ID.nl logo
De beste apps voor een zwoele zomeravond
© PXimport
Huis

De beste apps voor een zwoele zomeravond

Ben je op zoek naar het beste biertje in de stad of wil je weten hoe je de perfecte cocktail maakt voor je zomerparty? Kijk dan eens naar deze selectie van twintig apps. Bij een geslaagde zomeravond hoort natuurlijk ook de barbecue. Op de tweede pagina vind je apps waar je honger van krijgt!

1 Untappd (iOS + Android)

Prijs: Gratis

Untappd is de onbetwiste nummer één voor bierliefhebbers. Je ontdekt waar de beste lokale brouwerijen zijn en of er leuke bier-gerelateerde evenementen in de buurt worden georganiseerd. Je ziet welke bieren een bepaalde kroeg op de tap heeft en uiteraard kun je cafés en verschillende biersoorten een waardering geven. Wil je weten wanneer je Untappd-vrienden inchecken in een bar? Zorg dan dat je notificaties aanzet voor de app. O, en je kunt ook tracken welke biertjes je hebt gedronken, maar of je dat de volgende dag wilt weten …?

2 Biernet (iOS + Android)

Prijs: Gratis

Met Biernet heb je een overzicht van alle aanbiedingen in supermarkten en slijterijen. Heb je geen zin om zelf naar de supermarkt te rijden, dan kun je ook een passende bierkoerier zoeken vanuit de app. Als bonus heeft Biernet ook informatie over verschillende merken bier en kun je informatie lezen over de verschillende brouwerijen. De bieragenda laat zien of er bier-gerelateerde evenementen in jouw omgeving zijn en in het biernieuws lees je het laatste nieuws over bier. Al dorst gekregen?

3 Wort Homebrew Calculator (Android)

Prijs: Gratis

Als je zelf bier wilt gaan maken, dan is deze Android-app erg geschikt. De app leidt je door alle mogelijke obstakels tijdens het maken van je eerste bier. Je kunt je eigen recepten opslaan en leest veel informatie over bijvoorbeeld SRM-codes en IBU-waardes. Vanuit de app bereken je hoeveel je van alle ingrediënten nodig hebt en je kunt verschillende ‘style guides’ erbij pakken als je wilt weten hoe je bijvoorbeeld precies een American Pale Ale wilt maken.

©PXimport

4 De BierApp (iOS + Android)

Prijs: Gratis

De BierApp is een leuke app die speciaal voor de Nederlandse markt is gemaakt. Op basis van je locatie laat de app je zien welke cafés en kroegen in de buurt zijn te vinden. Je kunt meteen zien welke biersoorten het café in de collectie heeft. Heb je een echt lekker biertje gedronken, dan voeg je het toe aan je collectie. Met de BierApp kun je vervolgens kijken welke biersoorten qua smaak overeen komen met jouw opgeslagen of geselecteerde biertjes.

5 BJCP Styles (iOS)

Prijs: Gratis

Deze app is al een tijdje niet meer bijgewerkt, maar staat nog steeds boordevol handige informatie. BJCP staat voor Beer Judge Certification Program en is een soort naslagwerk voor als je indruk wilt maken op je vrienden wanneer je een speciale IPA of Weizen drinkt. Wist je dat een Scottish Heavy koperkleurig tot donkerbruin moet zijn en af en toe smaakt naar biscuitjes of geroosterde broodkruimels? In de app staat enorm veel informatie over alle mogelijke biersoorten die je kunt drinken.

6 Delectable (iOS)

©PXimport

Prijs: Gratis

Delectable is soort Instagram voor wijn. Je kunt labels van wijnflessen scannen en zien wat anderen hebben gezegd over de wijn. Als je een label hebt gescand, kun je het op je favorieten-lijst zetten, zien wat het officiële oordeel van wijnsite Vinous is of oordelen van andere professionals bekijken. Uiteraard kun je zoeken op wijn- en druivensoorten, en kun je ontdekken welke wijnen op het moment populair zijn. Deze app is onmisbaar voor de echte wijnliefhebber.

7 Vivino (iOS + Android)

Prijs: Gratis

Vivino is een directe concurrent van Delectable, kan ook labels inscannen en meer informatie prijsgeven over de wijnfles die je in je handen hebt. Leuk is dat je bij elke wijn kunt zien welk soort eten er goed bij zou passen. En als je paar wijnen hebt ingescand, zal de app je suggesties doen voor wijnen die je wellicht bevallen. Vivino is erg handig om nieuwe wijnen te ontdekken en je gedronken wijnen in op te slaan.

8 Winestein (iOS + Android)

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Weet je niet welke wijn het beste past bij het eten? Installeer dan de app Winestein. Zoek een bepaald gerecht of ingrediënt en de app geeft aan wat het DNA van het gerecht is. Je kunt bepaalde ingrediënten van jouw recept toevoegen zodat het DNA wordt aangepast. Ben je klaar met toevoegen, dan kan de app je een wijnadvies geven. Je leest details over de wijn, onderaan zie je het DNA van de wijn en weet je dus bij welke soort gerechten de wijn ook goed past.

9 Tipple – Wine Tasting (iOS)

Prijs: Gratis

Altijd al sommelier willen worden? Met deze app leer je hoe je een wijn hoort te beoordelen en waar je op moet letten. Als je een wijntje voor je hebt staan, open je de app en maak je een foto van je ‘tipple’, oftewel je glas wijn. Bepaal daarna de kleur en ruik aan de wijn. De app geeft je tips hoe je het beste een wijn kunt ruiken. Als derde stap proef je de zuurtegraad van de wijn en als laatste geef je informatie over de wijn op. Je kunt op deze manier een handige database van je gedronken wijnen aanleggen, inclusief foto’s. Let op: er zijn twee apps die Tipple heten in de Apple App Store, de juiste is de app met de toevoeging Wine Tasting.

©CIDimport

10 Hello Vino (iOS + Android)

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Heb je leuke gerechten bij elkaar gezocht voor een perfecte avond, dan wil je natuurlijk ook de juiste wijnen bij het eten zoeken. Met Hello Vino is dit erg makkelijk. De app kan echter veel meer dan alleen wijnen bij je maaltijd vinden. Je kunt je voorkeuren aangeven en Hello Vino stelt een lijst samen van wijnen die in jouw buurt verkrijgbaar zijn. De app is primair op de Verenigde Staten geconcentreerd, maar je vindt alsnog veel informatie in Hello Vino.

11 Cocktail Flow (iOS + Android)

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Dit is misschien wel de bekendste app voor het vinden van recepten en het maken van cocktails. In de database vind je meer dan 600 recepten, waaronder veel alcoholvrije opties. Bij elke alcoholische cocktail zie je hoe hoog het alcoholpercentage is. Als je op zoek bent naar cocktails die bij een bepaald thema passen, dan vind je dit onder Trending Themes. Het is bovendien mogelijk om op ingrediënt, kleur, sterkte of type te zoeken.

12 Whisky Suggest (iOS + Android)

©CIDimport

Prijs: Gratis

Whisky Suggest is voor whisky wat Vivino en Delectable voor wijn zijn. Scan een label van een fles whisky en zie meteen allerlei interessante informatie. Nadat je een paar labels hebt gescand en hebt gewaardeerd, kan de app je suggesties geven over welke whisky’s je goed zouden moeten bevallen. De app heeft een immense database: meer dan 35 duizend soorten vind je terug.

13 Highball by Studio Neat (iOS)

Prijs: Gratis

Highball by Studio Neat is een prachtig vormgegeven app voor je iPhone (er is helaas geen Android-versie). Het is de bedoeling dat je zelf je recepten toevoegt, maar de app heeft ook een bibliotheek aan bekende drankjes zoals een White Russian, een Manhattan of een Margarita. Op de website van Studio Neat (makkelijk bereikbaar vanuit de app zelf) lees je tips over hoe je de perfecte cocktail maakt en welke benodigdheden handig zijn om aan te schaffen. Je hoeft je overigens niet aan te melden om de app te gebruiken.

14 Distiller (iOS + Android)

Prijs: Gratis

Weet je niet welke drank je moet kopen als je in de slijterij staat? Distiller kan je hierbij helpen. Van veel soorten drank vind je informatie over wat het is en lees je recensies van een specifiek merk. Exotische drankjes zijn overigens niet in de app te vinden: de app beperkt zich tot whisky, tequila, mescal, rum, brandy, gin en wodka. Distiller staat boordevol uitgebreide recensies van kenners.

15 Picolo drinkspel (iOS + Android)

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Tja, bij een lijstje over alcohol-apps hoort natuurlijk ook een drinkspel. Picolo levert gegarandeerd een leuke avond op. Geef aan hoeveel mensen deelnemen aan het spel en typ de namen in. Eén spelmodus is gratis, voor de andere modi moet je 4,49 euro per modus betalen of alle modi voor 9,99 euro kopen. Uiteraard moet je de app niet te vaak gebruiken en vooral niet uren achter elkaar.

©CIDimport

16 Grill-It! (iOS + Android)

Prijs: € 1,09

Wil je weten hoe lang je vlees precies op de barbecue moet liggen om de perfecte sappigheid te hebben? Installeer dan deze app. De verschillende soorten vlees zijn per categorie gerubriceerd en naast vlees vind je ook informatie over groenten en vis. Wil je het meeste uit de app halen, dan is het wel aan te raden om een vleesthermometer te hebben, zo weet je namelijk precies wanneer het de juiste tijd is om je stukje rund, kip of lam van de grill te halen. In de Google App Store staan meerdere gelijknamige apps, het is degene van de maker Sluice LLC.

17 Weber iGrill (iOS + Android)

Prijs: Gratis

Weber is één van de bekendste fabrikanten van barbecues, de iGrill is daarvoor de perfecte accessoire. Het gaat hier om een vleesthermometer die je via bluetooth met je smartphone kunt verbinden. De bijbehorende app heet Weber iGrill. De sensors van de thermometer zet je in je stukje vlees of vis. In de app kun je nu volgen hoe warm het wordt. Je hoeft niet bij de barbecue te blijven staan om de temperatuur te checken, al moet je natuurlijk nog wel af en toe je vlees omdraaien.

18 The Pit Pal BBQ App (iOS + Android)

Prijs: Gratis (€ 1,49 Pro-versie)

In The Pit Pal BBQ App kun je je eigen barbecuerecepten en -instellingen opslaan. Het is gericht op cateraars of mensen die vaak barbecueën. Je geeft als eerste een evenement op en vult daarna in welke barbecue je hebt gebruikt, welke recepten je hebt bereid en hoe hoog de temperatuur was. Voor een volgend evenement kun je nu precies nalezen hoe je die perfecte steak de vorige keer hebt gemaakt. De app ziet er een beetje verouderd uit, maar werkt prima.

©CIDimport

19 Grill King (iOS + Android)

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Grill King is een slimme app. Je geeft aan wat voor stukjes vlees op je barbecue liggen en zet tot maximaal zes verschillende timers aan. In de app zie je nu meteen hoe lang het stukje kip nog moet liggen, of de burger al klaar is en wanneer je steak mals genoeg is. Het enige nadeel is dat de selectie aan vlees een beetje karig is; je vindt er geen spiesen, worstjes of vis. De app toont reclame, maar via een in-app-aankoop kun je deze wegtoveren.

©CIDimport

20 BigNight (iOS)

Prijs: € 4,49

Met deze app organiseer je in een handomdraai een perfect feestje. Je vult in wanneer het evenement plaatsvindt en kunt recepten van verschillende receptensites aan je evenement toevoegen. Je kunt een takenlijst voor je evenement opgeven en in de app vind je bovendien de optie om een boodschappenlijst voor je grillparty aan te maken. BigNight is mooi vormgegeven en werkt prima, maar kost wel 4,49 euro.

â–¼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 draadloze in-ear koptelefoons voor minder dan 75 euro
Huis

Waar voor je geld: 5 draadloze in-ear koptelefoons voor minder dan 75 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Daarom speuren we een paar keer per week binnen een bepaald thema naar zulke deals. Je favoriete muziek of podcast luister je het liefst overal en wanneer het jou uitkomt. Dat doe je natuurlijk het best met je eigen oortjes in. We hebben vijf draadloze setjes voor minder dan 75 euro voor je gevonden.

