ID.nl logo
Zo stream je films naar je tv
© PXimport
Huis

Zo stream je films naar je tv

Streamingdiensten zijn niet alleen beschikbaar op je computer. Je hebt namelijk ook via je televisie toegang tot Netflix, Videoland (Unlimited) en Pathé Thuis. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.

Tip 01: Computer aansluiten

Het voordeel van streamen op je tv is dat je vanaf de bank op een groot scherm naar films en series kunt kijken. Op televisies zonder netwerkaansluiting sluit je eenvoudig een computer of laptop aan. De tv dient dan als extra scherm van de computer. Hiervoor kun je het beste een HDMI-kabel gebruiken. De beelden van videodiensten zijn dan in de beste kwaliteit beschikbaar. Bovendien lukt het via HDMI vaak ook om geluid aan de tv door te geven. Als alternatief kun je ook via een DVI-kabel verbinding maken met je beeldbuis. Hierbij zijn nog steeds HD-beelden mogelijk. Sommige televisies accepteren ook een verbinding via VGA, S-Video en composiet. Deze kabels geven een lagere resolutie door, dus gebruik indien mogelijk liever HDMI of DVI.

©PXimport

Tip 01 Moderne televisies hebben een HDMI-poort waarop je een computer kunt aansluiten.

Tip 02: Resolutie wijzigen

Heb je als extra scherm een televisie aan je computer gekoppeld? Als het nodig is, kun je de resolutie aanpassen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en kies voor Schermresolutie. Meestal loont het de moeite om alleen het scherm van je televisie weer te geven, omdat je dan een optimale resolutie kunt kiezen. De monitor van je computer of laptop gaat dan even op zwart. Klik achter Beeldscherm op het kleine pijltje en selecteer de naam van je televisie. Klik daarna achter Resolutie op het pijltje. Als je bijvoorbeeld een Full HD-tv hebt aangesloten, kies je een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Sla de instellingen op met Toepassen en Wijzigingen behouden. Open vervolgens een streamingdienst en geniet vaan haarscherpe beelden!

©PXimport

Tip 02 Het loont de moeite om beelden van je pc in een hoge resolutie aan de televisie door te geven.

Tip 03: Smart-tv

Moderne televisies hebben vaak een (draadloze) netwerkaansluiting aan boord. Wanneer het toestel is verbonden met internet, kunt je doorgaans webdiensten bezoeken. Dit zijn zogeheten smart-tv's. Via een aparte knop op de afstandsbediening kun je de online omgeving openen. Afhankelijk van welk merk je gebruikt, is het mogelijk om apps toe te voegen. Deze apps maken verbinding met internet en kunnen op die manier bijvoorbeeld online video's afspelen. Netflix stelt voor veruit de meeste smart-tv's een app beschikbaar. Zoek in de applicatiebibliotheek van je toestel deze app op en installeer zo nodig de toepassing.

Na het opstarten vul je het e-mailadres en wachtwoord van je Netflix-account in. Je gebruikt de afstandsbediening om door het filmaanbod te scrollen. Waarschijnlijk komt de gebruikersomgeving je bekend voor, want die ziet er grotendeels hetzelfde uit als van de pc-versie. Netflix heeft apps ontwikkeld voor smart-tv's van LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony en Toshiba. Ook Pathé Thuis is beschikbaar voor diverse merken smart-tv's, namelijk Samsung, LG, Philips en Sony. Videoland werkt momenteel alleen op smart-tv's van Samsung, maar de ondersteuning wordt later nog uitgebreid.

©PXimport

Tip 03 Via een smart-tv van Samsung open je de Smart Hub om films vanaf Netflix te streamen.

