Zo haal je de Amerikaanse Netflix alsnog naar Nederland
Hoewel het aanbod van Netflix al enorm uitgebreid is, kan het toch voorkomen dat je bepaalde films en series niet kunt zien vanwege bepaalde auteursrechten. Dit is een van de redenen waarom je bepaalde content op Netflix in de VS wel kunt zien, maar in Nederland niet. Gelukkig kun je dankzij de tips in dit artikel tóch het Amerikaanse Netflix-aanbod in Nederland zien.
Een tijd terug werd bekend dat Netflix actief gaat optreden tegen het gebruik van trucjes om het Amerikaanse Netflix-aanbod te kijken in Nederland. Dat kan bijvoorbeeld via een VPN-verbinding of met behulp van proxy's, al dan niet via een browser-plugin. Met deze tips kun je (voorlopig) alsnog het Amerikaanse aanbod bekijken.
Amerikaans account
In theorie krijg je vrij eenvoudig toegang tot het Amerikaanse aanbod van Netflix door een Amerikaans account aan te maken. In de praktijk blijkt het echter best lastig, aangezien je een Amerikaanse creditcard nodig hebt én een Amerikaans adres. Ook moet je een proxysite zoeken die bij het aanmelden je internetverkeer via de VS omleidt. Wellicht een goede optie als je vrienden of kennissen in de Verenigde Staten hebt.
Hola
In praktijk blijkt de browserextensie Hola nog veel eenvoudiger. Deze extensie voor maakt in één klap het gehele Amerikaanse aanbod beschikbaar. Ook als je al een (Nederlands) account hebt aangemaakt. Wil je toch graag die Nederlandse cabaretshow bekijken? Dan zet je Hola tijdelijk even uit. Zo kun je ook switchen naar bijvoorbeeld Belgische of Britse content. Je bent met deze methode echter wel beperkt tot afspelen in de browser van je pc. Let ook op dat Nederlandse ondertiteling in de Amerikaanse omgeving ook niet meer beschikbaar is.
©PXimport
Hola en vergelijkbare plug-ins konden nog wel eens het eerste slachtoffer van de regeldrift van Netflix worden. Eerder werden al soortgelijke diensten onder handen genomen. Voorlopig werkt de extensie echter nog prima, dus doe er je voordeel mee - zo lang het nog kan.
Voor niets gaat de zon op
Op internet geldt vaak een vaste stelregel: als iets gratis is, ben jij het product. Die vlieger gaat ook zeker op voor VPN-diensten en IP-extensies. Ook Hola is niet geschoond van kritiek: enkele jaren geleden werd bekend dat IP-adressen kunnen worden gebruikt voor het opzetten van botnets en andere illegale praktijken. Blijf kritisch en kies voor andere opties als je het niet vertrouwt. Als je op safe wil spelen, kan het handig zijn voor een paar euro per maand een VPN-verbinding te gebruiken die wel volledig te vertrouwen is. In 2019 deden we een uitgebreide test van VPN-diensten, waarin we tien tools beoordeelden op gebruiksvriendelijkheid, anonimiteit, snelheid en meer. Ook wordt uitgelegd waar je op moet letten als je een vpn koopt. Het artikel vind je hier.
©PXimport
DNS aanpassen
Op andere apparaten is het Amerikaanse aanbod ook op te roepen. Een vereiste is wel dat je bij de netwerkinstellingen deze statisch kunt instellen en de DNS-servers handmatig kunt ingeven. Dat is bijvoorbeeld mogelijk op Android, iOS, PlayStation en Google TV. Op deze website zie je hoe je dit configureert en welk DNS-adres je in dient te geven en hoe je handmatig de instellingen aanpast. Let wel op dat Netflix ook dit actief tegenwerkt. Zo nu en dan moet je daarom het DNS-adres wijzigen of de app herstarten als je deze foutmeldingen begint te zien.
Keuzestress
Nóg meer films en series kunnen kijken op Netflix is natuurlijk leuk, maar het kan ook keuzestress opleveren. Wat ga je vandaag kiezen uit zo'n enorm aanbod? Netflix heeft hier wat op bedacht, genaamd Netflix Direct, dat fungeert als een soort tv-gids met een lijst voorgeprogrammeerde films, series en documentaires. Of druk gewoon op de shuffleknop om een willekeurige film of serie te bekijken!