ID.nl logo
Nieuw op Netflix: beste films en series van april
© PXimport
Huis

Nieuw op Netflix: beste films en series van april

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in april nieuw op Netflix!

Seaspiracy

Dat de mens een slechte invloed heeft op de staat van de natuur is, is een algemeen bekend feit. De zeeën op aarde zitten vol plastic, rotzooi en chemicaliën. Daarnaast worden de zeeën ook nog eens leeggevist. Seaspiracy is een documentaire van een filmmaker die altijd een grote liefde voor de zee en de oceanen heeft gehad, en die nu tot de conclusie komt dat het slecht gesteld is met de wateren op onze aarde. Seaspiracy duikt in verschillende aspecten rondom de zeeën, vervuiling, visserij maar ook rondom thema’s zoals milieuactivisten. 

Worn Stories

Deze miniseries van Netflix draait helemaal om dat ene favoriete kledingstuk in jouw kast waar je maar geen afstand van kunt nemen. Vaak hangt er een bijzonder verhaal aan het kledingstuk, een mooie herinnering of een belangrijk moment in je leven. In deze miniserie vertellen mensen aan de hand van een bijzonder kledingstuk hun persoonlijk verhaal. De serie is grappig, ontroerend en geeft inzicht in de levens van de hoofdpersonen.

Madame Claude

Madame Claude is een mysterie en een enigma in het Parijs uit de jaren ’60. Zij is de beschermvrouwe van een hoop dames die hun geld verdienen met sekswerk. Het doel is om rijke mannen zo veel mogelijk van hun vermogen af te troggelen door hun vrouwelijke charmes in te zetten. Maar dan verschijnt er een jonge vrouw op het toneel die de hele dynamiek dreigt te verstoren

The Life of David Gale

In The Life of David Gale spelen Kate Winslet en Kevin Spacey de hoofdrollen. Kevin Spacey speelt hierin de rol van een universitaire professor die in de Death Row van een gevangenis in Texas op zijn lot wacht. Hij heeft de doodstraf gekregen omdat hij een opponent vermoord heeft in zijn strijd tegen juist datgene wat hem te wachten staat: de doodstraf. Kate Winslet neemt de rol aan van mevrouw Bloom, de journaliste die het hele verhaal van Gale op papier gaat zetten. 

Bad Trip

Bad Trip is een comedyfilm waarvan je vanaf het eerste moment weet dat het alleen nog maar in chaos kan resulteren. Twee vrienden besluiten namelijk op een road trip te gaan waarbij ze met een verborgen camera allerlei grappen uithalen met nietsvermoedende omstanders. De film komt van dezelfde makers als de Jackass film en Bad Grandpa, dus je weet zeker dat er genoeg hilarische, ranzige en pijnlijke momenten in zullen zitten. 

Honest Thief

Liam Neeson is weer terug op je beeldbuis in Honest Thief. En ook hier speelt hij de rol waarin we hem graag zien: een meedogenloze actieheld die strijdt voor het goede. Dit keer is hij namelijk een uiterst bekwame dief die maar liefst 9 miljoen van verschillende banken heeft losgepeuterd. Maar zoals dat zo vaak gaat, verandert de komst van een vrouw alles. De eerlijke dief besluit zichzelf aan te geven bij de FBI zodat hij de rest van zijn leven in eerlijkheid met haar samen kan doorbrengen. Maar net als een gelukkige toekomst met zijn liefde voor het grijpen lijkt, gaat natuurlijk alles helemaal mis.

Coded Bias

Hoe onbevooroordeeld is de techniek die we gebruiken? Zijn de algoritmes die dagelijks ons leven binnensluipen wel gericht op alle mensen? Of sluipt er stiekem een voorkeur in waardoor er een ongelijkwaardig beeld wordt getoond? Het zijn vragen die bij M.I.T student Joy opkwamen nadat ze aan de slag ging met gezichtsherskenningssoftware en de software haar zwarte gezicht niet registreerde totdat ze een wit masker opzette. Deze documentaire laat haar proces zien en zet je aan het denken. 

