ID.nl logo
OnePlus One - Een zeer betaalbaar vlaggenschip
© PXimport
Huis

OnePlus One - Een zeer betaalbaar vlaggenschip

Al sinds de eerste geruchten over de OnePlus One ben ik sceptisch. Dit nieuwe merk is niet bepaald bekend, en het lijkt op een telefoon die vooral bedoeld is voor liefhebbers van Android. OnePlus belooft dat het een ware "vlaggenschip killer" is, maar kan het toestel deze belofte wel waarmaken?

Het idee achter de PlusOne is enigszins utopisch. Het is een telefoon zonder beperkingen van telefoonmaatschappijen, en hij bevat de nieuwste hardware; hij biedt heel veel aanpassingsmogelijkheden en is bovendien uiterst betaalbaar, beginnend bij 269 euro voor het 16GB model, terwijl de meeste telefoons met vergelijkbare hardware het dubbele kosten!

Is deze smartphone echt zo geweldig als wordt beweerd, en zal hij de klant weg kunnen lokken bij bedrijven zoals Samsung, HTC en LG ten gunste van een nieuw, onbekend merk?

©PXimport

Een smartphone met flair

Van een afstand lijkt de OnePlus One op vrijwel elke andere Android telefoon: plat en dun met afgeronde hoeken, en aan de zijkanten een aan/uitknop en een volumeknop. Hij heeft een fluweelachtige achterkant - wat een leuke afwisseling is na alle dunne plastic (en mannelijk ogende aluminium) behuizingen die we dit jaar hebben gezien. Maar ik durf niet te garanderen dat de zachte afwerking netjes blijft in je tas (hoewel hij het in de mijne prima volhield).

©PXimport

Ik vind het ontwerp van de telefoon leuk, maar hij is veel te groot. Het was een uitdaging om het apparaat te gebruiken, vooral wanneer ik probeerde de telefoon vast te houden om iets te lezen en daarna mijn vingers naar beneden probeerde te manoeuvreren om iets te gaan typen. Ik was constant bang om hem te laten vallen, vooral onderweg, en uiteindelijk hield ik het maar stevig met twee handen vast als het apparaat niet in mijn tas zat.

Het 5,5 inch 1080p IPS LCD-scherm van de One heeft een pixeldichtheid van 401 pixels per inch (ppi). Dat is lager dan zowel de Samsung Galaxy S5 als de HTC One, die respectievelijk 432 en 441 ppi bieden (omdat hun 1080p schermen wat kleiner zijn). Maar dit verschil in pixeldichtheid is niet iets dat doorgaans met het blote oog op te merken is, en de OnePlus One is nog altijd prima uitgerust om onderweg video's te bekijken.

Aangezien het apparaat een LCD-scherm heeft zal er een duidelijk verschil in kleurbereik zijn wanneer je het naast een apparaat zoals de Galaxy S5 houdt, maar dat komt doordat Samsung meer verzadigde Super AMOLED displays gebruikt. Als je dat liever hebt, biedt de One een handige functie waarmee je het scherm naar wens kunt aanpassen.

©PXimport

De grootste ergernis van het ontwerp van de One is de enorme rand rondom het scherm, waardoor de behuizing groter is dan nodig. En hierdoor is het dus iets groter dan de meeste andere vlaggenschip telefoons op de markt. Ja, hij heeft een 5,5 inch-scherm, maar de LG G3 heeft dat ook, en die is minder groot.

©PXimport

Snel en duurzaam

De PlusOne heeft een 2,4 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon 801-processor en 3GB aan RAM, dus je kunt er zeker van zijn dat hij een tijdje mee zal gaan. Ik heb er een tijdje Disco Zoo op gespeeld terwijl ik een app aan het downloaden was en tegelijkertijd naar radio aan het luisteren was, en de interface bleef lekker snel en soepel. Ik heb geen enkel probleem gehad met haperende applicaties die crashten, en dat is wat ik graag zie in een vlaggenschip apparaat.

De batterijduur van de One zou echter beter kunnen. De 3100 mAh batterij kon ongeveer 10 uur en 12 minuten video afspelen in de vliegtuig-stand. Dat is helemaal niet slecht, maar ik verwachtte betere prestaties van een batterij die groter is dan die van de Galaxy S5 - die heeft een 2800 mAh batterij die wel 10 uur en 45 minuten meegaat. Laten we dat een bijverschijnsel van een groter scherm noemen. Er zijn verschillende energiebesparende opties die je in de instellingen kunt inschakelen om wat meer uit je batterij te halen.

De One heeft ook een capabele set speakers. Ze zitten alleen op de onderkant van de telefoon, maar ze zijn vergelijkbaar met de duale speakers van de HTC One (M8), wat nog steeds mijn favoriete telefoonspeaker is. Het volume op de OnePlus One kan vrij hoog, wat handig is als je naar het nieuws wilt luisteren terwijl je je klaar maakt om naar je werk te gaan. Wat de hoofdtelefoonuitgang betreft kun je de gebundelde AudioFX app gebruiken om de equaliser van de telefoon naar wens aan te passen.

Functies van de camera

Vóór zijn komst was er een heleboel rumoer rondom de cameramogelijkheden van de OnePlus One. De 13 megapixel-camera bevat een Sony Exmor IMX 214 sensor en f/2.0 diafragma voor opnamen bij weinig licht, terwijl de 5 megapixel-camera aan de voorkant perfect is voor selfies.

©PXimport

Ik heb genoten van de foto's die ik in de buitenlucht gemaakt heb met de One; ze waren scherp en helder, met nauwkeurige belichting en kleur. De Auto modus paste zich aan de meeste situaties goed aan, of ik nu op kantoor was of door de stad liep, ik heb nooit enige sluitervertraging meegemaakt.

De prestaties van de One bij weinig licht waren niet zo geweldig als beloofd. Vergeleken met de Galaxy S5 en HTC One waren de prestaties bij weinig licht... nou ja, verduisterd. Gebruik in dergelijke situaties dus de flitser.

©PXimport

Het gaat om keuzemogelijkheden

De OnePlus One draait op een door Cyanogen aangepaste versie van Android, ook wel CyanogenMod build 11S genoemd. De aangepaste firmware is bovenop Android 4.4.2 gebouwd, en terwijl veel van de interface elementen eruit zien en aanvoelen als Google's Android, is het in wezen een eigen besturingssysteem.

©PXimport

Cyanogen heeft er altijd een punt van gemaakt dat het de keuzevrijheid terug wil geven aan de gebruiker, en daarom heeft de OnePlus One zoveel aanpasbare functies. Je kunt de interface tweaken, aan de instellingen prutsen, bepalen hoe de statusbalk en Quick Settings eruitzien en zelfs of je hardware of software navigatieknoppen wilt.

Naar hartenlust personaliseren

De beste functie van de OnePlus One is de mogelijkheid om de interface van de telefoon naar jouw smaak aan te passen. Als het lettertype of de iconen je niet bevallen kun je deze aanpassen; als je liever minder iconen bovenaan in de statusbalk wilt hebben kun je ze tot alleen de meest essentiële beperken; en als je graag een skin wilt gebruiken voor CyanogenMod om het op Samsungs Touchwiz te laten lijken kan dat ook.

Om thema's te veranderen hoef je niet moeilijk te doen of een applicatie met uitgebreide functionaliteit te zoeken. Bovendien hoef je niet ver te zoeken in de Settings. Ik raad echter wel aan om in de Google Play Store te zoeken naar thema's die compatibel zijn met Cyanogen, omdat ik niet onder de indruk was van de standaardthema's in Cyanogen's Themes Showcase (maar ik ben nogal kieskeurig).

Als je thema's downloadt die je bevallen, kun je ze ook combineren. Het is belachelijk eenvoudig en zelfs de grootste technofoob zal dit leuk vinden om te doen, vooral omdat je helemaal niets hoeft te hacken. Het zou fijn zijn als Google's Android dergelijke aanpassingen ook zo gebruiksvriendelijk zou maken.

©PXimport

Voor mensen die iets anders willen

Net als met Google's Nexus-apparaten koop je een ontgrendeld apparaat. En aangezien Cyanogen en OnePlus de stempel van goedkeuring van Google hebben gekregen (en het aanbod van standaard Google apps), zul je nog altijd toegang hebben tot alles in de Google Play Store - iets dat veel andere Android apparaten niet hebben.

Conclusie

Ik denk echter nog steeds niet dat de One in staat is om de Android wereld op te schudden, maar niet omdat het geen geweldige telefoon is. Als je op zoek bent naar een krachtige telefoon zonder restricties van aanbieders, en met een prachtig scherm, veel aanpassingsmogelijkheden en software die ondersteund wordt door een zeer toegewijd team van ontwikkelaars, is het zeker het overwegen waard ten opzichte van enig ander ontgrendeld Android-apparaat. Het is simpelweg een geweldig toestel. Maar vanwege de vreemde marketingtactieken van OnePlus en de rommelige introductie, vraag ik me af hoe succesvol het op de lange termijn zal zijn. Laat dat je er echter niet van weerhouden om deze telefoon uit te proberen.

Fantastisch
Conclusie

OnePlus One ----------- **Prijs:** v.a. € 269,- **Besturingssysteem:** Cyanogen 11S (Android 4.4) **Beeldscherm:** 5,5 inch (1920 x 1080) **Camera achterkant:** 13 megapixel **Camera voorkant:** 5 megapixel **Processor:** 2,5 GHz quadcore **Werkgeheugen:** 3 GB RAM **Opslag:** 16 of 64 GB **Batterij:** 3100 mAh **Connectiviteit:** Bluetooth 4.0, wifi, NFC, 4G, micro-usb **Afmetingen:** 152.9 x 75.9 x 8.9 mm **Gewicht:** 162 gram

Plus- en minpunten
  • Beeldscherm
  • Prijs
  • Prestaties
  • Personaliseren
  • Luidsprekers
  • Batterijduur
▼ Volgende artikel
Gezellig kerstdiner? Met funcooking bespaar je slim op de kosten!
© Sara Winter
Huis

Gezellig kerstdiner? Met funcooking bespaar je slim op de kosten!

De gezelligste periode van het jaar komt eraan: kerst! Een tijd om met familie of vrienden te genieten van uitgebreide diners en heerlijk eten. Maar met de stijgende kosten voor boodschappen en energie zoeken veel mensen naar manieren om het budget in toom te houden. Gelukkig hoeft een feestelijk kerstdiner niet duur te zijn. Lees hoe je met funcooking een betaalbaar én gezellig kerstdiner op tafel zet!

✨De donkerste maanden van het jaar nodigen uit tot het samen thuis gezellig maken. Wat is er dan fijner dan met zijn allen rond de tafel genieten van lekkere hapjes en elkaar gezelschap? In ons dossier Funcooking vind je inspiratie en tips voor samen koken en de apparaten die daarbij van pas komen.✨

Ook interessant:

Lees ook: Waar voor je geld: 5x betaalbaar funcooken met het hele gezin

Zelf pizza's maken met de pizzarette

Naar een Italiaans restaurant voor een Italiaanse kerst kan natuurlijk, maar je kunt ook zelf een beetje Italië in huis halen met de pizzarette. De pizzarette is relatief compact en daardoor snel klaar met voorverwarmen. De warmte blijft vervolgens in de keramische koepel hangen, waardoor-ie na een kwartier al rond de 200 graden zit. Maak deeg en tomatensaus zelf of haal het kant-en-klaar in de supermarkt. Verder kan iedereen z'n eigen pizza maken. Na ongeveer 10 minuten in de pizzarette is je mini-pizza klaar. Buona cena!

©Photographer: Grzegorz Krysmalski

🍕 Bekijk ook onze artikelen over pizzarettes:

Ouderwets fonduen

De fondue is een echte funcooking-favoriet die perfect past bij kerst. Je hebt verschillende opties: van de klassieke vleesfondue tot een Chinese variant of een heerlijke kaasfondue. Voor een traditionele vleesfondue verhit je druivenpitolie in de pan. Serveer er zelfgemaakte saus bij – een simpele maar smaakvolle combinatie van mayonaise met verse kruiden zoals peterselie, bieslook en kervel, plus peper en zout naar smaak. Natuurlijk kun je ook kiezen voor kant-en-klare sausjes uit de supermarkt. Qua vlees kun je alle kanten op: kies voor een luxe stuk rundvlees van de slager of houd het budgetvriendelijk met een voordeliger stuk uit de supermarkt.

Liever kaasfondue? De traditionele kazen hiervoor zijn beaufort en gruyère, verkrijgbaar bij zowel de kaasspecialist als de supermarkt. Een handige tip voor wie op de kleintjes let: kant-en-klare kaasfondue uit de supermarkt is vaak voordeliger dan losse kazen. Serveer er een knapperig stokbrood bij en wat verse groenten om te dippen, en je tafelgenoten kunnen direct aan de slag!

©stockcreations

Goedkoper is een Chinese fondue. Je hebt hier alleen rijstnoedels, ossenhaas, prei, spinazie, lente-ui, shiitake, eieren, sojasaus en kippenbouillon voor nodig. Je gasten garen vervolgens zelf vlees en groente in de bouillon.

Je hebt tegenwoordig fonduesets die ook op de inductiekookplaat kunnen. Als je een gasfornuis hebt, kies je voor een elektrische fonduepan. Hiermee kun je besparen: je hoeft 'm niet eerst op te warmen op een fornuis. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact in de buurt.

🥦 Bekijk ook deze artikelen over fonduen:

Sfeervol gourmetten met z'n allen

Gourmetten is nog zo'n funcooking-klassieker die perfect past bij de feestdagen. Het mooie van gourmetten is dat je zelf bepaalt hoe luxe of budgetvriendelijk je het maakt. Een slimme bespaartip: in plaats van duurdere kant-en-klaar gourmetschotels of vlees van de slager kun je ook zelf vlees uit de supermarkt in kleine stukjes snijden. Eventuele restjes bewaar je gemakkelijk voor de volgende dag of vries je in voor een andere keer.

Maak je gourmetavond compleet met verschillende bijgerechten. Denk aan vers stokbrood en pannenkoekenbeslag voor minipannenkoekjes – niet alleen lekker, maar ook lekker vullend, waardoor je minder vlees of vis nodig hebt. Vul de tafel aan met zelfgemaakte salades zoals een feestelijke koude schotel, pastasalade of aardappelsalade. Deze bijgerechten maken je gourmetmaaltijd niet alleen gevarieerder, maar helpen ook om de kosten beheersbaar te houden.

Lekker gourmetten

Kijk hier voor de ideale set bij jou thuis!

🍳 Bekijk ook deze artikelen over gourmetten:

Zelf wokken met de wokgourmet

Wil je een oosterse kerst vieren? Kies dan voor wokgourmetten. Iedereen krijgt z'n eigen wokpannetje waarmee je je eigen gerechten maakt. Zet oosterse sauzen, garnalen, kip, paksoi, sperzieboontjes, lente-ui, rijst, noedels, shiitake, wokolie, gekookte ham, biefstukreepjes, paprika, rode ui, kort gekookte broccoliroosjes en geschaafde witte kool op tafel. Haal ook kroepoek en seroendeng om het oosterse gevoel compleet te maken.

🍜 Bekijk ook onze andere artikelen over wokken:

Racletten: het beste van twee werelden

Racletten combineert het beste van kaasfondue en gourmetten. In kleine pannetjes smelt je kaas die je vervolgens over groenten of aardappelen laat lopen – een traditie die uit de Zwitserse keuken komt. De Nederlandse variant heeft een eigen draai gekregen: hier worden groenten, vlees of ei samen met de kaas in het pannetje verwarmd. Voor de échte raclette-ervaring gebruik je speciale raclettekaas, die je kant-en-klaar gesneden in de supermarkt vindt. Deze kaas is specifiek gekozen voor zijn smeltende eigenschappen en rijke smaak.

©beats_

Grillen op Tweede Kerstdag

Heb je ingrediënten over van het kerstdiner? Met een grillplaat tover je restjes om tot een heerlijke maaltijd voor Tweede Kerstdag. Van overgebleven gehakt maak je eenvoudig kleine, sappige burgertjes, groenterestjes krijgen een nieuw leven op de grill, en zelfs het stokbrood van gisteren wordt weer knapperig warm. Door slim in te kopen kun je direct voor twee dagen plannen – dat bespaart niet alleen geld, maar ook tijd.

De grillplaat is ideaal voor het bereiden van restjes: alles gaat op één plaat en is sneller klaar dan bij een gourmetstel. Natuurlijk kun je ook op Eerste Kerstdag al kiezen voor een gezellige grillsessie. Je kunt vrijwel alles op de grillplaat bereiden. Een budgetvriendelijke tip: kruid je gerechten zelf in plaats van kant-en-klare producten te kopen. Dat is niet alleen voordeliger, maar geeft je ook meer controle over de smaken.

Tips en de goedkoopste funcooking-optie

Kerst hoeft niet in je portemonnee te snijden als je slim plant en inkoopt. Begin op tijd met je voorbereidingen en spreid zo de kosten. Veel ingrediënten kun je prima vooraf kopen en invriezen, zoals vlees, vis en stokbrood. Kies daarnaast voor seizoensgroenten zoals wortelen en champignons – deze zijn niet alleen voordeliger, maar ook veel smaakvoller.

De grootste besparing maak je met vegetarische gerechten. Of je nu gaat voor grillen, fonduen of pizza's – ook zonder vlees of vis creëer je een feestelijke maaltijd. Wil je toch vlees of vis serveren? Kies dan voor de supermarkt in plaats van de specialist. Het diepvriesschap biedt vaak voordelige opties, vooral voor vis en schaaldieren. Ook de weekmarkt is een uitstekende plek om betaalbare groenten te scoren.

De meest budgetvriendelijke keuze voor een gezellig samenzijn is de pizzarette. Met zelfgemaakt deeg en een selectie van je favoriete toppings maak je heerlijke minipizza's die niet alleen voordelig zijn, maar ook nog eens goed vullen. Bovendien zorgt het samen pizza's maken voor extra gezelligheid aan tafel. 

▼ Volgende artikel
Review Sony MDR-M1 – Heeft meer dan 30 jaar op zich laten wachten
© Wesley Akkerman
Huis

Review Sony MDR-M1 – Heeft meer dan 30 jaar op zich laten wachten

De Sony MDR-M1 mag dan wel een hoofdtelefoon voor professioneel gebruik zijn, dat betekent niet dat de gewone consument er niet van kan genieten. De koptelefoon volgt de MDR-7506 op, die in, let op, 1991 op de markt kwam. Die was wel toe aan een update.

Fantastisch
Conclusie

De Sony MDR-M1 klinkt minder kleurrijk dan je zou willen. Het doel van deze koptelefoon is dat het geluid zo natuurgetrouw als mogelijk over te brengen, zoals de maker dat bedoeld heeft. En zodat muziekmakers heel goed kun mix kunnen afstellen, omdat ze goed onderscheid kunnen maken tussen alle lagen. In beide gevallen slaagt de koptelefoon wat ons betreft, en hebben we het hier over een waardige opvolger van de 7506 uit 1991. Dat geldt voor muziekproducten (in spe) en algemene muziekliefhebbers op zoek naar een fijne koptelefoon.

Plus- en minpunten
  • Comfort
  • Audioweergave
  • Afneembare kabels
  • Repareerbaar
  • Warmteontwikkeling
  • Minder kleurrijk

Als iets niet kapot is, moet je het niet maken. Dat mantra hangt al jarenlang boven het bed van de Sony-ontwerper die de Sony MDR-7506 maakte. Die koptelefoon is jarenlang de populaire keuze onder professionals geweest in de audiowereld. Meer dan dertig jaar om precies te zijn, aangezien het model in 1991 op de markt verscheen. Goede isolatie, inmiddels een prijs van onder de 100 euro, het neutrale geluid, brede frequentiebereik en de comfortabele fit hebben allemaal bijgedragen aan dat succes. Maar nu is het tijd aan zijn opvolger: de Sony MDR-M1.

Tussentijds zijn er natuurlijk meerdere koptelefoons voor professionals uitgekomen uit de stallen van Sony. Zo verscheen vorig jaar nog de MDR-MV1, een koptelefoon die overtuigt met een accurate geluidsproductie, comfortabele kussens voor lang luisterplezier en een uitzonderlijk frequentiebereik. Met zijn prijskaartje van 400 euro ligt de hoofdtelefoon soms net buiten het bereik van (beginnende) producenten. Maar met de Sony MDR-M1 kan de Japanse audioproduct daar wat aan doen. Deze bedrade koptelefoon kost namelijk 250 euro (tijdens de lancering).

©Wesley Akkerman

Dit is de Sony MDR-M1

Voor dat bedrag krijg je een koptelefoon met twee verwijderbare kabels: één van 1,2 meter lang voor verbinding met een telefoon of speler, en nog één van pakweg 2,3 meter, bedoeld voor studiowerk. Je schroeft de kabel echt in de koptelefoon vast, zodat die niet losschiet wanneer je beweegt. Houd daar wel rekening mee wanneer je de kabel in een laptop plugt, of ander apparaat dat van een bureau kan schuiven tijdens het opstaan. Verder kunnen we het waarderen dat de koptelefoon repareerbaar is: je kunt de oorkussens gemakkelijk zelf vervangen.

In de basis zie je het er nog steeds van af dat de Sony MDR-M1 in dezelfde lijn valt als de 7506 en eerdergenoemde MV1. Ze hebben alle drie duidelijk dezelfde designtaal. Enerzijds wellicht een beetje achterhaald, maar anderzijds ook erg tof dat Sony het simpel houdt. De M1 oogt meer opgefrist ten opzichte van het eerdere model, maar heeft nog steeds geen overbodige fratsen. Alleen die blauwe sticker vinden we jammer. Die hebben we dan ook proberen te verwijderen, maar die missie slaagde niet echt. Nu zit er moeilijk verwijderbare stickerresidu op een cup.

©Wesley Akkerman

In het teken van comfort

Dat kleine smetje daargelaten zijn we louter positief over het basale doch effectieve ontwerp, omdat het helemaal in het teken staat van comfort. De koptelefoon beschikt over zachte, dikke oorkussens. Bovendien is er een evenzo zachte band die op het hoofd rust. De band trekt niet aan je haar en zet ook geen overbodige druk op je schedel. Het gesloten design van de Sony MDR-M1 zorgt logischerwijs voor wat warmteontwikkeling bij de oren, maar echt oncomfortabel wordt het nooit. Je kunt de koptelefoon tot slot plat opvouwen en zodoende makkelijk meenemen.

Die zachte oorkussen bevatten de dynamische drivers van 40 millimeter, die voorzien zijn van een zogeheten neodymiummagneet. Dat laatste moet ervoor zorgen dat de Sony MDR-M1 een hogere gevoeligheid heeft (hij kan harder spelen met hetzelfde vermogen), verbeterde basweergave en minder vervorming. Sony meldt een gevoeligheid van 102 decibel; het frequentiebereik gaat van 5 Hz tot 80 kHz, waardoor er meer ruimte is voor diepere bas en detail in hogere tonen. Dat is breder dan wat standaard koptelefoons aanbieden. Die houden het meestal op 20 Hz tot 20 kHz.

©Wesley Akkerman

 Geluidsgolven krijgen alle ruimte

Bij dit soort specificaties is het altijd nog maar de vraag wat je daar daadwerkelijk van meekrijgt. Het menselijk oor pakt de geluidsgevolgen aan de uiterste kanten van het genoemde spectrum niet op. Bovendien is de kwaliteit van de audiobron ook van belang. Als die geen muziek in hogere resoluties ondersteunt, heb je vrij weinig aan al dat extra bereik. Het grote voordeel van dat brede spectrum is dat muziek niet afgemeten wordt. De golven, zowel hoog als laag, krijgen alle ruimte om te bewegen, waardoor de muziek ontzettend neutraal klinkt.

De gesloten koptelefoon zal nooit echt geschikt zijn voor het meest wijde of dimensionale geluid, maar voor de meeste genres zal dit echt wel van hoog niveau. We bekijken dit voornamelijk vanuit het perspectief van de gemiddelde consument, die op zoek is naar een goede, bedrade koptelefoon. De nadruk van de Sony MDR-M1 ligt echter op het midden, het centrum, van de audio. Het product kan goed onderscheid maken tussen de verschillende kanalen, en biedt daardoor een duidelijke, schone en effectieve presentatie van het stereoveld aan.

©Wesley Akkerman

De baslaag heeft wat opvallende elementen. Hoewel de Sony MDR-M1 redelijk diep kan gaan, en daar ook verschil aanbrengt in lagen, vinden we de weergave tegelijkertijd te neutraal om echt bijzonder te zijn. Begrijp ons niet verkeerd: het klinkt voortreffelijk, maar hier merk je enigszins dat je iets minder betaalt dan voor bijvoorbeeld de MV1. In de hogere regionen merken we vooral soepelheid op. Je hoort geen scherpte in s-geluiden. Over het algemeen klinkt de MDR-M1 helder, gedetailleerd en gebalanceerd; maar minder kleurrijk dan we zouden willen.

Sony MDR-M1 kopen?

De Sony MDR-M1 klinkt minder kleurrijk dan je zou willen. Het doel van deze koptelefoon is dat het geluid zo natuurgetrouw als mogelijk over te brengen, zoals de maker dat bedoeld heeft. En zodat muziekmakers heel goed kun mix kunnen afstellen, omdat ze goed onderscheid kunnen maken tussen alle lagen. In beide gevallen slaagt de koptelefoon wat ons betreft, en hebben we het hier over een waardige opvolger van de 7506 uit 1991. Dat geldt voor muziekproducten (in spe) en algemene muziekliefhebbers op zoek naar een fijne koptelefoon.