Zo maak je een FaceTime-link aan in macOS 12

© PXimport

Zo maak je een FaceTime-link aan in macOS 12

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 december 2021 - 06:34

Aangepast: 25 november 2022 - 11:21

Justin Doornekamp

Het besturingssysteem macOS Monterey 12 is inmiddels alweer een paar maanden uit en wellicht heb je nog niet alle nieuwe functies ontdekt. Zo kun je in het nieuwe besturingssysteem FaceTime-linkjes versturen, om vrienden, familie of collega’s gemakkelijk toe te voegen aan een videogesprek. Als Mac-gebruiker heb je dus niet per definitie een losse tool als Google Meets of Zoom nodig om te videobellen. Hoe werken de FaceTime-linkjes?

Thuiswerken is sinds de coronacrisis de norm geworden en diverse bedrijven springen daarop in door tools aan te bieden die het makkelijker maken om vanuit huis met collega’s in contact te blijven. FaceTime van Apple bestaat al een tijdje, maar in de afgelopen anderhalf jaar is er veel aan de dienst gesleuteld om de tool voor iedereen toegankelijker te maken. Inderdaad, voor iedereen: dus ook voor Windows- en Android-gebruikers.

Door FaceTime-linkjes te versturen, kun je niet alleen andere iPhone- of Mac-gebruikers uitnodigen voor een videogesprek, maar ook gebruikers die op een ander apparaat zitten. 

Link aanmaken

Om in macOS 12 iemand uit te nodigen voor een FaceTime-gesprek dien je de laatste versie van het besturingssysteem te hebben. Open dan de FaceTime-app en kies voor de optie Maak link aan, bovenin het scherm. Eventueel kun je de link nog een naam geven, bijvoorbeeld Vergadering 28 december. Vervolgens kun je een optie kiezen voor het verzenden van de link, bijvoorbeeld via mail of de Berichten-app.

De link kun je altijd vinden in de FaceTime-app onder Volgende. Klik op de link en tik rechtsboven op Neem deel om de videovergadering te starten. Je contactpersonen kunnen op dezelfde link klikken om deel te nemen aan de vergadering. De link wordt voor hen direct geopend in de FaceTime-app of in de browser als zij niet op een Apple-apparaat zitten.

FaceTime-linkjes zijn overigens alleen te openen in de Chrome- of Edge-browser. Het is vooralsnog niet mogelijk om FaceTime-linkjes aan te maken op een Android-apparaat of Windows-pc. Degene die een videogesprek start, moet dus wel in het bezit zijn van een Apple-apparaat.  

© CIDimport

Toestemming geven

Om deel te kunnen nemen aan de vergadering, dien je jouw contactpersonen nog wel toe te laten. FaceTime geeft dan de melding [Naam] wil deelnemen aan gesprek, waarna je op het groene vinkje drukt om die persoon toe te laten. Zie je de melding niet, dan zie je bovenin het scherm 1 persoon wacht. Tik daarop en druk dan alsnog op het groene vinkje om diegene te laten deelnemen aan het gesprek. In dit menu kun je eventueel nog contactpersonen aan de videovergadering toevoegen.

Na afloop van het gesprek kun je de link weer verwijderen door in de FaceTime-app op het groene i-icoontje te drukken en vervolgens te kiezen voor Verwijder link.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000