ID.nl logo
Waar voor je geld: 5 krachtige soundbars van 400 watt (of meer)
© Sennheiser Electronic GmbH
Huis

Waar voor je geld: 5 krachtige soundbars van 400 watt (of meer)

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een krachtige soundbar die de ruimte moeiteloos vult met stevige klanken? Vandaag hebben we er vijf voor je gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Sony HT-A7000

De Sony HT-A7000 is een imposante soundbar van 1,3 meter. Reserveer voor deze krachtpatser dan ook voldoende ruimte op het tv-meubel. Een inwendige versterker van 500 watt stuurt maar liefst tien audiodrivers aan. Opvallend zijn de twee opwaartse middentoners en evenzoveel zijwaarts gerichte tweeters. Vooral tijdens videocontent met een Dolby Atmos- of DTS:X-audiospoor ervaar je hierdoor een ruimtelijker geluid. Wie weet hoor je een helikopter of straaljager over je heen vliegen! Verder is er een subwoofer ingebouwd, zodat je geen losse basspeaker hoeft te plaatsen.

Zoals je van een kwalitatieve soundbar in deze prijsklasse mag verwachten, telt de achterzijde flink wat aansluitingen. Dankzij de aanwezigheid van HMDI, s/pdif (coaxiaal), usb en een analoge ingang kun je allerlei apparaten verbinden. Je streamt via wifi of bluetooth eventueel Spotify-afspeellijsten. Daarnaast is de spraakdienst Google Assistent geïntegreerd, zodat je het audiosysteem met je stem kunt aansturen. Prettig is ook dat je deze thuisbioscoop desgewenst met achterspeakers en/of een externe subwoofer kunt uitbreiden. Met een gemiddelde beoordeling van een 8 valt dit audioproduct bij meerdere Kieskeurig.nl-bezoekers goed in de smaak. Lees hier hun recensies.

Samsung HW-B550

Je haalt met de Samsung HW-B550 een krachtige thuisbioscoop voor een relatief lage prijs in huis. De soundbar en draadloze subwoofer zijn samen goed voor een vermogen van 410 watt. De basspeaker kan weliswaar behoorlijk luid spelen, maar van een overheersende laagweergave is er gelukkig geen sprake. Je past met de regeltoets op de afstandsbediening namelijk eenvoudig het basniveau aan. Een andere nuttige functie is de mogelijkheid om stemmen te versterken.

Deze soundbar meet 86 centimeter lang, waardoor de behuizing goed matcht met middelgrote televisies. Elk uiteinde bevat een krachtige audiodriver. Fijn, want hierdoor ontstaat er een ruime ‘sweetspot’. Met behulp van HDMI of de optische ingang sluit je elke hedendaagse televisie aan. Daarnaast telt de HW-B550 een tweede HDMI-poort, zodat je bijvoorbeeld een spelcomputer of blu-ray-speler kunt koppelen. De soundbar stuurt het beeldsignaal dan naar de televisie, terwijl het audiosysteem zelf het geluid afhandelt. Voor het streamen van muziek verbind je een smartphone of tablet via bluetooth.

Sennheiser Ambeo

Neem je alleen genoegen met de allerbeste audiokwaliteit, dan is de prachtig vormgegeven Sennheiser Ambeo een uitstekende keuze. Je betaalt voor dit kwaliteitsproduct wel een stevige prijs, al verkopen enkele webshops deze soundbar momenteel ruim onder de adviesprijs van 2499 euro. De behuizing van 1,27 meter telt dertien forse audiodrivers die nogal dicht op elkaar zijn gemonteerd. In combinatie met een krachtige versterker van 500 watt vult de Ambeo elke ruime kamer moeiteloos met heldere tv-klanken. Er zijn ook drivers naar boven en de zijkanten gepositioneerd. Die bieden tijdens films met Dolby Atmos of DTS:X veel meerwaarde. Zo hoor je overal om je heen geluid!

Zodra je het apparaat via HDMI op een televisie hebt aangesloten, kiest de Ambeo automatisch het beste geluid. Aan de hand van kamerkalibratie stemt deze soundbar de audioweergave af op de akoestische eigenschappen van de kamer. Aan de achterkant tref je twee extra HDMI-poorten, een optische ingang en een analoge aansluiting. Je kunt dus allerlei externe audiovisuele bronnen koppelen. Vanwege zijn hoge geluidskwaliteit leent de Ambeo zich uiteraard ook goed voor het luisteren van muziek. Verbind de soundbar hiervoor met het draadloze of bekabelde thuisnetwerk. Je kunt vervolgens rechtstreeks muziek streamen vanaf onder meer Spotify, Tidal of een andere muziekdienst.

Lees ook: Voor elk budget de ideale thuisbioscoop inrichten? Dat doe je zó!

Philips TAB8507/10

Als je een krachtige soundbar/subwoofer-combinatie voor een redelijke aanschafprijs zoekt, is de breed verkrijgbare Philips TAB8507/10 een aanrader. Vanwege de zilverkleurige vormgeving en chique speakerstof is dit audiosysteem een echte blikvanger. In de soundbar van 94 centimeter zitten twee gevoelige tweeters en vier audiodrivers met een volledig bereik. De draadloze subwoofer voorziet films, series, games en muziek van een stevige bas. In totaal is de TAB8507/10 goed voor een respectabel uitgangsvermogen van maximaal 600 watt.

Voor het verbinden van een televisie kies je tussen HDMI en de optische aansluiting. Daarnaast is er nog een tweede HDMI-poort, zodat je eventueel een externe videobron kunt koppelen. Dit veelzijdige audiosysteem ondersteunt verder Google Chromecast, Apple AirPlay 2 en Spotify Connect. Hierdoor stream je vanaf een smartphone of tablet simpel muziek. Je verbindt de TAB8507/10 hiervoor met wifi. Als alternatief kun je een mobiel toestel ook met bluetooth verbinden. Wandbevestiging is inbegrepen.

Bowers & Wilkins Panorama 3

Voor een goed geluid zit je bij dit audioproduct van Bowers & Wilkins beslist goed. De Britse speakerspecialist heeft namelijk een uitstekende reputatie. Met zijn lengte van 1,21 meter en diepte van 14 centimeter is dit wel een grote soundbar. De hoogte van 6,5 centimeter valt gelukkig mee, zodat je de behuizing probleemloos voor de meeste televisies kunt neerzetten. Zoals we inmiddels van Bowers & Wilkins gewend zijn, heeft de Panorama 3 een modern design. Dit apparaat is dan ook een fraaie toevoeging voor je interieur!

Een versterker van 400 watt stuurt dertien zorgvuldig gepositioneerde audiodrivers aan. Dankzij twee ingebouwde subwoofers heb je voor een diepe basweergave geen extern component nodig. Liefhebbers van films en games hebben veel profijt van de ondersteuning voor Dolby Atmos. Deze surround-techniek stuurt bepaalde geluidseffecten omhoog, zodat je bijvoorbeeld een vliegtuig boven je hoofd hoort vliegen. Met behulp van HDMI of de optische ingang kun je zo’n beetje elke beeldbuis aansluiten. Streamen van muziek is trouwens ook mogelijk. Prik hiervoor een netwerkkabel in de behuizing of meld de Panorama 3 aan op wifi.

▼ Volgende artikel
Zo gebruik je Google Maps voor live inzicht in files
© PixieMe - stock.adobe.com
Huis

Zo gebruik je Google Maps voor live inzicht in files

Wie regelmatig reist of naar zijn werk pendelt, vertrouwt waarschijnlijk op Google Maps. Niet voor niets hebben veel mensen het navigatiesysteem van hun auto verruild voor deze gratis app. De app beschikt over een set tools om je trip vlot te laten verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig de verkeersdrukte volgen.

In dit korte artikel laten we zien hoe je de verkeerslaag in Google Maps gebruikt:

  • Stel je route in en schakel de verkeerslaag in via het lagenmenu
  • Bekijk de actuele verkeersdrukte aan de hand van kleuren op de kaart
  • Ontvang meldingen over verkeersdrukte bij opgeslagen locaties

Ook interessant om te lezen: Dit zijn de 4 beste alternatieven voor Google Maps

De laag Verkeer

Open Google Maps op je smartphone en geef het vertrekpunt en de bestemming in. Daarna tik je onderaan op Route. Boven de kaart kies je de manier hoe je je verplaatst: auto, tram, metro, te voet of per fiets. Onderaan de kaart lees je alvast de afstand en de reistijd. Tik daarna op het pictogram Lagen in de rechterbovenhoek van het scherm. In de groep Kaartgegevens selecteer je Verkeer. Hierdoor wordt de verkeerslaag over de Google Maps-kaart gelegd. Verlaat het gedeelte Lagen door op het kruisje in de rechterbovenhoek te tikken.

Op de kaart worden de wegen ingekleurd op basis van de actuele verkeersdichtheid. Groen betekent dat je op een normaal tempo kunt rijden. Oranje staat voor langzaam rijdend verkeer en rood betekent dat het verkeer stilstaat. Niet tevreden met de route die Google Maps heeft geselecteerd? Bekijk dan alle alternatieve routes die als grijze lijnen op het scherm worden weergegeven. Tik op een van de opties om een ​​alternatieve route te selecteren.

De verkeersdrukte wordt met kleuren weergegeven.

Google Maps in de auto gebruiken?

Dan is een telefoonhouder een must

Live verkeer

Op de computer open je de webbrowser en surf je naar Google Maps. Weer zoek je de bestemming, zodat Maps de route tevoorschijn kan halen. Daarna beweeg je de muisaanwijzer over het pictogram Lagen linksonder. Klik op de laag met het label Verkeer. Opnieuw zal Google de wegen inkleuren volgens verkeersdrukte. Je kunt de weergave Live verkeer in- en uitschakelen door op de schakelaar in het onderste deel van het scherm te klikken.

Op de computer kun je de weergave Live verkeer in- en uitschakelen.

Meldingen ontvangen

Het is mogelijk om van Google Maps meldingen te ontvangen wanneer er drukte ontstaat in de buurt van een locatie die je in Maps hebt opgeslagen. Hiervoor tik je rechtsboven op het pictogram van je Google-account. Daarna kies je Instellingen en dan Meldingen. Op de iPhone controleer je of het schuifje bij Plaatsen en evenementen aanstaat. Op een Android-apparaat tik je bij Navigeren / Verkeer bij nabije evenementen op Aan of Alleen in de app.

Wil je verkeersupdates ontvangen over plaatsen die je hebt opgeslagen?

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Een op drie gemeenten staat opladen elektrische auto over stoep toe
© alpegor - stock.adobe.com
Mobiliteit

Een op drie gemeenten staat opladen elektrische auto over stoep toe

In Nederland is elektrisch rijden het voordeligst als je je auto thuis kunt opladen met eigen stroom, bijvoorbeeld van zonnepanelen. Maar dan moet je wel een eigen oprit hebben of van de gemeente toestemming krijgen om een laadkabel over de stoep te leggen. Uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan blijkt dat slechts een op de drie gemeenten dit toestaat.

Je auto voor de deur opladen met je eigen stekker kan op verschillende manieren: met een kabelmat, speciale kabelgoottegels of een laadarm die over de stoep hangt. De laatstgenoemde optie wordt alleen toegestaan in Haarlem en Zuidplas. Kabelgoottegels, waarbij de laadkabel verzonken ligt in de stoep, zijn het populairst - een kwart van de gemeenten experimenteert hiermee of heeft dit in het verleden gedaan. Het gebruik van een kabelmat is de meest toegankelijke oplossing, wat in 27 gemeenten (8 procent) is toegestaan.

Bron: Zonneplan

Vooral in de Randstad, Zeeland en Noord-Brabant zijn gemeenten flexibeler wat betreft het opladen over de stoep. In Drenthe, Groningen en Limburg is dit vrijwel nergens toegestaan, al hebben woningen daar vaker een eigen oprit.

Momenteel beschikt één op de twaalf Nederlandse huishoudens (8 procent) over een eigen laadpaal. Dit percentage is het hoogst in de gemeente Laren, waar bijna een derde van de huizen een laadvoorziening heeft. Ook in Rozendaal, Blaricum, Bloemendaal, Bergen en Oostzaan ligt dit percentage boven de 20 procent. Financiële middelen lijken een grotere rol te spelen bij het aanschaffen van een elektrische auto dan de fysieke ruimte voor een laadpaal.

"Het voordeel van thuis kunnen opladen ten opzichte van de openbare laadpaal is aanzienlijk," licht Zonneplan toe. Bij een gemiddeld jaarkilometrage van 18.200 kilometer en een verbruik van 187 Wattuur per kilometer betaal je aan een openbare laadpaal ongeveer 1530 euro per jaar, uitgaande van een gemiddeld tarief van 45 cent per kWh.

Thuisladen is merkbaar voordeliger. Met een vast of variabel contract komt het gemiddelde tarief momenteel op 28 cent per kWh, wat neerkomt op 952 euro per jaar. EV-rijders met een dynamisch contract betaalden bij Zonneplan de afgelopen twaalf maanden gemiddeld 22 cent per kWh, wat resulteert in een jaarlijkse kostenpost van 748 euro. Bovendien hebben veel thuisladende elektrische rijders zonnepanelen, waardoor ze een groot deel van het jaar gratis kunnen laden.

Kosten

De mogelijkheden voor het opladen van een elektrische auto via de stoep zijn afhankelijk van het beleid van de gemeente waarin je woont. De kosten voor thuisladen variëren tussen de 748 en 952 euro per jaar, afhankelijk van je energiecontract, terwijl opladen aan een openbare laadpaal gemiddeld 1530 euro per jaar kost.

Vraag een offerte aan voor thuisbatterij: