Zo synchroniseer je bestanden tussen Windows 8 en OneDrive

© PXimport

Zo synchroniseer je bestanden tussen Windows 8 en OneDrive

Geplaatst: 5 april 2014 - 06:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie ID.nl

Een makkelijke tool om je bestanden van Windows 8 te synchroniseren met OneDrive, is syncDriver. Hiermee kun je bestanden van de cloud-service op je computer zetten, of juist het tegenovergestelde realiseren.

Download syncDriver

Voor je aan de slag kunt met syncDriver, moet je deze software eerst downloaden. Ga naar syncdriver.com. Je komt op de homepage en kunt aan de rechterkant zien op welke besturingssystemen van Microsoft de software werkt. Hier net boven staat een blauwe knop met de tekst Donwload Now, It's Free. Klik hierop, open de setup en volg de standaard installatieprocedure. SyncDriver start hierna automatisch op.

 

© PXimport

Je kunt nu een map uitkiezen.

Instellingen aanpassen

Log in met je Windows Live mailadres en je komt in het basismenu terecht. Druk met je linker muisknop op . Je kiest nu eerst welke map je wilt synchroniseren en komt daarna in het menu First-run Options terecht.

Vink onder Synchronization behavior on first run de meest geschikte optie aan. Met All files en folders worden alle geselecteerde mappen gesynchroniseerd. Je kunt ervoor kiezen meteen na je keuze al een synchronisatie uit te voeren door Use sunchronization direction on first run aangevinkt te laten. Als tweede moet je beslissen wat je wilt synchroniseren. Wil je van de pc naar OneDrive, andersom of juist beide uitvoeren? Kies welke optie je wilt en klik op OK.

 

© PXimport

Bepaal welke bestanden waar terecht moeten komen.

Nieuwe map kiezen

Je komt nu weer in het hoofdmenu uit en ziet bovenin dat de bestanden aan het synchroniseren zijn. Op het moment dat er Synchronization complete in beeld verschijnt, is de synchronisatie klaar. Je bestanden zijn nu ook te vinden op de locatie waar je ze heen hebt geplaatst.

Je kunt je maplocatie aanpassen door links op Change root folder te klikken. Kies nu vanaf welke map je wilt synchroniseren met OneDrive en klik op OK. Het proces vindt vervolgens weer automatisch plaats.

 

© PXimport

De synchronisatie is compleet, doe hetzelfde met andere mappen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten