Zo laat je Android-apps automatisch afsluiten

© PXimport

Zo laat je Android-apps automatisch afsluiten

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 februari 2014 - 07:53

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Martin Gijzemijter

Het is natuurlijk heerlijk om in bed nog even wat muziek te luisteren. Maar het is dan wel heel irritant als je in slaap valt en om drie uur 's nachts wakker wordt omdat je smartphone nog steeds aan het afspelen is. Gelukkig is daar een remedie voor: Super Simple Sleep timer voor Android.

Super Simple Sleep Timer installeren

De werking van deze app is eigenlijk heel eenvoudig. Een muziek-app sluit van nature niet automatisch af, omdat je muziek moet kunnen luisteren zonder telkens de app actief te hoeven houden. Maar zo'n app kan natuurlijk niet registreren wanneer je in slaap bent gevallen (al zou dat met de sensoren in moderne smartphones best mogelijk zijn). De Super Simple Sleep Timer-app is daarom eenvoudigweg een app die in staat is om een andere app af te sluiten.

Een dergelijke app is niet mogelijk op bijvoorbeeld iOS, omdat apps daar geen rechten hebben om elkaar af te sluiten, maar in Android ben jij grotendeels de baas over wie welke rechten waarover heeft. Je downloadt de Super Simple Sleep Timer in de Google Play Store. Een overigens leuk (en zeer waarschijnlijk onbedoeld) detail, is dat de afkorting van de app SSST is, en dat past natuurlijk prima bij de app zelf.

© PXimport

Met de gratis app SSST kun je apps laten afsluiten aan de hand van een timer.

Super Simple Sleep Timer gebruiken

Wanneer je SSST hebt geïnstalleerd en de app start, zie je direct een overzicht van de timers die zijn ingesteld (in het begin uiteraard geen). Onder het kopje Choose an app you would like to sleep after a set period, zie je staan All. Laat je deze instelling zo staan, dan zullen alle apps afgesloten worden wanneer de timer is afgelopen. Wil je iets specifieker zijn, druk dan op All en selecteer vervolgens de app die je wilt laten afsluiten.

Vervolgens sleep je aan de handle in de cirkel om de lengte van de timer in te stellen, bijvoorbeeld 45 minuten (60 minuten is het maximum). Druk vervolgens op Set sleep timer, en de timer zal vanzelf gaan lopen. Zodra deze is afgelopen zal de geselecteerde app (of apps) worden afgesloten en zul je niet worden gewekt midden in de nacht door muziek die almaar door blijft spelen.

© PXimport

Kies de app die je wilt laten afsluiten en stel een tijd in. De rest gaat vanzelf.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000