ID.nl logo
De 15 meest bizarre Android-apps
© PXimport
Huis

De 15 meest bizarre Android-apps

Google Play is een gigantische appwinkel waar vele geweldige apps te vinden zijn. Toch laat Google af en toe ook bizarre applicaties toe tot deze store. Dit zijn de 15 meest idiote apps voor Android.

De regels die Google stelt voor het toelaten van apps in de Google Play-winkel zijn een stuk minder strikt dan wat Apple van ontwikkelaars verlangt bij het indienen van een applicatie voor de App Store. En daarvan zijn de gevolgen merkbaar. Niet loopt de Android-winkel in op het totale aantal applicaties, ook wordt in Google Play meer gedownload dan bij Apple.

Een gevolg is van het lossere beleid is dat ontwikkelaars meer vrijheid hebben in het bouwen van hun apps, waardoor je af en toe bizarre creaties tegenkomt. Vijftien daarvan laten we zien in dit artikel.

1. Entity Sensor Pro

Als je vroeger fan bent geweest van Ghostbusters of je tegenwoordig prima kunt vermaken met infotainment series als Ghost Hunters, dan kun je waarschijnlijk ook goed uit de voeten met Entity Sensor Pro.

Deze 4,75 EUR kostende app maakt van je smartphone niets minder dan een EMF-detector waarmee je afwijkingen elektromagnetische velden kunt opsporen. Ook kent de app een ingebouwde EVP-recorder. Hiermee kun je boodschappen van gene zijde in audio-opnamen beluisteren.

[youtube]YJ-99R19u3s[/youtube]

2. Carrr Matey

In de applicatiewinkel van Google vele apps te vinden die je helpen je geparkeerde auto terug te vinden. Carrr Matey is ongetwijfeld een van de vreemdste van het stel. De door piraten (arrr!) geïnspireerde app toont je auto als een piratenschip op een kaart en helpt je deze te vinden via de ingebouwde GPS van je mobiele telefoon.

De gratis app laat je ankers droppen, je sloep vinden en noteren in welke haven (lees: parkeergarage) je schip gestrand is. Uiteraard ontbreekt mag ook een schatkaart (een kaart waarop je notities kunt maken) niet ontbreken.

[youtube]WUiTTIRWk4U[/youtube]

3.Pimple Popper

Sommige games zijn gewoon te walgelijk voor woorden, maar kennelijk zijn er genoeg mensen te vinden die het leuk vinden om puistjes uit te knijpen. Dat is dan ook precies het doel van de game Pimple Popper. Geluidseffecten en verschillende soorten puistjes met verschillende kleuren koppen maken deze gratis game nog ranziger dan deze op het eerste gezicht al lijkt.

[youtube]opZ4zD6QQMc[/youtube]

4. Pooplog

Natuurlijk is er niets mis met een goede stoelgang en is het voor sommige mensen heel nuttig om een app bij zich te hebben waarin ze de vorm, geur en grootte van hun ontlasting kunnen beschrijven, maar dat deze app je ook foto’s laat maken en het aanmoedigt om deze te delen via Facebook, Twitter en Tumblr, is eigenlijk pas echt ziekmakend. Aangezien de app gewoon gratis wordt aangeboden, houd niets je tegen om het zelf te proberen.

[youtube]heuq_hwQ6XQ[/youtube]

5. Paper Racing

We blijven in toiletsferen door je te wijzen op een andere toiletgerelateerde app. In Paper Racing is het de bedoeling een toiletrol zo snel mogelijk af te wikkelen. En ja, dat is echt een volledige samenvatting van de gehele gameplay. Ondanks de dunne verhaallijn, schijnt het spelletje toch verslavend te werken.

[youtube]Lka8oExQ-nY[/youtube]

6. I'm Rich!!

Deze app kost 90 dollar en doet helemaal niks. Niks, noppes, nada. Ja, het toont een plaatje van een diamant. En het maakt een icoontje aan op je thuisscherm. De app zou statusverhogend moeten werken omdat het laat zien dat je veel geld bezit, zo vindt de verkoper, maar in feite is het gewoon oplichting. Net als de 10 euro duurdere app Get Cash trouwens.

7. Call Radiation Indicator

Drie jaar geleden ontstond binnen techland ophef over een app van de Israëlische ontwikkelaar Tawkon voor de iPhone die zou kunnen meten hoeveel schadelijke straling de Apple-smartphone uitzond. Apple dacht niet lang na en verbande de app onmiddellijk uit zijn App Store en gaf als reden dat het gewoon veilig is om te bellen met een iPhone.

Binnen Google Play vind je nog steeds vele apps die zeggen de straling van een smartphone te kunnen meten. Het gratis Call Radiation Indicator is daar één van en waarschuwt gebruikers wanneer het gevaarlijk zou worden om te bellen. Uiteraard ontbreekt enige wetenschappelijke onderbouwing van de schadelijke straling afkomstig van smartphones, laat staan de werking van de app.

8. Dowsing

Nog een lekkere zweverige app is deze digitale wichelroede van ontwikkelaar Soulring. Met de app Dowsing kun je overal te wereld aardstralen meten en daardoor een gezonder leven leiden, zo claimt de maker. Het idee is dat deze zogenaamde aardstralen energie verstoren en dat het daardoor kan uitmaken of je het bed links of rechts in de slaapkamer plaatst. Wie absoluut overtuigd is van het nut van Feng Shui, besluit misschien 3 euro 29 aan deze vreemde app te besteden. (Zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, is de app ook voor iOS beschikbaar.)

[youtube]GQ_6XkLywuQ[/youtube]

9. TapThat

Hoe zou het klinken als buurmeisje X de liefde zou bedrijven met buurman Y? Op deze bizarre vraag geeft de nog idiotere app TapThat het antwoord. Het idee is dat je twee karakters op verschillende Android-telefoons met elkaar ‘de liefde laat bedrijven’ door ze tegen elkaar te houden. Beide telefoons moeten hiervoor wel beschikken over een NFC-chip.

[youtube]ko76MiyaGyc[/youtube]

10. Power Puker

Iedereen heeft na een paar glaasjes op weleens naar de wc moeten rennen omdat de drank sterker dan jijzelf bleek te zijn. De makers van Power Puker zijn hierdoor geïnspireerd geraakt en ontwikkelden een game waarbij het de bedoeling is je overgeefsel in het toilet te mikken. Hoe beter je mikt, hoe meer punten het oplevert.

©PXimport

11. Death Talk

Iedereen krijgt onherroepelijk wel een keer te maken met de dood en bij sommigen kan dit leiden tot een (bijna) ongezonde fascinatie met alles wat met aftakeling en sterven te maken heeft. De makers van Death Talk begrijpen dit goed en bieden de liefhebber alles wat met Magere Hein te maken heeft: depressieve plaatjes, verhalen over de dood en vooral veel quotes. Misschien dat een metalliefhebber dit wel kan waarderen en er 1 euro 69 voor over heeft.

©PXimport

12. Mosquito Killer

Over dood gesproken, deze app schijnt insecten als muggen bij je vandaan te houden en ze zelfs uit te roeien. De gratis Mosquito Killer werkt door het uitzenden van een bepaalde frequentie die onhoorbaar is voor mensen, maar wel uiterst vervelend voor muggen, naar het schijnt. Wie weet kan het geen kwaad om deze app op vakantie te proberen.

13. Strange Deaths

De laatste app die we in deze categorie willen bespreken is ‘Strange Deaths’. Deze app zit boordevol verhalen over hoe allerlei mensen, bekend en onbekend, aan hun einde zijn gekomen, soms op de meest bizarre manieren. Misschien is het een beetje luguber, maar kan je uren aan je beeldschermpje gekluisterd houden.

14. Schudden en opladen

Sommige prank-apps in de Google Play-winkel zijn te flauw voor woorden en daar is deze app Schudden en Opladen er één van. De app laat mensen aan je telefoon schudden om daarmee de batterij op te laden; alsof het kinetische energie zou opwekken voor de accu. Natuurlijk werkt het niet en daar zijn volgens de commentaren mensen pas achter gekomen nadat ze 30 seconden met hun smartphone hebben zitten schudden…

15 Kinect Star Wars

Deze bizarre app is afkomstig van Microsoft en heeft maar heel weinig te maken met de Kinect-interface van de Xbox spelconsole of het gelijknamige spel voor de Xbox 3360. Wat de app wel doet is jouw Twitter- en Facebook-feeds weergeven in een Star Wars-achtige scrollmodus die we kennen van de openingsscènes van de beroemde films.

[youtube]65cWlI2g0Ig[/youtube]

Bron: Computerworld.nl

▼ Volgende artikel
Review Huawei Watch Fit 4 Pro – Smartwatch of fitnesstracker?
© Rens Blom
Gezond leven

Review Huawei Watch Fit 4 Pro – Smartwatch of fitnesstracker?

De Huawei Watch Fit 4 Pro is een nieuwe fitnesstracker. Of is het toch een smartwatch? De wearable lijkt ertussenin te zitten, wat een interessante gebruikservaring oplevert. In deze review lees je onze ervaringen met de Watch Fit 4 Pro, die een adviesprijs van 280 euro heeft.

Uitstekend
Conclusie

Met de Huawei Watch Fit 4 Pro koop je een wearable die oogt als een premium smartwatch, voorzien van een groot scherm en met een lange accuduur. De wearable werkt met Android en iOS en biedt veel functies, maar mist ook zaken die je misschien belangrijk vindt. Of de Watch Fit 4 Pro jouw ideale wearable is, hangt daarom af van je wensen. Deze fitnesstracker/smartwatch laat in ieder geval een goede indruk achter.

Plus- en minpunten
  • Luxe, licht ontwerp
  • Lange accuduur
  • Uitgebreide gezondheidsmetingen
  • Werkt met Android en iOS
  • Mist functies als contactloos betalen
  • Kan door groter scherm lomp staan om smallere pols

Goed om te weten is dat de Watch Fit 4 Pro een duurdere versie is van de tegelijk gelanceerde Watch Fit 4. Die heeft een adviesprijs van 170 euro – een wezenlijk verschil. Het prijsverschil uit zich met name in de eenvoudigere behuizing en wat minder geavanceerde sensoren om je gezondheid te meten. Waar de Watch Fit 4 een typische betaalbare fitnesstracker is, komt de Pro-versie daadwerkelijk luxer over.

©Rens Blom

We hebben de Watch Fit 4 Pro anderhalve week om de pols gehad en zijn positief verrast over het uiterlijk en draagcomfort. De wearable oogt wat oneerbiedig gezegd erg veel als de peperdure Apple Watch Ultra, maar is dunner en lichter. Dat merk je om de pols. Je overhemd of T-shirt glijdt zo over de wearable heen en ook met slapen hebben we weinig erg gehad in het feit dat we een 30 gram wegende gadget droegen. De bouwkwaliteit komt premium over en een regenbui of duik in een zwembad is geen probleem. Wij ontvingen de Watch Fit 4 Pro met zachte stoffen band, die niet irriteert. Het bandje is verwisselbaar. De kroon draait en navigeert zo door de interface.

Groot scherm

Is de Watch Fit 4 Pro een fitnesstracker? Sommige functies wijzen erop, maar fitnesstrackers staan ook bekend om hun doorgaans kleinere, smalle schermen. In deze Huawei-wearable zit echter een groot rechthoekig scherm, dat veel doet denken aan een Apple Watch. Op het grote scherm met saffierglas zie je duidelijk de tijd, meldingen van je smartphone, gezondheidsinformatie en andere gegevens. Het scherm is binnen en buiten goed afleesbaar, al kan het display onder sommige omstandigheden wel spiegelen. Dan moet je wat beter kijken of je pols wat draaien.

Onderstaande foto's laten zien wat we bedoelen. Op de ene afbeelding spiegelt het scherm nogal, waar het scherm op de andere foto wél goed afleesbaar is.

©Rens Blom

Het scherm kan spiegelen.

©Rens Blom

Je pols draaien kan het spiegelen verhelpen, waardoor het scherm erg goed afleesbaar is.

Veel functies

De Huawei Watch Fit 4 Pro heeft veel ingebouwde functies. Natuurlijk, er is keuze uit meer dan honderd wijzerplaten om geheel naar eigen smaak te zien hoe laat het is. De wearable houdt echter ook je hartslag, aantal gezette stappen, sportieve activiteiten en slaap bij (mits je de tracker 's nachts draagt). Ook kun je meldingen van je smartphone laten tonen op het wearablescherm. Je bepaalt zelf van welke apps. Antwoorden kan doorgaans niet of alleen met vooraf ingestelde reacties.

Je kunt bellen met de Watch Fit 4 Pro, mits de wearable via bluetooth verbonden is met je smartphone. Over je smartphone gesproken: dat kan een Android-toestel of Apple iPhone zijn. Huawei's wearable werkt met beide besturingssystemen. Klinkt logisch, maar sommige smartwatches van andere merken werken alleen met Android óf iOS. De Huawei-smartphoneapp die hoort bij de Watch Fit 4 Pro installeer je op een iPhone eenvoudig uit de App Store. Op een Android-toestel dien je de app via een omweg te installeren, omdat Huawei van de Amerikaanse overheid geen apps in de Google Play Store mag aanbieden. Dat is eenmalig een onhandige handeling. De smartphone-app zelf werkt naar behoren, bevat veel instellingen en toont door de Watch Fit 4 Pro verzamelde informatie op een overzichtelijke manier.

©Rens Blom

De smartphone-app geeft informatie duidelijk weer en laat je ook kiezen uit heel veel wijzerplaten.

Lange accuduur

Een sterke eigenschap van Huawei-wearables is de lange accuduur, te danken aan een energiezuinige processor en eveneens energiezuinige software. Ook de Watch Fit 4 heeft een lange adem. Wij hebben 'm na zeven dagen aan de oplader moeten leggen, wat we een hele respectabele accuduur vinden. Het doet ons ook weer denken aan wat de Watch Fit 4 Pro nu precies is. De wearable komt qua ontwerp en scherm over als een smartwatch, maar biedt de lange accuduur waar fitnesstrackers om bekendstaan.

Conclusie: Huawei Watch Fit 4 Pro kopen?

Met de Huawei Watch Fit 4 Pro koop je een wearable die oogt als een premium smartwatch, voorzien van een groot scherm en met een lange accuduur. De wearable werkt met Android en iOS en biedt veel functies, maar mist ook zaken die je misschien belangrijk vindt. Of de Watch Fit 4 Pro jouw ideale wearable is, hangt daarom af van je wensen. Deze fitnesstracker/smartwatch laat in ieder geval een goede indruk achter.

▼ Volgende artikel
🏁 F1 op je iPhone? Met de Kaarten-app zit je in Monaco op pole position
© Apple
Huis

🏁 F1 op je iPhone? Met de Kaarten-app zit je in Monaco op pole position

In aanloop naar de Grand Prix van Monaco op 25 mei heeft Apple nieuwe functies toegevoegd aan de Kaarten-app. Heb je een iPhone of iPad, dan kun je Monaco nu bekijken in 'Steden in Detail', inclusief een 3D-weergave van het Formule 1-circuit.

De nieuwe weergave toont Monaco met opvallend veel detail. Iconische plekken zoals het Casino de Monte-Carlo, het Hôtel de Paris en de F1 Paddock Club zijn volledig in 3D te zien. In de donkere modus krijg je Monaco bij maanlicht te zien. Dit kleurenschema wordt bij zonsondergang ingeschakeld.

©Apple

Ook wegbelijning, bomen, voetgangerszones en openbaar vervoer zijn tot in detail zichtbaar. Automobilisten krijgen bovendien een speciale dashboardweergave met overzicht van kruispunten en rijbanen op ooghoogte, wat navigeren makkelijker maakt.

F1-circuit met extra lagen

Speciaal voor de Formule 1 zijn het circuit en de belangrijkste bochten gemarkeerd in Apple Kaarten. Ook tribunes, bruggen, de finish en andere elementen rond het parcours zijn in 3D weergegeven. Daardoor kun je als toeschouwer of fan het parcours virtueel verkennen – handig als je er bent, of gewoon thuis meekijkt.

©Apple

Meer Formule 1 in Kaarten

In verband met de aanstaande première van F1 The Movie, een film van Apple Original Films, is er ook een speciale gids beschikbaar in Kaarten. Die bevat bekende circuits van over de hele wereld, waaronder die uit de film en uiteraard Monaco zelf.