ID.nl logo
Creëer je favoriete koffiedrank met (de app van) de Melitta Barista T Smart
© Melitta
Huis

Creëer je favoriete koffiedrank met (de app van) de Melitta Barista T Smart

Met de Melitta Barista T Smart bereid je niet alleen eenvoudig 18 koffiespecialiteiten, je creëert jouw favorieten nu ook nog eens direct vanaf je smartphone! Zo pas je onder andere de temperatuur, koffiesterkte, maalfijnheid en hoeveelheid melk helemaal aan naar jouw persoonlijke voorkeuren.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Melitta


Met de Melitta Barista T Smart bereid je eenvoudig maar liefst 18 koffierecepten. Zo maak je espresso, café crème, capuccino en latte macchiato met slechts één druk op de knop, maar kun je ook 14 andere koffievarianten bereiden, zoals flat white, ristretto, americano of espresso doppio.

Moest je hiervoor altijd je gesprek onderbreken zodra je de koffiemachine aanzette? Dan is dat nu verleden tijd! De Melitta Barista T Smart is namelijk een van de eerste volautomatische koffiemachines ter wereld die werd bekroond met het keurmerk Quiet Mark voor een aangenaam stille koffiebereiding. Het geheim: de geluidsarme technologie van het fluisterstille maalwerk.

Nieuwsgierig naar de Melitta Barista T Smart?

Ontdek hier meer

Handmatige bonenkeuze met Bean Select

Om de best mogelijke smaakervaring te waarborgen, zijn voor de bereiding van zo veel koffiespecialiteiten verschillende koffiebonen nodig. Daarom beschikt de volautomatische espressomachine over een zogeheten Bean Select-bonenreservoir met twee reservoirs, waarmee afhankelijk van het recept en de smaak een keuze kan worden gemaakt tussen verfijnd milde koffiebonen of aromatische krachtige espressobonen. De geïntegreerde vulkoker biedt daarbij bovendien de mogelijkheid om gemalen koffie te gebruiken.

Met dank aan de Bean to Cup-functie wordt altijd alleen de op dat moment benodigde hoeveelheid bonen gemalen en wordt de gemalen koffie direct verwerkt. Het bonenreservoir beschikt over een speciale afdichting. Het Aromasafe-deksel garandeert kopje voor kopje een echt verse smaakervaring. Bovendien houdt de donkere schakering van het reservoir het aroma van de koffiebonen vast.

Tip: heb je graag een vollere smaak? Selecteer dan IntenseAroma in plaats van het standaard zetproces. Zo geniet je van een bijzonder intense koffie, met dezelfde hoeveelheid koffie en water.

©Melitta

Handige bediening vanaf je smartphone

Met de bijbehorende Melitta-Connect-App kun je allerlei functies van de Melitta Barista T Smart via je smartphone regelen. Zo kunnen bijvoorbeeld instellingen eenvoudig worden aangepast en handige tutorials in de app ondersteunen bij de reiniging en het onderhoud van het apparaat. Een bijzondere highlight van de Melitta-Connect-App: met de app kun je jouw favoriete koffiespecialiteiten zelf creëren. Zo kun je de bereidingsvolgorde, de gewenste verhouding van de hoeveelheid koffie, het melkschuim en heet water alsmede andere koffie-instellingen zelf instellen en aanpassen.

Heb je jouw ideale koffiedrank samengesteld en wil je de instellingen niet voor iedere kop koffie opnieuw aanpassen? Geen probleem! Met de My Coffee Memory-functie kun je jouw favoriete koffiespecialiteiten individueel programmeren en opslaan. De Melitta Barista T Smart onthoudt de gewenste instellingen van maximaal vier personen. Handig voor meerdere personen in je huishouden en/of de voorkeuren van je vaste visite.

©Melitta

Meer handige functies

Waren de eerdergenoemde voordelen nog niet genoeg? Dan heeft de volautomatische espressomachine van roestvrij staal nog diverse andere kenmerken die het gebruiksgemak en plezier van de koffiemachine verhogen. We lichten er een aantal voor je uit:

- Tft-kleurendisplay met Touch & Slide-functie

Het ingebouwde tft-kleurendisplay met hoge resolutie maakt een intuïtieve bediening van de Melitta Barista T Smart mogelijk. De stapsgewijze aanwijzingen leiden je zonder dat er extra uitleg nodig is, eenvoudig door het menu. De innovatieve Touch & Slide-functie maakt een comfortabele bediening mogelijk door middel van een zachte tik op de sensorvelden.

- All-in-one uitloop

Met de afzonderlijke pijpjes voor koffie, melk en warm water kun je jouw favoriete drank bereiden zonder je kopje te verplaatsen. De uitloop is daarbij in de hoogte verstelbaar tot 140 mm, zodat er ook voldoende ruimte is voor hoge latte macchiato-glazen.

- Double Cup Mode

Bereid je het liefst twee kopjes koffie tegelijk? Geen probleem! Door tweer keer op de toetsen te drukken, bereid je direct twee kopjes van iedere koffiespecialiteit, met of zonder melk.

- Italiaans bereidingsproces

Koffie? Melk? Schuim? Wat was ook alweer de juiste volgorde? Maak je geen zorgen. Het ingebouwde slimme Italian Preparation Process voegt de ingrediënten gegarandeerd in de juiste volgorde samen, geheel volgens de Italiaanse traditie.

- Energie-efficiëntie

Naast een instelbare energiebesparingsmodus hebben de volautomatische koffiemachines van Melitta ook een handige Auto Off-functie. Daarmee kan je zelf instellen wanneer je espressomachine automatisch wordt uitgeschakeld. Uiteraard kan je de koffiemachine ook handmatig uitschakelen met de 0-watt-schakelaar.

- Eenvoudige reiniging

De handige en gebruiksvriendelijke uitneembare zetgroep is eenvoudig schoon te maken, net als de binnenkamer van de machine. Dankzij de zogeheten easy steam cleaning-optie zijn ook de melktransporterende delen eenvoudig snel en hygiënisch te reinigen met heet water en stoom.

- Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma

Het display van de Melitta Barista T Smart informeert je wanneer een reinigings- of ontkalkingsprogramma nodig is. De tekstaanwijzingen leiden je stapsgewijs door het proces. Ontkalken is maar eens per jaar nodig als je een Melitta Pro Aqua waterfilter gebruikt (op basis van 6 kopjes van 120 ml per dag en zes filters per jaar). Door het gefilterde water smaakt de koffie beter en is die van hogere kwaliteit, je voorkomt ook kalkafzetting.

Nieuwsgierig geworden naar de Melitta Barista T Smart?

Bekijk dit product op Kieskeurig.nl

Wil je alles weten over koffie?

Bekijk dan hier de Koffiewijzer
▼ Volgende artikel
Zo houd je je huis comfortabel zonder de gaskraan open te draaien
© nevodka.com - stock.adobe.com
Energie

Zo houd je je huis comfortabel zonder de gaskraan open te draaien

Als de temperaturen dalen, grijpen veel mensen instinctief naar de thermostaat om het huis te verwarmen. Maar comfortabel wonen hoeft niet te betekenen dat je de gaskraan vol open draait. Met een paar slimme aanpassingen en gewoontes kun je de warmte in huis beter vasthouden en je gasverbruik verminderen, zonder in te leveren op comfort.

In dit artikel lees je onder meer: • Hoe je kieren en spleten dicht om warmteverlies te voorkomen • Dat je warmte kunt vasthouden door gordijnen op het juiste moment te openen of te sluiten • Dat je alleen de ruimtes moet verwarmen die je gebruikt en deuren moet sluiten • Hoe je de vloer warmer en comfortabeler maakt zonder extra energieverbruik • Hoe je frisse lucht binnenhaalt zonder onnodig warmteverlies • Over alternatieven zoals elektrische dekens en warmtekussens om comfortabel te blijven Ook lezen: Dakisolatie aanbrengen vanaf binnen of buiten? Dit zijn de voor- en nadelen

Voorkom warmteverlies met tochtstrips en kit

Warmteverlies via kieren en spleten is een van de grootste energieverspillers in huis. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om dat aan te pakken. Tochtstrips zijn een snelle en betaalbare manier om openingen rond ramen en deuren af te dichten. Ze zijn eenvoudig te installeren en zorgen ervoor dat koude lucht niet binnenkomt en warme lucht niet ontsnapt. Voor grotere openingen, bijvoorbeeld bij de aansluiting van kozijnen op muren, is het gebruik van siliconenkit of schuimrubber ideaal. Deze materialen vullen de naden op en voorkomen effectief warmteverlies.

©Marina Gordejeva

Naast ramen en deuren is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan brievenbussen en ventilatieroosters. Een tochtborstel op de brievenbus en een ventilatierooster met klep kunnen voorkomen dat koude lucht naar binnen stroomt zonder dat je de ventilatie volledig blokkeert. Controleer bovendien de aansluitingen rond leidingen en buizen die door muren of vloeren lopen. Hier kunnen vaak ongeziene tochtgaten zitten die gemakkelijk afgedicht kunnen worden.

Een handige tip is om je huis te controleren op tochtplekken op een koude en winderige dag. Loop met een brandende kaars langs ramen, deuren en andere mogelijke tochtbronnen. Beweegt de vlam? Dan ontsnapt er warmte en kun je direct actie ondernemen. Door deze kleine aanpassingen blijft je huis warmer en verbruik je minder gas, wat niet alleen je energierekening verlaagt, maar ook goed is voor het milieu.

©Olga Yastremska

Gebruik gordijnen slim

Gordijnen kunnen een grote rol spelen in het vasthouden van warmte in huis. Overdag kun je ze openen om zonnewarmte binnen te laten, vooral bij ramen op het zuiden. Deze gratis warmtebron helpt om je huis op een natuurlijke manier te verwarmen. Zodra de zon ondergaat, is het belangrijk om de gordijnen dicht te trekken. Dan fungeren ze als een extra isolatielaag, waardoor minder warmte via de ramen ontsnapt. Kies bij voorkeur voor dikke of thermische gordijnen, die speciaal zijn ontworpen om warmteverlies te minimaliseren.

Let er echter op dat gordijnen geen radiatoren bedekken. Als ze de warmte van een radiator blokkeren, verwarm je de ruimte minder efficiënt. Zorg er ook voor dat gordijnen goed aansluiten op de muur of vensterbank om tocht te verminderen. Heb je open ruimtes onder je gordijnen? Overweeg dan tochtrollen of gordijnen die tot de vloer reiken.

Heb je rolluiken of jaloezieën? Combineer deze met gordijnen voor nog betere isolatie. Overdag houd je de rolluiken open om zonlicht binnen te laten en 's avonds sluit je ze om warmteverlies verder te beperken. Op deze manier benut je gordijnen niet alleen als decoratie, maar ook als een slimme manier om energie te besparen en je huis comfortabel warm te houden.

©andrey sinenkiy

Verwarm gericht, niet je hele huis

Het verwarmen van je hele huis kan een flinke kostenpost zijn, vooral als je ruimtes verwarmt die je nauwelijks gebruikt. Door selectief te verwarmen, kun je niet alleen je gasverbruik verminderen, maar ook efficiënter omgaan met de warmte die je al hebt. Begin met het identificeren van de ruimtes waar je de meeste tijd doorbrengt, zoals de woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Zorg ervoor dat je de deuren naar deze ruimtes gesloten houdt om te voorkomen dat de warmte ontsnapt naar minder gebruikte kamers. Dit creëert een zogenoemde 'warmtezone,' waarin de temperatuur comfortabel blijft.

Voor ruimtes die je tijdelijk gebruikt, zoals de badkamer, kun je overwegen om elektrische alternatieven in te zetten. Een infraroodpaneel of elektrische kachel verwarmt snel en plaatselijk, waardoor je geen onnodige energie verspilt aan het verwarmen van de hele woning. Deze apparaten zijn vooral nuttig voor korte periodes, zoals tijdens het douchen of werken aan een bureau.

©PhotoSG

Daarnaast kun je het gebruik van je verwarming optimaliseren door een slimme thermostaat te installeren. Hiermee kun je precies instellen wanneer en waar je warmte nodig hebt. Veel slimme thermostaten bieden de mogelijkheid om zones in huis apart te regelen, zodat je alleen energie gebruikt voor de ruimtes die op dat moment in gebruik zijn.

Tot slot is het handig om te experimenteren met lagere temperaturen in minder gebruikte kamers. Een graad of twee lager in bijvoorbeeld de gang of logeerkamer kan al een aanzienlijke besparing opleveren zonder dat dit je wooncomfort aantast. Door gericht te verwarmen, haal je meer uit je energieverbruik en bespaar je tegelijkertijd op je gasrekening.

Maak optimaal gebruik van tapijten en vloerkleden

Een koude vloer kan een flinke invloed hebben op hoe comfortabel je huis aanvoelt, vooral in kamers met tegels of laminaat. Tapijten en vloerkleden zijn niet alleen een decoratieve toevoeging, maar ook een praktische oplossing om warmte vast te houden. Ze fungeren als een extra isolatielaag, waardoor de kou van de vloer minder snel in de ruimte trekt. Dit kan vooral nuttig zijn in slecht geïsoleerde woningen of op de begane grond.

©leonid iastremskyi

Voor maximaal effect kies je een dik, dicht geweven tapijt of kleed. Wol of hoogpolig materiaal werkt extra isolerend en voelt ook zachter en warmer aan onder je voeten. Leg het kleed in veelgebruikte ruimtes, zoals de woonkamer of slaapkamer, waar het comfort direct merkbaar is. Heb je vloerverwarming? Kies dan voor een kleed dat geschikt is voor dit type verwarming, zodat de warmte er nog steeds goed doorheen kan.

Naast thermisch comfort helpt een tapijt ook om de algemene sfeer in huis te verbeteren. Een warm kleed nodigt uit om op te zitten of te spelen, wat vooral prettig is als je kinderen hebt. Bovendien kan een vloerkleed helpen om geluiden te dempen, wat een extra voordeel is in drukke huishoudens of appartementen.

Ventileer op de juiste manier

Ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat, maar verkeerd ventileren kan leiden tot onnodig warmteverlies. Je moet daarom slim ventileren, zodat je frisse lucht binnenhaalt zonder de warmte uit je huis te laten ontsnappen. De meest effectieve manier is om kort en krachtig te ventileren. Zet bijvoorbeeld twee ramen tegenover elkaar een paar minuten wijd open om een luchtstroom te creëren. Dit ververst de lucht snel zonder dat de muren, vloeren en meubels afkoelen, waardoor je woning zijn warmte behoudt.

©Roman Möbius

Voorkom langdurig ventileren via een raam op een kier, vooral in de winter. Dat zorgt er namelijk voor dat je continu warmte verliest, terwijl de luchtuitwisseling traag verloopt. Maak in plaats daarvan gebruik van ventilatieroosters die je gedeeltelijk kunt openen. Deze bieden een constante toevoer van frisse lucht zonder grote warmteverliezen.

Let ook op ruimtes zoals de keuken en badkamer, waar vocht snel ophoopt. Gebruik de afzuigkap of mechanische ventilatie alleen wanneer nodig en zorg dat je deze systemen niet onnodig lang laat draaien. Vochtige lucht voelt kouder aan, dus het goed afvoeren van vocht helpt je huis niet alleen frisser, maar ook warmer aan te laten voelen.

Combineer met duurzame warmtebronnen

Naast het verminderen van warmteverlies kun je ook denken aan het combineren van deze tips met een duurzame warmtebron. Een elektrische deken, een warmtekussen of zelfs het dragen van meerdere lagen kleding kunnen helpen om comfortabel te blijven zonder extra gas te verbruiken.

Met deze praktische tips kun je je huis comfortabel warm houden en tegelijkertijd je gasverbruik minimaliseren. Het resultaat? Een lagere energierekening, een kleinere ecologische voetafdruk en een heerlijk comfortabel huis!

▼ Volgende artikel
⚡Sodeknetter: zo voorkom je statische elektriciteit in je kleding
© Olga Yastremska, New Africa, Afr
Huis

⚡Sodeknetter: zo voorkom je statische elektriciteit in je kleding

Een handdruk, een deurklink, even ergens tegenaan leunen, en ZAP! Voor je het weet, krijg je een elektrische schok. Statische kleding is behoorlijk irritant, maar gelukkig kun je er wat aan doen. In dit artikel ontdek je hoe. Let op: het antwoord kan schokkend zijn!

In dit artikel lees je: ⚡ Wat statische elektriciteit is ⚡ Waarom je kleding zo snel statisch wordt ⚡ Hoe aluminiumfolie, wasverzachter en lepels je kunnen helpen

Lees ook: 8 veelgemaakte fouten bij het wassen van kleding

Waarom is mijn kleding statisch? 

Een statische schok is een vorm van elektriciteit. Het komt door wrijving van kleding tegen andere kleding, tegen je huid, of gewoon door de (droge) lucht om je heen. Vooral synthetische stoffen als nylon en polyester hebben er last van. Ook wol staat erom bekend. Bij katoen en linnen merk je het amper, omdat die de statische elektriciteit weer makkelijk afgeven aan de omgeving. Bij synthetische stoffen wordt de kleding pas ontladen als je iets aanraakt – een deurklink, of de hand van iemand anders, bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om het schokeffect te verminderen. 

©komta

Tip 1: Slim wassen en drogen

Je kunt al veel problemen voorkomen door op een slimme manier te wassen en drogen. Het gebruik van wasverzachter zorgt er al voor dat je kleding minder snel statisch geladen wordt als je het aantrekt. Je kunt ook een bolletje aluminiumfolie in de trommel doen bij het wassen, dat zorgt ervoor dat de statische elektriciteit meteen wordt afgegeven aan de trommel. Let op: doe geen aluminiumfolie in de droger! 

©Tanya Rozhnovskaya

Kleding die snel statisch wordt kun je sowieso beter niet in de droger doen, ook als dat volgens het label wel kan. Er bestaan antistatische drogerdoekjes die je bij je wasgoed in de droger kunt stoppen, en die de statische elektriciteit verminderen. 

Tip 2: Metaal

Contact met metaal zorgt ervoor dat de statische elektriciteit wordt afgegeven aan de lucht. Pak voor je je kleding aantrekt een metalen kledinghanger of een ander stuk metaal (een sleutel, een lepel), en wrijf even over de binnen- en buitenkant van je kleding. Zo wordt de elektriciteit ontladen, en kun je je kleding in elk geval zonder schok aantrekken. 

Een andere veelgebruikte manier is een metalen veiligheidsspeld aan je kleding bevestigen. Die zorgt er gedurende de dag voor dat de statische elektriciteit sneller wordt afgegeven, en je hebt minder last van schokken en plakkende kleding. 

Tip 3: De vriezer

De vriezer? Jazeker! Als je je kleding voor je het gaat dragen een halfuurtje in de vriezer legt, wordt de statische elektriciteit ook ontladen, en het bouwt bovendien minder snel weer op. Zorg wel dat je kleding kurkdroog is voor je het in de vriezer legt, anders loop je straks met ijspegels in je nek naar buiten. 

Tip 4: Sprayen

Een beetje sprayen is ook geen slecht idee. Er zijn anti-statische sprays op de markt, die ervoor zorgen dat de lading verdwijnt en minder snel weer opbouwt, maar er zijn ook doe-het-zelf-oplossingen: een beetje haarlak aan de binnenkant van je kleding of een beetje wasverzachter in een plantenspuit heeft ongeveer hetzelfde effect. 

Conclusie

Statische elektriciteit in je kleding is niet fijn, niet voor jou en niet voor degene die je een hand geeft. Vooral wol en synthetische stoffen hebben er last van; katoen en linnen juist helemaal niet. Op een slimme manier wassen en drogen scheelt al een hoop, en aanraking met metaal kan de ergste statische elektriciteit ook oplossen. Besprenkel de binnenkant van je kleding met anti-statische spray, haarlak of wasverzachter, of stop je kleren na het drogen even in de vriezer, en je hebt in elk geval voorlopig nergens meer last van.