ID.nl logo
Huis

De 15 beste extensies voor Google Chrome

Google Chrome is vooral bij de doorgewinterde internetter erg populair, met name omdat de browser bijzonder snel en stabiel is. Een van de weinige minpuntjes, was het ontbreken van plug-ins. Sinds kort is hier verandering in gekomen en is ook Chrome uit te breiden met ‘extensies’. Tijd dus voor een overzicht van de vijftien beste extensies voor Google Chrome.

1. RSS Subscription Extension

Een van de dingen die in Google Chrome ontbrak, was de ondersteuning voor rss-feeds. Waar alle andere browsers al tijdenlang automatisch rss-feeds herkennen, moest je bij Chrome de broncode van de website in om achter een eventuele feed te komen. Dat dit niet acceptabel is, heeft Google zelf ook wel begrepen en daarom hebben ze er een extensie voor uitgebracht. Eigenlijk is dit belachelijk, want het zou er gewoon standaard in moeten zitten. Hoe dan ook, als u met Chrome naar RSS Subscription Extension gaat, dan kunt u uw browser voorzien van deze extensie. Klik op Installeren en vervolgens nog een keer op Installeren en u ziet vervolgens net zoals bij de andere browsers het oranje rss-pictogram in de adresbalk verschijnen als er een rss-feed op de pagina is gevonden. Zijn er meer feeds beschikbaar, dan kunt u een keuze maken uit het menuutje dat verschijnt. Klik op de feed en abonneer u met de rss-lezer van uw keuze.

©PXimport

Dankzij deze extensie kan Chrome eindelijk ook overweg met rss-feeds.

2. AdBlock

Veel van de extensies die we hier bespreken kennen we natuurlijk van de koning op het gebied van plug-ins: Firefox. Ook AdBlock vindt zijn oorsprong in de browser van Mozilla, die daar beter bekend is als AdBlock Plus. Deze extensie filtert – zoals de naam al verraadt – de advertenties van websites, wat handig kan zijn als u snel afgeleid wordt door bewegende banners. Ga met Chrome naar AdBlock en klik weer twee keer op Installeer om de extensie in Google Chrome op te nemen. U krijgt vervolgens rechtsboven een melding dat het gelukt is. Tip: ga naar het instellingenmenu van Chrome (via het knopje met de Engelse sleutel, rechtsboven) en klik op Extensies om de lijst met geïnstalleerde extensies te zien. Hier kunt u voor elke extensie de opties instellen, zo ook voor AdBlock. Klik op Opties en zet een vinkje bij Dutch onder Subscribe to filter lists om Nederlandstalige advertenties te weren. Ziet u tóch nog advertenties, dan kunt u via de toetscombinatie Ctrl+Shift+K zelf extra filters toevoegen. U wordt door een aantal stappen heengeloodst en met een schuifje kunt u aangeven welke onderdelen geblokt moeten worden. Als u tevreden bent, slaat u de instellingen op.

©PXimport

Nu kunt u ook in Chrome met AdBlock advertenties automatisch uit websites filteren.

3. IE Tab

Voor sommige toepassingen en websites bent u nog steeds afhankelijk van Internet Explorer. Als u met Google Chrome zo’n website bezoekt (die gebruik maakt van bijvoorbeeld ActiveX), dan kunt u een melding krijgen dat uw browser niet ondersteund wordt. Slordig en eigenlijk niet meer van deze tijd. Om nu toch niet continu meerdere browsers open te moeten hebben staan, kunt u de extensie IE Tab toevoegen aan Chrome. Hiermee kunt u – binnen de browser – een tabblad openen dat gebruik maakt van de ‘Internet Explorer render-engine’ en kunt u toch de pagina bekijken. Installeer de extensie en als u een website tegenkomt die IE-only is, dan klikt u simpelweg op het Internet Explorer-knopje naast de adresbalk om een IE-tab te openen. De Internet Explorer die binnen Chrome ‘draait’ heeft zijn eigen adresbalk en een – beperkt – aantal menuknoppen. Het is dan ook niet meer dan een workaround!

©PXimport

Bekijk websites die alleen in Internet Explorer werken, toch binnen Chrome met IE Tab.

4. FastestFox

Ook deze extensie is een regelrechte kopie (een zogeheten ‘port’) van de plug-in voor Firefox, wat ook duidelijk aan de naam te zien is. Met FastestFox maakt u het surfen met Chrome nóg sneller en slimmer. De extensie voegt een aantal handigheidjes toe aan uw browser, waardoor u bijvoorbeeld direct meerdere pagina’s met zoekresultaten van Google onder elkaar te zien krijgt. Ook toont FastestFox – als u een woord of een stuk tekst op een pagina selecteert – een handig menuutje met extra opties. Zo kunt u direct zoeken met deze tekst in bijvoorbeeld Google, Wikipedia of YouTube. Ook worden tekstlinks (die niet aanklikbaar zijn) dankzij FastestFox ineens wél aanklikbaar. Via het instellingenmenu kunt u de extensie naar eigen wens aanpassen.

©PXimport

Met FastestFox verrijkt u Chrome met een aantal handige mogelijkheden.

5. Chromed Bird

Als u een Twitter-account hebt en veel twittert vanuit de browser, dan is Chromed Bird zeker een aanrader. Deze extensie voegt een extra knopje (met het bekende Twitter-vogeltje) toe naast de adresbalk. Klik hierop om de extensie toegang te geven tot uw Twitter-account. Als u dit hebt gedaan, kunt u voortaan heel snel en gemakkelijk een website delen met uw Twitter-achterban. Gewoon even op het knopje klikken en daarna op de knop met het wereldbolletje en de link van de huidige pagina wordt ingevoegd én automatisch ingekort. Ook kunt u natuurlijk de berichten van anderen lezen. Het pictogram geeft daarbij aan hoeveel nieuwe tweets er zijn. Omdat deze extensie contact maakt met Twitter via een zogeheten ‘api’, is het aantal updates dat per uur toegestaan is beperkt tot 150, om de dienst niet te zwaar te belasten.

©PXimport

Chromed Bird is een bijzonder handige extensie voor fanatieke Twitteraars.

6. GooglePreview

Deze extensie past de pagina met zoekresultaten van Google aan, door een voorbeeldafbeelding van de homepage van de gevonden websites toe te voegen. Google Preview is wellicht niet voor iedereen even nuttig, maar als u visueel bent ingesteld, dan kunt u zo nog sneller vinden wat u zoekt. Het mooie is ook dat het de laadsnelheid van de zoekresultaten amper lijkt te beïnvloeden: de pagina wordt razendsnel op het scherm getoverd. De afbeeldingen worden dan ook niet live gecreëerd, maar zijn afkomstig van speciaal voor dit doel ingerichte servers van SearchPreview. De afbeeldingen zijn daarom niet altijd actueel. Dat is met name het geval bij minder populaire websites. Ondanks dit minpuntje, kan het uw zoekervaring een stuk overzichtelijker maken.

©PXimport

GooglePreview voegt miniaturen van websites toe aan Google’s zoekresultaten.

7. Tab Menu

Als u veel op internet browst, dan zal het fenomeen ‘door de tabjes de browser niet meer zien’ u vast bekend zijn. Als u veel tabbladen geopend hebt, raakt u op een gegeven moment het overzicht kwijt, doordat de tabs te klein worden waardoor de titels niet meer zichtbaar zijn. Natuurlijk kunt u nu en dan een aantal tabs die u toch niet meer gebruikt weer sluiten. Een andere optie is om de Chrome-extensie Tab Menu te installeren. Met Tab Menu krijgt u een extra knop in de menubalk erbij, waar u alle geopende tabbladen in een verticaal menu kunt bekijken, verplaatsen en sluiten. Ga naar Tab Menu om de extensie te installeren.

©PXimport

Veel tabbladen open? Met Tab Menu kunt u ze bekijken in een handig verticaal menu.

8. Send from Gmail

Bent u een Gmail-gebruiker en leest en schrijft u uw e-mails voornamelijk in de browser? Dan vindt u deze extensie voor Chrome vast een handige toevoeging. Met Send from Gmail – een extensie uit de keuken van Google zelf – kunt u namelijk snel de url van interessante websites versturen via uw Gmail-account. Na installatie van de extensie Send from Gmail wordt naast de adresbalk een extra knop zichtbaar, met het bekende Gmail-logo. Met een druk op de knop, wordt een nieuw venster geopend met een nieuw bericht. Het onderwerp is al ingevuld en bestaat uit de titel van de pagina en in de berichttekt is de url al ingevuld. Mocht u niet op Gmail zijn ingelogd, dan moet u dit uiteraard eerst even doen. Deze extensie maakt bovendien van Gmail uw standaard e-mailprogramma.

©PXimport

Verstuur snel links van interessante websites met Gmail.

9. Select To Get Maps

Extensies kunnen bijzonder handig zijn en het internetten een stuk aangenamer maken. Een goed voorbeeld van zo’n extensie is Select To Get Maps. U merkt er niets van, tot u hem kunt gebruiken. Wanneer u een adres van bijvoorbeeld een bedrijf opzoekt en het adres op een plattegrond wilt zien, dan zou u normaliter het adres kopiëren en plakken in Google Maps. Deze extensie neemt u het werk uit handen en toont als u een adres selecteert een menu met twee opties: Show on map en Get directions to here. Met een keer klikken gaat u vervolgens direct naar Google Maps en wordt het adres op de kaart getoond en kunt u een route uitstippelen.

©PXimport

Selecteer een adres en met één keer klikken, gaat u direct naar Google Maps!

10. FreshStart - Cross Browser Session Manager

Met FreshStart kunt u uw browse-sessies opslaan. Stel: u bent op zoek naar een vakantiebestemming en u hebt meerdere websites van bijvoorbeeld vliegmaatschappijen, en hotelboekingsites in tabbladen geopend. Dankzij FreshStart kunt u al deze websites later weer snel openen in tabbladen met één druk op de knop. De extensie FreshStart voegt een extra knop toe aan de menubalk van Chrome. Druk op de knop om uw huidige internetsessie op te slaan en kies een logische naam om de sessie later weer makkelijk te kunnen herkennen. De extensie heeft ook nog een optie om alle Chrome-vensters en tabbladen elke vijf minuten automatisch op te slaan. Deze moet u echter wel handmatig activeren. Klik rechts op de FreshStart-knop, kies voor Opties, zet een vinkje voor Enable Crash Recovery en klik op Save.

©PXimport

Met FreshStart kunt u uw browsersessies snel en overzichtelijk opslaan.

11. Docs PDF/PowerPoint Viewer

Google Docs (Google Documenten) ondersteunt steeds meer bestandsformaten. Pdf-bestanden en PowerPoint-presentaties werden al langer ondersteund door deze ‘cloud service’ van Google. In Gmail was u al gewend dat u bijlagen direct kon bekijken, maar deze extensie van Google gaat nog een stap verder. Nu kunt u pdf’s en .ppt-bestanden van élke website bekijken in de browser. De Docs PDF/PowerPoint Viewer maakt Adobe Viewer en PowerPoint overbodig. Hoewel? Helaas kunt u alleen pdf’s en PowerPoint bestanden bekijken; aanpassen is (nog) niet mogelijk. Na installatie van de extensie hoeft u overigens niets meer te doen, voortaan worden pdf’s en PowerPoint-presentaties automatisch geopend in Google Docs, wat behoorlijk sneller gaat dan wanneer de respectievelijke programma’s op uw computer zouden moeten worden gestart.

©PXimport

Bekijk pdf’s en PowerPoint-bestanden automatisch in Google Docs.

12. Google Translate

Nog een dienst van Google die vertaald is naar een Chrome-extensie is Google Translate. Met een druk op de knop (die ook weer naast de adresbalk terug te vinden is) kunt u websites in talen die u niet beheerst automatisch laten herkennen en vertalen. Dit komt van pas om (in elk geval globaal) te weten te komen waar bijvoorbeeld een Chinese of Japanse website over gaat. Als u op de Google Translate-knop klikt, wordt een frame bovenaan de pagina toegevoegd, waar u ook nog andere talen kunt kiezen. Het vertalen neemt slechts een paar seconden in beslag, maar dat is natuurlijk mede afhankelijk van de grootte van de pagina en vooral het aantal woorden. In de meeste gevallen kunt u dankzij Google Translate wel achter de essentie van een tekst komen. Al met al is het een zeer handige uitbreiding voor Chrome en hoewel de vertalingen nog zeker niet perfect zijn, wordt de vertaaldienst van Google wel steeds beter. Met de knop Show original ziet u de originele tekst weer en met het kruisje rechtsboven in het frame, sluit u de automatische vertaler helemaal af.

©PXimport

Met de Google Translate-extensie hebt u met één druk op de knop een gratis vertaler.

13. Google Mail Checker

In plaats van de Gmail Notifier (een klein programmaatje dat in het Systeemvak van Windows draait) te gebruiken, kunt u er ook voor kiezen om een vergelijkbare optie aan Chrome toe te voegen. De extensie heet Google Mail Checker en plaatst een knopje met het bekende Gmail-pictogram in de menubalk van uw browser. Hiermee kunt u in één oogopslag zien hoeveel ongelezen berichten er zijn. Uiteraard dient u hiervoor wel ingelogd te zijn in Gmail, anders werkt het niet. Ook als u de e-maildienst van Google gebruikt voor uw eigen domein (via Google Apps for your Domain), kunt u deze extensie gebruiken. Dan moet u wel even in de opties de url van het betreffende domein invoeren en inloggen op uw mailbox. Als u ziet dat er een nieuw mailtje binnen is gekomen, dan gaat u met een klik op de menuknop naar uw Postvak IN. Handig en snel!

©PXimport

Met de Google Mail Checker ziet u in een oogopslag of er nieuwe e-mails zijn.

14. Xmarks Bookmarks Sync

Met de gratis dienst Xmarks kunt u al uw lokale bladwijzers (favorieten, bookmarks) online opslaan, zodat u er op elke computer en in elke browser toegang toe hebt. De extensie Xmarks Bookmarks Sync voegt een knop toe aan de browser waarmee u met een keer klikken naar uw online favorieten gaat. U hebt wel een account bij Xmarks nodig, maar als u nog geen account hebt, dan is dit na de installatie van de extensie in een paar stappen voor elkaar. Via de instellingen kunt u kiezen om uw favorieten automatisch te laten synchroniseren. Klik hiervoor rechts op de menuknop en kies voor Opties. Selecteer vervolgens de optie Enable Automatic Synchronization.

©PXimport

Sla al uw favorieten automatisch online op met de extensie Xmarks Bookmarks Sync.

15. Cooliris

Cooliris kent u wellicht van Firefox, maar gelukkig is hij nu ook in Google Chrome beschikbaar. En deze fraaie extensie mag natuurlijk niet ontbreken, want het maakt het bekijken van foto’s op websites als Flickr.com een lust voor het oog. Cooliris wordt inmiddels door honderden websites ondersteund. Na installatie komt er een extra knopje bij in de menubalk van Chrome en u hoeft er alleen maar op te klikken om de foto’s van de website in kwestie in Cooliris te openen. De foto’s worden nu op een soort ‘3D-muur’ getoond en u kunt er met de pijltjestoetsen op uw toetsenbord razendsnel doorheen bladeren. Dit kan bijzonder handig zijn als u een zoekopdracht op Google Afbeeldingen uitvoert. Want dankzij deze extensie hoeft u niet steeds te klikken om naar een volgende pagina te gaan, maar scrolt u snel en eenvoudig door letterlijk duizenden foto’s. Het ziet er dus niet alleen erg fraai uit, u bespaart er ook nog eens tijd mee! Als u rechts klikt op de Cooliris-knop, kunt u onder Opties de instellingen naar eigen smaak aanpassen.

©PXimport

Met de extensie Cooliris bladert u op fraaie wijze door foto’s op bijvoorbeeld Flickr.com.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 luxe keramische barbecues voor een schappelijke prijs
© Lars
Huis

Waar voor je geld: 5 luxe keramische barbecues voor een schappelijke prijs

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Daarom speuren we een paar keer per week binnen een bepaald thema naar zulke deals. Met het mooie weer op komst is barbecueën erg aantrekkelijk. We vonden vijf luxe keramische modellen voor een schappelijke prijs.

Een keramische barbecue, ook wel kamado genoemd, heeft veel te bieden voor wie graag buiten kookt. Het dikke keramiek houdt de warmte goed vast, waardoor je de temperatuur veel preciezer kunt regelen dan bij een gewone stalen barbecue. Je verbruikt ook minder houtskool, wat op de lange termijn best wat geld scheelt. Leuk is dat je er niet alleen kunt grillen, maar ook roken, langzaam garen en zelfs bakken. Je eten wordt lekker mals doordat het vocht en de smaken goed bewaard blijven. De kamado kost wel wat meer dan een gewone barbecue, maar dan doorgaans ook veel langer mee.

Patton Kamado Grill Classic

De Patton Kamado Grill Classic is de ideale partner voor gezellige barbecue-avonden. Met zijn keramische behuizing zorgt deze barbecue voor een perfecte warmteverdeling en -behoud. De compacte afmetingen (een rooster van 34 cm doorsnede) en het lichte gewicht maken hem bijzonder geschikt voor balkon, terras of zelfs als aanvulling naast een grote barbecue.

Een geïntegreerde dekselthermometer zorgt dat je eenvoudig de juiste temperatuur aanhoudt, essentieel bij slow-cooking of roken. Het compacte rooster is precies goed voor kleinere gezelschappen. Voeg daarbij het tijdloze zwarte design, en je hebt een stijlvolle alleskunner die ondanks zijn formaat serieuze prestaties levert.

The Bastard BU105 Urban Compact

Wie op zoek is naar een robuuste, compacte barbecue voor kleine buitenruimtes, vindt in de The Bastard BU105 Urban Compact een uitstekende keuze. Deze kamado is vervaardigd uit hoogwaardig industrieel keramiek en biedt hierdoor niet alleen geweldige warmtebehoud, maar ook uitzonderlijke duurzaamheid. Met een grillrooster van 33 cm is hij perfect voor gezelschappen van twee tot vier personen.

Wat deze compacte krachtpatser onderscheidt, is het strakke matzwarte ontwerp gecombineerd met praktische handvatten die het verplaatsen vergemakkelijken. De geïntegreerde thermometer en het gietijzeren topventiel zorgen voor precieze controle over de temperatuur, essentieel voor slow-cooking, grillen en roken. Klein van formaat, groot in prestaties – deze Bastard laat zich niet zomaar wegzetten.

Patton Kamado

Met zijn royale kookoppervlak van 47 cm biedt de Patton Kamado alle ruimte voor een gezellige barbecue met familie en vrienden. Deze keramische barbecue combineert een klassiek uiterlijk met moderne prestaties, dankzij zijn extreem hittebestendige keramiek en ingebouwde slimme thermometer.

Bij deze barbecue draait alles om veelzijdigheid: grillen, roken, slow-cooken en zelfs bakken behoren tot de mogelijkheden. De Patton 21 inch is ontworpen om lang mee te gaan en hoge temperaturen moeiteloos te weerstaan. Daarbij zorgt het elegante design ervoor dat hij een echte eyecatcher in de tuin is. Functioneel én stijlvol tegelijk.

The Bastard Compact Compleet

Voor wie compactie én professionaliteit zoekt, is The Bastard Compact Compleet een perfecte match. Deze kamado is uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een complete barbecue-ervaring, verpakt in een handzaam formaat met een rooster van 33 cm.

Het industriële cordieriet keramiek waaruit deze Bastard is vervaardigd, zorgt voor fantastische hittebestendigheid en isolatie. Dankzij de handige handvatten en het relatief lichte gewicht is hij eenvoudig te verplaatsen. Precieze temperatuurregeling wordt mogelijk gemaakt door een gietijzeren topventiel en geïntegreerde thermometer. Van grillen tot roken, deze compacte Bastard is altijd klaar voor actie.

Grill Guru Original Compact Basic

Compact, degelijk encompleet – zo laat de Grill Guru Original Compact Basic zich het beste omschrijven. Deze kamado heeft een grillrooster van 33 cm en is gemaakt van vuurvast keramiek, wat zorgt voor uitstekende hittebehoud tijdens het koken.

Standaard meegeleverd zijn handige accessoires zoals een plate setter, regenhoes en aspook, waardoor je meteen alle benodigdheden hebt om aan de slag te gaan. De temperatuurregeling gaat eenvoudig via de roestvrijstalen ventilatieschijf bovenop en de geïntegreerde thermometer in de deksel. Perfect voor iedereen die zonder poespas heerlijke resultaten wil behalen, en dat allemaal in een compact, handzaam formaat.

▼ Volgende artikel
Powertips voor je hogedrukreiniger (voor als het écht goed schoon moet worden)
© Zoran Obradovic | zphoto83
Huis

Powertips voor je hogedrukreiniger (voor als het écht goed schoon moet worden)

Een hogedrukreiniger is een handig hulpmiddel om hardnekkig vuil te verwijderen. Maar zonder de juiste aanpak kan het meer kwaad dan goed doen. Voordat je begint, is het belangrijk om te weten hoe je het apparaat veilig en effectief gebruikt. In dit artikel lees je waar je op moet letten om schade te voorkomen en het beste resultaat te behalen.

In dit artikel lees je handige tips over het gebruik van een hogedrukreiniger:

  • Doe het veilig
  • Druk en spuitkop goed afstemmen
  • Houd voldoende afstand
  • Werk gestructureerd: van boven naar beneden
  • Kies het juiste reinigingsmiddel
  • Let extra op bij kwetsbare materialen
  • Vergeet de lastige plekken niet

Lees ook: Zo werkt een hogedrukreiniger

Doe het veilig

Een hogedrukreiniger is geen speelgoed. De straal is krachtig genoeg om verf weg te blazen of hout te beschadigen – en kunnen dus ook letsel aan mensen veroorzaken. Draag dus altijd stevige schoenen, handschoenen en een veiligheidsbril. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt zolang je bezig bent. Dan kun je met een gerust hart aan de slag.

Druk en spuitkop goed afstemmen

Een groot voordeel van een hogedrukreiniger is dat je de druk kunt aanpassen. Stem die altijd af op wat je wilt schoonmaken. Hout vraagt om een lagere druk, terwijl je bij vervuilde terrastegels juist wat meer kracht nodig hebt. Minstens zo belangrijk is de keuze van de spuitkop. Een brede straal werkt goed op grote oppervlakken, een smalle straal is geschikt voor hardnekkig vuil.

Veel modellen worden geleverd met opzetstukken voor verschillende toepassingen. Denk aan terrasreinigers of rioolslangen. Online is het aanbod nog groter, dus je kunt je reiniger makkelijk uitbreiden.

Ook interessant: Groene aanslag op je terras? Met deze tips krijg je het weg!

©kelifamily

Houd voldoende afstand

Dicht op het vuil spuiten lijkt misschien effectief, maar vergroot de kans op schade. Houd daarom altijd zo'n 20 tot 30 centimeter afstand van het oppervlak. Kom je te dichtbij, dan kun je verf losspuiten, hout beschadigen of zelfs glas laten barsten. Begin liever wat verder weg en werk – als het nodig is – langzaam naar het oppervlak toe.

Werk gestructureerd: van boven naar beneden

Voor een gelijkmatig resultaat werk je het best van boven naar beneden. Zo voorkom je dat vuil van boven opnieuw op al schoongemaakte delen terechtkomt. Reinig hout altijd met de nerf mee, dat voorkomt beschadigingen. Neem de tijd en werk in rustige banen, zodat het water en eventuele reiniger hun werk kunnen doen.

©Picunique

Kies het juiste reinigingsmiddel

Alleen water is niet altijd genoeg. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor gebruik met een hogedrukreiniger. Kies altijd een middel dat past bij het materiaal dat je schoonmaakt én dat veilig is voor de machine. Vermijd agressieve stoffen zoals bleekmiddel: die kunnen schade veroorzaken én zijn slecht voor het milieu. Lees de verpakking voor de juiste dosering.

Reinigingsmiddelen

Speciaal voor de hogedrukreiniger

Let extra op bij kwetsbare materialen

Niet elk oppervlak is bestand tegen hoge druk. Wees voorzichtig met kwetsbare materialen zoals zacht hout, glas of afgebladderde verflagen. Ook oudere voegen in metselwerk kunnen losraken. Twijfel je? Test dan eerst op een onopvallende plek en pas de druk zo nodig aan. In sommige gevallen is een borstel of spons toch de betere keuze.

Vergeet de lastige plekken niet

Schoonmaken beperkt zich niet tot wat je direct ziet. Vuil hoopt zich vaak op in hoeken, onder tuinmeubels of langs de randen van een terras. Met een geschikte spuitkop en wat extra aandacht maak je ook die plekken goed schoon. Zo blijft het resultaat langer zichtbaar en voorkom je dat vuil snel terugkomt.