Draadloze oordopjes zijn ontzettend praktisch, want zonder kabels heb je alle bewegingsvrijheid die je wilt, ideaal voor onderweg of tijdens het sporten. Ze zijn klein, licht en passen makkelijk in je zak of tas. De geluidskwaliteit is tegenwoordig prima en veel oordopjes hebben ook noise cancelling, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluid zoals pratende collega's of treingeluiden.

DISCLAIMER Op het moment van schrijven waren de besproken producten te vinden onder de 75 euro bij de goedkoopste winkel op Kieskeurig.nl. Deze prijzen kunnen echter schommelen.

JLab GO Air Sport True Wireless

De JLab GO Air Sport is vooral gericht op sporters die oordopjes zoeken die goed blijven zitten. Dankzij de oorhaakconstructie blijven ze ook tijdens beweging op hun plek. De behuizing is eenvoudig, maar handig is wel de ingebouwde usb-kabel waarmee je de oplaadcase direct in een usb-poort kunt steken. Water- en zweetbestendigheid zijn op orde, wat ze geschikt maakt voor in de sportschool of tijdens een regenachtige wandeling. Bluetooth 5.1 zorgt voor een stabiele verbinding, en hoewel je geen geavanceerde geluidsinstellingen hebt, is de bediening met tikbewegingen eenvoudig genoeg.

🔋 Opgegeven batterijduur
: 8 uur / 32 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 2 uur

JBL Wave Beam

De JBL Wave Beam is een degelijke keuze voor wie gewoon draadloze oordopjes zoekt zonder poespas. Het ontwerp is compact en qua geluid is er een duidelijke nadruk op bas, zoals je van JBL mag verwachten. Ze zijn niet waterdicht, maar wel enigszins beschermd tegen spatwater. Opladen gaat snel, en de case is klein genoeg om makkelijk in je zak mee te nemen. Bluetooth 5.2 zorgt voor een stabiele verbinding, maar verwacht geen ondersteuning voor high-res audio of geavanceerde ruisonderdrukking. Deze oordopjes zijn vooral bedoeld voor mensen die onderweg muziek luisteren of bellen en daarbij niet te veel willen instellen.

🔋 Batterijduur: 8 uur per oordopje / 32 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 2 uur

Sony WF-C700N

De Sony WF-C700N is een betaalbaar model met actieve ruisonderdrukking, iets wat je niet vaak ziet in deze prijsklasse. De oordopjes zitten licht en stevig in je oor en ze voelen comfortabel, ook bij langer gebruik. Handig is dat ze automatisch aanpassen aan je omgeving, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent of op kantoor. De app van Sony biedt wat extra instellingen, zoals geluidsprofielen of een persoonlijke equalizer. De IPX4-rating betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over zweet of lichte regen.

🔋 Batterijduur
: 7,5 uur met ANC / 15 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 1,5 uur

Huawei FreeBuds 5i

De Huawei FreeBuds 5i bieden opvallend veel functies voor de prijs. Ze ondersteunen hi-res audio via LDAC, waardoor muziek beter tot zijn recht komt – mits je telefoon dit ook ondersteunt. De actieve ruisonderdrukking werkt redelijk goed, vooral bij kantoorgeluiden of tijdens reizen. Ook prettig is dat ze aan meerdere apparaten tegelijk gekoppeld kunnen worden, bijvoorbeeld je laptop én je telefoon. De afwerking is netjes en de bediening werkt vlot via tikbewegingen. Ze zijn bestand tegen stof en spatwater, dus ook bruikbaar in wisselende omstandigheden. Voor wie flexibiliteit zoekt en goede functies zonder de hoofdprijs te betalen, zijn dit interessante oordopjes.

🔋 Batterijduur
: 6 uur met ANC / 28 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 1,5 uur

Sony WF-C500

De Sony WF-C500 zijn eenvoudige maar fijne oordopjes voor dagelijks gebruik. Ze missen luxe functies zoals ruisonderdrukking, maar maken dat goed met hun stevige batterijduur en betrouwbare prestaties. Het geluid is verrassend gebalanceerd en kan via de Sony-app nog wat worden bijgesteld. De oordopjes zijn klein en licht, waardoor je ze bijna niet voelt zitten. Dankzij IPX4 zijn ze beschermd tegen spatwater, dus geen problemen tijdens een korte regenbui of sportsessie. Je krijgt geen fancy draadloze functies, maar wel een degelijke bouw en gebruiksgemak dat precies doet wat je nodig hebt.

🔋 Batterijduur
: 10 uur per oordopje / 20 uur totaal met case
âš¡ Oplaadtijd
: 2,5 uur

â–¼ Volgende artikel
Dreame brengt de H15 Pro Heat nat- en droogstofzuiger uit
Huis

Dreame brengt de H15 Pro Heat nat- en droogstofzuiger uit

Dreame Technology heeft de H15 Pro Heat uitgebracht, een nieuwe nat- en droogstofzuiger die AI-technologie combineert met het gebruik van heet water. Deze stofzuiger is ontworpen om hardnekkig vuil zoals vetvlekken in de keuken gemakkelijker aan te kunnen pakken.

De H15 Pro Heat is de eerste steelstofzuiger van Dreame die reinigt met heet water. In combinatie met een zuigkracht van 22.000Pa en het TangleCut-systeem dat voorkomt dat haren zich ophopen op de borstel, zorgt dit voor een grondige reiniging van hoek tot hoek.

Dit nieuwe model beschikt over een RGB-sensor voor vuildetectie, een AI-gestuurde DescendReach-robotarm en kan handsfree worden bediend via een app. Het automatische reinigingssysteem zorgt ervoor dat de borstel na gebruik grondig wordt schoongemaakt door middel van een wascyclus van 100 graden en droging met hete lucht van 90 graden.

Handsfree bediening

Om op moeilijk bereikbare plekken te kunnen komen, is het mogelijk om de H15 Pro Heat via een app te bedienen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als er onder stoelen of lage tafels schoongemaakt moet worden, en je daar met het met de hand bedienen van de nat-droogstofzuiger niet bij kunt komen. Het slanke ontwerp zorgt ervoor dat de stofzuiger onder meubels met een hoogte vanaf 8,9 centimeter past.

De H15 Pro Heat is uitgerust met een slimme GapFree AI-robotarm die automatisch naar beneden beweegt om ook de ruimte aan de voorkant te reinigen. Deze arm zakt in slechts 0,2 seconden om stof en vuil op te nemen, zonder muren te beschadigen. Bij het terugtrekken zorgt een stevige trekker ervoor dat er nauwelijks waterresten achterblijven.

LEES OOK: Review Dreame H15 Pro – Innovatie op detailniveau

De stofzuiger maakt gebruik van water van 85 graden om de borstelrol te reinigen en biedt een vloerreiniging met water van 55 graden. Door de combinatie van heet water en een speciale oliereinigingsoplossing wordt zelfs het meest hardnekkige vuil in één beweging verwijderd.

RGB-vuilherkenning

De ingebouwde RGB-vuilherkenning is volgens het bedrijf vijf keer gevoeliger dan die van eerdere modellen. De camera herkent verschillende soorten vuil en vlekken en past de zuigkracht automatisch aan. Of het nu gaat om kruimels of vloeistoffen, de stofzuiger detecteert het type vuil direct.

De H15 Pro Heat heeft een gebruiksduur tot 72 minuten in de stille modus en 20 minuten bij gebruik van heet water. Na gebruik wordt de borstel automatisch gereinigd in het oplaadstation, waarbij deze volledig wordt ondergedompeld in heet water.

Beschikbaarheid en prijzen

De Dreame H15 Pro Heat is verkrijgbaar vanaf 19 mei voor een adviesprijs van 699 euro via de officiële website van Dreame, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Amazon. Tot 26 mei geldt bovendien een introductiekorting van 100 euro.

Bekijk het vorige model - de Dreame H15 Pro - op Kieskeurig.nl: