ID.nl logo
Consumenten testen: Philips 5000-serie handstomer (STH5030/80)
© Philips
Gezond leven

Consumenten testen: Philips 5000-serie handstomer (STH5030/80)

De Philips STH5030/80 handstomer, uit de 5000-serie, belooft een snelle en eenvoudige manier om kleding kreukvrij te maken, zonder gedoe met een strijkplank. Binnen 35 seconden is hij klaar voor gebruik. Door zijn compacte ontwerp is hij ideaal voor thuis of onderweg. Klinkt handig, maar hoe bevalt deze draagbare stomer in de praktijk? Hieronder lees je de ervaringen van het Review.nl Testpanel.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

Met de Philips Handstomer 5000 maak je kleding snel en makkelijk kreukvrij, zonder dat je een strijkplank nodig hebt. Binnen 35 seconden is hij klaar voor gebruik. Door het compacte en lichte ontwerp neem je hem eenvoudig mee op reis, ideaal voor onderweg of een snelle opfrisbeurt thuis. De stomer levert een krachtige stoomoutput van maximaal 24 g/min en biedt met de Eco- en Max-instellingen precies de juiste stand voor delicate stoffen of hardnekkige kreukels.

Het Review.nl Testpanel prijst vooral het draagbare ontwerp, de snelle opwarming, de praktische waterreservoirs en het gebruiksgemak. Niet voor niets scoort deze handstomer een gemiddeld eindcijfer van 8,3.

Gebruiksgemak en snelheid

De Philips Handstomer blinkt uit in gebruiksgemak en snelheid. Binnen 35 seconden is het apparaat klaar voor gebruik, ideaal voor drukke ochtenden. Het eenvoudige ontwerp met slechts twee standen (Eco en Max) zorgt ervoor dat je geen ingewikkelde instellingen nodig hebt. Angie vertelt: "Ik heb zowel de Eco-stand als de Max-stand uitgeprobeerd. Bij mijn spijkerbloes ging de Max-stand als een speer, maar met wat geduld werkt Eco ook prima." Ellen92 vult aan: "Het is een klein, handzaam apparaat, ideaal voor iemand alleen met weinig kleding om te strijken." Angie beaamt dat: "Het apparaat ligt fijn in de hand, is niet te zwaar, en je kunt de kop kantelen, waardoor het makkelijk in gebruik is." Het lichte, compacte ontwerp maakt de stomer verder eenvoudig mee te nemen. Myrthe de Graaf zegt enthousiast: "Het apparaat is compact en past makkelijk in een koffer, waardoor het ideaal is om mee te nemen op reis."

Hoewel testers de snelheid en draagbaarheid waarderen, zijn er enkele kanttekeningen. Het apparaat blijft na gebruik lange tijd warm, wat voorzichtigheid vereist bij het opbergen. Dwight merkt op: "Voorzichtigheid is dus vereist bij het opbergen." Ook blijft er soms water achter in de reservoirs, wat mogelijk tot schimmelvorming kan leiden bij langdurig gebruik.

©Philips

Prestaties

Met 1400 watt vermogen en een constante stoomoutput van 24 g/min biedt de Philips Handstomer voldoende kracht om lichte tot middelmatige kreukels aan te pakken. Dankzij de Eco- en Max-standen kun je eenvoudig schakelen tussen delicate stoffen en hardere materialen. Myrthe voegt daaraan toe dat de stomer op verschillende stoffen goed presteert en ideaal is voor hangende kleding.

Toch ervaren sommige testers beperkingen bij sterk gekreukelde stoffen. Madelief89 vertelt: "Ik vond het toch een stuk minder glad en langer duren dan strijken. Het is daarom ideaal voor op vakantie, maar niet voor thuis." Een andere tester merkt op: "Het is handig om iets wat gestreken is maar door dragen weer wat bijgewerkt moet worden netjes te maken, maar ik moet zeggen dat ik net zo snel mijn strijkijzer en plank klaar heb staan."

Dwight is iets positiever en zegt: "Zelfs mijn sterk gekreukelde overhemden worden aardig kreukvrij gestoomd. Ik gebruik de stomer vaak ’s ochtends snel voordat ik naar mijn werk moet." Deze uiteenlopende ervaringen benadrukken dat de stomer vooral geschikt is voor lichte kreukels en last-minute oplossingen, maar geen vervanging is voor een traditionele strijkmethode.

"Ik heb echt een hekel aan strijken, maar met deze handstomer heb je even snel dat jurkje of bloesje kreukvrij gemaakt."

- LonnekeP

Handige accessoires

De meegeleverde accessoires, zoals de handschoen en strijkmat, worden gezien als praktische toevoegingen. Angie merkt op: "De handschoen beschermt goed tegen stoom en de strijkmat is handig voor een plat oppervlak."

Toch zijn er ook verbeterpunten. Sommige testers vinden de handschoen stug en onhandig. Cashew20 zegt: "De handschoen is een beetje lomp, moeilijk om daarmee iets nauwkeurig te grijpen." Daarnaast wordt de beschermmat als te klein ervaren voor grotere kledingstukken, zoals overhemden.

©Philips

Conclusie

Met een gemiddelde beoordeling van een 8,3 is de Philips 5000-serie handstomer (STH5030/80) een goede keuze voor wie snel en eenvoudig kleding wil opfrissen. Het apparaat wordt geprezen om zijn compacte design, gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid. Het is ideaal voor onderweg, op reis of voor snelle opfrisbeurten thuis. Voor Ellen is het duidelijk: "Tot nu toe heb ik altijd met een strijkijzer gestreken, maar nu kan ik niet meer zonder de stomer!"

✅ Pluspunten

  • Snel op temperatuur.

  • Compact en draagbaar.

  • Ideaal voor op reis of thuis voor snel opfrissen.

  • Krachtige stoom.

❌ Minpunten

  • Minder geschikt voor heel gekreukelde kleding.

  • Handschoen en mat kunnen beter.

  • Blijft lang warm na gebruik.

Ontdek de Philips 5000-serie handstomer (STH5030/80)

Op Kieskeurig.nl

▼ Volgende artikel
Zo maak je tóch screenshots op Android als een app dat niet toestaat
Huis

Zo maak je tóch screenshots op Android als een app dat niet toestaat

Ondanks het feit dat Android een ontzettend open platform is waar je veel dingen zelf op kunt instellen, loop je soms tegen een beperking aan. Zo kan het zijn dat je in sommige apps geen screenshot mag maken. Maar mág niet betekent niet kán niet ... Toch een screenshot nodig? Probeer dan deze manieren!

⏱ Geen tijd om het complete artikel te lezen maar toch een screenshot nodig? Doe dan dit:

1. Zet Schermopname aan (staat meestal in het snelmenu) 2. Begin met het opnemen van je scherm 3. Na het opnemen speel je de video af 4. Pauzeer op het frame dat je wilt screenshotten 5. Maak nu het screenshot zoals je dat normaliter doet

Lukt dit niet? Vraag het dan aan Google Assistent.

Lees ook: Deze 4 functies maken Android 15 bijzonder

Hoe vaak doe je het niet: even snel een screenshot maken van wat er op het scherm gebeurt. Zo kun je aan een ander laten zien wat jij ziet, waardoor diegene je kan helpen. Of je wilt iets vastleggen voor later. Wat je reden ook is: het is vervelend als blijkt dat een Android-app het maken van screenshots geblokkeerd heeft. Dit komt zelden voor, maar specifieke apps hebben dergelijke beperkingen – denk aan bankapps en berichtendiensten. Soms is het een kwestie van een schuifregelaar omzetten in de instellingen van een app, maar in veel andere gevallen is het onmogelijk.

In vrijwel alle gevallen heeft dit met privacy en beveiliging te maken. Zo beperkt een bankapp deze functie om te voorkomen dat je persoonlijke gegevens lekken. Browserapps beperken de functionaliteit daarnaast soms in de privémodus (of incognito), zodat bepaalde zaken daadwerkelijk privé blijven. Berichtendiensten doen dit soms bij kortstondige of privéberichten, zodat anderen die niet te zien kunnen krijgen. En videostreamingdiensten bouwen dit soort beperkingen in in de strijd tegen piraterij: zo kunnen beelden niet op een ongeoorloofde manier gedeeld worden.

⚠️ Tegen de gebruiksvoorwaarden Als je een screenshot maakt in een app die dat normaal gesproken niet toestaat, kan dat in strijd zijn met bepaalde wetten, regels of richtlijnen. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor eventuele gevolgen, mochten die zich voordoen.

Een video-opname maken

Je kunt op verschillende manieren een screenshot maken binnen een app die dat normaliter niet toestaat. Zo kun je, hoe omslachtig dit ook klinkt, een video-opname maken. We bedoelen dan niet met een andere smartphone of camera, maar door gebruik te maken van de ingebouwde video-opnamefunctie. De meeste Android-smartphones hebben namelijk de optie Schermopname, binnen het snelmenu (dat is het menu dat je van boven naar beneden trekt). Als je de tegel ziet staan (misschien moet je hem eerst nog toevoegen), dan kun je als volgt te werk gaan.

• Trek het snelmenu naar beneden
• Zoek de optie
Schermopname op (het kan zijn dat die een pagina verderop zit of verstopt zit onder de knop Bewerken)
• Zet
Schermopname aan
• Begin met het opnemen van je scherm
• Na het opnemen speel je de video af
• Pauzeer op het frame dat je wilt screenshotten
• Maak nu het screenshot zoals je dat normaliter doet

Deze methode is echter niet volledig waterdicht. Het kan zijn dat een applicatie niet alleen het maken van een screenshot blokkeert, maar ook Schermopname. In dat geval kun je proberen de opname vanaf het thuisscherm te starten en vervolgens de app te openen. Het kan gebeuren dat de app dan niet in beeld komt tijdens het opnemen. Lukt dat ook niet Gelukkig is er nog een andere optie.

Vraag het aan Google Assistent

Je kunt Google Assistent vragen om het voor je te doen. Vaak blokkeren apps het maken van screenshots via de gebruikelijke manier (zoals volumeknop omlaag + powerknop), maar laten ze het met een omweg toch toe. Aangezien de Google Assistent op vrijwel elke Android-telefoon staat, kan dit een handige back-up zijn voor iedereen tegen de beperkingen aanloopt. Via het korte stappenplan leggen we je uit hoe je te werk gaat. Zo hoef je geen knoppencombinaties te gebruiken.

• Open de app (en het onderdeel) waarvan je een screenshot wilt maken
• Spreek Google Assistent aan (dit kan meestal met het commando
'Hey Google')
• Geef nu het commando '
maak een screenshot'
• De Assistent maakt direct een screenshot

Helaas is ook deze methode niet altijd succesvol. Sommige apps hebben een hardnekkige screenshotbescherming die helaas lastig te omzeilen is. Zie je na het maken van de afbeelding een zwart of leeg scherm? Dan is dat de reden.

Het kan zijn dat op jouw smartphone Google Assistent vervangen is door Google Gemini; maar de werking is hetzelfde. Mocht je de stemassistenten uitgeschakeld hebben, vergeet ze dan niet opnieuw te activeren via de instellingen van je toestel.

Niet voor screenshots, wel voor je smartphone:

De beste screenprotectors

▼ Volgende artikel
De handigste accessoires voor je laptop
© Volodymyr
Huis

De handigste accessoires voor je laptop

Haal jij graag alles uit je laptop? Dan kun je eigenlijk niet zonder handige gadgets en accessoires die het leven makkelijker maken. Je leest er alles over in dit artikel.

Dankzij handige gadgets en slimme randapparatuur haal je meer uit je laptop. Een laptoptas, losse muis en een beeldscherm zijn min of meer standaard. Maar we vertellen je graag over accessoires die minder voor de hand liggen. 💻 Accessoires voor meer mobiliteit 💻 Randapparatuur voor verbindingsmogelijkheden 💻 Diverse toevoegingen voor verbeterde prestaties en extra opties

Lees ook: Op zoek naar een nieuwe laptop? Dit is waar je op moet letten!

Een laptopstandaard

Met een laptopstandaard werk je ergonomischer en krijg je minder snel last van je nek en schouders. Je kunt de laptop er namelijk iets hoger mee plaatsen en hebt enige vrijheid bij het instellen. Bovendien is het een ideaal hulmiddel als je graag met je laptop op de bank zit. Je hebt een mooi tableau waar je laptop stabiel op staat. Sommige modellen hebben ook ruimte voor je muis. Verder is het de moeite waard om een laptopstandaard te overwegen met ingebouwde koeling. Dat helpt om de temperatuur van je laptop lager te houden. Hierdoor slijten onderdelen minder snel en blijft de laptop langer goed werken.

Een powerbank met zonnepaneel

Ben je veel onderweg of neem je je laptop mee op vakantie? Dan is het handig om een powerbank mee te nemen. Hierdoor zit je veel minder snel zonder stroom. Je laadt de powerbank thuis op en als de accu van je laptop (bijna) leeg is, sluit je de apparaten op elkaar aan. Helemaal handig zijn de modellen met zonnepaneel. Denk er wel aan dat het een tijd duurt voor een powerbank helemaal opgeladen is met een ingebouwd paneeltje.

☀️ + 🔋= 🧑‍💻

Solar powerbanks

Let er verder op dat de powerbank krachtig genoeg is voor je laptop en voldoende capaciteit heeft. Je hebt minimaal 20.000 mAh nodig om er echt iets aan te hebben. Hoeveel output je nodig hebt, vind je op de oplader van je laptop. Voor sommige kleine modellen is 30 watt genoeg, maar de meeste hebben minstens 60 watt nodig.

©Daisy Daisy

Een universele wandstekker

Ga je veel op reis en kom je terecht in landen met andere wandcontactdozen dan in Nederland? In zo'n geval is het erg handig om een reisadapter te kopen (ook wel universele stekker of wereldstekker genoemd). Ook hier is het weer belangrijk om erop te letten dat het wattage toereikend is voor je laptop.

Een usb-naar-internet adapter

Een wifi-verbinding is standaard voor laptops en geeft je lekker veel vrijheid. Maar het kan zijn dat je een slechte of wisselvallige draadloze verbinding met een netwerk hebt. Of misschien ben jij iemand die meer nodig heeft of het gewoon prettig vindt om via een kabel verbonden te zijn. Veel laptops hebben geen utp-poort meer om een ethernetkabel in te pluggen. Met een losse adapter los je dat probleem eenvoudig op. Ga op zoek naar een usb-naar-RJ45-adapter (ook wel ethernetadapter genoemd). Die zijn al te vinden voor minder dan 10 euro. Op veel adapters zitten ook extra usb-poorten, wat ook zeker het overwegen waard is.  

©amnarj2006

Een kaartlezer

Draadloos bestanden overzetten of gewoon al je foto's in de cloud opslaan werkt over het algemeen prima. Maar met een ouderwetse kaartlezer is ook niks mis. Het is vooral handig als je wat oudere apparatuur zonder moderne verbindingsmogelijkheden hebt, of wanneer je al je gegevens liever lokaal bewaart. Voor een paar euro koop je al een universele kaartlezer, met aansluitingen voor bijvoorbeeld microSD, SDHC en UHS-I.

©begun1983

Een externe dvd/blu-ray-speler

Laptops worden steeds platter, maar daardoor is er wel minder plek voor poorten. De utp-connectie is verdwenen en hetzelfde geldt voor de dvd/blu-ray speler. Heb je een collectie van je favoriete films en series? Dan is het aanschaffen van een externe dvd/blu-ray-speler een uitkomst. Voor rond de 15 euro haal je al een prima exemplaar in huis.

Een externe harde schijf

Staat je laptop vol met foto's, video's en andere bestanden? Dan is een externe harde schijf een uitkomst. Daarmee stel je in het gunstigste geval de aankoop van een nieuwe laptop uit. Het is sowieso geen gek idee om je belangrijkste data (dubbel) op te slaan. Dat kan in de cloud, maar misschien kies je liever voor een fysieke schijf die je zelf in bezit hebt.

Een docking station

Met een docking station creëer je een werkplek met je laptop als middelpunt. Het is een soort hub met allerlei poorten, zoals HDMI- en usb-poorten, kaartlezers en een utp-aansluiting. Vaak zijn ze uitgerust met een oplader voor je laptop.

Je hoeft je laptop alleen maar in het docking station te pluggen en je bent meteen verbonden met alle andere apparaten. Sommige docking stations hebben een ingebouwde laptopstandaard, zodat je ook meteen ergonomisch zit. Heb je meerdere werkplekken of een flexibele werklocatie? Dan is een docking station een handige toevoeging die bovendien meteen de voordelen van andere randapparatuur toevoegt.