ID.nl logo
De beste freeware-tips van september
© PXimport
Huis

De beste freeware-tips van september

Freewaremakers zijn meestal enthousiaste computergebruikers die niet programmeren uit winstbejag, maar hun vaardigheden inzetten om iets te verbeteren. Dankzij de gratis programma’s wordt computeren leuker en handiger! We bespreken de beste freeware-tips van dit moment en nieuwe versies van ‘evergreens’.

Krijg je niet genoeg van onze freeware-tips? Op computertotaal.nl/freeware verzamelen we ze allemaal voor je, handig in één overzicht.

Tip 01: Slimme metertjes

Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Er zijn allerlei programma’s waarmee je de belasting van je netwerkverbinding, processor en geheugen kunt inzien. Ook Windows heeft een ingebouwde functie om je prestaties te bekijken. Deze vraag je op met de toetscombinatie Ctrl+Shift+Esc. XMeters is een waardevolle toevoeging voor iedereen die de gegevens altijd inzichtelijk wil hebben. Het programma toont de belasting van essentiële onderdelen in je taakbalk. Bij de instellingen kun je kiezen voor CPU (processor), Storage (opslag), Network (netwerk) en Memory (geheugen). Activeer alleen de onderdelen die je belangrijk vindt, dan blijft je taakbalk overzichtelijk. Verwijder het vinkje bij Individual cores om een samenvatting te zien van je processorbelasting. XMeters ververst elke drie seconden. Als je vaker wilt verversen, is er een betaalde Pro-versie beschikbaar; voor de meeste gebruikers biedt de gratis versie van XMeters echter voldoende opties.

©PXimport

Tip 02: Icoontje afzender

Geschikt voor: Google Chrome

Als je een beter overzicht wilt krijgen van je binnenkomende berichten, is Gmail Sender Icons een handige uitbreiding voor Chrome. Zoals de naam al doet vermoeden, is de extensie bedoeld voor Gmail-gebruikers. Gmail Sender Icons haalt automatisch de icoontjes op van de domeinen waarvan je mail ontvangt. Dit is niet alleen handig voor zakelijke gebruikers, maar ook voor gewone gebruikers: Gmail Sender Icons maakt zo ook het identificeren van persoonlijke- en reclamemail eenvoudiger.

Tip 03: Stop ransomware

Geschikt voor: Windows 10

Enkele maanden geleden was de hele wereld in rep en roer vanwege de WannaCry-ransomware. De enige manier om je echt te beschermen tegen de ellendige gevolgen van ransomware is door regelmatig een goede back-up te maken op een externe schijf die ontoegankelijk is op het moment dat ransomware om zich heen begint te slaan. Als het goed is voorkomt je beveiligingssoftware dat ransomware kan toeslaan, maar de praktijk leert dat dit vaak misgaat. RansomFree Cybereason biedt een extra bescherming en je kunt het naast je bestaande beveiligingsprogramma installeren. RansomFree Cybereason heeft weinig instellingen en dat hoeft ook niet. Het programma is alert op gedrag van ransomware (het zoeken en versleutelen van persoonlijke bestanden) en blokkeert de acties direct. Op een filmpje op de website van de makers is te zien hoe dit in zijn werk gaat. De actie wordt automatisch gestopt en je krijgt een waarschuwing dat er iets aan de hand is. Als extra tip het dringende advies om regelmatig te controleren of Windows Update functioneert. WannaCry kon zo hard toeslaan omdat op veel systemen een essentiële update ontbrak. Open de instellingen van Windows 10 via Windows-toets+I en klik bij Bijwerken en beveiliging op Updates zoeken. Als je systeem ‘patches’ gemist heeft, worden deze alsnog binnengehaald en geïnstalleerd.

©PXimport

Tip 04: Mediabediening

Geschikt voor: Windows 10

Veel laptops en pc-toetsenborden hebben extra knoppen om muziek te bedienen. Zo kun je je afspeelsoftware snel pauzeren of naar een volgend liedje springen. Taskplay voegt deze knoppen toe aan je systeemvak zodat ze snel bereikbaar zijn met je muis. Klik met de rechtermuisknop op een van de knoppen en kies Settings / Start Taskplay with Windows. Hiermee zorg je ervoor dat je Taskplay altijd tot je beschikking hebt. Windows verbergt standaard de meeste systeempicogrammen. Hierdoor is de bediening van Taskplay slechts gedeeltelijk zichtbaar. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-klokje en kies Taakbalkinstellingen / Selecteer welke pictogrammen op de taakbalk worden weergegeven. Hier kun je de iconen van Taskplay activeren: Next (volgende liedje), Play/Pause (afspelen of pauzeren) en Previous (vorige nummer). Je hoeft de bedieningsknoppen niet allemaal te activeren. Schakel alleen de knoppen in die je handig vindt, want dat scheelt weer ruimte in je systeemvak.

Tip 05: Snel verwijderen

Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Nir Sofer (NirSoft) slaagt er bijna altijd in om ons te verrassen met slimme kleine programma’s. Dit geldt ook voor UninstallView. UninstallView geeft snel inzicht in alle programma’s op je computer. Dit overzicht krijgt je uiteraard ook in Windows (zelfs op twee plekken in Windows 10), maar dat werkt een stuk trager als je UninstallView gezien hebt! UninstallView heeft zelf geen installatieprocedure. Gebruik Windows Verkenner om het programma te starten met UninstallView.exe. Klik op de kolom Install date om de lijst te sorteren op datum. Met View / Use quick filter activeer je een handige zoekfunctie. Klik op een onderdeel in de lijst en kies Uninstall selected software als je een programma wilt verwijderen. Als je meerdere onderdelen gelijktijdig wilt verwijderen, activeer je eerst Allow uninstall of multiple items in het menu Options. Vervolgens kun je meerdere programma’s selecteren door ze aan te klikken in de lijst terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Deinstalleer je geselecteerde programma’s via Uninstall selected software (rechtermuisknop of het menu File).

©PXimport

Tip 06: Tab slaapstand

Geschikt voor: Google Chrome

Ben jij ook zo iemand die tientallen tabs open heeft staan in je browser? Dan weet je dat je browser traag kan worden en soms zelfs vastloopt. Ook kan je computer trager aanvoelen. De oorzaak laat zich raden: op websites draaien allerlei scriptjes, video’s en animaties. Dit kost rekenkracht en dus gaan de systeemprestaties hieronder lijden. The Great Suspender heeft het antwoord. De uitbreiding werkt in Chrome en ‘pauzeert’ je geopende pagina’s automatisch, behalve de website die je voor je neus hebt. Zodra je op een tabblad klikt, kun je de ‘slaapstand’ opheffen: de site wordt dan opnieuw geladen en weer zichtbaar.

Je kunt de uitbreiding ook handmatig gebruiken. Klik op de The Great Suspender-knop in Chrome en kies Suspend all other tabs. Bij de instellingen (Settings) kun je onder andere aangeven wanneer tabs ‘in de wacht’ moeten (standaard na een uur) en zijn voor de toetsenbordliefhebbers handige sneltoetsen te vinden om The Great Suspender nog efficiënter te gebruiken.

Tip 07: Website downloaden

Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Als je een website wilt opslaan, kun je de toetscombinatie Ctrl+S gebruiken in je browser. Na het invullen van een bestandsnaam wordt de pagina bewaard, maar het resultaat is teleurstellend. Links werken niet, speciale elementen zijn niet aanwezig en de kans is groot dat onderdelen (zoals een fotoalbum) niet functioneren. Om wél een kopie van een website binnen te halen heb je zwaarder geschut nodig, zoals HTTrack. Na het opgeven van de url van een website die je wilt binnenhalen gaat HTTrack aan het werk. Dit klusje kan even duren. Experimenteer met de opties voor het beste resultaat. Je kunt bijvoorbeeld opgeven ‘hoe ver’ HTTrack de links moet volgen. Hoe meer links je laat volgen, des te vollediger je kopie wordt. Dit kost ook (veel) extra tijd en soms worden ook ongewenste andere sites binnengehaald.

Je vindt de site(s) die je binnenhaalt met HTTrack in de map C:\My Web Sites. Alle bestanden (html-bestanden, scrips, stijlbestanden, afbeeldingen, enzovoort) staan keurig in submappen.

©PXimport

Tip 08: Van C:\ naar D:\

Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Als je een kleine ssd hebt als C-schijf (of kleine C-partitie), maar wel een grote D-schijf, dan ligt het voor de hand om de grotere capaciteit beter te benutten. Om grote programma’s van C:\ naar D:\ te krijgen wordt vaak aan één scenario gedacht: programma verwijderen en opnieuw installeren op de D-schijf. Dit kan dankzij FreeMove eenvoudiger! Geef bij Move from het volledige path op van het programma dat je wilt verplaatsen. Bij Move to geef je aan waar je het programma wilt hebben. Dit is altijd één map ‘lager’ dan je zou denken. Als je C:\Program Files (x86)\Taskplay wilt verplaatsen naar D:\Program Files (x86)\Taskplay, stel je bij Move to de map D:\Program Files (x86) in. Zorg ervoor dat het programma dat je gaat verplaatsen niet actief is. Controleer dit eventueel via taakbeheer (Ctrl+Shift+Esc).

De truc van FreeMove werkt vaak, maar niet altijd. Programma’s als Adobe CC, Microsoft Office en beveiligingssoftware laten zich niet zomaar verplaatsen. Als je geluk hebt, biedt FreeMove voor de meeste andere software een goede oplossing om programma’s naar een andere schijf te verplaatsen. Let op: als het misgaat, moet je het programma meestal alsnog opnieuw installeren.

©PXimport

Tip 09: Thuisnetwerk-check

Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Bitdefender Home Scanner is een beveiligingsprogramma dat zich niet richt op één apparaat, maar al je netwerkapparatuur in de gaten probeert te houden. Je krijgt een melding als er een nieuw apparaat wordt verbonden (draadloos of bedraad). Bitdefender Home Scanner voert automatisch een controle uit op belangrijke zwakke punten en toont eventueel een waarschuwing. Omdat je nieuwe apparaten in Bitdefender Home Scanner ‘ziet verschijnen’, weet je ook snel of je internetverbinding niet ongewenst wordt gebruikt door de buren of andere ongenode gasten. Naast een uitgebreide beveiligingscontrole toont Bitdefender Home Scanner ook handige informatie, zoals de online status van een apparaat en ip-adres. Dit laatste is handig als je bijvoorbeeld de beheermodule van je nas wilt openen, maar het ip-adres vergeten bent.

Ten tijde van schrijven kwamen we een paar bugs tegen. Zo spuugde onze oude netwerkprinter vele A4-tjes uit toen het apparaat door Bitdefender Home Scanner werd gecontroleerd. Daarnaast werden niet alle apparaten volledig geïdentificeerd. De informatie is handmatig aan te passen door je apparaten een eigen naam te geven die je snel herkent.

Tip 10: Anti-relschoppers

Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Riot Isolator biedt een verzameling handige opties die erg voor de hand liggen, maar volledig ontbreken in Windows. Met één muisklik blokkeer je keyloggers, zorg je ervoor dat het onmogelijk is om screenshots te maken of voorkom je dat je webcam geactiveerd wordt. Ook kun je nieuwe usb-opslag uitschakelen en alle usb-opslag ‘alleen lezen’ maken. Het is mogelijk om een ‘whitelist’ aan te maken van usb-opslag die je wel vertrouwt en wilt gebruiken. Kortom: een handige verzameling om het lekken van gegevens te voorkomen. Al deze functies vind je onder Toolbox. Verder heeft Riot Isolator een Eraser-knop. De bestanden die je hierheen sleept via Windows Verkenner worden grondig verwijderd waarna herstel (zelfs met speciale programma’s) niet meer mogelijk is. Met de optie Unlocker kun je bestanden die zich niet laten verwijderen of verplaatsen geforceerd vrijgeven.

©PXimport

Tip 11: Delen zonder cloud

Geschikt voor: Windows 7, 8(.1), 10

Als we een bestand via internet willen versturen, grijpen we al snel naar een online bestandskoerier als wetransfer.com of delen we een linkje vanuit Dropbox. Bij deze en bijna alle andere verzendmethoden wordt gebruikgemaakt van de cloud. O&O FileDirect heeft een andere aanpak. Het programma deelt je bestand via een link zonder het bestand eerst te uploaden. Start O&O FileDirect en sleep een bestand met Windows Verkenner naar het O&O FileDirect-venster. Je kunt meerdere bestanden gelijktijdig klaarzetten, O&O FileDirect maakt automatisch een zip-archief. Vervolgens toont O&O FileDirect een link die je kunt doorsturen aan iemand die het bestand mag binnenhalen. Klik op More settings om (optioneel) een wachtwoord in te stellen of de houdbaarheid van de link aan te passen (bijvoorbeeld twee dagen). In het tabblad Shared files zie je welke bestanden je deelt via O&O FileDirect. Hierbij staan ook de weblinks en je kunt het delen met het kruisje ongedaan maken. Een nadeel (en tevens voordeel!) van O&O FileDirect is dat je computer aan moet staan als iemand de bestanden die je deelt wil binnenhalen.

Gevaarlijk?

Bij sommige freeware kun je een enge waarschuwingen van je beveiligingsprogramma verwachten. Laat je niet afschrikken, maar lees goed wat er aan de hand is en of je dit logisch vindt. Programma’s maken bijvoorbeeld verbinding met internet. Deze actie kan al een reactie uitlokken bij je beveiliger. Ook voor software die relatief nieuw is of wordt aangeduid als ‘zeldzaam’ kan je beveiliger een waarschuwing geven. Vertrouw je de download? Laat het programma dan uitvoeren. Voel je twijfel? Laat je download onderzoeken door www.virustotal.com (dat doen wij ook). Deze dienst controleert je programma met meer dan vijftig beveiligingsprogramma’s. Zo zie je snel of je te maken hebt met een risico of met een overijverig beveiligingsprogramma.

Bit-versie?

Programma’s zijn vaak te downloaden in de smaken ‘32 bit’ of ‘64 bit’. Welke versie heb je nodig? Dat hangt af van jouw Windows-installatie. Om te achterhalen welke versie jij hebt, gebruik je de toetscombinatie Windows-toets+Pause. Je vindt jouw Windows-versie bij Type systeem. Heb je geen Pause-toets? Ga via Start naar Computer, klik erop met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen. Over verschillende bit-versies moet je een paar dingen weten. Als je een 64bit-Windows hebt, heeft een 64bit-versie van een programma de voorkeur. Een 32bit-versie werkt ook op een 64bit-versie van Windows, maar omgekeerd niet. Bij drivers (stuurprogramma’s) heb je altijd de juiste bit-versie nodig voor je besturingssysteem.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Waarom jouw zuinige A+++-wasdroger straks zomaar een C-label krijgt
© fotomek
Huis

Waarom jouw zuinige A+++-wasdroger straks zomaar een C-label krijgt

Denk je net goed bezig te zijn met een A+++-wasdroger, blijkt die vanaf juli 2025 opeens een magere C te scoren. Wat is hier aan de hand? Geen paniek: je apparaat is niet plotseling minder efficiënt geworden, het energielabel wordt een stuk strenger. In dit artikel lees je waarom de regels zijn veranderd, wat het nieuwe label precies meet en hoe je wél de juiste conclusies trekt bij je volgende aankoop.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Bemmel & Kroon

Vanaf 1 juli 2025 – morgen dus! – verandert het energielabel van wasdrogers in heel Europa. De bekende klassen als A+, A++ en A+++ verdwijnen en maken plaats voor een overzichtelijker schaal van A tot en met G. Hierdoor krijgen veel huidige A+++-drogers voortaan een label C. Niet omdat ze slechter presteren, maar omdat de normering strenger en toekomstbestendiger wordt.

Waarom een nieuw energielabel nodig was

Het oude systeem was zijn doel voorbijgeschoten. Doordat fabrikanten steeds energiezuinigere apparaten ontwikkelden, werden er voortdurend plussen aan de A-klasse toegevoegd. Daardoor ontstond een wildgroei aan energielabels die de consument eerder in verwarring bracht dan hielp. Met het nieuwe label keert de rust terug: één heldere schaal die opnieuw ruimte laat aan de top. De zuinigste klasse A blijft voorlopig zelfs leeg, zodat alleen uitzonderlijk efficiënte apparaten die plek mogen innemen.

©Bemmel & Kroon

Wat je ziet op het nieuwe label

Het nieuwe energielabel bevat veel meer informatie dan alleen een letter. Naast de energieklasse geeft het label nu ook inzicht in het verbruik per honderd droogbeurten, gemeten volgens een gestandaardiseerd Eco-programma. Ook de programmaduur, het maximale vulgewicht van de trommel, het geluidsniveau in decibel en de condensatie-efficiëntie staan erop vermeld. Via een QR-code kun je bovendien extra technische details opzoeken in de Europese EPREL-database. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat je als consument beter kunt inschatten welk apparaat past bij jouw huishouden en gebruik. Meer informatie vind je op deze pagina.

©Bemmel & Kroon

1. QR-code met link naar de EU database
2. Energie-efficiëntieklasse
3. Energieverbruik in kWh/100 droogcycli*
4. Condensatie-efficiëntieklasse en -percentage

5. Geluidklasse en geluidemissie in dB(A)**
6. Maximale laadcapaciteit (nominale capaciteit in kg)**
7. Duur in uren en minuten**

* Waarden gelden voor een gewogen gemiddelde van halve en volle ladingen met een verhouding van 0,62 (24x volle lading, 76x halve lading).
** Droogcyclus van katoen eco-programma bij volle lading.

Het lastige van vergelijken

Oude en nieuwe energielabels kun je niet zomaar naast elkaar leggen. Een A+++-droger uit 2024 kan volgens de nieuwe testmethodes een label C krijgen, terwijl het apparaat in de praktijk nog steeds even zuinig is. Dat verschil komt puur door de aangescherpte meetnormen, en niet door een verandering in prestaties. Laat je dus niet misleiden door een ogenschijnlijke 'verslechtering' van het label, maar kijk naar de echte verbruiksgegevens en technische kenmerken van jouw wasdroger.

Wat dit voor jouw keuze betekent

Bij het kopen van een nieuwe droger is het dus belangrijk om verder te kijken dan alleen de letter op het label. De vermelding van het energieverbruik per honderd droogcycli geeft je een veel concreter beeld van de stroomkosten op jaarbasis. Ook het geluidsniveau, de capaciteit van de trommel en de duur van het droogprogramma bepalen in sterke mate hoe comfortabel en efficiënt het apparaat in de praktijk is. Dankzij de QR-code kun je bovendien snel en eenvoudig controleren of de technische gegevens aansluiten bij je verwachtingen.

©Viktoria

Slim kiezen met het nieuwe label

De vernieuwde energielabels maken het makkelijker om een slimme, bewuste keuze te maken. Niet alleen zie je in één oogopslag hoe energiezuinig een apparaat is volgens de nieuwste normen, je hebt ook toegang tot de details die er écht toe doen. Zo kun je jouw keuze afstemmen op wat je belangrijk vindt: lage kosten, weinig geluid, korte droogtijd of een groot vulgewicht. Door te letten op de werkelijke prestaties in plaats van alleen op een letter, maak je een duurzame keuze die ook op de lange termijn rendeert.

Wil je hulp bij het kiezen van een energiezuinige droger of persoonlijk advies over welk type het best bij jouw huishouden past? Laat je dan informeren door een specialist, zodat je met vertrouwen de juiste keuze maakt voor nu én de toekomst.

Op zoek naar een écht zuinige droger?

Bekijk de beste deals bij Bemmel & Kroon!
▼ Volgende artikel
Inbouwapparatuur in je keuken? Zo meet je alles precies goed op
© zephyr_p
Huis

Inbouwapparatuur in je keuken? Zo meet je alles precies goed op

Een nieuwe oven, koelkast of vaatwasser kiezen begint niet bij het design of de functies – het begint met een meetlint. Want hoe mooi of geavanceerd een apparaat ook is, als het nét niet past, zit je met een kostbare misser. Een paar millimeter speling kan het verschil maken tussen een perfect passende keuken en een frustrerende inbouwervaring. Met deze meetinstructies weet je zeker dat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je je inbouwapparatuur tot op de millimeter nauwkeurig installeren, dan is precies meten onmisbaar. In dit artikel lees je over:

• Algemene meetprincipes • Waar je precies op moet letten bij een ⋄ inbouwkoelkast of -vriezer  ⋄ inbouwoven en -magnetron  ⋄ inbouwvaatwasser ⋄ inbouw-espressomachine  • Welke veelgemaakte fouten je moet zien te vermijden • Wat je altijd als laatste moet doen

Ook interessant: Een inbouwkoelkast kopen: waar moet je op letten?

Goed meten is het halve werk

Voordat je aan de slag gaat met meten, is het slim om een paar basisregels aan te houden. Gebruik altijd een betrouwbare rolmaat en eventueel een digitale schuifmaat voor extra precisie. Meet de binnenafmetingen van de nis (dus niet de buitenkant van je keukenkast) en noteer breedte, hoogte én diepte.

Houd daarnaast rekening met de ventilatieruimte: meestal is 2 tot 5 cm aan de achterkant en zijkanten nodig. En check of er ruimte is voor stopcontacten, wateraansluitingen en kabeldoorvoeren – die bepalen vaak óók of het apparaat goed kan worden geplaatst.

©Andrey Sinenkiy

Waar moet je op letten per apparaat?

Elk soort inbouwapparaat heeft zijn eigen eisen en aandachtspunten. Hieronder lees je per type waar je bij het opmeten en installeren specifiek op moet letten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Inbouwkoelkast of -vriezer

De hoogte van de nis is hier allesbepalend. Veelvoorkomende maten voor inbouwkoelkasten en -vriezers zijn 88, 140 en 178 cm, maar afwijkingen komen vaak voor. Let op het deursysteem: een sleepdeurmechanisme vraagt meestal om iets meer ruimte in de breedte. Diepte is vaak 55 cm, maar modellen met een ventilator achterop kunnen richting de 60 cm gaan.

Inbouwoven of -magnetron

Standaard? Niet helemaal. De nisbreedte is meestal 56 cm, terwijl het frontpaneel iets breder is (ca. 59,5 cm) voor een nette aansluiting. Hoogtes verschillen: compacte ovens zijn 45 cm hoog, standaardmodellen 60 cm. Magnetrons vragen soms extra ruimte aan de bovenkant voor uitstekende bedieningspanelen.

Inbouwvaatwasser

Hier draait het vooral om hoogte. Die varieert tussen 81,5 en 87 cm, met verstelbare poten voor wat speling. Meet ook de plinthoogte (van vloer tot onderkant kast), en vergeet de watertoevoer niet – reken op zo’n 5 cm extra ruimte in de diepte voor de slang.

Inbouw-espressomachine

Kleiner apparaat, maar niettemin precisiewerk. De breedte is vaak rond de 56 cm, maar de diepte varieert sterk. Let vooral op het waterreservoir (dat tot 55 cm diep kan zijn) en op kleppen of deurtjes die naar voren openen: die hebben extra werkruimte nodig.

©Cristina Villar Martin | Ladanifer

Veelgemaakte fouten die je makkelijk voorkomt

Zelfs met zorgvuldige metingen kan het misgaan, vaak doordat kleine details worden vergeten. Denk aan ventilatieruimte, uitstekende stekkers of leidingen die net in de weg zitten. Een handige tip: plak een strook tape op de vloer op de plek waar de achterkant van het apparaat komt, en markeer waar stekkers en leidingen zitten. Zo zie je snel of er iets in de weg zit.

Ook niet onbelangrijk: controleer of de nis waterpas is! Zeker bij koelkasten met uitschuiflades kan een scheve ondergrond voor problemen zorgen. Pas waar nodig je kast of ondervloer aan voordat je installeert.

Bij renovaties gelden vaak afwijkende maten. Oudere keukens hebben soms dikkere wanden of ongebruikelijke dieptes. Meet dus altijd de huidige situatie én de specificaties van je nieuwe apparaat. Twijfel je? Schakel een keukenexpert in, zeker bij combinaties zoals een oven met magnetron, waarbij elk detail telt.

En tot slot: de allerbelangrijkste stap

Het klinkt als een open deur, maar het voorkomt de meeste problemen: meet altijd twee keer! Schrijf je maten op en leg ze naast de officiële productspecificaties. Let daarbij op details als verstelbare voetjes, uitsparingen voor de deur of een uitschuifbaar bedieningspaneel. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe inbouwapparaat niet alleen technisch past, maar ook mooi aansluit bij de rest van je keuken. Want uiteindelijk draait het om één ding: alles moet kloppen – tot op de millimeter.