Tip 04: Overige apparaten

Ben je niet in het bezit van een smart-tv? Geen nood, want ook met andere apparaten lukt het via streamingdiensten om naar films op je televisie te kijken. Vooral Netflix is op een breed scala andere apparaten beschikbaar, zoals gameconsoles, blu-ray-spelers en thuisbioscoopsystemen. Eigenlijk werkt Netflix op ieder apparaat hetzelfde. Je installeert de gewenste app, waarna je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je account invult. Vervolgens verschijnt er een overzicht met filmafbeeldingen op je televisie waaruit je kunt kiezen. Naast Netflix is ook Pathé Thuis beschikbaar voor verschillende apparaten, zoals diverse blu-ray-spelers en gameconsoles (Xbox en PlayStation 3). De ondersteuning voor Videoland is beperkter, al zijn er wel verschillende tv-providers die deze streamingdienst aanbieden.

©PXimport

Tip 04 Vanuit het menu van de PlayStation 4 heb je rechtstreeks toegang tot Netflix.

Tip 05: Google Chromecast

Wellicht heb je geen smart-tv of ander geschikt apparaat om een streamingdienst op je televisie weer te geven. In dat geval biedt een Google Chromecast uitkomst. Dit apparaatje ligt voor 35 euro in de winkel en koppelt je televisie aan internet. Via een draadloze internetverbinding lukt het om films en series naar de beeldbuis te streamen. De HDMI-connector van de Google Chromecast sluit je aan op je televisie. Doe de stekker van de adapter vervolgens in het stopcontact. Als alternatief kun je de usb-kabel ook in een vrije usb-poort van je televisie steken. Een voorwaarde hiervoor is wel dat deze usb-poort voeding levert. Stel de televisie af op het juiste kanaal. De Google Chromecast is nu gereed voor de configuratie.

©PXimport

Tip 05 Een Google Chromecast is een klein kastje met aan het uiteinde een HDMI-connector.

Tip 06: Instellingen

Je configureert de Google Chromecast met een tablet of smartphone. Open op een iOS- of Android-toestel de applicatiewinkel. Zoek en installeer vervolgens de app Chromecast. Kies voor Nieuw apparaat toevoegen. Indien je een iPhone of iPad gebruikt, selecteer je de Google Chromecast eerst in de wifi-instellingen (ga naar Instellingen / Wi-Fi). Je keert daarna weer terug naar de app. Als het goed is, herkent je tablet of smartphone de Google Chromecast nu in het draadloze netwerk. Kies voor Volgende en controleer of de code op je televisie en mobiele apparaat overeenkomen. Druk op Volgende en tik daarna het juiste land aan. Je geeft de Google Chromecast een andere naam. Via Volgende kies je een wifi-netwerk. Nadat je het wachtwoord hebt opgegeven, bevestig je met Instellen. Op je televisie verschijnt nu de tekst 'Klaar om te casten'.

©PXimport

Tip 06 Je gebruikt een smartphone of tablet om de Google Chromecast te configureren.

Tip 07: Films streamen

De Google Chromecast is nu aangesloten op je televisie en met het internet verbonden. Vanaf een tablet en smartphone is het nu mogelijk om films en series naar de beeldbuis te streamen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is apps met ingebouwde ondersteuning voor Google Chromecast. Probeer de Netflix-app op je Android- of iOS-toestel maar eens uit. Open vanuit de catalogus een willekeurige film en druk rechtsonder op het Chromecast-pictogram (rechthoek met drie signaalstreepjes). Druk tot slot op de naam die je de Google Chromecast in tip 16 hebt gegeven. De film verschijnt direct op je televisie, waarbij je smartphone of tablet functioneert als afstandsbediening. Je kunt de film onder meer pauzeren en ondertiteling aan- of uitzetten.

©PXimport

Tip 07 Vanuit de Netflix-app stream je films gemakkelijk naar een Google Chromecast.

▼ Volgende artikel
Review Huawei Watch Fit 4 Pro – Smartwatch of fitnesstracker?
© Rens Blom
Gezond leven

Review Huawei Watch Fit 4 Pro – Smartwatch of fitnesstracker?

De Huawei Watch Fit 4 Pro is een nieuwe fitnesstracker. Of is het toch een smartwatch? De wearable lijkt ertussenin te zitten, wat een interessante gebruikservaring oplevert. In deze review lees je onze ervaringen met de Watch Fit 4 Pro, die een adviesprijs van 280 euro heeft.

Uitstekend
Conclusie

Met de Huawei Watch Fit 4 Pro koop je een wearable die oogt als een premium smartwatch, voorzien van een groot scherm en met een lange accuduur. De wearable werkt met Android en iOS en biedt veel functies, maar mist ook zaken die je misschien belangrijk vindt. Of de Watch Fit 4 Pro jouw ideale wearable is, hangt daarom af van je wensen. Deze fitnesstracker/smartwatch laat in ieder geval een goede indruk achter.

Plus- en minpunten
  • Luxe, licht ontwerp
  • Lange accuduur
  • Uitgebreide gezondheidsmetingen
  • Werkt met Android en iOS
  • Mist functies als contactloos betalen
  • Kan door groter scherm lomp staan om smallere pols

Goed om te weten is dat de Watch Fit 4 Pro een duurdere versie is van de tegelijk gelanceerde Watch Fit 4. Die heeft een adviesprijs van 170 euro – een wezenlijk verschil. Het prijsverschil uit zich met name in de eenvoudigere behuizing en wat minder geavanceerde sensoren om je gezondheid te meten. Waar de Watch Fit 4 een typische betaalbare fitnesstracker is, komt de Pro-versie daadwerkelijk luxer over.

©Rens Blom

We hebben de Watch Fit 4 Pro anderhalve week om de pols gehad en zijn positief verrast over het uiterlijk en draagcomfort. De wearable oogt wat oneerbiedig gezegd erg veel als de peperdure Apple Watch Ultra, maar is dunner en lichter. Dat merk je om de pols. Je overhemd of T-shirt glijdt zo over de wearable heen en ook met slapen hebben we weinig erg gehad in het feit dat we een 30 gram wegende gadget droegen. De bouwkwaliteit komt premium over en een regenbui of duik in een zwembad is geen probleem. Wij ontvingen de Watch Fit 4 Pro met zachte stoffen band, die niet irriteert. Het bandje is verwisselbaar. De kroon draait en navigeert zo door de interface.

Groot scherm

Is de Watch Fit 4 Pro een fitnesstracker? Sommige functies wijzen erop, maar fitnesstrackers staan ook bekend om hun doorgaans kleinere, smalle schermen. In deze Huawei-wearable zit echter een groot rechthoekig scherm, dat veel doet denken aan een Apple Watch. Op het grote scherm met saffierglas zie je duidelijk de tijd, meldingen van je smartphone, gezondheidsinformatie en andere gegevens. Het scherm is binnen en buiten goed afleesbaar, al kan het display onder sommige omstandigheden wel spiegelen. Dan moet je wat beter kijken of je pols wat draaien.

Onderstaande foto's laten zien wat we bedoelen. Op de ene afbeelding spiegelt het scherm nogal, waar het scherm op de andere foto wél goed afleesbaar is.

©Rens Blom

Het scherm kan spiegelen.

©Rens Blom

Je pols draaien kan het spiegelen verhelpen, waardoor het scherm erg goed afleesbaar is.

Veel functies

De Huawei Watch Fit 4 Pro heeft veel ingebouwde functies. Natuurlijk, er is keuze uit meer dan honderd wijzerplaten om geheel naar eigen smaak te zien hoe laat het is. De wearable houdt echter ook je hartslag, aantal gezette stappen, sportieve activiteiten en slaap bij (mits je de tracker 's nachts draagt). Ook kun je meldingen van je smartphone laten tonen op het wearablescherm. Je bepaalt zelf van welke apps. Antwoorden kan doorgaans niet of alleen met vooraf ingestelde reacties.

Je kunt bellen met de Watch Fit 4 Pro, mits de wearable via bluetooth verbonden is met je smartphone. Over je smartphone gesproken: dat kan een Android-toestel of Apple iPhone zijn. Huawei's wearable werkt met beide besturingssystemen. Klinkt logisch, maar sommige smartwatches van andere merken werken alleen met Android óf iOS. De Huawei-smartphoneapp die hoort bij de Watch Fit 4 Pro installeer je op een iPhone eenvoudig uit de App Store. Op een Android-toestel dien je de app via een omweg te installeren, omdat Huawei van de Amerikaanse overheid geen apps in de Google Play Store mag aanbieden. Dat is eenmalig een onhandige handeling. De smartphone-app zelf werkt naar behoren, bevat veel instellingen en toont door de Watch Fit 4 Pro verzamelde informatie op een overzichtelijke manier.

©Rens Blom

De smartphone-app geeft informatie duidelijk weer en laat je ook kiezen uit heel veel wijzerplaten.

Lange accuduur

Een sterke eigenschap van Huawei-wearables is de lange accuduur, te danken aan een energiezuinige processor en eveneens energiezuinige software. Ook de Watch Fit 4 heeft een lange adem. Wij hebben 'm na zeven dagen aan de oplader moeten leggen, wat we een hele respectabele accuduur vinden. Het doet ons ook weer denken aan wat de Watch Fit 4 Pro nu precies is. De wearable komt qua ontwerp en scherm over als een smartwatch, maar biedt de lange accuduur waar fitnesstrackers om bekendstaan.

Conclusie: Huawei Watch Fit 4 Pro kopen?

Met de Huawei Watch Fit 4 Pro koop je een wearable die oogt als een premium smartwatch, voorzien van een groot scherm en met een lange accuduur. De wearable werkt met Android en iOS en biedt veel functies, maar mist ook zaken die je misschien belangrijk vindt. Of de Watch Fit 4 Pro jouw ideale wearable is, hangt daarom af van je wensen. Deze fitnesstracker/smartwatch laat in ieder geval een goede indruk achter.

▼ Volgende artikel
🏁 F1 op je iPhone? Met de Kaarten-app zit je in Monaco op pole position
© Apple
Huis

🏁 F1 op je iPhone? Met de Kaarten-app zit je in Monaco op pole position

In aanloop naar de Grand Prix van Monaco op 25 mei heeft Apple nieuwe functies toegevoegd aan de Kaarten-app. Heb je een iPhone of iPad, dan kun je Monaco nu bekijken in 'Steden in Detail', inclusief een 3D-weergave van het Formule 1-circuit.

De nieuwe weergave toont Monaco met opvallend veel detail. Iconische plekken zoals het Casino de Monte-Carlo, het Hôtel de Paris en de F1 Paddock Club zijn volledig in 3D te zien. In de donkere modus krijg je Monaco bij maanlicht te zien. Dit kleurenschema wordt bij zonsondergang ingeschakeld.

©Apple

Ook wegbelijning, bomen, voetgangerszones en openbaar vervoer zijn tot in detail zichtbaar. Automobilisten krijgen bovendien een speciale dashboardweergave met overzicht van kruispunten en rijbanen op ooghoogte, wat navigeren makkelijker maakt.

F1-circuit met extra lagen

Speciaal voor de Formule 1 zijn het circuit en de belangrijkste bochten gemarkeerd in Apple Kaarten. Ook tribunes, bruggen, de finish en andere elementen rond het parcours zijn in 3D weergegeven. Daardoor kun je als toeschouwer of fan het parcours virtueel verkennen – handig als je er bent, of gewoon thuis meekijkt.

©Apple

Meer Formule 1 in Kaarten

In verband met de aanstaande première van F1 The Movie, een film van Apple Original Films, is er ook een speciale gids beschikbaar in Kaarten. Die bevat bekende circuits van over de hele wereld, waaronder die uit de film en uiteraard Monaco zelf.