ID.nl logo
Zo verbind je de nas met je thuis-apparatuur
© PXimport
Huis

Zo verbind je de nas met je thuis-apparatuur

Een nas dient als centraal opslagcentrum binnen je thuisnetwerk. Dat betekent dat je opgeslagen data met andere apparaten kunt benaderen. Denk bijvoorbeeld aan een computer, tablet, smartphone, mediaspeler en audio-installatie. Bovendien gebruik je een nas ook om nieuwe gegevens te bewaren, zoals bewakingsbeelden van een ip-camera. Hoe knoop je dit veelzijdige netwerkstation aan andere apparaten?

Iedere nas heeft een eigen besturingssysteem waarmee je het apparaat kunt bedienen. Zo gebruikt Synology bijvoorbeeld het veelgeprezen DiskStation Manager (DSM). Aangezien dit Taiwanese merk in Nederland markleider is in de relatief dunbezette nas-markt, gaan we in dit artikel met dit (Nederlandstalige) besturingssysteem aan de slag. Goed om te weten is dat de besproken functies doorgaans óók op andere nas’en beschikbaar zijn. Zo hebben apparaten van QNAP onder de naam QTS eveneens een zeer uitgebreid besturingssysteem met vele mogelijkheden, dat qua structuur veel lijkt op DSM.

DSM bijwerken?

In dit artikel gebruiken we de laatste versie, namelijk DSM 6.2. Ga binnen de gebruikersomgeving van je Synology-nas naar Configuratiescherm / Bijwerken en herstellen en controleer of je de meest recente versie gebruikt. Klik zo nodig op Downloaden en Nu bijwerken / Ja om de update te installeren. Na even wachten start het systeem opnieuw op.

01 Schijfletter in Windows 10

De gemakkelijkste methode om je nas vanuit Windows te benaderen, is door een schijfletter aan het apparaat te koppelen. Vanuit Windows Verkenner heb je dan rechtstreeks toegang tot alle data en kun je bovendien simpel nieuwe bestanden naar het netwerkstation kopiëren. Open Windows Verkenner en klik in de linkerkolom op Deze pc. Hier staan alle huidige schijfstations. Je kiest bovenaan voor Computer, waarna je klikt op Netwerkverbinding maken. Geef bij Station aan welke schijfletter je aan de nas wilt koppelen. Belangrijk is dat je in het tekstveld achter Map het juiste serveradres invult, namelijk \\servernaam\mapnaam. Luiden de server- en mapnaam bijvoorbeeld DiskStation en Muziek, dan typ je in dat geval dus \\DiskStation\Muziek. Via Bladeren kun je vaak ook de gewenste map selecteren. Bevestig met Voltooien en vul zo nodig de juiste inloggegevens in. Je nas is nu binnen Windows Verkenner via een schijfletter toegankelijk. Wil je een snelkoppeling op het bureaublad? Klik met de rechtermuisknop op het schijfstation en kies Snelkoppeling maken / Ja.

©PXimport

02 Cloud Station Server

Vanwege de hoge bestandscapaciteit is een nas uitermate geschikt voor back-updoeleinden. Hiervoor bestaan allerlei mogelijkheden. Wil je van computergegevens periodiek een exacte kopie op de nas bewaren? Synology heeft hiervoor prima oplossingen beschikbaar. Allereerst installeer je op het netwerkstation de toepassing Cloud Station Server. Klik binnen DSM op Package Center en zoek in de applicatielijst de genoemde toepassing op. Bevestig met Installeren / Ja. Via Openen kom je in de gebruikersomgeving van Cloud Station Server terecht. Je geeft nu aan welke gedeelde map(pen) op de nas je als doellocatie voor de back-up wilt gebruiken. Ga aan de linkerkant naar Instellingen en klik op een gedeelde map waarin je straks de back-up(s) wilt bewaren. Bevestig bovenaan met Inschakelen en bepaal desgewenst hoeveel versies je van de bewaarde bestanden wilt bewaren. Handig voor het geval je in de toekomst eens oudere versie van een bestand wilt herstellen, zoals een bewerkte foto. Maak een keuze en klik op OK / OK.

©PXimport

03 Back-up instellen

Op de pc of laptop waarmee je een back-uptaak wilt instellen, ga je nu een programma installeren. Surf met deze computer naar de site van Synology en selecteer het typenummer van jouw nas. Onder Bureaubladhulpprogramma’s zie je alle beschikbare tooltjes staan. Klik achter Cloud Station Backup op de installatielink. Je kunt het programma onder Windows, macOS en Linux (Fedora en Ubuntu) gebruiken. Tijdens de installatie selecteer je de Nederlandse taal en neem je de resterende stappen door. Zodra je Cloud Station Backup voor de eerste keer opent, kies je voor Nu starten. Vul je QuickConnect ID (zie kader), gebruikersnaam en wachtwoord in. Voor de veiligheid is het verstandig om de optie SSL-gegevensoverdrachtcodering inschakelen te activeren. Via Volgende controleert het programma de verbinding naar jouw nas. De lokale mappenlijst van de computer verschijnt op het scherm. Vink alle bestandslocaties aan die je wilt back-uppen. Vervolgens klik je achter Back-updoel op Selecteren, waarna je de doellocatie op de nas aanwijst. Bevestig achtereenvolgens met OK / Volgende / Voltooid / OK. De back-up wordt direct uitgevoerd.

©PXimport

QuickConnect ID

Wie vanaf verschillende apparaten vaak op een Synology-nas inlogt, doet er verstandig aan om een zogeheten QuickConnect ID te gebruiken. Hiermee geef je het netwerkstation min of meer een eigen domeinnaam, zodat je zowel binnen als buiten je thuisnetwerk eenvoudig bij je bestanden kunt komen. Een groot voordeel is dat je hiermee geen geavanceerde instellingen van je router hoeft te wijzigen. Navigeer binnen DSM naar Configuratiescherm / QuickConnect. Waarschijnlijk heb je tijdens de configuratie van de nas al een Synology-account met QuickConnect ID aangemaakt. Zet zo nodig een vinkje voor QuickConnect inschakelen. Ga onderaan akkoord met de voorwaarden en bevestig met Toepassen. Het webadres waarmee je jouw nas altijd en overal kunt bereiken verschijnt in beeld. Deze url begint altijd met http://quickconnect.to/ gevolgd door een zelfgekozen naam.

©PXimport

04 Synchronisatie instellen

Via het computerprogramma Cloud Station Backup vinden de back-ups in één richting plaats, namelijk van de computer naar de nas. Je kunt als alternatief ook voor synchronisatie kiezen. Hierbij is er sprake van tweerichtingsverkeer. De inhoud van een gekozen map op een nas en één of meerdere computers blijven namelijk altijd synchroon. Of je nou bestanden op je laptop of pc bewaart, de gegevens komen automatisch ook op andere gesynchroniseerde apparaten terecht. Voorwaarde is wel dat de gekozen apparaten met het (thuis)netwerk zijn verbonden. Belangrijk is dat de eerder besproken toepassing Cloud Station Server op de nas actief is. Download het programma Cloud Station Drive naar je computer. Na de installatie vul je via Nu starten je QuickConnect ID, gebruikersnaam en wachtwoord in. Op de nas en computer wijs je een specifieke map aan die je voor de synchronisatietaak wilt gebruiken. Klik hiervoor achter beide apparaten op het potloodpictogram. Kies als laatst voor Voltooid / OK. Je sleept in het vervolg naar eigen wens bestanden naar de synchronisatiemap om de data met verschillende apparaten uit te wisselen.

©PXimport

05 Mobiele toegang

Synology beheert op het moment van schrijven maar liefst zestien apps voor mobiele apparaten. Die werken allemaal onder Android en iOS (iPhone en iPad). Enkele toepassingen werken daarnaast ook met een Windows Phone. In iedere app gebruik je het QuickConnect ID in combinatie met je inloggegevens om verbinding met de nas te maken. Dat kan binnen het thuisnetwerk, maar ook op afstand via internet. Wens je eenvoudigweg toegang tot alle data op je nas? Installeer dan de app DS File. Nadat je bent ingelogd, krijg je de volledige mappenstructuur van het netwerkstation te zien. Je kunt bijvoorbeeld foto’s bekijken, video’s bekijken en documenten openen. Je bewaart favoriete bestanden eventueel lokaal, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt openen. Als alternatief kun je een specifieke map op je nas automatisch synchroniseren met je smartphone of tablet. Hiervoor gebruik je de app DS Cloud. Een belangrijk verschil met DS File is dat DS Cloud de inhoud van de synchronisatiemap lokaal bewaart. Je hebt dus offline toegang tot de gegevens. Nadat je bent ingelogd, geef je zelf aan welke map(pen) je met het mobiele apparaat wilt synchroniseren. Je kiest naar eigen inzicht de maximale bestandsgrootte en de gewenste bestandstypen. Houd er rekening mee dat DS Cloud alleen synchronisatietaken start bij een wifi-verbinding. In de instellingen pas je dat eventueel aan.

©PXimport

Mobiele foto’s back-uppen

DS File biedt een handige functie om nieuwe foto’s en filmpjes automatisch naar je nas te back-uppen. Tik linksboven op de drie horizontale streepjes en kies in het menu voor Photo Backup. Via Photo Backup inschakelen / Volgende geef je bij Map kiezen aan waar je de foto’s en video’s op de nas wilt bewaren. Tik op Nieuwe foto’s back-uppen om nieuwere beelden in het vervolg direct op te slaan. Met Alle foto’s back-uppen kun je eventueel ook eerder gemaakte foto’s naar de nas overhevelen. Om mobiel dataverbruik te beperken, selecteer je verder de optie Alleen via wifi uploaden. Sla met Gereed ten slotte de wijzigingen op.

06 Mediaserver activeren

Een nas beschikt over ideale eigenschappen om media op te slaan en de bestanden vervolgens te delen met diverse afspeelapparaten binnen je thuisnetwerk. Denk aan een computer, smart-tv, mediaspeler, muzieksysteem of gameconsole. Er is immers voldoende opslagcapaciteit beschikbaar om allerlei films, series, muziekalbums en foto’s op te slaan. Vanwege het lage energieverbruik kun je een nas continu ingeschakeld laten, zodat de mediabestanden altijd bereikbaar zijn. Om mediabestanden vanaf een nas naar overige apparaten te streamen, activeer je op het netwerkstation allereerst een dlna-mediaserver. Dankzij het dlna-protocol kunnen verschillende apparaten media met elkaar delen zonder dat de gebruiker allerlei geavanceerde instellingen hoeft te wijzigen. Open binnen DSM het Package Center en klik onder Mediaserver op Installeren. Via Openen selecteer je achter DMA-menutaal de optie Nederlands. Bevestig met Toepassen. De kans bestaat dat jouw audiosysteem, smart-tv of mediaspeler een bepaald bestandsformaat niet ondersteunt. Via het onderdeel DMA-compatibiliteit vink je daarom de opties Audiotranscodering inschakelen en Videotranscodering inschakelen aan. Klik op Toepassen. Overigens is de mogelijkheid om video’s naar een ander formaat te transcoderen niet op iedere Synology-nas beschikbaar.

©PXimport

07 Media toevoegen

Nu er een dlna-mediaserver op de nas actief is, kun je mediabestanden naar geschikte afspeelapparaten streamen. Logischerwijs voeg je eerst mediabestanden aan het netwerkstation toe. Klik in DSM op File station en merk op dat de gedeelde mappen music, photo en video aan je nas zijn toegevoegd. Open een map en voeg via Uploaden / Uploaden – Overslaan en blader naar de lokale mediamap op de pc. Selecteer de gewenste bestanden en klik op Openen. Overigens kun je ook op andere manier muziek, foto’s en video’s naar de nas kopiëren. Zo las je in paragraaf 01 al op welke wijze je in Windows Verkenner een netwerkverbinding naar jouw nas realiseert.

©PXimport

08 Media streamen

Je kunt de dlna-mediaserver op je nas met diverse apparaten benaderen. Hoe dat precies werkt, is per apparaat verschillend. Zo gebruik je op een recente smart-tv van LG bijvoorbeeld de applicaties Foto, Video en Muziek om mediabestanden af te spelen, terwijl je op een PlayStation 4 hiervoor de toepassing Mediaspeler opent. Op veel andere smart-tv’s open je met de afstandsbediening de bronnenlijst, waarbij de mediaserver vermeld staat. Veel mediaspelers en htpc’s doen voor het ordenen van mediacollecties een beroep op Kodi. Uiteraard voeg je aan deze software gedeelde mappen van je nas toe. We beschrijven hoe dat werkt met video’s die op het netwerkstation staan opgeslagen. Ga vanuit het hoofdmenu van Kodi achtereenvolgens naar Video’s / Bestanden / Toevoegen video’s / Bladeren / Windowsnetwerk (SMB) en kies de naam van je nas. Vervolgens selecteer je de juiste mediamap. Via OK bedenk je eventueel een naam voor deze medialocatie. Bevestig met OK en geef achter Deze map bevat aan wat voor video’s de map bevat. Gaat het om series of films, dan plukt Kodi afbeeldingen en beschrijvingen van het web. Klik op OK om de mediabestanden definitief aan Kodi toe te voegen.

©PXimport

Chromecast-ondersteuning

Wil je media vanaf je nas naar een Google Chromecast streamen? Dat komt mooi uit, want diverse Synology-apps bieden hiervoor ondersteuning. Zo kun je bijvoorbeeld met DS Audio, DS Video en DS Photo uit de voeten. Bedenk wel dat je hiervoor overeenkomstige toepassingen op de Synology-nas dient te installeren, namelijk respectievelijk Audio Station, Video Station en Photo Station.

09 Videobewaking

Ook voor bewakingsdoeleinden is een nas uitermate geschikt. Synology ondersteunt momenteel bijna zevenduizend camera’s van zo’n 120 merken. Gunstig, want je kunt dus producten van verschillende fabrikanten met elkaar combineren. Heb je ook een bewakingscamera die je met het netwerk kunt verbinden? Check hier of je dit apparaat kunt gebruiken. Open in DSM het Package Center en installeer de toepassing Surveillance Station. Je kunt het camerasysteem desgewenst via een aangepaste alias of poort bereiken. Hierdoor kun je Surveillance Station rechtstreeks opstarten, zonder dat je je eerst bij DSM hoeft aan te melden. Zet desgewenst vinkjes en kies Volgende / Toepassen. Na het installatieproces verschijnt er een bericht dat de ntp-service (network time protocol) is ingeschakeld. Sluit het venster met OK. Klik op Openen om Surveillance Station in een nieuw tabblad van je browser te openen. Belangrijk om te weten is dat je in Surveillance Station meestal twee camera’s kunt gebruiken. Wil je meer bewakingscamera’s toevoegen, dan heb je een betaalde licentie nodig.

10 Ip-camera toevoegen

Zodra je Surveillance Station voor de eerste keer opstart, verschijnen er introductiemeldingen in beeld. Klik deze vensters weg. Voordat je een ip-camera aan het videobewakingssysteem toevoegt, koppel je het apparaat eerst aan het (draadloze) thuisnetwerk en gebruik hiervoor de bewakings-app van het bewuste cameramerk. Ga daarna binnen Surveillance Station achtereenvolgens naar IP-camera / Toevoegen / Camera toevoegen en selecteer de optie Snelle installatie. Via Volgende klik je op het pictogram met het vergrootglas. Staat je camera in de lijst? Klik erop en kies voor OK. Als de ip-camera niet vanzelf opduikt, vul je het ip-adres en het poortnummer in. Voer daarnaast de juiste inloggegevens in. Naar eigen inzicht pas je het video- en audioformaat eventueel nog aan. Controleer het camerabeeld door te klikken op Verbinding testen en sluit af met Voltooien. Via Bewerken / Bewerken / Opname-instellingen bepaal je onder meer hoeveel dagen je opnames wilt bewaren. Open het tabblad Planning en geef in het rooster aan op welke dagen en tijdstippen je bewegingsdetectie wilt activeren. Constateert de camera beweging, dan bewaart Surveillance Station de opname op je nas. Overigens kun je ook continu opnemen. Houd je graag onderweg een oogje in het zeil? Voor Android en iOS installeer je hiervoor de app DS Cam.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro
© Samsung
Huis

Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Vandaag hebben we vijf 4K QLED-tv's onder de 500 euro voor je gevonden. Ideaal voor wie wil genieten van haarscherpe beelden en realistische kleuren zonder zijn of haar budget te overschrijden.

Disclaimer

Op het moment van schrijven zijn de televisies bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 500 euro. De prijzen kunnen schommelen.


Hisense 43A7NQ

De Hisense 43A7NQ biedt verrassend veel voor zijn formaat en prijs. Deze 43 inch QLED-tv levert levendige kleuren dankzij Quantum Dot Color en biedt ondersteuning voor maar liefst vier HDR-formaten, waaronder Dolby Vision IQ en HDR10+. De 4K AI-upscaler tilt oudere content naar een hoger kwaliteitsniveau, zodat ook SD- en HD-beelden scherp en helder ogen. Het geluid wordt verzorgd door twee speakers met Dolby Atmos, wat zorgt voor een ruimtelijk en indrukwekkend geluid. De tv draait op het overzichtelijke VIDAA-platform en ondersteunt handige functies zoals spraakbesturing, bluetooth-koppeling en Game Mode.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: Quantum Dot Color, AI-upscaling, Dolby Atmos, Game Mode

TCL 43P7K

De TCL 43P7K is een veelzijdige 43 inch QLED-tv met een hoge helderheid van 430 nits en ondersteuning voor alle gangbare HDR-formaten zoals HDR10+ en Dolby Vision. Hierdoor ogen beelden levendig en scherp, met mooie kleurgradaties. Deze televisie draait op Google TV, wat betekent dat je kunt rekenen op een slimme en overzichtelijke interface met ondersteuning voor spraakbediening via Google Assistent of Alexa. Ook stream je gemakkelijk content vanaf je smartphone met Apple AirPlay of ingebouwde Chromecast. De Game Master-modus en ALLM maken dit een goede keuze voor casual gamers.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Google TV
Bijzonderheden: Google Assistent, Game Master, 430 nits helderheid, AirPlay

Samsung QE50Q60D

De Samsung QE50Q60D is een 50 inch televisie met QLED-schermtechnologie die garant staat voor levendige kleuren en een hoge helderheid. Dankzij Quantum HDR en 100% kleurvolume oogt elk beeld natuurgetrouw, met rijke details en krachtig contrast. De Dual LED-achtergrondverlichting verbetert bovendien de kijkhoek, waardoor iedereen in de kamer geniet van hetzelfde beeld. De tv draait op het gebruiksvriendelijke Tizen-platform, dat snelle toegang geeft tot je favoriete apps. Ook bijzonder is de ondersteuning voor cloud gaming – je hebt geen console nodig om meteen te spelen. Met het Air Slim Design is deze tv slechts 26 mm dun, en de in hoogte verstelbare voet biedt ruimte voor een soundbar. Je krijgt er bovendien een Solar One Remote bij waarmee je meerdere apparaten aanstuurt.

Beelddiagonaal: 50 inch (126 cm)
HDR-ondersteuning: HDR10, HDR10+
Smart TV-platform: Tizen
Bijzonderheden: verstelbare standaard, cloud gaming, Solar Remote, slechts 26 mm dik

Salora 43QLED320

Met de Salora 43QLED320 haal je een compacte 43 inch QLED-tv in huis die qua beeldkwaliteit verrassend goed presteert. De combinatie van HDR10, Dolby Vision en HLG zorgt voor diepe contrasten en heldere kleuren, ook bij donkere scènes. Dankzij het Android TV-platform heb je toegang tot talloze apps zoals Netflix, YouTube en Disney+. De ingebouwde Chromecast maakt streamen vanaf je telefoon of laptop bijzonder eenvoudig. Ook zijn er drie HDMI 2.1-poorten aanwezig, ideaal voor het aansluiten van een gameconsole. Het frameloze ontwerp geeft deze televisie een moderne uitstraling, terwijl bluetooth en wifi zorgen voor goede draadloze connectiviteit.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Android TV
Bijzonderheden: ingebouwde Chromecast, HDMI 2.1, frameloos design

Hisense 55E7NQ PRO

De Hisense 55E7NQ PRO is een serieuze kandidaat voor wie zowel wil genieten van films als games. Met een indrukwekkende verversingssnelheid van 144 Hz en ondersteuning voor FreeSync Premium loopt alles vloeiend en zonder haperingen. Het 55 inch QLED-paneel toont heldere kleuren en diepe zwarttinten, terwijl de Dolby Vision IQ-technologie zich aanpast aan de lichtomstandigheden in je kamer. De Dolby Atmos-audio zorgt ervoor dat het geluid net zo meeslepend is als het beeld. Het VIDAA-platform biedt toegang tot alle bekende apps en reageert snel en intuïtief. Dankzij vier HDMI 2.1-poorten is aansluiten van je game-pc of console geen enkel probleem.

Beelddiagonaal: 55 inch (139 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HRD10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: 144 Hz, FreeSync Premium, IMAX Enhanced, 40 watt audio

▼ Volgende artikel
Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips
© ID.nl
Huis

Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips

🌡️ Man man man, wat is het heet. Sterker nog: bloedheet. Wij hebben daarom vijf artikelen voor je met ideeën om de hitte te slim af te zijn. Van simpele manieren om je slaapkamer koel te houden tot zelf ijs maken tot een plaknacht overleven: inspiratie voor iedereen die liever niet wegsmelt.

Een plaknacht overleven

Een slaapkamer waarin de hitte van de dag is blijven hangen: dat staat garant voor een nacht woelen en slecht slapen. Gelukkig kun je veel doen om het koeler te maken. Overdag de zon buitenhouden en licht beddengoed kiezen bijvoorbeeld. En 's avonds een lauwe douche nemen of ijsblokjes bij de ventilator zetten helpt ook. Wij hebben acht onmisbare tips voor je verzameld.
→ Lees verder: Zo houd je het hoofd (en de slaapkamer) koel

Hitte verdrijven uit huis

Zit je huis nog vol warmte als de buitentemperatuur alweer zakt? Dan is het tijd voor actie. In dit artikel lees je over ventilatie en isolatie airco's en zonwering, en over snelle tips die gegarandeerd graden schelen.
→ Lees verder: Tips om de warmte uit huis te krijgen na een hittegolf

Zelf ijs maken? met een ijsmachine ...

Roomijs maken in je eigen keuken? Dat kan met de hand, maar makkelijker met een ijsmachine. In dit overzicht zie je hoe de klassieke modellen met losse koelkom werken, wat een zelfvriezende machine voor je doet en waarom de Ninja Creami zo populair is. Je eigen ijs maken: leuk om te doen, maar al helemaal lekker om op te eten! 🍦
→ Lees verder: IJs maken met ijsmachines – zo werkt het

... en zonder ijsmachine

Ook zonder machines kun je prima zelf ijs maken. In dit artikel lees je hoe je waterijs of yoghurtijs maakt met wat je al in huis hebt. Meng wat fruit, sap of yoghurt, giet het in vormpjes of bekertjes en laat het bevriezen. Je kunt eindeloos variëren met smaken, en zelfs alcohol toevoegen. Maar dat is met deze tropische temperatuur misschien niet het beste idee...
→ Lees verder: Geen ijsmachine, toch zelf ijs maken

Getest: de Ninja Slushi

Met de Ninja Slushi maak je meer dan slushi alleen. Van granita's tot milkshakes, van slush met frisdrank tot frozen cocktails: dit apparaat kan het allemaal. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in deze uitgebreide review.
→ Lees verder: Review Ninja Slushi – Voor ijskoude drankjes op warme dagen

Koud, kouder, koudst

Of je nou je huis wilt laten afkoelen, een plaknacht wilt overleven of gewoon zin hebt in een zelfgemaakt ijsje: met deze tips kom je de hitte wel door. Sterkte!

🥶 Kon je er maar in gaan zitten! 👇