Foto's archiveren in Google Foto's

© PXimport

Foto's archiveren in Google Foto's

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 mei 2022 - 05:01

Aangepast: 25 november 2022 - 11:37

Justin Doornekamp

Google Foto’s is een geliefde app om je fotocollectie te beheren, maar ook om bewerkingen te doen en afbeeldingen te delen. Sinds enkele jaren kun je ook foto's archiveren. Wat houdt dat in?

Als je Google Foto’s regelmatig gebruikt op je smartphone of desktop, dan zul je de archiefknop waarschijnlijk al zijn tegengekomen. De werking van de functie is alleen niet voor iedereen duidelijk.

Met de archiefknop kun je foto’s opbergen, zonder dat je ze verwijdert. De afbeeldingen zie je dus niet langer meer in je collectie, maar ze staan nog wel opgeslagen in de cloud. Het voordeel daarvan is dat je je fotocollectie kunt opruimen, zonder dat je de foto’s hoeft te verwijderen. Schermafbeeldingen, gênante selfies of kopieën van recepten die je later nog wilt kunnen raadplegen, kun je zo scheiden van je mooie landschapsfoto’s en babykiekjes.

Afbeeldingen die je archiveert worden dus veilig opgeslagen in de cloud, net als alle andere foto’s in de app van Google. 

Lees ook: Video's bewerken met Google Foto's

Zo kun je foto’s archiveren

Op je pc ga je naar photos.google.com om naar je fotocollectie te gaan. Klik op een foto en daarna op de drie verticale puntjes. Hier vind je de optie Archiveren. De toetsencombinatie Shift+A werkt ook.

Op een Android-apparaat, iPhone of iPad kun je foto’s archiveren via de Google Foto’s-app. Selecteer een foto en tik op de drie horizontale of verticale puntjes (afhankelijk van het apparaat waarop je zit) en vervolgens op Verplaatsen naar archief.

De foto’s vind je terug in het archiefmapje. Deze folder vind je door op je pc naar photos.google.com te gaan en links te klikken op het kopje Archief. In de mobiele app van Google tik je onderaan op Bibliotheek en dan op Archief.

Gearchiveerde foto’s duiken nog steeds op in je zoekopdrachten, waardoor je ze eenvoudig terug kunt vinden. Ook blijven ze staan in eventuele fotoalbums die je hebt aangemaakt. 

© CIDimport

Foto’s uit het archief halen

Wil je foto’s vanuit het archief weer terugzetten naar je bibliotheek, dan kan dat op je pc door in het mapje Archief één of meerdere foto’s te selecteren en de toetsencombinatie Shift+A te gebruiken.

Ook op je mobiele apparaat ga je naar het archiefmapje en tik je een foto aan om te selecteren. Houd je vinger op het scherm om meerdere afbeeldingen te selecteren. Tik vervolgens op de drie puntjes en dan op Terugzetten uit archief. Meer komt er niet bij kijken! 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000