ID.nl logo
Huis

50 handige apps

Ook dit jaar gooiden we bij PCMweb onze telefoons vol met gigabytes aan apps voor iOS, Android én Windows Phone, allemaal om jullie te laten zien welke het leukst, handigst, interessantst en best zijn. Wij zetten onder elkaar welke apps je écht op je smartphone moet hebben als het nieuwe jaar begint.

1. Deezer (iOS, Android)

Deze dienst voor het streamen van muziek is, met zijn muziekbibliotheek van ruim 25 miljoen nummers, een sterk alternatief voor Spotify. Ook verkrijgbaar voor Andriod.

2. ViewRanger (iOS, Android)

ViewRanger is een fijne en erg complete app voor het plannen van routes door de natuur of stad. Je kunt verschillende kaarten gratis gebruiken, waaronder de redelijk gedetailleerde OpenStreetMap.

3. Stack Exchange (iOS, Android)

Voor de talloze populaire vraag-en-antwoord-communities van Stack Exchange, waaronder Stack Overflow, Server Fault en Ask Ubuntu, is één handige officiële app uitgebracht. Onze favoriet is echter stackoverflow, waar voor ieder programmeervraagstuk wel een oplossing te vinden is.

4. Runtastic (iOS, Android)

Runtastic is erg populair onder hardlopers. Je kunt er feitelijk allerlei activiteiten mee ‘tracken’, waaronder wandelingen en fietstochtjes. Je kunt je tocht vastleggen op een kaart en onderweg blijf je op de hoogte van je prestaties, zoals afgelegde afstand en snelheid. De app is voor alle belangrijke platforms beschikbaar, zowel in een gewone als een Pro-versie.

5. Banjo (iOS, Android)

Als ergens iets te doen is, zal er vast veel over geschreven worden op sociale netwerken als Facebook, Twitter en Foursquare. Dat is het idee achter Banjo, dat evenementen bij jou in de buurt op een kaart laat zien. Zo weet je zeker dat je geen feestje meer hoeft te missen.

6. NiLS Lockscreen Notifications (Android)

NiLS toont een lijst met notificaties op het vergrendelscherm en heeft daarvoor, in tegenstelling tot onder meer DashClock Widget, geen widget nodig. Bovendien kun je het prima gebruiken in combinatie met lockscreen-vervangers als WidgetLocker.

7. HeadsUp (Android)

Nog een leuke verbetering in Android Lollipop zijn de zogenaamde Heads Up-notifications. Ontvang je een notificatie tijdens het gebruik van je toestel, zoals het browsen of spelen van een game, dan wordt deze melding in een mooi pop-up schermpje getoond, samen met de acties die je kunt ondernemen.

8. Spotzi-Atlas (iOS, Android)

Spotzi-Atlas bevat zo’n 500 themakaarten van over de hele wereld die je op een kaart kunt weergeven. Denk aan bijvoorbeeld het inkomen van de bevolking, percentage landbouwgrond en de verdeling van religies.

9. CloudMagic (iOS, Android)

CloudMagic is een reizende ster als het gaat om e-mailapps, met dank aan de sterke interface en brede ondersteuning van e-mailaccounts (onder meer Gmail, Exchange, Yahoo, iCloud en imap). Je kunt tot vijf accounts toevoegen die een universele inbox krijgen. Onderscheidend is de sterke zoekfunctie, waarmee je in één keer al je mailboxen kunt doorzoeken.

10. Blendle (Android)

Het ‘sociale’ Blendle biedt een brede selectie artikelen uit kranten en tijdschriften aan, die je tegen betaling per artikel kunt lezen. Een prijzenswaardig initiatief, dat goed aan lijkt te slaan. De app is weinig meer dan een jasje voor de website van Blendle, maar werkt wel vrij goed.

11. Comix (Windows Phone)

Comix dient hoofdzakelijk voor het lezen van digitale (of gedigitaliseerde) stripboeken en biedt veel klassiekers ter download aan. Er is ondersteuning voor verschillende bestandsformaten, waaronder cbz, cbr en cb7 alsmede zip- en rar-archieven. Desgewenst kun je de bibliotheek op OneDrive of Dropbox bewaren.

