Waar voor je geld: 5 soundbars met surround voor een vol stadiongeluid

© haizon

Waar voor je geld: 5 soundbars met surround voor een vol stadiongeluid

Geplaatst: 1 juni 2024 - 10:02

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Zin in het EK voetbal? Wie weet zoek je dan een kamervullende soundbar waarmee je voetbalwedstrijden intenser kunt beleven. Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

LG DS80QR

Met de LG DS80QR hoor je overal om je heen geluid. Het lijkt tijdens voetbalwedstrijden net alsof je zelf in het stadion zit. Naast een imposante soundbar van een meter breed zijn er namelijk twee compacte surroundspeakers inbegrepen. Die communiceren draadloos met de soundbar, zodat je geen lange kabels hoeft te leggen. Voor de lage tonen bevat de productdoos ook nog een behoorlijke subwoofer met een krachtige basdriver. Hoor (en voel) tijdens bombastische scènes een diepe laag.

Een pluspunt is de ondersteuning voor Dolby Atmos. Hiervoor telt de bovenzijde van de soundbarbehuizing drie opwaartse audiodrivers. Die weerkaatsen geluidsgolven tegen het plafond, zodat je effecten boven je hoofd hoort. Kortom, je bevind je in het middelpunt van alle actie! Op het gebied van connectiviteit bevat de achterzijde twee HDMI-poorten en een optische ingang. Verder kun je via bluetooth en wifi muziek streamen. Behalve zijn goede audioprestaties ziet de DS80QR er ook nog eens chic uit. Dit audiosysteem zal in geen enkele woonkamer misstaan.

0

Powered by

logo

Sony HT-S20R

De Sony HT-S20R is een goedkope soundbar met twee surroundspeakers en een bekabelde subwoofer. Deze vier apparaten realiseren samen een 5.1-kanaals geluid. Zodra Oranje tijdens een EK-wedstrijd scoort, hoor je achter je het publiek juichen. De behuizing van de soundbar is met een lengte van 76 centimeter behoorlijk compact. Om die reden matcht dit product goed met kleine tot middelgrote televisies. De subwoofer is trouwens relatief groot. Reserveer hiervoor dus voldoende plek op de vloer. Het totale uitgangsvermogen van dit audiosysteem bedraagt 400 watt.

Gunstig is dat je zowel een oude als moderne televisie kunt aansluiten. De HT-S20R heeft namelijk een HDMI-poort, optische ingang én analoge aansluiting. Wanneer je de televisie na een mooie wedstrijd uitzet, zet je eenvoudig muziek op. Verbind een smartphone via bluetooth en stream vervolgens je favoriete afspeellijst. Je kunt als alternatief ook een usb-stick met audiobestanden aansluiten. Gebruik de meegeleverde afstandsbediening om tussen verschillende geluidsmodi te switchen. Op die manier kun je bijvoorbeeld stemmen versterken. Bepaal met de afstandsbediening ook de intensiteit van de subwoofer.

0

Powered by

logo

Samsung HW-Q990D

Zoek je een krachtige soundbar voor een ruime woonkamer? De onlangs verschenen Samsung HW-Q990D is hiervoor een perfecte kandidaat. De soundbar, subwoofer en twee surroundspeakers zijn samen goed voor een indrukwekkend uitgangsvermogen van 656 watt. Je combineert dit product bij voorkeur met een middelgrote of grote televisie, want de behuizing meet maar liefst 1,23 meter. Een voordeel is dat de HW-Q990D de techniek Q-Symphony ondersteunt. Hierdoor werkt het audiosysteem naadloos samen met de interne speakers van een geschikte Samsung-tv. Het resultaat is een nóg voller (stadion)geluid.

De soundbarbehuizing bevat meerdere voorwaartse, zijwaartse en opwaartse audiodrivers. Dat geldt overigens ook voor de bijgesloten surroundspeakers. Hierdoor bereiken de geluidsgolven vanuit verschillende richtingen de kijker(s). Laat jezelf overrompelen door een stevig surroundgeluid. Deze luxe soundbar kan overweg met de moderne audio-indelingen Dolby Atmos en DTS:X. Vliegt er in een recente film een helikopter of straaljager over, dan hoor je boven jouw hoofd het bijbehorende geluid. De HW-Q990D leent zich ook goed voor muziek, want er is ondersteuning voor AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect en bluetooth ingebakken.

0

Powered by

logo

Teufel Cinebar 11 Surround

Met deze afgeprijsde bundel van het bekende audiomerk Teufel ben je in één klap klaar. Kies voor een zwarte of witte uitvoering. De voorzijde van de soundbar telt maar liefst acht actieve audiodrivers. Die realiseren een krachtig frontaal geluid. De surround-effecten van de compacte achterspeakers en diepe laagweergave van de subwoofer maken jouw thuisbioscoop compleet. De soundbar heeft een prettig formaat van 94,8 centimeter, zodat je hem met de meeste televisies kunt combineren. Sluit dit veelomvattende audiosysteem via HDMI of de optische ingang aan. Heb je nog een ouder televisietoestel, dan kun je hiervoor de analoge aansluiting gebruiken.

De subwoofer heeft een slank formaat, zodat je hem bijvoorbeeld onder een kast, bank of tafel kunt schuiven. Dat scheelt weer wat ruimte. Voor het luisteren van muziek koppel je een smartphone of tablet via bluetooth. De Cinebar 11 ondersteunt de aptX-standaard, waardoor je audiobestanden in cd-kwaliteit kunt beluisteren. Je gebruikt de afstandsbediening om de gewenste bron te selecteren. Daarnaast kun je verschillende geluidsmodi activeren, zoals de stem- of nachtmodus.

0

Powered by

logo

Klipsch Cinema 1200

Wie een stijlvol ogende soundbar met een hoogwaardig geluid wil kopen, kan dit exemplaar van Klipsch overwegen. Deze Amerikaanse speakerspecialist staat bekend om zijn kwalitatieve producten. Om die reden is de Cinema 1200 vergeleken met veel andere soundbars hoger geprijsd. Je krijgt hiervoor wel een grote soundbar met een lengte van 1,37 meter. Kortom, dit model past goed bij een grote televisie. Je dient daarnaast voldoende ruimte voor de bijgesloten achterspeakers en imposante subwoofer te reserveren. Het totale uitgangsvermogen bedraagt maar liefst 1200 watt! Activeer met de afstandsbediening de surroundmodus en plaats jezelf midden in het stadiongeluid van een voetbalwedstrijd.

Zoals je van een product in deze prijsklasse mag verwachten, ondersteunt het geluidssysteem vrijwel alle gangbare audioformaten. Voor het verwerken van een Dolby Atmos-spoor heeft de soundbar twee forse opwaartse audiodrivers. Je hoort bijvoorbeeld een onweersbui of ronkende vliegtuigmotor boven je hoofd. Is het nadreunende geluid van de subwoofer te overheersend? Geen probleem, want je past het basniveau met de afstandsbediening gemakkelijk aan. Voor muziekdoeleinden zijn er een wifi- en bluetooth-adapter geïntegreerd. Luister zo bijvoorbeeld naar Spotify- of Apple Music-afspeellijsten.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten