Zo kun je gesprekken vastpinnen in WhatsApp

© PXimport

Zo kun je gesprekken vastpinnen in WhatsApp

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 1 juni 2018 - 06:40

Aangepast: 24 november 2022 - 13:09

Chwhynny Overbeeke

Als je veel WhatsApp-gesprekken voert, kan het handig zijn om belangrijke gesprekken altijd bovenaan te hebben staan, zodat je er snel en gemakkelijk bij kunt. Hier laten we zien hoe je WhatsApp-gesprekken kunt vastpinnen.

In iOS en Android kun je eenvoudig een gesprek in WhatsApp vastpinnen in het tabblad Chats, zodat het altijd bovenaan de lijst met gesprekken wordt weergegeven. Dat is handig, omdat je er zo veel sneller bij kunt zonder dat je hoeft te zoeken.

Alle soorten gesprekken kunnen vastgepind worden, of het nu gaat om een gesprek tussen jou en een andere persoon, of om een groepsgesprek.

De functie is echter beperkt tot maximaal drie chats die kunnen worden vastgepind. Dat is op zich ook wel logisch, omdat je alleen de belangrijkste gesprekken bovenaan wilt hebben staan, en als deze lijst te lang wordt kun je straks nog steeds door de bomen het bos niet zien.

iOS

Om in WhatsApp voor iOS een gesprek vast te pinnen, hoef je alleen maar in het tabblad Chats van links naar rechts met een vinger over het gesprek in kwestie te vegen. Kies vervolgens Pin vast en het gesprek staat bovenaan in de lijst, vergezeld van een pin icoontje.

Android

In Android is het net zo eenvoudig. Houd het gesprek dat je wilt vastpinnen ingedrukt, en er verschijnt bovenaan in het scherm van de app een pin icoontje. Als je hierop drukt, wordt het gesprek vastgepind. Naast het gesprek komt een pin icoontje te staan, waarmee je het gesprek ook weer los kunt maken.

In dit menu kun je tevens een gesprek dempen zodat je voor dat gesprek geen meldingen meer krijgt. Dat is heel handig wanneer het om een groepsgesprek gaat waarin veel mensen steeds van alles posten wat voor jou niet zo interessant is.

Je kunt hier een gesprek ook archiveren, zodat deze niet meer in de lijst staat.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000