ID.nl logo
10 pro-tips voor Google Chrome
© PXimport
Huis

10 pro-tips voor Google Chrome

Sinds zijn debuut in 2008 heeft Chrome in rap tempo alle andere browsers verslagen. En nog steeds is de browser van Google dankzij zijn snelheid, gebruiksvriendelijkheid en vele mogelijkheden het populairst. Het lijkt wel alsof elke nieuwe versie bovendien de voorsprong op de concurrenten alleen maar vergroot. Haal alles uit Google Chrome en leer de nieuwste mogelijkheden kennen met deze Pro-tips.

Tip 01: Personaliseer

Je kunt Chrome koppelen aan je Google-ID. Wanneer je dat doet, haal je het meeste voordeel uit deze browser. Onder meer instellingen, bladwijzers, je internetgeschiedenis maar ook je wachtwoorden synchroniseren dan tussen al je apparaten waarop je Chrome met dat Google-account gebruikt. Klik rechtsboven in de titelbalk van Chrome naast de knop voor minimaliseren op de kleine grijze knop met het silhouet erop. Klik dan op Inloggen op Chrome. Typ daarna het mailadres van je Google-account en klik op Volgende. Heb je nog geen Google-ID, klik dan op Meer opties / Nieuwe account maken. Je kunt nu een nieuw account aanmaken en bent aan het einde van de registratie meteen ook ingelogd bij Chrome.

Na het inloggen zie je in de taakbalk duidelijk je naam. Wil je iemand anders je pc laten gebruiken om even te internetten zonder jouw Chrome-gegevens te gebruiken, klik dan op de knop met je naam en kies Van persoon wisselen / Gebruiken als gast.

©PXimport

Beginnen met Chrome

Gebruik je nog geen Chrome en wel benieuwd naar deze snelle en lichte browser met al zijn mogelijkheden? Chrome is gratis en beschikbaar voor Windows, macOS, Linux en alle mobiele apparaten. Start je huidige browser en ga hier naartoe en klik op Chrome downloaden. Het installatieprogramma kiest zelf de juiste versie en omdat Chrome zo’n licht programma is, kun je er al heel snel mee aan de slag. Na de installatie klik je met de rechtermuisknop op het Chrome-pictogram in de Taakbalk en kies je Aan taakbalk vastmaken. Om Chrome je standaardbrowser te maken klik je op Start / Instellingen / Systeem. Ga naar Standaard-apps en klik bij Webbrowser op Microsoft Edge of Kies een standaard app. Selecteer dan Google Chrome in de lijst. Je bent nu klaar om het beste uit Chrome te halen.

©PXimport

Tip 02: Tabbladen

Chrome heeft tabbladen, waardoor je in één Chrome-venster meerdere websites tegelijk kunt openen. Om een extra website te openen, klik je naast het tabblad van de laatst geopende pagina op Nieuw tabblad. Typ het adres van de website in op de adresbalk en druk op Enter. Wat velen niet weten maar o zo handig is in het gebruik, zijn de vele opties om de tabbladen te beheren. Voor een snel overzicht van wat er mogelijk is, klik je met de rechtermuisknop op een van de tabbladen in Chrome. In het menu zie je de opties. Enkele hebben ook een sneltoets, waardoor je die functie razendsnel vanaf het toetsenbord kunt uitvoeren als je hem vaak gebruikt. Zo open je een nieuw tabblad met Ctrl+T, sluit je het actieve tabblad met Ctrl+W en open je het laatst gesloten tabblad weer met Ctrl+Shift+T. Met Ctrl+Tab blader je naar het tabblad rechts naast het actieve, en met Ctrl+Shift+Tab ga je naar het tabblad aan de linkerkant. Hier vind je nog veel meer sneltoetsen om te gebruiken in combinatie met Google Chrome.

©PXimport

Tip 03: Selecteren en slepen

Een ander voordeel van tabbladen is dat je ze onderling kunt schikken en ook makkelijk van een of meer tabs een apart venster maakt. Om een tabblad te verplaatsen, klik je erop en houd je de muisknop vast. Door nu de muis naar rechts of links te bewegen verplaats je het tabblad. Misschien merk je bij het verslepen dat je het tabblad ook los kunt trekken uit het venster: door de muis naar onderen te bewegen en het tabblad dus uit de tabbladenrij te trekken, maak je van deze tab een nieuw venster. Deze acties kun je ook met meerdere tabbladen tegelijk doen. Om meerdere tabbladen te selecteren, maak je gebruik van de Ctrl-toets (losse tabbladen) of Shift-toets (een rij van tabbladen). Druk de Ctrl- of Shift-toets in terwijl je met de muis op het tweede (en eventueel derde, vierde etc.) tabblad klikt om het te selecteren. Laat dan de toets los, klik op een van de geselecteerde tabbladen en houd de muisknop vast. Door nu de muis te bewegen, verplaats je de geselecteerde tabbladen naar een ander plek of een nieuw venster.

©PXimport

Je kunt tabbladen onderling schikken en ook van een of meer tabs een apart venster maken

-

Tip 04: Gebruik de omnibox

De adresbalk waar de url van de geopende website staat, noemt Google de omnibox. De naam laat al doorschemeren dat het meer is dan alleen een adresvak. Je kunt er namelijk meer mee. Zoek bijvoorbeeld op internet door een woord of aantal woorden in te typen en op Enter te drukken. Wil je niet zoeken op het hele internet maar op een specifieke site, dan typ je eerst de naam van die site en druk je op de Tab-toets. Typ bijvoorbeeld nl.wikipedia.org in de omnibox en druk op Tab om direct op Wikipedia te zoeken. De enige voorwaarde: de site moet in de lijst met zoekmachines staan. Die kun je bewerken via Google Chrome aanpassen en bewerken (de drie verticale puntjes helemaal rechts van de omnibox) en dan Instellingen / Zoekmachines beheren maar het gaat sneller door één keer de betreffende site te bezoeken en de zoekmachine te gebruiken. Chrome voegt deze dan automatisch toe aan de lijst.

Met de omnibox kun je ook binnen je computer navigeren. Typ maar eens C:\ in de adresbalk en druk op Enter. Je krijgt de mappenlijst van je C-schijf te zien en kunt doorklikken naar andere mappen.

Wil je even snel een aantekening maken, ook dat kan. Typ in de omnibox data:text/html, <html contenteditable> en druk op Enter. Typ in de pagina je notitie, en sla deze eventueel op je computer op via Ctrl+S.

©PXimport

Verborgen Chrome-pagina’s

Als je niet goed oplet kijk je er zomaar over heen, maar bijvoorbeeld de instellingen van Chrome, staan eigenlijk gewoon op een webpagina. Klik op de drie verticale puntjes helemaal rechts van de adresbalk en kies dan Instellingen. Als je nu in de adresbalk kijkt, dan zie je chrome://settings. Van dergelijke systeempagina’s zijn er veel meer in Chrome. Een bekende is chrome://apps waarmee je het overzicht van de geïnstalleerde apps ziet, en chrome://bookmarks voor het Bladwijzerbeheer. Maar er zijn er ook die niet zo makkelijk via een van de menu’s te openen zijn. Bijvoorbeeld chrome://user-actions, dat na het openen alle handelingen die je doet in Chrome vastlegt. En chrome://translate-internals, dat een overzicht toont van de instellingen voor Google Translate, inclusief welke talen wel en niet vertaald mogen worden. En er zijn er nog heel veel meer. Voor een lijst van alle geheime Chrome-pagina’s ga je naar chrome://chrome-urls. Voordeel van dit overzicht is dat alle pagina’s met een muisklik te openen zijn. Sommige pagina’s zijn alleen informatief, op andere kun je instellingen ook aanpassen.

©PXimport

Tip 05: Extensies

Een extensie is een uitbreiding voor Chrome die extra functionaliteit toevoegt. Extensies voeg je toe vanuit de Chrome Web Store die je opent door weer te klikken op de drie verticale puntjes naast de omnibox, en te kiezen voor Meer hulpprogramma’s / Extensies. Je kunt hier eindeloos door de beschikbare extensies bladeren maar je kunt ook zoeken en filteren met de opties in de linker kantlijn. Klik op Categorieën en selecteer bijvoorbeeld Productiviteit of Sociaal en communicatie om alleen extensies rondom dat thema te zien.

Om een extensie te installeren, klik je eerst op die extensie en daarna Toev. aan Chrome / Extensie toevoegen. Er komen altijd nieuwe extensies bij. Extensies die nu erg populair en goed zijn, zijn bijvoorbeeld Session Buddy waarmee je browsersessies met alle geopende tabbladen in één keer kunt bewaren en later weer openen, Save to Pocket waarmee je artikelen en video’s en alles kunt bewaren wat je maar tijdens het browsen tegenkomt en later nog even wilt bekijken, en natuurlijk beveiligingsuitbreidingen als Adblock Plus en Ghostery. Via chrome://extensions kun je altijd zien welke extensies geïnstalleerd zijn, schakel je extensies uit of verwijder je ze met een klik op de prullenbak uit Chrome.

©PXimport

Tip 06: Extensies verbergen

Nagenoeg elke extensie die je installeert, plaatst een pictogram op de toch al beperkte ruimte rechts van de adresbalk of omnibox. Vaak is dat helemaal niet nodig, want veel extensies (zoals die voor extra beveiliging) zijn actief op de achtergrond en zul je nooit direct openen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van een extensie en kies Verbergen in Chrome-menu om het pictogram uit de Chrome-balk te verwijderen. De extensie blijft gewoon actief, alleen neemt het nu geen onnodige ruimte in. Wil je een extensie wel weer zichtbaar maken, klik dan op de drie verticale puntjes helemaal rechts op de adresbalk. In dit Chrome-menu zie je bovenin een overzicht van alle geïnstalleerde maar verborgen extensies. Hier kun je een verborgen extensie starten en ook altijd weer zichtbaar maken door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor In werkbalk weergeven.

©PXimport

Tip 07: Direct casten

Chromecast is de slimme HDMI-stick van Google die je direct aansluit op een tv of stereo-installatie. Je kunt vervolgens afbeeldingen, muziek, video’s en dergelijke rechtstreeks naar die tv of stereo-installatie streamen. In de nieuwste versie van de browser, kan nu ook Chrome voor Windows een YouTube-film of een uitzending van Uitzending Gemist, direct casten naar een op een Chromecast aangesloten apparaat. Open eerst de uitzending die je wilt casten en open dan het menu weer via de drie puntjes. Klik dan op Casten en selecteer het apparaat waarnaar je de media wilt streamen. Het gaat nog wat makkelijker wanneer je de Google Cast-extensie installeert. Ga naar Instellingen / Meer hulpprogramma’s / Extensies / Meer extensies toevoegen. Zet een vinkje bij Door Google en blader naar de Google Cast extensie. Klik op Toev. aan Chrome / Extensie toevoegen. Op de Chrome-balk direct naast de omnibox zie je nu het cast-pictogram. Klik erop, selecteer het cast-apparaat en je de media wordt gestreamd.

©PXimport

Klik op Casten en selecteer het apparaat waarnaar je de media wilt streamen

-

Tip 08: Vinden of kwijtraken

Onder alle Google-gebruikers – en wie is dat niet – bestaat een echte waterscheiding tussen zij die het handig vinden dat wanneer je op een zoekresultaat klikt Google dit in hetzelfde tabblad opent en zij die liever hebben dat het in een nieuw tabblad opent. In het eerste geval raak je de zoekresultaten kwijt en moet je terug om die weer te zien. Hoe Google op je klik reageert, is eenvoudig aan te passen. Ga naar www.google.com en klik onderaan in het venster op Instellingen / Zoekinstellingen. Blader nu naar beneden naar Waar resultaten worden geopend en schakel Elk geselecteerd resultaat openen in een nieuw browservenster in. Klik dan op Opslaan. Wil je de standaardinstelling niet aanpassen maar toch een keer een zoekresultaat liever in een ander tabblad openen, klik dan met de rechtermuisknop op het zoekresultaat en kies Link openen in nieuw tabblad. Je kunt ook op het resultaat klikken met de Ctrl-toets ingedrukt.

©PXimport

Handschoenen aan

Eerder zagen we al dat er een groot aantal verborgen pagina’s is in Chrome met informatie over het programma, instellingen en nog veel meer. Er is nog een pagina, maar een die je volgens Google zelf “niet zonder handschoenen mag aanraken”. Dit is de pagina chrome://flags. Hierop staan alle experimentele functies die in Chrome aanwezig zijn, en veel kun je ook hier direct aanpassen. Van een deel van de functies is het lastig te doorgronden wat ze precies doen maar van andere is het eenvoudiger, zoals de opties om pagina’s vloeiend te scrollen en het nieuwe Material-thema wel of niet te gebruiken. Maar wees voorzichtig, hier zit je echt diep in Chrome en zijn de risico’s aanzienlijk. Bij twijfel of problemen klik je bovenaan op de pagina op Alle standaardinstellingen herstellen.

©PXimport

Tip 09: Taakmanager

Net als Windows heeft ook Chrome een eigen Taakbeheer. En net als bij het Taakbeheer van Windows kun je ook in het Taakbeheer van Chrome de geopende processen zien en het geheugen-, processor- en netwerkgebruik van elk. Je kunt hier – en dan wordt het echt interessant – elk proces of eigenlijk elk tabblad of elke extensie apart afsluiten. En dat is handig. Hangt één deel van de browser, dan hoef je dus niet alles wat je geopend hebt kwijt te raken. Je selecteert gewoon het onderdeel dat niet goed meer werkt en klikt op Proces beëindigen. Je kunt Taakbeheer altijd starten met een klik op de drie verticale puntjes rechts van de adresbalk en dan Meer hulpprogramma’s / Taakbeheer, maar het snelste gaat het met de toetscombinatie Shift+Esc.

©PXimport

Tip 10: Apps

Naast de extensies die we al eerder zagen, kent Chrome ook apps. Net als extensies installeer je ze vanuit de Chrome Web Store en net als de extensies zijn ze actief binnen Chrome. Anders dan Extensies, die meer hulpprogramma’s zijn, zijn de Apps echt volwaardige programma’s die je ook zonder de browser zou willen gebruiken. De functionaliteit is geen toevoeging aan de browser, maar de app gebruikt alleen de browser als een soort besturingssysteem. Ga naar Instellingen / Meer hulpprogramma’s / Extensies / Meer extensies toevoegen en selecteer linksboven Apps. Hier vind je een wereld aan goede apps, zoals Google Drive, NOS Video, Google Maps, Picasa, Teletekst, Tweetdek, Gmail en ook volwaardige webversies van Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote.

©PXimport

▼ Volgende artikel
SteelSeries Arctis Gamebuds - Supersnel én comfortabel
© SteelSeries
Huis

SteelSeries Arctis Gamebuds - Supersnel én comfortabel

Goede koptelefoons voor gaming kun je overal vinden, maar voor een fijn stel gaming-oordopjes moet je wat verder zoeken. Of moest, want met de SteelSeries Arctis Gamebuds is er een nieuwe ster aan het firmament. Met noise cancelling van de bovenste plank, een razendsnelle draadloze verbinding, een superhandige dongel én een lange batterijduur zijn de Arctis Gamebuds alles wat je nodig hebt voor je volgende gamesessie.

In samenwerking met SteelSeries

De Steelseries Arctis Gamebuds zijn oordopjes die speciaal gemaakt zijn voor gamers. Dat heeft vooral te maken met de snelle 2,4GHz-verbinding die wordt gelegd met je gaming device, maar er zijn meer handige functies en extra's die van de Gamebuds de ideale audio-metgezel maken tijdens het gamen. We duiken wat dieper in die verschillende opties en functies.

2,4GHz-verbinding

Draadloze oordopjes verbind je via bluetooth aan je andere apparaten. Althans, dat deed je vroeger. Het probleem met bluetooth is dat het niet altijd de meest stabiele verbinding biedt, en dat het bereik niet bijzonder groot is. Die problemen zijn met de Arctis Gamebuds voorgoed verleden tijd.

De Gamebuds verbind je namelijk via een 2,4GHz-verbinding met je gaming device. De 2,4GHz-band wordt gebruikt voor wifi en heeft een aantal voordelen ten opzichte van bluetooth. Ten eerste is het bereik veel groter, zodat je niet per se binnen een paar meter van je PlayStation, Xbox of pc hoeft te zitten. Ook gaat het signaal veel makkelijker door muren heen, dus even naar het toilet of de keuken lopen zonder de verbinding te verliezen is ook geen enkel probleem.

Daarnaast is een verbinding via de 2,4Hz-band tot wel zeven keer sneller dan een gewone bluetoothverbinding – onmisbaar tijdens het gamen.

©SteelSeries

Usb-c-nanodongel

Die verbinding leg je met de bijgeleverde usb-c-nanodongel. Dat is een kleine usb-c-stick die je in je gameconsole of computer steekt. De oortjes leggen meteen verbinding met de dongel, zonder dat je eerst een uitgebreide installatie hoeft te doorlopen.

De dongel ondersteunt alle bekende apparaten: of je nu gaat gamen op een PlayStation 5, Xbox, pc, Switch of tablet, binnen een paar tellen zijn je oortjes aangesloten. Gebruik je liever een 'gewone' usb-a-poort? Dat kan ook: er wordt een handige adapter meegeleverd.

Dat betekent overigens niet dat je altijd je dongel bij je moet hebben: de SteelSeries Arctis Gamebuds werken ook met een bluetoothverbinding. Als je even de deur uit moet, tik je simpelweg tegen de zijkant van je oordopjes en je maakt automatisch een bluetooth-verbinding met bijvoorbeeld je telefoon.

Accu en opladen

Bang dat je binnen de kortste keren met een lege batterij komt te zitten, hoef je ook niet te zijn. De accu in de Artcis Gamebuds gaan bij normaal gebruik tot wel tien uur achter elkaar mee voordat je ze weer moet opladen. Met de bijgeleverde case kun je ze bovendien nog drie keer opladen, zodat je ze in totaal veertig uur kunt gebruiken zonder dat je in de buurt van een stopcontact hoeft te zijn.

Het opladen zelf gaat bovendien razendsnel en gemakkelijk. Als je de usb-c-oplaadkabel gebruikt, heb je binnen een kwartier weer genoeg juice om drie uur verder te gamen. De oordopjes ondersteunen ook de meeste populaire draadloze laders, dus je hebt in principe helemaal geen kabel meer nodig.

©SteelSeries

Extra's

En dat is nog lang niet alles. De SteelSeries Arctis Gamebuds bieden een aantal extra opties die het gebruik nóg prettiger maken.

Zo is er actieve noise cancelling, die ervoor zorgt dat je geluiden van buitenaf bijna niet meer hoort. Je kunt er ook voor kiezen om die geluiden juist extra door te laten, zodat je precies weet wat zich in je omgeving afspeelt.

Je hoeft je ook niet druk te maken om de pasvorm. Voor de Gamebuds zijn maar liefst 62.000 oren geanalyseerd. Daar is de ideale pasvorm uitgekomen, die werkt voor praktisch elk oor. Bovendien worden er drie opzetstukjes meegeleverd: een voor kleine, een voor middelgrote, en een voor grotere gehoorgangen. Zo weet je zeker dat de oordopjes altijd goed passen. Een testperiode met de wereldberoemde gamer T1 heeft ervoor gezorgd dat de oortjes ook na lange tijd nog comfortabel blijven zitten.

Tel daarbij op de ingebouwde microfoon, zodat je zonder extra gear kunt audiobellen met je vrienden of tegenstanders, en IP55-waterbestendigheid, waardoor je zonder problemen door een regenbuitje kunt wandelen of jezelf in de gym in het zweet kunt werken, en je kunt gerust stellen dat de SteelSeries Arctis Gamebuds tot de meest complete oordopjes behoren die te vinden zijn.

Ontdek de SteelSeries Arctis Gamebuds

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Wie op zoek is naar high-end gaming oordopjes hoeft eindelijk niet ver meer te zoeken. De SteelSeries Arctis Gamebuds bieden zowel comfort als kwaliteit. De draadloze 2,4GHz-verbinding is tot wel zeven keer sneller dan bluetooth, en met de bijgeleverde dongel verbind je ze in no-time met je gameconsole, pc of tablet. De accu die tot wel 10 uur meegaat (of 40 uur met de oplaadcase), de perfecte pasvorm en de uitgebreide noise cancelling maken van de SteelSeries Arctis Gamebuds de ideale gaming-oordopjes, op welk apparaat je ook speelt!

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 energiezuinige warmtepompdrogers van max 900 euro
© Viktoria
Huis

Waar voor je geld: 5 energiezuinige warmtepompdrogers van max 900 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een betaalbare warmtepompdroger? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot!

Disclaimer Op het moment van schrijven zijn de besproken warmtepompdrogers bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 900 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Hisense DH3S902BW3

De Hisense DH3S902BW3 is goedkoop én energiezuinig. Volgens het A+++-label heeft deze warmtepompdroger een gemiddeld verbruik van 194 kilowattuur op jaarbasis. Verder valt het geluidsniveau van 64 decibel mee. Gunstig als je het apparaat in de buurt van een slaap- of studeerkamer plaatst. Komt de draairichting van de deur niet goed uit? Geen probleem, want je keert de deur dan gewoon om. De verlichte trommel is goed voor een riante capaciteit van 9 kilo. Dat maakt van de DH3S902BW3 een betaalbare keuze voor grote gezinnen. Op het moment van schrijven is deze droger zelfs goedkoper dan ooit.

Deze warmtepompdroger kiest aan de hand van een vochtsensor de optimale droogtijd. Voorkom daarmee slijtage van kleding, want de DH3S902BW3 gaat niet onnodig langer door. Heb je haast? Activeer dan het zogeheten Quick 30-programma. Met deze cyclus droog je binnen een halfuur een kleine hoeveelheid kleding. Er is ook een Allergy Care-programma. Volgens de fabrikant verwijdert dat nagenoeg alle bacteriën. Handig is dat je de wasdroger op afstand kunt bedienen. Installeer hiervoor een app op je smartphone.

AEG TR8ESSEN

Deze warmtepompdroger van AEG is erg zuinig op je kleding. Zo verlaag je indien nodig de temperatuur, waardoor er minder sprake is van slijtage. Daarnaast combineer je met het zogenoemde MixDry-programma probleemloos verschillende textielsoorten. Kortom, doe bijvoorbeeld gerust katoen en synthetica in de trommel. Allergische personen hebben baat bij het Hygiëne-programma. De fabrikant claimt dat deze cyclus 99,99 procent van alle bacteriën en virussen verwijdert. Er zijn daarnaast nog aparte programma's voor fijne was, wol, zijde en beddengoed.

Dankzij een vulcapaciteit van 8 kilo kunnen huishoudens tot zo'n vier personen met de TR8ESSEN uit de voeten. Een groot voordeel is het lage verwachte stroomverbruik van 177 kilowattuur per jaar. Om die reden is het apparaat voorzien van een A+++-energielabel. Zet met behulp van startuitstel de wasdroger op een tijdstip met een laag (of gratis) stroomtarief aan het werk. Het opgegeven volumeniveau bedraagt 67 decibel. De TR8ESSEN vereist weinig onderhoud. Het stof belandt namelijk in een uitneembaar filter aan de voorzijde van de deuropening. Dat kun je dus makkelijk legen.

Beko DF8412TA0W

Voor een warmtepompdroger met een vulcapaciteit van 8 kilo is de Beko DF8412TA0W scherp geprijsd. Een ander pluspunt is het geringe geluidsniveau van 64 decibel, zodat je eventueel ook 's nachts de was kunt drogen. De droogkast is gecertificeerd met het A++-energielabel. Ga bij normaal gebruik uit van een stroomverbruik van 236 kilowattuur per jaar. Mensen met zonnepanelen hebben veel profijt van de startuitstelfunctie. Zet de DF8412TA0W op een tijdstip aan het werk zodra de zon schijnt. Als het filter of waterreservoir vol is, geeft de wasdroger een waarschuwing.

Kies op het Nederlandstalige bedieningspaneel tussen vijftien droogprogramma's, zoals Jassen, Hygiëne+, Outdoor/Sport, Jeans, Hemden of Eco. Je merkt aan de indicatielampjes op het display welk droogniveau de kleding heeft bereikt. Beko claimt dat het textiel dankzij zijn AquaWave-techniek minder slijt, omdat de kledingstukken tijdens het droogproces een golvende beweging maken. De deur van gebogen glas en peddels in de trommel maken deze beweging mogelijk.

Bosch WQG245D5NL

Op Kieskeurig.nl was de Bosch WQG245D5NL niet eerder zo goedkoop. Deze betaalbare warmtepompdroger van het Duitse kwaliteitsmerk biedt een vulcapaciteit van 9 kilo. Ideaal voor huishoudens tot vijf à zes personen. Voor wasdrogerbegrippen is dit exemplaar ook nog eens erg stil, want het geluidsniveau bedraagt volgens de specificaties slechts 61 decibel. Als klap op de vuurpijl kent de WQG245D5NL bovendien een laag stroomverbruik. Het toegekende A+++-label vermeldt een jaarlijks energieverbruik van 193 kilowattuur.

Zodra de vochtsensor een droge was detecteert, schakelt het programma vanzelf uit. Kies hierbij tussen de niveaus Strijkdroog, Kastdroog en Kastdroog Plus. Een aantal droogcycli is het vermelden waard. Zo kun je kreuken uit het wasgoed verwijderen. Dat scheelt weer strijken! Verder activeer je voor kleine wasjes het SuperKort-programma van 40 minuten. Andere mogelijkheden zijn onder meer Overhemden, Bedlinnen, Dons, Sport, Handdoeken, Katoen Eco en Wol. Gebruik de draaiknop om het gewenste programma te selecteren. Nuttig om te weten is dat je de start van de droogcyclus eventueel kunt uitstellen.

Hisense DH5S102BW

Wil je een betaalbare warmtepompdoger met een zéér hoge vulcapaciteit kopen? De Hisense DH5S102BW voldoet aan deze eisen. Je stopt namelijk tot maar liefst 10 kilo wasgoed in de trommel. Ook ná aanschaf vallen de kosten erg mee. Op jaarbasis verbruikt dit model ongeveer 209 kilowattuur stroom. Om die reden is het witgoedproduct voorzien van energielabel A+++.  Wegens een opgegeven volumeniveau van 64 decibel ervaren bewoners vermoedelijk geen geluidshinder.

Zoals we inmiddels van Hisense gewend zijn, heeft de DH5S102BW een stijlvol bedieningspaneel. Je vindt hierop veelgebruikte programma's als Anti-Allergy, Beddengoed, Katoen, Synthetisch, Wol en Fijne was. Verder is er een extra snelle wascyclus van 30 minuten beschikbaar. Je voegt vanuit een app eventueel extra droogprogramma's toe. Plaats de DH5S102BW gerust in een donker hoekje, want de DH5S102BW is uitgerust met trommelverlichting. Meer weten? Lees dan eens deze louter positieve reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers.