ID.nl logo
De beste apps van deze maand voor iOS en Android
© PXimport
Huis

De beste apps van deze maand voor iOS en Android

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van februari, en nog een beetje van januari ook.

VPRO Koos

©PXimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Koos is een nieuwe app van de VPRO, de app brengt je elke dag een selectie van de beste inhoud van online, radio en tv. Je leest in de app columns die op de site van de VPRO zijn verschenen of luistert naar podcasts van VPRO radio. Interessante items kun je delen en bij elk item staat precies vermeld hoe lang het duurt om de tekst te lezen of de video te bekijken. Elke dag worden er vijf tips voor je geselecteerd. Als een item je bevalt, sla je het op en lees, luister of kijk je het later.

Paper Planes - Around the World

Android / iOS

Prijs: Gratis

Paper Planes lijkt een vrij zinloze app. Toch is het een aanstekelijk concept en is het leuk om de app te gebruiken. Vanuit de app gooi je een virtueel papieren vliegtuigje de lucht in, hopelijk is er iemand die jouw vliegtuigje vangt. Je kunt zelf ook vliegtuigjes vangen, je ziet dan van waar in de wereld het vliegtuigje is verzonden. Vervolgens zet je er een stempel op met je eigen locatie, vouwt het vliegtuigje weer en gooit het de wijde wereld in.

©PXimport

UberEATS

©PXimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Uber veroverde de taxiwereld en wil dit nu ook doen met het bezorgen van eten. Je logt in met je Uber-account of maakt een nieuw account aan vanuit de app. Geef je adres in en je ziet van welke restaurants je een menu kunt bestellen. Je ziet bovendien meteen hoe snel een gerecht geleverd kan worden. Het afrekenen gaat via je bij Uber achtergelaten creditcard of andere betaalmogelijkheid. UberEATS is op dit moment alleen in Amsterdam beschikbaar, andere steden volgen binnenkort.

Navbar Apps

Android

Prijs: Gratis (+ in-app aankopen)

Met Navbar Apps maak je je navigatiebalk, die met de home- en terugknop, onder in je Android-toestel een stuk slimmer. Je kunt een afbeelding als achtergrond van de navigatiebalk instellen zonder dat je hiervoor je Android-toestel geroot hoeft te hebben. Handig is eveneens dat de navigatiebalk de kleur van de actieve app kan aannemen en dat je de batterijstatus in de achtergrond van de navigatiebalk als gekleurde strook kunt zetten.

©PXimport

Analog Electronics

©PXimport

Android

Prijs: Gratis

Wie weleens met elektronica knutselt, heeft soms informatie nodig over elementen als transistors, diodes en andere elektronische componenten. Analog Electronics is een handige e-book in de vorm van een app. Het digitale overzicht is ingedeeld in zeven hoofdstukken en per item kun je een studeertijd instellen, de app waarschuwt je dan dat het tijd is om een bepaald item of hoofdstuk te leren. Uiteraard kun je de app ook als normaal naslagwerk gebruiken. Je kunt ook je persoonlijke voortgang inzien en kijken welke items je al hebt doorgenomen en welke je nog moet leren.

Evie Launcher

Android

Prijs: Gratis

Evie Launcher is één van de beste launcher-apps voor Android. Eigenlijk doet het uiterlijk heel erg denken aan iOS en heeft het een aantal functies direct uit Apples besturingssysteem gekopieerd. Door naar beneden te vegen, zoek je meteen naar apps en alle Google-apps zijn in één mapje gegroepeerd. Door naar rechts te vegen, zie je een overzicht van alle geïnstalleerde apps. Hoe Evie Launcher alle apps weergeeft, bepaal je zelf. Vrijwel alle opties zijn te configureren en de launcher ziet er ook nog eens geweldig uit.

©PXimport

Retrospecs

©PXimport

iOS

Prijs: € 1,99 (+ in-app-aankopen)

Retrospecs is een app om te gekke retro-filters aan je foto’s toe te voegen. Het beste werkt de app met foto’s van gebouwen of graffiti. Van allerlei bekende retro-spelcomputers zijn filters beschikbaar, zo verander je een saaie foto in een achtergrond die zo uit een Super Nintendo-, Commodore- of Amiga-spel afkomstig zou kunnen zijn. Met de Dither-knop verander je subtiele elementen van het filter en bij de opties kun je het contrast en specifieke zaken als scanlines en fosfor glow veranderen.

Charting App Chartistic

iOS

Prijs: Gratis

Als je van tabellen en pie-charts houdt, is Chartistic echt iets voor jou. Creëer een nieuwe tabel en geef de waardes in. Aan de linkerkant van het scherm kun je de vormgeving veranderen en als je naar beneden veegt, bepaal je de waardes van je tabel. Als je je tabel helemaal hebt ingevuld, sla je het op en deel je het met anderen als normale jpg-afbeelding. Je kunt ook de kleuren van je tabel wijzigen en bepaalde teksten en elementen verwijderen uit je tabel.

©PXimport

Conclusie

Plus- en minpunten
      ▼ Volgende artikel
      Smartphone hard resetten: zo doe je dat (iOS en Android)
      © PixieMe - stock.adobe.com
      Huis

      Smartphone hard resetten: zo doe je dat (iOS en Android)

      Is je telefoon traag, vastgelopen of ga je het apparaat doorverkopen? Kies dan voor een harde reset! Hier lees je hoe je dat snel en gemakkelijk doet voor iPhones en Android-smartphones.

      Je smartphone resetten is handig om verschillende redenen. Een telefoon kan na jaren gebruik trager worden door een overvloed aan achtergrondprocessen en een volle opslag. Heb je last van vastlopers, malware of ga je de smartphone doorverkopen? Reset je Android of iOS smartphone dan. In dit artikel lees je:

      • Hier moet je op letten voor de reset
      • Stappenplan voor het hard resetten van een Android-smartphone
      • Stappenplan voor het hard resetten van een iPhone

      Ook interessant: Je wachtwoorden zijn veilig in de nieuwe iOS-app.

      Let hierop voordat je begint met de reset

      Begin nooit lukraak met een hard reset, want daarmee zet je je smartphone terug naar de fabrieksinstellingen en wis je alle daarna toegevoegde data van de telefoon. Het systeem is weer net zoals toen je de telefoon voor het eerst uit de doos haalde. Dit gaat er allemaal verloren:

      • Foto's, video's, documenten en andere bestanden

      • Apps en bijbehorende gegevens

      • Contacten en berichten

      • Instellingen

      • Inloggegevens en accounts

      ©fadfebrian

      Een back-up maken is dus ten zeerste aangeraden bij een reset. Verder kost het resetten tijd en dus energie. Zorg er daarom voor dat je telefoon tot tenminste 50 procent opgeladen is en slaat hem aan op een oplader.

      Zo reset je een Android-smartphone

      Android-smartphones hebben niet allemaal een identieke interface. Maar het principe is wel iedere keer hetzelfde. Bij de meeste merken ziet het er ongeveer zo uit, waarbij de tussenstap Geavanceerd niet altijd voorkomt:

      Tik op Instellingen / Systeem / Geavanceerd / Resetopties / Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen herstellen).

      Heb je een smartphone van Samsung? Dan doe je het volgende: tik op Instellingen / Algemeen beheer / Fabrieksinstellingen herstellen.

      Afhankelijk van het merk telefoon zijn de stappen bij jou dus misschien net even anders. Je moet wel altijd je wachtwoord of pincode invoeren om de hard reset te starten. Daarna is het een kwestie van wachten.

      Zodra de reset klaar is, start je smartphone weer op en is de software weer precies zoals toen je het apparaat voor het eerst uit de doos haalde. Je kunt alles handmatig opnieuw instellen en installeren of een back-up gebruiken.

      📲Android-telefoon personaliseren? Hier lees je hoe je dat doet

      Gebruik een goede oplader tijdens het resetten

      Vermijd verrassingen en houd je apparaat klaar voor gebruik!

      Android: harde reset met knoppen

      Als je telefoon helemaal is vastgelopen en het stappenplan niet werkt, doe in dat geval het volgende:

      Houd de knoppen Aan/uit en Volume omhoog minstens vijf seconden tegelijkertijd ingedrukt. Bij sommige modellen is het een combinatie van de knop Aan/uit en Volume omlaag.

      Houd de knoppen ingedrukt tot er een logo en daarna een menu verschijnt. Dat ziet er anders uit dan normaal en bestaat uit een lijst met opties. Navigeer met de volumeknoppen en selecteer de Hard reset-optie met de Aan-/uitknop.

      Zo reset je een iPhone

      Volg deze stappen om je iPhone te hard resetten:

      Klik op Instellingen / Algemeen / Zet over of stel opnieuw in / Wis alle inhoud en instellingen. Bevestig je keuze door op Wis nu te tikken en voer je toegangscode in.

      📱Leestip: Zo vergrendel je apps met Face ID in iOS 18

      ©valiantsin - stock.adobe.com

      iPhone: harde reset met knoppen

      Zijn de menu's niet bereikbaar? Aan de hand van de onderstaande stappen gebruik je de knoppen van je telefoon om hem te resetten:

      iPhone 8 en nieuwer

      Druk op kort op Volume omhoog en daarna kort op Volume omlaag. Houd vervolgens de Aan-/uitknop ingedrukt tot het logo van Apple verschijnt.

      iPhone 7 en 7 Plus:

      Houd de Aan-/uitknop en Volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt tot het logo verschijnt.

      iPhone 6s en ouder

      Houd de Aan-/uitknop en Home tegelijkertijd ingedrukt tot het logo verschijnt.


      ▼ Volgende artikel
      Kerstboom eruit, toch sfeer in huis? Zo doe je dat!
      © Paul Viant/KOTO
      Gezond leven

      Kerstboom eruit, toch sfeer in huis? Zo doe je dat!

      De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar staat voor de deur. De lege plek waar eerst de kerstboom stond, valt ineens extra op. Het voelt misschien een beetje kaal, maar dit is juist hét moment om je huis weer een frisse en gezellige sfeer te geven. Daar zijn allerlei manieren voor. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt doen.

      🎄 🪓 Boom eruit ... wat nu? In dit artikel leggen we je uit wat je kunt doen om het ook na kerst weer gezellig te maken thuis.

      • Zet een mooie kamerplant neer
      • Verf de muren in een frisse kleur
      • Experimenteer met een nieuwe indeling van je woonkamer
      • Maak een lichtplan
      • Ruim eens lekker op

      Lees ook: Kleuren kiezen voor in huis: deze trucs en tools helpen je een handje

      Voel je je wat somber nu de feestdagen voorbij zijn? Haal meer groen in huis! De lege plek waar de kerstboom stond, is ideaal voor een grote kamerplant of een groepje kleinere planten op een bijzettafeltje. Zo vul je niet alleen de ruimte op, maar breng je ook een vleugje natuur én wat extra zuurstof in huis. Een frisse start van het nieuwe jaar!

      Bij het kiezen van een plant is het slim om verder te kijken dan alleen de grootte, kleur of bladvorm. Let erop of de plant past bij de plek waar je hem wilt neerzetten. Niet elke plant houdt van direct zonlicht, de warmte van een verwarming of een schaduwrijke hoek. Twijfel je? Vraag advies in de winkel. Grote planten kunnen prijzig zijn, en het is zonde als ze snel het loodje leggen. Ben je niet zo'n plantenkenner? Er zijn handige apps, zoals Plantsome, die je vertellen wanneer en hoeveel water je planten nodig hebben. Deze apps kunnen een echte redder in nood zijn.

      ©Olha Tsiplyar

      Geen kamer zonder

      🪴 Kamerplant!

      Verf de muren in een frisse kleur

      Zo'n kerstboom zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar brengt ook een flinke dosis kleur in huis met al die kerstballen, slingers en lichtjes. Vind je je interieur nu wat flets? Gebruik de rustige januariweekenden om een kale muur of hoekje nieuw leven in te blazen met een frisse lik verf of een mooi behang. Een kleine verandering die meteen zorgt voor een frisse start én een vleugje energie voor het nieuwe jaar!.

      Als je je innerlijke stylist nog aan het ontdekken bent, probeer dan eens een verf-app op je telefoon. Met de apps van Flexa of Histor kun je een foto maken van de muur die je wilt transformeren en vervolgens experimenteren met allerlei kleuren. Zo zie je direct wat wel of niet bij je vloer en meubels past en voorkom je dat je binnenkort wéér met een verfkwast in de weer moet.

      Experimenteer met een nieuwe indeling van je woonkamer

      Waarschijnlijk heb je flink moeten schuiven om je Nordmann of kunstkerstboom een mooie plek te geven. Nu de boom eruit gaat, kun je dat moment aangrijpen om de indeling van je woonkamer eens kritisch te bekijken. In plaats van alles terug te zetten zoals het was, daag jezelf uit om iets nieuws te proberen. Denk verder dan de vaste plekken en laat je niet beperken door wat je gewend bent.

      Een plattegrond maken kan helpen om ideeën uit te werken. Teken je woonkamer op schaal en knip losse elementen, zoals meubels, verlichting en een vloerkleed uit papier. Zo kun je al schuivend verschillende indelingen uitproberen. Ga je liever met een app aan de slag, dan is de gratis Home Design 3D leuk om mee te experimenteren.

      ©Kawee

      Lichtplannen

      Nu de kerstboom weg is en de lichtjes niet meer schijnen, valt het misschien ineens op: dat ene hoekje in de woonkamer is behoorlijk donker. Een vloerlamp kan dan een perfecte oplossing zijn. Zo vul je niet alleen de lege plek op met een stijlvolle eyecatcher, maar zorg je ook direct voor extra licht.

      Dit is overigens ook een goed moment om de rest van de verlichting in huis eens onder de loep te nemen. Heb je naast sfeerverlichting ook genoeg functioneel licht? En hoe zit het met het aantal lumen per vierkante meter? In het artikel Zo kies je de juiste verlichting voor elke ruimte in huis lees je er alles over.

      Ontspullen

      Niet iedereen wordt overvallen door een gevoel van melancholie in een huis zonder kerstversiering: voor veel mensen is het juist een opluchting als alle decoratie weer op zolder staat. Die lege ruimtes kun je zien als een kans om je huis opgeruimd te maken én te houden. Gebruik dit moment niet alleen om de kerstspullen op te bergen, maar kijk ook eens kritisch naar andere dingen die je het afgelopen jaar nauwelijks hebt gebruikt en die vooral in de weg staan. Misschien maak je iemand anders blij met die bijzettafel, kandelaar of kussenhoes waar je zelf al op uitgekeken bent. Weet je niemand? er zit vast wel een kringloopwinkel bij jou in de buurt!

      Ook interessant: Zo voelt je huis weer als nieuw: tips en trucs voor een nieuwe indeling