ID.nl logo
Edifier CineSound B7 - Een must voor de filmfanaat
© PXimport
Huis

Edifier CineSound B7 - Een must voor de filmfanaat

Een soundbar kan ideaal zijn voor mensen die proper geluid willen bij hun televisie, maar geen zin hebben in vijf speakers met de bijbehorende kabels. Edifier biedt uitkomst met de CineSound B7, een één meter lange soundbar met bijbehorende 8-inch subwoofer.

Een nadeel van steeds plattere televisies is dat de standaard audio er meestal niet beter op wordt. Eigenlijk best logisch, aangezien er steeds minder ruimte in de televisie is voor een degelijke audioinstallatie. Gelukkig bestaan er meer dan genoeg alternatieven voor het standaard televisiegeluid en dat betekent lang niet altijd een woonkamer vol kabels. De CineSound B7 is zo'n alternatief en hij doet zijn naam eer aan. Lees ook: 9 tips om alles uit Netflix te halen.

Stijlvol zwart zonder poespas

Bij het uitpakken van de CineSound zien we gelijk dat het een product is van Edifier. De soundbar en meegeleverde subwoofer zijn stijlvol ontworpen en hebben een luxe uitstraling. Net als andere vergelijkbare producten is de CineSound volledig zwart, maar doordat de bedieningsknoppen mooi weggewerkt zijn en er weinig tot geen toeters en bellen te vinden zijn vind ik het een bijzonder mooie set.

©PXimport

De CineSound B7 is mat zwart met de merknaam als enige opvallende versiering.

Weinig gedoe en veel aansluitingen

Het aansluiten van de CineSound is makkelijk genoeg. De aansluiting gaat via de soundbar en deze heeft vier ingangen: AUX, RCA, optisch en digitaal coaxiaal. Met deze vier aansluitingen is de B7 geschikt voor vrijwel iedere woonkamer en met de meegeleverde AUX naar RCA, optische en coaxiale kabel is de CineSound gelijk klaar voor actie.

Een voordeel van de subwoofer is dat deze draadloos verbindt met de soundbar. Het enige wat je nodig hebt om de subwoofer te gebruiken is een stopcontact en een dun stokje om het verbind-knopje in te drukken. In mijn geval was dit niet nodig aangezien hij gelijk koppelde na het aanzetten van de soundbar, wat een fijne verrassing was.

Eigen interface en een afstandsbediening

De CineSound B7 heeft een eigen audio-interface, wat betekent dat hij een eigen geluidsregelaar heeft die losstaat van de gekoppelde apparaten. Helaas kun je nergens zien hoe hard de CineSound staat, dus moet je eerst peilen hoe hard de set staat en vervolgens vergelijken met het volume van het apparaat. Persoonlijk los ik dit op door de televisie op de gebruikelijke volume-stand te zetten en vervolgens de CineSound hierop af te stellen. De CineSound kan hard genoeg dat het voor mij geen optie was om hem simpelweg op maximaal volume te zetten, aangezien mijn buren in dat geval al konden meegenieten bij volumestand 2. Meestal zet ik het volume van dit soort apparaten op 'halverwege' en regel de rest met het externe apparaat.

©PXimport

Met de meegeleverde afstandsbediening kun je alles regelen vanuit je luie stoel.

Gelukkig hoef je niet telkens naar de soundbar te lopen als je wil wisselen tussen audiobron of het volume wil aanpassen, je krijgt er namelijk een handige afstandbediening bij. Hoewel deze wat goedkoper aanvoelt dan de rest van de set, doet hij wat het moet doen en is het gebruik niet vervelend. Een belangrijke functie van de afstandsbediening is het regelen van de drie audioprogramma's die de CineSound kent, namelijk 'movie', 'music' en 'news'.

Zoals de naam al zegt wordt het geluid van de B7 hierdoor aangepast voor het desbetreffende doeleinde. Interviews op televisie kunnen moeilijk te volgen zijn als de subwoofer nog staat ingesteld op Call of Duty-modus, dus deze functie is voor de gemiddelde televisiegebruiker wel handig. Helaas is dit niet in te stellen op de soundbar zelf, waardoor de afstandsbediening een stuk waardevoller wordt dat je eigenlijk zou willen. Gelukkig kun je wel tussen audiokanalen wisselen op de soundbar zelf.

Wat een geluid

De CineSound B7 doet precies wat er op de verpakking staat; hij tovert je woonkamer qua geluid om in een bioscoop. 'Gewoon' beeldmateriaal wordt een stuk meeslepender en door het gemak van Bluetooth zet ik bij thuiskomst vaak wat muziek aan dat vervolgens het hele huis vult. Je moet echter wel onthouden dat je na het gebruik van de movie-stand de CineSound weer op music of news zet, aangezien je bij muziek op de movie-stand niet veel meer hoort dan de basgitaar en de basdrum.

Ik moet hier wel aan toevoegen dat de CineSound B7 getest is in een gemiddelde tot kleine woonkamer en het geluid daarom snel ophoopte en teveel werd. Alleen de subwoofer is al 75 watt, wat een beetje veel kan zijn voor een knusse woonkamer. Het is misschien niet raar dat de CineSound al snel overdonderend is als je er nog geen drie meter bij vandaan zit.

©PXimport

Hoewel de subwoofer veel diepte aan het geluid toevoegt en prachtig is vormgegeven, is het voor de kleinere woonkamer soms teveel van het goede.

Gelukkig heeft de subwoofer een draaiknop waarmee je hem kunt instellen van helemaal uit naar veel te hard. Hoewel de bas in movie-stand soms te aanwezig is als de subwoofer op gemiddeld staat, kun je hem makkelijk instellen. Bij het kijken van een film zette ik de CineSound simpelweg op movie-stand en draaide ik de subwoofer zo'n 10 procent terug. Hierdoor had ik het bioscoop-geluid wat we stiekem allemaal willen zonder dat m'n buren konden meegenieten als er een auto ontplofte.

De CineSound B7 heeft niet alleen genoeg bas, de hoge tonen zijn ook meer dan prima. Sterker nog, ik heb de B7 ook getest zonder subwoofer (waardoor het een B3 wordt) en alleen de soundbar zelf was al meer dan genoeg voor heldere hogere tonen en verrassend veel bas voor een 'kale' soundbar. Natuurlijk heb ik daarna de subwoofer weer aangesloten, aangezien die vooral bij games en films een geweldige toevoeging is.

Conclusie

Als je luistert naar de gemiddelde televisie heb je al vrij snel een geluidssetje te pakken wat beter klinkt dan het originele geluid. Als je echter iets meer geluid in huis wil halen en dit ook nog in een mooi jasje wilt hebben, is de Edifier CineSound B7 zeker geen verkeerde keus. Naast meer dan genoeg aansluitmogelijkheden is de Bluetooth-functie een handige toevoeging voor als je wat muziek wil afspelen. De B7 heeft meer dan genoeg kracht in huis voor de meeste woonkamers en door de vormgeving is het geen straf om ernaar te kijken. Voor de fervente shooter-speler en actiefilm-kijker is het een geweldige set door de hoeveelheid geluid en aanwezigheid van de bas. Met een prijskaartje van ongeveer 350 euro is de B7 niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste soundbar. Mocht je op zoek zijn naar een goedkopere oplossing, dan is de variant zonder subwoofer ook een overweging waard. Vooral de gewone televisiekijker zal genoeg hebben aan de Edifier CineSound B3, aangezien de subwoofer vooral het verschil maakt tijdens actiefilms- en games.

Uitstekend
Conclusie

Edifier CineSound B7 -------------------- **Prijs:** Vanaf €350,- **Frequency Response:** 48Hz-20kHz (±6dB) **Signaal-ruisverhouding:** ≧85dBA **Drivers (Bas):** 700mm **Drivers (Treble):** 19mm **Drivers (Subwoofer):** 210mm **Gevoeligheid Input Line in:** 700±50mV **Gevoeligheid Input AUX:** 550±50mV **Gevoeligheid Input OPT,COA:** 400mFFs±50mFFs **Total Output:** RMS 16Wx2(Treble)+19Wx2(Mid-range en bas 75W) **Website:** [Edifier CineSound B7](http://www.edifier.com/int/en/speakers/b7)

Plus- en minpunten
  • Design
  • Geluid & volume
  • Audiointerface
  • Aansluitingen
  • Teveel bas
  • Audiostanden op afstandsbediening
▼ Volgende artikel
Spreek en luister: ChatGPT als gesprekspartner
© Limitless Visions - stock.adobe.com
Huis

Spreek en luister: ChatGPT als gesprekspartner

ChatGPT kan steeds meer en luistert tegenwoordig ook naar de prompts (opdrachten) die een gebruiker inspreekt. Bovendien leest de chatbot zelfs de uitgebreide antwoorden voor. Hardop voorlezen werkt zelfs met negen natuurlijk klinkende stemmen.

In drie stappen laten we de spreek- en luisterfunctie van ChatGPT zien:

  • Spreek prompts in door op de microfoonknop te tikken
  • Laat ChatGPT de antwoorden voorlezen
  • Kies uit negen verschillende stemmen

Typen te veel gedoe? Lees dan zeker ook: Geen toetsenbord meer nodig: laat je stem het werk doen

Opdrachten inspreken

OpenAI heeft de spraakfunctie voor ChatGPT voor iedereen beschikbaar gemaakt. In het begin was deze functie uitsluitend bedoeld voor wie een Plus- of Enterprise-abonnement had. Natuurlijk moet je via de instellingen van je mobieltje toestemming geven aan ChatGPT voor het gebruik van de microfoon. Als dat is geregeld, open je de app en tik je onderaan op de microfoonknop. Een animatie reageert op je stem en als je klaar bent met praten, tik je op het vinkje in de zwarte cirkel. De app zal wat je gezegd hebt razendsnel weergeven. Ben je tevreden over de formulering, dan tik je op het pijltje. ChatGPT genereert meteen het antwoord en onderaan verschijnt opnieuw de microfoonknop om de volgende opdracht in te spreken.

Een animatie reageert op je stem.

Antwoorden beluisteren

Vervolgens druk je in de mobiele versie lang op de tekst die de chatbot heeft gegenereerd, zodat er een aantal functies verschijnt. Daar kies je de opdracht Voorlezen. Na enkele seconden hoor je een stem die het antwoord voorleest.

Bovenaan zie je een klein gedeelte waarin je het voorlezen kunt pauzeren en met twee knoppen kun je de tekst vijftien seconden terugspoelen en vooruitspoelen.

In de desktop-versie van ChatGPT zie je onder het antwoord het pictogram van een luidspreker. Daar moet je op klikken om de stem van ChatGPT te horen. Klik dus niet met rechts op de tekst om in het contextueel menu de opdracht Spraak te selecteren. Daarmee start je de voorleesfunctie van de browser en die is niet zo goed.

Boven de tekst kun je het voorlezen pauzeren.

Over voorlezen gesproken ...

Kinderen vinden het heerlijk!

Kies een andere stem

Zowel in de mobiele versie als in de desktopversie heb je de keuze uit negen stemmen. In de Android- en iOS-versie moet je naar het beginscherm gaan van de app, waar je onderaan je gebruikersnaam ziet staan. Tik op de drie puntjes en selecteer Spraak. Je krijgt de stem te horen; ze klinken natuurlijk. Sol is ‘gevat en ontspannen’ en van Ember zegt de app dat hij ‘vol vertrouwen en optimistisch’ klinkt. Maak je keuze door op Gereed te tikken.

In de desktop-versie klik je rechtsboven op de profielknop om de Instellingen te openen. Ook daar kun je dan een van de negen stemmen selecteren.

Van iedere stem lees je de vermeende eigenschappen.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs
© Tim Allen
Huis

Waar voor je geld: 5 alles-in-één laserprinters voor een mooie prijs

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Een all-in-one-printer is een handig apparaat voor het scannen, kopiëren en printen van documenten en foto's. De allerbeste afdrukkwaliteit krijg je met een laserprinter. Wij vonden vijf betaalbare modellen voor je.

Een laserprinter maakt gebruik van toner in plaats van inkt om afdrukken te produceren. Toner is een fijn poeder dat met hoge temperaturen op het papier wordt gesmolten. Dit proces zorgt ervoor dat je met grote toners kunt printen, wat betekent dat je langere tijd kunt blijven afdrukken zonder de toner te hoeven vervangen. Laserprinters zijn vaak snel en efficiënt, waardoor ze uitstekend zijn voor gebruik op kantoor. Maar ook als je thuis veel print, bijvoorbeeld als zzp'er, kan een laserprinter uitkomst bieden.

HP Color Laser 179fnw

De HP Color Laser MFP 179fnw is een van de kleinste kleurenlaserprinters in zijn klasse en is daardoor ideaal voor thuisgebruik en plekken waar niet veel plek voor een printer is. Met functies zoals printen, scannen, kopiëren en zelfs nog faxen biedt deze 4-in-1 printer een hoop veelzijdigheid. De afdruksnelheid bedraagt tot 18 pagina's per minuut in zwart-wit en 4 ppm in kleur, met een resolutie van 600 x 600 dpi.

Dankzij de automatische documentinvoer (ADF) voor 40 pagina's en wifi-verbinding is deze printer gebruiksvriendelijk en multi-inzetbaar. Hoewel de afdruksnelheid lager ligt dan bij sommige concurrenten, is zijn compacte formaat juist een pluspunt.

Brother DCP 1610W

De Brother DCP-1610W is een compacte zwart-wit laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van 20 pagina's per minuut en een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij haarscherpe resultaten. Dankzij wifi-connectiviteit kunnen meerdere gebruikers eenvoudig draadloos printen.

De papierlade biedt plaats aan 150 vellen en het apparaat is voorzien van anti-jam-technologie om papierstoringen tot een minimum te beperken. In vergelijking met de HP Color Laser MFP 179fnw biedt deze printer geen kleurafdrukken, maar hij is wel een stuk sneller met zijn afdrukken.

HP Laserjet Pro 2Z622

De HP LaserJet Pro 2Z622 is geschikt voor onder meer kantooromgevingen. Met afdruksnelheden tot 42 pagina's per minuut en functies zoals dubbelzijdig printen, scannen, kopiëren en faxen is dit een lekker veelzijdige 4-in-1-laserprinter. Het apparaat ondersteunt zowel bekabelde als draadloze netwerken en biedt geavanceerde beveiligingsfuncties.

Canon i-SENSYS MF272wd

De Canon i-SENSYS MF272dw is een monochrome laserprinter en drukt af met en snelheid van 29 pagina's per minuut. Met een resolutie van 2400 x 600 dpi levert hij snelle en scherpe resultaten. Dankzij automatische dubbelzijdige afdrukken, wifi- en ethernetverbinding is hij veelzijdig inzetbaar.

In vergelijking met de Brother DCP-1610W levert deze Canon i-SENSYS MF272dw snellere prestaties en meer connectiviteitsopties, hoewel hij geen kleurendruk ondersteunt; dan moet je toch echt bij de HP Color Laser MFP 179fnw zijn.

Xerox B225 A4

De Xerox B225 is een zwart-wit all-in-one-laserprinter die printen, kopiëren en scannen combineert. Met een afdruksnelheid van maar liefst 34 pagina's per minuut en een eerste afdruktijd van slechts 6,4 seconden is hij goed in te zetten als je veel en vaak print. De printer beschikt over automatische dubbelzijdige afdrukken, een papierlade voor 250 vellen en kan via wifi of een vaste netwerkverbinding met je thuisnetwerk worden verbonden.