ID.nl logo
Apparaten delen: accounts voor het hele gezin
© PXimport
Huis

Apparaten delen: accounts voor het hele gezin

Wie met een gezin onder één dak woont, deelt waarschijnlijk de pc, laptop en tablet met andere familieleden. In dat geval is het prettig wanneer elk gezinslid een eigen account heeft, zodat iedereen toegang heeft tot persoonlijke instellingen, wachtwoorden, programma’s en apps. In dit artikel leggen we uit hoe je meerdere accounts beheert onder Windows 10 en Android. Hoewel iOS het gebruik van meerdere accounts niet ondersteunt, geven we ook voor dit platform een praktische oplossing.

In veruit de meeste huishoudens gebruikt ieder gezinslid het Administrator-account van Windows 10. Dat leidt vaak tot ergernissen. Meerdere gezinsleden droppen bijvoorbeeld lukraak snelkoppelingen op het bureaublad en je moet telkens opnieuw inloggen bij Facebook of andere webdiensten. Bovendien is er misschien wel een andere bureaubladachtergrond ingesteld en staan er ineens allerlei games in de programmalijst. Op een tablet ligt de aanschaf van apps via jouw creditcard op de loer. Het beste geef je om de genoemde redenen ieder gezinslid een eigen plekje op een gedeelde pc, laptop en tablet.

01 Microsoft-account

Je geeft ieder gezinslid eenvoudig een eigen bureaublad in Windows 10. Navigeer achtereenvolgens naar Start / Instellingen / Accounts / Gezin en andere personen. De gemakkelijkste methode is om Windows 10 te koppelen aan een Microsoft-account. Het e-mailadres van een dergelijk account eindigt op bijvoorbeeld @outlook.com, @hotmail.com, @msn.com of @live.com. Is er nog geen Microsoft-account bij Windows 10 bekend? Klik op Aanmelden met een Microsoft-account. Als je nog niet bij Microsoft bent geregistreerd, doorloop je eerst de stappen via Maak een account. Vul het juiste e-mailadres in en klik op Volgende. Je typt vervolgens het bijbehorende wachtwoord en bevestigt met Aanmelden. Het besturingssysteem vraagt naar je lokale Windows-wachtwoord. Vul dat in en klik op Volgende. Als je nooit een Windows-wachtwoord hebt ingesteld, laat je dit veld leeg. Er verschijnt een venster in beeld om voortaan via Windows Hello in te loggen. Configureer naar eigen inzicht deze extra beveiligde inlogmethode of kies voor Deze stap overslaan.

Accountafbeelding

Windows 10 neemt normaal gesproken de profielfoto van je Microsoft-account over. Je stelt als alternatief eenvoudig een andere afbeelding in voor je gebruikersaccount. Ga naar Start / Instellingen / Accounts en klik onder Uw afbeelding maken op Afbeelding zoeken. Selecteer nu een foto op de computer en bevestig met Afbeelding kiezen. Via Camera kun je ook rechtstreeks een foto maken, mits er een webcam beschikbaar is.

02 Familielid toevoegen

Zodra je een Microsoft-account aan Windows hebt gekoppeld, voeg je rechtstreeks familieleden toe. Klik op Een familielid toevoegen, waarna je een keuze maakt tussen Kind toevoegen en Volwassene toevoegen. Vul het e-mailadres van deze persoon in. Heeft de persoon in kwestie nog geen digitaal postvak, klik dan onderaan op De persoon die ik wil toevoegen, heeft geen e-mailadres. Daarmee maak je een nieuw e-mailaccount aan. Vul alle gevraagde gegevens in. In de volgende stap vraagt Microsoft om het account te beveiligen met jouw telefoonnummer. Bepaal zelf of je dat wilt achterlaten. Klik een paar keer op Volgende om het account definitief aan Windows toe te voegen. Heb je al eerder een bestaand e-mailadres van het gezinslid ingevuld? Klik in dat geval op Bevestigen. Het besturingssysteem verzendt nu een uitnodiging naar het opgegeven e-mailadres. Zodra diegene de uitnodiging accepteert, is het gebruikersaccount definitief op deze Windows 10-machine beschikbaar.

©PXimport

03 Accounttype wijzigen

Bij ieder account dat je aan Windows toevoegt, heb je keuze tussen twee accounttypes. Een standaardgebruiker heeft geen rechten die van invloed zijn op het systeem. Een geruststellende gedachte, want kinderen kunnen dus bijvoorbeeld niet allerlei zware software installeren. Standaardgebruikers kunnen wel programma’s gebruiken en eigen instellingen kiezen. Bovendien maakt Windows 10 voor ieder account een eigen gebruikersmap aan voor de opslag van bestanden. Kies bij de betreffende gebruiker op Accounttype wijzigen. Onder Accounttype kies je daarna tussen Standaardgebruiker en Administrator. Bevestig met OK.

©PXimport

04 Schermtijd instellen

Als je familieleden aan Windows 10 hebt toegevoegd, leg je eventueel extra beperkingen op. Zo limiteer je bijvoorbeeld de schermtijd. Open een browser en surf hiernaartoe. Log indien nodig in met je Microsoft-account. Je ziet bij Gezinsleden alle toegevoegde accounts staan. Onder Activiteit bekijk je het surf- en app-gedrag. Wil je liever niet dat een gezinslid dag en nacht de Windows-machine gebruikt? Kies dan voor Schermtijd en activeer de schakelaar achter Pc-schermtijd. Onder Toegestane tijd bepaal je hoeveel tijd de persoon in kwestie de pc of laptop mag gebruiken. In de tabel geef je aan op welke tijden het bewuste gebruikersaccount op het apparaat mag inloggen. Je klikt hiervoor op een dag binnen de tabel, waarna je een begin- en eindtijd invult. Bevestig met Toevoegen en Opslaan. Je kunt ook voor alle dagen tegelijk een tijdschema instellen. Klik in dat geval onder de tabel op Tijd toevoegen aan meerdere dagen. Je vult daarna de tijdstippen in en vinkt de gewenste dagen aan. Sluit deze instelling met Opslaan. Handig om te weten is dat je via deze webpagina eventueel ook de schermtijd van een Xbox reguleert.

©PXimport

05 Inhoudsbeperkingen

Wie maximale controle over de computer wenst, kan bepaalde programma’s en apps afschermen voor specifieke gebruikersaccounts. Deze instelling werkt op basis van leeftijdscategorieën. Op deze webpagina klik je bij een gebruikersaccount op Inhoudsbeperkingen. Bovenaan bepaal je eventueel dat een gebruiker eerst toestemming moet vragen om iets in de Windows Store aan te schaffen. Activeer de schakelaar onder Ongepaste apps, games en media blokkeren. Vervolgens selecteer je het gewenste leeftijdsniveau. Bij het onderdeel Surfen kun je verder nog ongepaste websites blokkeren. Activeer in dat geval de schakelaar onder Ongepaste websites blokkeren en voeg bij Altijd geblokkeerd ongewenste webadressen toe. Houd er rekening mee dat deze functie alleen werkt in de browsers Microsoft Edge en Internet Explorer.

©PXimport

06 Machtigingen

Bij één administrator ben je als enige verantwoordelijk voor een up-to-date-systeem. Standaardgebruikers kunnen tenslotte geen updates installeren en beveiligingsinstellingen wijzigen. Sta je er liever niet helemaal alleen voor? Pas dan de rechten aan zodat ook standaardgebruikers kunnen helpen bij het onderhoud van je systeem. Open deze webpagina en klik onder je eigen account op Machtigingen beheren. Onder Apparaatstatus activeer je de schakelaar achter Volwassenen in het gezin toestaan de status en veiligheid van uw apparaat te helpen controleren.

07 Geen Microsoft-account?

Wil je liever niet met een Microsoft-account inloggen? Geen probleem, want via een omweg maak je moeiteloos meerdere lokale gebruikersaccounts aan. Ga naar Start / Instellingen / Accounts / Gezin en andere personen en klik op Iemand anders aan deze pc toevoegen. Er verschijnt een nieuw venster waarin Windows 10 vraagt naar een e-mailadres van een persoon die je wilt toevoegen. Via Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon en Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen verschijnt er een formulier in beeld. Via deze weg hoef je geen e-mailadres op te geven. Je vult een nieuwe gebruikersnaam, tweemaal het wachtwoord en een geheugensteuntje in, waarna je kiest voor Volgende. Windows voegt nu een lokaal gebruikersaccount toe. Via Accounttype wijzigen heb je keuze tussen een standaardgebruiker en administrator.

©PXimport

Wachtwoordvrije pc

Wanneer je een Microsoft-account aan Windows 10 hebt gekoppeld, log je logischerwijs in met het bijbehorende wachtwoord. Vind je dat vervelend? In plaats van een Microsoft-account kun je ook met een lokaal gebruikersaccount inloggen. Als je hiervoor geen wachtwoord opgeeft, start Windows 10 voortaan op eigen houtje op. Vanzelfsprekend geeft deze methode onbevoegden wel onbelemmerd toegang, dus let op welke personen er in de buurt van je computer komen. Navigeer naar Start / Instellingen / Accounts en kies voor In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account. Je geeft vervolgens het huidige wachtwoord van je Microsoft-account op en klikt op Volgende. Bedenk een gebruikersnaam voor het lokale gebruikersaccount en laat de resterende velden leeg. Via Volgende en Afmelden en voltooien meld je het huidige gebruikersaccount af. Open nu je lokale account zonder opgave van een wachtwoord.

©PXimport

08 Android

Een Android-tablet gaat in een gemiddeld gezin van hand tot hand. Het loont daarom de moeite om voor iedereen aparte accounts in te stellen. Zo heeft elk gezinslid rechtstreeks toegang tot eigen apps, e-mails, browserfavorieten en sociale netwerken. Android werkt helaas niet helemaal hetzelfde op alle mobiele apparaten, dus onderstaande instructies wijken mogelijk iets af. Open op de tablet (of smartphone) het onderdeel Instellingen en ga naar Gebruikers. Via Gebruiker toevoegen verschijnt er een melding dat iedere gebruiker een eigen profiel kan instellen. Tik op OK en Nu instellen. Android schakelt nu automatisch over naar de nieuwe gebruiker. Ontgrendel zo nodig het scherm en kies voor Doorgaan. Het toestel vraagt nu om een Google-account, al is dat niet verplicht. Voor het downloaden van apps heb je wel degelijk een Google-account nodig, dus het is verstandig om een Gmail-adres en bijbehorend wachtwoord op te geven. Uiteraard staat het je ook vrij om een nieuw Google-account aan te maken. Via Accepteren ga je akkoord met de gebruikersvoorwaarden.

Beperkt profiel

Op de meeste Android-tablets kun je in plaats van een nieuwe gebruiker ook een beperkt profiel instellen. Deze uitgeklede gebruikersfunctie is vooral bedoeld voor (kleine) kinderen. Zo bepaal je tot welke apps jonge gebruikers toegang hebben en scherm je de Play Store eenvoudig af. Verder geef je aan welke instellingen en functies er beschikbaar zijn voor gebruikers van een beperkt profiel.

09 E-mail instellen

Uiteraard wil ieder gezinslid ook toegang tot zijn of haar eigen e-mailbox. Na het aanmaken van een nieuwe gebruiker schotelt Android deze optie direct voor. Een eventueel Gmail-account is al binnen Android actief. Tik op Nog een e-mailaccount toevoegen en kies de juiste e-mailprovider. Je hebt keuze tussen Outlook, Hotmail en Live, maar je kunt ook een ander account opgeven. Maak een keuze en vul het e-mailadres en het wachtwoord in. Bij gebruik van een e-mailbox van je internetprovider moet je mogelijk nog een pop3- of imap-server opgeven. De Gmail-app vraagt vervolgens toegang tot het zojuist toegevoegde e-mailaccount. Tik op Ja. Voeg zo nodig nog een e-mailadres toe of sluit af via Niet nu en Later instellen. Je komt nu terecht in de gebruikersinterface van de nieuwe gebruiker. Zoals je ziet, oogt Android uiterst fris. De nieuwe gebruiker kan de vormgeving personaliseren en apps installeren.

©PXimport

10 Wachtwoord of pincode

Iedere nieuwe gebruiker regelt in Android zelf de beveiliging. Ga naar Instellingen / Beveiliging / Schermvergrendeling. Je hebt keuze tussen vegen, patroon, pincode en wachtwoord. De laatste drie opties zijn het veiligst. Vul naar eigen wens een patroon, pincode en wachtwoord in. Android vraagt in hoeverre het toestel in vergrendelde toestand meldingen moet weergeven. Kies voor Helemaal geen meldingen weergeven wanneer je de inhoud wilt verbergen voor andere gezinsleden. Sluit af met Gereed.

Inkomende oproepen

Wie meer gebruikersaccounts instelt op een Android-smartphone, doet er verstandig aan om even naar de oproepinstellingen te kijken. Standaard ontvangen andere gebruikers dan de eigenaar namelijk geen inkomende oproepen en sms’jes. Wil je die alsnog ontvangen, terwijl je (klein)kind bijvoorbeeld onder een eigen account met je toestel bezig is? Ga naar Instellingen / Gebruikers en tik achter de gebruikersnaam op het tandwieltje. Activeer tot slot de schakelaar achter Telefoonoproepen en sms inschakelen en bevestig met OK.

11 Google Play-gezinsbibliotheek

©PXimport

Hebben meerdere gezinsleden een Android-toestel? In dat geval loont het de moeite om een Google Play-gezinsbibliotheek in te stellen. Gekochte apps, games, films en boeken deel je met maximaal vijf andere gezinsleden. Ook een optioneel gezinsabonnement op Google Play Music is voor alle deelnemers van de gezinsgroep beschikbaar. Dat kost 14,99 euro per maand. Start de Play Store op en open het menu via het pictogram met de drie horizontale streepjes. Ga vervolgens naar Account / Gezin / Aanmelden voor gezinsbibliotheek. Via Aanmelden en Doorgaan creëer je een gezinsgroep. Tik op Doorgaan en Instellen om een betaalmethode voor het hele gezin in te stellen. Wellicht staat je creditcard al geregistreerd. Via Accepteren en Doorgaan voeg je eerdere aankopen rechtstreeks toe aan de gezinsbibliotheek. Maak een keuze en tik tweemaal op Doorgaan om overige gezinsleden uit te nodigen. Mogelijk vraagt Android tussendoor nog naar de cvc-code van je creditcard.

12 iOS

In tegenstelling tot Android is het in iOS (iPhone en iPad) niet mogelijk om meerdere gebruikersaccounts aan te maken. Vervelend, want met name de iPad is natuurlijk een apparaat voor het hele gezin. Wie deze tablet weleens aan andere gezinsleden uitleent, kan wel beperkingen instellen. Op die manier blokkeer je specifieke apps en stel je zo nodig een leeftijdslimiet in. Ga naar Instellingen / Algemeen / Beperkingen en tik op Schakel beperkingen in. Je typt daarna tweemaal een beperkingencode, zodat niet iedereen bij deze instellingen kan komen. Neem alle onderdelen rustig door en deactiveer schakelaars als je iets wilt blokkeren. Zo regel je bijvoorbeeld dat een gezinslid geen toegang heeft tot Safari, FaceTime en de iTunes Store. Verder voorkom je dat andere gebruikers nieuwe apps installeren of in-app-aankopen doen. Bij films, tv-programma’s en apps kun je desgewenst een leeftijdslimiet instellen. Je blokkeert daarnaast eenvoudig websites met expliciete inhoud. De mogelijkheden van het onderdeel Beperkingen zijn erg uitgebreid, dus neem er even de tijd voor. Wens je weer onbeperkt toegang tot de iPad? Kies dan bovenaan voor Schakel beperkingen uit en typ de viercijferige code.

13 Delen met gezin

Net als Android beschikt ook iOS over een functie waarmee gezinsleden onderling aankopen uitwisselen. Denk bijvoorbeeld aan betaalde apps uit de Apple App Store en films uit de iTunes Store. Er bestaat ook een gezinsabonnement voor Apple Music, zodat iedereen onbeperkt van muziek kan genieten. Dat kost 14,99 euro per maand. Inclusief het gezinshoofd maken maximaal zes personen gebruik van Delen met gezin. In de nieuwste iOS-versie tik je op Instellingen en daarna bovenaan op je naam om de accountinstellingen te openen. Kies achtereenvolgens voor Stel ‘Delen met gezin’ in en Aan de slag. Je geeft nu aan welke functie je als eerste met je gezin wilt delen. Voor de hand ligt iTunes- en App Store-aankopen, maar je kunt ook voor Apple Music, iCloud-opslag en locatie delen kiezen. Tik tweemaal op Ga door om de betaalmethode voor het gezin te bevestigen. Je tikt nu achtereenvolgens op Nodig gezinsleden uit / Ga naar gezinsinstellingen / Voeg gezinslid toe en Nodig persoonlijk uit. Vul daarna het e-mailadres in en verstuur via Volgende de uitnodiging. Je verzendt als alternatief uitnodigingen via iMessage of maakt eigenhandig een account voor een (klein)kind aan.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Review Philips OneUp – Elektrische dweil maakt sneller schoon
© Wesley Akkerman
Huis

Review Philips OneUp – Elektrische dweil maakt sneller schoon

In hoeverre kun je een simpele dweil eigenlijk nog verbeteren? Die vraag stelden we onszelf hardop – tot we opeens de Philips OneUp in handen kregen: een elektronische dweil die verrassend goed weet mee te draaien in een wereld vol dweilende robots en nat-droogstofzuigers. Wat vinden wij van deze opvallende nieuwkomer?

Uitstekend
Conclusie

De Philips OneUp is wat ons betreft een ideaal apparaat voor wie geen interesse of budget heeft voor een robotstofzuiger of een geavanceerde nat-droogstofzuiger. De vloer wordt mooi schoon, zonder strepen, en het dweilen en drogen kost nauwelijks tijd. Even snel door het huis is daardoor geen gedoe meer. Nadelen zijn er ook: het bijbehorende schoonmaakmiddel is aan de prijzige kant en mist een frisse geur, en de dweilpad droogt traag op als de zon niet meewerkt. Maar verder staat er niets in de weg om dit apparaat warm aan te bevelen.

Plus- en minpunten
  • Dweilen zonder strepen
  • Flexibele kop
  • Afneembare dweilpad
  • Goed voor minimaal 50 vierkante meter
  • Meegeleverd schoonmaakmiddel
  • Geen extra dweilpad
  • Schoonmaakmiddel is duur
  • Schoonmaakmiddel heeft geen lekkere geur

Dankzij robots en andere slimme apparaten wordt het steeds makkelijker om het huishouden uit handen te geven of de vervelende taken te láten uitvoeren. De Dreame H15 Pro en anders wel de X50 Ultra zijn daar goede voorbeelden van. Maar Philips laat met de OneUp zien dat regelmatig dweilen helemaal geen vervelende taak hoeft te zijn. Dit is namelijk een elektrische dweil die je in staat stelt de taak sneller uit te voeren. Hij is er in twee uitvoeringen, namelijk eentje van 109 en eentje van 159 euro. Het enige verschil is de accu: die gaat respectievelijk 50 of 70 minuten mee.

Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen die je allemaal aan de steel bevestigt. Om te beginnen zijn dat een schoonwaterreservoir (van 280 ml) en een vuilwaterbak (van 180 ml), die je aan de onderkant van het midden aantreft. In de bak met schoon water klik je daarnaast een speciaal ontwikkelde module met daarin het schoonmaakmiddel. Dat is een door Philips ontwikkeld middel, dat naar verluidt drie maanden moet meegaan. De kantelbare kop kan 360 graden draaien en is voorzien van afneembare dweilpads, die ook los te koop zijn (voor 23 euro).

©Wesley Akkerman

Evenredig nat en schoon

Bij dit soort apparaten is het gewicht en flexibiliteit in de bediening erg belangrijk. De Philips OneUp weegt 1,75 kilo en is dus niet bepaald zwaar, zeker niet in vergelijking met draadloze steelstofzuigers. Wij hebben er in elk geval moeiteloos mee door het huis gelopen. En dankzij die draaibare kop kom je heel makkelijk in verschillende hoeken, onder tafels en stoelen en langs poten en ander meubilair. De knoppen voor de bediening zitten daarnaast helemaal boven op de dikke steel, waardoor die eveneens goed bereikbaar zijn.

In de basis lijkt er dus goed nagedacht te zijn over de werking en praktische inzetbaarheid van de Philips OneUp. Maar hoe maakt-ie schoon? Dankzij een gemotoriseerde aandrijving kan het systeem de dweilpad continu voorzien van een schone stroom water met zeep. Ondertussen zuigt de dweil het vieze water op, waardoor de grond niet lang nat blijft en het droogproces drastisch verkort. Je moet de dweilpad van tevoren nog wel eerst natmaken, dus de eerste vloeraanraking kan wat te vochtig zijn. Maar daarna wordt de harde vloer evenredig nat en schoon.

©Wesley Akkerman

Voordelen ten opzichte van gewoon dweilen

Het gebruik van de Philips OneUp brengt een aantal duidelijke voordelen met zich mee. Vergelijk je het met traditioneel dweilen, dan vallen er meteen een paar dingen op. Je hoeft geen grote emmer water klaar te zetten, laat staan ermee door het huis te slepen. Je verbruikt minder water en schoonmaakmiddel, en je voorkomt dat je halverwege met een vieze dweil over de vloer gaat. Ook het schoon- en droogmaken van de dweilkop is een stuk eenvoudiger – daar heeft Philips slim over nagedacht.

De dweilpad is afneembaar en kun je simpelweg te drogen leggen, bijvoorbeeld in de zon. Is die er even niet, dan duurt het ongeveer twee à drie dagen voordat hij helemaal droog is. Je kunt de pad bovendien in de wasmachine gooien om hem weer fris en schoon te krijgen. Omdat het drogen soms wat tijd kost, is een extra dweilpad geen overbodige luxe – maar die moet je wel los aanschaffen. Het apparaat wordt geleverd met één pad, maar verder zit alles wat je nodig hebt gewoon in de doos. De basis is dus goed op orde.

©Wesley Akkerman

Meegeleverd schoonmaakmiddel

Philips raadt natuurlijk aan om het speciaal voor dit systeem ontwikkelde schoonmaakmiddel te gebruiken. Twee flesjes kosten 20 euro en zijn volgens de fabrikant goed voor evenveel sessies als drie flessen gewone vloerreiniger. Per schoonmaakbeurt druk je één keer op de knop om het schoonwaterreservoir van de juiste hoeveelheid zeep te voorzien, zodat je altijd de optimale verhouding hebt. Toch vragen we ons af of je echt aan die Philips-flesjes vastzit. In de praktijk werkt het systeem ook prima met je eigen schoonmaakmiddel.

Wat wel opvalt aan het meegeleverde reinigingsmiddel, is dat het nauwelijks geur afgeeft. Het ruikt niet vies, maar er zit ook geen fris of aangenaam geurtje aan. Wel zorgt het voor een streeploos resultaat, en dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait. Heb je echter zelf een goede vloerreiniger die speciaal geschikt is voor jouw type vloer, dan kun je die ook prima gebruiken. Het enige wat je dan even moet uitzoeken, is de juiste verhouding met het schoonwaterreservoir van 280 ml. De elektrische dweil presteert er in elk geval niet minder door als je de (best prijzige) Philips-flesjes links laat liggen.

©Wesley Akkerman

Philips OneUp kopen?

Ook goed om te weten: met de variant die 50 minuten meegaat, kun je ongeveer 50 vierkante meter dweilen. De versie met een accuduur van 70 minuten komt tot 70 vierkante meter. Daarmee is de OneUp een ideaal product voor kleinere huishoudens, zoals een appartement of flat. In ons testhuishouden hield de OneUp het zelfs vol om op een volle accu 56 vierkante meter schoon te maken – ruim boven de beloofde prestatie. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat accu's na verloop van tijd wat capaciteit verliezen, maar daar was in dit geval nog geen sprake van.

De Philips OneUp is wat ons betreft een ideaal apparaat voor wie geen interesse of budget heeft voor een robotstofzuiger of een geavanceerde nat-droogstofzuiger. De vloer wordt mooi schoon, zonder strepen, en het dweilen en drogen kost nauwelijks tijd. Even snel door het huis is daardoor geen gedoe meer. Nadelen zijn er ook: het bijbehorende schoonmaakmiddel is aan de prijzige kant en mist een frisse geur, en de dweilpad droogt traag op als de zon niet meewerkt. Maar verder staat er niets in de weg om dit apparaat warm aan te bevelen.

▼ Volgende artikel
Ontdek de Miele Guard-serie: voor elk huishouden een stofzuiger
© Miele
Huis

Ontdek de Miele Guard-serie: voor elk huishouden een stofzuiger

Maak kennis met de Miele Guard-serie: drie stofzuigers die elk uitblinken in hun eigen klasse. Van de lichtgewicht en wendbare S1 tot de veelzijdige M1 en de luxe L1 met geavanceerde filtersystemen – Miele combineert innovatieve technologie met doordacht design. Ontdek hieronder welke Guard-stofzuiger het best bij jou past!

Partnerbijdrage - in samenwerking met Bemmel & Kroon

Of je nu dagelijks door een druk gezinshuis beweegt of in alle rust een minimalistische studio onderhoudt, een goede stofzuiger maakt het verschil. Met de Guard-serie biedt Miele drie modellen die elk op hun eigen manier uitblinken in comfort, gebruiksgemak en duurzaamheid. De compacte Guard S1, de veelzijdige M1 en de luxe L1 zijn stuk voor stuk uitgerust met doordachte technologie en hoogwaardige materialen. Wat ze met elkaar delen? De kwaliteit en betrouwbaarheid die je van Miele mag verwachten.

Guard S1: verrassend sterk, opvallend compact

De Guard S1 is het instapmodel binnen de serie, maar zeker geen lichtgewicht als het op prestaties aankomt. Met een krachtige 890 watt-motor, vier zuigstanden en een universele zuigmond reinigt hij moeiteloos diverse vloertypen. Dankzij het lichte gewicht en het compacte ontwerp is hij ideaal voor kleinere woningen of mensen die op zoek zijn naar een wendbare stofzuiger. De bediening is intuïtief via twee knoppen en een centrale draaischakelaar, en met zijn grijs gemarkeerde elementen is hij zelfs zonder handleiding volledig logisch in gebruik.

©Miele

De S1 maakt gebruik van de HyClean Pure TU-stofzak en het ComfortFit-systeem zorgt voor een hygiënisch klikmechanisme: geen ontsnappend stof, wel een gerust gevoel. En met standaard accessoires zoals een meubelzuigmond, kierenborstel en reliëfborstel (bevestigd via de VarioClip) heb je alles bij de hand.

Waarom de sledestofzuiger nog altijd onverslaanbaar is

Hoewel draadloze steelstofzuigers tegenwoordig de toon lijken te zetten, bewijst de klassieke sledestofzuiger keer op keer zijn waarde. Niet alleen bieden sledemodellen doorgaans een krachtigere en constantere zuigkracht, ze hebben ook een aanzienlijk grotere stofcapaciteit. Je hoeft dus minder vaak te legen of zakken te vervangen. Bovendien zijn ze stiller, ergonomischer in gebruik en betrouwbaarder op de lange termijn. En waar steelstofzuigers vaak na een paar jaar al kuren vertonen, gaan sledestofzuigers zoals die van Miele gerust twintig jaar mee. Soms is klassiek gewoon beter.

Guard M1: veelzijdige krachtpatser met slimme opbergruimte

Een stapje luxer is de Guard M1, ontworpen voor elk type ondergrond en elk type huishouden. Deze stofzuiger beschikt over een verstelbare zuigkracht met vier vermogensniveaus, die je met de voet bedient – handig als je tussendoor niet wilt bukken. De 4,5 liter-stofzak (HyClean Pure CO) gaat extra lang mee en het ComfortFit-systeem garandeert maximale hygiëne én prestaties, zelfs bij een lagere zuigkracht.

©Miele

Ook het design spreekt aan: fris, modern en met een geïntegreerd accessoirevak waarin je de meegeleverde meubelzuigmond, kierenborstel en reliëfborstel netjes opbergt. De universele draaibare zuigmond is geschikt voor tapijt, hout en tegels, en volgt soepel elke beweging.

Guard L1: comfort, stilte en duurzaamheid in één

De Guard L1 is het topmodel binnen de serie en is ontworpen voor mensen die geen concessies willen doen aan comfort, prestaties of uitstraling. Met een fluisterstil geluidsniveau van slechts 75 dB en een royale actieradius van 12 meter is dit model klaar voor elke schoonmaakklus, hoe groot of klein ook. Het robuuste ontwerp is niet alleen stijlvol, maar ook uitzonderlijk duurzaam: de L1 is getest op een levensduur van maar liefst 20 jaar.

©Miele

Net als de M1 beschikt ook de L1 over de draaibare universele zuigmond, maar onderscheidt zich met slimme details. Zo is de 2-in-1-zuigmond (voor meubels en kieren) geïntegreerd in de achterkant van het toestel en is de reliëfborstel ingebouwd in de ergonomische handgreep. Ook deze L1 werkt met de HyClean Pure TU-stofzak en het ComfortFit-systeem, waardoor hygiëne en gebruiksgemak gegarandeerd zijn.

Voor wie nóg een stap verder wil gaan, is er de Guard L1 Comfort. Deze luxere uitvoering voegt enkele premium extra's toe. Het geïntegreerde LCD-kleurendisplay toont in één oogopslag de reinigingsmodus, de vullingsgraad van de stofzak en de status van het uitblaasfilter. Zo heb je altijd direct inzicht in de prestaties van je stofzuiger. Daarnaast ondersteunt de L1 Comfort Miele@home, waarmee je het apparaat via wifi kunt verbinden met je smarthome-netwerk. Bediening via app, spraak of slimme automatisering? Met Miele is het slechts een kwestie van instellen.

Ga voor meer witgoeddeals naar Bemmel & Kroon!