De beste apps van deze maand voor iOS en Android

© PXimport

De beste apps van deze maand voor iOS en Android

Software

Geplaatst: 22 februari 2017 - 09:05

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Richard Veenstra

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van februari, en nog een beetje van januari ook.

VPRO Koos

© PXimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Koos is een nieuwe app van de VPRO, de app brengt je elke dag een selectie van de beste inhoud van online, radio en tv. Je leest in de app columns die op de site van de VPRO zijn verschenen of luistert naar podcasts van VPRO radio. Interessante items kun je delen en bij elk item staat precies vermeld hoe lang het duurt om de tekst te lezen of de video te bekijken. Elke dag worden er vijf tips voor je geselecteerd. Als een item je bevalt, sla je het op en lees, luister of kijk je het later.

Paper Planes - Around the World

Android / iOS

Prijs: Gratis

Paper Planes lijkt een vrij zinloze app. Toch is het een aanstekelijk concept en is het leuk om de app te gebruiken. Vanuit de app gooi je een virtueel papieren vliegtuigje de lucht in, hopelijk is er iemand die jouw vliegtuigje vangt. Je kunt zelf ook vliegtuigjes vangen, je ziet dan van waar in de wereld het vliegtuigje is verzonden. Vervolgens zet je er een stempel op met je eigen locatie, vouwt het vliegtuigje weer en gooit het de wijde wereld in.

© PXimport

UberEATS

© PXimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Uber veroverde de taxiwereld en wil dit nu ook doen met het bezorgen van eten. Je logt in met je Uber-account of maakt een nieuw account aan vanuit de app. Geef je adres in en je ziet van welke restaurants je een menu kunt bestellen. Je ziet bovendien meteen hoe snel een gerecht geleverd kan worden. Het afrekenen gaat via je bij Uber achtergelaten creditcard of andere betaalmogelijkheid. UberEATS is op dit moment alleen in Amsterdam beschikbaar, andere steden volgen binnenkort.

Navbar Apps

Android

Prijs: Gratis (+ in-app aankopen)

Met Navbar Apps maak je je navigatiebalk, die met de home- en terugknop, onder in je Android-toestel een stuk slimmer. Je kunt een afbeelding als achtergrond van de navigatiebalk instellen zonder dat je hiervoor je Android-toestel geroot hoeft te hebben. Handig is eveneens dat de navigatiebalk de kleur van de actieve app kan aannemen en dat je de batterijstatus in de achtergrond van de navigatiebalk als gekleurde strook kunt zetten.

© PXimport

Analog Electronics

© PXimport

Android

Prijs: Gratis

Wie weleens met elektronica knutselt, heeft soms informatie nodig over elementen als transistors, diodes en andere elektronische componenten. Analog Electronics is een handige e-book in de vorm van een app. Het digitale overzicht is ingedeeld in zeven hoofdstukken en per item kun je een studeertijd instellen, de app waarschuwt je dan dat het tijd is om een bepaald item of hoofdstuk te leren. Uiteraard kun je de app ook als normaal naslagwerk gebruiken. Je kunt ook je persoonlijke voortgang inzien en kijken welke items je al hebt doorgenomen en welke je nog moet leren.

Evie Launcher

Android

Prijs: Gratis

Evie Launcher is één van de beste launcher-apps voor Android. Eigenlijk doet het uiterlijk heel erg denken aan iOS en heeft het een aantal functies direct uit Apples besturingssysteem gekopieerd. Door naar beneden te vegen, zoek je meteen naar apps en alle Google-apps zijn in één mapje gegroepeerd. Door naar rechts te vegen, zie je een overzicht van alle geïnstalleerde apps. Hoe Evie Launcher alle apps weergeeft, bepaal je zelf. Vrijwel alle opties zijn te configureren en de launcher ziet er ook nog eens geweldig uit.

© PXimport

Retrospecs

© PXimport

iOS

Prijs: € 1,99 (+ in-app-aankopen)

Retrospecs is een app om te gekke retro-filters aan je foto’s toe te voegen. Het beste werkt de app met foto’s van gebouwen of graffiti. Van allerlei bekende retro-spelcomputers zijn filters beschikbaar, zo verander je een saaie foto in een achtergrond die zo uit een Super Nintendo-, Commodore- of Amiga-spel afkomstig zou kunnen zijn. Met de Dither-knop verander je subtiele elementen van het filter en bij de opties kun je het contrast en specifieke zaken als scanlines en fosfor glow veranderen.

Charting App Chartistic

iOS

Prijs: Gratis

Als je van tabellen en pie-charts houdt, is Chartistic echt iets voor jou. Creëer een nieuwe tabel en geef de waardes in. Aan de linkerkant van het scherm kun je de vormgeving veranderen en als je naar beneden veegt, bepaal je de waardes van je tabel. Als je je tabel helemaal hebt ingevuld, sla je het op en deel je het met anderen als normale jpg-afbeelding. Je kunt ook de kleuren van je tabel wijzigen en bepaalde teksten en elementen verwijderen uit je tabel.

© PXimport

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000