ID.nl logo
Hisense 65U8NQ: het summum voor beeldliefhebbers
© Hisense
Huis

Hisense 65U8NQ: het summum voor beeldliefhebbers

Wie hoge eisen aan de beeldkwaliteit stelt, haalt met de Hisense 65U8NQ een televisie uit het absolute topsegment in huis. De achtergrondverlichting bestaat uit tienduizenden minuscule leds, waardoor deze smart-tv de helderheid optimaal kan reguleren. Het resultaat: gedetailleerde kleurovergangen, inktzwarte contrasten en een hoge helderheid. Daarnaast heeft dit high-end toestel nog veel meer te bieden.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Hisense

Kijk je regelmatig naar films of speel je graag games? Laat je dan door deze indrukwekkende 65-inch-televisie in het verhaal meevoeren. Met een riante beelddiagonaal van 1,64 meter is er geen ontsnappen meer aan. Je zou kunnen vergeten dat je naar een scherm kijkt. De beelden van deze nieuwe Mini-LED-tv zijn namelijk heel realistisch.

Ruim 1600 dimzones

De Hisense 65U8NQ biedt een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit. Een belangrijke reden hiervoor is dat er in de behuizing tienduizenden leds zijn verwerkt. Deze lampjes zijn verdeeld over ruim 1600 dimbare zones. De beeldprocessor kan de lichtsterkte van iedere individuele zone afzonderlijk reguleren. Dat resulteert op elke plek van het scherm in een perfecte helderheid en contrastweergave.

Dankzij de zogenoemde Mini-LED PRO-backlighttechnologie ziet zwart er echt uit als zwart (en niet als donkergrijs). De Hisense 65U8NQ heeft een laag over het scherm die reflecties tegengaat, wat de beeldkwaliteit realistischer maakt. Verder verzorgen de Mini-LEDs in combinatie met het Quantum Dot Colour-filter voor een breed aanbod van meer dan een miljard kleurtinten. De 65U8NQ kan een zeer hoge piekhelderheid van wel 3000 nits bereiken, dankzij de Mini-LED PRO-achtergrondverlichting. Daar kunnen oled-tv's veelal niet aan tippen! Bovendien is het scherm van de 65U8NQ ongevoelig voor inbranden.

©Hisense

Inwendig 2.1.2-kanaals audiosysteem

Vaak wordt er bij televisies weinig aandacht besteed aan de audiokwaliteit. Dat is jammer, want een goed geluid maakt films, series, tv-programma's, sportwedstrijden en games veel leuker en indrukwekkender. Daarom heeft Hisense zijn gloednieuwe 65U8NQ uitgerust met een breed en verbeterd 2.1.2-kanaals geluidssysteem. De aanwezige drivers sturen de geluidsgolven vanuit verschillende richtingen de kamer in. Je geniet van een surround sound-ervaring als je videocontent afspeelt met een Dolby Atmos- of DTS:X-track, waardoor je je helemaal in de actie waant. Bovendien zorgen twee ingebouwde subwoofers aan de achterkant van de tv voor een stevige bas.

Hoge (variabele) vernieuwingsfrequentie

Game- en sportliefhebbers opgelet! De 65U8NQ tilt snel bewegende beelden naar een hoger niveau. Als je graag naar voetbal, wielrennen, Formule 1 of een andere sport kijkt, heb je veel profijt van de sportmodus. De beelden zien er zeer soepel uit met een goede verversingssnelheid van 120 hertz, waardoor de bal bij een doelpoging scherp te zien blijft. Dat geldt niet voor een traditionele tv met een lagere verversingssnelheid.

Gamers koppelen hun desktop of nextgen-console met een HDMI-kabel aan deze televisie. Let wel even op welke aansluiting je gebruikt, want twee van de vier HDMI 2.1-poorten ondersteunen een variabele vernieuwingsfrequentie van maximaal 144 hertz. Deze televisie verzekert je daarmee van vloeiende gameplay. De vernieuwingssnelheid van het beeld past zich steeds aan de veranderende framesnelheid van het spel aan, zodat je een soepele speelervaring hebt. Bovendien is de input-lag zeer gering, waardoor je vlug kunt reageren op situaties. Zodra je een videospel opstart, verschijnt automatisch de Game Mode Pro-modus. Via de speciale Game Bar heb je rechtstreeks toegang tot diverse veelgebruikte instellingen, zoals helderheid, beeldverhouding, HDR-opties en meer.

Uitgebreid smartplatform met Nederlandse apps

De 65U8NQ heeft veel streamingopties. Verbind de smart-tv hiervoor met wifi of een bekabelde netwerkaansluiting. De afstandsbediening, die je kunt opladen met zonlicht of een USB-C-kabel, heeft aparte knoppen voor Netflix, Amazon Prime Video, YouTube en Disney+. Deze diensten roep je dus vlot op. Verder kun je vanuit het snelle en overzichtelijke VIDAA-smartplatform diverse andere video-apps installeren, waaronder NLZiet, Videoland, Apple TV+, KIJK en Viaplay. Heb je moeite met het vinden van de streamingaanbieder waar een bepaalde film beschikbaar is? Druk dan op de microfoonknop van de afstandsbediening en zeg de titel hardop. Op het scherm verschijnt vervolgens de gevraagde film, en via welke dienst deze te bekijken is.

Voor gebruikers van streaming-apps is de ondersteuning voor Dolby Vision (IQ) en HDR10+ (Adaptive) een uitkomst. De betere films en series hebben hierdoor een gedetailleerder kleurverloop. In navolging daarvan is de Filmmaker Modus het vermelden waard. Geniet van prachtige titels met dezelfde beeldinstellingen als in de bioscoop. Beter wordt het niet!

©Hisense

Eigen foto's en video's

Als je eigen video's wilt streamen, is dat heel eenvoudig als je een iPhone, iPad of Mac hebt. De 65U8NQ ondersteunt Apple AirPlay 2, waarmee je direct foto's en video's met de tv kunt delen. Deze veelzijdige smart-tv heeft ook twee usb-poorten. Hierop kun je bijvoorbeeld een usb-stick of externe harde schijf aansluiten en zo je dierbare herinneringen bekijken op het grote scherm!

Profiteer van cashback op de Hisense 65U8NQ

Cashback
▼ Volgende artikel
Europees voetbal kijken bij Ziggo nu ook zonder registratie
© Svetlana Rey - stock.adobe.com
Huis

Europees voetbal kijken bij Ziggo nu ook zonder registratie

Wie afgelopen seizoen de wedstrijden van Nederlandse teams in het Europees voetbal wilde kijken, moest dat doen via Ziggo – op de publieke netten zijn deze wedstrijden namelijk niet meer te zien. Je hoefde daarvoor geen  klant bij de provider te zijn, maar je moest je wél registeren. Na ingrijpen van het Commissariaat voor de Media vervalt deze registratie nu.

 

Wie afgelopen seizoen de wedstrijden van Nederlandse teams in het Europees voetbal wilde kijken, moest dat doen via Ziggo – op de publieke netten zijn deze wedstrijden namelijk niet meer te zien. Je hoefde daarvoor geen  klant bij de provider te zijn, maar je moest je wél registeren. Na ingrijpen van het Commissariaat voor de Media vervalt deze registratie nu.

De UEFA-competities vallen deels onder de evenementenlijst, wat betekent dat deze wedstrijden voor minimaal 75% van de Nederlandse huishoudens gratis en zonder drempels toegankelijk moeten zijn. Het Commissariaat voor de Media beschouwt verplichte registratie, waarbij persoonsgegevens als naam, e-mailadres postcode, huisnummer en mobiele telefoonnummer gedeeld moeten worden, als een te hoge drempel. Hierover ontving het meldingen van kijkers die het aanmaken van een account als een obstakel ervaarden. Ook belangenorganisaties spraken hun zorgen uit, met name over de toegankelijkheid voor digitaal minder vaardige mensen, zoals ouderen. Na onderzoek heeft het Commissariaat laten weten dat de verplichte registratie niet voldeed aan de regels uit de Mediawet.

Dat betekent dus dat je vanaf 21 januari, wanneer het UEFA-voetbalseizoen wordt hervat, wedstrijden van Nederlandse clubs kunt streamen via Ziggo Go zonder eerst een account aan te maken. De wedstrijden zijn nu direct toegankelijk via de app op je smart-tv, laptop, tablet en smartphone. Registreren blijft wel mogelijk voor wie wedstrijden buiten Nederland wil streamen.

Voetbalfans die via Ziggo Sport Free de wedstrijden van Nederlandse clubs streamen, kunnen nu ook genieten van meer voetbalcontent. Het populaire Ziggo Sport Highlights-programma, waarin alle wedstrijden van een avond worden samengevat, is voortaan ook via streaming beschikbaar.

Het UEFA-voetbalseizoen gaat op 21 januari verder met onder andere de Champions League-wedstrijd Rode Ster Belgrado-PSV (21.00 uur). Op 22 januari speelt Feyenoord thuis tegenBayern München (21.00 uur). Beide wedstrijden zijn live te zien via Ziggo Sport Free, Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Totaal.

Lees ook: Je Android-tablet of smartphone koppelen aan je tv

▼ Volgende artikel
Efficiënter klussen met een compressor
Huis

Efficiënter klussen met een compressor

Lang werden compressors vooral gebruikt in garages, de industrie en de bouw. Moderne compressors zijn echter zo compact en goedkoop geworden, waardoor ze prima inzetbaar zijn voor doe-het-zelvers en hobbyisten. Ben je een volbloed klusser, dan kom je al snel op een punt dat je tijdens het werk echt geniet van een compressor.

Een compressor is het pièce de résistance voor de klusser. Hierdoor beschik je over kracht om ontzettend lichte gereedschappen te gebruiken.

Ook interessant om te lezen: Keuzehulp: zo vind je jouw ideale powerstation

Perslucht

Een compressor is een apparaat dat perslucht produceert. Met die lucht onder druk kun je verschillende werkzaamheden uitvoeren, zoals banden oppompen, oppervlakken en objecten schoonblazen, voorwerpen zandstralen, verf spuiten, en spijkers en brads schieten. Brads zijn ultrafijne spijkertjes – een soort naaldspijkers – die je onder druk in het hout schiet en die je nauwelijks ziet zitten.

Als je dus een fietsband wilt opblazen en daarna de bekleding van een stoel wilt vastnieten, dan verwissel je gewoon het pneumatische gereedschap dat aangesloten is op dezelfde compressor. Dat verwisselen gaat trouwens ontzettend snel dankzij een speciale snelkoppeling. Een belangrijk voordeel van het werken met perslucht is dat al die gereedschappen licht van gewicht zijn terwijl ze toch een enorme kracht hebben.

©Adisorn

Drukvat

Een compressor zuigt lucht aan uit de omgeving, perst die samen en stuwt de samengeperste lucht via een luchtslang naar het aangesloten luchtgereedschap. De ketel of het drukvat van een compressor doet dienst als opslagplaats van lucht die zo goed als mogelijk op een constante druk wordt gehouden. Wanneer de druk door het gebruik daalt, zal de compressor aanslaan en nieuwe lucht aanzuigen en samenpersen. Hoe meer lucht er beschikbaar is, hoe langer het gereedschap kan worden gebruikt, maar ook hoe meer ruimte er nodig is om de lucht op te slaan. Een nadeel van een groot drukvat is dat het langer duurt voordat de luchtdruk opnieuw op bedrijfsniveau is. 

Oliegesmeerd of olievrij

Er zijn verschillende soorten compressors. Er zijn lichte draagbare en minicompressors, maar als doe-het-zelver koop je beter een stevig model dat voldoende druk kan produceren. Op die manier kom je later niet tot de vaststelling dat het toestel niet krachtig genoeg is voor het gereedschap dat je op het oog hebt.

Ruwweg verdeelt men compressors in oliegesmeerde en olievrije typen. Een oliegesmeerde uitvoering is over het algemeen stiller, maar vergt wel iets meer onderhoud. De oliegesmeerde compressor is goedkoper dan zijn olievrije tegenhanger, maar je moet er wel op letten dat je regelmatig het oliepeil checkt en de olie ververst. Een nadeel is dat je oliegesmeerde toestellen beter niet kunt inzetten als het kouder is dan 5°C. De olie kan door de kou verdikken, en dat is kwalijk voor een goede werking van het apparaat. 

©Natallia

Waar op letten?

Je hoeft niet per se naar een speciaalzaak te stappen om een compressor aan te schaffen. In elke doe-het-zelfzaak zie je verschillende modellen. Toch zijn er een paar zaken waar je op moet letten. Allereerst is er het aanzuigvermogen, dat aangeeft hoe snel het drukvat zich vult en hoe vlug de benodigde luchtdruk op peil is.

Heel belangrijk is het aantal bar. Dat is de kracht waarmee de lucht naar buiten wordt geblazen. Bij al het luchtgereedschap dat in de schappen ligt, lees je hoeveel bar het nodig heeft. Als je een spijkerpistool koopt dat 8 bar nodig heeft, moet de compressor deze druk dus wel kunnen produceren. De grootte van de tank bepaalt hoelang je de beschikking hebt over een constante druk. Hoe groter de tank, hoe langer je van dezelfde druk kunt genieten. Dat is vooral belangrijk voor wie verf gelijkmatig wil spuiten.

©navintar

Prijzen

Als je een compressor aanschaft, zitten daar meestal een paar tools bij waarmee je typische basisklussen met perslucht kunt uitvoeren. Anders moet je die hulpmiddelen afzonderlijk kopen. Een compressor voor de doe-het-zelver kost om en nabij de 150 euro. Een bandenpomp met spanningsmeter heb je voor 23 euro, een brad-tacker kost 90 euro, een blaaspistool 9 euro en een zandstraalpistool 35 euro.

Onderhoud

Zo'n compressor heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het belangrijkste aandachtspunt is dat je het restvocht dat zich in de buffertank ophoopt af en toe laat weglopen via een aftapkraantje. Dat vocht komt vrij doordat de warme lucht in het apparaat afkoelt en er dus condens ontstaat. Door de hogere druk zal de temperatuur in de tank immers toenemen. Controleer zoals eerder gezegd ook het oliepeil bij oliegesmeerde uitvoeringen.