenen uitgeschakeld hebben.

Privacy

Net zoals de Canary All-In-One en de Netatmo Welcome is de Somfy One een web- en ip-bewakingscamera in zuilvorm, die in full hd 1080p met 30 fps opneemt. Hij slaat zijn data in de cloud op. Speaker en microfoon zijn ingebouwd. Op die manier is tweewegcommunicatie mogelijk met iedereen die zich in de buurt van het zuiltje bevindt. De lens heeft een gezichtsveld van 130 graden.

In het zuiltje zijn extra functies geïntegreerd: een sirene met een geluidssterkte van iets meer dan 90 dB en een bewegingsmelder. Bijzonder is dat de camera van de Somfy One afgedekt wordt met een gemotoriseerde ‘privacy shutter’. Die privacy-klep zet het beeld op donker. Dat klepje sluit via een app-opdracht, maar het gaat ook vanzelf dicht wanneer de bewakingsfunctie van het zuiltje gedeactiveerd is.

Je regelt alles met de mobiele app Somfy Protect voor iOS 9 en hoger en voor Android 4.4 en hoger. Bij problemen verschijnen waarschuwingen op je smartphone.

©PXimport

Abonnement en (extra) sensoren

Wanneer de Somfy One beweging detecteert, wordt een videoclip van tien seconden bewaard in de met aes-256 en ssl/tls/rsa beveiligde Somfy Protect-cloud. Die videoclip wordt een dag lang bewaard. Deze Basic-dienst is gratis, maar om opnames tot zeven dagen terug te kunnen bekijken, moet je bijbetalen.

Het dure Gold-abonnement met als extra een 24-uurs bemande bewakingsdienst lijkt ons overigens alleen nuttig wanneer je ook investeert in een Somfy Protect-alarmsysteem voor de hele woning, waarbij bijvoorbeeld ook ramen en deuren met sensoren bewaakt worden. Met slechts één camera en verder geen andere bewakingsapparaten lijkt ons de kans op valse alarmen en dus foutieve interventies anders te groot.

De infrarood-bewegingssensor en ingebouwde warmtesensor zijn slim genoeg om huisdieren te herkennen, zodat er geen valse alarmen worden gegeven wanneer bijvoorbeeld een kat of hond door het beeld loopt. De ir-sensor heeft een nachtzicht van zes meter, de warmtesensor een detectiezone van vijf meter.

©PXimport

De Somfy One werkt samen met sensoren uit de Somfy Protect-familie (intellitags, bewegingsdetectoren, badges, sirenes, camera’s). Je kunt maximaal vijftig van dergelijke draadloze sensoren toevoegen. Ze communiceren grotendeels in de 868MHz-frequentie via het bedrijfseigen Somfy Protect-protocol.

Somfy One werkt ook samen met de Tahoma-app van MyFox/Somfy Protect zelf, waarmee je tal van thuisautomatiseringsproducten van deze fabrikant bedient.

Alexa, Nest en IFTTT Het zuiltje is o.a. compatibel met Amazon Alexa. Je kunt hem dus bedienen met je stem, maar voorlopig alleen in het Engels. Je kunt bijvoorbeeld het alarm activeren met een stemopdracht wanneer je je woning verlaat, dan hoef je de app en/of badge niet meer te gebruiken. Op dezelfde manier activeer je het alarm, schakel je de nachtvisie in of bedien je de privacy-klep. We probeerden dit uit met een Sonos One-speaker waarop Alexa geactiveerd was en het werkte perfect. Alexa vraagt je overigens uit veiligheidsoverwegingen eerst om een pincode in te spreken. De camera is ook compatible met ‘works with Nest’. Je bekijkt informatie van de Nest-thermostaat en/of Nest Protect-rookmelder met de Somfy Protect-app, activeert ‘thuis’ en ‘afwezig’ automatisch volgens de configuratie van de Nest-thermostaat én activeert het Somfy-alarm wanneer het alarm van de Protect afgaat. Om dit te gebruiken, vul je in de Somfy Protect-app je Nest-login in bij Instellingen / Works with Nest. Selecteer de Nest-installatie en bevestig dat Somfy de producten mag benaderen. Ten slotte kun je allerlei IFTTT-triggers programmeren, met eindeloze mogelijkheden. Zo sluit je de privacy-klep bijvoorbeeld automatisch zodra je Android-smartphone een verbinding maakt met de thuis-wifi. Of je schakelt alle Philips Hue-lichten in wanneer het alarm geactiveerd wordt. Via een IFTTT-trigger is het verder mogelijk om Somfy in te schakelen met behulp van Google Assistant.

Somfy One installeren

Somfy One is plug-and-play en zou volgens de Franse fabrikant in tien minuten gebruiksklaar zijn. Dat blijkt te kloppen. De installatie gebeurt via de app, waarbij je de camera een qr-code laat scannen zodat jouw wifi-gegevens geactiveerd worden.

Voordat je de app kunt gebruiken, dien je jezelf wel te registreren. Maar meer dan e-mailadres, naam en telefoonnummer hoef je daarbij niet achter te laten.

De app geeft enkele tips voor een goede plaatsing: bij voorkeur centraal zodat de detectiehoek zo groot mogelijk is, binnen het bereik van de router en vlakbij de hoofdingang om het automatisch deactiveren via de badge als je binnenkomt te vereenvoudigen.

De intelligente activering, die gebaseerd is op de locatie van je smartphone (of de smartphones van gezinsleden), schakelt de camera niet automatisch in, maar waarschuwt wanneer je je huis verlaat en vraagt dan of je de bewaking wil inschakelen. Uitschakelen gebeurt wel automatisch. Dit werkt ook goed als de gps van je smartphone in de accuspaarstand staat. Wel kun je in de app niet zelf de afstand kiezen waarbuiten de locatiefunctie geactiveerd wordt.

Als de bewaking ingeschakeld is, zal de Somfy One bij detectie voor het z’n alarm laat afgaan eerst een zacht waarschuwingsgeluid laten horen, zodat je het alarm bij een foutieve detectie nog kunt uitschakelen. Na de ingestelde tijdsduur schiet de ingebouwde sirene (samen met eventueel gekoppelde externe sirenes) dan in actie. Optioneel kan het alarm afgaan wanneer iemand het apparaat probeert te verplaatsen.

Het is verder mogelijk om de camera te activeren volgens een vooraf ingesteld schema, met behulp van Alexa en IFTTT, en/of met de apart verkrijgbare compacte Somfy Badge die aan een sleutelbos kan worden vastgemaakt.

©PXimport

Je geeft via het gebruikersbeheer niet alleen gezinsleden toegang tot de Somfy One, maar ook een ‘vertrouwenskring’ van buren, familieleden en/of kennissen – die dan wel de app dienen te installeren. Die deel je optioneel op in twee groepen. ‘Familie en vrienden’ ontvangen bij een inbraakpoging een e-mail en een push-alarmmelding. Zij hebben dan gedurende dertig minuten toegang tot de installatie en kunnen beelden bekijken. ‘Buren’ worden eveneens gewaarschuwd en krijgen gedurende dertig minuten toegang tot de installatie, echter zonder camerabeelden.

Resetten

Na de eerste ingebruikname toont de app een korte tutorial die je móet doornemen voor je hem kunt sluiten. Daarna krijgen we de melding dat de firmware-update niet kon worden geïnstalleerd. We moeten de camera opnieuw installeren via de resetprocedure. Maar dat helpt niet: de camera blijft onbereikbaar. We proberen het nog een keer, zonder resultaat.

Vervolgens laat de app ons in de steek: die blijft dezelfde resetprocedure herhalen, die dus niet helpt. Met wat bladeren in de app zien we dat we de wifi-verbinding kunnen resetten door het resetpinnetje tien seconden in plaats van één seconde in te drukken. We proberen dit. Het lukt niet de eerste keer, maar uiteindelijk herkent de camera de qr-code met onze wifi-instellingen.