Lizzie

Lizzie Borden is een van de bekendste verdachte moordenaressen uit de Amerikaanse geschiedenis. Ze leefde in het eind van de 19de eeuw in Amerika en was het sleutelfiguur bij de moord op haar vader en stiefmoeder die om het leven werden gebracht met een bijl. Ondanks dat ze in de rechtszaak werd vrijgesproken, bleef de schande haar hele leven aan haar kleven. In de film Lizzie vertolkt Chloë Sevingy de rol van Lizzie Borden en speelt Kirsten Steward de rol van de dienstmeid die de lichamen ontdekt. Deze film legt echter de aandacht op alle andere onderlinge spanningen en relaties die zich in het huis van Borden voltrokken net voor de moord.

Beethoven

De meest beroemde hond uit de jaren ’90 is binnenkort weer op Netflix te zien. Deze ondeugende hond is eigenlijk maar een lieve slobber. Hij komt in allerlei grappige situaties terecht maar is ook meer dan eens een echte held van de dag. In april kun je deze ouderwetse klassieker dus weer eens bekijken en je hele jeugd herbeleven onder het genot van de hondenstreken van Beethoven.

This is a Robbery

Er is weinig zo sensationeel als een geslaagde kunstroof waarbij schilderijen met miljoenen en miljarden waarde succesvol gestolen en verkocht worden. This is a Robbery gaat in op een van de grootste kunstroven uit de geschiedenis. In 1990 op St. Patricks Day worden in Boston schilderijen gestolen door twee mannen die zich hebben vermomd als politieagenten. Onder de gestolen schilderijen bevond zich onder andere een schilderij van Nederlandse bodem, geschilderd door Rembrandt. De mogelijke verdachten stapelen zich op in het onderzoek, want de kunstroof vindt plaats tijdens roerige tijden waarin niet alleen de maffia maar ook de IRA actief is.This is a Robbery

My Love

Willen we niet allemaal het geheim kennen van ware liefde die de tand des tijds doorstaat? My Love is een Netflix Original miniserie die zes koppels uit zes verschillende landen in beeld brengt. Deze koppels zijn al jaren samen en ondanks dat zijn ze nog steeds hartstikke verliefd en gelukkig met elkaar. In de individuele verhalen wordt duidelijk wat er nou voor zorgt dat men een relatie heeft waarop men tot ver in de toekomst kan vertrouwen. Een romantische en liefdevolle miniserie van Netflix dus. 

Ben je een echte Netflix-fan? Lees dan ook dit artikel met tips over hoe je nog meer uit je favoriete streamingdienst kunt halen. Vorige maand(en) gemist? Op deze pagina verzamelen we alle lijsten voor je.

▼ Volgende artikel
Review Odido Klik&Klaar - De voor- en nadelen van 5G voor thuis
© Rens Blom
Huis

Review Odido Klik&Klaar - De voor- en nadelen van 5G voor thuis

Odido schudt de markt van vast internet voor thuis op met Klik&Klaar, een dienst van 25 euro per maand die 5G-signaal omzet naar wifi voor al je apparaten. Klik&Klaar is zo een alternatief voor internet via de kabel of glasvezel, en waarschijnlijk ook goedkoper dan wat je nu betaalt voor bekabeld internet. Wij hebben Klik&Klaar een maand getest in een appartement en delen de plus- en minpunten van de dienst met je.

Goed
Conclusie

Odido Klik&Klaar is kinderlijk eenvoudig te installeren, is – afhankelijk van je locatie – razendsnel en werkt over het algemeen goed. De verbindingsproblemen tijdens slecht weer zijn ons wel tegengevallen. Dit is voor ons reden om te blijven bij de stabielere vaste internetaansluiting in onze woning. Klik&Klaar lijkt ons wel ideaal voor een campingstandplaats, vakantiehuisje of andere plek zonder (betaalbare) vaste internetaansluiting.

Plus- en minpunten
  • Betaalbaar internet thuis
  • Maakt beloofde snelheid ruimschoots waar
  • Gebruiksvriendelijke installatie
  • Instabiel internet bij slecht weer
  • Problemen met wifirepeaters

De eerste plus is de prijs. Met 25 euro per maand is Klik&Klaar lekker betaalbaar. Heb je al een geselecteerd mobiel abonnement van Odido, dan betaal je slechts 20 euro per maand voor Klik&Klaar. De dienst is maandelijks opzegbaar, waardoor je lekker flexibel bent.

Het bestellen via de Odido-website is eenvoudig en we ontvingen het pakket na twee werkdagen thuis, in ons appartement in Castricum. In de doos vind je een Zyxel 5G-modem en een 5G-simkaart, die je in de router stopt om internet te ontvangen. Het blijft fascinerend hoe je al je apparaten van wifi kunt voorzien dankzij een simkaartje ter grootte van je nagel.

©Rens Blom

Het simkaartje dat je bij de router krijgt.

Installatie

Om Klik&Klaar te installeren, download je de gratis Klik&Klaar-app op je iPhone of Android-smartphone. Die loodst je binnen het beloofde kwartiertje door de installatie heen. De app laat duidelijk zien waar je de router het beste kunt neerzetten. Neem die instructies serieus, want weggestopt in een hoek ontvangt de router geen goed internetsignaal en heb je dus ook weinig aan de dienst. Na de eenvoudige installatie geef je je wifinetwerk een naam en verbind je je apparaten. Vervolgens zijn je smartphone, computer, tablet, smart-tv en andere gadgets online. Je hebt onbeperkt internet op de hoogst mogelijke snelheid, zoals je gewend bent van internet voor thuis.

©Rens Blom

De installatie van Klik&Klaar is eenvoudig.

Ervaringen

Na ruim een maand gebruik zijn we over het algemeen erg tevreden over Odido Klik&Klaar, maar sturen we de router toch terug. Dat ligt niet aan de internetsnelheden. Odido belooft via deze dekkingskaart dat de router op ons adres een snelheid van 300 Mbit/s of meer biedt en dat klopt. In de woonkamer – waar de router voor het raam staat – halen we tussen de 300 en 600 Mbps download en 70 tot 200 Mbps upload. Dat zijn uitstekende snelheden. In andere kamers, verder weg van de router, halen we nog steeds meer dan 100/50 Mbps. Netjes.

Ons probleem met Odido Klik&Klaar is de betrouwbaarheid. Niet alleen viel de router in een maand twee keer uit (om na een herstart weer te functioneren), tijdens flinke regenbuien en een najaarsstorm had de router grote moeite om een stabiel thuisnetwerk te bieden. Dipjes in het wifisignaal verstoorden onze videobelvergaderingen, onderbraken de muziek uit de Sonos-speakers en lieten onze telefoons af en toe automatisch overschakelen naar het mobiele netwerk. Ongemakken die we tijdens slecht weer niet ervaren via een vaste internetverbinding, en ongemakken waar we niet op zitten te wachten in het gure Nederland.

©Rens Blom

De Klik&Klaar-router uit de doos.

Goed om te weten: de router heeft twee 2,5Gbit/s-ethernetpoorten om apparaten bekabeld aan te sluiten. Wij hebben de smart-tv rechtstreeks aangesloten en de andere poort verbonden met een switch. De smart-tv heeft tijdens het kijken van Videoland, YouTube en NPO Plus nooit problemen met zijn internetverbinding gehad, ook niet tijdens slecht weer.  

Wifirepeaters

Voor een volledige test hebben we ook twee wifirepeaters van Odido Klik&Klaar besteld. Die heten Wifipunten, zijn optioneel en kosten 2,50 euro per stuk per maand. Je huurt ze en moet ze als ze niet bevallen of bij het stoppen van Klik&Klaar dus terugsturen.

©Rens Blom

©Rens Blom

De installatie van de Wifipunten.

Onze ervaringen met de kleine repeaters, die je neerzet in de vensterbank of op je bureau, zijn gemengd. Enerzijds verbeteren ze het wifisignaal in ons appartement duidelijk. Op onze werkplek, een vide boven de keuken/woonkamer en net buiten de directe zichtlijn van de router in de woonkamer, haalden we via router een downloadsnelheid van 270 Mbps en een uploadsnelheid van 120 Mbps. Na het installeren van een wifirepeater op de wifi, met bijna een zichtlijn op de router, schoot de downloadsnelheid omhoog naar 425 tot 616 Mbps – op basis van vier tests verspreid over een uur. De uploadsnelheid bedroeg bij deze tests 107 tot 110 Mbps en verbeterde dus niet ten opzichte van de oude situatie.

©Rens Blom

Een snelheidstest na het koppelen van een wifirepeater.

Een Wifipunt-wifirepeater heeft twee 2,5Gbit/s-lanpoorten om apparatuur bekabeld aan te sluiten. Onze computer op de werkplek tikte bekabeld op de repeater vrijwel dezelfde snelheden aan als via de wifi.

©Rens Blom

De wifirepeater is handzaam en daarom op veel plekken neer te zetten.

Opmerkelijk is dat heel wat van onze apparaten in de war raakten van de Wifipunten. Smartphones, laptops en tablets leken soms niet meer te weten met welk wifipunt (router, wifipunt één of wifipunt twee) ze het beste konden verbinden, wat leidde tot verbindingsproblemen. Dat terwijl we de repeaters geïnstalleerd hebben volgens de instructies van deKlik&Klaar-app, die in de weken erna steevast aangaf dat ons wifinetwerk er keurig uitzag. Na het verwijderen van de Wifipunten waren de verbindingsproblemen ook opgelost.

©Rens Blom

Conclusie

Odido Klik&Klaar is kinderlijk eenvoudig te installeren, is – afhankelijk van je locatie – razendsnel en werkt over het algemeen goed. De verbindingsproblemen tijdens slecht weer zijn ons wel tegengevallen. Dit is voor ons reden om te blijven bij de stabielere vaste internetaansluiting in onze woning. Klik&Klaar lijkt ons wel ideaal voor een campingstandplaats, vakantiehuisje of andere plek zonder (betaalbare) vaste internetaansluiting.

▼ Volgende artikel
Meer overzicht in de Notities-app: koppen en tekst inklappen in iOS 18
Huis

Meer overzicht in de Notities-app: koppen en tekst inklappen in iOS 18

Met iOS 18 krijg je toegang tot functies die eerder niet mogelijk waren, waardoor je je smartphone nog persoonlijker kunt maken. Ook de Notities-app heeft een update gekregen, zodat je teksten nu veel makkelijker kunt organiseren.

Wanneer je iOS 18 downloadt op je iPhone, dan krijg je ook meteen toegang tot de nieuwe Notities-app. Hiermee heb je nog meer mogelijkheden om je teksten overzichtelijk te organiseren en beheren.

Lees ook: Personaliseer je iPhone: zo pas je in iOS 18 het beginscherm aan

De Notities-app van iOS 18 is onder handen genomen. Daardoor moet het ook gemakkelijker worden om bepaalde informatie terug te vinden. Als je een lange tekst in de app hebt geschreven, dan kan het lastig zijn om een specifieke passage op te zoeken, zelfs wanneer je al koppen en tussenkopjes hebt gebruikt om je tekst te structureren. Maar met iOS 18 is dat makkelijker geworden. Je kunt nu namelijk de kopjes – en daarmee de tekst die daarbij hoort – inklappen en uitvouwen wanneer je wilt.

Zodoende moet je veel sneller door je eigen werk heen kunnen. Wanneer je zo'n kop inklapt, verdwijnt de alinea die daarmee geassocieerd wordt. In beeld verschijnt dan een kleine pijl naast de betreffende kop. Als je daar op tikt, dan komt de alinea tevoorschijn. In dit artikel leggen we uit hoe je de koppen inklapbaar maakt en hoe je ze daarna ook weer kunt uitklappen. Heel moeilijk is het niet, maar je moet wel even weten waar het staat.

Inklapbare koppen voor Notities

Open de Notities-app op je iPhone, zodra je die hebt geüpdatet naar iOS 18. Je kunt nu een notitie selecteren en openen (eventueel vanuit een map), of een nieuwe aanmaken. Dat laatste doe je door rechts onderin op het knopje te drukken dat lijkt op een potlood in een vierkant. Maak de tekst op zoals je dat altijd zou doen en voeg de koppen toe die je wilt gebruiken. Koppen maak je aan door een regel te selecteren en onderin, op de balk met opties, op Aa te klikken. Zie je deze balk niet? Klik dan op het plusicoon.

Aa is de opmaakknop. Daarmee bepaal je wat voor type tekst het is: een titel, koptekst, subkop of hoofdtekst. Selecteer nu Koptekst of Subkop. Links van de (sub)kop zie je nu een pijltje staan, dat naar beneden gericht is. Dat betekent dat deze sectie uitgeklapt is. Als je op het pijltje tikt, kun je de alinea inklappen, zodat deze uit beeld verdwijnt. Klik je er nogmaals op, dan komt de alinea weer tevoorschijn.

Tot slot is het mogelijk de tekst, in welke opmaakvorm dan ook, van kleurtjes te voorzien. Selecteer dan wederom een regel of alinea, tik als dat nodig is op plus, dan op Aa en tik rechts op de kleurknop (bij ons staat die standaard op paars).