12. Go Locker (Android)

Go Locker toont notificaties van alle geïnstalleerde apps op je lockscreen. Opmerkelijk zijn de vele thema’s om het uiterlijk aan te passen. Niet alle thema’s zijn overigens gratis, en dat zie je helaas pas als je het thema gaat toepassen. Praktisch – maar misschien niet helemaal waterdicht – is de ingebouwde beveiliging met pincode of patroon. Go Locker werkt al vanaf Android 2.0.

13. Boxer (iOS, Android)

Boxer was trendsetter als het gaat om swipes. In deze app kun je hier optimaal gebruik van maken. Je kunt berichten direct vanuit je inbox naar de ingebouwde takenlijst doorzetten en er is zelfs een ‘like’-knop om contacten te laten weten dat je het bericht waardeert.

14. Coursera (iOS, Android)

Verschillende universiteiten, waaronder enkele Nederlandse (zoals UvA, Universiteit Leiden en TU Eindhoven), zijn aangesloten bij Coursera, dat een groot en gevarieerd aanbod van online cursussen biedt. Ook kun je ze downloaden om ze offline te kunnen bekijken en streamen via AirPlay.

15. Tasker (Android)

Tasker is de populairste en meest flexibele Android-app om taken tot in detail te automatiseren. Het is wat lastig om mee te beginnen, maar gelukkig grondig gedocumenteerd en je krijgt voor je inspanningen eindeloze mogelijkheden terug. Via een zogenaamd profiel kun je één of meerdere contexten met één of meerdere acties combineren.

16. Duolingo (iOS, Android, Windows Phone)

Wil je een vreemde taal leren lezen, schrijven en spreken dan is Duolingo een aanrader. Je kunt leren via de browser maar ook met deze iPhone- en iPad-app, die in 2013 door Apple werd uitgeroepen tot app van het jaar.

17. Waze (iOS, Android, Windows Phone)

Waze behoort tot de populairste navigatie-apps voor Android. Dat zal deels komen omdat het volledig gratis is. Maar ook de kwaliteit en functies worden geprezen. Wat Waze zo krachtig maakt, is een rijke community van mede(weg)gebruikers. Op basis daarvan kan het een optimale route berekenen en een gewijzigde route voorstellen bij drukte onderweg, waarbij je direct de tijdsbesparing en de nieuwe geschatte aankomsttijd door krijgt.

18. Google Maps (iOS, Android)

Maps is onze favoriet als het gaat om het vinden van locaties op de kaart, met dank aan de zeer krachtige zoekfunctie. De vele kaartweergaves zijn ook een pluspunt, zoals de satellietbeelden en StreetView-beelden op straatniveau.

19. Wickr (iOS, Android)

Wickr is een aanrader als je een veilig alternatief voor Snapchat zoekt. Bij het registreren maak je een Wickr ID (gebruikersnaam in combinatie met een wachtwoord) aan. Om gevonden te kunnen worden door vrienden is het handig je telefoonnummer en/of e-mailadres aan je account te koppelen, maar het is niet verplicht. Je kunt eventueel anoniem blijven. Toegang tot de app kun je met een wachtwoord afschermen.

20. Telegram HD (iOS, Android)

Je kunt met Telegram HD een privégesprek voeren waarbij niets op de servers wordt bewaard. Ook kun je aangeven dat een bericht automatisch moet worden verwijderd, minimaal 2 seconden en maximaal 1 week nadat het is gelezen. Nog een pluspunt is de mogelijkheid grote bestanden te versturen. Het is gekoppeld aan een telefoonnummer, maar een eenvoudig toestel waarop je het (eenmalige) verificatiebericht per sms kunt ontvangen is al voldoende.

21. Snapchat (iOS, Android)

Gezien het privékarakter van Snapchat en het enorme succes verdient het hier een plek, maar het is zeker niet de meest veilige chat-app. Kenmerkend is dat foto’s die je deelt slechts korte tijd (1 tot 10 seconden) zichtbaar zijn voor de ontvanger(s) en niet kunnen worden opgeslagen.

22. Nokia Mixradio (Windows Phone)

Nokia MixRadio geeft je tal van afspeellijsten met populaire muziek die je gratis kunt beluisteren. Naast de uiteenlopende (en telkens vernieuwende) mixen kun je ook een persoonlijke mix laten samenstellen. Hiervoor geef je drie van je favoriete artiesten op. Ook het offline bewaren van mixen is mogelijk, ideaal voor onderweg.

23. eLinea

De Spotify voor journalistiek, dat is een beetje de insteek van eLinea, dat voor een tientje per maand de mogelijkheid geeft artikelen van een fors aantal kranten, tijdschriften, journalisten en schrijvers te lezen. Toegang is mogelijk vanaf alle denkbare apparaten: smartphone, tablet, computer of desktop. Uniek is dat je voor een vast bedrag per maand alles kunt lezen.

24. Shazam (iOS, Android, Windows Phone)

Hoor je ergens een mooi nummer, maar weet je niet wie hoe het nummer heet en wie de artiest is? Shazam helpt je snel aan deze informatie, door enkele seconden naar de muziek te luisteren en de opname vervolgens te analyseren. Je krijgt er nog veel muziekinformatie bij, en de mogelijkheid de muziek aan te schaffen. Naast de gratis versie, is ook de betaalde (advertentievrije) uitvoering Shazam Encore beschikbaar.

25. Songkick Concerts (iOS, Android)

Met Songkick Concerts blijf je altijd op de hoogte van concerten van je favoriete bands. Je geeft vooraf enkele locaties op (bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht) en voegt je favoriete artiesten toe, eventueel automatisch op basis van de muziek die al op je toestel staat, en krijgt een persoonlijke concertagenda. Bladeren door concerten per locatie is natuurlijk ook gewoon mogelijk.

26. SongPop (iOS, Android)

Ben je een muziekkenner, dan is SongPop de beste manier om die kennis op de proef te stellen. Met deze sociale game daag je vrienden uit om zo snel mogelijk de artiest of het nummer van muziekfragmenten te herkennen. De muziekstijlen lopen zeer uiteen, en wekelijks worden nieuwe nummers toegevoegd.

27. SoundCloud (iOS, Android)

Veel artiesten maken muziek via SoundCloud beschikbaar. Gedreven door een flinke community is het een handige plaats om – zeker met de hulp van deze app – nieuwe trending muziek te ontdekken en je favoriete nummers en afspeellijsten te verzamelen. Ook als je zelf muziek met het publiek wilt delen kun je hier goed terecht.

28. Spotify Music (iOS, Android)

Spotify behoort tot de populairste streamingdiensten, met een enorme muziekbibliotheek van meer dan 20 miljoen nummers. Je kunt gratis luisteren met reclame, of €9,99 per maand betalen voor het reclamevrije Premium-abonnement. Je kunt uiteraard persoonlijke afspeellijsten maken en delen, en ook voor het ontdekken van nieuwe muziek geeft Spotify volop mogelijkheden.

29. YouTube (iOS, Android)

Het enorme videonetwerk YouTube mag natuurlijk niet ontbreken in een item over muziek. Je kunt hier gemakkelijk je favoriete nummers opsnorren, of de mooiste videoclips bekijken. Er zijn naast de fijne officiële app van Google ook talloze alternatieve YouTube-apps, waarvan enkele zoals Groove+ for YouTube zich puur op het streamen van muziek richten, met YouTube als bron.

30. Simple Last.fm Scrobbler (Android)

Last.fm kan je luistergewoonten bijhouden en daarmee onder meer suggesties geven voor andere goede artiesten. Veel muziek-apps in dit artikel ondersteunen Scrobbling via Last.fm, waarmee feitelijk informatie over de nummers die je luistert naar Last.fm wordt gestuurd zodat je muziekprofiel verder kan worden verbeterd. Deze Android-app komt van pas als de muziek-app die je gebruikt geen Scrobbling ondersteunt.

31. Podcasts! (Windows Phone)

Podcasts kunnen ook voor muziekliefhebbers een goede en informatieve bron zijn. Voor het zoeken naar en beluisteren van podcasts op je Windows Phone-toestel of onder Windows 8 is de gratis app Podcasts! een aanrader. Het is weliswaar sterk op de Amerikaanse markt gericht, maar er is ook internationale rubriek en kun je zelf bronnen toevoegen. De app werkt eventueel in Snapped View, zodat je kunt doorwerken in een andere app.

32. NS Reisplanner Xtra (iOS, Android)

De meest recente versie van de officiële treinreisplanner van de NS is behoorlijk gewijzigd, en zeker ten goede. De app is nu een stuk completer en werkt bovendien inmiddels ook op de iPad. Hoewel de meeste mensen hem onderweg op de smartphone zullen gebruiken, was dit toch één van de meest gevraagde uitbreidingen.

33. Rapidshare (Android)

RapidShare is een bekende partij voor het uitwisselen van bestanden via internet. Auteursrechtenkwesties spelen RapidShare regelmatig parten, maar sinds september gooit RapidShare het over een andere boeg. Het serverpark wordt nu ingezet voor persoonlijke online opslag en backup, waarmee het in het vaarwater van Dropbox komt.

34. Quiet Hours (Windows Phone)

Voor enige nachtrust is het prettig als een smartphone ’s nachts stil is.Windows Phone biedt zelf geen opties om 's nachts al je geluid uit te zetten, maar de app Quiet Hours komt echter aardig in de buurt. Hiermee kun je op vaste tijden het volume van je toestel beperken. Jammer is dat het niet heel nauwkeurig ingesteld kan worden.

35. Fotor (iOS, Android)

Fotor is een gebruiksvriendelijke app voor het bewerken van foto’s. Natuurlijk kun je uitgebreidere software vinden, maar Fotor is allerminst beperkt en zelfs ideaal te noemen voor snelle bewerkingen of het maken van fotocollages. Bij het bewerken van foto’s bereik je de verschillende onderdelen zoals Scenes, Edit, Crop, Effects, Borders en Text via de knoppenbalk geheel rechts.

36. Snappic

Snappic is een prima app om foto’s direct vanaf je iPhone te laten afdrukken. Handig voor de Instagram-gebruiker is dat ook vierkante printformaten mogelijk zijn. Naast foto’s kun je ook een canvas, setje pasfoto’s of fotogeschenken zoals een mok, muis-mat of sleutelhanger bestellen.

37. AirWeb (iOS)

AirWeb maakt het een stuk eenvoudiger om te browsen op je Apple TV. De app gebruikt AirPlay om internetpagina’s op jouw televisie met Apple TV weer te geven. Je iPhone of iPad kun je daarbij voor navigatie gebruiken. Ze moeten uiteraard wel met hetzelfde WiFi-netwerk zijn verbonden.

38. SkipLock (Android)

Een schermvergrendeling, zoals een patroon of pincode, is natuurlijk verstandig om privégegevens op je smartphone te beschermen, maar handig is het vaak niet. Met SkipLock, opvolger voor Unlock With WiFi, kun je de vergrendeling in veilige situaties uitzetten.

39. TouchPal X Keyboard (Android)

SwiftKey en Swype behoren tot de gevestigde orde als het gaat om alternatieve Android-toetsenborden. TouchPal X Keyboard doet daar eigenlijk weinig tot niets voor onder. Het is erg functioneel en de weergave laat zich via thema’s gemakkelijk aanpassen. De hoogte, breedte en positie kun je zelfs op de pixel nauwkeurig afstellen.

40. SwipePad (Android)

Tools om snel te wisselen tussen apps zijn populair. SwipePad is één van de betere: de app blijkt veelzijdig, stabiel en gebruikt weinig geheugen. Met SwipePad kun je een venster met snelkoppelingen naar voren halen met een beweging vanaf bijvoorbeeld de zijkant van het scherm of één van de hoeken. Het is een ideale manier om je 12 meest gebruikte apps snel te starten.

41. Regenmeter (iOS, Android)

Regenmeter geeft je een meerdaagse weersverwachting met details als temperatuur, luchtvochtigheid en windsnelheid. Maar ook, zoals de naam al beloofd, een regenverwachting op een geanimeerde neerslagkaart of in een grafiek. De grafiek laat per 5 minuten zien hoeveel millimeter neerslag je kunt verwachten. Desgewenst kun je een melding ontvangen als er regen wordt verwacht op jouw locatie.

42. Google Fit (Android)

In het najaar introduceerde Google haar softwareplatform Google Fit voor het bijhouden van je gezondheid en sportprestaties. Google Fit geeft op één plek toegang tot gegevens van wearables, zoals stappentellers en hartslagmonitors, en apps op het gebied van sport, fitness en gezondheid zoals Runkeeper en Withings. Het maakt ook het delen van gegevens eenvoudiger.

43. Fitbit (iOS, Android)

Het Amerikaanse Fitbit heeft met activiteiten-trackers als de Flex en Charge een trend gezet. De armbandjes kwamen in de loop van 2014 ook in Nederland op de markt. Je kunt met het apparaatje onder meer je slaapritme analyseren, stappen tellen en calorieverbruik bijhouden.

44. Mobile Music Trainer (iOS, Android)

Deze in Nederland ontwikkelde app helpt je goed op weg bij het leren bespelen van een instrument en het instuderen van bladmuziek.

45. Link Bubble (Android)

Link Bubble biedt een slimme en efficiënte manier van browsen. De app vangt links naar internetpagina's op en zal deze op de achtergrond inladen. Je kunt daardoor rustig je sessie in Twitter of Facebook afronden, terwijl de webpagina's voor de links die je hebt aangeklikt alvast op de achtergrond worden geladen en klaargezet.

46. Vine (iOS, Android)

Vine is een sociaal netwerk voor het delen van korte filmpjes van zes seconden. Het is eenvoudig te gebruiken. Je moet je vinger op het scherm drukken tijdens het filmen, waarbij je eenvoudig meerdere korte stukjes kunt opnemen.

47. Virtuagym Food (iOS, Android)

Met deze app kun je aan de hand van een persoonlijk voedingsadvies afvallen en gezond blijven. Om een profiel op te stellen moet je enkele vragen beantwoorden, zoals het aantal uren slaap per nacht, soort werk en hoe actief je bent.

48. NPO (iOS, Android)

De NPO-app, voorheen Uitzending Gemist, is handig om gemiste televisieprogramma's van de publieke zenders tot dertig dagen geleden terug te kijken. De streams zijn van goede beeldkwaliteit en het aanbod is prima, al ontbreken vaak de wat oudere uitzendingen.

49. Receptenmaker (iOS)

Met Receptenmaker kun je gemakkelijk je eigen recepten invoeren of importeren vanaf zo'n achttien bekende kookwebsites, waaronder 24kitchen, Allerhande, Njam, Okoko en Smulweb. Bij het importeren worden velden als bereiding en ingedrediënten netjes ingevuld.

50. PhotoFunia (iOS, Android)

Met PhotoFunia bereik je met minimale inspanningen een prachtig resultaat. Een eigen foto, zoals een portretfoto, kun je door deze app eenvoudig laten plaatsen in een scéne, bijvoorbeeld een bushokje of billboard, schilderij of poster, jaar- of maandkalender, of de cover van een boek.

▼ Volgende artikel
Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?
© MG | ID.nl
Huis

Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?

Wanneer je kiest voor een inbouwvriezer werk je deze natuurlijk het liefst netjes weg achter een mooie keukendeur. Je vindt ze in hoogtes van 72 tot 178 cm, maar ook als onderbouw diepvrieskast die onder je aanrechtblad passen. Waar moet je allemaal nog meer op letten bij een inbouwvriezer voordat je deze aanschaft?

Een inbouwvriezer biedt als voornaamste voordeel dat de kast mooi is weggewerkt in je keuken. Juist daarom is het belangrijk om vooraf goed op een aantal zaken te letten als je zo’n vriezer wilt kopen.

Formaten

Inbouwvriezers zijn te koop in een aantal vaste maten. Die maten zijn gestandaardiseerd, zodat het eenvoudig is om de juiste inbouwvriezer bij de juiste inbouwkast te kopen en andersom. De ruimte in een inbouwkeuken waar de inbouwvriezer komt, is ietsje groter dan de inbouwvriezer zelf. Logisch, omdat zo'n inbouwvriezer wel makkelijk geplaatst moet kunnen worden, maar er ook weer eenvoudig uit moet kunnen in geval van reparatie of vervanging.

Bij een inbouwvriezer kun je kiezen uit de volgende hoogtes: 72, 88, 102, 122, 140, 178 en 180 cm. De breedte van inbouwvriezers ligt doorgaans tussen de 54 en 56 cm, het is dus belangrijk dat de breedte van de nis hierop is afgestemd. De diepte van een inbouwvriezer kan ook iets variëren, maar 54,5 cm is doorgaans de gemiddelde diepte. Je kunt ook kiezen voor een ondervriezer; een losse kleinere kast van zo'n 80 cm hoog die past onder het aanrechtblad.

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer of elke inbouwapparatuur vind je altijd de informatie over de grootte van de nis. De nis is de plek in de inbouwkeuken waarin de inbouwapparatuur wordt geplaatst. Deze informatie is dus erg belangrijk bij het kiezen voor de juiste inbouwvriezer en de gewenste keuken.

©MG | ID.nl

Scharnier- en deursystemen

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer houd je rekening met het soort scharniersysteem dat je wil gebruiken. Er zijn twee soorten deursystemen: deur-op-deurscharnieren en sleepdeursystemen. Bij een deur-op-deursysteem wordt de deur van de keuken direct op de deur van de vriezer geplaatst en is er geen speling tussen beide deuren.

Bij een sleepsysteem wordt de vriezerdeur met een glijd- of sleepsysteem bevestigd aan de keukendeur. Hierdoor schuift de deur van de keuken over de koelkastdeur. De deuren bewegen dan afzonderlijk van elkaar. Zo'n systeem komt het vaakst voor en is ook het eenvoudigst te installeren.

Watch on YouTube

Bij een deur-op-deursysteem wordt het paneel van de keukendeur direct op de deur van de vriezer gemonteerd. Het keukenpaneel draait dus op hetzelfde moment als de vriezerdeur. Voor een deur-op-deursysteem heeft de vriezer andere scharnieren die het gewicht van zowel de deur van de vriezer als het keukenpaneel moeten kunnen dragen. Bij een inbouwvriezer die geschikt is voor een deur-op-deursysteem, wordt het buitenste gedeelte van de vriezerdeur los geleverd.

Ventilatie

Een vriezer produceert aan de achterzijde warmte. Deze warmte moet goed kunnen worden afgevoerd en dat kan alleen als de nis waar de inbouwvriezer in wordt geplaatst, voldoende ruimte aan de achterkant heeft. De achterkant van de nis houd je vanzelfsprekend open en moet aan de achterkant tussen de muur en de vriezer minstens 10 centimeter vrijgehouden worden. Bij sommige inbouwvriezers krijg je aparte spacers mee die je op de achterkant van de vriezer kunt monteren om de juiste afstand te behouden, zodat je de vriezer ook niet te ver richting muur kunt plaatsen.

©MG | ID.nl

Geluidsdemping

Het geluid van een inbouwvriezer kan soms als storend worden ervaren. Dit geluid bestaat doorgaans uit twee componenten: luchtgeluid, zoals het brommen van de compressor, en contactgeluid, veroorzaakt door trillingen die via het meubel kunnen worden doorgegeven. Zowel vrijstaande- als inbouwmodellen kunnen hier last van hebben, maar met wat aanpassingen kun je het geluid reduceren. Zorg voor voldoende ventilatieruimte rondom de vriezer. Ga je gebruik maken van geluidsabsorberende materialen , houd er dan rekening mee dat deze warmte vasthouden.

Om luchtgeluid te dempen, kan aan de achterkant en eventueel zijkanten van de nis of de muur geluidsabsorberend materiaal worden bevestigd. Dit materiaal vangt het geluid van de compressor op en voorkomt dat het zich verder door de ruimte verspreidt. Er zijn hier verschillende soorten platen en strips voor verkrijgbaar.

Zoek een stil exemplaar

Omdat het lastig is om een inbouwapparaat van tevoren te testen op geluidsproductie, kun je natuurlijk in ieder geval alvast kijken naar de specificaties van een inbouwvriezer. Bij doorgaans alle online winkels vind je de relevante informatie over geluidsproductie bij de specificaties. Het maximaal hoorbare geluid wordt weergegeven in Decibel, afgekort als dB. Gemiddeld produceren inbouwvriezers een geluid van rond de 35 en 40 dB, maar dit zijn natuurlijk alleen piekmomenten, bijvoorbeeld als de compressor aanslaat. De informatie over de geluidsproductie vind je overigens ook op het energielabel, zie hieronder.

Zuinigheid

Tot slot moeten we het energieverbruik natuurlijk niet vergeten. Hoe zuiniger een inbouwvriezer is, hoe meer geld je op het gebruik ervan bespaart. Dankzij de specificaties en het welbekende energielabel koop je eenvoudig een energiezuinig model. Je ziet dan bij de specificaties ook wat een inbouwvriezer op jaarbasis aan energie verbruikt.

©EPREL

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro
© MG | ID.nl
Huis

Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Met een hogedrukreiniger maak je je oprit, terras en tuinbestrating grondig schoon. Wij vonden vijf krachtige modellen voor je.

Een hogedrukreiniger is ideaal voor het schoonmaken van terrassen, opritten, tuinmeubels, auto’s en schuttingen. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig en bespaart tijd en moeite. Dankzij verstelbare spuitkoppen pas je de waterstraal aan per klus. Zo maak je efficiënt en veilig schoon, zelfs op lastig bereikbare plekken. Met behulp van handige accessoires zoals een autowasborstel kun je een hogedrukreiniger ook gebruiken voor auto's, aanhangers, caravans en campers. Wij hebben een vijftal betaalbare hogedrukreinigers voor je gevonden.

DISCLAIMER

De genoemde maximum prijs van 275 euro was correct tijdens het schrijven van dit artikel. De prijzen van producten op Kieskeurig.nl kunnen echter varieren, en kunnen inmiddels dus hoger of lager zijn.

Bosch UniversalAquatak 135

Deze compacte machine van Bosch zet moeiteloos 410 l/uur water af dankzij zijn krachtige 1900 W motor. De slang van 7 meter geeft je een groot bereik. Met een werkdruk tot 135 bar verwijdert hij eenvoudig hardnekkig vuil van fiets, oprit of terras. De geïntegreerde slanghaspel en opbergruimte voor accessoires maken hem erg gebruiksvriendelijk. Ondanks zijn lichte gewicht (7,9 kg), staat de Aquatak 135 stevig dankzij wielen en een telescopisch handvat. Hij is geschikt tot een watertemperatuur van 40 °C en geleverd inclusief nozzle‑set. Zijn compacte profiel en degelijke prestaties maken ‘m ideaal voor dagelijks gebruik in en om het huis.

Maximale druk: 135bar
Vermogen: 1900 Watt
Slanglengte: 7m
Opslagtank: 0,45 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Wat is een vuilfrees?

Een vuilfrees is een speciaal opzetstuk voor een hogedrukreiniger dat wordt gebruikt om hardnekkig vuil effectief te verwijderen. De vuilfrees bestaat uit een roterende waterstraal met hoge druk, waardoor het reinigingsvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dit maakt het heel geschikt voor het schoonmaken van sterk vervuilde oppervlakken zoals bestrating, terrastegels en andere harde buitenoppervlakken. Een vuilvrees is echter niet geschikt voor auto's, campers of caravans. Het kan namelijk de lak of deur- en raamrubbers beschadigen.

Nilfisk Excellent 170

De Nilfisk Excellent 170 is een stevige krachtpatser met een inductiemotor en metalen pomp, ontworpen voor intensief gebruik. Hij levert maar liefst 170 bar en rond de 498 l/uur aan waterflow en dat is ideaal voor grote oppervlakken zoals terrassen of gevels . De SteelFlex-slang van 10 meter in combinatie met de interne haspel zorgt voor moeiteloze bereikbaarheid en opberging. Uniek is de Power Foam Blaster (700 ml) die zorgt voor rijke schuimlaag voor grondige reiniging, bijvoorbeeld van auto’s of tuinmeubilair. De machine schakelt bij spuitstop automatisch uit, en gaat weer aan bij gebruik, waarmee je dus energie kunt besparen. Met een gewicht van zo'n 21,5 kg is hij wat zwaarder dan gemiddeld, maar staat stevig op wielen en een telescoopgreep voor verplaatsing.

Maximale druk: 170 bar
Vermogen: 2100 Watt
Slanglengte: 10m
Opslagtank: 0,7 liter (voor foam)
Meegeleverde accessoires: Vuilfrees, oppervlakreiniger

Kärcher K 2 Basic

De K 2 Basic van Kärcher is een degelijk instapmodel voor eenvoudigere reiningsklusjes, zoals voor fietsen, tuinmeubels of lichte vervuiling. Deze machine levert tot 110 bar werkdruk en 360 l/uur waterflow vanuit een 1400 W motor. Hij is compact, weegt slechts 4 kg (zonder accessoires) en voorzien van twee wieltjes voor eenvoudige verplaatsing. De slang is 3 m lang, wat minder bereik biedt, maar praktisch is voor het dichtbij reinigen. Inclusief waterfilter en Quick Connect-systeem, plus diverse spuitstukken zoals een lans en vuilfrees. Dit toestel is ideaal voor gebruikers die een effectief, budgetvriendelijk toestel zoeken voor eenvoudig onderhoud rondom huis.

Maximale druk: 110 bar
Vermogen: 1400 Watt
Slanglengte: 3m
Opslagtank: geen
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Powerplus POWXG90410

De Powerplus POWXG90410 combineert kracht en flexibiliteit in één: zijn 1800 W motor levert tot 140 bar en 420 l/uur waterflow, perfect voor het grondig reinigen van oprit, tuin of voertuigen. De slang van 8 m en een soepel oprolmechanisme maken werken zonder gedoe makkelijk. De tank van 0,75 liter voor reinigingsmiddel is ideaal voor gecombineerde schoonmaakbeurten. Hij beschikt over turbospuit, patio-cleaner en verstelbare lans en is uitgerust met wieltjes en auto start/stop voor bedieningsgemak en veiligheid. Weegt ongeveer 7,7 kg — handzaam en goed te manoeuvreren.

Maximale druk: 140 bar
Vermogen: 1800 Watt
Slanglengte: 8m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

EZIclean Hydroforce 165

Deze Eziclean Hydroforce 165 is uitgerust met een krachtige 2200 W motor waarmee hij tot 165 bar haalt — ideaal voor intensieve klussen zoals terras en auto’s schoonmaken . De slang van 5 meter biedt voldoende reikwijdte dichtbij de kraan. Inclusief 0,75 l reinigingstank en een ruime selectie aan spuitmonden, waaronder een turbomondstuk met 180° draaibare straal en 360°-draaifunctie – handig voor diverse oppervlakken. Het lage gewicht van zo'n 9,2 kg en wieltjes plus haspel maken het verplaatsen eenvoudig. Robuust, veelzijdig en ideaal voor huishoudelijk en zwaar buitengebruik.

Maximale druk: 165 bar
Vermogen: 2200 Watt
Slanglengte: 5m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: autowasborstel, lans, oppervlakreiniger