ID.nl logo
De 10 beste gadgets van CES 2016
© PXimport
Huis

De 10 beste gadgets van CES 2016

Deze week loopt Computer!Totaal rond op de CES beurs in Las Vegas. Grote en kleine fabrikanten tonen hier hun nieuwste paradepaardjes voor 2016. Wij scheiden het kaf van het koren, en vertellen je hier wat de beste gadgets zijn om dit jaar naar uit te kijken.

Healbe GoBe

Healbe heeft zijn nieuwe gezondheidstracker, de GoBe 1.2, gelanceerd. Een wearable die verder gaat dan fitnesstrackers als Fitbit en Polar. Wat maakt de GoBe zo super interessant? Nou, het horloge vereist geen enkele handmatige invoer van de drager! Niet alleen herkent het horloge precies welke activiteiten de gebruiker onderneemt (lopen, zwemmen, rennen, fietsen, enz), ook leest deze constant de hartslag, wordt er periodiek een bloeddrukmeting gedaan en kan de GoBe zelfs aan de hand van de bloedsamenstelling (die wordt gescand) aflezen wat voor soort voedsel er in het lichaam aanwezig is. Zodoende kan er zeer precies advies gegeven worden over bewegingsdoelen, gewenste voeding en slaapoptimalisatie.

©PXimport

Lancering: juni 2016

Prijs: $249,-

Triby

Triby is een kleine speaker die je in de keuken op bijvoorbeeld je koelkast kunt plakken. Tot dusver niets bijzonders natuurlijk. Als allen extra functies echter werken zoals ons werd gedemonstreerd, kan dit hippe blokje het leven in de keuken wel eens een stuk leuker (en makkelijker!) maken. De Triby kan onder meer muziek streamen (ook via Spotify) en je via stemassistent Alexa (die goeie van Amazon) helpen als je staat te koken. Ook tof: het display op de Triby laat je getekende boodschappen ontvangen en versturen, en ook is er een telefoonfunctie ingebouwd. Dé must have van 2016? We gaan het je vertellen als we de Triby hebben kunnen testen.

©PXimport

Lancering: beschikbaar

Prijs: $199,-

Netatmo Presence

Het Franse Netatmo heeft ons de laatste jaren regelmatig positief verrast met handige (en vooral slimme) appraten voor in ons huis. Van een slimme thermostaat tot een camera die gezinsleden herkent. Deze laatste tak heeft Netatmo nu uitgebreid met de Presence. Een camera voor buitenshuis die lijkt uit te blinken in het herkennen van objecten, mensen en zelfs dieren. Een beveiligingscamera die je dus een notificatie geeft als er iets in het gezichtsveld gebeurt, of op een bepaalde plek in beeld die jij als belangrijk hebt aangemerkt. Door Netatmo's eigen Smart Sight-technologie wordt niet alleen gezien of er een mens, dier of auto in beeld is, de camera ziet ook wie het is, wat voor dier en of het wel je eigen auto wel is die de oprit oprijdt.

©PXimport

Lancering: derde kwartaal 2016

Prijs: nnb

LG G6 OLED tv

Geen 3D. Geen gebogen scherm. En ook geen moeilijk uit te leggen smartfuncties. LG focust zich met zijn nieuwe tv line-up simpelweg op het bieden van de beste beeldkwaliteit, en wel met hun prachtige OLED-displays. Het beeld van de nieuwe G6-serie wist bijzonder veel indruk op ons te maken, waarbij vooral de diepe zwartwaarde en de levendige kleuren ongeëvenaard zijn. Daarbij is de tv ook een lust voor het ook: hij is slechts 2,57 millimeter dun (dat zijn 4 bankpasjes op elkaar) en is er een volwaardige soundbar in de stijlvolle voet verwerkt. Oke, we moeten de toestellen natuurlijk nog uitgebreid reviewen voor een definitief oordeel, en we zijn heel benieuwd naar de manier waarop de laatste versie van WebOS 3.0 wordt ingezet, maar de nieuwe LG G6-serie is verreweg de meest indrukwekkende televisie die we op de CES hebben gezien.

©PXimport

Lancering: eerste kwartaal 2016

Prijs: nnb

Nikon Keymission 360

Cameramaker Nikon heeft op de CES niet alleen nieuwe vlaggenschipcamera's D5 en D500 uit de doeken gedaan, ook stapt het bedrijf in de markt voor actioncams. En dat doen ze niet zomaar. Met de Keymission 360 lanceert het bedrijf namelijk de eerste actioncam met 360 graden beeld. De Keymission is zo groot als een GoPro, is volledig waterdicht, stootbestendig en filmt ook nog eens in 4K. De nieuwe Keymission 360-camera lijkt ons dan ook de natte droom voor iedereen die zijn sportieve leven goed (en in 360 graden) in beeld wil brengen. Nadeel is wel dat het nog volstrekt onduidelijk is wanneer Nikon met zijn sportieve alleskunner op de markt komt...

©PXimport

Lancering: nnb

Prijs: nnb

Samsung Family Hub-koelkast

Na de woonkamer, slaapkamer en het kantoor, verschijnen er ook steeds meer slimme apparaten in onze keuken. Samsung toonde tijdens de CES wel een hele bijzondere 'slimme' koelkast: de Family Hub. Deze koelkast maakt, iedere keer als de deur gesloten wordt, foto's van de inhoud. Zodoende kan je via de bijbehorende app altijd zien wat er in je koelkast staat, wat het boodschappen doen natuurlijk een stuk makkelijker maakt. Daarnaast zit er ook een groot display op de deur, die het mogelijk maakt om online boodschappen te bestellen.

©PXimport

Lancering: tweede helft 2016

Prijs: nnb

Lenovo ThinkPad 13

We hebben de ThinkPad al jaren hoog in het vaandel en we werden dan ook enorm enthousiast toen Lenovo een nieuwe versie van de notebook liet zien. Bijzonder aan de Thinkpad 13 is dat Lenovo twee versies uitbrengt voor verschillende besturingssystemen, namelijk Windows 10 en Chrome OS. Doordat Chrome OS een andere toetsenbordconfiguratie heeft dan Windows, zijn de twee niet uit te wisselen en kun je ze zelfs niet dualbooter. Dit mag echter de pret niet drukken, aangezien je nog steeds een degelijke laptop hebt met Windows 10, een i5-processor, maximaal 16 GB RAM en 512 GB aan opslagruimte. Voor de liefhebbers heeft de Thinkpad nog steeds dat rode puntje in het toetsenbord voor de Windows-versie.

©PXimport

Lancering: april 2016 (Windows 10) en juni (Chrome OS)

Prijs: $449,- (Windows 10) en $399,- (Chrome OS)

Volkswagen Budd-e Concept

Ok, het is slechts een conceptauto, maar de manier waarop Volkswagen hun fameuze jaren 70-busje (de T2) opnieuw leven heeft ingeblazen op CES is indrukwekkend. Uiteraard betreft het hier een volledig elektrische auto met een bereik van ruim 450 kilometer. En dankzij het nieuwe modulaire matrix platform is de Budd-e in slechts 30 minuten tijd opgeladen tot 80 procent! Of de stijlvolle Budd-e met zijn mooie beloftes ook voldoende is om de beschadigde reputatie van de fabrikant op te vijzelen? Dat valt nog te bezien...

©PXimport

Lancering: nnb

Prijs: nnb

HTC Vive Pre

De Vive Pre is de definitieve versie van HTC's virtual reality helm, welke eind februari in de voorverkoop zal gaan. De nieuwe helm ziet er aanzienlijk beter uit dat de versie die eerder dit jaar werd onthuld, waardoor deze ook een stuk beter op het hoofd zit en eenvoudiger te verstellen is. Daarnaast zit er een camera op de voorkant van de bril, zodat je met het apparaat op je hoofd nog gewoon om je heen kunt kijken. Groot vraagteken is vooralsnog de prijs van de Vive Pre. Gaat HTC namelijk ver onder de prijs van concurrent Oculus Rift (699 euro) zitten, dan zou dit wel eens dé VR headset van 2016 kunnen worden.

©PXimport

Lancering: voorverkoop start 29 februari

Prijs: nnb

Samsung Tab Pro S

Samsung liet ons een nieuwe tablet zien die door middel van een toetsenbord heel vlot kan worden omgetoverd tot laptop. We hebben het natuurlijk over de Tab Pro S; een verbeterde versie van de Galaxy Tab S. Het grote verschil is het besturingssysteem. De Tab Pro S wordt geleverd met Windows 10 (Home of Professional), waardoor het apparaat een waar productiviteitsmonster wordt.

©PXimport

Lancering: februari 2016

Prijs: v.a. €999,-

▼ Volgende artikel
Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?
© Perig Morisse
Huis

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?

Veilig je telefoon ontgrendelen: wat is de beste methode? In dit artikel komen pincodes, vingerafdrukscans en gezichtsherkenning aan bod.

Op je telefoon staan allerlei persoonlijke gegevens die je niet zomaar met iedereen deelt. Bovendien is het niet de bedoeling dat iedereen je berichten zomaar kan lezen of zelfs iets kan versturen of posten.

Authenticatie voor smartphones is niet nieuws. Maar wat is eigenlijk de veiligste methode? We leggen identificatie door middel van een wachtwoord of pincode, een vingerafdruk en gezichtsherkenning onder de loep:

  • Voor- en nadelen van een wachtwoord, patroon of pincode
  • Pluspunten en keerzijdes van een vingerafdruk voor verificatie
  • Pro’s en cons van ontgrendeling door gezichtsherkenning

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk de beste telefoons tot 600,- euro!

Voordelen van een wachtwoord, patroon of pincode

  • Je bent niet afhankelijk van onderliggende technologie

  • Je hebt de mate van veiligheid gedeeltelijk zelf in de hand

Wachtwoorden, patronen en pincodes zijn de oudste en in feite ook de simpelste vormen van identificatie. Belangrijk om te weten is dat de veiligheid afhankelijk is van de lengte van de code of het wachtwoord. Je hebt de veiligheid dus voor een groot deel zelf in de hand. Deze methode is altijd even betrouwbaar, omdat hij voor de veiligheid niet afhankelijk is van je de technologie in je telefoon. Bovendien verlies je de mogelijkheid om op deze manier in te loggen minder snel, omdat er geen sensoren of camera's zijn die stuk kunnen gaan.

©Supatman - stock.adobe.com

Nadelen van een wachtwoord of pincode

  • Iemand kan meekijken en je wachtwoord aflezen

  • Niet gebruiksvriendelijk en langzaam

De nadelen van een wachtwoord liggen eigenlijk ook voor de hand. Iemand kan bijvoorbeeld stiekem over je schouder meekijken en toegang krijgen tot je telefoon. In theorie kan een hacker met je gegevens aan de haal. In de praktijk komt dat zelden voor, maar het hacken van je vinger of gezicht is in ieder geval helemaal onmogelijk. Toch was voor veel mensen gebruiksvriendelijkheid de reden om over te stappen naar een andere manier. Want iedere keer een code of wachtwoord invoeren duurt lang en begint op een gegeven moment vervelend te worden, vooral als je weet dat er snellere methodes beschikbaar zijn. Een patroon swipen gaat iets sneller, maar kost alsnog meer moeite dan andere manieren.

Bescherm je smartphone optimaal met een stevig telefoonhoesje.

Zo blijft je toestel in topconditie, hoe je het ook ontgrendelt!

Vingerafdruk voor authenticatie: de voordelen

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Hoge veiligheid bij geavanceerde sensoren

Inmiddels zijn vingerafdrukscanners op telefoons snel en reageren ze zonder al te veel problemen, zonder dat je je vinger exact op de juiste manier op de scanner hoeft te plaatsen. Doordat ze op een handige plek geplaatst zijn, ontgrendel je je smartphone min of meer zodra je het apparaat oppakt. Een goede scanner zorgt ervoor dat jij als enige je telefoon kunt unlocken.

©KOB

Vingerafdruk voor authenticatie: de nadelen

  • Werkt niet bij natte of beschadigde vingers

  • Oudere versies minder betrouwbaar

Iedereen die ooit een vingerafdrukscanner heeft gebruikt is bekend met het volgende: als je vinger nat is, of wanneer je er toevallig een snee of een pleister op zit, herkent de scanner het profiel van je vinger niet meer. Bij geavanceerdere scanners komt dit probleem minder vaak voor. Sowieso zijn verouderde en goedkopere sensoren lang niet altijd veilig. Ze zijn in het kort minder complex, waardoor ze minder lijnen registreren en je vingerafdruk niet heel nauwkeurig meten.

Voordelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Snel en moeiteloos

  • 3D-scans zijn erg veilig

Je smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning is de gebruiksvriendelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen, is naar je telefoon kijken. Kortom: het gaat automatisch en zonder dat je het in de gaten hebt. Smartphones die gebruikmaken van een 3D-scan zijn amper te misleiden en dus zeer betrouwbaar, maar alleen nieuwe (en dure) modellen zijn uitgerust met deze mogelijkheid. Let daar goed op wanneer je graag gebruikmaakt van gezichtsherkenning en op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

©Khaletski Siarhei\goffkein.pro

Nadelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Oudere gezichtsscans niet altijd even betrouwbaar

  • Weinig licht kan een belemmering zijn

Oudere telefoons die te ontgrendelen zijn met een scan van je gezicht, zijn helaas niet heel veilig. Ze maken gebruik van een foto en vergelijken die met de 2D-scan die gemaakt wordt tijdens het ontgrendelen. In de eerste plaats is gebleken dat iemand anders met een gezicht dat veel op je lijkt de telefoon mogelijk ook kan ontgrendelen. Daarnaast is een foto van de bezitter van de telefoon soms genoeg om deze veiligheidsmethode te misleiden.

Conclusie: wat is het veiligst?

Een complex wachtwoord of lange pincode is nog altijd een veilige manier om je smartphone te vergrendelen. Als je een moderne telefoon hebt, is vingerafdrukherkenning ook erg veilig en bovendien een heel stuk gebruiksvriendelijker. Een geavanceerde scanner voor gezichtsherkenning is ook zeer betrouwbaar. Maar daarbij moet je er wel op letten dat jouw telefoon echt een 3D-scan van je gezicht maakt. De meeste smartphones kunnen dat niet. Denk er verder aan dat je niet meer kunt inloggen met een vingerafdruk of een gezichtsscan als bepaalde onderdelen van je telefoon niet meer functioneren. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen voor een lang wachtwoord of pincode als back-up.

📱Ook interessant: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten


▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming
Huis

Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming

Ben je op zoek naar een energiezuinige bijverwarming die snel en efficiënt warmte levert? Dan is een keramische verwarming wel iets voor jou: die combineert moderne technologie met gebruiksgemak. Zoals de Philips 5000 Series CX5120/11 keramische verwarming. Wat zijn de praktijkervaringen van de testers van Review.nl? Lees hier hun bevindingen.

Ben je op zoek naar een snelle, slimme en veilige manier om je huis te verwarmen? Met deze krachtige keramische verwarming zit je binnen twee seconden al lekker warm! En het beste? Je bespaart tot wel 50% energie vergeleken met een gewone verwarmingsventilator. Via de handige Philips Air+-app heb je altijd en overal controle over je verwarming. Bovendien zorgt de 5-voudige veiligheidsbescherming ervoor dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Warmte, gemak én gemoedsrust – wat wil je nog meer? Testers van Review.nl mochten de Philips 5000 Series CX5120/11 gedurende een periode testen. Hier lees je hun bevindingen.

Het slanke, zwarte design van deze Philips verwarming past goed in een modern interieur. Met een hoogte van minder dan 60 centimeter is het apparaat compact genoeg om onder een bureau te plaatsen. "Door het slanke en zwarte design is deze verwarming overal te plaatsen", aldus Rob, één van de testers. Het apparaat is daarnaast licht van gewicht, wat het makkelijk maakt om hem van kamer naar kamer te verplaatsen wanneer nodig.

Snelle en effectieve verwarming

De CX5120/11 overtuigt met zijn krachtige verwarmingsprestaties. "Het apparaat verwarmt de kamer verrassend snel, wat ideaal is op koude dagen", schrijft GeertK, die de CX5120/11 een 8,0 geeft. De oscillerende voet zorgt voor een goede warmteverdeling in de ruimte. Rob is blij met het vermogen: "Hierdoor is het mogelijk om in een korte periode een fijne warmte te verspreiden". Daar is tester Cindyver het mee eens. Ook wordt gewaardeerd dat de keramische verwarming geen vieze geurtjes verspreidt.

De Philips 5000 Series CX5120/11 kan ook in een thuisnetwerk worden gebruikt, waardoor app-bediening ingesteld kan worden en een koppeling met Google Home en Alexa mogelijk is. Wel kan er nog iets worden verbeterd aan het proces voor het maken van een verbinding met het draadloze netwerk. Roberto073: "Het koppelen met de Air+ app verliep zonder gedoe, al bleef het wifi-icoontje wit in plaats van oranje, zoals de handleiding aangaf. Dat was echter geen probleem, want alles werkte naar behoren." AnneliesD hierover: "De installatie was even puzzelen omdat er verwezen werd naar het netwerk van Philips in plaats van ons thuis wifi-netwerk. Maar dit was zo gewijzigd in de app."

Slim en gebruiksvriendelijk

Een groot pluspunt is de bediening via de bijbehorende app. Hiermee kun je de verwarming op afstand bedienen en programma's instellen. 'Via deze app is het mogelijk om zelf een programma te maken wanneer, hoe laat en hoe warm de verwarming moet werken', licht een enthousiaste gebruiker toe. De Auto+ modus regelt de verwarming automatisch voor optimale energiebesparing. Het touchscreen op het apparaat zelf biedt een gebruiksvriendelijk alternatief voor de app-bediening.

Tester Har74 is blij met de slimme functies van de verwarming en de app: "In de kinderkamer is de verwarming een keer omgevallen, maar de app gaf meteen een melding dat het apparaat was omgevallen en automatisch was uitgeschakeld. "

Tester AnneliesD is blij met de CX5120/11: "Vooral met thuiswerken is het ideaal om één ruimte te verwarmen en de cv-installatie niet te hoeven gebruikenm. wat dus ook aanzienlijk scheelt in de kosten! "

Geschikt voor kleinere ruimtes

De verwarming is vooral effectief in kleinere ruimtes tot ongeveer 20 m². 'In mijn studeerkamer komt de verwarming tot zijn recht', schrijft een tester. Verschillende gebruikers zetten het apparaat specifiek in als bijverwarming voor een thuiswerkplek. Een minpunt van de Philips 5000 Series CX5120/11 is volgens Max546 de lengte van het snoer. "Zonder verlengsnoer kun je hem niet zomaar overal neerzetten", aldus de tester.

Tester Har74 merkt dat deze verwarming minder geschikt is voor grotere ruimtes, want volgens de specificaties is hij vooral geschikt voor kamers tot 20 m³. Ook vindt hij het jammer dat de verwarming niet in andere kleuren dan zwart verkrijgbaar is.

Conclusie

Met een gemiddelde score van 8,7 is de Philips 5000 Series CX5120/11 een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een slimme bijverwarming voor kleinere ruimtes. De combinatie van snelle warmte, app-bediening en energiezuinige werking maakt het een praktisch apparaat voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek of slaapkamer. Het compacte formaat en stille werking zijn extra pluspunten. Enige minpunten zijn de relatief korte stroomkabel en het feit dat de temperatuurmeting bij het apparaat niet altijd overeenkomt met de werkelijke kamertemperatuur.

✅ Pluspunten
Snel en efficiënt verwarmen
Stille werking
Prettige app-bediening
Energiezuinig
Val- en aanraakbeveiliging

❌ Minpunten
Voor kleinere ruimtes tot 20 m³
Stroomkabel in sommige situaties te kort
Soms verschil in gemeten en werkelijke temperatuur

Meer over de Philips 7000 Series HR3760/10

Op Kieskeurig.nl