ID.nl logo
Met deze gadgets is jouw slimme tuin zomerklaar
Huis

Met deze gadgets is jouw slimme tuin zomerklaar

Technologie is doorgedrongen in alle facetten van ons leven. De dagelijkse gang van zaken wordt geregeld door een elektronische agenda, het huis staat vol met aan elkaar gekoppelde gadgets en je bent 24 uur per dag bereikbaar. Daarom is nu het moment aangebroken om ook dat laatste bastion van analoog vermaak te slechten: tijd voor tech om je tuin zomerklaar te maken.

Veel mensen associëren de tuin juist met het tegenovergestelde van het geautomatiseerde leven. Loop een paar meter over het grasveld en het wifi-signaal wordt al slechter. Achterin staan de tuinmeubels waar je even onbezorgd kunt genieten van een moment van rust. Ongestoord door het gepiep en getril van de mobiele telefoon en vrij van het geluid van dreunende bassen.

Maar de tuin aan de andere kant van de schutting heeft misschien een heel andere functie voor je buren. Zij zien deze juist als het verlengstuk van hun ‘connected’ leven. En dan blijkt dat moderne technologie en domotica allang voorbij de muren van het huis reiken. Hoezo geen wifi in de tuin? Waarom niet de moderne gemakken naar buiten brengen in dat kleine stukje ‘natuur’?

Wie wel van een weelderige groene oase houdt, maar niet te veel tijd kwijt wil zijn met het onderhouden ervan, kan de verzorging voor een groot deel uitbesteden aan slimme apparaten. Een grasmaaier die autonoom zijn rondjes rijdt en het gazon zo strak als een biljartlaken houdt, is een goed voorbeeld. Ook een irrigatiesysteem dat aangaat als het weer en de bodem daarom vragen, is gewoon verkrijgbaar in de (online)winkel.

Ook voor de tuin geldt: gemak dient de mens. Daarom hebben we tien technologische hulpmiddelen voor de tuin verzameld die het leven veraangenamen. Van slimme lampen die de tuin uitgekiend uitlichten tot als rotsen vermomde bluetooth-speakers die de barbecue opleuken met zonnige reggae. Sommige gadgets zijn plug-and-play, andere hebben iets meer installatietijd nodig. Maar als je morgen begint met de transformatie tot slimme tuin, lig je er straks ontspannen bij in de hangmat, terwijl om je heen alles automatisch wordt geregeld.

Philips Hue Amarant

©PXimport

Iedereen die zijn tuin serieus neemt, moet goed bedenken hoe het groene paradijsje eruitziet als de zon achter de horizon is gezakt. Met een goed lichtplan krijgt de tuin een tweede leven in het donker. Philips heeft in de serie slimme lampen van Hue ook een mooie oplossing voor buiten: de Amarant.

Deze langwerpige lichtbak is IP65-gecertificeerd en dat betekent dat hij uitstekend is beschermd tegen stof en water. De lamp is zowel in de aarde te plaatsen als aan de muur of onder een afdak, en door de gelijkmatige spreiding van het licht wordt een groot oppervlakte beschenen.

De Amarant werkt op laagspanning en kan eenvoudig op een (buiten)stopcontact worden aangesloten. Meerdere Amarants kunnen als een ketting aan elkaar worden geschakeld en met één stekker van stroom worden voorzien. Let wel, dat kan een dure hobby worden als je een grote tuin hebt, want één lamp kost rond de 150 euro.

Verbind de tuinverlichting met de Philips Hue Bridge en je hebt alle functionaliteit zoals timers en kleurkeuze eenvoudig op een smartphone of tablet. Door de link met spraakassistenten zoals Alexa, Siri en Google is alles ook met de stem te bedienen.

Gardenature Smart Birdbox

©PXimport

Liefhebbers van vogels doen er vaak alles aan om de tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de gevederde vriendjes. De moordlustige kat van de buren wordt geweerd en in de winter ligt er zaad voor de hongerige beestjes. Als tegen de lente de vogels een gezin willen stichten, is het misschien een goed idee om ze een handje te helpen door ze onder te brengen in het slimme vogelhuis van Gardenature.

Dit handgemaakte, PEFC-gecertificeerde cederhouten vogelhuis beschikt namelijk over een ingebouwde Sony EFFIO CCD 700TVL hogeresolutiecamera. De 3,6mm-lens heeft een kijkhoek van 92 graden en is vooraf ingesteld op de beste afstand. Als een ware Big Brother is het prille geluk van het kersverse vogelpaar te volgen op de smartphone of tablet. Dankzij de gevoelige microfoon is ook het gekwetter van het jonge kroost goed hoorbaar.

De opnames moeten nog wel naar de router geleid worden en daarvoor komt een enkele kabel uit het vogelhuis. Is het nestseizoen ten einde, hang dan de camera voor het meegeleverde voederhuisje. Zo kan er het hele jaar genoten worden van beelden van vogels uit eigen tuin. Pas wel op voor de kat van de buren.

Weber Connect Smart Grilling Hub

©PXimport

Een goede barbecue is de kroon op een mooie zomerdag. En hoe geëmancipeerd we ook zijn met zijn allen, het barbecueën is en blijft een mannentaak. Het is een ritueel dat met veel bombarie wordt uitgevoerd. De Weber wordt uit de schuur gehaald en afgestoft. Het rooster wordt ontdaan van de verkoolde resten van de vorige keer (deze keer maken we ‘m na afloop wél meteen schoon, beloofd). We schudden de zak kolen, pardon briketten, zorgvuldig uit in de bak en gebruiken netjes de starter met een prop krantenpapier. Als al deze voorbereidingen zijn voltooid, begint het belangrijkste deel: het vlees bakken.

Gelukkig kun je ook daarbij tegenwoordig profiteren van moderne technologie. De Weber Connect Smart Grilling Hub laat je vier kabeltjes inpluggen die de temperatuur van het vlees op de barbecue meten. Afhankelijk van het soort en het gewicht krijg je na verloop van tijd bericht op je smartphone dat je de biefstuk moet omdraaien of dat de entrecote klaar is. De bijbehorende app geeft ook recepten en andere nuttige tips die ervoor zorgen dat er nooit meer verkoolde sateetjes op tafel komen. En zoals je weet, hoeft de barbecuechef-kok niet af te wassen.

Flymo Easilife 200

©PXimport

Een goede grasmat is geen gemakkelijke klus, vraag maar aan de terreinmannen van de Johan Cruijff Arena. De Flymo Easilife 200 is een grasmaaier die een handje kan helpen door het gras automatisch netjes kort te houden. Zet het basisstation op elke gewenste plek en laat de Flymo systematisch zijn werk doen op een oppervlak van maximaal 200 vierkante meter.

Easilife komt in een serie oplopende getallen die het te maaien oppervlak aangeven. Dus kies afhankelijk van de omvang van het grasveld voor de 250, 350, 500 of 800. Alle instellingen zijn met handige tiptoetsen in te voeren op het apparaat zelf, dat beschikt over een lcd-scherm dat alle weersomstandigheden aankan. Verbind hem met de handige app en je hoeft niet eens meer naar buiten om iets in te stellen.

Er zijn verschillende programma’s om een grasmat te onderhouden of juist te herstellen. Daarvoor kun je denken aan maaifrequentie en maaihoogte. Regelmatig maaien zorgt voor een natuurlijke bemesting van de grond door de geknipte grassprieten die verteren op de bodem. Mocht het te koud zijn op de geplande maaidag, dan detecteert de Flymo dat zelf en gaat hij niet maaien om het gras te sparen. Trouwens, hij is ook te beveiligen met een pincode!

Gardena Smart Irrigation Control

©PXimport

Dit slimme besproeiingssysteem is onderdeel van het Gardena Smart System. Het bestaat uit een (niet meegeleverde) gateway, sensor en besproeiingscomputer. Je kunt het systeem desgewenst uitbreiden met een robotmaaier voor een volledige verzorging van de tuin.

De gateway is de centrale hub die in verbinding staat met het wifi-netwerk, de sensor en de tuinapparaten. De Smart Irrigation Control stuurt maximaal zes irrigatieventielen aan van 24 volt, zodat er zes verschillende zones in de tuin tegelijk kunnen worden besproeid. Daarvoor heeft Gardena verschillende soorten sproeiers (zoals zwenk-, nevel- en cirkelsproeiers), sprinklers en druppelsystemen die ondergronds hun water krijgen en heel gericht afgemeten hoeveelheden water afgeven.

Uiteraard is het hele systeem in te stellen en te besturen met de smartphone, maar ook met je stem. Het is op deze manier mogelijk om volgens schema de tuin te bewateren, ook als je tijdens een vakantie niet aanwezig bent. En dankzij de smart-sensor wordt er ook nooit te veel water gegeven, want als de natuur zijn werk heeft gedaan en de bodem dus nat is, slaat het slimme systeem de sproeibeurt gewoon over. Dit pakket kost rond de 200 euro, maar reken op het drievoudige voor een werkend geheel.

Arlo Pro 3

©PXimport

Een mooie tuin die vol ligt met allerlei slimme apparatuur wil je het liefst zo houden. Het is dan misschien geen gek idee om de boel te beveiligen met camera’s. De Arlo Pro 3 is een camerasysteem dat komt met twee, drie of vier losse camera’s en een basisstation. De camera’s werken draadloos via het wifi-netwerk en hebben een oplaadbare accu die enkele maanden mee moet gaan voor de volgende oplaadbeurt.

Om alle functies te kunnen gebruiken, is een extra abonnement nodig. Daarbij betaal je voor elke camera een bedrag. Hierdoor worden opnames een maand in de cloud bewaard en heb je toegang tot de helpdesk. Je kunt ook een microSD-kaart in het basisstation prikken om de opnames lokaal te bewaren. Die opnames zijn overigens in een 2K-resolutie (2560 × 1440 pixels).

Je kunt zelf instellen op welk moment en binnen welk gebied de camera’s moeten opletten op onverwachte bewegingen. Is het donker, dan springen de ingebouwde lampen erbij aan om een beter beeld te krijgen van een potentiële tuinkabouterdief. Met de ingebouwde luidspreker kun je een indringer vermanend toespreken en als dat niet werkt, laat je een indringende sirene klinken. Niet op het gras lopen!

Anker Nebula Solar Portable

©PXimport

Wat is er fijner dan op een zwoele zomeravond lekker onderuit te hangen in de zachte kussens van de tuinbank met een koel drankje binnen handbereik? Nou, er ook nog een filmpje bij kijken bijvoorbeeld. Gelukkig wordt je dat wel heel makkelijk gemaakt met de Solar Portable-projector van Nebula.

Dit handzame apparaatje heeft buiten geen stopcontact nodig dankzij de ingebouwde accu die drie uur kijkplezier belooft. De ledlamp heeft een lichtopbrengst van 400 ANSI-lumen en dat is niet overdreven veel, dus om het Full-HD-beeld goed te zien, is het wel handig als de zon echt onder is gegaan.

De projector draait op Android TV 9 en dus zijn vrijwel alle mogelijke streamingdiensten vertegenwoordigd met een app. Mocht de wifi nou niet sterk genoeg zijn in de tuin, dan zijn er nog genoeg andere manieren om content naar de projector te sturen. Stream bijvoorbeeld vanaf je telefoon, sluit met een HDMI-kabel de laptop aan of plug een harde schijf of stick in de usb-poort.

De kleine 3watt-speakers geven nou niet bepaald een groots bioscoopgeluid, dus koppel een fatsoenlijke bluetooth-speaker voor het beste resultaat. Nog een keertje Groundhog Day kijken dan maar?

Smart Garden 9 PRO

©PXimport

Niet iedereen is gezegend met een tuin. Een klein deel van de woningen in Nederland heeft helemaal geen buitenruimte en ongeveer een kwart heeft alleen een balkon. De Smart Garden 9 PRO laat mensen met weinig tot geen tuin toch hun groene vingers gebruiken, al zullen die vingers vooral het beeldscherm van hun smartphone of tablet beroeren.

De Smart Garden is een 60 centimeter lange bloembak van strak wit plastic met een soort oversized handvat, waarin negen groeiledlampen zijn verwerkt. In de bak is ruimte voor negen potjes waar speciaal geprepareerde blokjes ‘slimme aarde’ met zaadjes van een keuze uit 75 kruiden, planten, groenten en bloemen in passen. Daaronder zit een reservoir voor 4 liter water, ongeveer genoeg voor een maand.

Na het planten is het mogelijk om de Smart Garden alles zelf te laten doen. Het zoekt de juiste balans van genoeg water en de juiste hoeveelheid licht. Via de bijbehorende app is alle vooruitgang precies te volgen. Met een eenvoudige veeg over de bovenkant is de rij met ledlampen te bedienen, veeg aan, veeg uit. Nog nooit was het zo gemakkelijk om verse groenten en kruiden aan huis te kweken.

TIC RB505

©PXimport

Zijn alle belangrijke zaken in de tuin geregeld? Het gras is gemaaid (door de robotmaaier), de planten hebben water (van het volautomatische irrigatiesysteem) en het geheel ziet er magisch uit (dankzij de gekleurde lampen). Tijd om te genieten! Ga lekker liggen in de hangmat en zet je tuinspeakers aan. Tuinspeakers? Maar waar staan die dan? Kijk nog eens goed, die onopvallende stenen daar tussen de plantjes zijn heuse boxen!

TIC Audio heeft een hele range aan buitenspeakers, van de meer traditioneel uitziende waterdichte speakers die je op je patio of terras plaatst tot omnidirectionele speakers in plastic behuizing die je door de hele tuin kunt plaatsen. Maar de show wordt gestolen door de speakerstenen. Door de bluetooth5.0-chipset stream je muziek over maximaal 80 meter naar een ingebouwde versterker van tweemaal 50 W die een 6,5inch-woofer en 2inch-tweeter aanstuurt.

De speakers worden geleverd als paar (een actieve en een passieve box), maar je kunt wel honderd TIC-rotsen synchroon aansluiten tot een ware muzikale rotstuin! De stenen zijn beschikbaar in drie kleuren en zijn volledig weerbestendig. Voeding moet wel van een stopcontact komen en daarvoor krijg je 10 meter waterdichte kabel die je onder de grond kunt neerleggen.

Gira KNX Weerstation Plus

©PXimport

Voor de serieuze domoticaliefhebber is het weerstation van Gira een onmisbare schakel tussen alle aan elkaar gekoppelde systemen in en buiten het huis. Het Gira KNX Weerstation Plus kan eenvoudig aan een vlaggenmast of aan het huis bevestigd worden en registreert een indrukwekkende hoeveelheid weerdata. Het meet de windsnelheid, neerslag, windrichting, buitentemperatuur, schemering, relatieve luchtvochtigheid, luchtdruk en de stand van de zon.

Natuurlijk zijn al deze data tot in detail te bekijken op de smartphone en tablet, maar het wordt pas echt leuk als andere slimme apparaten toegang krijgen tot deze informatie. Is het al een tijdje zonnig, warm en droog? Dan weet het slimme irrigatiesysteem dat de sproeiers vanavond weer aan moeten. Schijnt de zon fel? Dan gaan automatisch de jaloezieën naar beneden.

Maar ook in andere weersomstandigheden heeft het weerstation zijn nut. Wordt het kouder, dan wordt binnen automatisch de verwarming wat hoger gezet. Gaat het harder waaien, dan rollen de zonneschermen weer in. En natuurlijk gaat de tuinverlichting aan als het donker wordt. Klinkt aanlokkelijk, nietwaar? Dit alles is geïntegreerd in het KNX-systeem dat een lieve duit kost, maar het leven zoveel aangenamer maakt.

Tuin-wifi

Met al die smart-applicaties in je tuin is een goede wifi-ontvangst natuurlijk essentieel. Maar ook voor ongestoord appen, internetten en streamen van beeld en geluid is een speciaal wifi-punt voor buiten onmisbaar.

De keuze voor de beste router of versterker is afhankelijk van de omvang van de tuin en de plaatsing van het zitgedeelte. Zit je voornamelijk op de veranda direct naast je huis, dan kom je misschien nog weg met het signaal dat uit je router komt of uit een eventuele repeater in de buurt van de achterdeur. Ook een powerline-adapter in het buitenstopcontact kan uitkomst bieden, want het signaal via het stroomnet wordt in theorie niet gehinderd door muren. Dit werkt overigens niet als je ‘m in een verlengsnoer plugt die je tien meter uitrolt de tuin in.

Wil je verderop in de tuin genieten van een ongestoorde Netflix- en Spotify-stream, dan kun je denken aan een outdoor accesspoint. Deze weerbestendige zender koppel je met een router of switch aan het netwerk voor een krachtig, stabiel wifi-signaal buiten. Hoewel goede outdoor accesspoints IPX-gecertificeerd zijn en dus stof en (spat)waterdicht, is het aan te raden ze te installeren onder een afdak of tegen een beschutte muur.

Conclusie

Tuinbeleving is voor iedereen iets anders. Waar de een zijn ziel en zaligheid legt in het aanleggen van een groene oase, is het voor de ander alleen een hangplek op warme dagen. Voor alle tuinbezitters geldt dat de mate waarin je de tuin ‘verslimt’, helemaal afhangt van de functie die de tuin voor jou heeft.

Ben je helemaal voor de zen van het tuinieren? Is de verzorging van de planten juist waar je het plezier uit haalt, blijf dat dan vooral zelf doen. Zelf grasmaaien en het groen besproeien kan heel ontspannend werken. Maar houd je wel van een verzorgde tuin, maar niet van al dat onderhoud? Laat die taken dan overnemen door slimme gereedschappen. Er is inmiddels behoorlijk wat keuze in tijdbesparende gadgets, dus inventariseer wat je écht nodig hebt en doe vergelijkend warenonderzoek (online).

Zie je het verder wel zitten om de tuin ‘s avonds mooi te verlichten of een feestje te geven met goed verzorgd beeld en geluid? Investeer dan vooral in outdoor elektriciteit en wifi, daar maak je iedereen blij mee.

Professionele hulp nodig in jouw tuin?

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 energiezuinige koelkasten voor max 1100 euro
Huis

Waar voor je geld: 5 energiezuinige koelkasten voor max 1100 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een grote koelkast met energielabel A? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken koelkasten bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 1100 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Hisense RB440N4ACA

Wie de vele positieve reviews op Kieskeurig.nl leest, weet genoeg. De Hisense RB440N4ACA is een aanrader! Het gaat weliswaar om een vrijstaande koel-vriescombinatie, maar je kunt het apparaat tóch netjes in een bestaande keuken kwijt. De behuizing is namelijk even diep als een standaard aanrecht. Fijn is bovendien dat je de draairichting van beide deuren kunt wijzigen. Volgens de gegevens op het A-energielabel 'trekt' dit model jaarlijks zo'n 109 kilowattuur stroom. Kortom, het kost je slechts een paar tientjes per jaar.

Opvallend veel reviewers waarderen de stille werking. Het opgegeven volumeniveau van 35 decibel is dan ook behoorlijk laag. Het koelgedeelte heeft een ruime inhoud van 238 liter. Dankzij de aanwezigheid van twee lades, vier dragers en vier deurvakken kun je heel wat producten koud bewaren. Er is ook nog een flessenrek inbegrepen. Bovenin het koelgedeelte zit een felle ledlamp met een bedieningspaneel. Hierop kies je de gewenste temperatuur. Verdeeld over drie lades is de vriezer goed voor een inhoud van 98 liter. Dankzij no frost-ondersteuning hoef je de RB440N4ACA nooit te ontdooien. Deze koelkast is verkrijgbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

LG GBP62MCNAC

Ondanks een riante inhoud van 384 liter voldoet de LG GBP62MCNAC aan de eisen van energielabel A. Ga ongeveer uit van een jaarlijks stroomverbruik van slechts 110 kilowattuur. Zodra je de bovenste deur opentrekt, heb je toegang tot een groot koelvak van 277 liter. De vier legplanken bestaan uit gehard glas. Die zullen niet zo gauw breken, zodat je zorgeloos een flinke hoeveelheid drinkpakken en blikjes koud bewaart. Verder telt het koelgedeelte twee lades en vier deurvakken.

De vriezer is met een inhoud van 107 liter eveneens ruim. Wegens ondersteuning voor no frost zullen de drie lades niet aanvriezen. Is er onverhoopt een technisch probleem? Met behulp van de zogenoemde Smart Diagnosis-functie lees je de apparaatstatus op een smartphone uit. Bekijk hoe je eventuele problemen oplost en onderhoud pleegt. Je plaatst de GBP62MCNAC gerust in een open (woon)keuken, want het geluidsniveau is met 35 decibel erg laag. Deze stijlvolle koelkast is in een matzwarte en zilverkleurige behuizing te koop.

Samsung RB38C607AS9/EF

De Samsung RB38C607AS9/EF heeft op Kieskeurig.nl momenteel de laagste prijs ooit. Daarbovenop ontvangen snelle beslissers ook nog eens tijdelijk een cashback van honderd euro. Deze actie geldt tot en met 2 december 2024. Al met al haal je voor een relatief zacht prijsje een energiezuinige koelkast in huis. Het opgegeven jaarlijkse stroomverbruik komt uit op 108 kilowattuur. Een leuk extraatje is dat je het actuele energieverbruik in de SmartThings-app op een smartphone kunt monitoren. Hiervoor koppel je de koelkast aan je wifi. De RB38C607AS9/EF produceert niet zoveel geluid, want het volumeniveau bedraagt maar 35 decibel.

Deze vijf testers zijn erg te spreken over dit product. Zij prijzen stuk voor stuk de ruime inhoud van in totaal 387 liter. Het koel- en vriesgedeelte zijn goed voor respectievelijk 273 en 114 liter. Voor huishoudens tot vier à vijf personen is dat ruimschoots voldoende. Zoals je van een moderne koelkast mag verwachten, is er no frost-ondersteuning aanwezig. Dat scheelt weer ontdooien! Komt de draairichting van beide deuren niet uit? Geen probleem, want je kunt ze omkeren. In plaats van de hier besproken zilverkleurige uitvoering kun je ook deze zwarte versie overwegen.

Lees ook: Tips voor een lager verbruik van je koelkast en vriezer

Inventum KV2010B

Een goedkopere koelkast met energielabel A zul je in dit formaat waarschijnlijk niet gauw vinden. Inventum hanteert op zijn website een adviesprijs van 999 euro, maar enkele webshops halen daar een kwart vanaf. De KV2010B is een volwaardige vrijstaande koelkast met een respectabele inhoud van 378 liter. Hiervan is 256 liter gereserveerd voor het koelgedeelte. Ten opzichte van diverse vergelijkbare apparaten is er een behoorlijk deel aan de vriezer toegekend, namelijk 122 liter.

Gunstig is het zéér lage geluidsniveau van 29 decibel. Hierdoor zet je deze koel-vriescombinatie probleemloos naast een keukentafel neer. Ondanks de relatief lage aanschafprijs ondersteunt dit model no frost. Deze techniek voorkomt ijsvorming, zodat de drie lades niet kunnen aanvriezen. Nuttig om te weten is dat je de deuren kunt omkeren. Volgens de specificaties van het toegekende A-energielabel verbruikt de KV2010B ongeveer 113 kilowattuur per jaar. De fabrikant geeft vijf jaar garantie op dit product.

Bosch KGN392LAF

Bosch staat garant voor een hoge kwaliteit. Dat heeft een zekere prijs, waardoor je nauwelijks energiezuinige koelkasten van het gerenommeerde Duitse merk voor minder dan duizend euro kunt vinden. De KGN392LAF is een uitzondering. Dit witgoedproduct is dan ook op Kieskeurig.nl momenteel goedkoper dan ooit. Indrukwekkend is het nogal lage verwachte stroomverbruik van 104 kilowattuur per jaar. Daarnaast is deze koelkast stiller dan de meeste andere modellen in deze prijsklasse. Ga uit van een geluidsniveau van 29 decibel.

Het koelgedeelte van 260 liter bestaat uit vier dragers, twee lades, een flessenrek en vier deurvakken. De vriezer heeft een inhoud van 103 liter. Wegens no frost-ondersteuning kun je de drie lades altijd soepel schuiven. Op het fraaie aanraakpaneel kies je voor elke sectie de gewenste temperatuur. Dankzij zijn slimme ontwerp plaats je de behuizing eventueel pal tegen de wand. In tegenstelling tot de meeste andere koelkasten hoeft er geen ruimte tussen de achterkant en de muur te zitten. Zit één van de deuren niet helemaal dicht? De KGN392LAF waarschuwt je met een luide pieptoon. Lees deze reviews op Kieskeurig.nl voor ervaringen van andere gebruikers.

▼ Volgende artikel
Nederlandse techwebshop Alternate gaat Starlink-producten verkopen
Huis

Nederlandse techwebshop Alternate gaat Starlink-producten verkopen

De Nederlandse webwinkel in techproducten Alternate gaat de internetproducten van Starilnk verkopen. Starlink is het internetbedrijf van Elon Musk, de man achter social media-platform X en Tesla.

Alternate is een officiële dealer van Starlink geworden. Dankzij deze samenwerking biedt de winkelonderneming internetdiensten via satelliet van Starlink aan. Starlink biedt wereldwijd breedbandinternet via satellieten, waardoor bedrijven op afgelegen locaties en avonturiers in de natuur nu kunnen rekenen op snel internet. en van onze klanten eenvoudiger en efficiënter maken.

 “De samenwerking met Starlink is voor ons een geweldige aanvulling op ons assortiment,” zegt Nico Bommelje, directeur van Alternate Nederland. “Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen voor onze klanten en met Starlink kunnen wij nu een betrouwbare internetverbinding bieden voor zowel bedrijven in afgelegen gebieden als voor avonturiers die het avontuur willen aangaan zonder concessies te doen aan connectiviteit.

Bedrijven en reizigers

Voor zakelijke klanten biedt Starlink een oplossing voor bedrijven die in landelijke gebieden of moeilijk bereikbare regio’s gevestigd zijn, bijvoorbeeld op locaties waar geen snelle glasvezelverbinding is.

Starlink biedt voor hen stabiele en snelle internetverbindingen, waardoor ze hun digitale processen, communicatie en cloud-gebaseerde toepassingen kunnen blijven gebruiken, zelfs zonder traditionele internetverbindingen. Voor reizigers biedt Starlink eveneens internetverbindingen voor werk of vrije tijd, ongeacht de locatie.