Zo kun je Skype-gesprekken opnemen in Windows

© PXimport

Zo kun je Skype-gesprekken opnemen in Windows

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 21 mei 2017 - 04:09

Aangepast: 24 november 2022 - 12:32

Chwhynny Overbeeke

Soms is het handig om een Skype gesprek te kunnen opnemen. Bijvoorbeeld als je iemand interviewt, of wanneer je via Skype een vergadering hebt. Hier laten we zien hoe je een Skype gesprek eenvoudig kunt opnemen.

Skype heeft geen functie om standaard gesprekken op te nemen. Maar er zijn zo van die momenten waarop het heel handig kan zijn om een gesprek te kunnen opnemen, zodat je het met anderen kunt delen of achteraf zelf nog eens kunt raadplegen. Gelukkig zijn er programma's van derden die je kunt gebruiken om video en audio in Skype op te nemen.

Niet iedereen vindt het prettig om opgenomen te worden. Vraag daarom altijd van tevoren toestemming en geef duidelijk aan of je alleen audio of ook video wilt gaan opnemen.

Skype aanbevelingen

Skype zelf biedt op de website een lijst met alternatieve programma's en plug-ins aan waarmee je gesprekken kunt opnemen. Zorg in ieder geval dat je de desktopversie van Skype downloadt in plaats van de app uit de Windows Store, omdat niet alle programma's en plug-ins met die versie werken.

Free Video Call Recorder

WIj vinden Free Video Call Recorder van DVDVideoSoft vooral fijn, omdat het een gratis en erg simpel programma is dat prima werkt onder Windows 10 en veel verschillende mogelijkheden biedt.

Zo kun je bijvoorbeeld picture-in-picture kiezen (audio en video van beide kanten opnemen), alleen video van de andere kant opnemen, of alleen audio van beide kanten opnemen. Video wordt als .mp4 opgeslagen en audio als .mp3 zodat je het later prima voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je .mp4 bestanden heel eenvoudig naar YouTube uploaden, en .mp3 bestanden kun je in een audiobewerkingsprogramma openen om bijvoorbeeld ruis weg te halen of bepaalde stukken audio eruit te knippen.

Je kunt tevens het opnemen tijdens het gesprek pauzeren. Dit is handig wanneer jij of je gesprekspartner even naar het toilet moet of als je tussendoor iets wilt bespreken dat niet opgenomen mag / hoeft te worden, zodat je de audio of video niet per se achteraf hoeft te bewerken.

Free Video Call Recorder gebruiken

Het programma bevat geen ads of spyware, maar als je de software eenmaal gedownload hebt moet je bij het installeren wel even goed opletten dat je standaard browser niet wordt aangepast.

Om de opnamesoftware te gebruiken moet je zorgen dat Skype niet geopend is. Wanneer je Free Video Call Recorder opent wordt Skype namelijk meteen mee geopend.

Skype werkt gewoon zoals normaal, maar je krijgt tevens een venster van Free Video Call Recorder te zien waarin je met opnemen kunt beginnen.

© CIDimport

Je kunt kiezen of je alleen je gesprekspartner wilt opnemen of ook jouw kant van het gesprek. Tevens kun je kiezen of je alleen audio of ook video wilt opslaan.

De resulterende bestanden worden standaard opgeslagen in de Video's map in je gebruikersmap, maar je kunt elke gewenste map kiezen door op Browse te klikken en een map te selecteren. Om direct bij je opgeslagen opnames te komen hoef je alleen maar op Show in folder te klikken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000