ID.nl logo
Review Philips Fidelio T2 - Doet een gooi naar Sony’s troon
Huis

Review Philips Fidelio T2 - Doet een gooi naar Sony’s troon

De Philips Fidelio T2-oordoppen hebben een lagere introductieprijs dan hun voorganger: 279 euro ten opzichte van de 299 euro die je in april 2022 voor de Philips Fidelio T1 moest neertellen. Desondanks heeft de fabrikant noemenswaardige verschillen doorgevoerd, waardoor de T2-dopjes de aandacht waard zijn.

Uitstekend
Conclusie

Philips levert een compleet pakket af: niet alleen qua accessoires (zoals meerdere silicone dopjes plus een 20 centimeter lange usb-c-kabel voor het opladen), maar ook wat betreft functies en audio-ervaring. Die is aangenaam, intiem en krachtig. De Philips Fidelio T2-oordoppen gaan lekker lang mee en je kunt ze onderweg ook nog draadloos opladen. Het grootste nadeel is het draagcomfort. Na een tijdje zitten ze niet meer zo lekker. Ook de ruisonderdrukking valt tegen.

Plus- en minpunten
  • Intieme, krachtige audiobeleving
  • Bediening op oordopjes
  • Bouwkwaliteit en materialen
  • Overzichtelijke app
  • Equalizeropties
  • Accuduur
  • Draadloos opladen
  • Kleiner dan voorganger
  • Audiocodecs
  • Ruisonderdrukking
  • Zit niet lang comfortabel
  • Silicone doppen

Als je denkt dat de markt voor hoofdtelefoons in het hogere segment moordend is, dan ben je nog niet bekend met de competitieve aard van de markt voor oordopjes. Binnen elke prijscategorie tref je winnaars aan. Soms kun je voor minder dan honderd euro al een volwaardige set kopen, mits je bereid bent wat concessies te doen. Als geld geen rol speelt, dan kun je vaak het beste voor het aanbod van Sony gaan. De WF-1000XM-serie maakt al jaren furore. En hoewel er mettertijd fijne opties verschenen zijn, weet nog geen enkele set de Sony-doppen van de troon te stoten.

De Philips Fidelio T2 doet een gooi naar die felbegeerde troon. Met een prijs van 279 euro zit Philips in elk geval ruim veertig euro onder de vraagprijs van de recent gelanceerde Sony WF-1000XM5 in-ears, wat voor veel mensen net het verschil kan maken. Helemaal als het geluidsprofiel van de Fidelio T2 bevalt. Mocht je al bekend zijn met voorganger T1, dan weet je dat die oordoppen vrij groot en log zijn, en niet altijd lekker in de oren zitten. Nu, anderhalf jaar later, zijn de dopjes met twintig procent gekrompen en is ook de meegeleverde oplaadcase veertig procent kleiner gemaakt.

Philips Fidelio T2 zit lang goed

Net als bij de zojuist gelanceerde koptelefoon Philips Fidelio L4 heeft de fabrikant goed gelet op draagcomfort en materialen. De T2 heeft een ergonomisch design en zit, na het plaatsen, vrijwel meteen goed. Je moet misschien nog even een beetje bijdraaien, maar je bent er niet lang mee bezig. De oordoppen beschikken over een zogenaamd tragusslot. Ze blijven daardoor goed in de oren zitten en vallen niet zomaar uit wanneer je stevig met je hoofd beweegt. Nu doe je dat niet op dagelijkse basis, maar sporters kunnen bijvoorbeeld gewoon prima rennen en fietsen met deze dingen in.

De Philips Fidelio T2 beschikt over een kleine kuiltjes waarmee je de instellingen kunt wijzigen en muziek kunt bedienen. Je kunt het volumeniveau er helaas niet mee aanpassen, dus daar moet je je smartphone voor pakken. Geen al te groot probleem, aangezien we de aanraakgevoelige omgevingen op oorcups van koptelefoons vaak snel uitschakelen. Ze werken net niet lekker genoeg om ervan uit te gaan dat alles meteen goed werkt. De kuiltjes in deze oordoppen reageren snel en accuraat, en geven een duidelijk, prettig signaal af wanneer je van nummer wisselt of ruisonderdrukking aanpast.

… maar niet altijd even comfortabel

De buitenkant is gemaakt van ecoleer en ceramiek, waardoor ze ontzettend luxueus en high-end aanvoelen (en ogen). Daar merk je natuurlijk weinig van wanneer je ze draagt, maar in vergelijking met het veel discretere en haast vormloze design van de Sony WF-1000XM5 vallen ze wel meteen op. De dopjes die in de gehoorgang verdwijnen zijn helaas gemaakt van siliconen. Niet alleen gaat dit ten koste van de passieve ruisonderdrukking, ook lever je wat in op comfort. Je bent de oordoppen na een treinreis van twee uur echt zat, omdat ze mettertijd een beetje pijn gaan doen.

Sony geeft zijn oordopjes foamdopjes mee, die langer comfortabel zitten en zich gedurende de draagperiode aanpassen naar de vorm van je gehoorgang. Verder is het zo dat de oordoppen van beide fabrikanten beschikken over een ipx4-certificaat, waardoor ze in elk geval in de regen en tijdens het zweten gebruikt kunnen worden. De accu gaat met 36 uur totale luistertijd behoor lang mee. Na twee uur opladen kunnen de in-ears er weer tegenaan, terwijl met een kwartietje opladen één uur luisterplezier verkrijgt. Meestal gaan de T2-oordoppen acht tot negen uur mee op een volle accu.

Indrukwekkende audiocodecs

Qua accuduur gaat het redelijk gelijk op met de marktleider, en qua audiocodecs ook. Zo beschikt de Philips Fidelio T2 over de LDAC-codec, die ontwikkeld is door Sony. Die is in staat muziek in een hoge resolutie te presenteren, waardoor audio echt goed tot z’n recht komt. Je hebt hier dus niet per se de oordoppen van dat Japanse merkt nodig. Daarnaast kun je ook leunen op de oude en vertrouwde codecs AAC en SBC, maar die klinken beduidend minder goed. Mocht je die codecs om wat voor reden dan ook selecteren, dan hoor je echt een verschil in audiokwaliteit.

Daarnaast is er, net als op de iets duurdere Fidelio L4, LC3 aanwezig. Dit een wat recentere techniek, die het meeste wegheeft van aptX Adaptive. De connectiekwaliteit bepaalt hoe hoog de sample rate van de koptelefoon is. Als je gebruikmaakt van bluetooth LE dan verbruikt het product minder energie, zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit. Hoewel die kwaliteit niet in de buurt komt van LDAC, kan het er prima meer door. Verder kun je dankzij LC3 meerdere oordoppen aan één bron koppelen, waardoor je bijvoorbeeld met andere mensen naar dezelfde content luistert.

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Moderne en handige functies

Daarnaast beschikt de Philips Fidelio T2 over nog meer moderne technieken waardoor deze dopjes op z’n minst je aandacht waard zijn. Zo is er ondersteuning voor Android Fast Pair (waardoor koppelen geen gedoe oplevert), meerdere stemassistenten (Google Assistent, Amazon Alexa en Siri van Apple) en draadloos opladen. Daar moet je wel zelf een draadloze oplader voor kopen, maar ondersteunt je smartphone omgekeerd laden, dan kun je dus onderweg je oordoppen opladen mocht dat nodig zijn. Uiteraard is er ook actieve ruisonderdrukking, die helaas niet ontzettend effect blijkt.

Je krijgt namelijk nog best wat geluid mee van je omgeving wanneer je de actieve ruisonderdrukking inschakelt. Je moet de muziek redelijk hard zetten om er volop van te profiteren, maar dan nog kan het zijn dat er ruis vanuit de omgeving binnenkomt. Philips maakt onder meer gebruik van botgeleiding om de ruisonderdrukking te verbeteren tijdens gesprekken en op zich werkt dat goed. Maar wanneer je naar je muziek luistert, dan hoor je nog steeds mensen om je heen praten of het getik van je toetsenbord tijdens het werken. We hebben in elk geval beter gehoord. Of minder gehoord, zeg maar.

Oké, maar hoe klinkt de Philips Fidelio T2?

Gelukkig heeft de actieve ruisonderdrukking geen negatief effect op de muziekkwaliteit. Net als bij de Fidelio L4 merk je dat de audio-ervaring ontworpen is met deze functie in het achterhoofd. Als je wat goedkopere oordoppen met actieve ruisonderdrukking koopt, dan kan het zijn dat de muziek ineens modderig en ver weg klinkt, maar daar is hier geen sprake van. Of je de optie nou activeert of niet: muziek klinkt aangenaam helder, verkent de subtielere lagen aan de onderkant van het spectrum en zoekt hier en daar ook de breedte op. Het profiel klinkt over het algemeen warm neutraal.

Binnen de app kun je het geluidsprofiel aanpassen. Je hebt meerdere opties: Bas, Stem (meer bedoeld voor podcasts), Krachtig en Treble. Wanneer je het effect uitschakelt, dan heb je niet het idee dat je iets mist. Aanvankelijk klinkt muziek intiem, maar meteen daarna hoor je de volle breedte van een nummer binnenkomen. In de neutrale stand komen de hogere tonen iets minder aan bod, en helaas geeft Treble daar niet hét antwoord op. Want daardoor kan muziek ineens schel en kil klinken, en dat wil je niet. Bas geeft de oordoppen echt meer punch en warmte mee.

De bas is niet oververtegenwoordigd in deze stand, maar subtiel is weer een ander verhaal. Het dreunt fijn door, zonder dat het gaat drammen. Mocht het net wat te mak klinken voor je, dan kun je met Krachtig een geheel ander niveau ontgrendelen, waardoor de oordoppen ineens voorheen niet te horen lagen presenteren. Dit gaat wel iets ten koste van de helderheid en de breedte, maar dat kan een waardevolle concessie zijn. De Philips Fidelio T2 oordopjes vervormen je muziek niet; sterker nog, ze kunnen je opnieuw laten kennismaken met nummers die je al wat langer beluistert.

Philips Fidelio T2 kopen?

Philips levert een compleet pakket af: niet alleen qua accessoires (zoals meerdere silicone dopjes plus een 20 centimeter lange usb-c-kabel voor het opladen), maar ook wat betreft functies en audio-ervaring. Die is aangenaam, intiem en krachtig. De Philips Fidelio T2-oordoppen gaan lekker lang mee en je kunt ze onderweg ook nog draadloos opladen. Het grootste nadeel is het draagcomfort. Na een tijdje zitten ze niet meer zo lekker. Ook de ruisonderdrukking valt tegen.

P.S. De Philips FIdelio T2 heeft recentelijk een EISA Award gewonnen.

▼ Volgende artikel
Review Asus ROG Phone 9 Pro – De niche verfijnd
© Wesley Akkerman
Huis

Review Asus ROG Phone 9 Pro – De niche verfijnd

De Asus ROG Phone 9 Pro pakt het stokje over van de Asus ROG Phone 8 Pro, die vorig jaar de smartphone-ervaring binnen deze niche naar een hoger niveau tilde. Sterker nog: we durfden te stellen dat de 8 Pro de niche voorbij ging. Dit jaar is er sprake van een verfijning.

Uitstekend
Conclusie

Daar waar we vorig jaar nog konden stellen dat de Asus ROG Phone 8 Pro de gamingsmartphone uit de niche haalde, zien we dit jaar dat Asus gokt op veilige verbeteringen. Daardoor bestaan er tussen de 8 en 9 weinig verschillen. In de basis is het dezelfde smartphone, maar dan met een veel betere processor en meer nadruk op het AniMe Vision-systeem. Daar kun je nu meer informatie op presenteren, eventueel in kleur, en zelfs minispellen op spelen. Het sluit aan op het speelse karakter van het toestel, dat zich natuurlijk met name richt op gamers. Het toestel oogt nog altijd volwassen en beschikt bovendien over alles wat de ROG Phone 8 ook aanbiedt, zoals een strakke behuizing, een IP68-certificaat, volwaardig camerasysteem en een goede accu. Maar ondertussen neemt het ook nadelen over van zijn voorganger. Zo laat de warmteontwikkeling te wensen over en schiet het updatebeleid voor deze prijs tekort. De camera's leveren wel meer natuurlijkere beelden, maar ook daar blijft de kwaliteit achter bij de concurrentie. Maar dat is mogelijk niet waarom je dit toestel op het oog hebt.

Plus- en minpunten
  • Volwassen gamingsmartphone
  • Ingeperkt doch strak design
  • Specificaties
  • Schouderknoppen
  • Gamingsoftware
  • AniMe Vision
  • Twee jaar aan Android-upgrades
  • Camera kan nog beter
  • Forse prijs

Dezelfde behuizing, hetzelfde scherm, dezelfde resolutie, dezelfde schouderknoppen, dezelfde software, hetzelfde softwarebeleid en dezelfde configuratieopties. Ten opzichte van de Asus ROG Phone 8 Pro is er voor de Asus ROG Phone 9 in de basis dus niet veel veranderd. En dat terwijl de Taiwanese fabrikant toch gewoon 1299 euro rekent voor dit toestel. Gelukkig zijn er wel een aantal belangrijke dingen verbeterd, maar zoals gezegd hebben we over het algemeen te maken met een verfijning van de ervaring die we vorig jaar ervaren hebben.

De belangrijkste verbetering zit hem uiteraard in de processor. Net als in de OnePlus 13, die we eerder getest hebben, zit ook hier een Qualcomm Snapdragon 8 Elite in het apparaat. Dit is een enorm krachtige cpu die de meeste games op Android, of van andere spelcomputers, aankan. Vrijwel altijd in zestig frames per seconde op een resolutie van 1080p. Hoger hoeft niet, aangezien de smartphone met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels niet hoger aankan. De beeldverversing is overkill met 185 Hertz; alsof die 165 Hz op de 8 Pro niet genoeg was.

©Wesley Akkerman

©Wesley Akkerman

Warmteontwikkeling is niet oké

We hebben het in onze recensie van vorig jaar ook aangehaald: de warmteontwikkeling. Zodra je lekker aan het gamen bent, en ook wat meer van het toestel vraagt, dan kan de telefoon echt heet worden. Niet warm, zoals de OnePlus 13, maar héét. Vasthouden is dan onprettig en oncomfortabel, omdat de randen, de achterkant, het scherm en zelfs de cameramodule warm worden. OnePlus lijkt de warmteafvoer tot nu toe beter onder controle te hebben. Dit is best een kwalijke zaak voor een gespecialiseerde smartphone, bedoeld voor het spelen van games.

Nu kun je investeren in een iets duurdere versie van de Asus ROG Phone 9 Pro, de Pro Edition, waardoor je meer werkgeheugen en opslagruimte krijgt, evenals een AeroActive Cooler X-accessoire. Die moet het systeem afkoelen. Dit jaar hebben we de koeler niet kunnen testen, omdat Asus hem niet opstuurde – maar uit ervaring weten we dat deze koeler de smartphone daadwerkelijk kan afkoelen. Dat komt de prestaties en de accuduur ten goede. Bovendien biedt de accessoire extra knoppen aan, die handig kunnen zijn voor moderne Android-games.

©Wesley Akkerman

©Wesley Akkerman

Accu en opladen

Voor andere taken is de Asus ROG Phone 9 Pro, net als eigenlijk elke smartphone met de 8 Elite aan boord, overgekwalificeerd. Geen enkele app doet moeilijk en in op het gebied van multitasking laat het toestel niets te wensen over. Verder krijg je voor dit bedrag 16 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan opslagruimte tot je beschikking. In beide gevallen meer dan genoeg en ook meer dan je elders aantreft. Maar eerlijk is eerlijk: als je bijna 1300 euro neerlegt voor een mobiele telefoon, dan mag je dergelijke specificaties gewoon verwachten.

En hoewel het fijn is dat de accu beschikt over 5800 mAh aan vermogen (wat 300 mAh meer is dan vorig jaar), is het tegelijkertijd zo dat de ROG Phone 7 nog steeds de kroon spant met 6000 mAh. De accu houdt het, onder normale omstandigheden, redelijk lang uit. Soms hoef je pas na twee volle dagen het toestel opnieuw op te laden. Ga je erop gamen, dan wordt de accu leeggeslurpt en moet je logischerwijs eerder opladen. Opladen gaat met 65 watt relatief snel. Binnen 45 minuten moet het toestel opgeladen zijn. Draadloos opladen is eveneens aanwezig, op 15 watt.

©Wesley Akkerman

©Wesley Akkerman

Meer leds op de achterkant

Een andere verfijning treffen we aan op de achterkant. De Asus ROG Phone 9 Pro biedt namelijk meer led-lampjes dan ooit aan. Daar waar de voorganger het bij informatieverstrekking laat, gaat de 9 Pro een flinke stap verder door je er ook simpele spelletjes op te laten spelen. De AniMe Vision, zoals Asus de verzameling leds noemt, beschikt nu over 648 lampjes. Ze kunnen nog steeds zaken als accupercentage, de klok en meer laten zien, en nu zelfs in kleur. Als je dan toch iets unieks aanbiedt, ga er dan ook voor – dit is wat de ROG Phone immers uniek maakt.

Als je daar allemaal geen interesse hebt, geen nood. Want je kunt de lampjes gewoon uitschakelen. Dan zie je er helemaal niets van terug en oogt de Asus ROG Phone 9 Pro als een strak vormgegeven, premium smartphone (net zoals zijn voorganger). De cameramodule wijkt af van de ontwerpen die we elders tegenkomen, maar ook dat geeft de telefoon zijn eigen karakter mee. Zonder hoesje ligt het apparaat wel flink scheef op een bureau of bank, maar gelukkig glijdt het toestel niet zomaar ergens van af. Belangrijker is echter hoe de camera presteert, natuurlijk.

Goed camerasysteem, maar…

Ook bij het camerasysteem is er sprake van een herhaling van wat de voorganger aan boord had – maar wel eentje met kleine verbeteringen. Pas wanneer je dieper de specificatielijst in duikt, zie je dat er nu een verfijnde Sony-sensor in de hoofdlens zit, met een ietwat verbeterde gimbalstabilisatie. Voor de rest is het systeem identiek aan het model van vorig jaar. Zo is er nog altijd een dertien megapixel ultragroothoeklens en een telelens van 32 megapixel die tot drie keer optisch kan inzoomen. Voorop treffen we een selfiecamera aan van 32 megapixel. Het systeem maakt over het algemeen geen slechte foto's, laat dat duidelijk zijn.

Maar we kunnen tegelijkertijd niet stellen dat Asus in de buurt komt van de concurrentie, die ongeveer dezelfde prijs rekent voor zijn smartphones. Het is deels appels en peren vergelijken, omdat de focus van de ROG Phone-serie nou eenmaal ergens anders op ligt, maar dat zal iemand die op zoek is naar een goede smartphone worst wezen. De ROG Phone 9 Pro is in elk geval in staat foto's realistisch weer te geven, met een prettig contrast en fijne detailverwerking. De upgrade is niet bijster groot, maar door het meer natuurlijke karakter wat ons betreft wel welkom.

Tegenvallend updatebeleid

Het grootste struikelblok voor de Asus ROG Phone 9 Pro is echter het updatebeleid. Het toestel wordt dan wel geleverd met Android 15, maar kan daarna rekenen op slechts twee Android-upgrades. In een tijd waarin OnePlus minimaal vier en zowel Samsung als Google zeven jaar aan upgrades aanbieden, is dat meer dan ondermaats te noemen. Gelukkig krijg je wel vijf jaar aan beveiligingsupdates, maar uit het updatebeleid spreekt verder weinig vertrouwen. Alsof de toestellen de investering niet meer waard zijn nadat ze de twee jaar gepasseerd zijn.

Verder zijn we tevreden over de software. Er worden wat apps vooraf geïnstalleerd, maar die kun je veelal verwijderen. Daarnaast zijn er wat AI-opties. Zo kun je achtergronden aanmaken en gebruikmaken van Circle to Search. Ook kun je voor games bepaalde handelingen automatiseren of bijzondere momenten laten vastleggen. En met AI Grabber kun je teksten uit games overnemen, waardoor je bijvoorbeeld sneller een tutorial kunt vinden. Al die opties staan in de exclusieve Armory Crate-app, waar je ook de triggers en AniMe Vision instelt.

Asus ROG Phone 9 Pro kopen?

Daar waar we vorig jaar nog konden stellen dat de Asus ROG Phone 8 Pro de gamingsmartphone uit de niche haalde, zien we dit jaar dat Asus gokt op veilige verbeteringen. Daardoor bestaan er tussen de 8 en 9 weinig verschillen. In de basis is het dezelfde smartphone, maar dan met een veel betere processor en meer nadruk op het AniMe Vision-systeem. Daar kun je nu meer informatie op presenteren, eventueel in kleur, en zelfs minispellen op spelen. Het sluit aan op het speelse karakter van het toestel, dat zich natuurlijk met name richt op gamers.

Het toestel oogt nog altijd volwassen en beschikt bovendien over alles wat de ROG Phone 8 ook aanbiedt, zoals een strakke behuizing, een IP68-certificaat, volwaardig camerasysteem en een goede accu. Maar ondertussen neemt het ook nadelen over van zijn voorganger. Zo laat de warmteontwikkeling te wensen over en schiet het updatebeleid voor deze prijs tekort. De camera's leveren wel meer natuurlijkere beelden, maar ook daar blijft de kwaliteit achter bij de concurrentie. Maar dat is mogelijk niet waarom je dit toestel op het oog hebt.

▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips XD5123/10-stofzuiger
© Philips
Huis

Consumenten testen: de Philips XD5123/10-stofzuiger

De Philips XD5123/10 stofzuiger met zak biedt een uitstekende balans tussen krachtige zuigkracht, gebruiksgemak en veelzijdigheid. Met de TriActive-zuigmond, geïntegreerde hulpstukken en een gebruiksvriendelijk ontwerp is deze stofzuiger een favoriet voor huishoudens met uiteenlopende schoonmaakbehoeften. We vroegen de leden van het Review.nl Testpanel naar hun mening.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Philips

Doordacht design en vormgeving

De testers waarderen het compacte en lichte ontwerp van de Philips XD5123/10. Het apparaat weegt slechts 4,6 kg en heeft een moderne uitstraling. Vooral de zachte bumper en rubber wielen vallen in de smaak, omdat ze beschermen tegen krassen op meubels en vloeren.

Volgens CGM Peters is het compacte formaat met een nette uitstraling een groot voordeel. Ook Wendy Wenning roemt het ontwerp als mooi compact en geschikt voor nauwe ruimtes. Desondanks vinden sommigen, zoals CB82, het onhandig dat het snoer niet automatisch oprolbaar is en de slang iets te stug, wat het gebruiksgemak enigszins beïnvloedt.

©Philips

Veelzijdigheid en accessoires

De veelzijdigheid van de Philips XD5123/10 wordt breed gewaardeerd. De stofzuiger bevat meerdere opzetstukken, waaronder een spleetmondstuk en een meubelmondstuk. Vooral de geïntegreerde borstel in de stang en het TriActive-mondstuk spreken de gebruikers aan. Dat laatste mondstuk tilt tapijten op, verwijdert haren en reinigt langs muren en meubels.

TimH prijst het gemak van het opzetstuk dat direct aan de slang vastzit, terwijl Wendy Wenning aangeeft dat het apparaat dierenharen met gemak verwijdert. MarkintheDark1974 is positief verrast door de robuuste werking van het grotere hulpstuk voor dierenharen. Een klein nadeel is volgens sommige reviewers dat de hulpstukken niet allemaal in het apparaat zelf kunnen worden opgeborgen.

©Philips

Krachtige prestaties op diverse vloeren

De Philips XD5123/10 blinkt uit in zuigkracht. Of het nu gaat om laminaat, tapijt, plavuizen of dierenharen, het apparaat levert indrukwekkende resultaten. De AirflowMax-technologie garandeert een constante zuigkracht, zelfs als de stofzak voller wordt.

Het compacte formaat en de krachtige zuigkracht maken het een plezier om te gebruiken

- CGM Peters

MLassche beschrijft de prestaties als 'extreem goed' en benadrukt hoe effectief het TriActive-mondstuk werkt. CGM Peters merkt op dat het HEPA-filter allergenen uitstekend opvangt, wat het ideaal maakt voor mensen met allergieën. Hoewel de zuigkracht overwegend positief wordt beoordeeld, is het geluidsniveau voor sommigen, zoals Troost en CB82, een nadeel.

©Philips

Gebruiksgemak en bediening

Met een snoerlengte van 9 meter en een lichtgewicht ontwerp is de Philips XD5123/10 ontworpen voor moeiteloze bediening. Veel testers waarderen de eenvoudige installatie en de verstelbare steel, die geschikt is voor gebruikers van verschillende lengtes.

Volgens MarkRombaut zorgen het lichte gewicht en de wendbaarheid ervoor dat stofzuigen geen zware klus is. Echter, CB82 en andere testers vinden het snoer wat kort voor grotere ruimtes, en sommigen hadden liever een automatische oprolfunctie gezien.

✅ Pluspunten

  • Krachtige zuigkracht

  • Compact en lichtgewicht ontwerp

  • TriActive-mondstuk en geïntegreerde hulpstukken

❌ Minpunten

  • Geluidsniveau aan de hoge kant

  • Geen automatisch oprolsysteem voor het snoer

Eindoordeel

De Philips XD5123/10 biedt krachtige prestaties, een breed scala aan hulpstukken en een compact ontwerp, wat het een uitstekende keuze maakt voor de meeste huishoudens. Met een gemiddelde totaalscore van 8,1/10 is dit een solide investering, vooral voor mensen met huisdieren en verschillende vloertypes. Kleine nadelen zoals het geluidsniveau en het niet automatisch oprolbare snoer doen weinig af aan de algehele prestaties.

Meer weten over deze stofzuiger?

Kijk op Kieskeurig.nl!