ID.nl logo
Ring Indoor – klein en best fijn
© PXimport
Huis

Ring Indoor – klein en best fijn

De Ring Indoor is een compacte beveiligingscamera met app voor in je huis of op kantoor. Met zes tientjes is hij bovendien erg betaalbaar. Klinkt als een gouden combinatie, toch? Computer!Totaal zocht het uit en praat je bij in deze Ring Indoor review.

De Ring Indoor is de nieuwste beveiligingscamera van het domoticabedrijf Ring, dat eigendom is van Amazon. Ring verkoopt in Nederland al slimme deurbellen en beveiligingscamera’s voor binnen en buiten. Zo testten we vorig jaar de Ring Spotlight Cam. De Indoor werkt via dezelfde Ring-app en kan gekoppeld worden aan andere Ring-producten. Ring noemt de privacy van zijn gebruikers heel belangrijk maar onthoud – zoals bij elke beveiligingscamera – dat je nooit uit kunt sluiten dat er niemand meekijkt.

Ring heeft niet de beste reputatie als het om privacy gaat. Uit onderzoek van de Electronic Frontier Foundation bleek eind januari dat de Ring-app stiekem allerlei gegevens doorstuurt naar marketingpartijen. Daarvoor raakte het bedrijf al in opspraak omdat de beveiliging van Ring-systemen niet waterdicht was. Eind januari introduceerde Ring een privacydashboard in zijn app om gebruikers meer controle te geven over hun privacy en beveiliging.

Ontwerp en installatie

Een beveiligingscamera staat of hangt vaak (deels) in het zicht, maar eigenlijk wil je hem niet zien. Ring snapt dat gelukkig en heeft de Indoor-camera zo compact mogelijk gemaakt. De camera is aanzienlijk kleiner dan een blikje frisdrank, weegt weinig en kan staan op zijn voet of opgehangen worden. In de doos zitten schroeven en andere benodigdheden. Je bent wel beperkt door het feit dat de camera alleen werkt als de stekker in het stopcontact zit. Nu is het snoer best lang, maar het was handiger geweest als de camera ook zou werken op batterijen.

De Ring Indoor is op moment van publicatie alleen te koop in het wit, een zwarte uitvoering volgt volgens Ring spoedig. Installatie van de camera is bijzonder eenvoudig. Plaats of hang hem op de gewenste plek, steek de stekker in het stopcontact en volg de instructies in de (gratis) Ring-app op je iPhone of Android-smartphone. Binnen tien minuten ben je klaar. En alsjeblieft: zet de tweestapsverificatie aan, een beveiligingsfunctie die Ring – heel goed – promoot.

©PXimport

Meldingen van je huisdier

Nu kun je aan de slag met de functies van de beveiligingscamera. Een groothoeklens houdt de omgeving voortdurend in de gaten en waarschuwt je indien gewenst als er beweging zichtbaar is. Dit kun je gelukkig aanpassen, bijvoorbeeld wanneer de camera steeds melding maakt van je huisdier. Zet in de instellingen bij ‘Bewegingsinstellingen’ de optie ‘Modus alleen mensen’ aan.

Je kan op afstand schreeuwen tegen inbrekers, een handige functie die hopelijk niet nodig is.

-

De Ring Indoor heeft een luidspreker en microfoons voor tweerichtingsspraak. Ook dit kun je in- en uitschakelen, wel zo privacyvriendelijk. Ingeschakeld hoor je mensen in de ruimte praten (of je hond blaffen!). Praat tegen je smartphone in de Ring-app en het geluid klinkt uit de luidspreker van de camera. Handig om op afstand iemand te begroeten, weg te jagen of de hond een standje te geven.

Minpunt: de camera is best dom

Minder handig is dat de camera geen melding stuurt als hij geluid opvangt zonder beweging te detecteren. Pas als er iemand in beeld komt, kan de Ring Indoor je een seintje geven. Inbrekers die je raam of deur forceren maar buiten beeld van de camera blijven, kunnen in dit opzicht dus ongestoord hun gang gaan.

In tegenstelling tot diverse duurdere beveiligingscamera’s heeft de Ring Indoor geen optie voor gezichtsherkenning. Positief vanwege ieders privacy, maar een minpunt als je de camera thuis hebt hangen en alleen meldingen wilt van onbekende figuren. Nu krijg je van elke beweging een notificatie.

©PXimport

De beeldkwaliteit van de camera is prima. De Ring Indoor filmt in full-hd-resolutie (1920 bij 1080 pixels), waardoor het beeld scherp is, ook op een monitor. In het donker gebruikt de camera meerdere infraroodcamera’s en is het beeld goed genoeg om personen te onderscheiden. Er is weinig ruis zichtbaar. De groothoeklens heeft een breed zicht (140 graden) dan gebruikelijk en vangt zo een groot deel van de ruimte, bijvoorbeeld je woonkamer of uitzicht op de tuin. Met nadruk op ‘zicht op’, want de camera is niet voor buiten bedoeld. Hij is niet weerbestendig en moet dus binnen geplaatst of opgehangen worden.

Integratie met andere producten en diensten

De Ring Indoor werkt uitstekend met andere Ring-producten, bijvoorbeeld een slimme deurbel of meer geavanceerde beveiligingscamera’s. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat wanneer één camera beweging detecteert, alle camera’s in en rond je huis geactiveerd worden zodat je niets mist. Dankzij ondersteuning voor het IFTTT-platform kun je Ring-producten ook koppelen aan andere apparatuur als Philips Hue-lampen. Een voorbeeld: ziet je camera beweging in de woonkamer dan springen je lampen aan op de felste stand. Dat zullen ongenodigde gasten niet leuk vinden.

Goed om te weten is dat Ring-producten fijn samenwerken met Amazon Alexa-domotica. Die gadgets zijn echter niet officieel in Nederland te koop en de spraakbesturing werkt alleen in het Engels, dus vooralsnog hechten we hier weinig waarde aan. Jammer is dat Ring geen ondersteuning biedt voor de Google Assistent, die hier populair is maar ook Amazon’s grootste concurrent is.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Wel of geen abonnement?

Bij de installatie van de Ring Indoor krijg je een proefabonnement van dertig dagen op Ring Protect. Met dit abonnement kun je opgenomen videofragmenten tot dertig dagen terugkijken, downloaden en delen met bekenden of de politie. Handig, maar je betaalt er na de proefperiode wel drie euro per maand voor. En dan krijg je alleen de beelden van de Indoor-beveiligingscamera te zien. Heb je meer Ring-apparatuur in huis dan kun je kijken naar het Protect Plus-abonnement dat maandelijks tien euro kost. Hiermee kijk je (achteraf) naar de beelden van al je Ring-camera’s en -deurbellen én ontvang je tien procent korting bij aanschaf van nieuwe Ring-producten.

Geen abonnement nemen is natuurlijk ook mogelijk. Je ontvangt dan gewoon directe meldingen, ziet livebeeld en kan tweerichtingsspraak gebruiken. Fragmenten terugkijken is echter niet mogelijk. Of je er slim aan doet een abonnement te nemen en zo ja welke, hangt dus volledig van je wensen af. Op zich ben je prima af zonder abonnement, met als voornaamste nadeel dat je de politie geen videobeelden kunt tonen als inbrekers je huis overhoophalen.

Conclusie

De Ring Indoor is een betaalbare beveiligingscamera die zowel overdag als in het donker goed ziet. Dankzij de tweerichtingsspraak hoor en praat je met de mensen in de ruimte waar de camera hangt. Ring’s app is compleet en duidelijk, maar voor alle mogelijkheden heb je een abonnement nodig. Vervelender vinden we dat de camera vrij dom is: hij stuurt alleen een melding bij beweging, niet bij geluid. En omdat de camera geen personen herkent, krijg je ook notificaties als er bekenden door het beeld lopen. Duurdere beveiligingscamera’s zijn slimmer en daarom prettiger in gebruik. Maar wie een beperkt budget heeft, is goed af met de Ring Indoor.

Goed
Conclusie

**Prijs** € 60 **Kleuren** wit, later ook zwart **Camera** 140 graden kijkhoek, 1080p video, nachtzicht **Wifi** 802.11 b/g/n 2.4 GHz **Overig** 110db Tweerichtingsspraak, app, optioneel abonnement **Formaat** 4,6 x 4,6 x 7,5 cm **Website** [www.ring.com](https://www.nl-nl.ring.com/products/mini-indoor-security-camera)

Plus- en minpunten
  • Compact ontwerp
  • Uitstekend beeld, ook 's nachts
  • Complete en duidelijke app
  • Vaak vals alarm door bekenden
  • Geen audiodetectie
  • Abonnement vereist voor alle functies
▼ Volgende artikel
Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips
© ID.nl
Huis

Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips

🌡️ Man man man, wat is het heet. Sterker nog: bloedheet. Wij hebben daarom vijf artikelen voor je met ideeën om de hitte te slim af te zijn. Van simpele manieren om je slaapkamer koel te houden tot zelf ijs maken tot een plaknacht overleven: inspiratie voor iedereen die liever niet wegsmelt.

Een plaknacht overleven

Een slaapkamer waarin de hitte van de dag is blijven hangen: dat staat garant voor een nacht woelen en slecht slapen. Gelukkig kun je veel doen om het koeler te maken. Overdag de zon buitenhouden en licht beddengoed kiezen bijvoorbeeld. En 's avonds een lauwe douche nemen of ijsblokjes bij de ventilator zetten helpt ook. Wij hebben acht onmisbare tips voor je verzameld.
→ Lees verder: Zo houd je het hoofd (en de slaapkamer) koel

Hitte verdrijven uit huis

Zit je huis nog vol warmte als de buitentemperatuur alweer zakt? Dan is het tijd voor actie. In dit artikel lees je over ventilatie en isolatie airco's en zonwering, en over snelle tips die gegarandeerd graden schelen.
→ Lees verder: Tips om de warmte uit huis te krijgen na een hittegolf

Zelf ijs maken? met een ijsmachine ...

Roomijs maken in je eigen keuken? Dat kan met de hand, maar makkelijker met een ijsmachine. In dit overzicht zie je hoe de klassieke modellen met losse koelkom werken, wat een zelfvriezende machine voor je doet en waarom de Ninja Creami zo populair is. Je eigen ijs maken: leuk om te doen, maar al helemaal lekker om op te eten! 🍦
→ Lees verder: IJs maken met ijsmachines – zo werkt het

... en zonder ijsmachine

Ook zonder machines kun je prima zelf ijs maken. In dit artikel lees je hoe je waterijs of yoghurtijs maakt met wat je al in huis hebt. Meng wat fruit, sap of yoghurt, giet het in vormpjes of bekertjes en laat het bevriezen. Je kunt eindeloos variëren met smaken, en zelfs alcohol toevoegen. Maar dat is met deze tropische temperatuur misschien niet het beste idee...
→ Lees verder: Geen ijsmachine, toch zelf ijs maken

Getest: de Ninja Slushi

Met de Ninja Slushi maak je meer dan slushi alleen. Van granita's tot milkshakes, van slush met frisdrank tot frozen cocktails: dit apparaat kan het allemaal. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in deze uitgebreide review.
→ Lees verder: Review Ninja Slushi – Voor ijskoude drankjes op warme dagen

Koud, kouder, koudst

Of je nou je huis wilt laten afkoelen, een plaknacht wilt overleven of gewoon zin hebt in een zelfgemaakt ijsje: met deze tips kom je de hitte wel door. Sterkte!

🥶 Kon je er maar in gaan zitten! 👇


 

▼ Volgende artikel
De aircooler: het betaalbare alternatief voor een airco in huis
Energie

De aircooler: het betaalbare alternatief voor een airco in huis

Zit je tijdens warme dagen te puffen in huis, maar zie je een dure airco niet zitten en vind je een ventilator gewoon niet effectief genoeg? Dan is een aircooler misschien precies wat je zoekt. Deze verkoelende tussenoplossing werkt met water in plaats van koelvloeistof en heeft daardoor een aantal aantrekkelijke voordelen. Maar ook wat beperkingen.

In dit artikel lees je:

– Hoe een aircooler werkt en waarin hij verschilt van een airco – De belangrijkste voor- en nadelen van een aircooler – Wanneer een aircooler wél (en juist níet) een slimme keuze is – Wat je moet weten over prijs, geluid, energieverbruik en gebruiksgemak

Lees ook: Koele vergelijking: ventilator of mobiele airco?

Wat is een aircooler?

Heel simpel gezegd: een aircooler zuigt warme lucht aan, laat die langs een watergekoeld element stromen en blaast de frisse lucht vervolgens weer de ruimte in. Dat zorgt voor een aangename luchtstroom vlak bij het apparaat. Maar zet je het apparaat uit, dan is ook de verkoeling snel verdwenen. Anders dan een airconditioner verlaagt een aircooler de temperatuur in de kamer niet echt. Het effect is vergelijkbaar met een ventilator, maar dan met een extra verkoelend tintje.

De voordelen: fris, stil en flexibel

Hoewel een aircooler de thermometer niet drastisch laat dalen, voelt de lucht er wel merkbaar frisser door aan. Dat komt doordat het apparaat warme lucht actief koelt met waterdamp. In kleinere ruimtes werkt dat verrassend goed, zeker vergeleken met een standaard ventilator die alleen lucht verplaatst.

Een ander pluspunt: aircoolers zijn fluisterstil. Omdat ze geen compressor gebruiken, hoor je nauwelijks dat ze aanstaan. Ideaal dus voor in je slaapkamer of thuiskantoor. Er is bovendien geen ingewikkelde installatie of raamafdichting nodig: je rolt het apparaat gewoon naar de plek waar je verkoeling wilt, vaak nog op handige wieltjes ook.

En dan is er nog het kostenplaatje. Aircoolers zijn om te beginnen aanzienlijk goedkoper dan (mobiele) airco's. Je hebt daarnaast geen installatiekosten, een véél lagere energierekening en de aanschafprijs ligt veelal onder de 100 euro. Sommige modellen hebben bovendien een ingebouwde luchtzuiveraar die stof, pollen en andere viezigheid uit de lucht filtert: handig voor mensen met allergieën.

©Sekai

De nadelen: beperkte verkoeling en vochtige lucht

Toch kent een aircooler z'n grenzen. Het belangrijkste nadeel: de koelkracht is beperkt. Waar een airco een ruimte echt koel kan blazen (tot wel 10 graden lager!) blijft een aircooler steken op een bescheiden 3 graden. Je kunt dus geen precieze temperatuur instellen, zoals dat bij een airco wel kan.

Bovendien maakt een aircooler de lucht vochtiger. In een kamer die van zichzelf al wat broeierig is kan dat onprettig aanvoelen. Je doet er daarom goed aan om tijdens het gebruik een raam open te zetten, vooral bij hoge luchtvochtigheid. En let op het onderhoud: het waterreservoir moet regelmatig worden geleegd en schoongemaakt om schimmelvorming te voorkomen. Anders blaast het apparaat geen frisse, maar juist muffe (en ongezonde) lucht je kamer in.

Heel lokaal verkoeling nodig?

(bijvoorbeeld op je werkplek)

Wanneer wél (en wanneer juist geen) aircooler?

Een aircooler is vooral handig als je op zoek bent naar betaalbare, energiezuinige verkoeling die weinig geluid maakt. Ideaal voor wie geen honderden euro's wil uitgeven aan een airconditioner, maar wel behoefte heeft aan een fris briesje in huis.

Is het bij jou thuis structureel warm of wil je grotere ruimtes écht koel krijgen? Dan is een traditionele (mobiele) airco waarschijnlijk een betere investering. Zeker als de luchtvochtigheid in huis al aan de hoge kant is, kun je beter voor een krachtiger systeem kiezen.

Toch liever een vaste airco? ⤵

Vraag een offerte aan voor airconditioning: