ID.nl logo
Loewe klang bar3 mr: luxe soundbar met ingebouwde subwoofers
Huis

Loewe klang bar3 mr: luxe soundbar met ingebouwde subwoofers

Met de stijlvol vormgegeven Loewe klang bar3 mr kun je alle kanten op. Deze soundbar verbetert het tv-geluid aanzienlijk. Dankzij Dolby Atmos-ondersteuning speel je recent beeldmateriaal in de beste kwaliteit af. Breng zo series, films en games volop tot leven! Bovendien is dit uitbreidbare audioproduct uitermate geschikt voor het luisteren van muziek.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Loewe

Haal met de klang bar3 mr één brok aan kwaliteit in huis. Je tilt hiermee het geluid van de televisie naar een hoog niveau. Bovendien oogt het audiosysteem prachtig. Achter het modieuze stoffen doek realiseren zeven gevoelige minispeakers een breed geluidsveld. In de bovenkant van de langwerpige behuizing bevinden zich daarnaast twee subwoofers. Bespaar zo ruimte, want je hoeft geen plek voor een losse bas-speaker te reserveren. De hoge tonen, het middengebied en de laagweergave komen allemaal uit slechts één apparaat.

©Loewe

Muzikaal hoogstandje

Deze nieuwe telg van het Duitse kwaliteitsmerk Loewe is op audiogebied een hoogvlieger. Gunstig is het brede frequentiebereik. Dat loopt namelijk van 60 Hz tot 20 kHz. Luister hierdoor naar een sprankelend en gedetailleerd geluid. Het totaalvermogen komt uit op 360 watt, zodat je de klang bar3 mr prima in een ruime kamer kunt opstellen. De minispeakers sturen audiogolven frontaal op de zitpositie af. Hierdoor ervaren kijkers een krachtig geluid. Beide subwoofers hebben een diameter van tien centimeter. Zij voorzien spannende actiefilms en games van een diepe baslaag.

Ben je lid van Netflix (alleen Premium-abonnees), Disney+ of Amazon Prime Video, dan heeft de ondersteuning voor Dolby Atmos veel meerwaarde. Luister zo tijdens de betere videostreams naar een ruimtelijk geluid dat jouw zitpositie volledig omringt. Verder kan de klang bar3 mr ook uit de voeten met andere populaire audio-indelingen, zoals Dolby Digital (Plus), Dolby TrueHD en DTS:X.

 Uitbreidbaar audiosysteem

De langwerpige speaker klinkt vanwege zijn kwalitatieve audiodrivers van zichtzelf al erg goed. Wil je een nóg beter geluid, dan breid je het audiosysteem naar wens uit. Samen met maximaal vier andere Loewe klang mr-speakers integreer je deze soundbar in een 5.1-geluidsopstelling. Ervaar op die manier écht surroundgeluid. De klang bar3 mr fungeert in dat geval als centerspeaker en subwoofer. Handig is dat je alle luidsprekers draadloos kunt koppelen, dus kabels zijn niet nodig. Je geeft via schakelaars op de achterzijde van de soundbar aan welke speakers je wilt activeren.

Heb je één of meerdere draadloze klang mr-speakers, dan voeg je deze soundbar eenvoudig aan een multiroom-audiosysteem toe. Bepaal in een app op je smartphone in welke kamers je muziek wilt afspelen. Hoor zo bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken en tuin dezelfde nummers.

Je kunt de klang bar3 mr ook uitbreiden met geluidsapparatuur van andere merken. Nuttig, want je hoeft dan geen (oude) geluidsapparatuur af te danken. De achterzijde telt hiervoor verschillende aansluitingen. Koppel bijvoorbeeld actieve speakers of een versterker met passieve luidsprekers. Daarnaast is er voor fervente basliefhebbers een aparte subwoofer-uitgang aanwezig. Kortom, je kunt jouw thuisbioscoop volledig naar eigen wens inrichten. Deze bijzondere eigenschap zul je niet gauw op andere soundbars treffen.

©Loewe

Meerdere bronnen aansluiten

Je kunt een televisie op verschillende manieren aansluiten. Voor veruit de meeste hedendaagse tv-toestellen volstaat de HDMI-eARC-poort. Via deze aansluiting verstuurt de smart-tv de audio in een hoge kwaliteit naar de soundbar, zoals geluid van tv-programma’s en video-apps. Is jouw beeldbuis al iets ouder? Geen probleem, want met behulp van de optische of analoge ingang kun je vrijwel iedere televisie verbinden. Overigens gebruik je deze aansluitingen net zo makkelijk voor het koppelen van een cd-speler of andere audiobron.

De klang bar3 mr heeft nog twee extra HDMI-inputs. Die zijn bestemd voor videobronnen, zoals een tv-ontvanger, mediaspeler, blu-rayspeler en/of gameconsole. De soundbar verwerkt in dat geval zelf het geluid, terwijl gelijktijdig het videosignaal in 4K-kwaliteit naar de televisie wordt doorgestuurd. Tot slot bevat de achterzijde een usb-poort. Prik daarin een usb-stick of externe harde schijf met mp3’tjes en speel deze muziek vervolgens af.

Draadloos muziek streamen

Zoals gezegd; de klang bar3 mr is een prima metgezel voor het luisteren van muziek. Het draadloos streamen van afspeellijsten en albums is erg simpel, want deze soundbar ondersteunt AirPlay 2 en Chromecast. Je verbindt het audiosysteem eerst met wifi. Open daarna een muziek-app op je smartphone en geef aan welke nummers je via de Loewe-soundbar wilt beluisteren. Uiteraard stream je op deze wijze ook radio, podcasts en luisterboeken.

Is er in de beoogde ruimte onvoldoende of zelfs helemaal geen wifi? Je kunt aan de hand van een bluetooth-verbinding ook liedjes vanaf pakweg Spotify, Apple Music, Deezer of Tidal streamen. Verbind hiervoor een smartphone, tablet of laptop rechtstreeks met de soundbar. Het draadloze bereik bedraagt ongeveer tien meter.

©Loewe

Op zoek naar een nieuwe soundbar?

Bekijk de testresultaten van deze soundbar en 13 andere modellen!

Loewe klang bar3 mr kopen

Zoek je een goede soundbar die zowel tv-geluid als muziek in een hoge kwaliteit laat horen? De Loewe klang bar3 mr is beslist een goede keuze! Bovendien combineer je dit product ook nog eens moeiteloos met bestaande geluidsapparatuur.

▼ Volgende artikel
Rijtest Audi Q6 e-tron quattro - Wel een voorsprong, geen knock-out
Mobiliteit

Rijtest Audi Q6 e-tron quattro - Wel een voorsprong, geen knock-out

De Audi Q6 e-tron quattro mag in de praktijk laten zien wat de kwaliteiten zijn van het nieuwe PPE-platform (Platform Premium Electric), dat samen met Porsche werd ontwikkeld. Maar misschien nog wel belangrijker: hoeveel voorsprong neemt de Q6 e-tron op de concurrentie?

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

©Igor Stuifzand

Met een boordspanning van 800 volt en een batterijcapaciteit van 100 kWh - waarvan 94,9 kWh bruikbaar is - maakt de Audi Q6 e-tron een belangrijke inhaalslag op het vlak van concurrentie. Snelladen gaat met een piekvermogen van 270 kW, zodat je aan een lader met voldoende power niet meer dan 20 minuten stil hoeft te staan om de batterij op te laden van 10 tot 80 procent 'state of charge'. Tien minuten snelladen en je kunt alweer 255 kilometer vooruit. Afhankelijk van de gekozen uitvoering en uitrusting, heeft de Audi Q6 e-tron quattro met 100kW-batterij een grote actieradius van 641 kilometer (WLTP).

©Igor Stuifzand

Buitenspel?

Indrukwekkende cijfers, maar is het genoeg om de concurrentie buitenspel te zetten? De Mercedes EQE SUV 350+ (96 kWh) haalt 618 kilometer uit een volle batterij, maar die wordt met hooguit 170 kW gevoed. De Kia EV9 gooit een netto-capaciteit van 99,8 kWh in de strijd, uit een batterij die met maximaal 210 kW oplaadt en stroom levert voor een maximale afstand van 563 kilometer. Dus ja, de Audi Q6 e-tron neemt wel degelijk een voorsprong op zijn belangrijkste concurrenten. Op punten, want voor een knock-out is meer nodig.

©Igor Stuifzand

Niets tekort

Dus moet de Audi Q6 e-tron quattro op een andere manier het verschil maken. We kunnen er niet onderuit: de nieuwe, volledig elektrische SUV levert prestaties die weinig te wensen overlaten. De testauto beschikt over twee elektromotoren, die een gezamenlijk vermogen van 388 pk en hoogste koppel van 580 newtonmeter over de vier wielen verdelen. Ook al weegt de Q6 e-tron quattro rijklaar 2400 kilo, hij zit alsnog in 5,9 seconden op 100 km/h. Alhoewel dergelijke sprintjes natuurlijk niet bevorderlijk zijn voor de resterende stroomreserve ...

©Igor Stuifzand

De reële cijfers Voor een goede verbruiksindicatie rijden we met elke elektrische testauto dezelfde route van 170 kilometer. Deze route leidt door de stad met veel verkeer en verkeerslichten, via provinciale en secundaire wegen en over enkele snelwegtrajecten, waar we de cruise control op 100 km/u en 130 km/u vastzetten. We leggen onze verbruiksronde af na de avondspits, om bij 130 km/u geen snelheidsovertredingen te riskeren en druk (vracht)verkeer zoveel mogelijk te ontlopen.

De verbruikstest is geen race of recordpoging 'zuinig rijden', we proberen met elke testauto zoveel mogelijk dezelfde rijstijl aan te houden. We zetten de airco op 21 graden en schakelen (indien aanwezig) het regeneratief remmen of 'one-pedal driving' altijd in.

Afhankelijk van onder meer de gekozen wiel- en bandenmaat, geeft Audi voor de Q6 e-tron quattro een gemiddeld energieverbruik op van 17 tot 19,5 kWh/100 km. Standaard staat de auto op 18-inch wielen, de testauto is uitgerust met 20-inch lichtmetaal (voor op 255-banden, achter op 285-banden).

De opgegeven verbruikswaarden lijken voor zo'n zware en lijvige auto behoorlijk optimistisch, maar tijdens onze 170 kilometer lange testronde (bij 13 graden Celsius) komt de Q6 e-tron quattro tot een keurig gemiddelde van 19,5 kWh/100 km. Daarmee is een actieradius van 485 kilometer reëel. Tijdens de snelwegetappe bij 130 km/h valt trouwens op, dat het verbruik helemaal niet zo sterk toeneemt. Tijdens de test loopt het gemiddelde op de boordcomputer niet hoger op dan 20,7 kWh/100 km.

©Igor Stuifzand

Licht

De Q6 e-tron volgt de nieuwe designtaal van Audi. Oftewel: een iets andere invulling van een vertrouwd designthema. Vooral de neus laat nieuwe elementen zien, waarbij de gecombineerde knipper- en dagrijlichten een grotere rol in het aangezicht van de Q6 e-tron spelen dan de koplampen. Die zitten namelijk verborgen tussen alle windgeleiders en koelroosters in de voorbumper.

Pas als het dimlicht is ingeschakeld, zie je duidelijk waar de koplampen zitten. Over licht gesproken: Audi biedt keuze uit acht lichtsignaturen voor de oled-dagrij- en achterlichten, als onderdeel van het Tech-pakket (à 4170 euro). Nuttig is vooral de waarschuwingsfunctie op de achterlichten, die achteropkomend verkeer met symbolen attenderen voor naderend onheil.

©Igor Stuifzand

Prachtige afwerking

Ook vanbinnen volgt de Q6 e-tron een nieuwe designrichting, waarbij een prominente rol wordt opgeëist door het grote, licht gebogen MMI oled-panoramadisplay. Daarop zijn vrijwel alle functies te bedienen. Dat gaat intuïtief en snel genoeg. Er is een handige sneltoets naar de rijhulpsystemen, zodat je vervelende waarschuwingssignalen in een paar handelingen kunt uitschakelen.

Opvallend is het paneel in de deur, waar niet alleen de bedieningsknoppen van de buitenspiegels en zijramen zitten, maar ook die van de verlichting. De afwerking van het interieur is prachtig, met mooie materialen. Afhankelijk van je budget, kun je helemaal losgaan op de aankleding van het geheel, onder meer met een afzonderlijk bedienings- en videodisplay rechts. Zit de bijrijder een YouTube-video te kijken, dan wordt deze voor de bestuurder onzichtbaar gemaakt zodra de auto rijdt.

©Igor Stuifzand

Ontdek jouw ideale elektrische auto

Vergelijk en vind de beste deals op Kieskeurig.nl!

Warm onthaal

Instappen in de Audi Q6 e-tron is een warm onthaal. Uitgevoerd als S Edition, beschikt de testauto over bijzonder aangenaam zittende kuipstoelen met verwarming, die perfect op je lichaamslengte zijn af te stellen en bovendien (optioneel) een ingebouwde massagefunctie hebben. Mede door de hoge middentunnel heb je nog meer het idee laag en geborgen in de auto te zitten - wat de overzichtelijkheid over de lange, hoge motorkap trouwens niet ten goede komt. Sowieso wekt de Q6 e-tron de indruk flink uit de kluiten gewassen te zijn, hoewel zijn lengte van 4,77 meter dat tegenspreekt.

©Igor Stuifzand

Onderuit

De Q6 e-tron is bijvoorbeeld maar 15 centimeter langer dan de Volkswagen Tiguan. Pas als je dat in ogenschouw hebt genomen, neem je de in eerste instantie ietwat tegenvallende binnenruimte voor lief. Achterin kunnen de passagiers heus goed hun benen kwijt, maar je moet niet verwachten met gestrekte benen lekker onderuit te kunnen zakken. Eigenlijk geldt hetzelfde voor de kofferruimte: waarschijnlijk benut je maar zelden de volledige 526 tot 1529 liter, maar een ouderwetse Lademeister kan de Q6 e-tron niet worden genoemd. Aan de trekhaak mag een trailer van 2400 kilo worden gekoppeld.

©Igor Stuifzand

Zware klus

De testauto beschikt over een luchtgeveerd onderstel, dat vier voorgeprogrammeerde configuraties kent. Bovendien kun je kiezen voor het Individual-programma, waarin verschillende instellingen afzonderlijk van elkaar zijn aan te passen. Maar zelfs in de meest soepele instelling is de luchtvering niet volledig in staat om het hoge gewicht van de Q6 e-tron te verbloemen. Er moet immers 2400 kilo in bedwang worden gehouden – van de vering en schokdemping wordt nogal wat gevraagd. Ongeacht de gesteldheid van het asfalt en het gekozen rijprogramma, blijft de auto daarom voortdurend in beweging.

©Igor Stuifzand

83 of 100 kWh

Audi levert de Q6 e-tron momenteel in vier vermogensvarianten. De basisversie met 252 pk heeft een batterij met een capaciteit van 83 kWh, en is leverbaar vanaf 65.950 euro. De goedkoopste manier om de grotere 100kWh-batterij te krijgen is performance-uitvoering met 306 pk, vanaf 71.950 euro. Daarboven staat de tweemotorige Q6 e-tron quattro (388 pk) in de prijslijst, vanaf 77.950 euro. Topmodel is de snelle en sportieve(re) SQ6 quattro (490 pk), die 101.400 euro kost.

Uiteraard biedt Audi nog talloze uitrustingsniveaus, optiepakketten en afzonderlijke extra's, waarmee je de prijs van de Q6 e-tron flink op kunt drijven. Onze testauto is daarvan een uitstekend voorbeeld: het uitrustingsniveau S edition in combinatie met onder meer luchtvering, een glazen panoramadak, het Tech-pakket, het bedieningspaneel voor de bijrijder en een omvangrijk audiosysteem van B&O, drijft de prijs op naar 95.000 euro.

©Igor Stuifzand

Conclusie

De verwachtingen zijn hooggespannen, als we de Audi Q6 e-tron bij de importeur meenemen voor deze test. In menig opzicht kan de auto zich meten met de beste EV's uit zijn prijsklasse. Het nieuwe PPE-platform zorgt er zo voor dat Audi de opgelopen achterstand volledig heeft weggepoetst.

Toch is de Q6 e-tron niet in staat om de concurrentie knock-out te slaan, met niet eerder vertoonde snellaadvermogens of een aanzienlijk groter rijbereik op een volle batterij. De voorsprong van de Q6 e-tron is wat dat betreft niet overtuigend genoeg, en waarschijnlijk maar beperkt houdbaar.

©Igor Stuifzand


▼ Volgende artikel
Citroensap in je wasmachine? 5x waarom dat een goed idee is
Huis

Citroensap in je wasmachine? 5x waarom dat een goed idee is

Over wasmachines en wassen bestaan veel feiten en fabels. En hoewel het meestal beter is het gebaande paden te bewandelen om te voorkomen dat je je favoriete kledingstuk ruïneert, willen we je toch vragen je aandacht te vestigen op citroensap.

In dit artikel lees je vijf voordelen van het gebruiken van citroensap in de wasmachine:

  1. Wasmiddelresten verwijderen
  2. Geurtjes tegengaan
  3. Hard water tegengaan
  4. Wit wasgoed blijft wit
  5. Houd je kleding fris en duurzaam

Ook handig om te weten: 5 dingen die gewoon in de wasmachine kunnen

Citroensap in de wasmachine? Juist. Deze vrucht bevat namelijk citroenzuur dat verrassend goed vlekken verwijdert. Maar het kan ook bacteriën doden en wit wit houden. Bovendien is dit een prima natuurlijk alternatief voor wasverzachters of andere potentieel giftige middelen die we inzetten om was fris en schoon te houden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een half kopje citroensap in het wasverzachterbakje te gieten. Durf jij het aan dit zelf uit te proberen?

1- Wasmiddelresten verwijderen

Hoewel veel wasmachines nog wat extra water gebruiken om resten wasmiddel weg te spoelen na een wasbeurt, kan het toch gebeuren dat er wat achterblijft. Dat residu kan een nadelig effect hebben op de volgende waslading. Citroensap toevoegen aan die laatste stap kan ervoor zorgen dat ook de laatste restjes wasmiddel en wasverzachter uit de trommel en kleding verdwijnen.

2- Geurtjes tegengaan

Net als vlekken kunnen ook nare geuren in kleding blijven hangen. Nu kunnen wasmiddelen dat tegengaan en je kleding 'lekker' laten ruiken, maar niet iedereen gaat daar goed op. Door citroensap toe te voegen, ga je niet alleen nare geuren tegen, ook krijgt je wasgoed een fijne, citrusachtige vleug mee. Daar ruikt je wasgoed net zo fris als het daadwerkelijk is.

©deagreez

3- Hard water tegengaan

Als je thuis hard water hebt, en je wasmachine maakt daar gebruik van, dan kan het zijn dat het wasmiddel minder effectief is. In hard water zit een verhoogd volume van opgeloste mineralen, die niet tegen de kracht van de citrus kan. Door citroensap toe te voegen, krijgen andere middelen dus meer ruimte om hun werk te doen – en dat met een boost van citroenzuur.

Tot aan de laatste druppel uitgeperst...

.. dat lukt alleen met een goede juicer (ook voor sinaasappels!)

4- Wasgoed blijft wit

Citroensap is bovendien erg goed in het wit houden van witte kleding. En dat zonder risico van kleuren die in elkaar overlopen of gebruik te maken van middelen die giftig zijn voor mensen. Met een half kopje citroensap, naast je normale wasmiddel, krijg je nagenoeg dezelfde voordelen als van bleekmiddel (chloor). Maar dan zonder de nare geur, giftige eigenschapen en niet-duurzame karakter.

5- Houd je kleding fris en duurzaam

Vaak wassen kan er bovendien voor zorgen dat kleding beschadigt of harder wordt dan in het begin. Citroensap kan dat proces bestrijden (maar nooit helemaal voorkomen). Je kunt dus langer doen met je zachte kleding, terwijl je ook duurzaam bezig bent. Je maakt immers gebruik van minder chemische stoffen, die later ook niet in het water terechtkomen.