Dat de firmware-update de wifi-instellingen wist, is vervelend. Maar dat de app hier niet op anticipeert en onvoldoende hulp biedt om die instellingen opnieuw op te geven, is onaanvaardbaar. Dit

Door de maanden heen

Wanneer de bewaking ingeschakeld is, zal de Somfy One bij detectie eerst een zacht waarschuwingsgeluid laten horen, zodat je het alarm bij een foutieve detectie nog kan uitschakelen. Na de ingestelde tijdsduur schiet de sirene in actie. Maar gewoon de stroom uittrekken schakelt het alarm natuurlijk direct uit. Een back-upbatterij voor het alarm zou vanuit veiligheidsstandpunt een interessante optie zijn.

De beeldkwaliteit is behoorlijk goed, maar zelfs in het full hd-beeld zijn er soms, maar niet altijd behoorlijk wat artefacten en blokvorming omwille van de datacompressie. Niettemin zijn gezichten meestal goed herkenbaar.

©PXimport

We vertelden al hoe bij een eerste automatische firmware-update tijdens de ingebruikname de configuratie van onze Somfy One verdween, waardoor we de volledige installatieprocedure opnieuw dienden te doorlopen. In juni kwam een nieuwe firmware-update binnen. Die werd gelukkig wel geïnstalleerd zonder dat de configuratie verloren ging.

Ook de Somfy Protect-app werd tijdens de testperiode vernieuwd van versie 2.x naar 3.x, in juli voor iOS en in augustus voor Android (blijkbaar gebeuren de ontwikkelingen eerst op het Apple-platform). De nieuwe app is veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. De functies zijn logischer ingedeeld. Zo kun je nu direct op het beginscherm de bewegingsdetectie in- en uitschakelen met één druk op het bewakingspictogram. Video’s die bij onraad zijn opgenomen, zijn direct toegankelijk via de bibliotheekfunctie. Verder heb je onmiddellijk toegang tot de geschiedenis van recente gebeurtenissen via het gebeurtenissenpictogram.

Er verscheen ook een nieuwe uitvoering van het bewakingszuiltje, de Somfy One+, met een ingebouwde accu die het tot zes uur uithoudt wanneer de stroom uitvalt. De originele One is zwart, terwijl de nieuwe One+ een witte kleur meekreeg. De accu zorgt ervoor dat een eventuele indringer de camera of de ingebouwde sirene niet zomaar kan uitschakelen door het apparaat uit het stopcontact te trekken, een mooie toevoeging. Bij stroomuitval krijg je trouwens een melding via push of sms/e-mail (dat laatste alleen wanneer je een abonnement hebt). Maar voor dat extraatje betaal je wel tweehonderd euro extra! Als troostprijs zijn dan wel één IntelliTAG en één badge inbegrepen.

Conclusie

De Somfy One is een discrete, slimme thuisbewakingscamera met heel wat mogelijkheden. Die komen vooral tot hun recht als je ook in de andere bewakings- en thuisautomatiseringsproducten van de overgenomen Franse fabrikant MyFox hebt geïnvesteerd. De beeldkwaliteit is behoorlijk, maar het beeld bevat af en toe storende artefacten, veroorzaakt door te agressieve digitale compressie. De bijbehorende app is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Vooral de verbeterde One+ vinden we erg duur.

Uitstekend
Conclusie

**Prijs:** € 199,– / € 399,– (One+) **Website:** [somfy.nl](https://www.somfy.nl/)

Plus- en minpunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Privacy-sluiter
  • Compatibel met accessoires van derde partijen
  • Alleen wifi b/g
  • Alarmen via sms/e-mail alleen bij abonnement
  • Prijzig
▼ Volgende artikel
Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?
© MG | ID.nl
Huis

Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?

Wanneer je kiest voor een inbouwvriezer werk je deze natuurlijk het liefst netjes weg achter een mooie keukendeur. Je vindt ze in hoogtes van 72 tot 178 cm, maar ook als onderbouw diepvrieskast die onder je aanrechtblad passen. Waar moet je allemaal nog meer op letten bij een inbouwvriezer voordat je deze aanschaft?

Een inbouwvriezer biedt als voornaamste voordeel dat de kast mooi is weggewerkt in je keuken. Juist daarom is het belangrijk om vooraf goed op een aantal zaken te letten als je zo’n vriezer wilt kopen.

Formaten

Inbouwvriezers zijn te koop in een aantal vaste maten. Die maten zijn gestandaardiseerd, zodat het eenvoudig is om de juiste inbouwvriezer bij de juiste inbouwkast te kopen en andersom. De ruimte in een inbouwkeuken waar de inbouwvriezer komt, is ietsje groter dan de inbouwvriezer zelf. Logisch, omdat zo'n inbouwvriezer wel makkelijk geplaatst moet kunnen worden, maar er ook weer eenvoudig uit moet kunnen in geval van reparatie of vervanging.

Bij een inbouwvriezer kun je kiezen uit de volgende hoogtes: 72, 88, 102, 122, 140, 178 en 180 cm. De breedte van inbouwvriezers ligt doorgaans tussen de 54 en 56 cm, het is dus belangrijk dat de breedte van de nis hierop is afgestemd. De diepte van een inbouwvriezer kan ook iets variëren, maar 54,5 cm is doorgaans de gemiddelde diepte. Je kunt ook kiezen voor een ondervriezer; een losse kleinere kast van zo'n 80 cm hoog die past onder het aanrechtblad.

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer of elke inbouwapparatuur vind je altijd de informatie over de grootte van de nis. De nis is de plek in de inbouwkeuken waarin de inbouwapparatuur wordt geplaatst. Deze informatie is dus erg belangrijk bij het kiezen voor de juiste inbouwvriezer en de gewenste keuken.

©MG | ID.nl

Scharnier- en deursystemen

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer houd je rekening met het soort scharniersysteem dat je wil gebruiken. Er zijn twee soorten deursystemen: deur-op-deurscharnieren en sleepdeursystemen. Bij een deur-op-deursysteem wordt de deur van de keuken direct op de deur van de vriezer geplaatst en is er geen speling tussen beide deuren.

Bij een sleepsysteem wordt de vriezerdeur met een glijd- of sleepsysteem bevestigd aan de keukendeur. Hierdoor schuift de deur van de keuken over de koelkastdeur. De deuren bewegen dan afzonderlijk van elkaar. Zo'n systeem komt het vaakst voor en is ook het eenvoudigst te installeren.

Watch on YouTube

Bij een deur-op-deursysteem wordt het paneel van de keukendeur direct op de deur van de vriezer gemonteerd. Het keukenpaneel draait dus op hetzelfde moment als de vriezerdeur. Voor een deur-op-deursysteem heeft de vriezer andere scharnieren die het gewicht van zowel de deur van de vriezer als het keukenpaneel moeten kunnen dragen. Bij een inbouwvriezer die geschikt is voor een deur-op-deursysteem, wordt het buitenste gedeelte van de vriezerdeur los geleverd.

Ventilatie

Een vriezer produceert aan de achterzijde warmte. Deze warmte moet goed kunnen worden afgevoerd en dat kan alleen als de nis waar de inbouwvriezer in wordt geplaatst, voldoende ruimte aan de achterkant heeft. De achterkant van de nis houd je vanzelfsprekend open en moet aan de achterkant tussen de muur en de vriezer minstens 10 centimeter vrijgehouden worden. Bij sommige inbouwvriezers krijg je aparte spacers mee die je op de achterkant van de vriezer kunt monteren om de juiste afstand te behouden, zodat je de vriezer ook niet te ver richting muur kunt plaatsen.

©MG | ID.nl

Geluidsdemping

Het geluid van een inbouwvriezer kan soms als storend worden ervaren. Dit geluid bestaat doorgaans uit twee componenten: luchtgeluid, zoals het brommen van de compressor, en contactgeluid, veroorzaakt door trillingen die via het meubel kunnen worden doorgegeven. Zowel vrijstaande- als inbouwmodellen kunnen hier last van hebben, maar met wat aanpassingen kun je het geluid reduceren. Zorg voor voldoende ventilatieruimte rondom de vriezer. Ga je gebruik maken van geluidsabsorberende materialen , houd er dan rekening mee dat deze warmte vasthouden.

Om luchtgeluid te dempen, kan aan de achterkant en eventueel zijkanten van de nis of de muur geluidsabsorberend materiaal worden bevestigd. Dit materiaal vangt het geluid van de compressor op en voorkomt dat het zich verder door de ruimte verspreidt. Er zijn hier verschillende soorten platen en strips voor verkrijgbaar.

Zoek een stil exemplaar

Omdat het lastig is om een inbouwapparaat van tevoren te testen op geluidsproductie, kun je natuurlijk in ieder geval alvast kijken naar de specificaties van een inbouwvriezer. Bij doorgaans alle online winkels vind je de relevante informatie over geluidsproductie bij de specificaties. Het maximaal hoorbare geluid wordt weergegeven in Decibel, afgekort als dB. Gemiddeld produceren inbouwvriezers een geluid van rond de 35 en 40 dB, maar dit zijn natuurlijk alleen piekmomenten, bijvoorbeeld als de compressor aanslaat. De informatie over de geluidsproductie vind je overigens ook op het energielabel, zie hieronder.

Zuinigheid

Tot slot moeten we het energieverbruik natuurlijk niet vergeten. Hoe zuiniger een inbouwvriezer is, hoe meer geld je op het gebruik ervan bespaart. Dankzij de specificaties en het welbekende energielabel koop je eenvoudig een energiezuinig model. Je ziet dan bij de specificaties ook wat een inbouwvriezer op jaarbasis aan energie verbruikt.

©EPREL

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro
© MG | ID.nl
Huis

Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Met een hogedrukreiniger maak je je oprit, terras en tuinbestrating grondig schoon. Wij vonden vijf krachtige modellen voor je.

Een hogedrukreiniger is ideaal voor het schoonmaken van terrassen, opritten, tuinmeubels, auto’s en schuttingen. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig en bespaart tijd en moeite. Dankzij verstelbare spuitkoppen pas je de waterstraal aan per klus. Zo maak je efficiënt en veilig schoon, zelfs op lastig bereikbare plekken. Met behulp van handige accessoires zoals een autowasborstel kun je een hogedrukreiniger ook gebruiken voor auto's, aanhangers, caravans en campers. Wij hebben een vijftal betaalbare hogedrukreinigers voor je gevonden.

DISCLAIMER

De genoemde maximum prijs van 275 euro was correct tijdens het schrijven van dit artikel. De prijzen van producten op Kieskeurig.nl kunnen echter varieren, en kunnen inmiddels dus hoger of lager zijn.

Bosch UniversalAquatak 135

Deze compacte machine van Bosch zet moeiteloos 410 l/uur water af dankzij zijn krachtige 1900 W motor. De slang van 7 meter geeft je een groot bereik. Met een werkdruk tot 135 bar verwijdert hij eenvoudig hardnekkig vuil van fiets, oprit of terras. De geïntegreerde slanghaspel en opbergruimte voor accessoires maken hem erg gebruiksvriendelijk. Ondanks zijn lichte gewicht (7,9 kg), staat de Aquatak 135 stevig dankzij wielen en een telescopisch handvat. Hij is geschikt tot een watertemperatuur van 40 °C en geleverd inclusief nozzle‑set. Zijn compacte profiel en degelijke prestaties maken ‘m ideaal voor dagelijks gebruik in en om het huis.

Maximale druk: 135bar
Vermogen: 1900 Watt
Slanglengte: 7m
Opslagtank: 0,45 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Wat is een vuilfrees?

Een vuilfrees is een speciaal opzetstuk voor een hogedrukreiniger dat wordt gebruikt om hardnekkig vuil effectief te verwijderen. De vuilfrees bestaat uit een roterende waterstraal met hoge druk, waardoor het reinigingsvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dit maakt het heel geschikt voor het schoonmaken van sterk vervuilde oppervlakken zoals bestrating, terrastegels en andere harde buitenoppervlakken. Een vuilvrees is echter niet geschikt voor auto's, campers of caravans. Het kan namelijk de lak of deur- en raamrubbers beschadigen.

Nilfisk Excellent 170

De Nilfisk Excellent 170 is een stevige krachtpatser met een inductiemotor en metalen pomp, ontworpen voor intensief gebruik. Hij levert maar liefst 170 bar en rond de 498 l/uur aan waterflow en dat is ideaal voor grote oppervlakken zoals terrassen of gevels . De SteelFlex-slang van 10 meter in combinatie met de interne haspel zorgt voor moeiteloze bereikbaarheid en opberging. Uniek is de Power Foam Blaster (700 ml) die zorgt voor rijke schuimlaag voor grondige reiniging, bijvoorbeeld van auto’s of tuinmeubilair. De machine schakelt bij spuitstop automatisch uit, en gaat weer aan bij gebruik, waarmee je dus energie kunt besparen. Met een gewicht van zo'n 21,5 kg is hij wat zwaarder dan gemiddeld, maar staat stevig op wielen en een telescoopgreep voor verplaatsing.

Maximale druk: 170 bar
Vermogen: 2100 Watt
Slanglengte: 10m
Opslagtank: 0,7 liter (voor foam)
Meegeleverde accessoires: Vuilfrees, oppervlakreiniger

Kärcher K 2 Basic

De K 2 Basic van Kärcher is een degelijk instapmodel voor eenvoudigere reiningsklusjes, zoals voor fietsen, tuinmeubels of lichte vervuiling. Deze machine levert tot 110 bar werkdruk en 360 l/uur waterflow vanuit een 1400 W motor. Hij is compact, weegt slechts 4 kg (zonder accessoires) en voorzien van twee wieltjes voor eenvoudige verplaatsing. De slang is 3 m lang, wat minder bereik biedt, maar praktisch is voor het dichtbij reinigen. Inclusief waterfilter en Quick Connect-systeem, plus diverse spuitstukken zoals een lans en vuilfrees. Dit toestel is ideaal voor gebruikers die een effectief, budgetvriendelijk toestel zoeken voor eenvoudig onderhoud rondom huis.

Maximale druk: 110 bar
Vermogen: 1400 Watt
Slanglengte: 3m
Opslagtank: geen
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Powerplus POWXG90410

De Powerplus POWXG90410 combineert kracht en flexibiliteit in één: zijn 1800 W motor levert tot 140 bar en 420 l/uur waterflow, perfect voor het grondig reinigen van oprit, tuin of voertuigen. De slang van 8 m en een soepel oprolmechanisme maken werken zonder gedoe makkelijk. De tank van 0,75 liter voor reinigingsmiddel is ideaal voor gecombineerde schoonmaakbeurten. Hij beschikt over turbospuit, patio-cleaner en verstelbare lans en is uitgerust met wieltjes en auto start/stop voor bedieningsgemak en veiligheid. Weegt ongeveer 7,7 kg — handzaam en goed te manoeuvreren.

Maximale druk: 140 bar
Vermogen: 1800 Watt
Slanglengte: 8m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

EZIclean Hydroforce 165

Deze Eziclean Hydroforce 165 is uitgerust met een krachtige 2200 W motor waarmee hij tot 165 bar haalt — ideaal voor intensieve klussen zoals terras en auto’s schoonmaken . De slang van 5 meter biedt voldoende reikwijdte dichtbij de kraan. Inclusief 0,75 l reinigingstank en een ruime selectie aan spuitmonden, waaronder een turbomondstuk met 180° draaibare straal en 360°-draaifunctie – handig voor diverse oppervlakken. Het lage gewicht van zo'n 9,2 kg en wieltjes plus haspel maken het verplaatsen eenvoudig. Robuust, veelzijdig en ideaal voor huishoudelijk en zwaar buitengebruik.

Maximale druk: 165 bar
Vermogen: 2200 Watt
Slanglengte: 5m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: autowasborstel, lans, oppervlakreiniger