ID.nl logo
9 manieren om je pc slimmer te bedienen
© PXimport
Zekerheid & gemak

9 manieren om je pc slimmer te bedienen

Grote kans dat je een muis en een toetsenbord met een draadje aan je pc hebt hangen. Toch zijn er veel meer manieren om je pc te bedienen. Sommige zorgen voor minder RSI-klachten, andere besturen je pc door middel van spraak- of handbewegingen.

Tip 01: Draadloos

Als er nog allerlei draden van je muis en toetsenbord naar je computer lopen, wordt het tijd hier eens verandering in aan te brengen. De meeste draadloze apparaten werken via RF-technologie. RF staat voor radiofrequentie, dit betekent dat de muis of het toetsenbord een zender heeft en je een ontvanger aansluit op je computer, meestal via een usb-poort.

De iets duurdere modellen werken via bluetooth. Het voordeel hiervan is dat de meeste computers een ingebouwde bluetooth-module hebben. Je kunt de muis of het toetsenbord dan zonder tussenkomst van een speciale ontvanger met je computer verbinden. Je moet er wel voor zorgen dat bluetooth aanstaat. Bluetooth verbruikt extra stroom, dus als je de externe accessoires niet gebruikt, is het verstandig om bluetooth op je laptop uit te schakelen.

Draadloze toetsenborden zijn er in verschillende uitvoeringen, een combinatie van muis en toetsenbord heb je al vanaf twintig euro. Soms heeft een draadloos toetsenbord een geïntegreerd touchpad.

©PXimport

Tip 01 Een draadloze muis zorgt voor minder kabels op je bureau.

Tip 02: Ergonomische muis

Om klachten te voorkomen, is het handig om elke vijftien minuten even een korte pauze van een paar seconden te nemen en elk uur een wat langere pauze van circa vijf minuten. Een andere oplossing is om een draadloze muis afwisselend met beide handen te bedienen, dit vergt wel enige gewenning. In het begin klungel je een beetje met je 'slechte' hand, maar na een paar dagen zal je merken dat je de muis bijna net zo goed bedient als met je voorkeurshand.

Een normale muis is niet voor iedereen de beste keuze en kan zorgen voor RSI-klachten in je hand en pols. Er bestaan ook speciale muizen die RSI-klachten kunnen verminderen. Een speciale muis is uiteraard duurder dan een gewone muis, maar vanaf 50 euro heb je al een zeer goede ergonomische muis. Let erop dat de meeste ergonomische muizen speciaal voor links- of rechtshandigen zijn gemaakt.

Sommige muizen hebben een zogenaamde trackball om te scrollen. Merken als Logitech, Evoluent en Microsoft bieden allemaal kwalitatief hoogwaardige ergonomische muizen aan.

©PXimport

Tip 02 De Logitech M570 heeft een trackball om gemakkelijk mee te scrollen.

Tip 03: Arbo-toetsenbord

Een ergonomische muis zie je nog wel eens voorbijkomen bij collega's en vrienden, een arbo-verantwoord toetsenbord komt veel minder voor. Toch is het handig om ook hier wat in te investeren om klachten te verminderen.

De meeste ergonomische toetsenborden hebben een kleine kromming en zijn gesplitst in een linker- en rechtergedeelte. Je handen rusten op een zacht gedeelte onder het toetsenbord en met je duimen bedien je de spatiebalk. Sommige toetsenborden nemen de toetsenbord-splitsing wel heel erg serieus, zo bestaat de Kinesis Freestyle Solo Keyboard uit twee daadwerkelijk gescheiden delen die met een kabel zijn verbonden. Zo kun je zelf de kromming bepalen door eenvoudig de twee delen op de voor je beste manier op je bureau te leggen.

©PXimport

Tip 03 De Microsoft Natural Ergonomics Keyboard 7000 is een traditioneel ergonomisch toetsenbord van goede kwaliteit.

Dvorak-toetsenbord

De qwerty-indeling die we in Nederland kennen, is uitgevonden in 1873 en is de standaard-indeling voor toetsenborden. De naam slaat op de eerste zes toetsen van het toetsenbord van linksboven gezien. Er bestaan veel kleine variaties, Frankrijk en België kennen een azerty-indeling en Duitsland een qwertz-indeling.

In veel landen zijn bovendien de symbolen op een andere plek te vinden. Een landsonafhankelijke indeling is de Dvorak-indeling, uitgevonden in 1936. Sommige mensen menen dat de indeling zorgt voor kortere afstanden tussen letters, waardoor het minder RSI-gevoelig is. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de taal waarin je typt.

Voor een Dvorak-toetsenbord moet je naar een speciaalzaak, je normale computerwinkel heeft deze waarschijnlijk niet op voorraad.

©PXimport

Een Dvorak-toetsenbordindeling.

Tip 04: Trackpad

Een laptop heeft altijd een trackpad ofwel touchpad onder het toetsenbord zitten, maar wist je dat je dit ook als los accessoire voor je desktop-pc kunt kopen? Apple is waarschijnlijk de bekendste leverancier: de Magic Trackpad is een zilverkleurig vierkant waarop je niet alleen kunt scrollen, maar met behulp van vingerbewegingen je pc allerlei verschillende commando's kunt geven. De trackpad herkent met hoeveel vingers je het oppervlak aanraakt.

Op een Apple-computer kun je via de OS X-instellingen bepalen wat deze verschillende aanrakingen moeten doen. Je kunt de Magic Trackpad echter ook gebruiken in combinatie met een pc. Omdat de verbinding via bluetooth verloopt, heb je wel een bluetooth-module in je pc nodig. De meeste recente pc's hebben dit wel. Niet alle vingerbewegingen worden door Windows herkend.

Er zijn gelukkig alternatieven voor Windows, de Logitech Touchpad T650 is hier een goed voorbeeld van. De touchpad van Apple kost je 70 euro, die van Logitech een tientje meer.

©PXimport

Tip 04 De Magic Trackpad is geweldig op de Mac, voor de pc zijn er iets minder functies beschikbaar.

Tip 05: Tekentabletten

Een tekentablet is vergelijkbaar met een trackpad, al is de functionaliteit iets minder complex. Je tekent met een speciale pen op het tablet, hiermee vervang je de muis. Het werken met een pen en tablet vergt wel enige gewenning.

In het begin denk je dat je veel minder secuur kunt werken met het tablet, maar na twee weken wil je niet meer anders. Je zult merken dat je minder last krijgt van je polsen en dat alle bewerkingen die je normaal gesproken met de muis zou doen, ook met de pen en het tablet mogelijk zijn. De bekendste fabrikant van tekentabletten is Wacom en hun tabletten worden voornamelijk ingezet in de grafische wereld.

De tekentabletten zijn in allerlei verschillende groottes verkrijgbaar. Hoe groter het tablet, des te gedetailleerder je kunt werken. Wil je alleen je besturingssysteem bedienen, dan is een klein tablet ter grootte van een A5-papier voldoende. Voor grafische toepassingen is het beter te investeren in een tablet ter grootte van een A4- of A3-papier.

©PXimport

Tip 05 Wacom is de huisleverancier van tekentabletten voor grafici, maar ook voor dagelijkse zaken kan een tekentablet een uitkomst zijn.

Tip 06: Tablet-besturing

Via een zogenaamde VNC-verbinding kun je je pc met je tablet bedienen. De verbinding werkt via je draadloze thuisnetwerk, zowel de tablet als de pc moeten verbonden zijn met dit wifi-netwerk.

Op je pc installeer je een VNC-serverprogramma, op je tablet een client-app. Als je aan beide kanten het programma hebt geïnstalleerd en open hebt staan, moet je een verbinding maken tussen de twee apparaten. Zodra deze verbinding gemaakt is, zie je het bureaublad van je computer op je tablet. Een goede VNC-app voor als je een iPad in huis hebt, is de app Remoter VNC (2,69 euro). Een goede app voor Android-tablets is de gratis app TeamViewer for Remote Control.

Op een pc installeer je het beste TightVNC, op een Mac hoef je geen extra software te installeren. Gedetailleerde aanwijzingen vind je in dit artikel.

©PXimport

Tip 06 Remoter VNC is een goede app voor je iPad, selecteer je pc in de lijst en zorg dat je op je pc een server-programma als TightVNC hebt geïnstalleerd.

Tip 07: Spraakbesturing

Windows en Mac OS X hebben ingebouwde ondersteuning voor spraakbesturing. Niet alleen blinden hebben hier baat bij. Je moet natuurlijk wel een microfoon hebben zodat je computer je kan horen.

Vrijwel elke laptop heeft een ingebouwde microfoon. In Windows 8 ga je naar Configuratiescherm / Toegankelijkheid / Spraakherkenning / Spraakherkenning starten. Eventueel moet je je microfoon nog kalibreren door op Een microfoon instellen te klikken. Eenmaal ingesteld, kun je je pc bedienen door bijvoorbeeld Start te zeggen om het startscherm te openen. Meer informatie vind je in dit artikel. In OS X ga je naar Systeemvoorkeuren / Dicteren en spraak en kies je achter Dicteren voor Aan.

Het grote nadeel is dat spraakbesturing in Windows alleen beschikbaar is in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Japans en Chinees. OS X ondersteunt ook nog geen Nederlands, maar biedt ook nog Italiaans en Koreaans.

©PXimport

Tip 07 In Windows is spraakbesturing eenvoudig te activeren vanuit het configuratiescherm.

Je computer voorlezen

Wil je complete teksten schrijven via spraak, dan heb je hiervoor een apart programma nodig. Het bekendste programma komt van het bedrijf Nuance en heet Dragon. Voor de pc heb je Dragon Premium 12 nodig, voor de Mac kies je Dragon Dictate for Mac. Je leest teksten voor aan je computer en het programma tovert je teksten om in een leesbare tekst.

Het doet dit door goed naar je stem te luisteren, de eerste keren zal je het programma nog vaak moeten corrigeren omdat het iets anders verstaat, maar het programma leert snel. Binnen een week kun je foutloze teksten schrijven met behulp van Dragon.

©PXimport

Je moet met Dragon even een week geduld hebben, maar als je veel teksten moet schrijven, bespaart het programma je veel tijd. Het programma levert je in Word een apart hulpprogramma.

Tip 08: Handbewegingen

Ken je de film Minority Report nog? In deze film bestuurt Tom Cruise grote beeldschermen met behulp van handbewegingen. Tien jaar na dato is deze sciencefictionfilm qua techniek erg dichtbij gekomen. De Microsoft Kinect is hier een voorbeeld van, maar is vooral gericht op de besturing van games.

Leap Motion is ontwikkeld om met je handen je computer te besturen. Je schaft het kastje voor 80 euro aan en via een usb-kabel sluit je het op je pc aan. Leap Motion herkent welke beweging die je maakt en kan erg veel commando's herkennen. Een nadeel is nog wel dat de meegeleverde software niet heel intuïtief is. Soms wordt de hardware niet herkend en om problemen op te lossen geeft het bedrijf vaak ingewikkelde oplosprocedures.

Heb je het apparaat eenmaal aan de praat dan kun je Windows of Mac OS X besturen met handbewegingen. Je hebt eveneens toegang tot de Airspace Store, hier download je apps die speciaal voor Leap Motion zijn gemaakt.

©PXimport

Tip 08 Leap Motion is een interessante uitvinding, helaas werkt de software niet altijd optimaal.

Myo

Er zijn meer bedrijven bezig met het ontwikkelen van apparaten zoals Leap Motion. Myo is daar een voorbeeld van. Dit is een band die je om je pols bindt. Het apparaat detecteert spierbewegingen en weet wanneer je bijvoorbeeld je hand balt tot een vuist. Via bluetooth wordt het signaal naar je pc verzonden en kan het omgezet worden in commando's.

Een nadeel ten opzichte van systemen zoals Leap Motion of Kinect is dat het slechts één arm detecteert. Myo is nog niet te koop, maar je kunt je inschrijven. Voor 150 dollar wordt Myo naar je toegestuurd als het apparaat in 2014 op de markt komt.

©PXimport

Myo is nog niet leverbaar, maar je kunt de armband al wel voorbestellen.

Tip 09: Twee pc's besturen

Als je twee computers in je huis hebt staan en je wil deze met één toetsenbord en één muis besturen, dan heb je een zogenaamde KVM-Switch nodig. Je sluit je muis en toetsenbord op de usb-poorten van de switch aan, je monitor verbindt je eveneens met de switch. Je deelt namelijk naast de muis en het toetsenbord ook het beeldscherm, dit bespaart een hoop ruimte op je bureau.

Aan de switch hangen meestal twee kabels die je op de desbetreffende computers aansluit. De meeste KVM-switches hebben een knop waarmee je tussen de twee computers kunt schakelen. Sommige switches herkennen automatisch welke computer aan staat en zullen ervoor zorgen dat de muis, het toetsenbord en de monitor op de goede computer werken. Let bij de aanschaf van een KVM-switch goed op de specificaties, sommige switches ondersteunen maar een bepaalde beeldschermresolutie en werken niet met je monitor.

Ook werken niet alle switches met zowel pc als Mac, leg bij twijfel je situatie voor aan de computerwinkel.

©PXimport

Tip 09 Je kunt met sommige KVM-switches zelfs drie computers besturen, de switch schakelt tussen de verschillende systemen.

De toekomst

Er zijn nog veel meer experimentele manieren om je pc te bedienen, er bestaan al systemen om computers door middel van oogbewegingen commando's te laten uitvoeren. Deze systemen zijn nog niet voor de consumentenmarkt, maar misschien is dit over een aantal jaren de normaalste zaak van de wereld. Apparaten zijn ook te besturen via je brein, recent werd bekend dat twee onderzoekers erin zijn geslaagd om via hersengolven van de ene onderzoeker een vinger van de andere onderzoeker te besturen.

Het zal waarschijnlijk nog jaren duren voordat dit als consumentenproduct verschijnt, maar het geeft een aardig beeld van wat met de huidige technologie al mogelijk is.

▼ Volgende artikel
Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)
© africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy) - stock.adobe.com
Huis

Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)

Wasverzachter gebruik je meestal om te zorgen dat je handdoeken of lakens lekker zacht worden en aangenaam gaan ruiken. Maar wist je dat je het spul ook op andere manieren in huis kunt gebruiken? Niet alles wat je online leest werkt of is veilig, maar er zijn wél een paar toepassingen die handig zijn. Deze kun je zonder zorgen uitproberen.

Wist je dat je wasverzachter ook kunt gebruiken: • Tegen muffe luchtjes • Als luchtverfrisser tijdens het stofzuigen • Om statische kleding te voorkomen • Om kunststof kozijnen en deurposten mee af te nemen

Ook interessant: Hier kun je vaatwastabletten óók voor gebruiken

Wil je wasverzachter vaker inzetten in huis? Dat kan, maar de mogelijkheden zijn niet enorm uitgebreid. Hieronder lees je waar dit goedje allemaal geschikt voor is.

Wattenbolletjes tegen muffe luchtjes

Heb je last van een muffe geur in je kledingkast, lade of schoenenkast? Drenk een watje in een klein beetje wasverzachter, laat het goed drogen en leg het ergens in de kast of lade neer. Het watje verspreidt subtiel geur zonder te overheersen.

Luchtverfrisser tijdens het stofzuigen

Tijdens het stofzuigen een frisse geur in huis verspreiden? Leg een gedroogd watje met wasverzachter in het stofreservoir of bij de filter van je stofzuiger. Let op: doe dit alleen als je een stofzuiger hebt zonder zak, en gebruik geen vloeibare wasverzachter direct in het apparaat.

Statische kleding voorkomen

Heb je vaak kledingstukken die knetteren als je ze aantrekt? Vul een plantenspuit met water en voeg een klein dopje wasverzachter toe. Even schudden en licht over de binnenkant van je kleding sprayen (test eerst op een onopvallende plek) helpt om de antistatische lading van je kleding snel te laten verdwijnen.

Lees ook: ⚡Sodeknetter: zo voorkom je statische elektriciteit in je kleding

Kunststof kozijnen en deurposten afnemen

Wasverzachter lost geen hardnekkig vuil op, maar je kunt er wel kunststof oppervlakken mee opfrissen. Denk aan vensterbanken, deurposten of lichtschakelaars. Meng een theelepel wasverzachter met een liter water, maak een doek licht vochtig en veeg ermee over het oppervlak. Het ruikt fris en laat een dun laagje achter dat stof een tijdje weert. Niet gebruiken op hout of natuursteen.

©sergeylapin

...En dit kun je er beter níet mee doen Op internet lees je vaak over andere toepassingen van wasverzachter, zoals badkamertegels of tapijt reinigen, pannen weken, statisch haar behandelen, of zelfs aan je badwater toevoegen voor een zachtere huid. Maar hier kun je juist beter géén wasverzachter voor gebruiken, want:

• Het is niet bedoeld voor contact met je huid of haar. De parfums en conserveermiddelen kunnen irritatie veroorzaken. • Het is niet voedselveilig. Gebruik het dus nooit in of op pannen, keukengerei of aanrechtbladen. • Het laat resten achter. Op tegels, tapijt of badkuipen ontstaat een vettig laagje dat vuil juist aantrekt of vlekken kan geven.

Gebruik wasverzachter dus met beleid, en alleen op plekken waar het geen schade aanricht of achterblijft op oppervlakken die je aanraakt.

Kan wel, maar let op

Sommige toepassingen zijn niet per se fout, maar vragen om wat meer voorzichtigheid. Zoals schoenen en vuilnisbakken opfrissen met wasverzachter.

Schoenen opfrissen

Een doek met verdunde wasverzachter gebruiken om de binnenkant van schoenen schoon te vegen kan geurtjes maskeren. Maar het reinigt niet écht en laat mogelijk geurstoffen of plakkerige resten achter. Dat is niet ideaal, zeker als je de schoenen zonder sokken draagt. Wil je het toch proberen? Gebruik een goed uitgewrongen doek en laat de schoenen daarna volledig drogen.

Vuilnisbak geurvrij maken

Een sopje met wat wasverzachter kan je vuilnisbak tijdelijk frisser laten ruiken. Het maskeert nare geurtjes, maar doodt geen bacteriën. Voor grondige reiniging blijft een oplossing met soda, azijn of allesreiniger effectiever. Wasverzachter is hier dus vooral geurdecoratie, geen echte schoonmaker.

ToepassingWél gebruiken?Toelichting
Wattenbolletjes in kast of lade✅ JaGeeft een subtiele geur zonder schade of risico. Wel laten drogen.
Wattenbolletje in stofzuiger✅ JaWerkt geurverspreidend, zolang je het droog toepast en niet in de motor.
Antistatisch spray voor kleding✅ JaVerdunnen met water, spaarzaam gebruiken, eerst testen op textiel.
Kunststof oppervlakken (kozijnen, schakelaars)✅ JaAlleen op gladde, niet-poreuze oppervlakken. Niet op hout of natuursteen.
Badkamertegels reinigen❌ NeeWerkt niet goed tegen kalkaanslag, laat vettig laagje achter.
Pannen weken met wasverzachter❌ NeeNiet voedselveilig, kans op chemische resten.
Statisch haar behandelen❌ NeeNiet huidveilig, kans op irritatie of allergie.
Wasverzachter in badwater❌ NeeNiet bedoeld voor huidcontact, zeker niet bij gevoelige huid.
Tapijt of stoffering opfrissen❌ NeeLaat resten achter, trekt vuil aan, kans op vlekken.
Schoenen van binnen reinigen⚠️ MogelijkMaskerende geur, maar geen echte reiniging. Risico op plaklaag en geurstoffen op de huid.
Vuilnisbak reinigen⚠️ MogelijkGeeft geur, maar desinfecteert niet. Beter alternatief: schoonmaken met azijn of soda.

Wasverzachter: handig, maar geen wondermiddel

Wasverzachter is dus best veelzijdig, maar niet het wondermiddeltje dat sommige blogs ervan maken. Als je het slim inzet – en altijd spaarzaam – kun je er net wat meer mee doen dan alleen gebruiken voor je was. Test wel altijd eerst op een klein stukje, en hou het bij oppervlakken waar het veilig is. Liever geen risico? Er zijn ook natuurlijke alternatieven, zoals azijn of etherische olie, die je op een vergelijkbare manier kunt gebruiken.

▼ Volgende artikel
Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben
© lara-sh
Huis

Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben

Een hogedrukreiniger is een krachtig hulpmiddel waarmee je snel en grondig allerlei oppervlakken rondom je huis schoonmaakt. Maar met de juiste accessoires haal je er nóg meer uit – en wordt schoonmaken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk effectiever.

In dit artikel laten we zien welke accessoires onmisbaar zijn om optimaal gebruik te maken van je hogedrukreiniger en welke extra mogelijkheden ze bieden. Het nut van de volgende accessoires wordt besproken:

  • Vario-spuitlans
  • Terrasreiniger
  • Verlengslang
  • Schuimlans
  • Rioolontstoppingslans

Lees ook: Zo werkt een hogedrukreiniger

Let goed op dat niet elk accessoire op elke hogedrukreiniger past. Voordat je overgaat op de aanschaf van een accessoire, controleer dan goed de compatibiliteit met jouw hogedrukreiniger. Lees hier meer over in het artikel Praktische tips bij het gebruik van hogedrukreinigers.

Vario-spuitlans: veelzijdigheid troef

Een vario-spuitlans is eigenlijk onmisbaar als je het meest uit je hogedrukreiniger wilt halen. Met dit accessoire pas je in één handomdraai de spuithoek aan, zodat je de waterstraal precies kunt afstemmen op wat je schoonmaakt. Voor hardnekkig vuil zet je 'm op volle kracht, terwijl een zachtere straal ideaal is voor kwetsbare oppervlakken zoals ramen of andere glazen oppervlakken. Je hebt dus meerdere mogelijkheden in één handige lans.

©hedgehog94

Terrasreiniger: speciaal voor grotere oppervlakken

Een terrasreiniger is een handig hulpstuk in de vorm van een brede, ronde schijf met ronddraaiende spuitkoppen. Je bevestigt ’m aan je hogedrukreiniger en maakt er moeiteloos grotere oppervlakken mee schoon – denk aan je terras, oprit of zelfs muren. Doordat de waterstraal dicht bij het oppervlak blijft, reinig je extra effectief én verbruik je minder water. En het mooiste? Je hebt geen last van opspattend vuil of water, dus schoonmaken wordt een stuk comfortabeler.

Terrasreiniger kopen?

Bekijk nu de terrasreiniger die past bij jouw hogedrukreiniger

Verlengslang: vergroot je bereik

De meeste hogedrukreinigers worden geleverd met een slang van zo’n 5 tot 10 meter – vaak is dat genoeg, maar soms kom je nét iets te kort. Met een verlengslang vergroot je eenvoudig het bereik, zodat je ook moeilijker bereikbare plekken kunt schoonmaken zonder telkens het apparaat te hoeven verplaatsen. Verlengslangen zijn er in verschillende lengtes, dus er is altijd wel een variant die past bij jouw klus.

Schuimlans: effectieve reiniging met reinigingsmiddel

Soms is water alleen niet genoeg om hardnekkig vuil aan te pakken. Dan is een schuimlans dé oplossing. Hiermee breng je een dikke laag reinigingsschuim aan op het oppervlak. Het schuim blijft even zitten, zodat het schoonmaakmiddel goed kan inwerken en het vuil losweekt. Na een paar minuten spoel je alles gemakkelijk weg met de hogedrukreiniger. Perfect voor een grondige reiniging van bijvoorbeeld tuinmeubels, je auto of een schutting.

Alles spic en span

Extra schoon met deze speciale reiningsmiddelen

Rioolontstoppingslans: verstoppingen verhelpen

Een verstopte afvoer of riool is altijd vervelend, maar met een rioolontstoppingslans voor je hogedrukreiniger kun je het probleem vaak zelf oplossen, zonder meteen een loodgieter te hoeven bellen. De lange, flexibele lans schuif je eenvoudig in de afvoer. De krachtige waterstraal maakt vuil los en spoelt het direct weg. Zo is een verstopping vaak al binnen een paar minuten verholpen en heb je jezelf een vaak prijzig bezoekje van de loodgieter bespaard.

©BillionPhotos.com

Met de juiste accessoires wordt je hogedrukreiniger echt een alleskunner. Of je nu je terras weer spic en span wilt krijgen, je auto een wasbeurt gunt of een verstopte afvoer te lijf gaat – voor elke klus is er wel iets handigs te vinden. Begin met een paar basisaccessoires zoals een vario-spuitlans of een terrasreiniger, en breid daarna rustig uit met wat je nodig hebt. Zo ben je overal op voorbereid, zonder gedoe.

Vraag een offerte aan voor schoonmaak: