Snel je cursor terugvinden met nieuwe PowerToys-functie

© CIDimport

Snel je cursor terugvinden met nieuwe PowerToys-functie

Software

Geplaatst: 1 november 2021 - 08:27

Aangepast: 29 augustus 2022 - 14:55

Redactie

Soms is het even goed zoeken waar je muiscursor ook alweer is gebleven. Een recente update voor Microsofts PowerToys-applicatie voegt een handig hulpmiddeltje toe om zo'n verstopte aanwijzer snel terug te vinden. Dat werkt als volgt.

PowerToys is een collectie van verschillende programmaatjes voor Windows 10 en 11, die individueel in- of uit te schakelen zijn. Om van Find My Mouse gebruik te maken, heb je versie v.049.1 nodig. Heb je PowerToys in het verleden reeds geïnstalleerd, dan is er inmiddels een update voor beschikbaar. Of dowload hier de meest recente versie van PowerToys

Find My Mouse vind je bij Mouse utilities. Het werkt heel simpel. Zo lang PowerToys op de achtergrond draait, kun je tweemaal op de linker-CTRL-toets drukken om de cursor te accentueren. Het beeld wordt donker en er wordt een spotlight op de muisaanwijzer gezet. Vooral handig op grote schermen met een hoge resolutie, of wanneer je op twee monitoren naast elkaar werkt.

Standaard staat er overigens een vinkje voor Do not activate when Game Mode is on. In games komt het namelijk vaak voor dat je meermaals achter elkaar op de CTRL-toets drukt en dan is het vervelend als PowerToys telkens aanslaat. 

© CIDimport

Zonder PowerToys

Heb je geen interesse in PowerToys, dan zit een soortgelijke functie ook reeds in Windows ingebouwd. Die ziet er wat minder gelikt uit, maar werkt vrijwel op dezelfde manier. In Windows 10 ga je ervoor naar Instellingen, Muis en Extra muisopties. Onder het tabblad Opties voor de aanwijzer zet je een vinkje voor Locatie van de aanwijzer weergeven als ik op CTRL druk.

© CIDimport

Meer PowerToys

Versie 049.1 van PowerToys brengt ook 'Videovergadering dempen' met zich mee. Hiermee stel je sneltoetsen in voor het dempen van microfoon, camera of beide tegelijk op systeemniveau.

Andere handige tooltjes zijn FancyZones voor het indelen van vensters, PowerRename voor het efficiënter doorvoeren van naamswijzigingen voor bestanden, en Awake dat de slaapstand van je pc voor een bepaalde tijd uitschakelt.

Lees hier meer over de beschikbare PowerToys en hoe ze werken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000