ID.nl logo
Review One2track Up & Neo: Betrouwbare kinderhorloges met gps
© Maikel Dijkhuizen | ID.nl
Gezond leven

Review One2track Up & Neo: Betrouwbare kinderhorloges met gps

Wie tijdens een mooie dag een rondje door de buurt loopt, ziet hoogstwaarschijnlijk verschillende kinderen met telefoonhorloges. Deze apparaatjes zijn namelijk erg in trek. Begrijpelijk, want ouders kunnen hun kroost daarmee op elk moment bereiken én traceren. Met name het Nederlandse merk One2track gooit in deze productgroep hoge ogen. We voelden met de Up en Neo twee modellen stevig aan de tand.

Fantastisch
Conclusie

Wie de behoorlijke adviesprijs van 109,95 euro voor lief neemt, haalt met de One2track Up of Neo een betrouwbaar kinderhorloge in huis. Dankzij duidelijke instructies koppel je als ouder het telefoonhorloge binnen een mum van tijd aan een app op je smartphone. Deze One2track-app is erg uitgebreid. Zo traceer je onder meer eenvoudig de locatie en neem je rechtstreeks contact op. De communicatie-opties en gps-locatiebepaling werken goed. Overige pluspunten zijn de waterbestendige behuizing, de extra horlogefuncties voor kinderen en het heldere gebruiksoverzicht met alle kosten. Een verbeterpunt is het krasgevoelige aanraakscherm.

Plus- en minpunten
  • Eenvoudig te bedienen voor jonge kinderen
  • Waterbestendige behuizing
  • Gebruiksvriendelijke configuratie
  • Duidelijk overzicht van prepaidkosten
  • Zeer overzichtelijke One2track-app
  • Handige ouderlijk toezicht-functies
  • Leuke extra opties voor kinderen
  • Gebruik van KPN-netwerk
  • Krasgevoelig scherm
  • SOS-functie soms per ongeluk geactiveerd
  • Geen foto van contactpersonen op horloge
  • Andere beltoon instellen niet mogelijk
  • Ondersteunt geen simkaart van andere providers

Zeker voor jonge kinderen is een telefoonhorloge handiger dan een smartphone. De kans op verlies is tenslotte een stuk kleiner. Bovendien bestaan er modellen met een gebruiksvriendelijke bediening, zodat ook jonge gezinsleden ermee uit de voeten kunnen. One2track stuurde de Up (tweemaal) en Neo naar de redactie. Die werden gedurende een maand intensief op de camping gebruikt door kinderen van vijf, negen en tien jaar. Beide producten hebben een adviesprijs van 109,95 euro.

Waarom een telefoonhorloge met gps kopen?

Er zijn nogal wat situaties denkbaar wanneer een telefoonhorloge goed van pas komt. Als je bijvoorbeeld wilt weten waar je kind uithangt, bekijk je met een app op jouw smartphone de actuele locatie. Is het tijd om te eten of naar bed te gaan, dan bel je even op of stuur je een (spraak)bericht. Dat scheelt weer een ellenlange zoektocht. Bovendien is het een geruststellende gedachte dat je gezinsleden altijd en overal kunt bereiken. Een kind kan overigens met het horloge zelf ook contact opnemen, namelijk via een telefoonoproep, spraakbericht of videogesprek.

Inhoud productdoos

One2track levert zijn producten erg netjes af. Elk telefoonhorloge is zorgvuldig verpakt en direct klaar voor gebruik. Naast het kindvriendelijke uurwerk zijn er een oplaadkabel en voedingsadapter bijgesloten. Verder bevat de verpakking een kleine kruiskopschroevendraaier voor het plaatsen van de simkaart. Overigens heb je dit gereedschap in eerste instantie helemaal niet nodig. Er zit namelijk al een 4G-simkaart van One2Mobile in de behuizing. De horloges hebben dus een eigen telefoonnummer. In de productdoos zitten verder nog een reserveschroefje en een korte Nederlandstalige handleiding.

©Maikel Dijkhuizen | ID.nl

In tegenstelling tot veel andere telefoonhorloges is er al een simkaart (met prepaidtegoed)  inbegrepen.

Degelijke behuizing in diverse kleuren

De Up en Neo hebben een degelijke behuizing zonder overbodige franje. Kinderen hebben hierbij keuze tussen verschillende opvallende kleuren, waaronder groen, blauw en roze. Het siliconen bandje is geschikt voor een minimale polsmaat van tien centimeter. Dit telefoonhorloge blijft bij jonge kinderen tijdens actieve bezigheden prima op zijn plek zitten. Een potje voetbal of ritje met de kabelbaan zijn geen enkel probleem. De horlogekast van de Neo is met 51 × 42 × 16 millimeter iets forser dan die van de Up. Laatstgenoemde meet namelijk 48 × 31 × 14 millimeter. De fabrikant richt zich met deze producten op kinderen vanaf respectievelijk zeven en vijf jaar.

Beide kinderhorloges voldoen aan de IP67-norm. Ze zijn dus in principe waterdicht, maar de fabrikant adviseert om alsnog voorzichtig te zijn. Regen of wat spetters bij het handen wassen veroorzaken geen probleem, maar kinderen kunnen er beter niet mee gaan zwemmen. Op het aanraakscherm zit een plastic laagje dat als bescherming dient. Jammer genoeg is deze permante screenprotector wel gevoelig voor krassen.

De zijkant van de behuizing heeft een menuknop. Daarmee kunnen kinderen het display activeren. Bij langer indrukken van de menuknop ontvangen ouders op hun smartphone een SOS-waarschuwing. Jammer genoeg gebeurt het nogal eens dat kinderen daar per ongeluk op drukken, omdat ze tijdens het spelen hun pols buigen. Je ontvangt dan ten onrechte een SOS-melding.

In de Up zit een batterij met een opgegeven accuduur van zestig uur, terwijl de grotere Neo volgens de producent op een enkele batterijlading zelfs 84 uur zou meegaan. Ga in de praktijk uit van ongeveer een dag. Vanwege de aanwezigheid van diverse extra functies (hierover later meer) activeren veel kinderen namelijk regelmatig het display. Na een dag buitenspelen met diverse contactmomenten is het apparaat weer toe aan een verse oplaadbeurt.

©Maikel Dijkhuizen | ID.nl

Vanwege intensief gebruik door kinderen zijn er op het scherm wel wat krasjes zichtbaar.

Ouderlijk toezicht met One2track-app

Dit gebruiksvriendelijke telefoonhorloge heb je in de regel binnen een kwartier aan de praat. De papieren handleiding verwijst voor de configuratie naar de One2track-app (Android/iOS). Na het aanmaken van een ouderaccount film je met de smartphonecamera de barcode op de achterzijde van het horloge. Het polsapparaat is nu aan jouw account gekoppeld. Je hoeft nu alleen nog maar een kindprofiel te creëren en de aanwezige simkaart te registreren.

Een prettige gedachte is dat je in de app maximaal tien telefoonnummers van ouders en andere toezichthouders toevoegt. Dit zijn dus de enige personen die kinderen vanaf hun telefoonhorloge kunnen bereiken. Vanuit het hoofdmenu start je rechtstreeks een (video)gesprek) of verstuur je een (spraak)bericht. Stel verder een nummer voor de SOS-functie in en kies desgewenst één of meerdere alarmtijden. Bovendien vraag je ook eenvoudig een overzicht met bezochte locaties op. Je kunt zelfs een pushnoticatie ontvangen zodra jouw kind de veilige zone verlaat. Kortom, op het gebied van ouderlijk toezicht biedt de app heel wat mogelijkheden.

Gebruiken meerdere kinderen een horloge, dan bekijk je van elk gezinslid de geografische locatie. Er verschijnen op een plattegrond namelijk blauwe markeerpunten met namen. Tik op een naam voor extra details. Je ziet dan een nabijgelegen adres en het huidige batterijniveau. Met de standaard instellingen verversen de Up en Neo elke tien minuten de gps-positie. Dat kun je eventueel wijzigen naar vijf of zestig minuten. In dat laatste geval houdt de accu het langer vol. Je tikt in het hoofdmenu op de blauwe knop om in één keer de recentste locaties van alle toestellen op te halen.

Zie in de Nederlandstalige One2track-app waar jouw kinderen zijn en bel ze zo nodig op.

Bediening door kinderen

Kinderen kunnen verrassend snel met de geteste telefoonhorloges overweg. Zelfs een jonge knaap van amper vijf jaar weet prima hoe de Up werkt. Het goed doordachte horlogemenu is dan ook ontworpen voor een jonge doelgroep. Druk aan de zijkant op de knop en veeg naar links om door de items te bladeren. Alle onderdelen bevatten duidelijke pictogrammen, zodat kinderen de juiste keuze kunnen maken. Bij een tik op Telefoonboek toont het scherm helaas geen foto’s van contactpersonen. Er verschijnen alleen namen. Als kinderen nog niet kunnen lezen, is het wellicht lastiger om de juiste persoon te bellen.

©Maikel Dijkhuizen | ID.nl

Voor jonge kinderen vanaf vijf jaar is de One2track Up uitermate geschikt.

Extra functies telefoonhorloge

Behalve nuttige functies telt het horlogemenu ook een aantal leuke toepassingen. Zo hebben de Up en Neo camera’s met een resolutie van respectievelijk twee en drie megapixel. Naast videobellen kunnen jonge gebruikers daarmee foto’s maken. Verder zijn er een klok, stopwatch, rekenmachine en stappenteller geïntegreerd. De Neo toont op verzoek ook nog een weersvoorspelling voor de komende vijf dagen. De horloges hebben weliswaar een instellingenmenu, maar dat heeft weinig om het lijf. Je kunt bijvoorbeeld geen andere beltoon kiezen. Wel passen kinderen naar eigen wens de wijzerplaat, het volumeniveau en de helderheid aan.

©Maikel Dijkhuizen | ID.nl

De One2track Neo toont een weersverwachting voor de komende dagen.

Betaalbare tarieven voor bellen en internet

Op de meegeleverde prepaidkaart staat 1,50 euro starterstegoed. De kosten vallen gelukkig mee. Bellen vanaf het horloge kost 0,0036 per seconde. Voor mobiel internet rekent One2Mobile vier cent per MB. Deze tarieven gelden voor vrijwel heel Europa. Tot slot betaal je ook nog elke maand 1,25 euro gebruikskosten. De vermelde tarieven gelden voor 2023. One2Mobile gebruikt in Nederland het KPN-netwerk.

Is het prepaidtegoed op? Geen probleem, want via de One2track-app op de smartphone kunnen ouders vlot opwaarderen. Betaal bijvoorbeeld via iDeal, PayPal of een creditcard. Fijn is dat je in de app een duidelijk betaaloverzicht kunt opvragen. Zo houd je de telefoon- en datakosten nauwlettend in de gaten. Bang voor hoge kosten? Er is als alternatief ook een zogeheten Unlimited-abonnement beschikbaar. Dat kost 9,95 euro per maand. Nuttig om te weten is dat je uitsluitend een simkaart van One2Mobile kunt gebruiken. Het heeft dus geen zin om een exemplaar van een andere telecomprovider te plaatsen.

Beheer vanaf de One2track-app op je smartphone eenvoudig het prepaidtegoed.

Conclusie: One2track Up/Neo kopen?

Wie de behoorlijke adviesprijs van 109,95 euro voor lief neemt, haalt met de One2track Up of Neo een betrouwbaar kinderhorloge in huis. Dankzij duidelijke instructies koppel je als ouder het telefoonhorloge binnen een mum van tijd aan een app op je smartphone. Deze One2track-app is erg uitgebreid. Zo traceer je onder meer eenvoudig de locatie en neem je rechtstreeks contact op. De communicatie-opties en gps-locatiebepaling werken goed. Overige pluspunten zijn de waterbestendige behuizing, de extra horlogefuncties voor kinderen en het heldere gebruiksoverzicht met alle kosten. Een verbeterpunt is het krasgevoelige aanraakscherm.

▼ Volgende artikel
6 handige tips voor het gebruik van je staafmixer
© luismolinero
Huis

6 handige tips voor het gebruik van je staafmixer

Als je alles uit je staafmixer wilt halen, moet je wel weten hoe je ermee om moet gaan. Met deze tips krijg je niet alleen de beste (lees: lekkerste) resultaten, maar gaat je staafmixer ook langer mee. Win-win! 

In het kort: Een staafmixer is in principe een heel simpel apparaat. Je zet hem aan en hij pureert de boel voor je. Maar let op: een staafmixer kan overbelast raken en sneller stukgaan als je hem niet op de juiste manier gebruikt. Ook kunnen je gerechten er minder lekker op worden. Wil je weten hoe je je staafmixer optimaal benut? Lees dan de tips in dit artikel.

Lees ook: Dit kun je allemaal (nog meer) met een staafmixer

Tip 1: Ingrediënten voorsnijden

Hoewel staafmixers erg krachtig kunnen zijn, hebben ze ook relatief kleine mesjes. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een blender kan het voor een staafmixer daarom lastig zijn om grote stukken goed en gelijkmatig te verpulveren. Je kunt je staafmixer dus een handje helpen door je ingrediënten van tevoren in kleinere stukken te snijden. Hiermee verklein je de kans op klonten of stukjes in je soep of saus én raken de messen minder snel overbelast. 

Tip 2: Let op het vermogen

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met het vermogen van je staafmixer, want dat bepaalt welke ingrediënten het apparaat kan pureren. Het pureren van harde ingrediënten zoals noten of ongekookte groenten met een staafmixer met een laag vermogen gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Of het lukt wel, maar met een overbelaste motor tot gevolg. Voor harde ingrediënten is vaak een vermogen van minstens 600 watt nodig. Wil je vaak en veel gaan pureren, kies dan voor een vermogen van minstens 1000 watt. Maar let ook op het toerental, oftewel het aantal rotaties per minuut (RPM). Een staafmixer kan namelijk een laag vermogen hebben, maar wél een toerental van minstens 10.000 RPM. Dan is hij alsnog krachtig genoeg om harde ingrediënten te pureren. 

©Khaletski Siarhei | goffkein.pro

Tip 3: Niet te lang pureren

Lang achter elkaar pureren is funest voor de messen en de motor van een staafmixer. Beter is om in pulsen te pureren, waarbij je de motor tussen het pureren door steeds een paar seconden laat rusten. Vooral bij dikkere mengsels, zoals notenpasta, smoothies en dikke soepen, is dit belangrijk. Het is afhankelijk van het vermogen van een staafmixer hoe lang hij achter elkaar kan pureren. Vaak staat dit aangegeven bij de specificaties. Heb je geen idee? Pureer zachte ingrediënten dan niet langer dan 1,5 minuut en harde ingrediënten niet langer dan 45 seconden. Maakt je staafmixer een raar geluid of wordt hij erg warm, stop dan meteen met pureren. Dit zijn signalen dat het apparaat overbelast is. 

Tip 4: De juiste snelheid

De meeste staafmixers hebben meerdere snelheidsstanden en dat is niet zonder reden. Zo heb je voor het fijn pureren van dikkere mengsels en harde ingrediënten vaak een hogere snelheid nodig dan voor lichte bereidingen. En de turbostand kan handig zijn om harde ingrediënten kort maar krachtig te verpulveren of om een extra gladde soep te maken. Soms wil je een combi van snelheden gebruiken. Je begint bijvoorbeeld met een lage snelheid om spatten in de keuken te voorkomen en bouwt vervolgens geleidelijk op naar een hogere snelheid voor een glad resultaat. 

Tip 5: Ronddraaiende beweging

Beweeg je je staafmixer tijdens het pureren altijd gewoon op en neer? Op zich niks mis mee, want pureren doet het apparaat toch wel. Maar wil je zeker weten dat je geen plekken overslaat, maak dan tijdens het op en neer gaan óók een cirkelvormige beweging. Want op een mayonaise met klontjes zit natuurlijk niemand te wachten. 

©VI Studio

Tip 6: Schoonmaken

Een staafmixer neemt je veel werk uit handen, maar daar moet je wel iets voor terugdoen. Een staafmixer die niet goed schoongemaakt wordt, zal sneller vastlopen door aangekoekte etensresten. De motor moet dan tijdens het pureren harder werken en zal waarschijnlijk sneller overbelast raken. Daarnaast is een vieze staafmixer natuurlijk niet zo hygiënisch. Wil je geen bacteriën en nare geurtjes in je verse soep, maak je staafmixer dan na elk gebruik goed schoon. Dat kost je nauwelijks moeite: laat het apparaat even draaien in een maatbeker met warm water en wat afwasmiddel of doe hem, als dat kan, in de vaatwasser.

Nog meer doen met je staafmixer?

De beste accessoires, van gardes tot hakmolens

▼ Volgende artikel
Sony in 2025: nieuwe soundbars en tv's, maar minder vaak updates
Huis

Sony in 2025: nieuwe soundbars en tv's, maar minder vaak updates

Tijdens het persevent van Sony op het Europese hoofdkwartier in Weybrigde in het Verenigd Koninkrijk werden de nieuwe soundbars en tv's van 2025 aangekondigd. Het bedrijf zegt het misschien niet met zoveel woorden, maar de boodschap is duidelijk: minder frequente updates van alle modellen, en miniled blijft de technologie voor het topmodel.

 De 2023 A95L qd-oled-tv heeft twee jaar in het aanbod gestaan, ondanks het feit dat er vorig jaar wel degelijk een nieuw paneel beschikbaar was. In 2025 krijgt het model wel een update. De Bravia 8 II - te lezen als Bravia 8 Mark 2 - zal uitgerust zijn met het nieuwste (3e generatie) qd-oled-paneel van Samsung Display. Sony claimt dat dit paneel een 25% hogere piekhelderheid zal leveren ten opzichte van de A95L. Als we kijken naar wat Samsung Display (de panelfabrikant) claimde op CES, dan kan dit paneel tot 4.000 nits piekhelderheid leveren. We vermoeden dat Sony daar onder zal blijven, het merk is over het algemeen wat voorzichtiger en pusht zijn oled-panelen niet tot het uiterste op het gebied van piekhelderheid. Opmerkelijk genoeg vermeldde Sony expliciet dat de Bravia 8 II goedkoper zal zijn dan de A95L, maar concrete prijzen zijn er nog niet. De Bravia 8 II zal beschikbaar zijn in 55 en 65 inch.

©Eric Beeckmans | ID.nl

De Bravia 5 en Bravia 3

Verder naar onder in de line-up worden de Bravia 5 en Bravia 3 aangekondigd, ze vervangen respectievelijk de X90L en de X75WL. De Bravia 5 wordt uitgerust met de XR-processor (ook te vinden op de hogere modellen) en een XR Backlight Master Drive, een miniled-achtergrondverlichting die zes keer meer zones zal gebruiken dan de X90L. Hij zal beschikbaar zijn in 55, 65, 75,85, en 98 inch. De Bravia 3 is een instap 4K-model met direct led-achtergrondverlichting en de X1-processor. Dit model zal beschikbaar zijn in 43, 50, 55, 65, 75, en 85 inch. Beide modellen ondersteunen Dolby Vision en Dolby Atmos.

Demo's van nieuwe modellen

Sony toonde een aantal demonstraties van de nieuwe modellen, in vergelijking met een aantal concurrenten (dat waren uiteraard 2024-modellen). De Bravia 8 II stond opgesteld naast de voorganger de A95L, een Sony referentie studiomonitor, en een LG G4 en Samsung S95D. Zowel in Vivid Mode als de Filmmaker Mode (of vergelijkbaar want Sony gebruikt geen Filmmaker Mode) liet de Bravia 8 II een sterke indruk na. Zijn beelden leunen erg dicht tegen de studioreferentie aan. Kleuren in zeer heldere accenten zijn beter, en donkere gradaties worden nauwkeuriger weergegeven.

De Bravia 5 stond opgesteld naast een X85L (wat overigens een ietwat vreemde vergelijking is, want het toestel vervangt de X90L) en een Samsung QN85D. De XR Backlight Master Drive geeft de Sony flink wat extra helderheid en een duidelijke verbetering in contrast. Sony toonde ook een nieuwe techniek voor ruisonderdrukking bij oude bronnen (SD-content zoals Friends). Dat presteerde in sommige gevallen goed, maar liet in andere gevallen meer ruis zien. Mogelijk verfijnt Sony dit nog voordat het model op de markt komt. Het feit dat de testen in Vivid beeldmode gedaan werden, maakt de vergelijking ook moeilijk, vermits fabrikanten daar vaak veel vrijheid nemen.

Audioverwerking, beeldverwerking en Studio Calibrated

Op het gebied van beeldverwerking liet Sony dit keer geen belangrijke nieuwigheden zien. Ons oordeel over het nieuwe ruisonderdrukkingsalgoritme dat tijdens de Bravia 5 demo getoond werd, laten we nog even achterwege totdat we het zelf kunnen testen. De Bravia 3 heeft een nieuw algoritme voor beeldkwaliteit, maar dat werd alleen in Vivid-mode getoond en dat is een test waaruit weinig op te maken valt.  

©Eric Beeckmans | ID.nl

Sony benadrukte verder nog de aanwezigheid van Voice Zoom 3 op de Bravia 8 II en Bravia 5. Daarmee kan de processor nauwkeurig stem of dialogen isoleren van de rest van de audio. Zo kun je die selectief versterken (voor film kijken ’s avonds) of verzwakken (om de commentator bij sport wat stiller te maken).

De tagline van Sony, ‘Cinema is coming home', wil de fabrikant garanderen met een aantal Studio Calibrated beeldmodes: Netflix Adaptive Calibrated Mode, Prime Video Calibrated Mode en Sony Pictures Core Calibrated Mode. Die modi zijn specifiek in samenwerking met de respectievelijke streamingdienst opgezet. Voor alle andere content is er de ‘Professional’-beeldmode.

Tweejaarlijkse cyclus en miniled als toptechnologie

Net als vorig jaar heeft Sony alleen een deel van line-up vernieuwd. Dat is een aanpak die we toejuichen, want het maakt de verbeteringen die een nieuw model krijgt veel duidelijker. Sony kan daar eventueel nog wel van afwijken, bijvoorbeeld als een model het slecht doet in de markt. Maar we hopen dat dit voorbeeld navolging krijgt.

De 2024 Bravia 9 - een miniled-model - geldt nog steeds als het topmodel, ondanks de vernieuwde Bravia 8 II QD-OLED. Sterker nog, Sony kondigde voor volgend jaar een RGB-miniled technologie aan die duidelijk voorbestemd is om het nieuwe topmodel te worden.

Wat is een rgb-miniled achtergrondverlichting?

De achtergrondverlichting is het onderdeel van een lcd-tv dat licht produceert. Dat kunnen witte leds zijn, maar een moderne premium lcd-tv gebruikt doorgaans talloze minileds die blauw licht produceren, dat via een quantum dot-folie wordt omgezet naar wit licht. De leds worden onderverdeeld in zones die de processor individueel kan aansturen om het contrast te verbeteren. In donkere zones dimt hij het licht, in heldere zones kan hij de leds sterker aansturen. Om kleur te produceren wordt elke pixel met behulp van een kleurfilter opgedeeld in een rode, groene en blauwe subpixel.

©Sony

RGB-miniled technologie vervangt dit systeem door trio's van rode, groene en blauwe minileds te gebruiken die samen wit licht creëren, waardoor de quantum dot-laag overbodig wordt. Omdat er nog steeds veel minder leds dan pixels zijn, blijft het kleurenfilter nodig om per pixel de juiste kleuren te creëren. Net zoals bij een huidige miniled-tv worden de leds onderverdeeld in zones om het contrast te verbeteren.

©Sony

Maar deze technologie kan nog een stapje verder gaan. Als de processor detecteert dat er in een bepaalde zone enkel groen licht nodig, dan kan hij de rode en blauwe leds uitschakelen. Dat is alvast veel efficiënter dan het overbodige licht weg te filteren.

Wachten tot 2026 voor nog rijkere, helderdere kleuren

Sony claimt dat dit soort achtergrondverlichting een piekhelderheid van 4.000 nits en kleurbereik van 99 % P3 kan bereiken en 90% Rec.2020. Dat is een flinke upgrade ten opzichte van de beste tv’s die momenteel wel 4000 nits halen, maar eerder 95% P3 en 75% Rec.2020 leveren. Concreet kan een rgb-miniled veel helderdere kleuren tonen, die toch erg intens zijn.

©Sony

Daarnaast zijn ook meer nauwkeurige kleurgradaties mogelijk, en dat zowel in heel donkere als heel heldere tinten. Een aangezien meer en meer filmmakers vaak erg donkere scènes gebruiken, zou dat een welkome verbetering zijn. De technologie heeft nog twee extra voordelen. Ze is schaalbaar naar grote tv-maten. En een rgb-miniled tv zou ook een betere kijkhoek hebben, al liet Sony niet weten hoe dat gerealiseerd wordt. Sony zal een eerste model vermoedelijk in 2026 lanceren.

Ook bij audio een beperkt aantal nieuwe modellen

Net als bij de televisies worden ook de audioproducten niet meer elk jaar vernieuwd zo blijkt. Vorig jaar kreeg de top van het aanbod een make-over, dit jaar is de onderste helft aan de beurt. De Bravia Theatre Bar 6 is een 3.1.2 soundbar met subwoofer. De Bravia Theatre System 6 is een 5.1 soundbar met bijgeleverde surroundluidsprekers en subwoofer. Beide ondersteunen Dolby Atmos, DTS:X, Voice Zoom 3. We kregen een korte demo van de vernieuwde Bravia Bar 6, die een duidelijk vollere en stevigere klank produceerde dan de voorganger.

©Eric Beeckmans | ID.nl

Daarnaast zijn er ook twee optionele accessoires. De Bravia Theatre Rear 8 bestaat uit één paar draadloze surroundluidsprekers die je kunt gebruiken om de Bar 6 uit te breiden. De Bravia Theatre Sub 7 is een compacte draadloze subwoofer van 100W.

Bekijk andere Sony-tv's op Kieskeurig.nl: