Review: Kinesis Freestyle 2

© CIDimport

Review: Kinesis Freestyle 2

Geplaatst: 26 maart 2016 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:18

Redactie

Als u veel typt of snel last hebt van klachten bij het gebruik van een toetsenbord is een ergonomisch exemplaar het overwegen zeker waard. De Kinesis Freestyle 2 is zo’n bord en bestaat uit twee delen.

Dat het toetsenbord uit twee delen bestaat, it is gedaan om – vergeleken met een traditioneel toetsenbord – de onderarmen en polsen zo min mogelijk te belasten. De afstand tussen de twee delen kan naar wens ingesteld worden, evenals de hoek waaronder de twee delen staan ten opzichte van elkaar. Het is mogelijk om de delen aan elkaar te bevestigen met een koppelstuk, maar u kunt het geheel ook helemaal uit elkaar halen – met uitzondering van een kabeltje voor de stroomvoorziening. Er is ook nog een uitbreiding te koop voor dit toetsenbord, waarmee u polssteunen kunt toevoegen en beide delen in het midden wat hoger kunt plaatsen, voor een nog ergonomischer werkhouding.

In gebruik

De nadruk bij dit toetsenbord ligt uiteraard op het ergonomische aspect. Verder is er weinig spannends te melden als het gaat om de gebruikte materialen. Het bordje typt prima, al zijn de aanslagen wat aan de zachte kant. Een numeriek gedeelte is niet aanwezig, maar kan wel gecreëerd worden. Met een druk op de Fn-knop kunt u een deel van de rechterkant omtoveren tot een numeriek gedeelte. U hoeft de Fn-knop overigens niet ingedrukt te houden. De toetsen die secundaire functies hebben, blijven deze registreren tot u nogmaals op de Fn-knop drukt. Verder zijn er her en der extra toetsen aangebracht. Links waar ook de Fn-knop zit, zien we ook toetsen zitten voor knippen, kopiëren en plakken en navigatietoetsen voor tijdens het browsen. In dit rijtje is ook een delete-knop aangebracht. Aangezien die wel op een heel erg veemde plaats zit, is diezelfde functie ook te vinden boven de backspace-knop rechtsboven. Ook die positie is even wennen overigens, maar is prima aan te leren. Rechtsonder is het echter ook na enkele dagen wennen nog altijd wat te krap. Daar zitten de cursortoetsen, de rechtershift en de Page Down- en Page Up-toets elkaar wat in de weg.

Conclusie

Ergonomisch toetsenbord met veel plaatsingsmogelijkheden en een her en der wat typische lay-out.

Pluspunten:

Flexibel plaatsbaar, vrij goede aanslag, handige extra’s, bescheiden leercurve.

Minpunten:

Toetsen rechtsonder te dicht op elkaar.

Adviesprijs: € 129,–

Voor meer informatie: www.kinesis-ergo.com

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000