ING biedt klanten digitaal huishoudboekje
Zes op de tien Nederlanders besteedt regelmatig tijd aan het bijhouden van de uitgaven. Bij twee op de tien gaat het daarbij om zeker drie tot zes uur per maand. Dat moet sneller kunnen, denkt de ING - en komt dus met een digitaal huishoudboekje voor klanten.In 2009 werd een pilot gehouden onder 400 klanten. Deze pilot was succesvol genoeg om Tim, zoals het digitale huishoudboekje heet, nu aan alle klanten aan te bieden. Tim is gekoppeld aan de Betaalrekening en werkt binnen de veilige internetomgeving van Mijn ING. Het digitale huishoudboekje zet bij- en afschrijvingen automatisch in rubrieken zoals eten en drinken, wonen, auto's en vakanties. Hiervan geeft Tim een duidelijk overzicht met grafieken. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig een budget instellen en een seintje krijgen als ze een begrotingspost dreigen te overschrijden. Ook maakt Tim het mogelijk om het eigen uitgavenpatroon anoniem te vergelijken met dat van andere klanten met bijvoorbeeld hetzelfde inkomen. Het gebruik van het digitale huishoudboekje is het eerste jaar gratis en kost daarna 75 cent per maand. ING verwacht dat uiteindelijk tenminste 25% van zijn klanten gebruik zal gaan maken van Tim.
Zes op de tien Nederlanders besteedt regelmatig tijd aan het bijhouden van de uitgaven. Bij twee op de tien gaat het daarbij om zeker drie tot zes uur per maand. Dat moet sneller kunnen, denkt de ING - en komt dus met een digitaal huishoudboekje voor klanten.
In 2009 werd een pilot gehouden onder 400 klanten. Deze pilot was succesvol genoeg om Tim, zoals het digitale huishoudboekje heet, nu aan alle klanten aan te bieden. Tim is gekoppeld aan de Betaalrekening en werkt binnen de veilige internetomgeving van Mijn ING. Het digitale huishoudboekje zet bij- en afschrijvingen automatisch in rubrieken zoals eten en drinken, wonen, auto's en vakanties. Hiervan geeft Tim een duidelijk overzicht met grafieken. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig een budget instellen en een seintje krijgen als ze een begrotingspost dreigen te overschrijden. Ook maakt Tim het mogelijk om het eigen uitgavenpatroon anoniem te vergelijken met dat van andere klanten met bijvoorbeeld hetzelfde inkomen.
Het gebruik van het digitale huishoudboekje is het eerste jaar gratis en kost daarna 75 cent per maand. ING verwacht dat uiteindelijk tenminste 25% van zijn klanten gebruik zal gaan maken van Tim.