ID.nl logo
Workshop betalen met PayPal
© PXimport
Huis

Workshop betalen met PayPal

Het wereldwijde internet is het winkelcentrum van de moderne mens. Betalen op buitenlandse websites kon in het verleden nog wel eens lastig zijn, maar sinds er PayPal is, kan iedereen met een bankrekening of creditcard eenvoudig grote en kleine betalingen verrichten. Wij leggen uit hoe het in z'n werk gaat.

1. Binnen- en buitenland

Zolang u binnen Nederland webwinkelt, kunt u eenvoudig betalen met iDeal of een acceptgiro. Gaat u de grens over, dan is een creditcard bijna altijd vereist. Niet iedereen heeft die, of wil creditcardgegevens zomaar bij elke webwinkel achterlaten. PayPal is een prima alternatief. U kunt er wereldwijd mee betalen (dus ook binnen Nederland). Wie een PayPal-account heeft, hoeft niet bij elke betaling een hele riedel aan creditcardgegevens in te tikken. Mailadres en wachtwoord volstaan. Koppelt u een bankrekening aan PayPal, dan kunt u ook zonder creditcard inkopen doen.

©PXimport

2. Openen en koppelen

Om van PayPal te profiteren hoeft u slechts enkele stappen te doorlopen. Allereerst gaat u met een browser naar PayPal om daar een rekening te openen. Vervolgens koppelt u er een bestaande bankrekening of creditcard aan. Wanneer u een creditcard koppelt, is de rekening meteen klaar voor gebruik. Gaat het om een bankrekening, dan zijn enkele extra handelingen nodig, want dan moet de bankrekening eerst door PayPal geverifieerd worden. Dat proces kost doorgaans enkele werkdagen. Het openen van een PayPal-rekening kost overigens niets.

©PXimport

3. PayPal voor consumenten

De eerste stap is dus het openen van een PayPal-rekening. Dit doet u door op de website te klikken op de knop Rekening openen. Dat kan onder andere op het tabblad Home of op het tabblad Particulier gebeuren. Een zakelijke rekening openen is ook mogelijk, maar dat valt buiten het kader van deze workshop. Controleer op het vervolgscherm of als land Nederland is geselecteerd en bij taal Nederlands staat ingevuld. Corrigeer waar nodig. Klik dan in het kader PayPal voor consumenten op de knop Aan de slag.

©PXimport

4. Rekening openen

U krijgt een scherm te zien waarop u allerlei persoonlijke gegevens invult, zoals uw naam, telefoonnummer en adres. Ook geeft u hier een e-mailadres en een wachtwoord op. Die combinatie vormt de toegang tot uw PayPal-rekening. Meer hebt u niet nodig om wereldwijd producten te kopen en betalingen te verrichten. Kies een ijzersterk wachtwoord en zorg dat u het geheimhoudt. Zodra u alles hebt ingevuld en gecontroleerd, klikt u op Rekening openen. In principe is uw rekening nu geopend.

©PXimport

5. Bankrekening koppelen

Betalingen kunt u pas verrichten zodra er een bankrekening of creditcard aan uw PayPal-account is gekoppeld. Dit kunt u meteen regelen in het vervolgscherm. Voor het koppelen van een bankrekening klikt u op Doorgaan in het kader Betalen met mijn bankrekening. Tik op het volgende scherm uw voornaam in zoals die op uw bankpas of rekeningafschrift staat vermeld en vul de gevraagde bankgegevens in. Klik op Doorgaan. U krijgt nu een uitleg over de vervolgstappen. Na enkele dagen kan de bankrekening gebruikt worden, er moet namelijk eerst geverifieerd worden.

©PXimport

6. Verificatie

Hebt u een bankrekening aan uw PayPal-account gekoppeld? Om te controleren of die rekening echt van u is, maakt PayPal twee kleine bedragen naar u over. Dit kan enkele werkdagen duren. Kijk via internetbankieren of op uw bankafschrift wat deze bedragen zijn. Ga vervolgens naar uw PayPal-account en klik op het rekeningoverzicht in het kader Berichten op Bankrekening controleren. Voer de twee bedragen in en klik op Verzenden. Nu weet PayPal dat het inderdaad om uw rekening gaat. Vanaf dat moment kunnen de betalingen via uw bankrekening afgehandeld worden.

©PXimport

7. Limieten opheffen

Uw rekening krijgt eerst de status niet-gecontroleerd en er gelden een aantal rekeninglimieten. Dit is te zien in de regel vlak onder uw naam op het rekeningoverzicht (oftewel het tabblad genaamd Overzicht). De limieten kunt u bekijken met een klik op Limieten weergeven. Pas zodra uw bankrekening bevestigd is met de twee willekeurige bedragen die PayPal heeft overgemaakt, vervallen de limieten en krijgt u de status van gecontroleerd rekeninghouder. Ook als u (alleen) een creditcard gebruikt, kunt u een soortgelijk bevestigingsproces doorlopen, zie stap 10.

©PXimport

8. Creditcard koppelen

Door een creditcard aan PayPal te koppelen, kunt u al meteen winkelen. In dat geval klikt u in het scherm uit stap 5 op Uw creditkaart koppelen en vult u het kaartnummer, de vervaldatum en het kaartcontrolenummer in. Klik op Uw kaart koppelen en u kunt aan de slag. Overigens kan de creditcard ook gekoppeld worden als vervolgstap nadat u een bankrekening gekoppeld hebt. U mag namelijk beide aan uw PayPal-rekening koppelen. In dat geval zal PayPal in afwachting van goedkeuring van uw bankrekening alle betalingen via de creditcard laten lopen.

©PXimport

9. Rekening activeren

PayPal stuurt een bericht waarmee u uw rekening moet activeren. Open de e-mail, klik op Mijn rekening activeren en meld u aan met uw wachtwoord. Aanvullend moet u twee beveiligingsvragen kiezen en beantwoorden. Mocht u een keer uw wachtwoord kwijt zijn, dan worden deze vragen aan u gesteld. Gebruik dus nooit informatie die anderen van u kunnen weten, of die eenvoudig te achterhalen is. Klik daarna op Verzenden. Eventueel kunt u nu alsnog een creditcard koppelen, of klik op Ga naar Mijn rekening. Uw rekening is nu geactiveerd.

©PXimport

10. Bevestigen via creditcard

Klik voor het bevestigen van uw creditcard op het rekeningoverzicht bij Berichten op Mijn creditcard koppelen en bevestigen. U kunt een nieuwe creditcard aan uw PayPal-account koppelen, of een al eerder gekoppelde creditcard gebruiken voor de verificatie. PayPal zal een bedrag van 1,50 euro afschrijven. Zoek in uw creditcardoverzicht bij deze transactie naar vier cijfers. Geef die op door op het rekeningoverzicht te klikken op Berichten / Mijn creditcard bevestigen. De afgeschreven 1,50 euro wordt binnen een etmaal toegevoegd aan uw PayPal-saldo.

©PXimport

11. Betalen met PayPal

Betalen met PayPal is erg eenvoudig. Er zijn wereldwijd ontelbaar veel websites waar u met PayPal terecht kunt. U weet of een website deze betaalwijze aanbiedt als u het logo van PayPal erop tegenkomt. Soms staat dat al meteen op de voorpagina vermeld, andere keren is het te vinden bij de algemene informatie over de website, bijvoorbeeld in een onderdeel dat over betaalmethoden gaat. Alleen in enkele gevallen blijft het een verrassing tot het moment waarop het rijtje betaalmethoden verschijnt zodra u met uw virtuele winkelmandje naar de kassa gaat.

©PXimport

12. Veilige PayPal-website

Zodra u als betaalmethode PayPal kiest, wordt u doorgeleid naar de PayPal-website om de betaling af te ronden. Controleer het webadres, let op of er een beveiligde verbinding actief is (https://www.paypal.com) en meld u dan aan met het e-mailadres en wachtwoord van uw PayPal-account. De betalingsgegevens verschijnen in beeld en nadat u alles op juistheid hebt gecontroleerd klikt u op Nu betalen. Wilt u bij nader inzien van de koop afzien, dan is vlak onder de betaalknop een redelijk onopvallend linkje te vinden waarmee u de koop alsnog kunt afblazen.

©PXimport

13. Betaalmethode kiezen

Aan een PayPal-account kunnen meerdere bankrekeningen en creditcards gekoppeld zijn. Daarnaast kan de PayPal-rekening zelf ook nog een saldo hebben. Een betaling kan daarom op meerdere manieren gebeuren. Op het scherm met de betaalgegevens uit de vorige stap ziet u bij Betaalmethode waar PayPal het geld van plan is af te schrijven. Wilt u liever met een andere rekening of creditcard betalen? Klik dan op Wijzigen en kies de gewenste betaalwijze. Dit kan uiteraard alleen zolang u nog niet op de knop Nu betalen hebt geklikt.

©PXimport

14. Betalen zonder account

Zelfs als u geen PayPal-account hebt, kunt u van de dienst gebruikmaken. In dat geval meldt u zich niet aan, maar kiest u zodra u naar de PayPal-website bent doorgestuurd voor Betalen met creditcard en vult u alle velden netjes in. De betaling met uw creditcard verloopt nu via PayPal en de webwinkel krijgt uw creditcardgegevens niet te zien. Klik helemaal onderaan op Betaling controleren om over te gaan tot betalen. Met Uw gegevens bij PayPal opslaan dat u er vlak boven vindt, kunt u alsnog snel een PayPal-account aanmaken.

©PXimport

15. Transacties en saldo

Het saldo en de meest recente transacties zijn te zien in het rekeningoverzicht van uw PayPal-account. Een uitgebreider overzicht van transacties krijgt u door te kiezen voor Transacties bekijken. Standaard krijgt u de gegevens van maximaal een maand te zien. Vlak boven het overzicht kunt u een andere standaardperiode kiezen, zoals deze week, vorige week, of de afgelopen drie maanden. U mag ook zelf een periode aangeven met een begin- en een einddatum. Details van een transactie zijn in te zien met een klik op Gegevens op de betreffende regel.

©PXimport

PayPal Mobiel

Voor iOS (Apple), Android en BlackBerry is in de betreffende app-winkel een handige app beschikbaar, zodat u ook met uw smartphone van PayPal gebruik kunt maken. We bespreken kort die van de iPhone, die van de andere besturingssystemen werken vergelijkbaar. Op het hoofdscherm bevinden zich pictogrammen, waaronder om geld over te maken, een betaalverzoek te doen en om transactiegegevens te bekijken. Grappig is dat de volgorde van de pictogrammen kan worden aangepast en dit gebeurt op nagenoeg dezelfde wijze als dat u al gewend bent te doen met de apps op de beginschermen van uw iPhone. Omdat het om een mobiel apparaat gaat, is het verstandig de inlogduur niet al te lang in te stellen. Wijzigen kan met het tandwieltje linksboven, kiezen voor Instellingen en dan Inlogduur. Via Pushberichten kunt u aangeven van welke gebeurtenissen u meteen een melding op uw mobiel wilt krijgen.

©PXimport

©PXimport

16. Transacties downloaden

Mocht u gebruikmaken van een online of offline huishoudboekje om de transacties van diverse bankrekeningen bij te houden, kijk dan eens of uw huishoudboekje ook PayPal ondersteunt. Via het transactieoverzicht van uw PayPal-account kunt u heel eenvoudig de gegevens van uw transacties downloaden. Dat kan als een csv-bestand, of in diverse andere bestandsformaten. Ook een pdf-document behoort tot de mogelijkheden. Erg handig om alles eens netjes op een rijtje te zien. Daarnaast kan het getoonde transactieoverzicht worden afgedrukt.

©PXimport

17. Geld overmaken

Via het tabblad Geld overmaken kunt u met de optie Online geld overmaken een bedrag op iemands account storten. U hebt hiervoor het e-mailadres van het PayPal-account van de begunstigde nodig. Vul het bedrag en eventueel de valutasoort in en kies een categorie. Op het vervolgscherm kunt u een berichtje intikken. Is uw creditcard het betaalmiddel, dan ziet u meteen welke kosten er aan de transactie verbonden zijn. Standaard draagt u de kosten. Laat u de ontvanger ervoor opdraaien, dan ontvangt de begunstigde de storting minus de kosten.

©PXimport

18. Geld toevoegen

Een PayPal-rekening kan een saldo hebben. Zodoende kunt u er rechtsreeks betalingen mee doen. Kies om het saldo aan te vullen op tabblad Mijn rekening in de werkbalk eronder voor Geld toevoegen. Aanvullen kan op twee manieren. Allereerst met online bankieren. In dat geval geeft PayPal u exacte instructies hoe u dit via een normale overschrijving via uw eigen bankrekening kunt doen. Als alternatief kunt u PayPal een betaalverzoek naar uw bank laten versturen. Voor deze optie is het wel nodig dat de bankrekening aan uw PayPal-account is gekoppeld.

©PXimport

19. Overboeken naar bankrekening

Het kan ook gebeuren dat u juist geld wilt overboeken van PayPal naar uw bankrekening. Dat kan geld zijn dat u eerder op uw PayPal-rekening hebt gestort, maar ook geld dat u van anderen hebt ontvangen, bijveeld na het verkopen van spullen op Marktplaats. Kies voor het tabblad Mijn rekening / Opnemen en vervolgens Geld overschrijven naar uw bankrekening. Vul het bedrag in, selecteer de juiste rekening en klik op Doorgaan. Het duurt enkele dagen voordat het bedrag op uw bankrekening zichtbaar is.

©PXimport

20. PayPal en Marktplaats

Koopt u wel eens iets op Marktplaats, dan kunt u PayPal gebruiken om te betalen. Een verkoper kan deze mogelijkheid tijdens het maken van de advertentie met een vinkje aanzetten. Hebt u een artikel gekocht en wilt u via PayPal betalen, dan stuurt de verkoper een betaalverzoek naar u. U ontvangt een e-mail met daarin een link. Klik erop en u komt op de advertentiepagina van Marktplaats terecht. Daar klikt u op Betaal nu via PayPal. U meldt zich aan en keert automatisch terug naar Marktplaats om de betaling af te handelen.

©PXimport

21. Persoonlijke gegevens

Via de optie Profiel (wederom onder Mijn rekening) kunt u uw persoonlijke gegevens bijwerken, e-mailadressen aanpassen of toevoegen en uw gekoppelde creditcards en bankrekeningen beheren. Met een klik op de optie Profiel krijgt u een scherm met uitgebreide mogelijkheden te zien, wat vooral handig is als u meerdere acties wilt uitvoeren. Als alternatief kunt u de muis op de keuze Profiel laten zweven. In dat geval verschijnt er eerst een submenu en kunt u meteen naar een bepaald onderdeel springen. Bijvoorbeeld Bankrekening toevoegen of verwijderen.

©PXimport

22. Bijna alles gratis

Veel is bij PayPal gratis, maar niet alles. Een rekening openen en het koppelen van een bankrekening of creditcard kost u in ieder geval geen cent. Ook geld dat u van uw bankrekening naar de PayPal-rekening overschrijft kost niets extra. Verder vraagt PayPal geen geld voor de betalingen die u doet. Maar bij internationale betalingen moet er al snel valuta omgerekend worden en daar zijn wel kosten aan verbonden. Wanneer u moet betalen en wat de precieze kosten zijn, is te zien door onderaan het scherm te klikken op Kosten.

©PXimport

23. Aankoopbescherming

PayPal heeft een Aankoopbescherming die voor extra zekerheid moet zorgen tijdens het winkelen (voorheen Kopersbescherming). Ook op websites zoals Marktplaats en eBay is het van toepassing. Op de PayPal-site vindt u (voordat u zich aanmeldt) op het tabblad Veiligheid informatie en voorwaarden. U vindt er ook nuttige tips over hoe u veilig met uw rekening omgaat en hoe u controleert of u echt met PayPal te maken hebt. Koppelt u een bankrekening, houd er dan rekening mee dat u via PayPal betaalt zonder de extra bescherming van o.a. TAN-codes.

©PXimport

24. Rekening opheffen

Mocht u ooit besluiten om uw PayPal-rekening op te heffen, dan moet u ook op de profielpagina zijn. Klik op Mijn rekening / Profiel, ga naar Rekeninginstellingen en klik achter Rekeningtype op Rekening opheffen. U zult er diverse schermen moeten doorlopen waarop wordt nagegaan of u wel echt wilt stoppen. Als u zich nergens onderweg bedenkt, krijgt u tot slot een bevestiging per e-mail. Het is handig om een eventueel saldo eerst naar uw bankrekening over te maken. Wellicht wilt u ook het transactieoverzicht veiligstellen (zie stap 16).

©PXimport

▼ Volgende artikel
Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)
© africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy) - stock.adobe.com
Huis

Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)

Wasverzachter gebruik je meestal om te zorgen dat je handdoeken of lakens lekker zacht worden en aangenaam gaan ruiken. Maar wist je dat je het spul ook op andere manieren in huis kunt gebruiken? Niet alles wat je online leest werkt of is veilig, maar er zijn wél een paar toepassingen die handig zijn. Deze kun je zonder zorgen uitproberen.

Wist je dat je wasverzachter ook kunt gebruiken: • Tegen muffe luchtjes • Als luchtverfrisser tijdens het stofzuigen • Om statische kleding te voorkomen • Om kunststof kozijnen en deurposten mee af te nemen

Ook interessant: Hier kun je vaatwastabletten óók voor gebruiken

Wil je wasverzachter vaker inzetten in huis? Dat kan, maar de mogelijkheden zijn niet enorm uitgebreid. Hieronder lees je waar dit goedje allemaal geschikt voor is.

Wattenbolletjes tegen muffe luchtjes

Heb je last van een muffe geur in je kledingkast, lade of schoenenkast? Drenk een watje in een klein beetje wasverzachter, laat het goed drogen en leg het ergens in de kast of lade neer. Het watje verspreidt subtiel geur zonder te overheersen.

Luchtverfrisser tijdens het stofzuigen

Tijdens het stofzuigen een frisse geur in huis verspreiden? Leg een gedroogd watje met wasverzachter in het stofreservoir of bij de filter van je stofzuiger. Let op: doe dit alleen als je een stofzuiger hebt zonder zak, en gebruik geen vloeibare wasverzachter direct in het apparaat.

Statische kleding voorkomen

Heb je vaak kledingstukken die knetteren als je ze aantrekt? Vul een plantenspuit met water en voeg een klein dopje wasverzachter toe. Even schudden en licht over de binnenkant van je kleding sprayen (test eerst op een onopvallende plek) helpt om de antistatische lading van je kleding snel te laten verdwijnen.

Lees ook: ⚡Sodeknetter: zo voorkom je statische elektriciteit in je kleding

Kunststof kozijnen en deurposten afnemen

Wasverzachter lost geen hardnekkig vuil op, maar je kunt er wel kunststof oppervlakken mee opfrissen. Denk aan vensterbanken, deurposten of lichtschakelaars. Meng een theelepel wasverzachter met een liter water, maak een doek licht vochtig en veeg ermee over het oppervlak. Het ruikt fris en laat een dun laagje achter dat stof een tijdje weert. Niet gebruiken op hout of natuursteen.

©sergeylapin

...En dit kun je er beter níet mee doen Op internet lees je vaak over andere toepassingen van wasverzachter, zoals badkamertegels of tapijt reinigen, pannen weken, statisch haar behandelen, of zelfs aan je badwater toevoegen voor een zachtere huid. Maar hier kun je juist beter géén wasverzachter voor gebruiken, want:

• Het is niet bedoeld voor contact met je huid of haar. De parfums en conserveermiddelen kunnen irritatie veroorzaken. • Het is niet voedselveilig. Gebruik het dus nooit in of op pannen, keukengerei of aanrechtbladen. • Het laat resten achter. Op tegels, tapijt of badkuipen ontstaat een vettig laagje dat vuil juist aantrekt of vlekken kan geven.

Gebruik wasverzachter dus met beleid, en alleen op plekken waar het geen schade aanricht of achterblijft op oppervlakken die je aanraakt.

Kan wel, maar let op

Sommige toepassingen zijn niet per se fout, maar vragen om wat meer voorzichtigheid. Zoals schoenen en vuilnisbakken opfrissen met wasverzachter.

Schoenen opfrissen

Een doek met verdunde wasverzachter gebruiken om de binnenkant van schoenen schoon te vegen kan geurtjes maskeren. Maar het reinigt niet écht en laat mogelijk geurstoffen of plakkerige resten achter. Dat is niet ideaal, zeker als je de schoenen zonder sokken draagt. Wil je het toch proberen? Gebruik een goed uitgewrongen doek en laat de schoenen daarna volledig drogen.

Vuilnisbak geurvrij maken

Een sopje met wat wasverzachter kan je vuilnisbak tijdelijk frisser laten ruiken. Het maskeert nare geurtjes, maar doodt geen bacteriën. Voor grondige reiniging blijft een oplossing met soda, azijn of allesreiniger effectiever. Wasverzachter is hier dus vooral geurdecoratie, geen echte schoonmaker.

ToepassingWél gebruiken?Toelichting
Wattenbolletjes in kast of lade✅ JaGeeft een subtiele geur zonder schade of risico. Wel laten drogen.
Wattenbolletje in stofzuiger✅ JaWerkt geurverspreidend, zolang je het droog toepast en niet in de motor.
Antistatisch spray voor kleding✅ JaVerdunnen met water, spaarzaam gebruiken, eerst testen op textiel.
Kunststof oppervlakken (kozijnen, schakelaars)✅ JaAlleen op gladde, niet-poreuze oppervlakken. Niet op hout of natuursteen.
Badkamertegels reinigen❌ NeeWerkt niet goed tegen kalkaanslag, laat vettig laagje achter.
Pannen weken met wasverzachter❌ NeeNiet voedselveilig, kans op chemische resten.
Statisch haar behandelen❌ NeeNiet huidveilig, kans op irritatie of allergie.
Wasverzachter in badwater❌ NeeNiet bedoeld voor huidcontact, zeker niet bij gevoelige huid.
Tapijt of stoffering opfrissen❌ NeeLaat resten achter, trekt vuil aan, kans op vlekken.
Schoenen van binnen reinigen⚠️ MogelijkMaskerende geur, maar geen echte reiniging. Risico op plaklaag en geurstoffen op de huid.
Vuilnisbak reinigen⚠️ MogelijkGeeft geur, maar desinfecteert niet. Beter alternatief: schoonmaken met azijn of soda.

Wasverzachter: handig, maar geen wondermiddel

Wasverzachter is dus best veelzijdig, maar niet het wondermiddeltje dat sommige blogs ervan maken. Als je het slim inzet – en altijd spaarzaam – kun je er net wat meer mee doen dan alleen gebruiken voor je was. Test wel altijd eerst op een klein stukje, en hou het bij oppervlakken waar het veilig is. Liever geen risico? Er zijn ook natuurlijke alternatieven, zoals azijn of etherische olie, die je op een vergelijkbare manier kunt gebruiken.

▼ Volgende artikel
Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben
© lara-sh
Huis

Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben

Een hogedrukreiniger is een krachtig hulpmiddel waarmee je snel en grondig allerlei oppervlakken rondom je huis schoonmaakt. Maar met de juiste accessoires haal je er nóg meer uit – en wordt schoonmaken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk effectiever.

In dit artikel laten we zien welke accessoires onmisbaar zijn om optimaal gebruik te maken van je hogedrukreiniger en welke extra mogelijkheden ze bieden. Het nut van de volgende accessoires wordt besproken:

  • Vario-spuitlans
  • Terrasreiniger
  • Verlengslang
  • Schuimlans
  • Rioolontstoppingslans

Lees ook: Zo werkt een hogedrukreiniger

Let goed op dat niet elk accessoire op elke hogedrukreiniger past. Voordat je overgaat op de aanschaf van een accessoire, controleer dan goed de compatibiliteit met jouw hogedrukreiniger. Lees hier meer over in het artikel Praktische tips bij het gebruik van hogedrukreinigers.

Vario-spuitlans: veelzijdigheid troef

Een vario-spuitlans is eigenlijk onmisbaar als je het meest uit je hogedrukreiniger wilt halen. Met dit accessoire pas je in één handomdraai de spuithoek aan, zodat je de waterstraal precies kunt afstemmen op wat je schoonmaakt. Voor hardnekkig vuil zet je 'm op volle kracht, terwijl een zachtere straal ideaal is voor kwetsbare oppervlakken zoals ramen of andere glazen oppervlakken. Je hebt dus meerdere mogelijkheden in één handige lans.

©hedgehog94

Terrasreiniger: speciaal voor grotere oppervlakken

Een terrasreiniger is een handig hulpstuk in de vorm van een brede, ronde schijf met ronddraaiende spuitkoppen. Je bevestigt ’m aan je hogedrukreiniger en maakt er moeiteloos grotere oppervlakken mee schoon – denk aan je terras, oprit of zelfs muren. Doordat de waterstraal dicht bij het oppervlak blijft, reinig je extra effectief én verbruik je minder water. En het mooiste? Je hebt geen last van opspattend vuil of water, dus schoonmaken wordt een stuk comfortabeler.

Terrasreiniger kopen?

Bekijk nu de terrasreiniger die past bij jouw hogedrukreiniger

Verlengslang: vergroot je bereik

De meeste hogedrukreinigers worden geleverd met een slang van zo’n 5 tot 10 meter – vaak is dat genoeg, maar soms kom je nét iets te kort. Met een verlengslang vergroot je eenvoudig het bereik, zodat je ook moeilijker bereikbare plekken kunt schoonmaken zonder telkens het apparaat te hoeven verplaatsen. Verlengslangen zijn er in verschillende lengtes, dus er is altijd wel een variant die past bij jouw klus.

Schuimlans: effectieve reiniging met reinigingsmiddel

Soms is water alleen niet genoeg om hardnekkig vuil aan te pakken. Dan is een schuimlans dé oplossing. Hiermee breng je een dikke laag reinigingsschuim aan op het oppervlak. Het schuim blijft even zitten, zodat het schoonmaakmiddel goed kan inwerken en het vuil losweekt. Na een paar minuten spoel je alles gemakkelijk weg met de hogedrukreiniger. Perfect voor een grondige reiniging van bijvoorbeeld tuinmeubels, je auto of een schutting.

Alles spic en span

Extra schoon met deze speciale reiningsmiddelen

Rioolontstoppingslans: verstoppingen verhelpen

Een verstopte afvoer of riool is altijd vervelend, maar met een rioolontstoppingslans voor je hogedrukreiniger kun je het probleem vaak zelf oplossen, zonder meteen een loodgieter te hoeven bellen. De lange, flexibele lans schuif je eenvoudig in de afvoer. De krachtige waterstraal maakt vuil los en spoelt het direct weg. Zo is een verstopping vaak al binnen een paar minuten verholpen en heb je jezelf een vaak prijzig bezoekje van de loodgieter bespaard.

©BillionPhotos.com

Met de juiste accessoires wordt je hogedrukreiniger echt een alleskunner. Of je nu je terras weer spic en span wilt krijgen, je auto een wasbeurt gunt of een verstopte afvoer te lijf gaat – voor elke klus is er wel iets handigs te vinden. Begin met een paar basisaccessoires zoals een vario-spuitlans of een terrasreiniger, en breid daarna rustig uit met wat je nodig hebt. Zo ben je overal op voorbereid, zonder gedoe.

Vraag een offerte aan voor schoonmaak: