XPS M1710
Dell heeft een nieuwe gelijknamige versie van de XPS M1710 uitgebracht, de grote verschillen zijn dat de Core Duo processor is vervangen voor een Core 2 Duo en dat 1GB aan ram geheugen is uitgebreid naar 2GB ram.
Stoer
Dell heeft met de XPS een mooie, stoere, krachtige, maar vooral forse notebook gebouwd. Het uiterlijk is goed afgewerkt, maar door de massaproductie is het jammer dat hier en daar toch nog een onderdeel loszit. Hij heeft geen overmaat aan details. Bij het openklappen, wordt gelijk duidelijk waarom hij aan de forse kant is; er wordt een groot glanzend scherm zichtbaar. Het toetsenbord is er een zoals we gewend zijn, met de gebruikelijke extra functies dankzij de functietoetsen voor taken als de dvd-rom uitwerpen, wifi in en uit schakelen en ook de computer snel in standby of hibernate zetten.
Degelijk
Deze notebook bezit een degelijke configuratie, welke zoals bekend bij Dell ook nog een beetje te veranderen valt. Onze versie heeft een Intel Core 2 duo T7600 processor op 2.33GHz , 2GB aan ram een 100GB harde schijf. De aansluiting zijn ook niet mis zes usb-aansluitingen, zowel dvi- als vga-aansluiting. De standaard netwerkpoorten (modem en ethernet) en Wifi ontbreken natuurlijk ook niet, net als een cardreader, firewire, PCMIA en headphone en microfoonaansluitingen. Aan de voorkant zitten media toetsen, en boven het toetsenbord zit nog een enkele extra knop voor het snel configureren van instellingen van de laptop.
Prestaties
Naar de prijs, specificaties en het formaat gekeken moet de XPS 1710 wel goed presteren en dat doet hij dan ook, hoge scores en uitstekende grafische prestaties die zijn Core Duo voorganger overtreffen. De door ons gemeten benchmarkscores maken het simpelweg een van de betere gamenotebooks. Natuurlijk is er voor deze prestaties ook processorkracht nodig, waardoor er weer meer energie wordt gebruikt zodat de batterij een heel lage gebruiksduur haalt van slechts één uur. Dit is lager dan dat we in lange tijd gemeten hebben.
Warm en kleurig
Met de specificaties van de deze XPS is het te verwachten dat hij warm wordt. Helaas doet hij dat nogal ongelijkmatig. Zo is het ene deel van het toetsenbord warm, terwijl het andere deel van het toetsenbord op kamertemperatuur is. Opvallend aan de XPS is de wijze waarop hij is opgeleukt met rood licht dat uit de speakers, koeling, touchpad en de achterkant van het scherm komt. De op het deksel oplichtende letters XPS geven een coole uitstraling.
Software
Bij Dell is er nogal wat verschil in de bij laptops meegeleverde software. Bij de een weinig en bij de andere veel Deze XPS behoort tot de laatste categorie. Dell geeft u nu zelf de keuze welke software erop te zetten. Wij kregen van Dell, Corel Paint Shop pro X 60 dagen trial, Roxio MyDVD LE, Microsoft Works 8.5, McAfee security center en natuurlijk wat software van Dell zelf, specifiek voor de notebooks van Dell, wat te vertalen valt in een network manager, snel instellingenmenu en wat andere software.PluspuntenMinpuntenConclusie
Prestaties
Design
Groot en zwaar
Warmte
Batterij
Een het beste wat Dell te bieden heeft notebook. Uitstekend voor de mobiele gamer en ieder ander die gaat voor topprestaties.