ID.nl logo
Huis

iPhone 6 Plus (128 GB) - De duizend-euro-telefoon

Je hebt de zogenoemde 'one million dollar cars', oftewel auto's met een prijskaartje van een miljoen dollar. Gelukkig zijn telefoons niet zo enorm duur als deze auto's, maar met de iPhone 6 plus 128 GB kunnen we wel het begrip 'duizend-euro-telefoons' inluiden.

'Retro' design

Apple was weer met groot materieel uitgerukt voor de lancering van de nieuwe iPhone 6. Alles was het nieuwste van het nieuwste, zeiden ze. Toen vervolgens het design zichtbaar werd, deed dit bij veel mensen een belletje rinkelen. De ronde vormen zijn toch weer een beetje terug, terwijl ze die met de iPhone 4 en 5 juist hadden verbannen. De oude vormen van de eerste drie generaties iPhone lijken dus opnieuw zijn intrede te doen.

Niet erg, want de nieuwe iPhone 6 ziet er prachtig uit. De enorm dunne randen aan de weerskanten van het scherm zorgen ervoor dat je optimaal kan genieten van alles wat je voorgeschoteld krijgt. Over het scherm gesproken: opvallend is dat Apple heeft gekozen om de iPhone 6 in twee formaten uit te brengen. Naast de 6 verscheen namelijk ook nog de 6 Plus. Dit toestel heeft een formaat van maar liefst 5,5 inch. Een flink verschil ten opzichte van de 4,7 inch van de gewone 6. Dat terwijl Apple een paar jaar geleden nog zei dat ze geen grote schermen nodig hadden. Dit keer zijn ze dus niet vernieuwend, maar lijken ze toch wat inspiratie te kopiëren van hun grootste Android concurrenten.

De iPhone 6 Plus is in drie kleuren te verkrijgen: grijs, zilver en goud. Alle drie de kleuren zijn subtiel, waardoor ze stuk voor stuk erg mooi zijn. De afwerking is uiteraard ook erg goed. Geen schroefje, aansluiting of rand steekt uit waardoor het een prachtig geheel is.

©PXimport

De ronde hoeken zijn weer wat teruggekomen, maar de iPhone 6Plus is hoe dan ook prachtig.

Het grote verschil met de 6

Houd je de gewone iPhone 6 en de 6 plus naast elkaar, dan zie qua design weinig verschil. De knoppen en aansluitingen zijn identiek aan elkaar. Uiteraard is het grote verschil het beeldscherm dat maar liefst 0,8 inch groter is. Dat komt neer op ruim twee centimeter. Een flinke stap, wat veel iPhone-liefhebbers zal afschrikken. Zo'n groot formaat zijn we niet gewend van Apple.

©PXimport

De iPhone 6 Plus is een stuk groter dan de gewone 6, maar nog steeds flinterdun.

Zodra je de telefoon aanzet, is het grote beeldscherm prachtig. De kleuren zijn erg helder en alles wat je weergeeft is haarscherp dankzij de full-HD resolutie. De kijkhoek is erg goed. Daarnaast is het scherm ook goed af te lezen in direct zonlicht. Je hebt tot nu toe écht een 'Premium' toestel in je handen.

©PXimport

Het scherm is haarscherp en kraakhelder.

Prestaties minder indrukwekkend dan gedacht.

Uiteraard zit het toestel vol met de nieuwste techniek. Zo draait hij op de nieuwe A8 processor. Deze is te vergelijken met de Snapdragon 810 die high-end Android toestellen aan boord hebben. Daardoor is hij is razendsnel. Zo open je in een seconde apps en werk je in no-time je social media bij.

Dat woordje 'Premium' lijkt wat te vervagen zodra je de iPhone 6 Plus gaat gebruiken. Helaas lopen zelfs op zo'n duur toestel sommige apps niet helemaal lekker. Tijdens het testen gebeurde het regelmatig dat Chrome vast liep, terwijl dit een hele essentiële app is. Gelukkig is iOS zo gebouwd dat niet de telefoon, maar enkel de app vastloopt. Je kunt dus de app snel afsluiten en vervolgens weer opnieuw opstarten.

Dat sommige apps vastlopen, lijkt puur aan de apps zelf te liggen. Ondanks dat moet je wel kunnen rekenen op een toestel van duizend euro. Je mag geen gegevens kwijtraken omdat de app er geen zin meer in heeft. Het gebeurde niet frequent, maar een paar keer per week is alsnog storend. Geïrriteerd raken van je telefoon is nooit leuk, laat staan van een telefoon met dit prijskaartje.

Prachtige foto's en filmen in slow-motion

Een ander groot voordeel van de iPhone 6 Plus is de camera. Deze maakt namelijk prachtige foto's, in alle omstandigheden. Binnen, buiten, overdag of 's nachts, foto's maken is geen enkel probleem. Een leuke toevoeging is dat je kunt filmen met 240 beelden per seconde, wat resulteert in slow-motion beelden. Laat je creatieve geest de vrije loop en je krijgt de meest mooie beelden van bijvoorbeeld een golf die omslaat in de zee.

©PXimport

Het is erg leuk om met de camera te spelen, want hij maakt geweldige foto's en video's.

Waarom zoveel geld voor een smartphone?

Er bestaan ook Android en Windows Phone toestellen met een Full-HD beeldscherm en een high-end processor, die ook prachtig zijn afgewerkt, een enorme schermresolutie hebben en mooie foto's maken. Deze zijn in de regel honderden euro's goedkoper. Waarom zou je dan alsnog voor een iPhone 6 Plus van duizend euro gaan?

Dit lijkt hem onder andere te zitten in de opslagcapaciteit. Deze iPhone 6 Plus heeft namelijk een flinke opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB aan boord. Dit vind je in geen ander toestel dan een iPhone terug. Wel kan je in veel Android toestellen een microSD kaart plaatsen. Dit is alleen minder praktisch dan wanneer het geheugen in het toestel verwerkt zit. Apps werken soms alleen op telefoongeheugen bijvoorbeeld.

Daarnaast betaal je uiteraard voor het merk Apple. Wil je met een half opgegeten appeltje op de achterkant van je smartphone lopen, dan moet je flink in de buidel tasten.

Uiteraard werkt iOS heel prettig. Het Android besturingssysteem is vaak wat lastiger in gebruik. iOS is erg eenvoudig en je hebt snel door waar je moet zijn wil je iets kunnen doen. Als je overigens van Android naar iPhone overstapt, dan zal je merken dat je sommige dingen mist. Essentiële dingen zijn gemakkelijk te vinden op een iPhone, maar wil je iets meer personaliseren, dan moet je de menu's in duiken of het is niet eens mogelijk. Dat is zeker even wennen.

Conclusie

Je kunt Android tegenover een iPhone zetten en je merkt dat er een aantal belangrijke verschillen zijn. Zo zijn iPhones gemakkelijker in gebruik en je hebt een prachtig toestel in je handen. Dit is bij Android soms wel anders. Helaas zitten er ook aan de iPhone minpunten. Zo werken apps niet altijd even soepel, ondanks dat je duur toestel hebt. Kies je dan uiteindelijk voor een iPhone? Dan moet je wel een heel uitgebreide media-gebruiker zijn wil je 128 GB nodig hebben. Daarnaast is 5,5 inch voor de Plus erg groot en kan je je toestel dus niet met één hand bedienen. Al met al kan je dan misschien beter voor kleiner kiezen, zowel qua formaat, opslagcapaciteit én prijs. Een iPhone 6 met 64 GB bespaart je namelijk al snel tweehonderd euro.

Goed
Conclusie

iPhone 6 Plus 128 GB -------------------- **Prijs** €999 **Besturingssysteem:** iOS 8.1 **Beeldscherm:** 5,5 inch (1920x1080) **Camera:** 8 megapixel (1,2 megapixel voorop het toestel) **Processor:** Apple A8 **Werkgeheugen:** 1 GB **Opslaggeheugen:** 128 GB **Uitbreidbaar geheugen:** Micro-sd **Afmetingen:** 158 mm x 78 mm x 7 mm **Gewicht:** 172 gram

Plus- en minpunten
  • Beeld
  • Veel opslag
  • Design
  • Bediening
  • Accuduur
  • Prijs
  • Soms instabiel
▼ Volgende artikel
Zo stel je jouw ideale keuken samen
© Andy Dean Photography
Huis

Zo stel je jouw ideale keuken samen

Natuurlijk is het belangrijk hoe een keuken eruitziet, maar het draait vooral om hoe je hem gebruikt. Een goede keuken sluit aan op jouw manier van koken en leven, met een logische indeling en keuzes die het dagelijks gebruik makkelijker maken. In dit artikel laten we zien hoe je stap voor stap tot een ontwerp komt dat echt bij je past – van de eerste schetsen tot het kiezen van werkbladen, apparatuur en grepen.

Zelf je keuken samenstellen? Dit is belangrijk:
  • Beschikbare ruimte
  • Je keukengewoontes
  • Werkhoogte
  • Opbergruimte
  • Materialen
  • Stijl
  • Apparatuur

Begin bij de ruimte en je gewoontes

Voordat je nadenkt over frontjes en kleuren voor je nieuwe keuken, kijk je naar de ruimte die je hebt. Is het een dichte keuken of is hij open en loopt hij naadloos door in je woonkamer? Hoeveel wandlengte is beschikbaar? Waar zitten de ramen, deuren en aansluitpunten? Het helpt om de plattegrond van je keuken op schaal te tekenen. Nog beter: gebruik een digitale tool waarmee je je ontwerp meteen in 3D ziet (zie kader verderop).

Daarna kijk je naar je eigen kookgedrag. Sta je vaak uitgebreid te koken of wil je vooral snel en makkelijk eten kunnen maken? Heb je veel spullen die opgeborgen moeten worden of houd je het graag minimalistisch? De antwoorden op die vragen bepalen welke indeling het best werkt: een rechte wandopstelling, een hoek, een U-vorm of juist een kookeiland.

Let bij het indelen op de zogeheten werkdriehoek. Daarmee bedoelen we de afstand tussen kookplaat, spoelbak en koelkast. Die drie punten vormen samen het hart van je keuken. Hoe dichter deze drie bij elkaar liggen, hoe makkelijker en sneller je werkt. Je hoeft minder heen en weer te lopen en hebt alles onder handbereik.

De ideale werkhoogte

De ideale hoogte van een aanrecht hangt af van je lichaamslengte. Werk je te laag, dan moet je steeds voorover buigen. Werk je te hoog, dan gaan je schouders omhoog. Beide zijn vermoeiend. Daarom loont het om bij het samenstellen van je keuken stil te staan bij de juiste werkhoogte. Een handig uitgangspunt: als je rechtop staat met je armen gebogen in een hoek van 90 graden, dan ligt het werkblad ongeveer 10 tot 15 cm onder je ellebogen. Hieronder zie je een indicatie op basis van je lengte.

LichaamslengteAanbevolen werkbladhoogte
Tot 1,70 meter85 tot 90 cm
1,70 tot 1,90 meter90 tot 95 cm
Langer dan 1,90 meter95 tot 100 cm

Let op: dit zijn richtlijnen. De beste hoogte bepaal je uiteindelijk door zelf even te testen wat prettig voelt – bijvoorbeeld op een instelbaar werkblad of in een showroom met verschillende hoogtes.

Hoeveel opbergruimte heb je nodig?

Gebruik je vaak pannen of bakvormen, dan heb je meer aan een paar brede lades dan aan een kast met planken. Je ziet in één oogopslag wat waar ligt, en je hoeft niet op je knieën om achter in het kastje iets te zoeken. Dat werkt net wat makkelijker – zeker als je dagelijks kookt. Zorg ook dat je je spullen straks logisch kunt verdelen. Het is handig om keukengerei bij de kookplaat op te bergen, schoonmaakspullen onder de spoelbak, en om je voorraad in een hoge kast of ladeblok te bewaren.

Nog iets om bij je ontwerp rekening mee te houden: laat voldoende ruimte over om kastdeuren te openen zonder dat ze elkaar raken. Ook is het prettig om rond het fornuis en de spoelbak minstens 90 centimeter loopruimte te hebben.

©Phurichai

Materialen en stijl: meer dan alleen smaak

Frontjes bepalen in grote mate de uitstraling van je keuken, maar het materiaal zegt ook iets over onderhoud en levensduur. Een gelakte keuken ziet er strak uit, maar is gevoeliger voor krassen en vingerafdrukken. Hout voelt warm aan, maar vraagt meer onderhoud. Kunststof of melamine is onderhoudsvriendelijk en budgetvriendelijk, maar minder duurzaam op de lange termijn.

Voor het werkblad is het goed om verder te kijken dan alleen uiterlijk. Composiet is sterk en makkelijk schoon te houden. Keramiek kan tegen hitte, maar is gevoelig voor harde klappen. Marmer en graniet hebben een unieke uitstraling, maar vereisen regelmatig onderhoud. Houd bij je keuze rekening met hoe je de keuken gebruikt en hoeveel tijd je aan schoonmaak en onderhoud wilt besteden.

Ook de grepen spelen een rol. Een greeploze keuken oogt strak, maar kan onpraktisch zijn als je snel iets wilt pakken. Met zichtbare grepen maak je het jezelf makkelijker – en kies je meteen een detail dat stijl en karakter toevoegt.

©Анастасия Купавц

Apparaten kiezen die bij je passen

Een keuken zonder apparatuur bestaat niet, maar de vraag is welke apparaten je nodig hebt – en hoe je ze slim plaatst. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een inductiekookplaat. Die werkt snel, is energiezuinig en makkelijk schoon te maken. Let wel op de aansluiting: sommige modellen werken op een gewoon stopcontact, maar krachtigere platen hebben een aparte 3-fasengroep nodig in de meterkast.

Belangrijker dan het type is de vraag hoeveel kookzones je nodig hebt. Kook je vaak met meerdere pannen tegelijk? Dan is een brede plaat met vijf of zelfs zes zones handig. Sta je meestal alleen eenpansgerechten te maken, dan volstaat een compactere uitvoering.

Bedenk of je een losse oven wilt, een combi-oven of een stoomoven. Denk na over het formaat en de plaatsing van je koelkast: vrijstaand of inbouw, met vriesvak of zonder. En vergeet de afzuiging niet. In een open keuken werkt een plafondunit of geïntegreerde afzuiging in het kookplaatblad vaak beter dan een klassieke afzuigkap aan de muur.

Bij de plaatsing geldt: apparaten die je vaak gebruikt, moeten makkelijk bereikbaar zijn. Een oven op ooghoogte voorkomt bukken. De vaatwasser naast de spoelbak scheelt heen en weer lopen. Kies je voor een Quooker of een losse kokendwaterkraan? Denk dan ook aan de benodigde ruimte voor het reservoir.

In beeld: ontwerp je keuken met een 3D-planner

Wil je al je ideeën meteen tot leven brengen? Gebruik dan een 3D-keukenplanner, zoals die van Bemmel & Kroon. Je tekent je eigen ruimte in, plaatst ramen en deuren en sleept vervolgens keukenelementen op hun plek. Frontjes, kleuren, apparaten en opstellingen kun je eindeloos combineren. Zo krijg je direct een realistisch beeld van je toekomstige keuken. Het fijne: je hoeft niet meteen naar de winkel, maar kunt thuis op je gemak proberen, aanpassen en verfijnen.

Van ontwerp naar uitvoering

Ben je tevreden met je ontwerp? Neem dan de tijd om alles nog één keer kritisch door te lopen. Kloppen de looproutes? Heb je voldoende werkruimte tussen kookplaat en spoelbak? Zit de oven op een prettige hoogte? Zijn alle opbergruimtes logisch ingedeeld? Kijk ook naar de plaats van je aansluitpunten: water, stroom en afzuiging moeten aansluiten op wat je hebt gepland.

Heb je je keuken in een 3D-tool ontworpen? Dan kun je die visualisatie gebruiken om een afspraak te maken met een adviseur of keukenwinkel. Samen kijk je dan of je ontwerp technisch haalbaar is en welke materialen en apparaten beschikbaar zijn. Pas als alles klopt – van de maatvoering tot de afwerking – is het tijd om je keuken echt te gaan bestellen.

▼ Volgende artikel
Review Nothing Phone (3) – Uniek, maar geen vlaggenschip
© Wesley Akkerman
Huis

Review Nothing Phone (3) – Uniek, maar geen vlaggenschip

Met een adviesprijs van 849 euro is de Nothing Phone (3) het duurste toestel dat dit jonge merk tot op heden heeft uitgebracht. Zelf presenteert Nothing dit model als een heus vlaggenschip, maar uit onze ervaring blijkt dat deze smartphone dat niveau niet helemaal haalt.

Goed
Conclusie

De Nothing Phone 3 valt op met zijn design en Glyph-systeem, maar laat het afweten op het gebied van prestaties, hitteontwikkeling en camera’s bij weinig licht. De software is strak en onderscheidend, maar voor 850 euro heeft de concurrentie simpelweg meer te bieden.

Plus- en minpunten
  • Uniek ontwerp met grappig Matrix-display
  • Nothing OS blijft een fantastische Android-schil
  • Fijn display met levendige kleuren
  • Veel beter camerasysteem
  • Redelijke batterijduur bij normaal gebruik
  • Rivalen doen het op belangrijke vlakken beter
  • Geen high-end processor
  • Behoorlijke warmteontwikkeling
  • Android 16 laat nog op zich wachten
  • Oledpaneel zonder LTPO
  • Maakt te veel compromissen voor een vlaggenschip

De Nothing Phone (3) voelt met zijn aluminium frame en matte afwerking degelijk aan, maar de glanzende transparante achterkant is wel besmettelijk voor vingerafdrukken. De telefoon heeft vier knoppen, inclusief de Essential Key van de Phone (3a) voor screenshots en spraaknotities. Qua ontwerp haal je de meest unieke smartphone van dit moment in huis. Nothing zet hoog in op esthetiek en verheft de doorgaans saaie achterkant tot een waar kunstwerk. Net als bij andere Nothing-toestellen is die tevens functioneel; zo is er onder meer een rode stip die oplicht zodra je gaat filmen.

De meest controversiële verandering is het verdwijnen van de kenmerkende Glyph-strips. Die zijn voor de gelegenheid vervangen door de Glyph Matrix, een klein monochroom schermpje rechtsboven op de achterzijde van het toestel. Dat matrixdisplay biedt meer functionaliteit dan de ledstrips op de voorgangers, zoals notificaties en spelletjes, maar mist de unieke uitstraling van de Glyphs op zijn voorganger. Vooralsnog zien we alleen potentie in dat extra schermpje. Ontwikkelaars moeten nog aan de bak met nuttige functies en games, want tot op heden is de functionaliteit dusdanig beperkt dat je het onderdeel alleen voor meldingen kunt gebruiken.

©Wesley Akkerman

©Wesley Akkerman

De Essential Key zit onder de powerknop.

Op zich een prima scherm

Het scherm is redelijk op vlaggenschip-niveau. Het toestel heeft een oleddisplay van 6,67 inch met een hoge resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz. De (piek)helderheid is hoog genoeg voor gebruik in de zon, terwijl de kleurweergave zowel nauwkeurig als levendig is. Verder is er support voor HDR10+- en Ultra HDR-content. Helaas mist het scherm LTPO-technologie. Dat betekent dat de verversingssnelheid niet lager dan 30 Hz zakt bij statische content. In de praktijk kan dat de batterijduur negatief beïnvloeden.

De Nothing Phone 3 is de eerste telefoon die de Snapdragon 8s Gen 4-processor gebruikt. De chipset presteert vergelijkbaar met de Snapdragon 8 Gen 3, met lichte grafische verbeteringen en een hogere topsnelheid. Hoewel het toestel in dagelijks gebruik vlot aanvoelt en visueel intensieve games prima aankan, blijft de 8s Gen 4 in rauwe prestaties achter bij de nieuwste échte vlaggenschip-processors, zoals de Snapdragon 8 Elite. Potentiële kopers betwisten daarom of de Phone (3) 'flagship material' is of niet – maar bij normaal gebruik merk je geen vertragingen.

©Wesley Akkerman

©Wesley Akkerman

Voorbeeld van een Glyph Matrix-functie: het batterijniveau.

©Wesley Akkerman

Voorbeeld van een Glyph Matrix-functie: de tijd.

Warmteontwikkeling

Wat ook opvalt, is de warmteontwikkeling tijdens het gebruik. Het toestel kan namelijk flink opwarmen tijdens het uitvoeren van zwaardere taken, zoals bij het gamen. Dan kun je de telefoon bijna niet meer comfortabel vasthouden. Helaas een typisch Qualcomm-euvel dat we vaker tegenkomen. Verder is het zo dat de smartphone met een totaal vermogen van 5150 mAh qua accu ook wat achterloopt op zijn rivalen. Bij intensief gebruik moet je de telefoon soms eerder opladen dan je zou hopen. Bij normaal gebruik kom je er echter de dag wel mee door.

De Nothing Phone (3) draait op Nothing OS 3.5, gebaseerd op Android 15, en biedt een vloeiende, strakke interface met fijne, aanpasbare elementen en opvallende widgets. Net zoals op de Nothing Phone (3a) kom je ook hier de Essential Space tegen, een aparte sectie die screenshots opslaat en AI gebruikt om belangrijke informatie te extraheren en te organiseren, inclusief transcripties van spraakmemo's. Dat laatste gaat verrassend goed, met hier en daar een enkele typefout. Zo'n memo maak je snel aan door bijvoorbeeld de Essential Key ingedrukt te houden.

0,6x

1x

2x

Minder functies, maar wel uniek

Hoewel Nothing OS minder functies heeft dan sommige andere Android-skins, is het vrij van bloatware (erg belangrijk!) en legt het systeem de nadruk op een minimalistische, monochrome esthetiek. Dat maakt de software-omgeving daadwerkelijk anders dan je elders aantreft. Nothing belooft daarnaast vijf Android-upgrades en zeven jaar lang beveiligingspatches. Dat is een uitstekende score, meer dan gemiddeld, maar Nothing staat helaas niet bekend om de snelle uitrol van nieuwe softwareversies. Houd dus wat rekening met vertragingen op dat gebied.

Dat bewijst bijvoorbeeld de uitrol van Android 16. Die versie is reeds beschikbaar, maar de Nothing Phone 3 wordt geleverd met Android 15. Nu is het tegelijkertijd zo dat versie 16 echt nog maar net uit is, maar toch voelt dit aan als een gemiste kans. De upgrade moet echter voor het einde van het jaar verschijnen, dus daar kun je naar uitkijken. Verder heeft de nieuwe AI-zoekbalk nog een eigenaardigheid. Je kunt daarmee van alles opzoeken (apps, contacten, functies en meer), maar de Essential Space wordt daarin niet meegenomen.

3x

6x

6x

3x

Beste camera's tot nu toe, maar…

Verspreid over de achterkant tref je een veelzijdig camerasysteem aan. Dat bestaat uit drie sensoren van 50 megapixel: een hoofdcamera, een ultragroothoek- en een periscooplens. Daarmee zoom je tot 3x optisch in. Ook is er nog een selfiecamera van 50 megapixel. Alle camera's ondersteunen video-opnamen in 4K-kwaliteit bij 60 fps. Overdag leveren ze gedetailleerde foto's met levendige, accurate kleuren en een breed dynamisch bereik, hoewel er soms lichte oververzadiging optreedt en de sluitertijd wat beter kan.

De telelens presteert goed tot en met 6x inzoomen met behoud van helderheid en kleuren. Die lens is ook geschikt voor macro-opnames tot 10 centimeter. Over het algemeen vinden we dit de beste lenzen die Nothing tot nu toe aanbiedt, maar ook op dit vlak presteren concurrerende modellen beter. Vooral de Pixels en Galaxy's leveren betere kwaliteit bij weinig licht en snelle bewegingen. Nothings beeldverwerking zorgt gelukkig voor consistente kleuren over alle lenzen en voor goede diepte, maar de camera's kunnen dus nog verbetering gebruiken.

2x

1x

0,6x

Nothing Phone (3) kopen?

De Nothing Phone (3) streeft duidelijk naar onderscheid met zijn unieke ontwerp en het nieuwe Glyph Matrix-systeem, maar op cruciale punten blijft hij achter bij concurrenten in zijn prijsklasse. Hoewel de Snapdragon 8s Gen 4-processor echt wel vlot is voor dagelijks gebruik, blijft-ie op papier achter bij de concurrentie. Niet dat je al die snelheid per se nodig hebt (eerlijk is eerlijk: veel mobiele cpu's zijn echt overkill), maar die dingen gaan wel tellen als je een hogere prijs betaalt. Het helpt ook niet dat het toestel echt heet wordt onder hoge druk.

Ondanks een capabel camerasysteem presteert de Phone (3) onder uitdagende omstandigheden niet zo goed als je zou willen of verwachten. De batterijduur is adequaat, maar niet uitzonderlijk, en de usb-c-poort blijft steken op de oudere 2.0-standaard. Hoewel Nothing OS 3.5 een strakke en unieke software-ervaring biedt met langdurige updates, compenseren de software-extra's en het innovatieve Glyph-systeem de hardwarematige tekortkomingen niet voldoende om de Nothing Phone (3) een toptoestel te noemen, zeker niet gezien zijn prijskaartje van 850 euro.