Dit is de beste apparatuur voor je muziek

© PXimport

Dit is de beste apparatuur voor je muziek

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 11 september 2019 - 09:26

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Maikel Dijkhuizen

Digitale muziek speel je op allerlei manieren af. Zo stream je bijvoorbeeld een Spotify-afspeellijst rechtstreeks naar een netwerkreceiver, terwijl je met een smartphone een handzame bluetoothspeaker aanstuurt. Daarnaast bestaan er allerlei slimme audiostreamers, pc-speakers en multiroom-audiosystemen die je favoriete deuntjes feilloos afspelen. Een overzicht!

JBL Tuner

Prijs:€ 99,99
www.jbl.nl

De JBL Tuner is interessant voor radioliefhebbers die niet te veel geld aan een draagbaar exemplaar willen spenderen. De adviesprijs tikt weliswaar de honderd euro aan, maar veel (web)winkels verkopen dit product voor zo’n tachtig euro. De compacte behuizing is slechts 16,5 centimeter breed en heeft naast een traditionele fm-antenne ook een dab+-ontvanger in huis. Hiermee kun je dus digitale radio-uitzendingen ontvangen. Wil je vanaf een smartphone muziek streamen, dan doe je hiervoor een beroep op bluetooth. JBL belooft met de ingebouwde accu een speeltijd van ongeveer acht uur.

Marshall Tufton

Prijs: € 399,–
www.marshallheadphones.com

Met een adviesprijs van zo’n vierhonderd euro is de Marshall Tufton behoorlijk aan de prijs. Het betreft dan ook een omvangrijk model van 22,9 × 35 × 16,3 centimeter groot en bijna vijf kilo zwaar. Om het apparaat nog enigszins draagbaar te maken, bevat de bovenzijde een stijlvol handvat. Volgens het Britse merk biedt de accu een speeltijd van twintig uur. Naast een bluetooth5.0-adapter bevat de behuizing een analoge 3,5mm-geluidsingang. Zoals we van Marshall gewend zijn, kent de speaker een zwarte geribbelde afwerking. De behuizing is dankzij het waterafstotende ontwerp geschikt voor gebruik buitenshuis.

© PXimport

Sony SRS-XB12

Prijs: € 60,–
www.sony.nl

Zoek je een weersbestendige bluetoothspeaker die ook nog eens betaalbaar is, dan is de nieuwe SRS-XB12 een interessante optie. Sony produceert dit product in maar liefst zes kleurstellingen, dus er zit ongetwijfeld een design bij dat je mooi vindt. In tegenstelling tot de meeste bluetoothspeakers bevindt de audiodriver zich aan de bovenzijde. Via bedieningstoetsen aan de achterkant reguleer je de muziek, al kun je hiervoor natuurlijk ook een gekoppelde smartphone gebruiken. Volgens Sony biedt de accu een speeltijd tot zestien uur. De cilindervormige behuizing heeft een diameter van 7,4 centimeter en is 9,2 centimeter hoog.

© PXimport

Sony WS620 Walkman

Prijs: Vanaf € 150,–
www.sony.nl

Er verschijnen amper nog nieuwe mp3-spelers op de markt, omdat de meeste mensen hiervoor hun smartphone gebruiken. Draag je liever geen smartphone tijdens het sporten? Dan biedt Sony met zijn WS620-serie een handig alternatief. Dit is namelijk een mp3-speler en hoofdtelefoon in één. De waterdichte behuizing is slechts 32 gram zwaar en de batterij houdt het volgens de Japanse producent zo’n twaalf uur vol. Sony levert een bescheiden afstandsbediening mee. Geïnteresseerden hebben keuze tussen een model met 4 GB (NW-WS623) en 16 GB (NW-WS625) opslag. De adviesprijzen zijn hiervan respectievelijk 150 en 200 euro.

© PXimport

Teufel Rockster Cross

Prijs:€ 299,99
www.teufelaudio.nl

Met de Rockster Cross voegde Teufel afgelopen najaar een nieuwe telg toe aan zijn toch al indrukwekkende lijn met portable audioproducten. De behuizing is met een breedte van 38 centimeter behoorlijk fors. Om toch enige mobiliteit te bieden, bevat het apparaat een draagriem. Na ongeveer 3,5 uur opladen is de batterij helemaal vol en gaat de Rockster Cross zo’n zestien uur mee. De versterkermodule verdeelt zijn aandacht over drie kanalen, namelijk twee tweeters en een woofer. Naast een bluetooth5.0-adapter met aptx-ondersteuning bevat de spatwaterdichte behuizing een 3,5mm-geluidsingang en een usb-poort voor het opladen van mobiele apparatuur.

© PXimport

Bose S1 Pro

Prijs: € 649,–
www.bose.nl

Het is doorgaans een hele uitdaging om op locatie een redelijke geluidsinstallatie op te tuigen. De compacte Bose S1 Pro helpt je een handje. Dit zogeheten mobiele pa-systeem bevat een accu met een speelduur tot ongeveer elf uur. De behuizing bevat poorten om een instrument en/of microfoon aan te sluiten. Dankzij een mixer met drie kanalen optimaliseer je het geluid. Daarnaast is er ook een bluetoothmodule geïntegreerd, zodat je eenvoudig andermans muziek kunt streamen. De behuizing meet 33 x 24,13 x 28,45 centimeter en heeft een gewicht van ruim zeven kilo.

© PXimport

Edifier S3000PRO

Prijs: € 699,95
www.edifier.com

Hoewel we via de pc massaal naar online muziekdiensten luisteren, gebruikt menigeen hiervoor een spotgoedkope speakerset. Dat kan dus beter, want een merk als Edifier ontwikkelt prima pc-speakers in diverse prijsklassen. Het onlangs uitgekomen topmodel S3000PRO lijkt vanwege de houtlook sprekend op een traditionele luidspreker. Gebruikers hebben keuze uit verschillende analoge en digitale aansluitmogelijkheden, waarbij de S3000PRO hoge resolutie-audiobestanden kan verwerken. Ook een bluetooth5.0-adapter met aptx-ondersteuning is aanwezig en Edifier levert tevens een bescheiden afstandsbediening mee.

© PXimport

Razer Nommo

Prijs: € 109,99
www.razer.com

Razer richt zich met zijn producten voornamelijk op gamers en dat is aan het speelse uiterlijk van de Nommo duidelijk te zien. De speakers lijken dankzij het cilindervormige ontwerp eerder op twee bewakingscamera’s. In het midden is een fullrange-driver verantwoordelijk voor de geluidsweergave, terwijl de achterzijde nog een passieve basradiator bevat. Op de rechtervoet is er verder een bas- en volumeregelaar zichtbaar. Onder de productnaam Nommo Chrome is de speakerset tegen een meerprijs ook met rgb-verlichting verkrijgbaar.

© PXimport

Logitech G432

Prijs: € 79,99
www.logitechg.com

Hoewel Logitech zich met de onlangs uitgekomen G432 hoofdzakelijk richt op gamers, bevat het design niet allerlei overbodige tierelantijntjes. Het betreft een headset met een ‘ouderwetse’ audiokabel. Dankzij ondersteuning voor DTS Headphone:X 2.0 genieten gamers van een virtuele surround-weergave. Logitech gebruikt audiodrivers met een diameter van maar liefst vijf centimeter. De linkeroorscherp bevat een volumeregelaar. Handig is dat de G432 je (stem)geluid niet meer vastlegt als je de microfoonarm wegduwt.

© PXimport

AudioQuest DragonFly Red

Prijs: € 199,–
www.audioquest.com

De DragonFly Red is weliswaar alweer enige tijd verkrijgbaar, maar het is nog altijd een uitstekende manier om hoogwaardig geluid uit je laptop, pc, smartphone of tablet te krijgen. Je sluit deze externe digitaal/analoog-omzetter via usb op het systeem aan, terwijl je een hoofdtelefoon aan de 3,5mm-geluidspoort koppelt. De DragonFly Red heeft een hoge reputatie wanneer het gaat om het omzetten van een digitaal naar een analoog audiosignaal. Hierdoor klinkt muziek veelal levendiger dan wanneer je de geïntegreerde digitaal/analoog-omzetter van een computer gebruikt.

© PXimport

Sonos AMP

Prijs: € 699,–
www.sonos.com

Sonos ontwikkelt naast zijn populaire draadloze speakers ook ‘traditionele’ hifiapparatuur. De nieuwbakken Sonos AMP is daar het meest recente voorbeeld van. Zoals we van het Amerikaanse merk inmiddels gewend zijn, heeft deze compacte versterker een gelikt uiterlijk. Twee speakeruitgangen sturen een paar passieve speakers aan met een opgegeven vermogen van 125 watt per kanaal. In tegenstelling tot eerdere Sonos-producten is er nu eindelijk een hdmi-arc-poort beschikbaar, zodat ook het geluid van de televisie eenvoudig kunt afspelen. Verder bevat het audiosysteem een dubbele ethernetpoort en een uitgang voor een subwoofer. Sonos heeft ondersteuning voor Apple AirPlay 2 geïntegreerd.

© PXimport

NAD M10

Prijs: € 2.999,–
www.nadelectronics.com

Met een prijskaartje van zo’n drieduizend euro is de onlangs gelanceerde M10 een dure jongen. NAD staat dan ook garant voor kwaliteit en bovendien is deze kleine netwerkreceiver zeer veelzijdig. Een fors aanraakscherm toont afspeelinformatie, artwork en het volumeniveau. Dankzij ondersteuning voor BluOS combineer je deze versterker eventueel met multiroom-audiosystemen van Bluesound. Verder ondersteunt de M10 diverse hoogwaardige audioprotocollen, zoals bluetooth-aptx, de mqa-codec en Apple AirPlay 2. Onder leiding van een kwalitatieve digitaal/analoog-omzetter spelen audiofielen met gemak hoge resolutie-audiobestanden af. Aan de achterzijde zijn alle gangbare aansluitpoorten aanwezig, waaronder twee luidsprekerterminals met een vermogen van 100 watt per kanaal.

© PXimport

Denon DHT-S316

Prijs: € 249,–
www.denon-hifi.nl

Een soundbar is in feite een langgerekte versterker met ingebouwde audiodrivers. De prijsvriendelijke DHT-S316 bevat daarnaast ook nog een draadloze subwoofer. Via hdmi-arc koppel je het apparaat eenvoudig aan een televisie. Daarnaast sluiten muziekliefhebbers via een optische ingang en 3,5mm-poort simpel hun overige afspeelapparatuur aan. Dankzij ondersteuning voor bluetooth speel je vanaf een smartphone moeiteloos muziek af, bijvoorbeeld Spotify-afspeellijsten of lokaal opgeslagen mp3’tjes. De DHT-S316 is een interessante optie voor wie geen behoefte heeft aan een rechtstreekse netwerkfunctie.

© PXimport

Bluesound Node 2i

Prijs: € 549,–
www.bluesound.com

Bluesound staat al sinds jaar en dag bekend om zijn hoogwaardige multiroom-audioproducten. In dat kader ontwikkelt het Canadese merk ook gebruiksvriendelijke audiostreamers, zodat je bijvoorbeeld digitale muziek op een traditionele muziekinstallatie kunt afspelen. De Node 2i biedt onder meer ondersteuning voor bluetooth-aptx en Apple AirPlay 2. Daarnaast kan het apparaat via het netwerk ook lokaal opgeslagen audiobestanden verwerken in een maximale kwaliteit van 192kHz/24bit. De bediening gebeurt aan de hand van de uitstekende BluOS Controller-app.

© PXimport

Logitech Bluetooth Audio

Prijs:€ 39,99
www.logitech.com

Wie nog een traditioneel audiosysteem gebruikt, voegt daar eenvoudig bluetoothfunctionaliteit aan toe met de prijsvriendelijke adapter van Logitech. Via tulpuitgangen of een 3,5mm-geluidspoort verbind je dit bescheiden apparaatje eenvoudig met de analoge ingang van een versterker. Het draadloze bereik bedraagt volgens Logitech zo’n vijftien meter. Via een knop aan de bovenzijde breng je de verbinding tot stand, waarbij het mogelijk is om gelijktijdig twee bluetoothapparaten te koppelen.

© PXimport

Denon DNP-800NE

Prijs:€ 399,–
www.denon-hifi.nl

Zoek je een audiostreamer die naadloos bij je overige audiocomponenten past? De Denon DNP-800NE heeft een standaardbreedte van 43 centimeter, zodat je hifiapparatuur kunt stapelen. Houd bij gebruik van wifi wel rekening met de twee antennes aan de achterzijde. Deze netwerkspeler accepteert zo’n beetje alle gangbare audioformaten in een hoge resolutie, inclusief hoogwaardige dsd-bestanden. Bovendien kan de DNP-800NE overweg met Apple AirPlay 2, Spotify Connect en bluetooth. Bij gebruik van de HEOS-app integreer je dit veelzijdige apparaat binnen een multiroom-audionetwerk.

© PXimport

Bose SoundTouch Wireless Link

Prijs:€ 169,95
www.bose.nl

Met deze muziekadapter van Bose koppel je praktisch ieder audiosysteem aan bluetooth en/of wifi. In het laatste geval gebruik je de SoundTouch-app om audiostreams op dit apparaatje los te laten, waarbij je eventueel een beroep doet op bekende online muziekdiensten als Deezer en Spotify. De koppeling met een versterker gebeurt analoog of digitaal via de optische uitgang. Het bereik van de bluetoothadapter is volgens Bose ongeveer negen meter.

© PXimport

Bowers & Wilkins Formation Wedge

Prijs: € 999,–
www.bowerswilkins.com

Het Britse kwaliteitsmerk Bowers & Wilkins introduceerde onlangs de Formation-serie, waarbij muziekliefhebbers vijf producten in een multiroom-audionetwerk laten samenwerken. De Wedge is een draadloze luidspreker met een ietwat futuristisch design. De ingebouwde versterker met een totaal uitgangsvermogen van 240 watt stuurt twee tweeters, twee middentoners en een interne subwoofer aan. Naast een (draadloze) netwerkaansluiting bevat het audiosysteem ook een bluetooth4.1-module met aptx-ondersteuning. Je gebruikt de Wedge bijvoorbeeld voor het streamen van muziek via Spotify Connect of Apple AirPlay 2. De digitaal/analoog-omzetter verwerkt muziekbestanden in een kwaliteit van maximaal 96kHz/24bit. Bowers & Wilkins produceert de speaker in de kleurstellingen zwart en zilver.

© PXimport

Yamaha MusicCast Vinyl 500

Prijs: € 649,–
www.yamaha.com

Een ouderwetse platenspeler in een apparaat vol digitale audioapparatuur? Ja, je leest het goed! De Yamaha MusicCast Vinyl 500 kan namelijk veel meer dan louter lp’s afspelen. Zo bevat de behuizing een ethernetpoort, wifi-adapter en bluetoothantenne, waardoor je de draaitafel ook in kunt zetten voor het streamen van digitale muziek. Yamaha voegde verder ondersteuning voor zijn eigen multiroom-audioprotocol MusicCast toe, zodat je op overige Yamaha-audioapparatuur eveneens van je platencollectie kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan geschikte soundbars, av-receivers en draadloze luidsprekers. Gebruikers kunnen zelf bepalen of ze de ingebouwde phono-voorversterker willen gebruiken. Deze snaaraangedreven draaitafel is te koop in zwart of wit pianolak.

© PXimport

Harman Kardon Citation 500

Prijs:€ 649,–
www.harmankardon.nl

Harman Kardon heeft inmiddels een behoorlijk aantal multiroom-audiospeakers van diverse formaten in zijn gamma. De Citation 500 is voor een draadloze luidspreker vrij fors en zodoende geschikt om een ruime kamer te vullen met muzikale deuntjes. Een versterkermodule van 200 watt stuurt twee tweeters en evenzoveel woofers aan. De verbinding met het netwerk loopt louter via de wifi-adapter, want een ethernetpoort ontbreekt. Voor een rechtstreekse koppeling met een smartphone of tablet bevat de Citation 500 een bluetooth4.2-antenne. Dankzij Google Assistent-integratie kunnen muziekliefhebbers deze speaker eventueel met hun stem bedienen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000