ID.nl logo
15 gratis programma's voor optimaal bestands- en schijfbeheer
© PXimport
Huis

15 gratis programma's voor optimaal bestands- en schijfbeheer

Windows heeft eigen tools voor het beheer van je schijf en bestanden: de verkenner, een zoekfunctie, schijfopruiming en meer. Dat het allemaal grondiger, sneller of beter kan, bewijzen de vijftien (gratis) programma's uit dit artikel. Alle tools werken onder Windows Vista, 7 en 8(.1).

01 Schijfruimte in beeld

Hoe groot je schijf ook is, na verloop van tijd slibt iedere schijf dicht. Dan is het zoeken geblazen naar de grootste ruimteverbruikers. SpaceSniffer kan je daarbij helpen. Deze tool plot namelijk het schijfgebruik voor je uit: hoe groter de bestanden en mappen, hoe groter het vak waarmee ze worden afgebeeld.

In- en uitzoomen doe je met Ctrl++ en Ctrl+-. Op die manier wordt het eenvoudig om snel de grootste verbruikers op te sporen, zeker als je gebruikmaakt van de filterfunctie. Zo diep je bijvoorbeeld met de filterregel >800MB;>1years alleen de bestanden op die groter zijn dan 800 MB en ouder dan 1 jaar.

©PXimport

Visuele informatie over de grootte van je bestanden.

02 Verkenner met tabbladen

Nagenoeg alle browsers zijn voorzien van tabbladen en geef toe: je kunt niet meer zonder. Vreemd dus dat een 'bestandsbrowser' als de Windows Verkenner het nog altijd zonder moet stellen. Tenzij je Clover installeert: die voegt deze functionaliteit aan de Windows Verkenner toe.

Om een nieuw tabblad te openen hoef je maar een mini-tabblad aan te klikken of Ctrl+T in te drukken. Een tabblad naar een andere locatie verslepen doe je simpelweg met de muis. Via het contextmenu maak je van zo'n tabblad meteen een bladwijzer die dan van op een balk met één muisklik bereikbaar blijft. Voor meer informatie over Clover, kun je dit artikel nog eens doornemen.

©PXimport

Een (bestands)browser mét tabbladen: eigenlijk de logica zelve.

03 Alternatieve verkenner

Clover is weinig meer dan een (weliswaar erg handige) aanvulling op de Windows Verkenner, maar je kunt natuurlijk gewoon ook een alternatieve bestandsbrowser installeren. Een van de populairste is FreeCommander XE, dat trouwens ook als draagbare applicatie beschikbaar is.

Een van de opvallendste uitbreidingen is dat FreeCommander XE standaard twee panelen heeft waarbinnen je kunt navigeren, wat verplaats- en kopieerhandelingen vergemakkelijkt. Handig zijn ook de ingebouwde weergavefilters inclusief ondersteuning voor reguliere expressies, waardoor je snel kunt inzoomen op data van bijvoorbeeld een bepaalde grootte, type of leeftijd. En voor wie geregeld zijn webruimte raadpleegt: dat vergt weinig moeite dankzij de ingebouwde ftp-client.

©PXimport

De drukke interface vergt wat gewenning, maar de mogelijkheden zijn veel groter!

04 Sleep & beheer

Het vergt altijd wel de nodige inspanningen om bestanden telkens in de gewenste doelmap te krijgen. DropIt maakt dat comfortabeler. Deze tool (ook als draagbare toepassing beschikbaar) plaatst een verplaatsbaar pictogram op het bureaublad en door mappen of bestanden naar die 'dropzone' te verslepen, krijg je die in de juiste mappen. Dat gebeurt op basis van onderliggende regels, die je geheel zelf kunt definiëren.

Het is bijvoorbeeld mogelijk het programma zo in te stellen dat docx-bestanden in de ene en xlsx-bestanden in de andere map belanden. DropIt kun je ook vanuit Windows Verkenner gebruiken. Het is bovendien mogelijk data automatisch te laten comprimeren, eventueel beveiligd met wachtwoord.

©PXimport

Bestanden een plaats geven? Laat het 'denkwerk' aan de regelset van DropIt over.

05 Bestandskalender

In een kalenderstructuur verwacht je afspraken en uit te voeren taken. Nemo Documents plaatst er echter de namen van bestanden in. Standaard zijn dat data uit de mappen Desktop en Documents, maar dat is aan te passen. Je kunt ook bestanden uit Google Agenda en Google Drive (lees hoe het werkt) in het kalenderoverzicht laten opnemen.

Van sommige bestandstypen krijg je een voorbeeldweergave. Handig is dat bestanden op basis van de extensie in rubrieken als Documenten, Afbeeldingen en Audio worden ingedeeld, maar je kunt ook zelf extensies aan eigen rubrieken koppelen. Dreigt het onoverzichtelijk te worden, koppel dan labels aan documenten. Met de ingebouwde zoekfunctie kun je zowel naar bestandsnamen als labels speuren.

©PXimport

Bestanden in kalendervorm: wat vreemd, maar best wel handig!

06 Zoeken zonder index

De ingebouwde zoekfunctie van Windows moet continu actief blijven wil je ook de bestandsinhoud laten indexeren en dus krachtigere zoekmogelijkheden aanboren. Agent Ransack werkt anders. Hier geen indexeringsoperaties of achtergrondprocessen, maar desondanks zeer aanvaardbare zoeksnelheden.

Het is mogelijk zoekcriteria als bestandsgrootte en tijdstip in te zetten, maar je kunt ook gebruikmaken van reguliere expressies. De zoekresultaten worden overzichtelijk voorgesteld: links de bestandsnamen waarin de zoekterm voorkomt, rechts een fragment uit het geselecteerde document. Het aantal bestandstypes waarvan Agent Ransack ook de inhoud kan doorzoeken is beperkt, dit kan alleen bij tekstbestanden, pdf's en Office-documenten.

©PXimport

Agent Ransack blinkt vooral uit in het zoeken binnen niet-geïndexeerde bestanden.

07 Hernoemen in batch

Vanuit Windows Verkenner is het uiteraard mogelijk bestanden te hernoemen, maar zodra je dat met een groep bestanden wilt doen, zijn je mogelijkheden beperkt. ReNamer schiet te hulp. Eerst definieer je regels op basis waarvan het programma de geselecteerde bestanden hernoemt.

Die regels kunnen behoorlijk complex worden. Zo is het mogelijk (in één enkele run) bijvoorbeeld de eerste twee tekens weg te halen en te vervangen door een oplopend nummer, de extensie in hoofdletters te plaatsen en net voor de extensie metatags als de datum uit de exif-info (EXIF_Date) in te voegen. Het kan overigens nog krachtiger, want ReName kan met reguliere expressies en met een Pascal/Delphi-achtig script overweg.

©PXimport

ReNamer vergt enige inleving, maar het is een erg veelzijdig stukje gereedschap.

08 Kleurrijke mappen

Standaard zijn de mappictogrammen in de Windows Verkenner geel gekleurd. Dat oogt saai en werkt niet onderscheidend. Folder Colorizer geeft meer variatie. Na de installatie (kies de aangepaste installatie om toolbars te vermijden!) verschijnt een extra optie in het contextmenu van de Verkenner: Colorize!

Die laat je standaard uit een 8-tal mapkleuren kiezen, maar via Colors komt een nagenoeg onbeperkt kleurenpalet ter beschikking. Meteen na je selectie krijgt het mappictogram de gevraagde kleur. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld fotomappen groen inkleuren, documentmappen rood enzovoort. Overigens kun je via Restore Original Color op elk moment terug naar de oorspronkelijke kleur.

©PXimport

Gekleurde mappen zijn meteen gemakkelijk te herkennen.

09 Snelle navigatie

Wil je naar een diep geneste map navigeren via de verkenner, dan vergt dat flink wat muisklikken. Dat is niet efficiënt, maar Direct Folders helpt je. Dubbelklik je na de installatie op een lege plaats in een verkenner-venster of in een dialoogvenster dat hoort bij Opslaan (als), dan verschijnt een pop-up waarin je favoriete mappen in een lijst staan. Natuurlijk voeg je die mappen wel eerst aan het menu toe. Dat doe je via de optie Add here, waarbij Direct Folders het pad naar de huidige map al voor je heeft ingevuld. Het is ook nog mogelijk zelf een ander pad in te tikken.

©PXimport

Met twee muisklikken naar elke map, hoe diep die ook is genest.

10 Van map naar station

Wie al lang(er) met pc's bezig is, herinnert zich misschien nog het oude DOS-commando 'subst', waarmee je een pad aan een virtuele stationsletter koppelde. Dat is precies wat Visual Subst voor je doet, alleen bevindt het commando zich hier in een verzorgde en gebruiksvriendelijke interface. Je geeft aan welke (diep geneste?) map je aan welke stationsletter wilt koppelen en klaar. Die map is voortaan bereikbaar als een virtueel station, vanuit de verkenner. Als je dat zo instelt, onthoudt Visual Subst die koppeling ook over verschillende Windows-sessies heen.

©PXimport

Je kiest zelf welke mappen je aan welke virtuele schijven koppelt.

11 Ontdubbelen

Je zou er best versteld van kunnen staan hoeveel bestanden na een tijdje dubbel (of zelfs driemaal) op je schijf staan. Die duplicaten manueel uitspitten is erg tijdrovend. Dat laat je dus beter over aan een tool als AllDup, die ook als draagbare applicatie beschikbaar is. Je duidt aan op welk(e) station(s) moet worden gezocht, welke criteria de tool hanteert om een bestand als 'dubbel' te beschouwen (bestandsnaam, grootte, attributen, tijdstip etc.).

Het is zelfs mogelijk de bestandsinhoud te laten doorzoeken, maar dat werkt uiteraard sterk vertragend. Na de scanronde verschijnen de resultaten in alfabetische volgorde. Je markeert hier de overtollige bestanden of kiest uit enkele vooraf gedefinieerde selectiemogelijkheden, zoals telkens het oudste bestand laten verwijderen.

©PXimport

Ga er nooit zomaar van uit dat dubbele (systeem?)bestanden overtollig zijn!

12 Schijfcarrousel

Windows heeft soms de onhebbelijke gewoonte usb-opslag bij elke sessie van een andere schijfletter te voorzien. Vervelend als je snelkoppelingen naar zo'n station hebt. Met USBDLM (USB Drive Letter Manager for Windows) maak je hier een einde aan. Gebruiksvriendelijk is de tool niet, maar voor uitgebreide uitleg kun je op de site terecht. Je pakt het gedownloade zipbestand uit en start het batchbestand _install.cmd op. USBDLM installeert zich als een service in Windows.

Daarna hernoem je usbdlm_sample.ini in usbdlm.ini en bewerk je het configuratiebestand. Het volgende voorbeeld zorgt ervoor dat Windows de letters T en V voor je usb-sticks zal gebruiken.

[DriveLetters]

Letter1=T

Letter2=V

©PXimport

Dwing Windows bepaalde stationsletters voor je usb-schijven te gebruiken.

13 Brokken lijmen

Op oude Windows-systemen kan defragmenteren de harde schijf soms iets versnellen. Gebruik je Windows 7, 8 of een SSD, dan is defragmentatie vrij onnodig. Windows bevat een defragmentatietool maar Puran Defrag laat zich makkelijker inplannen, kan ook systeembestanden als de master file table en de pagefile defragmenteren en laat je afzonderlijke mappen en bestanden defragmenteren.

De PIOZR-functie (Puran Intelligent Optimizer) zorgt er tevens voor dat de meest gebruikte bestanden vlak na elkaar op het buitenste (snelste) schijfgebied terechtkomen. Let wel even op tijdens de installatie om de extra software te blokkeren!

©PXimport

Er zijn best wel wat geavanceerde opties in Puran Defrag.

14 Vinger aan de schijf

De klassieke harde schijf is een mechanisch onderdeel en is dus aan slijtage onderhevig. Houd dus de gezondheidsstatus van zo'n schijf in de gaten, of liever: laat dat doen. Bijvoorbeeld door PassMark DiskCheckup, dat dankbaar gebruikmaakt van de S.M.A.R.T-technologie (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) die in ongeveer alle moderne schijven zit ingebouwd.

DiskCheckup toont je de huidige waarden van de S.M.A.R.T-attributen, samen met de drempelwaarde. Wanneer een drempelwaarde wordt overschreden, kan PassMark je een waarschuwing tonen. Normaliter kun je hiervan ook een e-mail ontvangen, maar die functie bleek tijdens onze test niet goed te werken.

©PXimport

Regelmatig de gezondheid van je schijf (laten) controleren is geen slecht idee.

15 Schijfmonitoring

Stel je wel vaker schijfactiviteit vast en heb je geen idee waar dit vandaan komt, laat er dan schijfmonitoringtool Disk Pulse op los. Je geeft eerst aan welke schijf of map je wilt laten monitoren en in welke activiteiten je geïnteresseerd bent: creëren van bestanden, wijzigen, hernoemen of verwijderen van data.

Je kunt zelfs aangeven dat je alleen wijzigingen in de naam, grootte, datum en/of attributen wilt monitoren. De resultaten laten zich na afloop in een fraaie grafiek bekijken, waarbij je meteen afleest om welke bestandstypes en om hoeveel schijfruimte het telkens gaat. Er is ook een variant die 25 dollar (ca. 18 euro) kost, met extra opties als bestandsfilters en e-mailnotificatie.

©PXimport

Disk Pulse houdt nauwgezet alle schijfactiviteit in de gaten.

▼ Volgende artikel
Review Philips OneUp – Elektrische dweil maakt sneller schoon
© Wesley Akkerman
Huis

Review Philips OneUp – Elektrische dweil maakt sneller schoon

In hoeverre kun je een simpele dweil eigenlijk nog verbeteren? Die vraag stelden we onszelf hardop – tot we opeens de Philips OneUp in handen kregen: een elektronische dweil die verrassend goed weet mee te draaien in een wereld vol dweilende robots en nat-droogstofzuigers. Wat vinden wij van deze opvallende nieuwkomer?

Uitstekend
Conclusie

De Philips OneUp is wat ons betreft een ideaal apparaat voor wie geen interesse of budget heeft voor een robotstofzuiger of een geavanceerde nat-droogstofzuiger. De vloer wordt mooi schoon, zonder strepen, en het dweilen en drogen kost nauwelijks tijd. Even snel door het huis is daardoor geen gedoe meer. Nadelen zijn er ook: het bijbehorende schoonmaakmiddel is aan de prijzige kant en mist een frisse geur, en de dweilpad droogt traag op als de zon niet meewerkt. Maar verder staat er niets in de weg om dit apparaat warm aan te bevelen.

Plus- en minpunten
  • Dweilen zonder strepen
  • Flexibele kop
  • Afneembare dweilpad
  • Goed voor minimaal 50 vierkante meter
  • Meegeleverd schoonmaakmiddel
  • Geen extra dweilpad
  • Schoonmaakmiddel is duur
  • Schoonmaakmiddel heeft geen lekkere geur

Dankzij robots en andere slimme apparaten wordt het steeds makkelijker om het huishouden uit handen te geven of de vervelende taken te láten uitvoeren. De Dreame H15 Pro en anders wel de X50 Ultra zijn daar goede voorbeelden van. Maar Philips laat met de OneUp zien dat regelmatig dweilen helemaal geen vervelende taak hoeft te zijn. Dit is namelijk een elektrische dweil die je in staat stelt de taak sneller uit te voeren. Hij is er in twee uitvoeringen, namelijk eentje van 109 en eentje van 159 euro. Het enige verschil is de accu: die gaat respectievelijk 50 of 70 minuten mee.

Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen die je allemaal aan de steel bevestigt. Om te beginnen zijn dat een schoonwaterreservoir (van 280 ml) en een vuilwaterbak (van 180 ml), die je aan de onderkant van het midden aantreft. In de bak met schoon water klik je daarnaast een speciaal ontwikkelde module met daarin het schoonmaakmiddel. Dat is een door Philips ontwikkeld middel, dat naar verluidt drie maanden moet meegaan. De kantelbare kop kan 360 graden draaien en is voorzien van afneembare dweilpads, die ook los te koop zijn (voor 23 euro).

©Wesley Akkerman

Evenredig nat en schoon

Bij dit soort apparaten is het gewicht en flexibiliteit in de bediening erg belangrijk. De Philips OneUp weegt 1,75 kilo en is dus niet bepaald zwaar, zeker niet in vergelijking met draadloze steelstofzuigers. Wij hebben er in elk geval moeiteloos mee door het huis gelopen. En dankzij die draaibare kop kom je heel makkelijk in verschillende hoeken, onder tafels en stoelen en langs poten en ander meubilair. De knoppen voor de bediening zitten daarnaast helemaal boven op de dikke steel, waardoor die eveneens goed bereikbaar zijn.

In de basis lijkt er dus goed nagedacht te zijn over de werking en praktische inzetbaarheid van de Philips OneUp. Maar hoe maakt-ie schoon? Dankzij een gemotoriseerde aandrijving kan het systeem de dweilpad continu voorzien van een schone stroom water met zeep. Ondertussen zuigt de dweil het vieze water op, waardoor de grond niet lang nat blijft en het droogproces drastisch verkort. Je moet de dweilpad van tevoren nog wel eerst natmaken, dus de eerste vloeraanraking kan wat te vochtig zijn. Maar daarna wordt de harde vloer evenredig nat en schoon.

©Wesley Akkerman

Voordelen ten opzichte van gewoon dweilen

Het gebruik van de Philips OneUp brengt een aantal duidelijke voordelen met zich mee. Vergelijk je het met traditioneel dweilen, dan vallen er meteen een paar dingen op. Je hoeft geen grote emmer water klaar te zetten, laat staan ermee door het huis te slepen. Je verbruikt minder water en schoonmaakmiddel, en je voorkomt dat je halverwege met een vieze dweil over de vloer gaat. Ook het schoon- en droogmaken van de dweilkop is een stuk eenvoudiger – daar heeft Philips slim over nagedacht.

De dweilpad is afneembaar en kun je simpelweg te drogen leggen, bijvoorbeeld in de zon. Is die er even niet, dan duurt het ongeveer twee à drie dagen voordat hij helemaal droog is. Je kunt de pad bovendien in de wasmachine gooien om hem weer fris en schoon te krijgen. Omdat het drogen soms wat tijd kost, is een extra dweilpad geen overbodige luxe – maar die moet je wel los aanschaffen. Het apparaat wordt geleverd met één pad, maar verder zit alles wat je nodig hebt gewoon in de doos. De basis is dus goed op orde.

©Wesley Akkerman

Meegeleverd schoonmaakmiddel

Philips raadt natuurlijk aan om het speciaal voor dit systeem ontwikkelde schoonmaakmiddel te gebruiken. Twee flesjes kosten 20 euro en zijn volgens de fabrikant goed voor evenveel sessies als drie flessen gewone vloerreiniger. Per schoonmaakbeurt druk je één keer op de knop om het schoonwaterreservoir van de juiste hoeveelheid zeep te voorzien, zodat je altijd de optimale verhouding hebt. Toch vragen we ons af of je echt aan die Philips-flesjes vastzit. In de praktijk werkt het systeem ook prima met je eigen schoonmaakmiddel.

Wat wel opvalt aan het meegeleverde reinigingsmiddel, is dat het nauwelijks geur afgeeft. Het ruikt niet vies, maar er zit ook geen fris of aangenaam geurtje aan. Wel zorgt het voor een streeploos resultaat, en dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait. Heb je echter zelf een goede vloerreiniger die speciaal geschikt is voor jouw type vloer, dan kun je die ook prima gebruiken. Het enige wat je dan even moet uitzoeken, is de juiste verhouding met het schoonwaterreservoir van 280 ml. De elektrische dweil presteert er in elk geval niet minder door als je de (best prijzige) Philips-flesjes links laat liggen.

©Wesley Akkerman

Philips OneUp kopen?

Ook goed om te weten: met de variant die 50 minuten meegaat, kun je ongeveer 50 vierkante meter dweilen. De versie met een accuduur van 70 minuten komt tot 70 vierkante meter. Daarmee is de OneUp een ideaal product voor kleinere huishoudens, zoals een appartement of flat. In ons testhuishouden hield de OneUp het zelfs vol om op een volle accu 56 vierkante meter schoon te maken – ruim boven de beloofde prestatie. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat accu's na verloop van tijd wat capaciteit verliezen, maar daar was in dit geval nog geen sprake van.

De Philips OneUp is wat ons betreft een ideaal apparaat voor wie geen interesse of budget heeft voor een robotstofzuiger of een geavanceerde nat-droogstofzuiger. De vloer wordt mooi schoon, zonder strepen, en het dweilen en drogen kost nauwelijks tijd. Even snel door het huis is daardoor geen gedoe meer. Nadelen zijn er ook: het bijbehorende schoonmaakmiddel is aan de prijzige kant en mist een frisse geur, en de dweilpad droogt traag op als de zon niet meewerkt. Maar verder staat er niets in de weg om dit apparaat warm aan te bevelen.

▼ Volgende artikel
Ontdek de Miele Guard-serie: voor elk huishouden een stofzuiger
© Miele
Huis

Ontdek de Miele Guard-serie: voor elk huishouden een stofzuiger

Maak kennis met de Miele Guard-serie: drie stofzuigers die elk uitblinken in hun eigen klasse. Van de lichtgewicht en wendbare S1 tot de veelzijdige M1 en de luxe L1 met geavanceerde filtersystemen – Miele combineert innovatieve technologie met doordacht design. Ontdek hieronder welke Guard-stofzuiger het best bij jou past!

Partnerbijdrage - in samenwerking met Bemmel & Kroon

Of je nu dagelijks door een druk gezinshuis beweegt of in alle rust een minimalistische studio onderhoudt, een goede stofzuiger maakt het verschil. Met de Guard-serie biedt Miele drie modellen die elk op hun eigen manier uitblinken in comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid. De compacte Guard S1, de veelzijdige M1 en de luxe L1 zijn stuk voor stuk uitgerust met doordachte technologie en hoogwaardige materialen. Wat ze met elkaar delen? De kwaliteit en betrouwbaarheid die je van Miele mag verwachten.

Guard S1: verrassend sterk, opvallend compact

De Guard S1 is het instapmodel binnen de serie, maar zeker geen lichtgewicht als het op prestaties aankomt. Met een krachtige 890 watt-motor, vier zuigstanden en een universele zuigmond reinigt hij moeiteloos diverse vloertypen. Dankzij het lichte gewicht en het compacte ontwerp is hij ideaal voor kleinere woningen of mensen die op zoek zijn naar een wendbare stofzuiger. De bediening is intuïtief via twee knoppen en een centrale draaischakelaar, en met zijn grijs gemarkeerde elementen is hij zelfs zonder handleiding volledig logisch in gebruik.

©Miele

De S1 maakt gebruik van de HyClean Pure TU-stofzak en het ComfortFit-systeem zorgt voor een hygiënisch klikmechanisme: geen ontsnappend stof, wel een gerust gevoel. En met standaard accessoires zoals een meubelzuigmond, kierenborstel en reliëfborstel (bevestigd via de VarioClip) heb je alles bij de hand.

Waarom de sledestofzuiger nog altijd onverslaanbaar is

Hoewel draadloze steelstofzuigers tegenwoordig de toon lijken te zetten, bewijst de klassieke sledestofzuiger keer op keer zijn waarde. Niet alleen bieden sledemodellen doorgaans een krachtigere en constantere zuigkracht, ze hebben ook een aanzienlijk grotere stofcapaciteit. Je hoeft dus minder vaak te legen of zakken te vervangen. Bovendien zijn ze stiller, ergonomischer in gebruik en betrouwbaarder op de lange termijn. En waar steelstofzuigers vaak na een paar jaar al kuren vertonen, gaan sledestofzuigers zoals die van Miele gerust twintig jaar mee. Soms is klassiek gewoon beter.

Guard M1: veelzijdige krachtpatser met slimme opbergruimte

Een stapje luxer is de Guard M1, ontworpen voor elk type ondergrond en elk type huishouden. Deze stofzuiger beschikt over een verstelbare zuigkracht met vier vermogensniveaus, die je met de voet bedient – handig als je tussendoor niet wilt bukken. De 4,5 liter-stofzak (HyClean Pure CO) gaat extra lang mee en het ComfortFit-systeem garandeert maximale hygiëne én prestaties, zelfs bij een lagere zuigkracht.

©Miele

Ook het design spreekt aan: fris, modern en met een geïntegreerd accessoirevak waarin je de meegeleverde meubelzuigmond, kierenborstel en reliëfborstel netjes opbergt. De universele draaibare zuigmond is geschikt voor tapijt, hout en tegels, en volgt soepel elke beweging.

Guard L1: comfort, stilte en duurzaamheid in één

De Guard L1 is het topmodel binnen de serie en is ontworpen voor mensen die geen concessies willen doen aan comfort, prestaties of uitstraling. Met een fluisterstil geluidsniveau van slechts 75 dB en een royale actieradius van 12 meter is dit model klaar voor elke schoonmaakklus, hoe groot of klein ook. Het robuuste ontwerp is niet alleen stijlvol, maar ook uitzonderlijk duurzaam: de L1 is getest op een levensduur van maar liefst 20 jaar.

©Miele

Net als de M1 beschikt ook de L1 over de draaibare universele zuigmond, maar onderscheidt zich met slimme details. Zo is de 2-in-1-zuigmond (voor meubels en kieren) geïntegreerd in de achterkant van het toestel en is de reliëfborstel ingebouwd in de ergonomische handgreep. Ook deze L1 werkt met de HyClean Pure TU-stofzak en het ComfortFit-systeem, waardoor hygiëne en gebruiksgemak gegarandeerd zijn.

Voor wie nóg een stap verder wil gaan, is er de Guard L1 Comfort. Deze luxere uitvoering voegt enkele premium extra's toe. Het geïntegreerde LCD-kleurendisplay toont in één oogopslag de reinigingsmodus, de vullingsgraad van de stofzak en de status van het uitblaasfilter. Zo heb je altijd direct inzicht in de prestaties van je stofzuiger. Daarnaast ondersteunt de L1 Comfort Miele@home, waarmee je het apparaat via wifi kunt verbinden met je smarthome-netwerk. Bediening via app, spraak of slimme automatisering? Met Miele is het slechts een kwestie van instellen.

Ga voor meer witgoeddeals naar Bemmel & Kroon!